krakus.b6 10.10.07, 20:21 Zielony metaliczny Jelcz,9 metrowy, jeździ na testach po Krakowie. Dzisiaj widziałem go na Księcia Józefa. Ładniejszy od tych małych Vero. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajetan.zalewski Byle nikt nie spierniczyl sprawy...... 11.10.07, 20:43 Byle byl madrzej rozlokowywany na trasach: obsadzanie "vero" 154 to koszmarne nieporozumienie. Tym pajacom z MPK sie chyba faktycznie we lbach poprzewracalo, jesli nie wiedza, ile osob potrzebuje sie dostac z Pradnika na Dworzec. Z bagazami. Totalna PORAZKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Byle nikt nie spierniczyl sprawy...... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.10.07, 08:53 To wina ZDiT, że takie funkcje przekazuje przewoźnikowi. A jelcz - hm, czyżby to był libero nr rej DOA00146? Miałem okazję go prowadzić. Ładny pojazd, ale dość niefunkcjonalny. Przestrzeń przy przednich drzwiach tak fatalnie zaplanowana, że najlepiej jak by tych drzwi w ogóle nie było, stanowisko kierowcy jak za króla Ćwieczka, do retardera trzeba się wychylić przez kierownicę, kierownica zasłania zegary, skrzynia biegów chodzi jak w ruskiej ciężarówce, ale najgorsze jest to, że nie ma rewersowania drzwi. Nie chciałem w to uwierzyć - sprawdziłem i mało mi ręki nie złamał. Kolega chciał je otworzyć przyciskiem, a tu się okazało, że zamykanie działa dopiero, jak się zamkną. Więc przybiegł i z nimi walczył. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr DOA00146 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:25 > A jelcz - hm, czyżby to był libero nr rej DOA00146? Tak: galeria.trambus.info/fotka.php?id=20535 Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan.zalewski Re: Byle nikt nie spierniczyl sprawy...... 12.10.07, 23:02 Gość portalu: lunch napisał(a): > To wina ZDiT, że takie funkcje przekazuje przewoźnikowi. > No fajnie, ale o obsadzie konkretnego rodzaju taboru na konkretnej trasie decyduje przeciez przewoznik. A wiec to jest jego wina, a nie ZDiT, ktory odpowiada (co najwyzej) za zle pomyslane trasy i zle rozpisane rozklady. Powtarzam: obsadzenie konkretnym rodzajem taboru jest juz uzaleznione od przewoznika, a nie od zamawiajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Byle nikt nie spierniczyl sprawy...... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.07, 09:42 No o to mi właśnie chodzi, że winą ZDiT jest przekazanie tych kompetencji przewoźnikom. To jest chore. I z nowym przewoźnikiem od kwietnia będzie to samo - jeśli zwycięska firma będzie złośliwa, to wprowadzi autobusy żółto-czarne, rozkłady wydrukuje na papierze toaletowym, a ponadto będzie jeździć 2 minuty za podobną linią. Genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś