Dodaj do ulubionych

chłopskie jadło

14.12.01, 16:01
jest chyba w Krakowie restauracja o takiej lub podobnej nazwie. Nie jestem z
Krakowa, na początku stycznia jadę tam z grupą obcokrajowców więc czy ktoś zna
może adres? Czy trzeba rezerwować stoliki i jakie mniej więcej są tam ceny?

pozdrowienia i wesołych Świąt

pepe.
Obserwuj wątek
    • tishman Re: chłopskie jadło 14.12.01, 16:08
      Hej! Ul Św Agnieszki 1>Ceny wysokie żarcie super!Wystrój starodawny.Lokal ma
      godło Teraz Polska stąd te ceny!Zabrać ich do Baru mlecznego-to jest Polska!
      Pozdrawiam
      • .pepe. Re: chłopskie jadło 14.12.01, 16:33
        dzięki! do baru mlecznego chętnie, ale gdzie ja znajdę prawdziwy bar mleczny z
        tym niepowtarzalnym socjalistycznym klimatem? a, i w dodatku z ogrzewaniem :)
        pozdr.
        • tishman Re: chłopskie jadło 14.12.01, 16:37
          Nie ma problema!Jak trzeba coś o Krakowie to ja sem do usług!Wesołych Świąt hej
      • Gość: crack66 Żarcie jest tam SUPER... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 23:31
        ...ale z tymi wysokimi cenami to chyba trochę przesadziłeś. Ceny od 20 do 60
        złotych więc bardziej niż umiarkowane.
        • Gość: Rybitwa Re: Żarcie jest tam SUPER... Crack66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:57
          Czy My sie przypadkiem nie znamy z innego Forum ???
          • Gość: crack66 Nie potwierdzam, nie zaprzeczam... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 06:21
            ...być może pani/e Rybitwo.
    • Gość: Rybitwa Re: chłopskie jadło IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:47
      Atmosfera bardzo kameralna, moze sie podobac... Ceny od 25 do 50 PLN, chyba, ze
      zamawiasz cos extra! Smacznie, czysto, kulturalna obsluga.... Polecam, ale mam
      kilka innych rownie ciekawych propozycji jesli z tej nie skorzystasz.

Pozdrawiam
      • Gość: Zbigniew Re: chłopskie jadło IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 13:55
        Wszystko fajnie ja tez lubie chlopskie jadlo, ale zawsze po spozyciu po prostu
        wytaczam sie z tego lokalu caly obzarty, jedzenie dobre ale ciezkostrawne i
        dosyc tluste (smalec z chlebem na poczatek). No ale to przeciez kuchnia
        staropolska a tak kiedys jedlismy codziennie. Polecam "pańskie fanaberie" -
        schabowy cienki ale na caly wielki talerz oraz "Placki Macieja" - placki
        ziemniczane w gularzu. Ceny moim zdaniem przystepne.
        • Gość: mamusia Re: chłopskie jadło IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 15:11
          to samo podaja w restauracjach "krew i roza" i "pod aniolami" - a jestes w
          samym centrum starego miasta. obie na grodzkiej, roza blizej rynku, anioly
          blizej wawelu. na agnieszki tez niedaleko, ale zima w krakowie potrafi byc
          paskudna (smoliste, wrecz nie do wyprania bloto). szczegolnie obcokrajowcy sa
          przyzwyczajeni, ze do restauracji w "city" nie chodzi sie w saperkach i
          drelichowych spodniach. 2 lata temu za "dluzsze" jedzenie (polmisek mies i
          pierogow, salatki, napoje bez alk.) dla 4 osob zaplacilismy ca 400 PLN.
          smacznego
    • Gość: KazAa Zaproś ich do Górala na Mikołajską:-))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 17:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka