Gość: gość LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 00:26 Moi rodzice znają Wojtka dość dobrze i uważają go za baaardzo dobrego kandydata. Wojtek ma niesamowitą energie, którą zaraża ludzi dookoła. A właśnie takich ludzi z pozytywną energią do działania nam potrzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic nie głosuję na Filemonowicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:34 mylisz się synku, ja znam Filemonowicza osobiście - głosu na niego nie oddam i innym odradzam - pewny siebie gbur, bez szacunku dla innych ludzi o wyjątko miernym charakterze. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.saint LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicza 18.09.07, 00:42 skoro sobie już gaworzymy o filemonie no to pogadajmy: - w sprawie stylu czy prawdą jest, że teksty (o zgrozo! niektóre w "Zdaniu"), pod którymi podpisywał się filemon pisał redaktor darek ł. redaktor w gazecie tej samej, co mu tytuł przyznała, który jest kpiną totalną? nie trzeba być wytrawnym krytykiem literatury, żeby podobieństwa stylu znaleźć. zresztą, ci, którzy znają to wiedzą. - w sprawie działalności dla Krakowa to już są jaja totalne. filemon jak startował w tarnowie w ostatnich wyborach to funkcjonował wyłącznie w okolicach tarnowa. nie wierzycie? sprawdźcie: www.fundacja-andrzejaurbanczyka.org.pl/news.php guzik robił w Krakowie. - Krakowianie nie są filemonie w ciemię bici kiedy zorientował się, że będzie pewnie startował w Krakowie, to zaczął pseudodziałać tutaj. rozdawnictwo za nieswoje pieniądze, fajny lans. w związku z tym niebiciem w ciemię. wojtek zaś się bidoku wykosztujesz na kampanię i zaś guzik z tego będzie. jak ty to sobie wyobrażasz, że przejmiesz coś w mieście przyzwyczajonym do tradycji z jednej strony, z drugiej zaś kultywującym stałe przywiązanie do wartości intelektualnych. powtarzam: intelektualnych. czy prawdą wobec tego jest, że podczas wręczenia pierwszej nagrody im. Urbańczyka nie wiedział nasz kandydat o pięknym spojrzeniu jak wygląda Kazimierz Kutz? czy prawdą jest, że środowisko geriatrycznych inteligentów (mimo wszystko jednak inteligentów) Kuźnica kasowało kandydata mimo, że ten pchał się z buciorami z lewa, z prawa i bezustannie nie zostaniesz filemonie posłem. niestety albo na szczęście. moim zdaniem na szczęście. pamiętaj miły, że nie o ilość plakatów tu chodzi. i nawet nie o miejsce na liście. nie w tym mieście. kiedyś się na nim poznasz, dobrego zdrowia jesteś więc pewno doczekasz. bez poważania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Mr.Saint Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 09:59 świetna analiza postawy niby społecznikowskiej Filemona - nic z tego co robi nie jest szczere - wszystko to zabiegi pseudosocjotechniczne, pseudo, bo nieudolne i pretensjonalne. A o indolencji intelektualnej kandydata Filemonowicza to już po Krakowie legendy krążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjal "KANAPA" Borowskiego lepsza od Barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 07:24 Pietrzyk/Sławek/redaktor a nawet "szef" odziału Stowarzyszenia Dziennikarzy, członek:PZPR,SLD i równocześnie kanapowa partia Borowskiego -ewnenement polegający na tym,że będąc jeszcze członkiem SLD przed wyborami " po cichu " zapisał sie do innej partii /SDPL Borowskiego-"małej kanapy" /celem rezerwacji dobrego miejsca w wyborach samorządowych.Wsółpracował z Samoobroną będąc w kierownictwie STOWARZYSZENIA Kupców i Przedsiębiorców.Wszędzie go pełno tam,gdzie może zadbać o interes państwa.......... Pietryków czyli własny.Czy te oczy mogą kłamać...chyba TAK x 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjal..... "KANAPA" lepsza od Barona SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 08:39 Promotorem Filemonowicza jest:Pietrzyk/Sławek/redaktor a nawet "szef" odziału Stowarzyszenia Dziennikarzy, członek:PZPR,SLD i równocześnie kanapowa partia Borowskiego -ewnenement polegający na tym,że będąc jeszcze członkiem SLD przed wyborami " po cichu " zapisał sie do innej partii /SDPL Borowskiego-"małej kanapy" /celem rezerwacji dobrego miejsca w wyborach samorządowych.Współpracował z Samoobroną będąc w kierownictwie STOWARZYSZENIA Kupców i Przedsiębiorców.Wszędzie go pełno tam,gdzie może zadbać o interes państwa.......... Pietrzyków czyli własny.Czy te oczy mogą kłamać...chyba TAK x 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Przeczytajcie ważne ?????????????????????????????? IP: *.ver.airbites.pl 18.09.07, 12:53 widzę, że ścierają się tu prawdopodobnie dwie grupy internałtów. Pierwsza podstawiona grupa, to ekipa Pana Grzegorza Gondka z al. Słowackiego 48 – II p ( pracownicy K. Chrzanowskiego do Listopada) i druga grupa mniejsza, ale również zawzięta Wojtka Filemonowicza i pewnie on sam też pisze te posty czego bym się nie zdziwił, gdyby tak było. Moja ocena jest taka dalsze obrzucacie się błotem jest szkodliwe dla lewicy choć pewnie w większości jesteście członkami LID ( oceniam że 80 % piszących posty pod tym artykułem) Myślę, że prawica nie reagowała by na W. Filemonowicza, który praktycznie jest nieznany w Krakowie i do którego nic nie mam, natomiast ma K. chrzanowski i jeszcze jego etatowi pracownicy, przypominam do listopada. Zastanówcie się co robicie przecież i tak dla lewicy będzie 1 mandat zarówno startujący W. Filemonowicz z 2 miejsca, jak i k. Chrzanowski z 3 miejsca nie wejdą. Kto wie może gdyby B. Cieślak starował z 20 miejsca to wygrałby te wybory lekką ręką z tymi zacnymi dwoma kandydatami. ( ale obaj mu nie pozwolą startować w wyborach a on sam jest miękki i bezrobotny ) Myślę , ze jak przegracie wybory to wtedy się przebudzicie, ale jako lewica mocno skłóceni i podzieleni no i pytanie, co zrobi całkowicie już niedługo „ bezrobotny” G. Gondek ? ( gej) może pójdzie do uzdrowiska swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbiter Re: Przeczytajcie ważne ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:01 Mylisz się, Filemonowicz jest niebezpieczny dla lewicy, bo on żadnym lewicowcem nie jest. Gra rolę pod nazwą "społecznie wrażliwy i młody Wojtuś" - niestety, przez nadmiar starań wypada kiepsko i nienaturalnie, prawdziwą twarz odkrywa tylko czasami. I nie jest to twarz lewicowca, to napastliwa facjata człowieka agresywnego i łapczywego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy "PAN"Grzegorz Gondek...?FAKTY o krakowskiej lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:39 No to dales ognia. A czy wiesz, kim ojciec "pana" Grzegorza byl w Krakowie? Jesli nie wiesz - zapytaj rodzicow (i to nie tych z "Pokolenia"). Jesli wiesz, to nie pisz wiecej bzdur o tym, ze Grzesiu jest "panem". Miernia swinia, nic wiecej. A do tego karierowicz czystej wody. Przypomina w tym karierowiczostwie Joasie B. (jeszcze z ekipy Adamika), ktora zawsze byla dyspozycyjna. Jurek wie, sprawdzil nie raz, ze kolezanka Joasia faktycznie zawsze mogla. A co do ma do Filemonka? Coz, mierzi chyba kazdego w miare porzadnego czlowieka, kiedy ktos pokroju Wojtusia sie pcha do koryta. Rozumniem: LiD ma krotka lawke. Nie tylko LiD. Ale czy to oznacza, ze nalezy promowac kazda miernote? Filemonowicz analigicznie jak Janosik czy kolega Grzes, to miernota i mizerota, od lat wielu usilujacy "zrobic cos w polityce". A, ze mu niespecjalnie szlo...coz, a niby Gondkowi szlo? Nigdy. Janosk jest przynajmniej magistrem politologii, Filemon ma firme...ale Gondek? Jesli nie bedzie "czegos robil w polityce" to nie bedzie robil nic. Taka jest prawda. To wiecznie przegrani ludzie, nastawieni tylko na jedna droge, ktora z uporem maniaka podazaja. A Filemon jest taki sam, jak reszta: prosty, nieinteligentny (kto go zna, ten wie jaka to intelektualna potega), cynicznie idacy po trupach do przodu. Ze uprawia chamski PR? Jasne, ale bo to on jeden...? Ze damski bokser? Fakt, ale on jeden leje kobiety...? Ze klamca i kretacz? Coz, a malo to takich? Tylko - i tu juz powaznie - dlaczego taki wieprz ma RZADZIC? Wszyscy sa tacy sami: Chrzanowski, zidiociala Filek (na szczescie, juz poza burta), Adamik (siedzacy na pryczy), i reszta z kozocapem na czele. Z Andrzeja juz zrobili p.ierdolca, wiec mozna go dowolnie dezawuowac. Tylko, z kim Jacus bedzie pil? I z kim sie bedzie lansowal na Bagrach? A kolega Andrzej O., wiecznie waleczny o interesy spolki "Majchrowski & Oklejak" - jeszcze z czasow starego dobrego Blachuta i koryta w BWR? Ech. Tyle tych faktow czlowiek pamieta. To nawet nie chodzi o to, kto o kim wie. I co wie. To raczej chodzi o to, ze ci sami ludzie po raz n'ty usiluja sie pchac do przodu. Zenada i zalosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko chłodną głową o lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:03 Dzięki za ten głos, mam podobne zdanie o liderach lewicy. Szkoda tylko tych zaangażowanych młodych, dwudziestokilkulatków, ideowych - przez takie miernoty się skrzywią, nabiorą złych nawyków...może kolejna, po samorządowych wyborach, wtopa kogoś obudzi i zrobi się kanwencję krakowskiej lewicy? z czyszczeniem do spodu i budowaniem nowej formacji od zera? dla mnie najgorszy jest Filemonowicz - typ wstrętny jakich mało, i to życie prywatne...jak ktoś go miał przyjemność poznać osobiście...wie o czym piszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy Wszyscy sa tacy sami - bylejacy przecietniacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:23 Masz racje: szkoda mlodzienczego zapalu i szkoda idealow. Ale, jak zapewne wiesz, w zyciu generalnie jest tak, ze scieraja sie ze soba dwie plaszczyzny (nazwijmy je - nieco na wyrost - sacrum i profanum, niczym idee fixe Szostkiewicza): sfera sacrum bedzie w tym wypadku swiat idei, odruchow serca, dazen i marzen. A swiatem profanum bedzie to, co otacza czlowieka. Bezprzykladne zetkniecie sie idei z twarda rzeczywistoscia. Dlatego wlasnie, z powodu nastepowania (nieuchronnego) roztrzaskiwania sie idealow o bruk codziennosci, szkoda tych mlodych ludzi. Ale mlodych ludzi szkoda takze z tego powodu, ze przewodnikami po drogach ich idealow, chca byc ludzie, nie zaslugujacy na to, aby przewodzic kotu w drodze do kuwety. Filemonowicz nie jest w tym ani odosobniony, ani wyjatkowy: on w niczym nie jest "jakis", za to jest zwykly w najzwyklejszym i najpotoczniejszym rozumieniu "zwyklosci". Tacy ludzie nie sa nowym pradem "lewicy", ale jej glupawa kontynuacja. Wojtek to zwykla bylejakosc, ot co. Nie mam zludzen: kiedy pisze "wszyscy sa tacy sami", to wyglaszam sad zarowno o "prawicy" jak i o "lewicy", czy jakiejkolwiek innej stronie. Wladza deprawuje, idealy (nawet ich resztki - jesli tylko zdolaly ocalec) ida w kat, a marzenia zastepowane sa twarda logika" ja moge Tobie kuku zrobic, a Ty mi mozesz zrobic fige. Taka to wyliczanka. Tak, znam Wojcieszka osoboscie i wiem o czym piszesz. Najgorsze jednak jest to, ze "lewica" (takze krakowska) ma zbyt krotka lawke na to, aby wyskoczyc (jak kto woli: szarpnac sie) na cos wiecej, niz prymitywny damski bokser z przerostem ambicji. I to jest tragedia. Typ Filemonowicza to ogniskowa, ujmujaca w sobie wszystkie bledy bylejakosci i przecietniactwa - a wiec te elementy, przez ktore lewica musiala oddac wladze. Przecietniactwu nalezy mowic NIE. A ja nie wierze, zeby byl sens "czyszczenia": popatrz na Lodz, ktora zreszta niezle znam. Bedzie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz teraz Re: Wszyscy sa tacy sami - bylejacy przecietniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:36 ok, niech ci będzie, tylko dlaczego nie wykreowano mechanizmu, który umożliwiłby rozpoznanie takich ludzi jak np.Filemonowicz i odrzucenie go? jak on ze swoimi "dokonaniami" mógł zostać szefem lewicowej partii? wszyscy stchórzyli czy dali mu się nabrać? nikt nie jest w stanie powiedzieć, że "król jest nagi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy cuchnacy oddech...polska filemonem stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:55 Nie pisz, ze "niech mi bedzie", bo w ten sposob traktujesz mnie z pretensjonalnoscia: jesli nie zgadzasz sie z tym co pisze, to ustosunku sie merytorycznie - a nie usiluj mnie traktowac protekcjonalnie. Zadales pytanie o mechanizm, ktory by dzialal niczym sito na ludzi pokroju Filemonowicza. Chcesz wiedziec, dlaczego nie powstal. A zatem - odpowiadam: mechanizm takowy nie powstal w zadnym polskim ugrupowaniu, po roku 1989. ZADNYM, a wiec takze w SLD czy LiD. Dlaczwgo? Coz, powodow jest wiele. Jednym (niekoniecznie najistotniejszym) jest ten, ze polska polityka to metoda na robienie pieniedzy, odniesienie zawodowego awansu, zrobienie kariery. Tyle tylko, ze wykonuja ja ludzie o skundlonej osobowosci (lub wrecz o braku jakiegokolwiek moralnego kregoslupa). Klamia i oszukuja wyborcow WSZYSCY. Nie stworzono kasy politykow, a jedynie powstala grupa ludzi, ktorzy wykorzystuja polityke dla swych celow. Osoby pokroju Filemonowicza nie zostaly odnalezione / usuniete dlatego, ze wpierw nalezaloby wysadzic w kosmos skromne 98% polskiej kasty politycznej. Polscy politycy to kopie Filemonka - moze bardziej udane, moze inteligentniejsze, moze lepiej opakowane i moze posiadajace osobowosc bardziej zlozona. Ale meritum pozostaje takie samo: analogicznie, jak w torbielach plucnych. Albo ropa, albo krew, albo powietrze. Albo mieszanina wszystkich tych skladnikow. Filemon wlasnie z takiego sluzu i ropy sie sklada, gdyz polska polityka sluzem i ropa stoi; Filemonem stoi. KAZDY ma cos na sumieniu, kazdy robil mniejsze lub wieksze swinstwa, kazdy jest na swoj sposob oszustem i wiarolomnym sukinsynem. Dlatego Filemon, jako "swoj chlopak" jest akceptowany. To kwintesencja mentalnosci aparatczykowskiej. To ucielesnienie bylejakosci i przecietniactwa, opakowane "dobrem dla Polski". Filemonek przypomina agitatora - akwizytora, usilujacego nieswiezym oddechem przekonac do zakupu pasty do zebow. Sadzisz, ze taka sztuka sie uda? W Polsce sie udaje. To kraj, w ktorym politycy stanowia grupe ludzi z nieswiezym oddechem, wtlaczajacych "narodowi" swa paste do zebow o konsystencji klamst i oszustw. Zenada. Czy warto krzyczec, ze sprzedawca pasty do zebow jest nagi, a do tego cuchnie mu z ust...? Ocen sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiednia Re: cuchnacy oddech...polska filemonem stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:09 dzięki za ten post! pisząc "niech ci będzie" przyznawałem Ci rację, moze zbyt protekcjonalnie - z diagnozą zgadzam się w 100%, tylko lekarstwo jakie? czas? aż wyborcy zrozumieją na czym polega demokracja i zaczną rozpoznawać kto zacz? czy poczekamy raczej na moment, aż takie mendy jak Filemonek się dorobią i skompromitują? w USA ponad dwieście lat demokrację mają a i tak chamstwa pewnie pcha się nie mniej - skala wychwytu jest jednak inna - u nas nikogo (zgadzam się z Tobą) a tam większość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy Re: cuchnacy oddech...polska filemonem stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:24 Rozumiem i przyjmuje. Co do lekarstwa: wystrzelenie w kosmos 98% kasty politykow polskich nie wchodzi w gre. Jesli pytasz o kierunek, to spojrz, jak - instynktownie - obiera go ponad polowa Polakow: nie chodzi na wybory. Czy to dobra metoda? Nie. Ale czy to skuteczna metoda? Coz...i tu zaczynaja sie schody. Po pierwsze, partia wybrana przez 25% sposrod 40% uprawnionych ma ZENUJACA legitymacje spoleczna. Powod takiej slabej legitymacji to jednakze jest nie tylko brak glosujacych (choc wiem, ze masa polskich socjologow polityki oskarza osoby nieglosujace o cale zlo tego swiata). To emanacja tego, ze wyborcy maja dosyc - i nie widza dla siebie alternatywy. Po drugie, ludzi zlosci to, ze rzadza nimi ci, na ktorych glosowala mniejszosc z nmniejszosci: przeanalizuj wyniki polskich wyborow, a zrozumiesz, ze koalicje zaklada partia ktora otrzymala wiele glosow - razem z ugrupowaniem/ugrupowaniami, ktore otrzymaly sladowe poparcie. W ten sposob, wladalo PSL czy LPR - mimo, ze wiekszosc tych ludzi u steru nie chciala. To rozczarowuje i powoduje, iz absencja nabiera sensu. Srodowisko lewicy znam od wielu lat. Jeszcze nie widzialem, zeby ktos mieniacy sie czlowiekiem uczciwym byl faktycznie uczciwy. Mozna rozmawiac o cechach osobowosciowych (np.: specyficzna charyzma Urbanczyka, etc.), ale fakty pozostaja faktami. Analigicznie jest w innych polskich srodowiskach 'politycznych', miastach. Karierowiczowstwo, lizy.dupstwo i wszechogarniajaca glupota ("pustac" - jak to swego czasu pieknie ktos okreslil). No i metoda "flaszki". Dlatego wlasnie, osoby pokroju Filemonowicza to ten typ, na ktory nie warto glosowac, albowiem zawiera w sobie wszystkie mozliwe pejoratywne cechy dotychczasowych rzadzacych Polska. Z drugiej strony, to nieodrodny twor polskiej polityki. Jeden z wielu. Swoj. Niczym syfilis i odma. Na czym polega demokracja? Na glupocie. To jedyny ustroj, w ktorym 200 idiotow przeglosuje 1 osobe madra. A w polskim wydaniu, demorkacja przybiera wyraz karykaturalny: spoleczenstwo sprowadzone jest do roli cyrkowych zwierzatek, dajacych glos i podnoszacych lape raz na piec lat (generalnie). Pozniej juz ci "przedstawiciele" narodu, maja serdecznie w d.upie tych, ktorzy ich wybrali. Oburzacie sie na Ziobre czy Chrznowskiego, lub Gowina, ze nic nie zrobili dla Krakowa? Coz...nie oni jedni. Nikt nic nie robi, poza samorzadem i realnym przelozeniem na sprawy miejscowe. Demokracja oddolna w Polsce nie istnieje, poza tym, co przedstawia soba samorzad. Jesli juz, to oni cos moga zmieniac. A "poslowie i senatorowie"? Coz, ci nie robia nic. Od lat. Filemon sie kompromituje, ale i kompromituja sie wszyscy ci, ktorzy na niego glosuja i popieraja jego krzywa twarz na plakatach. Kompromituje sie Borowski (ktory to juz raz...?), kompromituja sie "mezowie opatrznosciowi" z dawnej UW, kompromituje sie Leszek nieco zbyt mocno trzaskajac drzwiami na Pietrynie, kompromitowal sie kolega Aleksander nieco zbyt butnie rzucajac legitymacja...przyklady moge mnozyc. A w USA? Coz, to kraj, w ktorym prostytutka i clown kandyduja na prezydenta. Super. Demokracja na wzor Wuja Sama...? To jest dopiero paranoja. Polska cuchnacym oddechem stoi. Zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: Przeczytajcie ważne ????????????????????????? IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:06 Nie jestem z Alei, czyli Słowackiego wg Twoich słow. Ale zdecydowanie mówie nie Filemonowiczowi!!!! Nie zagłosuje równiez na Kazia. Ale mam nadzije, ze opisany przez Ciebie jako ' miękki" człowiek Cieślak wystartuje. Wtedy zagłosuję z czystym sercem an niego, bo on jedyny z nich ma lewicowe serce. I jako jedyny wie co to lewicowosc, a nie uczynil sobie zpolityki cel w zyciu, i nie opanowala go rzadza wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy Uczciwosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:09 Cieslaka nie opanowana wola wladzy? A na pewno mowimy o tym samym osobniku? Popatrz...tyle lat sie znamy, a ja zawsze uwazalem go za wyjatkowego kabotyna. Jak to sie czlowiek moze mylic;) A tak powaznie: nie ma uczciwych politykow. Jesli ktorys z nich mowi, ze jest uczciwy a do tego nie chce wladzy - to uciekaj od niego jak najdalej. Jest bowiem albo szalony, albo nieudany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: Uczciwosc? IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:12 hmmmmmmmm, dzieki za argumenty. Uciekaj od Fielmonowicza!!! Po przeczytaniu artykulu i obserwujac jego przekaz medialny to on sie przedxstawia jak "czyste złoto"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy Re: Uczciwosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:16 Widzisz, ja lewice polska znam od wielu lat. Filemon nie jest zadnym wyjatkiem ani w jedna, ani w druga strone: jest tak samo beznajdziejny i bylejaki, jak reszta kasty rzadzacej. I mowie to nie na podstawie poglosek, ale wlasnej wiedzy. Dzieki takim jak on, lewica przegrala i przegrywac bedzie. Az sie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: Uczciwosc? IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:21 i tu sie całkowicie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopiarka Ziobro okiem Matki_Kurki IP: 83.238.151.* 18.09.07, 15:34 Błagam was wskażcie mi choć jedną różnicę między cieniasem Ziobro i Gołotą! Przepraszam bardzo, ale zdaje się, że mamy do czynienia z kolejną projekcją emocjonalną człowieka porażki. Czy ktoś może mnie przekonać, że mizerota, która w życiu nie wygrała jednego procesu, jest godna miana prokuratora i to generalnego. Ten człowiek, to chodząca porażka, on nie zdołałby wygrać z chłopem oskarżonym o kradzież worka ziemniaków, to tylko komentator, publicysta mitoman. Pan Zbigniew Gołota, tylko przed gongiem napina swoje cherlawe, chłopięce mięśnie, gdy wchodzi na ring, wytrzymuje 12 sekund, jedna lufa i nogi w powietrzu. 1) Sprawa Blidy - zeznania bandziora w spódnicy, śląskiej Alexis, która oskarżyła również Zbigniewa Wassermanna, jednak jego nikt z domu nie wywlekł. Efekt sprawy, Blida nie żyje, na temat mafii węglowej nikt nic nie słyszał od pół roku, Ziobro kłamał przed sejmem. 2) Sprawa Leppera i odrolnienia gruntu. Nieudolnie podrobione dokumenty, seria żenujących wpadek. Wójt Mrągowa demaskujący akcję, agent pracujący u Lecha Kaczyńskiego za czasów prezydentury Warszawy, w końcu przeciek. Do dziś nie ustalono źródła przecieku, okazało się, że dokumenty były podrobione w tak idiotyczny sposób, że nie miało to wpływu na decyzje ministerstwa rolnictwa, którą podpisał bez 3 miliony złotych wiceminister z ramienia PiS. Nie postawiona żadnych zarzutów Lepperowi, fruwa sobie na wolności i oskarża Kaczyńskich. 3) Sprawa Mazura - kluczowe są zeznania jednego bandziora, który się w celi zwierzył innemu bandziorowi. natomiast dowodem koronnym miało być wystąpienie Ziobro w sejmie. Sad w USA, zabił śmiechem pana Zero, prasa nie omieszkała zaznaczyć, że takich sporawa w USA praktycznie się nie przegrywa. 4) Sprawa Kaczmarka - błazenada multimedialna, show dla ubogich udowodniające, że niebieska kropka weszła do czerwonej kropki. Efekt, sąd uznaje zatrzymanie Kaczmarka za bezzasadne, w kolejnym wyroku zwalnia Kaczmarka z nałożonej kaucji. 5) Mirosław G. - zbiór bździn o jakiejś krowie, co zdementowała rodzina, zgromadzone precjoza i gotówka, w tym gotówka rodziców Mirosława G. Efekt. Mirosław G oskarża Ziobro za słowa o mordercy i sprawę ma wygraną, gdyż sąd nie dostrzegł znamion przestępstwa. Lekarzowi oddano wszelkie dobra jako dowód korupcji zatrzymano, butelkę wódki dębowej, wino i pudełko po cygarach. 6) Konta członków SLD w Szwajcarii - kompletna kompromitacja Ziobro, sprawa ucichła zmarła, świadkiem w sprawie był przetrzymywany w areszcie Marek Dochnal. 7) Sprawa Wąsacza - poszła fama, że Wąsacz kupił walizkę i zamierza uciec do Tybetu, na drugi dzień 6.00 rano, gleba, podróż z Gdańska do Warszawy. Konferencja Ziobro i Kaczmarka, porażający raport winy Wąsacza. Za parę dni po cichu Wąsacza się wypuszcza, przeprasza, oddaje paszport i w konsekwencji podatnicy wypłacają odszkodowanie. 8) Afera bilbordowa - główny oskarżyciel to Jacek Kurski, nałogowy łgarz, skazany prawomocnymi wyrokami sądu za pomawianie i oczernianie ludzi. Oskarżyciel posiłkowy, to Netzel. Słynna konferencja, błazenada Ziobro, taniec z niszczarka. Efekt sprawa umorzona, skazany Kurski i zmuszony do przeprosin wyrokiem sądu. 9) Sprawa Lesiaka - sąd uniewinnia pana kolekcjonera, w szafie nie znaleziono nic poza kilkoma wycinkami z prasy i jakimś świstakami, które nie zainteresowały sądu. 10) Sprawa Tymochowicza - typowa esbecka zagrywka, oskarżenie o pedofilię, kipisz w domu tłumaczony sygnałem z niemieckiego Interpolu. Tymochowicza wypuszcza się, po kilku godzinach bez postawienia zarzutów, dyski są czyste, ale lądują na stołach ekspertów, celem dokopania się do założeń kampanii Leppera, którą Tymochowicz prowadzi. Praca niemiecka podała, że żadnych sygnałów z Interpolu nie było. 11) Sprawa Czażastego - jego i cała rodzinę rzucono na glebę, ponieważ mówiono na miesicie, że mógł kryć Gruchę. Kompletna wtopa, zero reakcji, nawet konferencji nie było. 12) Sprawy Rydzyka o defraudację pieniędzy z cegiełek na rzecz stoczni gdańskiej i znieważenia głowy państwa. Umorzone w tempie błyskawicznym, na etapie śledztwa prokuratorskiego. 13) Ciekawostka - sprawa Zbigniew Ziobro kontra jego koledzy z akademika. Sprawa prowadzona przez amatora Ziobro, studenta prawa, który dostarczył prokuraturze dowody w postaci taśm magnetofonowych. Po 10 latach koledzy wybronili się z rzuconych oskarżeń Ziobro sprawę przegrał. Po takiej kompromitacji japoński prokurator wbiłby sobie katanę, w pępek. Kto normalny zatrudniłby prawnika z takim dorobkiem? W USA ten zagubiony, zakompleksiony chłopiec byłby co najwyżej kancelistą, albo roznosicielem pizzy. Matka_Kurka 2007-09-18 10:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapominalski Re: Ziobro okiem Matki_Kurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:41 zapomniałeś o jeszcze jednym punkcie...Sprawa Filemonowicza, och, ona dopiero wypłynie...ups! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicza IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.07, 16:07 Koniec z krzykaczami i klutnikami. Czas na polityków służących ludziom. Ja głosuję na Wojcieha Filemonowicza. Jest szansą na dobrą przyszłość Krakowa. No i mam nadziej obejrzeć Euro 2012 u siebie a nie w innym miscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:09 złuzalczy bywalco spod bramy florianskiej!!!! w pelni opisales samego Fielmonowicza!!! Krzykacz i awanturnik. Ale przejedziesz sie jak wielu Tobie podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowana LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:11 są już newsy z Zarządu Wojewódzkiego SLD - Filemonowicz straci 2 i wpadnie pewnie na 4,5 miejsce - że go wogóle nie usuną...paranoja jakaś z tym damskim bokserem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:07 Trzymam kciuki z wylot Filemonowicza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ja jeden Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:10 nie ty jedna, dlaczego on sobie tyle nagrabił? skąd tylu ludzie wie o jego występkach, jego wstrętnym charakterze? swoją drogą podlec jakich mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:15 moze po prostu jestesmy z tego srodowiska...i kiedys mielismy idealy o ktore chcielismy walczyc, a spotkalismy wlasnie takich ja filemonowicz na swej drodze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jeden Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:18 coś w tym jest ;-), mam nadzieję, ze to jego ostatni "występ" - ktoś powinien się na nim we władzach poznać, wyborcy go "zaszczycili" dwa lata temu - 1600 głosów z jedynki a sześć lat temu 46 głosów;-))) nie inaczej będzie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicz IP: *.2-0.pl 18.09.07, 17:22 no to nie dokonca siedzisz w temacie, 6 lat temu nie startowal. Ale poza tym sie z Toba zgazam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony LiD startuje z kampanią wyborczą Filemonowicza IP: *.chello.pl 18.09.07, 19:05 żeby nie było wątpliwości - nie jestem z sld i coraz dalej jestem od podzielania poglądów z nimi, ale jako osoba, która prowadziła negocjacje ze strony zielonych podczas wyborów samorządowych z całym tym LiDem i która na własne oczy widziała ataki furii i prymitywne odruchy Pana Filemonowicza zarówno podczas zeszłorocznych wyborów i jaki tych w 2005 roku - krew mnie zalewa, kiedy widzę z jaką lubością historia lubii się powtarzać... a Panu Romanowskiemu zalecam większą rzetelność!!! ze strony: www.sld.malopolska.pl/ UCHWAŁA Zarządu Wojewódzkiego SLD ws. wyborów parlamentarnych Zebrani w dniu dzisiejszym członkowie Małopolskiego Zarządu Wojewódzkiego SLD oraz Przewodniczący Rad Powiatowych SLD, po przedyskutowaniu stanu przygotowań do parlamentarnej kampanii wyborczej, postanowili zwrócić się do Pana Przewodniczącego SLD Wojciecha Olejniczaka, w najwyższym stopniu zaniepokojeni wiadomościami, jakie za pośrednictwem lokalnych mediów rozpowszechniane są w czterech okręgach wyborczych. Czas do wyborów jest krótki. Kampania w każdej fazie spoczywać będzie na barkach ludzi SLD, od rychłej konieczności zebrania podpisów pod listami kandydatów począwszy. Tymczasem w 13-tym okręgu wyborczym, w Krakowie, jeśli wierzyć w medialne informacje 1- na liście przedstawiciel SLD ma jakoby być uwzględniony dopiero na 3-ciej, a może i 4-tej pozycji. Respektując kompetencje i autorytet prof. Jana Widackiego do ewentualnego miejsca pierwszego, kategorycznie żądamy, żeby jako drugi znalazł się na liście przedstawiciel naszej Partii, a cała lista uwzględniała ilościowy parytet partii zjednoczonych w LiD. Przypomnijmy, że w większości powiatów Małopolski albo w ogóle nie ma, albo w znikomych ilościach funkcjonują członkowie SdPL, PD i UP, a ponieważ w okręgu tarnowskim i nowosądeckim pojawiają się także sytuacje niejasne, i rozpowszechniane są informacje budzące niepokój i kontrowersje – demobilizują one naszych aktywistów i tworzą złą atmosferę, groźną i dla kampanii i wręcz wyniku wyborów. Z dyskusji i przedstawionych wielu konkretnych przykładów wydaje się, że głównym destruktorem, niezwykle szkodliwie działającym uzurpatorem, który postanowił grać rolę głównego rozgrywającego spory LiD w całej Małopolsce, a o ile wiadomo nie tylko, jest były członek SLD, Sekretarz Generalny SdPL Wojciech Filemonowicz. Odnosimy wrażenie, że posługując się retoryką odnowicielską i moralizatorską, w istocie realizuje on tak naprawdę interes własny i paroosobowej dosłownie grupki wiernych, prących do karier własnych kolegów. Krótki przedwyborczy czas wymaga działań szybkich i jednoznacznych. Postanowiliśmy podzielić się tymi smutnymi spostrzeżeniami w naprawę dobrej wierze. Szczerze obawiamy się, że brak centralnych ingerencji narazi nas na eskalację konfliktów, które później przynieść mogą nieodwracalnie złe skutki. Kraków 11 września 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnvc od zawsze zastanawiam się jak ludziom nie szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:14 czasu a co za tym idzie i pieniędzy na klakę dla jakich swoich politycznych idoli. To przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Widacki? znam, lewicowiec jak się patrzy. 19.09.07, 11:40 Filemonowicz, nie znam i zapewne nie będę musiał poznać. Słoneczny dzień, pięknie. Szkoda, że mój ojciec tego nie dożył. Zaorania PZPR. Jest się z czego cieszyć, wnuki Wielkiego Stalina strzelają sobie energicznie gole. Lepszego kontrkandydata niż Widacki, Ziobro sam by sobie nie wymyślił -obrońca skorumpowanych, bandytów i korumpujących oligarchów, brawo!! Ale trochę głosów "ludzi mądrych i kulturalnych" zapewne PO odbierze. Całe to SLD zwisa mi i powiewa, acz nie jestem w stanie pojąć Pani Kuźniak, to chyba nie brak rozumu, tylko charakteru, że jest w tym towarzystwie, no cóż współczuję, ale jest dorosła. Na marginesie, polityczne zabicie Millera daje wszystkim starym towarzyszom sygnał, że złamano zasadę klanowej solidarności. Ciekawe jak na tym wyjdziecie w wyborach. W jakiś sposób Miller był szczery, jak Janek Krasicki z Limanowej i Małgorzata Fornalska (kobieta Bieruta), a teraz zostały wam tylko faryzejskie gęby, Tłusta Kwaśniewskiego i opalona Olejarskiego. Zabawne są te wasze gadki o potrzebie lewicy. Ryszard Bugaj próbował założyć w Polsce lewicę, czy ktoś pamięta dzisiaj „Solidarność Pracy” ? Nie było poparcia. Potem Ikonowicz dorżnął tę naiwną, acz sympatyczną formację. Sierotki głosowały konsekwentnie na PZPR, to nie lewicowy elektorat tylko sierotkowy, a teraz taka finfa, twardego bosmanmata elektryka wyrzucili! To chociaż Albina Siwaka może poszukajcie? Albo czas się nawrócić na starość. W Krakowie 1 mandat, słownie jeden i to będzie sukces. A może bój to Wasz jest ostatni? Jest za..ście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiD czytasz w moich myślach Krakszczurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:33 czytasz w moich myślach, gęba mi się śmieje jak widzę co po nich zostało...popłuczyny historii...Lumbago i Dżuma- to najlepsze rozwinięcie skrótu LiD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido do Cerbera Filemonowicza albo jego samego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 23:33 szantażysto nie szantażuj! wytłumacz się z przyjaźni i "filantropii" ze Sztorcem, wytłumacz czemu tylu ludzi mówi o bokserskich zapędach kandydata w stosunku do kobiet, skąd opinia o jego intelektualnej miernocie? od roku Filemonowicz straszy na różnych forach internetowych sądami i mecem - taki żargon knajacki - nikt sie na to nie nabierze! czemu nikt nie pisze o Widackim czy o innych takich rzeczy? czemu na Ciebie się akurat uparli? Boś sobie zapracował na takie opinie - takie sa fakty! a przed sądem jak się wezwie na świadków ludzi, którzy wiedzą o Tobie wszystko? zastraszasz nie od wczoraj - to twoja metoda działania. Tym razem jednak nikt sie nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina707070 Prawda niekiedy bardzo boli.......I też mówię nie. 25.09.07, 21:03 Czytając większość wypowiedzi na temat Pana Filemonka, ogarnia mnie śmiech. Kto napisał ,że Filemon nigdy nie miał żonay ? Miał żone i nadal ma , ale nie żyje z nią!!Mają wyłącznie ślub kościelny a on od lat starł się tą to wykreślić ze swojego zyciorysu!! Być może to mu się już udało. Po drugie Ktoś napisał ,że Filemonek bawi się za dużą kase , są panny i alkohol... I tu się zgadzam. Po trzecie to nie jest tak idelany człowiek jak się innym wydaje. Swoje dobre gesty opiera na Swoim wizerunku. Wiele wypowiedzi na tym forum jest pisanych przez niego logując się jako inny użytkownik. Po czwarte.Skąd tyle wiem ? Jestem kimś z jego przeszłości ( bardzo bliskiej przeszłości )I dzięki Bogu ,że to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś