Dodaj do ulubionych

Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu

IP: *.ists.pl 26.06.07, 18:37
bylem na tym koncercie i wcale nie czuje sie obrazony, wrecz wyszedlem z
niedosytem. moim zdaniem brakowalo 50 hektoklitrow byczej krwi rozpylonej w
publicznosc. zaplacilem za ten show i wyszedlem zadowolony, nikt mnie do
niczego nie zmuszal. Kamerzysta ma taka prace ze mimo woli musi ogladac rzeczy
ktore kreci, za to mu placa nie male pieniadze. jak ma slabe nerwy i latwo sie
obraza to niech pojdzie do MPO a nie do TV. Gorgoroth i Carpathian Forest dali
czadu jek nigdy, czekam na nastepne takie koncerty w moim miescie.

Ave!!
Obserwuj wątek
    • flamengista To stanowczo za mało 26.06.07, 18:40
      Prezesa MMP należy niezwłocznie spalić na stosie, firmę zlikwidować, budynek
      spalić, posypać zgliszcza solą i pokropić wodą święconą.

Pracowników MMP wysłać na przymusową reedukację do zakonu konteplacyjnego.

A koncertów metalowych surowo zabronić, za złamanie zakazu - kara śmierci.

Rozumiem że w naszym pięknym kraju nie mamy innych problemów.
      • tetlian Uczucia religijne to bzdura 26.06.07, 20:43
        Ustawa o ochronie uczuć religijnych to jeden z największych idiotyzmów w prawie.
        Pod uczucia religijne można podciągnąć przecież wszystko. Co za problem wymyśleć
        sobie religię z nowymi zasadami, a potem oskarżać wszystkich o obrażanie uczuć?
        W ten sposób można nieźle zarabiać.

Dajmy na to, uczucia religijne obrażać mogą ludzie chodzący w przecisłonecznych
        okularach. Dlaczego? Otóż dlatego, że to Słońce w tej religii utożsamiane jest z
        Bogiem, a chodzenie w ciemnych okularach jest atakiem wymierzonym przeciwko temu
        Bogu.
        • dzikowy Re: Uczucia religijne to właśnie uczucia 26.06.07, 20:52
          i podobnie jak o gustach, trudno o nich dyskutować.
          • Gość: miecio Zwykla cenzura i tyle. IP: *.jmdi.pl 26.06.07, 21:50
            Czemu sąd nie ukaże katolika za obrazę uczuć religijnych satanisty gdy ten jest
            wyzywany od najgorszych w trakcie swoich modłów. Typowa dwuliwowość sądu, jedni
            mogą obrazać inni mogą być tylko obrażani.
            • Gość: Trickster A ja jestem satanistą i obrażają mnie katolickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:55
              msze i koncerty! I co teraz? Mogę liczyć na równość wobec prawa?
              • fnoll przed polski sąd powinna trafić Madonna :D 26.06.07, 22:19
                i stacje telewizyjne nadające jej teledysk z płonącymi krzyżami (like virgin?
                like a prayer? coś w ten deseń...)

no! chłopaki sędziowie! zróbcie to dla Polski! Madonna przed sąd!

:D
        • Gość: TRV Re: Uczucia religijne to bzdura IP: *.chello.pl 26.06.07, 21:51
          Mam znajmych któży są wyznawcami rzymskiego bóstwa Sol Invictus (Słońca
          Niezwyciężonego) - muszę im podrzucić ten pomysł z okularami :P
          • nether1 Re: Uczucia religijne to bzdura 26.06.07, 22:03
            Cool! To istnieje kult Sol Invictus...? Czy mozesz napisac o tym cos wiecej?
        • Gość: pm7303 [...] IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.06.07, 21:59
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • dzikowy Pacyfka to złamany krzyż - zakazać! 26.06.07, 22:08
            Podobnie logo Mercedesa i PKS-u, paranoja wznosi się pod chmury.
    • Gość: EO 13303 Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.chello.pl 26.06.07, 19:10
      Odwoływać się, aż do Strasburga. Szkoda tylko, że znów będzie wstyd przed światem...
    • Gość: Gaahl Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.acn.waw.pl 26.06.07, 19:12
      Drugi Iran się robi.
      • Gość: Mike Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.teleton.pl 26.06.07, 22:26
        Banda chorych idiotów urzadzila sobie impreze na której jako ozdoby wykorzystywano min zwłoki zwierzat a ty cos tu bredzisz o drugim Iranie bo państwo chce ukarac debili któzy to organizowali??Zarty sobie robisz??
        • Gość: karmi Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.welnowiec.net 26.06.07, 22:38
          żresz mięso? jeżeli tak to wsadź sobie swoje argumenty głęboko. Jeżeli nie to
          sprawdź sobie poziom hemoglobiny
    • 999s Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu 26.06.07, 19:18
      brak słów. Tylko turbanów brak.
    • patman Mnie wielokrotnie obrażano religijnie 26.06.07, 19:20
      Np. w kościele katolickim twierdzi się, że moje poglądy (liberalne) są grzeszne i powinienem się nawrócić. Mam ich podać do sądu? Nie zrobię tego, bo szkoda mi czasu na użeranie się z zerami.
      • genekgenek Re: Mnie wielokrotnie obrażano religijnie 26.06.07, 20:21
        A może jednak trzeba z nimi coś zrobić. Oni tylko przed siłą się korzą.
        Zgrzytają zębami ale siedzą cicho.
    • Gość: you are death Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.07, 19:24
      no i mam nadzieje ze lucyfer cie zje na kolacyje ktoregos okropnego dnia w piekle
      • Gość: ja Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:26
        tez mam taka nadzieje
    • Gość: Rafal Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.chello.pl 26.06.07, 19:26
      jakby zamist na krzyzach lezeli pod gilotyna to juz by nie obrazalo uczuc? KK
      sobie zawlaszczyl jedna z metod wykonywania kary smierci i nikt nie moze sie do
      niej odwolywac juz bo to obraza uczuc religijnych. Zalosne wyznaniowe panstwo...
    • critto KK i wladze lokalne obrazaja uczucia Pogan 26.06.07, 19:33
      chodzi mi o stawianie krzyzy w miejscach dawnego kultu poganskiego. Kultu
      religii, ktora zostala BRUTALNIE ZNISZCZONA przez CHRYSTIANIZATOROW
      ("misjonarzy") dzialajacych z polecenia KK i wladcow: swiete gaje zostaly
      wyciete, swiatynie zburzone, posagi Bogow sprofanowane i zniszczone... I w tych
      miejscach postawiono KRZYZE i obiekty sakralne (koscioly, kaplice). Pal licho te
      koscioly, niech sobie stoja, skoro to zabytki. Ale budowanie tam teraz, w XXI
      wieku nowych kosciolow i stawianie krzyzy w tych miejscach to OBRAZA UCZUC
      RELIGIJNYCH NEOPOGAN.

A Poganstwo (Rodzimowierstwo slowianskie) jest religia, ktora sie wznowila;
      istnieja legalne, zwiazki religijne odwolujace sie do tej wiary, takie jak
      Rodzimy Kosciol Polski ( www.r-k-p.prv.pl ) czy Slowianska Wiara (
      www.slowianskawiara.pl ).

Slawa Bogom!!
      • Gość: Zenio Re: KK i wladze lokalne obrazaja uczucia Pogan IP: *.acn.waw.pl 26.06.07, 21:06
        Obecnie Poganstwo nie jest religia tylko co najwyzej sekta i dlatego uczucia
        pogan nie sa prawnie chronione.
        • critto Re: KK i wladze lokalne obrazaja uczucia Pogan 26.06.07, 22:20
          Gość portalu: Zenio napisał(a):

> Obecnie Poganstwo nie jest religia tylko co najwyzej sekta i dlatego uczucia
          > pogan nie sa prawnie chronione.

Poganstwo _JEST_ religią, a dokladniej roznymi religiami (Rodzimowierstwo
          Slowianskie, nordyckie Asatru, celtyckie Paganachd, litewska Romuva, grecki
          Hellenizm), rozpoznawanymi zreszta przez niektore panstwa jako oficjalne
          religie. Sa to rowniez ruchy nawiazujace do wiar istniejacych od bardzo dawna,
          wiec nie mozna powiedziec, ze sa 'nowe'.
          Konstytucja RP zapewnia rownosc wszystkim zwiazkom wyznaniowym o uregulowanej
          sytuacji prawnej. W Polsce - jak juz wspomnialem - istnieja zarejestrowane
          zwiazki rodzimowiercze (RKP jest na pewno zarejestrowany, pod numerem 95).
          Mysle, ze jezeli panstwo polskie traktuje zwiazki zarejestrowane w MSWiA gorzej,
          niz te, z ktorymi ma specjalne umowy (np. Konkordat z Watykanem), pod
          jakimkolwiek wzgledem (m.in. ochrony dobr osobistych) to moznaby to zaskarzyc do
          Trybunalu Konstytucyjnego, a w ostatecznosci do Europejskiego Trybunalu Praw
          Czlowieka w Strasburgu.

Nie wiem jaki stosunek ma panstwo polskie do zwiazkow wyznaniowych
          zarejestrowanych w rejestrze MSWiA, ale mysle, ze jezeli trakt
        • Gość: a-teista Coś Ci się pomieszała terminologia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:23
          Coś Ci się pomieszała terminologia. Religie pogańskie przecież istnieją i bywają
          starsze od chrześcijaństwa (chrześcijaństwo z wielu religii, zwanych obecnie
          pogańskimi, czerpało pomysły modłów i obrzędów pełnymi garściami).

Miałeś zapewne na myśli Kościoły pogańskie. Być może jeszcze nie istnieją one
          formalnie, ale trudno uwierzyć stwierdzeniu mówiącemu, że tak jest, gdy pada ono
          od osoby nieznającej nawet znaczenia słów których używa.
      • Gość: ten który jest Re: KK i wladze lokalne obrazaja uczucia Pogan IP: 217.153.161.* 26.06.07, 21:43
        Sława Bogom!
        Masz całkowitą rację... Oni zniszczyli naszą rodzimą wiarę, palili, mordowali,
        gwałcili... Wprowadzili "chrześcijaństwo"... Żeby to chociaż było w jakikolwiek
        sposób autentyczne... ale nie... niewiele ksiąg przetrwało w dawnej postaci...
        reszta została zafałszowana i zmieniona, wykorzystana aby zbudować na nich
        potegę kościoła, aby zawładnąć umysłami wielu... Mam nadzieję że ludzie otworzą
        oczy i zobaczą co się tak naprawdę kryje za ta całą szopką... :] Już niedługo
        zresztą... już niedługo...
        • critto druga Reakcja Poganska 27.06.07, 03:17
          Gość portalu: ten który jest napisał(a):

> Sława Bogom!
          > Masz całkowitą rację... Oni zniszczyli naszą rodzimą wiarę, palili, mordowali,
          > gwałcili...

Odzyskamy swoją Wiarę i znow nadamy Jej wielkie znaczenie. Na razie wystarczy,
          ze jest nas choc troche... A i tak Rodzimowiercow ciagle przybywa - widzialem,
          ile nowych osob obojga plci bylo na Kupale, w ktorej bralem udzial. Dodam, ze
          chodzi mi o legalne, tolerancyjne zwiazki wyznaniowe. Widze tez, jak wiele
          Internautow i Internautek pisze na forach neopoganskich (forum RKP,
          www.r-k-p.prv.pl , forum RBI, rbi.webd.pl czy Neopoganstwo:
          forum.neopoganstwo.pl ). To oczywiscie tylko niektore, i to polskie. Na
          zagranicznych (np. witchvox.com ) jest jeszcze wiekszy ruch. Dodajmy, ze
          Neopoganie roznych wyznan licza co najmniej 250 tysiecy osob w Wielkiej
          Brytanii... W 10-milionowej Grecji min. 10 tysiecy (niektorzy mowia o 100
          tysiacach zainteresowanych), mimo przesladowan ze strony wladz i Kosciola
          Grekokatolickiego (znacznie gorszych niz wszelkie 'nagonki' na kogokolwiek w
          Polsce, zajrzyj na www.ysee.gr ). W Polsce prawdopodobnie ok.
          4000-8000... Ciezko dokladnie policzyc. Ludzie zaczynaja traktowac swoich
          Starych Bogow powaznie, odtwarzac swoje Stare Wiary z pelna swiadomoscia tego,
          co robia i pelnym oddaniem; czuja, ze trzeba odtworzyc harmonie z Natura i
          stanowiacymi Jej czesc Ludzmi. Mysle, ze mozna powiedziec, iz w Polsce nadchodzi
          druga Reakcja Poganska, na wzor tej z X i XI wieku (na Pomorzu nawet XII, trwala
          tam ok. 200 lat)
    • Gość: XYZ Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.chello.pl 26.06.07, 19:33
      No przepraszam bardzo, ale co to za biegły z Katolickiej uczelni? Co to za sąd
      który dopuszcza tak nieobiektywnego z definicji biegłego?

Sąd chyba z kodeksem postepowania karnego jest mocno na bakier, bo paragraf 3
      art. 196 jasno mówi, że jeżeli ujawnią się powody osłabiające zaufanie do wiedzy
      lub BEZSTRONNOŚCI biegłego albo inne ważne powody powołuje się innego biegłego.
    • Gość: witt Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.76.classcom.pl 26.06.07, 19:35
      ciekawostką jest to, że scenografię projektował Marcin Pietuch, główny scenograf
      TVN, natomiast wykonywał ją jego ojciec Tadeusz Pietuch który na codzień zajmuje
      się... konserwacją obrazów sakralnych. Jak widać kwestie uczuć religijnych mają
      swoją wymierną, określoną na fakturze cenę.
    • Gość: majofonez Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:45
      Oj,zaczyna się robić niewesoło...
      A note bene-koleś wziął kaskę i poszedł obrażony na prokuraturę(dyr TV),coś tu
      nie gra...
      Kto czuł się obrazony??Na koncert przyszli tylko fani,którzy gotowi byli
      zapłacić za to,więc oni chyba nie...ani Ci co kupili dvd,więc kto??
      Durny kraj dupowałazów nowej władzy bo nie wierzę,że te wszystkie urzędnicze
      gnidy nagle zmieniły poglądy!!
      • Gość: ylemai obrażali uczucia religijne Polaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:48
        Jestem Polakiem, moich uczuć religijnych satanistyczne szopki nie obrażają, bo
        nie wyznaję żadnych religii. Eo ipso, uczucia religijne Polaków nie zostały
        obrażone.
        A.
        • bloodysunday99 Re: obrażali uczucia religijne Polaków? 26.06.07, 19:51
          Tak, wytlumacz to teraz mohero-motlochu. To jest chory kraj.
        • critto Re: obrażali uczucia religijne Polaków? 27.06.07, 03:20
          z tym 'obrazaniem' to w ogole jest paranoja. Nie popieram istnienia przepisow
          karnych za takowe. Sztuka ma prawo prowokowac, rowniez w taki sposob. Wiem, ze
          dotyka to rowniez Wiare Rodzima i sie temu nie sprzeciwiam - licencia poetica a
          raczej artistica.

Natomiast uwazam, ze ostro nalezy tepic wszelkiego rodzaju pomowienia i
          szkalowanie ruchow religijnych. Dotyczy to tak samo wielkich religii, jak i
          nowych ruchow i grup. Wystarczy, ze ktos rzuci haniebne slowo (np. oskarzenia o
          kradziez, korupcje, wykorzystywanie seksualne, faszyzm, itd), a juz do
          niewinnych ludzi przylgnie brud. Takie cos powinno byc zwalczane, natomiast
          obrazliwe prowokacje - coz, sa tylko forma sztuki, ktora nikt nie ma obowiazku
          sie przejmowac ani traktowac jej na powaznie.
      • Gość: Roberto Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:13
        Tego dvd jeszcze nikt nie wydal... Nasz kochany kraj blokuje je od jakiegos czasu.
    • Gość: antyklerykał marks chyba miał racje.... IP: *.zetosa.krakow.pl 26.06.07, 19:46
      .....pisząc " Religia to opium dla mas",
      Hehehe, Pi....y socjalista miał racje - świat staje na głowie.

dobrze że za liberalne poglądy (jeszcze) nie grozi ukamienowanie,

TKr
      • erm_wro Re: marks chyba miał racje.... 26.06.07, 20:55
        uwazaj bo moze w momencie jak piszesz te slowa wlasnie to sie zmienia?
        a moze beda za jakis czas szukali po archiwach tego forum elementow wywrotowych?
        • Gość: afdsgfsdg liberałowie... IP: *.adsl.szeptel.net.pl 26.06.07, 21:57
          Pffrrrrrr! Tacy z Was wywrotowcy, jak za przeproszniem z koziej dupy
          zlewozmywak. Każdy znany mi liberał na sam widok zacisniętej pięści sika pod
          siebie ze strachu. Z tego też powodu wasze poglądy nie są warte funta kłaków.
    • Gość: Yeti Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.satfilm.net.pl 26.06.07, 19:49
      JA ... ŚMIECH NA SALI...;] MOZE SPRAWE BY OSADZIL BEZSTRONNY TEOOLOG A NIE JAKIS
      Z PAPIESKIEJ AKADEMII NAUK;/
    • Gość: idlxb Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:51
      Jako chrześcijanin protestuję - nie oddaję czci żadnym krżyżom z nagimi ciałami,
      ani wbitym w nie gwoździom i cierniom.
      A z tego co się orientuję to wiara satanistów jest ściśle związana z
      chrześcijaństwem - wierzą w to samo co chrześcijanie, tylko się temu
      sprzeciwiają. Więc chyba mają prawo używać symboli własnej religii na własnej
      imprezie?

Moim zdaniem organizator powinien zapłacić za niedopełnienie formalności
      prawnych, ale to wszystko.
      • Gość: baca Re: Grzywna dla producenta satanistycznego koncer IP: *.exel.pl 26.06.07, 23:50
        > A z tego co się orientuję to wiara satanistów jest ściśle związana z
        > chrześcijaństwem - wierzą w to samo co chrześcijanie, tylko się temu
        > sprzeciwiają.

A to bardzo mi przykro ale się nie bardzo orientujesz. Satanizm NIE polega na
        odwracaniu chrześcijaństwa do góry nogami tudzież całowaniu diabła w dupę, tylko
        ( w skrócie) na swobodnym zaspokajaniu potrzeb swoich i osób sobie bliskich, a
        całkowitym olewaniu jakichkolwiek krzyży, pentagramów, półksiężyców czy czego tam.
    • Gość: Kamilo Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:52
      >>Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie obrazy uczuć religijnych podczas
      koncertu na podstawie zawiadomienia złożonego przez dyrektora krakowskiego
      ośrodka TVP.

1. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego uczucia religijne powinny być chronione
      w polskim prawie? I czemu np. one tak, a np. uczucia seksualnego uniesienia już
      nie. Można by było ścigać ludzi za udawanie orgazmu.

2. Powiedzmy teraz, że jakiś satanista pozwie chrześcijan z procesji,
      używających odwróconego krzyża św. Piotra za obrazę uczuć religijnych
      (profanacja symbolu Church of Satan). Czy ktoś uznałby jego roszczenia?
      • Gość: Kacze Bajdy Re: Grzywna dla producenta - a cenzura dziala? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 26.06.07, 19:56
        Widze, ze moj post zostal z tego forum calkiem i bez zadnego sladu usuniety.
        Gratulacje dla "Gazety Wyborczej"... czyzby zapedy do cenzurowania podobne
        do tych jakie przejawia w Polsce kosciol rzymsko-katolicki?
    • Gość: Piotr Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu IP: *.gemini.net.pl 26.06.07, 19:52
      Ci co poszli na ten koncert wiedzieli na co i po co ida wiec nie sadze by czuli
      sie obrazeni, pozatym z drugiej strony w kosciolach sa obrazane uczucia
      religijne satanistow DAAAA !
    • Gość: Niekatolik A jak ja mam chronić moje uczucia religijne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:54
      Moje uczucia religijne obraża krzyż na sali obrad Sejmu i w publicznej szkole.
      Procesja, blokująca ulicę. Kościelny zapiewajło, drący się przez głośniki na pół
      osiedla. I jeszcze wiele, wiele przejawów tego, co uprawia "większość".

Do jakiego sądu mogę podawać sprawców wymienionych wyżej aktów obrazy moich
      uczuć religijnych?
      • Gość: Kamilo Re: A jak ja mam chronić moje uczucia religijne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:00
        Niestety twoje uczucia są wybitne niereligijne, toteż nie są chronione prawnie.
        Ten zapis prawny o obrazie uczuć religijnych jednoznacznie stawia je ponad
        innymi uczuciami, co łamie konstytucyjną zasadę równości obywateli wobec prawa.

>>Według ekspertyzy, sporządzonej przez teologa z Papieskiej Akademii
        Teologicznej, w scenografii koncertu doszło do obrazy uczuć religijnych
        chrześcijan. Wykorzystany w niej motyw krzyża, na którym rozpięto nagie
        postaci, jest przedmiotem szczególnej czci dla wyznawców religii
        chrześcijańskiej, a sposób jego użycia z emblematami satanistycznymi jest
        obiektywnie obraźliwy dla osób wierzących - stwierdził teolog.<<

I teraz tak: moim zdaniem to jest jego opinia, nie musiał na ten koncert
        przychodzić ale nie ma prawa karać za tą obiektywną obraźliwość, bo każdy może
        stworzyć religię, w której np. chrześcijańskie rytuały będą dla niej obraźliwe
        i bluźniercze.
        • critto Re: A jak ja mam chronić moje uczucia religijne? 26.06.07, 20:05
          Gość portalu: Kamilo napisał(a):

> Niestety twoje uczucia są wybitne niereligijne, toteż nie są chronione prawnie.

wcale nie. Ten zapis kodeksu karnego odnosi sie do "szydzenia z wyznania lub
          bezwyznaniowosci", czyli rowniez z czyjegos Ateizmu.
          • Gość: Kamilo Re: A jak ja mam chronić moje uczucia religijne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:11
            Nie czytałem całego, zwracam honor. Ale wobec tego, czy można takie
            przedstawienie krzyża nazwać szydzeniem?
            P.S. Ten krzyż w Sejmie jest zawieszony nielegalnie i zdjęcie go nie musi
            zahaczać o ten artykuł, po prostu moim zdaniem albo wszyscy posłowie przymykają
            na to oko, albo co bardziej prawdobodobne boją się reakcji kleru ( atak na
            kościół, wiarę itp. ).

PPS To, czy ktoś szydzi z ateizmu (mocnego, słabego, semiotycznego czy
            każdego) mi osobiście wisi. Nie mam zamiaru się z nikim procesować, za
            znieważenie symboliki ateistycznej (nieoficjalnej zresztą - niewidzialnego
            różowego jednorożca). Nie żywię do tego żadnych uczuć.
    • gayboy Teolog niezlaeżnym ekspertem sądu?? 26.06.07, 19:58
      Znaczy, że to sąd kościelny był, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak teolog
      był niezależny religijnie!!
    • bestia81 "obiektywnie obraźliwy"???? 26.06.07, 20:09
      co za kraj! tylko tu możliwe są takie figury prawnicze. kto może stwierdzić co
      ktoś "obiektywnie" myśli?! to nonsens! niech ten facet zaskarża ten wyrok gdzie
      się da, chociaż w razie (pewnej) przegranej zapłacimy my - z tym trzeba skończyć

"obiektywnie obraźliwy"????
    • Gość: Fan Bad Relkigion! Może ktoś mądry mi powie czy nalepkę Bad Religion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:14
      w formie znaku zakazu ruchu( czerwone koło) z przekreślonym czarnym krzyżem w
      środku mogę nalepić na tylny zderzak auta! Czy to jest dopuszczalne, czy może
      tylko nadaje się do uzyskania odszkodowania za zniszczony tył auta po ataku
      Kato-kierowcy jadącego z tyłu!Hi Hi! Ale jajca i jeszcze Pieronek coś mówi o
      tym , że SLD ma dopłacić pielęgniarkom? No trzymajmy proporcje Herr Książę i ..
      poczytaj mi mamo o historii to hasło dla p.Pieronka! Nawet pięści ziemi nie
      oddajecie , a spółdzelnie oddają wam grunt pod kościoły za złotówkę!A derektor
      grasuje...........!
    • genekgenek Dziwne prawo. 26.06.07, 20:18
      Obraza uczuć religijnych nie powinna podlegac karze. Ja tam nikogo nie chce
      ranić z powodu jego wierzeń ale karanie za to, że ktos czuje się obrażony
      niesie za sobą sprzeczności. Przypuszczam, że satanista noże czuć się obrażony
      widząc katolickie procesje lub ten krzyż w Sejmie. Krzyz rani nie tylko
      satanistów, rownież np. ateistów.
      Pojawia się też pytanie co to sa uczucia religijne? Wiem co to uczucie miłości,
      smutku,żalu itp. ale co to są uczucia religijne? Jak można karac za cos czego
      chyba nie ma!
      Może tu chodzi o uczucie pychy, arogancji i manii wielkości wynikającej z
      poczucia przynależności do wyznania, w którym wierzy się w jedynego boga a
      reszta to śmieci i grzesznicy godni spędzenia wieczniści w ogniu piekielnym.
    • ffamousffatman Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu 26.06.07, 20:18
      Teraz czekam na ukaranie organizatorow nielegalnego koncertu No Remorse, moze byc sad grodzki.
    • polihistor PrZeDmIoT czci?!? Co to ma być? 26.06.07, 20:24
      Od kiedy chrześcijanie czczą przedmioty? Z tego, co wiem są zobowiązani do
      oddawania czci tylko Bogu, a wszystko inne to bałwochwalstwo.
      • Gość: -s- Re: PrZeDmIoT czci?!? Co to ma być? IP: *.cable.casema.nl 26.06.07, 20:29
        polihistor napisał:

> Od kiedy chrześcijanie czczą przedmioty? Z tego, co wiem są zobowiązani do
        > oddawania czci tylko Bogu, a wszystko inne to bałwochwalstwo.

Wszelkie próby zrozumienia chrześcijaństwa z logicznego punktu widzenia, z góry skazane są na niepowodzenie.
      • Gość: Kacze Bajdy Re: PrZeDmIoT czci?!? Co to ma być? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 26.06.07, 22:02
        Faktycznie spora czesc chrzescijan NIE czci obrazow, figur i przedmiotow.
        Obrazy, figury i przedmioty sa czczone przez kosciol katolicki!
    • kruk51 Grzywna dla producenta satanistycznego koncertu 26.06.07, 20:26
      Zwycięstwo ciemnogrodzian ! Jak długo jeszcze ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka