gosia.43 10.10.07, 11:36 ostatnio się pojawiło ? I to piszacych oczywiście oczywistą jedynie słuszną racją ... Czy to ma zwiazek z jakąś kampanią , czy cuś..:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 12:26 A skąd to zdziwienie? Przecież zbliżają się wybory, partia postawiła swoim nickom określone zadania do wykonania, to wykonują. Żal mi ich bo wyobrażam sobie jaki wstręt muszą pokonać, z jakim najświętszym obrzydzeniem walczyć, żeby wejść na forum gazety kierowanej przez, przez... Michnika;) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 12:32 na szczęście po wyborach tą wstrętną gazetę się znacjonalizuje!!! A kto bedzie miał najlepsze wyniki zostanie zatrudniony w redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 12:49 I dostanie zaświadczenie, że nigdy w życiu nie należał do pisu;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 13:38 niech pisze kto chce..tylko czemu z takim natarczywym chamstwem... gosia to chyba jakieś szkolenie specjalne przeszli..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 13:46 Szkolą ich bezustannie - ta biblia zwie się Podręcznik agitatora. Witam po urlopie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 13:48 Szkola ich jednostki nominowane przez sam "szczyt". Kulturą mogliby nas.......:) gosia Witaj ! Jak pogoda i nasze góry ..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 21:53 Trochę chłodu było ale do przeżycia. A góry piękne jak zawsze jesienią :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Skąd tyle nowych nicków na naszym forum 10.10.07, 21:56 Mam nadzieję , że odpocząłeś... a wyżej byłeś czy niżej ..? gosia Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Bo to forum przyciaga duzo swirow 10.10.07, 22:17 Niżej, wyżej i u braci Słowaków też. W przyszłym roku też pojadę w Tatry. Nigdzie indziej nie urlopuje mi się tak fajnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 weteranka Gosia.43 11.10.07, 05:01 przyjechali studenci, zbliżają się mybory, całkiem normalna rzecz, ze zwieksza się ilość osób piszących na forum. Nie każdy ma te same, słuszne, poglady co Ty Gosiu. Zresztą co ja Ci tłumaczę, ciekaw jestem jak brzmiał Twój stary nick. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: weteranka Gosia.43 11.10.07, 07:28 Może Cię rozczaruję , Heniu , ale ja nie miałam starego nicka . Gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo - to o czym byśmy pisali na tym forum - wręcz wszelka rozmaitość wskazana jak i nowe osoby mile widziane - byle było zachowane minimum kultury słowa... gosia a swoją drogą to zobaczymy czy te niektóre "nowe" nicki bedą również pisać po wyborach ....:) ..i wszystkim niezależnie od poglądów - dobrego dnia..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: weteranka Gosia.43 11.10.07, 07:52 Weteranko, tak miło bez polityki, dlatego również " ..i wszystkim niezależnie od poglądów - dobrego dnia..:)". Z sumieniem to różnie bywa. Jeśli naprawdę bierzemy poważnie pod uwagę ten ważny zmysł, to trudnością staje się przynależeć do ściśle określonej grupy. Raczej podpowiada nam ono, co mamy robić, żeby do danej grupy nie należeć. Weteranko, Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: weteranka Gosia.43 11.10.07, 08:12 Za często sa u Nas wybory - to róźni ludzi - niestety...Chciałabym , aby już było po , zaczynam być tą kampanią zmęczona i odkrywam coraz nowe "oblicza" naszych polityków. gosia Ten , kto ma sumienie - powinien się cieszyć - i czasami powinien posłuchac sumienia - ono Nam kapitalnie podpowiada wiele rzeczy i prowadzi do ludzi , do właściwych ludzi i chociaż trudną jest to sztuką - tak słuchać ..ale warto.. to sie zawsze opłaca..:) pozdrowienia z zachmurzonego i dość zimnego Krakowa..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: weteranka Gosia.43 11.10.07, 08:58 W zapracowaniu trudno chwycić chwilkę na normalną rozmowę, a ona potrzebna, bardzo. Obecnie wszyscy politykują, przybrało to charakter kolejnego "stałego posiłku" w Naszym pięknym kraju. Cóż, jestem jednym z grzeszników ale już męczę się, strasznie. Czekam na czas wolny od wystąpień przywódców politycznych szwadronów obłudy. Fajnie było rozmyślać o tęsknocie i spacerować po wirtualnym lesie. Każdy posiada sumienie, myslę. Musimy poważnie zastanowić się, jak to jest z tym sumieniem. Poszukajmy dobrego opracowania lub skupmy się w jednym wątku nad sporządzeniem "Sumienia Politycznego". Moje sumienie podpowiada mi jednak, że czas na odprężenie: pl.youtube.com/watch?v=J-YGThDOkgEGosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: weteranka Gosia.43 11.10.07, 09:03 Nabroiłem. Miało być odprężająco: pl.youtube.com/watch?v=NBIEq_nhxXQ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Do sumienia za chwilę wrócimy... 11.10.07, 09:47 ale jeszcze nie w tym poście... gosia Aleś mnie rozbawił...:) A wiesz , że jako małolata kochałam się w Sewrerynie albo bardziej w Jego głosie.. Taka pierwsza platoniczna miłość....:) Na okragło słuchałam Jego piosenek a najbardziej ulubiona była ta : pl.youtube.com/watch?v=8XkpaXitquE może dlatego do dziś tak lubię tańczyć walca i podróżować po niebie ..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Do sumienia za chwilę wrócimy... 11.10.07, 10:06 I tak trzymać [jako małolat "podziwiałem" wokalistkę zespołu Middle Of The Road]... ]. Rozbawiona dajesz innym radość. Gosiu. Po mrugniu oczętami w stronę radości i lekkości, proponuję smaczek: www.youtube.com/watch?v=64kasmZVZLs Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Do sumienia za chwilę wrócimy... 11.10.07, 11:27 Chłód sprawił, że zebrało się na ciepłe wspomnienia: www.youtube.com/watch?v=FPAwFE-SWaM Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Do sumienia za chwilę wrócimy... 11.10.07, 11:59 No tak.. Diana ładnie śpiewa ...szczególnie o niespełnionej miłości..:) I tak moglibyśmy się zaśpiewać..., taki dzień..:) gosia Ale żeby choć trochę przesunąć się do tematu sumienia a równocześnie pozostać w patriotyzmie ( chodzi o jezyk ojczysty ) i zarazem nie odchodzić tak zupełnie od muzyki , proponuję posłuchać tego : www.youtube.com/watch?v=ewZTHAgFkjU&mode=related&search= bez obrazu - żeby lepiej się wsłuchać w słowa.. gosia .. a właściwie co to jest , to sumienie ...? To najprościej mówiąc - to chyba , żeby człowiek żył w zgodzie ze sobą.. ale czy na pewno..... g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Sumienie 11.10.07, 13:01 W Middle Of The Road śpiewa Sally Carr. Podziwiałem jej ciepłą barwę głosu, szyk i wdzięk osobisty [..."duży smak" pozostał jej do dnia dzisiejszego. Podziwiam ludzi, którzy trzymają "fason" przez okrągły wiek]. Nie zwracałem uwagi na teksty, małolat miał inne zapotrzebowania. Słuchając tej lekkiej muzyki, czułem smak życia, fruwałem jak motylek. Śpiewność Edyty G. daje innego rodzaju odprężenie i trafia w głębie sumień, oj trafia. Wspaniała jest. Nasze sumienia...? Żyć w zgodzie ze sobą, w realnym świecie? Trudna to sprawa. Posłuchasz sumienia, podpadniesz znajomym, stracisz przyjaźń, stracisz poczucie przynależności do każdej z grup. Coś nakazuje słuchać. Zazwyczaj słuchamy i jesteśmy w zgodzie ze sobą. "Flaszkę wypijesz, żyjesz", sumienia posłuchasz... Stawiam na sumienie, czy to dobrze? I kto zdobędzie "Nobla" za sumienie. Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Sumienie 11.10.07, 14:19 No i dlatego , słusznie się mówi , że mężczyźni są wzrokowcami a kobiety słuchaczkami...:0 gosia Żyć w zgodzie ze sobą , czy z własnym sumieniem wcale nie musi oznaczac , żeby zawsze postepować "idealnie " i wobec wszystkich być takim wspaniałomyślnym.. Jeżeli traci się przyjaciela - bo "działamy" zgodnie ze sobą samym - to albo to nie był przyjaciel , albo w relacji między ludzmi - przyjaciólmi coś zaczyna szwankować. Nie każda przyjaźń jest na całe życie. Ale każda powinna cechowac sie tym , że przyjmujemy przyjaciela takim jakim on jest a nie takim jakim my chcielibyśmy aby był... g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Sumienie 12.10.07, 07:53 Wzrok mój posępny, brzydka pogoda w Łodzi. Zapowiada się kiepski dzień. Skoro żyjemy w zgodzie z własnym sumieniem i nie postępujemy idealnie, to albo to sumienie jest z lekka zwichrowane albo wszystko co Nas otacza jest w nadmiarze "perfekcyjne". Każda przyjaźn może być zniszczona przy pomocy gestów, nadmiaru słów, a także ich braku. Trudno odróżnić przyjaźń od koleżeństwa, a nawet od obowiązku wspólnego obcowania. "Są słowa, które koją" i umacniają przyjaźń... Na złą pogodę oraz smutki, proponuję walczyka i wspaniałych facetów: pl.youtube.com/watch?v=9-_meOeLHiA Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Sumienie 12.10.07, 14:49 Z pewnością sumienie to takie "pojęcie" ,któremu można przypisać wspólne cechy generalne : dobroć , niewinność , miłość , szlachetność itd... Ale kazde z tych pojęć ma swoje przeciwstawne. Kazdy też człowiek jest niepowtarzalny i ma indywidualne "swoje" sumienie.Śmiało można powiedzieć ,że dla każdego sumienie , granice sumienia bedą inne ( chocoiaż będą sie opierac na kryteriach ogólnych).Wyznacznikiem tego , czy postępujemy zgodnie z własnym sumieniem bedą wyrzuty sumienia. Ale pojmowane indywidualnie. Takie samo postępowanie - dla jednego tak niewłasciwe , ze bedzie miał już spore wyrzuty sumienia ; dla drugiego może mieścić się w granicach jego sumienia... Więcej nie teraz.. Przyjaźn - w pojęciu "prawdziwej przyjaźni" jest zupełnie czymś innym niz koleżeństwo , czy obowiązek wspólnego obcowania...Ale o tym następnym razem..:) gosia Walczyk i faceci...super..Trooly :) Chociaż dziś dzień w Krakowie taki "bylejaki" , mało ciekawy , nie do końca zorganizowany..jakiś taki ślamazarny , czy ja wiem .. no zupełnie jak nie piątek i jak nie u mnie.....zupełnie....:) pozdrowienia ślę .. Odpowiedz Link Zgłoś