micpud 05.09.07, 21:48 Szukamy 'sąsiadów' z Okulickiego... Albo opinii o deweloperze? Lewy naciągacz czy OK? Z góry dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość www.okulickiego.pl IP: *.telnet.krakow.pl 15.09.07, 23:42 Ludzie!? Czy nikt się nie interesuje inwestycją Semaco i Krak Developmnet przy Okulickiego? Napiszcie coś, jakieś opinie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickiego) IP: 195.136.61.* 22.09.07, 15:56 Czy ktoś juz cos tam kupił/zarezerwował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickieg IP: *.171.134.250.crowley.pl 24.09.07, 09:50 sprawdzałam gdzie ma postac ten budynek , bo sama była zainteresowana ta lokalizacja , ale ten ich budynek bedzie centralnie przy ul. Okulickiego .Wystarczy postać tam chwile by zdac sobie sprawę jak tam jest niesamowicie głosno ( pełno Tirów , samochodów ) to drogo wylotowa poza miasto . Nawet atrakcyjna cena mnie do kupna nie skłoni . Tam buduje jeszcze jakaś jedna firma ....nie pamietam nazwy , ale juz zdecydowanie daleko od tej ulicy , musze sprawdzić dokładnie ich oferte . Jestem z Nowej Huty i chciałabym tam mieszkać - tamta okolica mnie intereuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickie IP: 212.244.59.* 24.09.07, 11:28 Witam, ja też byłam tam, są strasznie blisko ulicy, ja zdecydowałam się na Activ Investment bo zaczynają 4 blok i on będzie od strony zlotej jesieni, cena może trochę wyższa ale przynajmniej cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickiego) 26.09.07, 20:56 A my wybraliśmy jednak Semaco. A co do Activ Investment i ich IV etapu to mamy obawy co do bliskości szpitala Rydygiera. To przeciez z tamtej strony jest najbliżej do SOR-u. Może się czepiam, ale słuchanie karetek na sygnale nie jest najmilsze (?) P.S. Mieszkania Semaco od strony pn-wsch faktycznie będą wyglądały na ulicę Okulickiego, ale te z ekspozycją pd-zach już przecież nie :) Nie jestem pewna czy czasem w planach zagospodarowania Semaco i Krak Development nie zamierzają tam wybudować 2 bloków. Chociaż nie mogę sobie tego wyobrazić, bo miejsca nie ma za dużo... A z drugiej strony Activ I, II, III etap sa bardzo blisko siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickieg IP: *.171.134.250.crowley.pl 27.09.07, 11:02 ..tez sie zastanwaiłem nad ta oferta semaco ....,ale bliskość ulicy , jak chwile postałem przy tej ul. Okulickiego to juz miałem pełna jasność ....Tir za Tirem pedzacy huk ogromny ....az miałem wrazenie ze tam sie szyby beda trzesły w tych budynkach , sprawdzałem ze niedaleko bedzie wezeł i zjazd z autostrady/obwodnicy co napewno spotenguje tam ruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickie IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 00:17 podzielam Twoja opinię, wszystko się zgadza okropny HAŁAS Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego 04.10.07, 19:48 To znów my... Czy ktoś stara się o kredyt na tą inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 00:16 www.activokulickiego.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 08:43 tam przy Okulickiego to jest głosniej jak na autostradzie A-4 :))) nie wiem czy ekrany by cokolwiek dały w tamtym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 09:51 no zeczywiście ciecho to tam nie jest , sama mieszkam niedaleko bo w blokach TBS-u przy Okulickiego i na początku nie zdawalismy sobie z mezem jak tam jest koszmarnie głosno ..saochody pedza rano i wieczorem tak ze az okna nie można otworzyc do tego pył z ulicy jeszcze dochodzi ...zdecydowaniemyslimy zeby sie z tamtad wynieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 09:51 no zeczywiście ciecho to tam nie jest , sama mieszkam niedaleko bo w blokach TBS-u przy Okulickiego i na początku nie zdawalismy sobie z mezem jak tam jest koszmarnie głosno ..saochody pedza rano i wieczorem tak ze az okna nie można otworzyc do tego pył z ulicy jeszcze dochodzi ...zdecydowaniemyslimy zeby sie z tamtad wynieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: 195.136.61.* 05.10.07, 21:28 Ludzie czy wy widzicie tytuł wątku? to jest Semaco i Krak Development, dla nieuświadomionych Activ i te jego 4 etapy to inny deweloper, po sąsiedzku z inwestycją www.okulickiego.pl ale to inna historia... Piszcie o Semaco i Krak Development. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 00:03 www.activ.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Semaco - Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:10 jakiś nawiedzeniec z tego gościa co umieszcza te wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:12 widać ze cierpiący na bezsseności patrzac po wpisach o której godzinie to robi ......ale jak spać nie może biedaczyna i to go odstresowuje to niech tak pisze biedak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:13 to może niech zacznie barany liczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:14 ojj tak....... baran niech zacznie barany liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: Semaco _Okulickiego 06.10.07, 16:22 Czy ten który tak namiętnie wskazuje ciągle na Activ a nie na Semaco i Krak Development to jakiś łachudra, któremu w Activie płacą za reklamę nawet w tych miejscach, w których ludzi interesuje inna inwestycja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:04 Znam te firmy i właściciela KD. Masakra jakaś i zero doświadczenia. Facio szył koszule, jest generalnie tępy, a ich sojusz z semako wynika z braku uzodnienia porozumienia sąsiedzkiego. Będzie trwał pewnie tak samo długo jak koalicja pis samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: Semaco _Okulickiego 12.10.07, 20:03 A jak u nich wygląda budowa? Partaczą to co stawiają? Jakieś przekręty wyszły w poprzednich inwestycjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Semaco _Okulickiego IP: *.telnet.krakow.pl 18.10.07, 19:59 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoljesionowe Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 19.10.07, 14:43 bylem u nich po mieszkanie , podpisałem umowe rezerwacyjna mieli pozwolnie na budowe i zapewniali ze zaczynaja na jesień tego roku po 2 misiacach zmienili opcje i zaczynaja na wiosne - jak pytałem o wyjasnienia to sie wszystko rozmywa - cos sciemnija i kreca i maja jakiś problem o którym nie za bardzo coś chcą mówić wiec czym predzej wycofałem pieniadze z tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: Semaco _Okulickiego 19.10.07, 16:19 To fakt, budowa opóźniła się do marca. Problem jest taki, że czekają na wykonawcę, który ma zejść z innej budowy. Słyszałam, że ma to być warbud, ale czy to jest wiarygodne info nie mam zielonego pojęcia :/ My też mamy rezerwacyjną, załatwiamy kredyt na tą inwestycję i jak na razie raczej wszystko ok. Można się z nimi dogadać, przynajmniej jak na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 22.10.07, 20:00 Proponuje zrezygnować z rezerwacji, jeszcze wiele innych niespodzianek jest przed Wami, każdemu odradzam tą firmę. Szkoda nerwów i zdrowia ...i Waszych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: Semaco _Okulickiego 22.10.07, 20:38 Czy możesz napisać coś więcej? Jesteśmy przed podpisaniem umowy przedwstępnej... Z góry dzięki za wszelkiego rodzaju info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaa123 Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:29 Ty sobie lepiej sprawdz czy oni maja zagwarantowany dojazd do ul. Okulickiego :))) bo pozwolnie to może maja , ale bedziesz sie tam helikopterem chyba dostawał :)) powodzenia w lotach Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: Semaco _Okulickiego 25.10.07, 22:00 Witam Cię koleżanko! Dziękujemy za "troskę", o drogę dojazdową się nie masz co martwić, bo akurat jest zapewniona ;) P.S. Nie masz jednak sprawdzonych informacji... Warunkiem wydania pozwolenia na budowę jest zapewnienie prawa do dojazdu do drogi publicznej jakbyś nie wiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa123 Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:02 pozwolenie jest - racja , służebnosc wpisana jest -oczywiscie , ale sa też inne problemy drogowe o których Ci firma nie powie i własnie przez to prace sa przesuniete na przyszły rok , a jak sprawa nie bedzie rostrzygnieta do wiosny przesuna o kolejne poł roku i to tak może trwac 1-2 rok :))) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 26.10.07, 23:38 Także ludziska uważajcie na te firmy i jeśli możecie rozglądajcie się za innymi lokalizacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
micpud SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego) 16.12.07, 21:53 Długo tu cicho było, ma ktoś jakieś nowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego) IP: *.telnet.krakow.pl 13.01.08, 17:04 Jaka jest obecna cena za m2? Czy ktoś wie kiedy ruszy sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś
micpud Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment Okulickiego 18.01.08, 20:43 I było sobie Okulickiego... Developer się wycofał tłumacząc to sprzedażą inwestycji komuś innemu. Mieliśmy 2 wyjścia tj. podpisać ugodę, odebrać pieniądze za zezerwację (z odsetkami, więc jakaś marna pociecha) i 1. albo czekać i przejść pod nowego właściciela (który może zacznie teraz na wiosnę budować, a może nie zacznie???) albo 2.wycofać się całkiem. Zrobiliśmy to drugie, bo i tak straciliśmy prawie pół roku czekając na coś co tylko istniało na jakichś tam planach :( Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś