inga2 11.08.07, 17:35 prosze o pomoc ,nie jestem z Krakowa ,chce jechac z dworca PKP do Balic ,jakim numerem autobusu mam jechac ,za pomoc z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schutzengel1 Re: Jakim autobusem dojechac z dworca do Balic 11.08.07, 17:50 Jeżeli myślisz o lotnisku, to masz bezpośrednie połaczenie kolejowe z dworca PKP do Portu Lotniczego w Balicach Odpowiedz Link Zgłoś
piopry Re: Jakim autobusem dojechac z dworca do Balic 11.08.07, 18:33 inga2 napisała: > prosze o pomoc ,nie jestem z Krakowa ,chce jechac z dworca PKP do > Balic ,jakim numerem autobusu mam jechac ,za pomoc z gory dziekuje Najlepiej faktycznie jechać szynobusem: wszelkie niezbędne informacje znajdziesz tutaj - www.lotnisko-balice.pl/strona,Pasazer,jak_dojechac_polozenie.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: Jakim autobusem dojechac z dworca do Balic 11.08.07, 18:51 do Balic jedzie 192 www.mpk.krakow.pl/index.php?idp=1001+1320 przystanek ma przy Dworcu Wschód - musisz przejśc pod galerią Kazimierz na Dworzec autobusowy RDA albo idziesz na przystanek przy ulicy Lubicz (ten, o którym się normalnie myśli mówiąc - dworzec) i tam wsiadasz w 152 i po drodze przesiadasz się w 192 (one 90% trasy mają identyczną - od Błoń bodajże) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: Jakim autobusem dojechac z dworca do Balic 11.08.07, 23:35 jaki wsytd dla c.k miasta jeden autobus , bo nie kazdy lubi szynobusy 1 autobus co 2 godziny no kompromitacja!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Jakim autobusem dojechac z dworca do Balic 12.08.07, 00:19 jeden autobus ale za to w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Koleją 12.08.07, 11:29 Z autobusem daj sobie spokój: nerwowe kupowanie biletów, kontrolerzy,daleko i zaduch. Bywa też tłok. Sposoby skorzystania z kolei dojazdowej już Ci ktoś podał powyżej. To najlepszy sposób, odjazdy zdaje się z 1.peronu, ale sprawdź sobie. H. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: Koleją 13.08.07, 01:25 helenka17 napisała: > Z autobusem daj sobie spokój: nerwowe kupowanie biletów, kontrolerzy,daleko i zaduch. Bywa też tłok. > No nie przesadzajmy ;) Ten opis pasuje także do tramwaju i innych środków lokomocji... jak ktoś kupuje nerwowo bilet autobusowy to i kolejowy będzie nerwowo kupował daleko jest tak samo, czy autobusem, czy szynobusem, czy teleportacją a kontrolera nie widziałam od miesiąca ups... czuję, że jutro bliskie spotkanie 3.stopnia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Koleją II. 12.08.07, 11:33 Na końcowym przystanku kolejowym przesiadasz się - drzwi w drzwi - do wahadłowego autobusu, który (w cenie biletu kolejowego!)przewozi Cię ostatnie 200 metrów, które dzielą przystanek kolejowy od dworca lotniczego. H. Odpowiedz Link Zgłoś