Dodaj do ulubionych

Wloska pizza z pieca?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:33
Mam pytanie do znajacych krakow 'od kuchnii' - gdzie warto wybrac sie na pizze
w waszym miescie? Bylem juz kiedys w Soprano, srednia - teraz zastanawiam sie
nad Cyklopem, albo pizzeria Trzy Papryczki - byl ktos w obu? Moze porownac?
Przegladalem stare tematy na forum, ale oprocz oskarzen o kryptoreklame nie
znalazlem odpowiedzi na moje kulinarne pytania, dzieki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oryginal Re: Wloska pizza z pieca? 06.07.07, 18:23
      Moim zdaniem, stanowczo Papryczki.
      • madai Re: Wloska pizza z pieca? 09.07.07, 18:14
        Da Pietro - pysznie, po wlosku.
        Fabryka pizzy - tez przyjemnie :)
        • oryginal Re: Wloska pizza z pieca? 09.07.07, 21:03
          Moim zdaniem, w Fabryce Pizzy - niejadalnie. Ale oczywiście moim zdaniem :)
          Jakiś czas temu byłam tam i wśró zamówionych przez nas dań była m.in. Caprese.
          Ze świeżą bazylią. Świeżo to ona była chyba wysypana z pojemniczka na zioła ;)
          • Gość: koniczynna Re: Wloska pizza z pieca? IP: 10.30.39.* 18.07.07, 14:47
            fabryka pizzy to pomysl fatalny zwlaszcza jak chcesz zjesc porzadna pizze,
            jesli ma byc po wlosku to polecam ta z restauracji cosa nostra na kazimierzu,
            jesli ma byc w typie amerykanskim i duza to z zewnoscia diabolo z
            pijaarskiej...chodzi po prostu o to jakie lubisz ciasto i jakich regul sie
            trzymaasz jedzac pizze- taak taak mam tu na mysli palce lub noz i widelec...
            pozdrawiam
            • oryginal Re: Wloska pizza z pieca? 19.07.07, 00:01
              A już niedługo w Krakowie pierwsza włoska restauracja z pizzą z pieca... na
              metry :)
              • Gość: Piotrek Re: Wloska pizza z pieca? IP: 193.24.199.* 30.07.07, 22:00
                rewelacyjna pizza z pieca jest na Tomasza (blisko Pl.Szczepanskiego) w Pizzerii
                Amore albo dokladnie naprzeciwko w Del Papa (tam szczegolnie polecam winko biale
                'domowe') !
    • Gość: bella Re: Wloska pizza z pieca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:26
      w pytaniu wyraznie chodzi o wloska pizze z pieca, pizza dal forno a legna, to
      czego nam tu w Polsce brakuje. Idz do Trzech Papryczek, Cyklopa unikaj, omiń go
      szerokim łukiem, bo tam dodatkami zabija się ciasto, zarzuca się je dziwną
      obfitością wędlin i innych, co nie daje najlepszego efektu. Bardzo dobra pizza
      jest również w Mamma Mia, przy Karmelickiej, chociaż tam piec jest (o ile dobrze
      pamiętam) elektryczny.
      pizze na metry wytropilam w Trattoria da Cesare, ale tam dotrę pewnie dopiero w
      najbliższych dniach, zdam relacje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka