Dodaj do ulubionych

Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:12
budowac i juz, nadarza sie niepowtarzalna okazja aby zrewitalizować i uporządkować te tereny, niewielkie centrum handlowe wyjdzie dzielnicy tylko na dobre. Obecnie ul. królowej jadwigi wygląda jak główna ulica jakiegoś małego miasteczka, ze spożywczakami na parterach domów i kioskami na przystankach
Obserwuj wątek
    • Gość: chris30 Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:37
      A może by tak nie wymądrzać się, tylko zostawić decyzję miejscowym? Ja tam nie
      będę jeździł na zakupy, a strzelnicę można zabezpieczyć za jedną setną kosztów
      tej inwestycji, jeśli naprawdę nie znajdzie się chętny do budowy zgodnej z
      warunkami.
      • Gość: havi Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:57
        chodzi mi o to ze miejscowi myślą że to hipermarket a to tylko supersam 3,5tys m2 a takie sklepy nie generują "obcego" ruchu, ja również nie jechałbym tam na zakupy, więc mysle że te protesty to czysty oportunizm.
        Ale oczywiscie potem tłumnie wszyscy mieszkańcy przyjadą na zakupy...
        • Gość: ktos Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.net.autocom.pl 26.10.07, 22:29
          wogole do jakiegokolwiek marketu nie naplywa obcy klient tylko sami miejscowi. czlowieku skad ty masz takie wyobrazenie o zyciu?
        • Gość: wl Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 22:30
          Wpierw wybierz się tam na spacer a potem zabieraj głos. Przy takiej inwestycji miejce to straci wszelaki urok (a przynajmniej to co z niego posostało po wybudowaniu niedokończonych i obskurnych "obiektów sportowych"), a i boczna szutrowa droga zamieni się w czarny asfalt.
    • Gość: p najem ??. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 22:30
      Nie wiem o jaka umowe najmu chodzi i co sie uroilo radnemu Bobrowskiemu
      bo z tego co wiem to inwestor kupil ten teren NA WŁASNOŚĆ - a po za tym jak
      powiedział obecny na spotkaniu poseł Fedorowicz - w programie PO jest sprzyjenie
      inwestycjom a nie ich blokowanie - może by tak Bobrowski przeszedł do PiS-u albo
      samoobronu, albo niech przestanie robić z siebie idiote szczególnie kto jak kto
      ale on nie jest z tej dzielnicy.
      ps.
      sądzę że większość mieszkańców nie ma nic przeciwko tej inwetycji - na spotkanie
      przyszła tylko grupa krzykaczy którzy bezpośrednio sąsiadują ze strzelnicą
      podpuszczonych przez byłego przewodniczącego dz VII - pana Piotra Chechelskiego
      • miqnet Re: najem ??. 29.10.07, 10:23
        Powstanie kompleksu upozadkuje kwestie malych budek handlowych ktore powinny sie
        tam przeniesc z dzialalnoscia. Grupa protestujaca jest na tyle mala co
        ewidentnie wskazuje na przyzwolenie na dzialalnosc przez reszte mieszkancow
        • martvica Re: najem ??. 29.10.07, 12:30
          Jakie 'małe budki handlowe' masz na myśli?
      • Gość: XXX Re: najem ??. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 16:41
        Nikt nikogo nie napuszczał i nie napuszcza! Zamknij się, KRETYNIE, jeśli nie
        masz pojęcia o sprawie! Może pomieszkaj tu trochę, nawet teraz, gdy nie ma tej
        "inwestycji", gdy nie sposób wyjechać z przecznic podporządkowanych względem
        Królowej Jadwigi! Nie wymądrzaj się, IDIOTO na temat polityki!!! PO ma popierać
        przedsiębiorczość - większość z nas głosowała na PO, ale nie może to być
        przedsiębiorczość ZA WSZELKĄ CENĘ!!! Za cenę spokoju i godnych warunków życia
        mieszkańców, nie tylko z najbliższego sąsiedztwa!!!
      • Gość: poniedziałkowy dół ojejku IP: *.ghnet.pl 29.10.07, 22:33
        Cupiał też kupił na Starowolskiej teren na własność,czy mam się już bać,
        że wybuduje tam hotel albo bloki? Teren jest leśny, ale co z tego. PO sprzyja
        inwestycjom.

• Gość: Libra Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 22:58
      Miasto powinno wymagac od inwestora dostosowania sie do charakteru
      miejsca i przyjmowac tylko takie projekty zabudowy. To jest bardzo
      powszechna praktyka inwestorow zwlaszcza tych z zagranicy, ze
      nabywaja tereny od miasta obiecujac ze zrobia to co jest tam
      potrzebne a potem po kawalku zmieniaja projekt i funkcje obiektu lub
      odsprzedaja teren komus kto juz zadnymi umowami zwiazany nigdy nie
      byl. Tak bylo w przypadku kamienicy na Szerokiej (bodaj Fundacja
      Nissenbaumow ja odkupila i odsprzedala co sie skonczylo tym
      nadbudowanym koszmarkiem, podobnie moze sie stac na Dietla,
      Sukienniczej, Koletek - najpierw plan na zabudowe mieszkaniowa z
      uslugami towarzyszacymi, potem galeria handlowa tuz przed kosciolem
      Sw Agnieszki itp. wszystko z blogoslawienstwem Konserwatora)
    • Gość: andrzej Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:17
      Chory pomysl.Tylko 170 miejsc parkingowych,kilkadziesiat zajma
      pracownicy.Gdy zabraknie miejsc dla klientow kierowcy beda czekac na
      mozliwosc wjazdu na ulicy Kr. jadwigi powodujac gigantyczne korki
      ktore mamy juz obecnie.Zakluci rozklady jazdy autobusow.Kierowcy
      beda parkowac na sasiadujacych ulicach.Ulica Kr.Jadwigi przy
      Strzelnicy bedzie zwezona o wysepke byla o tym mowa na zebraniu
      przez radnego zajmujacego sie infrastruktura.Dobra lokalizacja dla
      marketu byly by okolice C.P.N w Olszanicy.Czy nie ma alternatywy dla
      marketu i ratowania strzelnicy.Jest.Jako bliscy sasiedzi chcemy
      zaproponowac budowe w tym miejscu co planowany market i o tych
      samych gabarytach hotelu ktory zapewni odbudowe strzelnicy.Inwestor
      znajdzie sie bez problemu o ile bedzie odpowiednia W.Z.To
      kilkadziesiat pokoi.Istniejace korty i gabinety odnowy bylyby
      doskonalym uzupelnieniem calosci.Bylyby dostepne dla hotelowych
      gosci.Hotel nie zwiekszy ruchu samochodowego na Woli.Ustana
      protesty.STRZELNICA BEDZIE URATOWANA.Na zebraniu RMK Pan T.Bobrowski
      zapowiedzial zlozenie wniosku o odebranie terenow otrzymanych 12 lat
      temu przez Wawel Sport.Popieram ten wniosek.Swoja droga jestem
      ciekaw czy inwestor z Izraela nabyl tereny sportowe z warunkami
      Wawel sportu czy juz budowlane.Jezeli sportowe to po zmianie
      W.Z.przez Wydz.arch to ten Pan otrzymuje prezent od Miasta w
      wys.kilkunastu milionow zl.Nic tylko wybudowac i sprzedac.Jestesmy
      bogatym miastem.
      • Gość: Libra Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:31
        Ciekawe dlaczego miasto nie stara sie najpierw o WZiZT i potem
        podejmuje decyzje o sprzedazy dzialek???
      • helenka17 Ale piana 27.10.07, 02:38
        jakbyś się tak pofatygował wczoraj na zebranie, to może uszło by nieco powietrza...
        1. Nie 170 miejsc
        2. poczytaj ustawę "Prawo o ruchu drogowym", czy możliwe jest zatamowanie ruchu.
        I ile to kosztuje. Każdy kto zablokuje skrzyzowanie zapłaci jak za woły. Wjeżdża
        albo wyjeżdża, tertium non datur: Art 25, pkt 4.1
        3. CPN w Olszanicy toświetna lokalizacja.Jeszcze lepsza jest na księżycu.
        Przejrzyj projekt wykorzystania powierzchni. Poczte, fryzjera, Almę, świetlice
        itp chcesz umieścić w Olszanicy? To może jeszcze przenieś tam strzelnicę, która
        ma być odnowiona, przecież to nie wypadnie drogo...
        4. Chcesz wybudować hotel na cudzej działce? No to najpierw ją odkup. Bliscy
        sąsiedzi to sąsiedzi z sąsiednich działek. Nie jesteś sąsiadem z sąsiedniej
        działki, bo inwestycja graniczy zdaje się głównie z drogami publicznymi.
        Oczywiście hotel to typowy obiekt sportowy (c:
        5. Pan Bobrowski niech się koniecznie zwróci do Prezydenta, a najlepiej od razu
        do króla o odebranie dzierżawy... kłopot polega na tym,że to nie jest dzierżawa,
        ale własność. Może Pan Bobrowski potrafi odbierać własność nabytą w dobrej
        wierze. No to jazda. Niech odbiera.
        6. Inwestor mówił wczoraj,że kupił tereny razem z WZ z 2004 roku. W WZ jest mowa
        także o działaności handlowej.Jesli byłeś ciekaw, to trzeba było przyjść na
        zebranie. Po to właśnie było zwołane.

H.
        • Gość: andrzej Re: Ale piana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 10:29
          To ja na zebraniu w swoim wystapieniu poparlem P.BORKOWSKIEGO.Moje
          slowa cytuje prasa o tym ze bieganie z wozkiem na zakupy nie jest
          dyscyplina olimpijska.Gdyby Pani czesciej myla uszy to uslyszala by
          Pani pytanie P.Hawranka Przew.R.D Po co wystepowaliscie o zgode na
          handel skoro gwarantowala Wam to W.Z. Z 2004 roku.Waszym szczesciem
          bylo to ze ulice oddzielaja Strzelnice od mieszkancow.Dlatego nie
          byli strona w postepowaniu o pozwolenie, tylko z tego powodu o
          budowie dowiedzieli sie z prasy..To Pani chyba sie nie myle
          przedstawiala projekt swojego szefa z Izraela.Byla w nim mowa o 170
          miejscach parkingowych.Nic nie mowiliscie o parkingu dla
          pracownikow.Samochodow na drzewach nie powiesza,te wycinacie pod
          inwestycje.Relacje prasy z zebrania to potwierdzaja.To ja tez
          powiedzialem ze gdyby Miasto odebralo tereny od Wawel Sportu to za 2
          ha po zmianie na tereny budowlane i sprzedazy wybudowano by 3 nowe
          strzelnice
          • helenka17 OK konkrety 28.10.07, 01:07
            Gość portalu: andrzej napisał(a):

> To ja na zebraniu w swoim wystapieniu poparlem P.BORKOWSKIEGO.

BOBROWSKIEGO- tyle nt mycia uszu. Nawet Pan nie wie,kogo poparł.

Moje
            > slowa cytuje prasa o tym ze bieganie z wozkiem na zakupy nie jest
            > dyscyplina olimpijska.

I mam nadzieję, że nidgy nie będzie.

Gdyby Pani czesciej myla uszy

Omyciu uszu juz było.Uczył Marcin Marcina...

to uslyszala by
            > Pani pytanie P.Hawranka Przew.R.D Po co wystepowaliscie o zgode na
            > handel skoro gwarantowala Wam to W.Z. Z 2004 roku.

Wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone. W szczególności dozwolone jest
            wystepowanie o to właśnie. Pan tego inwestorowi nie zabroni.

Waszym szczesciem
            > bylo to ze ulice oddzielaja Strzelnice od mieszkancow.Dlatego nie
            > byli strona w postepowaniu o pozwolenie, tylko z tego powodu o
            > budowie dowiedzieli sie z prasy.

Pretensje do Urzędu, inwestor nie zawiadamia stron innych niż sąsiedzi. Toi, że
            inwestycja niema sąsiadów to nie jest szczęście, tylko fakt prawny i
            topograficzno-geodezyjny .Szczęście to można mieć w kartach albo w miłości,
            czego i Panu życzę. Przystojny z Pana gość, źle nie będzie.

.To Pani chyba sie nie myle
            > przedstawiala projekt swojego szefa z Izraela.

I owszem, myli się Pan:
            1.Nie jestem Panią Gołebiowska,czy też Gołebiewska,za którą Pan mnie bierze.
            2. Nie przedstawiałam tego projektu
            3. nie mam szefa
            4. tym samym nie mam szefa z Izraela
            5. Czy i Panu, podobnie jaki tej niezrównoważonej bruneteczce, która palnęła, że
            jest tłumaczem przysięgłym (sic!) przeszkadza fakt, że inwestor jest z Izraela?

Byla w nim mowa o 170
            > miejscach parkingowych.

Mowa o 170 miejscach parkingowych była do tej pory tylko w prasie, na spotkaniu
            nikt tego nie potwierdził. Tak? Inwestor też wskazał,że miejsc na podziemnym
            parkingu ma być 105

Nic nie mowiliscie o parkingu dla
            > pracownikow.

Przy obiektach tego typu parkingi dla pracowników ustala się na poziomie
            biurowców: 1 na 10 zatrudnionych. To ile ma być Pana zdaniem tych miejsc dla
            pracowników? I czy WSZYSCY przyjadą swoimi samochodami?

Samochodow na drzewach nie powiesza,te wycinacie pod
            > inwestycje.Relacje prasy z zebrania to potwierdzaja.To ja tez
            > powiedzialem ze gdyby Miasto odebralo tereny od Wawel Sportu to za 2
            > ha po zmianie na tereny budowlane i sprzedazy wybudowano by 3 nowe
            > strzelnice

Jasne, ja też uważam, że należy wszystko, co tam stoi, wywalić w powietrze,
            przywrócić strzelnicy jej macierzystą funkcję i urządzać tam codziennie dwa
            strzelania z broni maszynowej dla kompanii spadochroniarzy. Przynajmniej
            sąsiedzi będą mieli spokój.
            Czy Pan jako sąsiad ma może na temat mozliwych tam do zrealizowania inwestycji
            cokolwiek realistycznego do powiedzenia na dziś?
            Przecież nikt nie cofnie czasu, nasza rozmowa nie toczy się dwadzieścia lat temu.

H.
    • Gość: M. Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 02:29
      Byłam na zebraniu. Sam projekt galerii może i do przeżycia. Widziałam wiele
      znacznie gorszych. Tylko jest kilka bardzo poważnych zastrzeżeń do samego
      pomysłu galerii:
      - po pierwsze: projekt komunikacji w obrębie galerii to robił chyba szewc a
      nie odpowiedzialny drogowiec. Obie dróżki po bokach strzelnicy mają po 2,5 - 3 m
      szerokości (5 - 6 mm w skali 1 : 500)- te dróżki nie prowadza w szczere pole
      tylko do enklaw domów przy ul. Pod Sikornikiem i Poręba. Żeby je poszerzyć
      (czego zresztą na sytuacji nie pokazano) trzeba zniwelować również zabytkowe
      obwałowania strzelnicy.
      Po drugie: ulica Królowej Jadwigi udusi się w najbliższym czasie nawet bez tej
      galerii. W 2012 nikt tam nie dojedzie. Przed zbudowaniem alternatywnej drogi do
      gwałtownie rozbudowujacych się osiedli po zachodniej stronie Krakowa nie należy
      tu dokładać niczego co generuje ruch.
      - Inwestor i projektanci z zachwytem opowiadali że bedzie tam sklep spożywczy
      Alma i ekskluzywne butiki. Ale tego to juz w Krakowie chyba za duzo. Byłam dziś
      późnym popołudniem w niedawno otwartej Almie na Kościuszki i było tam całkiem
      pustawo, a nawet jak na piątkowy wieczór pusto.
      - A co do strzelnicy to tak naprawdę zabytkiem było całe założenie nie tylko
      ten pawilon - obwałowana przestrzeń, podzielona poprzecznymi, coraz wyższymi
      wałami siega aż do lasu. Ten zabytek bezpowrotnie zniszczyło w l. 90-tych wojsko
      - robiąc tam działki (u góry) i Gołaśki sport center budując korty. Pawilon to
      dobry przykład ciesiołki z k. XIX w. ale znowu nie takie cudo. M.
    • Gość: Domyślny Cele rekreacyjno sportowe!! IP: *.ists.pl 27.10.07, 03:48
      A nie handlowe w dzielnicy willowej. Co to za idiota buduje taki
      wielki sklep w takim miejscu! Mały sklepik tak, powiedzmy
      maksymalnie do 200 m2 razem z zapleczem. Większy, to bezsens. Z
      tym,że małe sklepy tam już są.

Ktoś znowu chce zebrać wielką lewą kasę!! I to o to chodzi. A
      mieszkańców ma tam, gdzie koledzy p.Oleksego mają Polskę.
    • Gość: rye Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.chello.pl 27.10.07, 10:28
      Czy mieszkańcy Woli Justowskiej regularnie odwiedzają galerie handlowe w innych
      rejonach miasta ? Jeśli tak, to nie ma co nagłaśniać tego protestu. To jak z
      kilkupasmowymi ulicami albo spalarnią śmieci - każdy by je chciał, byle nie w
      pobliżu własnego domostwa. A skoro tak, to zupełnie nie rozumiem, dlaczego
      oburzenie mieszkańców Woli Justowskiej na widok budowy marketu ma mieć większą
      wartość niż frustracja z tego samego powodu odczuwana przez obywateli
      Prokocimia, Bronowic czy Dąbia.
    • Gość: jan szary Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.net.autocom.pl 27.10.07, 13:18
      WSPANIAŁY PROJEKT, PO PROSTU JESTEMPOD WRAŻENIEM, SUPER !!! CAŁA
      WOLA JET ZA TYM.. !!
    • Gość: RAFI Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 14:25
      Ja najpierw sugerowałbym Panu Hawrankowi z Rady Dzielnicy, żeby
      równie aktywnie walczył o wyremontowanie ulicy Królowej Jadwigi,
      stan jej nawierzchni zwłaszcza po opadach deszczu jest zatrważający.
      Kompletnym skandalem jest czasookres prac remontowych w rejonie
      ulicy Morelowej. Te i inne utrudnienia powodują, że ruch samochodowy
      nie jest płynny, co tym samym potęguje wrażenie o jego wzroście.
      Trzeba skończyć z tym zapyziałym myśleniem. Pomysł stworzenia tekigo
      lokalnego cetrum spowoduje, że my mieszkańcy woli nie będziemy
      musieli uddawać się wielogodzinne wycieczki "zakupowe", choć teraz
      choć trochę sytuację ratuje Alma na Salwatorze.
      Takie inicjatywy należy wspierać, już sam fakt, że inwestor wykazuje
      się ochotą na rozmowę z kimkolwiek starając się uspokić "nerwowych"
      sąsiadów i leniwą radę dzielnicy wskazuje na zrozumienie przez
      niego "ducha miejsca". Jestem na tak. Projekt Ok.
      • Gość: fernando alfonso Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 15:38
        A jubilat to już waszmości nie wystarczy?

almy się zachciewa...

.....mości hrabiemu he?
        • Gość: max Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.formika.pl 28.10.07, 15:41
          Jubilat jest daleko , a przy obecnych korkach trudno dostepny.
          Sklep na Osiedlu widok jest calkiem znosny tylko przez ostatnie 9 mc sie do
          niego dostac nie dalo.
          • Gość: spax Oj nie mieszkasz Ty na Woli IP: *.centertel.pl 28.10.07, 19:44
            nie-nie. Jubilat to sieć sklepów. Jeden na rogu Kasztanowej i Modrzewiowej,
            drugi na Jodłowej, w Przgorzałach, trzeci na rondzie w Chełmie.
            Przejęli za frajer sklepy PPS-u po 1989.
            Szczególnie egzotyczny był kierownik sklepu z Chełmu - komuna jak z bajki.
            Pamietam, jak zachęcał do kupowania "Trybuny".
            Klimat ciężkiej komuny, ale oferują to, co trzeba.
            Typowy "sam" dla lower-middle.
            • martvica Re: Oj nie mieszkasz Ty na Woli 29.10.07, 10:04
              Gość portalu: spax napisał(a):

> nie-nie. Jubilat to sieć sklepów. Jeden na rogu Kasztanowej i Modrzewiowej,

Nie znam _nikogo_ z Woli, który mówiłby na to cudo 'Jubilat' ;) Naprawdę.
      • Gość: malami Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 23:21
        swoja droga ta alama jest duzo gorsza od tej na kazimierzu - ryby nieswieze,
        maly wybor serow i niegrzeczna oblsuga. wole kazimierz.
      • Gość: modżo Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.ghnet.pl 28.10.07, 17:31
        Inwestor rozmawia TYLKO dlatego, że zrobił się mały medialny dym. Dlaczego
        ukrywają projekt? Dlaczego nie pokazują całości projektu na który dostali już
        "wuzetkę"?
        • Gość: H Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.centertel.pl 28.10.07, 20:21
          do WZ wystarczy przygotowanie koncepcji, zatem nie mogą pokazać projektu
          budowlanego, bo go nie mają.
          A jesli mają nie zatwierdzony - a przcież nie mają pozwolenia,to co mają
          pokazywac? Coś, o czym nie wiedzą, czy się da wybudować?

Nadejdą takie czasy, że będą się spotykać i bez medialnego dymu,tyle tylko, że
          tacy kombinatorzy jak Marek D. albo Sławomir K. muszą im przestać doradzać.
          Inwestor rozmawia, bo ktoś mu to doradził. Inwestorzy sami z siebie nie wpadają
          na takie pomysły.
          • martvica Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr 29.10.07, 10:09
            Gość portalu: H napisał(a):
            > A jesli mają nie zatwierdzony - a przcież nie mają pozwolenia,to co mają
            > pokazywac? Coś, o czym nie wiedzą, czy się da wybudować?

A dlaczego nie? 'coś takiego mamy w planach, to jest _wstępny_ projekt' i tyle.
            Żeby było wiadomo, o czym mówimy, bo na razie nie wiemy w dalszym ciągu, chociaż
            bez przerwy ktoś się na forum zjawia i mówi że widział i jest zachwycony (nikt
            nie-zachwycony się nie wypowiedział). Taka plama na mapie nie mówi mi wiele,
            poza tym że duże toto będzie.
            A ja bym chciała zobaczyć na przykład wizualizację z boku. Chyba że była
            pokazywana na spotkaniu, a wtedy pytam: ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie?
            • Gość: H. Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.centertel.pl 29.10.07, 15:20
              Była, była pokazywana. Przekroje,rzuty, elewacje też (chyba??). Rozkładu wnetrz
              nie pokazai, bo pewnie im wyjdzie z programu najmu.
    • Gość: knedle Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.2-0.pl 27.10.07, 16:26
      Typowy przejaw myślenia tylko o sobie.
      Skoro mamy galerie handlowe w innych częściach miasta, to możemy jeździć tam. Co z tego, że jeśli galeria będzie pod naszym nosem, to zmniejszy się ruch na ulicach łączących nasze domy z innymi galeriami i co z tego, że skróci się czas przejazdu, skoro my nie chcemy galerii pod naszym nosem. Wolimy zapychać innym ludziom ulice, smrodzić im pod oknami i narzekać, że w naszej okolicy stare budynki niszczeją, bo nikomu nie chce się nimi zająć.
    • Gość: adam makabra... IP: *.chello.pl 28.10.07, 00:05
      ...co to za straszne obrazki?
    • Gość: ani Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.net.autocom.pl 28.10.07, 01:00
      Wola Justowska zmienia się i nic nie powstrzyma zmiany. Załatwiła
      was autostrada, a konkretnie przelotówka do autostrady.
      Duża enklawa willowa w centrum miasta - to jest technicznie
      niemożliwe. Enklawy są na obrzeżach miast,Wola przestała byc
      obrzeżem, staje się pokojem przechodnim.A mieszkanie z pokojem
      przechodnim jest tanie.Posprzedawajcie nieruchomości, bo za kilka
      lat ceny polecą na łeb.
    • Gość: REWii Odchody BYKA IP: 62.121.129.* 28.10.07, 01:20
      jedno jest pewne:
      analogicznie do gal. kaz. Jedynie, pozostale stare budynki, w tym przypadku
      strzelnica
      beda przedstawialy wartosc architektoniczna, wystarczajaco by zrownowazyc
      nowopowstaly syf. Innit?
    • Gość: Gość Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 09:52
      Wola Justowska potrzebuje drogi! Najlepiej na własnym terenie,a nie na terenie
      sąsiednich Mydlnik.Skoro macie problemy na Królowej Jadwigi to wnioskujcie o
      drugą drogę-u siebie.Łatwiej będzie wyjechać mieszkańcom z domu.Dlaczego już
      teraz kolumny aut wjeżdżają do Mylnik?
      • Gość: Drugi gość Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr IP: *.centertel.pl 28.10.07, 10:45
        Witaj Gościu, i Mydlniki i Wola już od 1941 roku leżą w jednej gminie. Gminie
        Kraków. Z tego wynika, że problemy komunikacyjne rozwiązywane są na terenie
        CAŁEJ gminy.
        A samochody wjeżdżają do Mydlnik przez Zakliki, bo Jesionowa jest w nieustającym
        remoncie i z Focha na Aleje nie da się wyjechać. To dość proste. Każdy szuka
        takiej drogi, jaka mu odpowiada. Jesli tego nie rozumiesz, to jutro mieszkańcy
        Bronowic napiszą tu, żebyś sobie znalazł inną drogę do Krakowa, bo im "nie
        pasi", żebyś im jeździł pod oknami.

DG
      • martvica Re: Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystr 29.10.07, 12:28
        Gość portalu: Gość napisał(a):
        >Skoro macie problemy na Królowej Jadwigi to wnioskujcie o
        > drugą drogę-u siebie

Uhm, a gdzie? Estakada nad Laskiem Wolskim?
    • Gość: OUVER Przyzwoitość IP: 83.238.175.* 28.10.07, 14:20
      ZMIENIA SIę LUDZIOM śRODOWISKO ,REKOMPENSUJE Z NADDATKIEM.PROSTE ?!
    • Gość: eeeee Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 28.10.07, 16:55
      sliczny projekt;
      nie gadac tylko realizowac;
      nie pozwolmy wiesniakom z Woli hamowac rozwoju miasta;
    • Gość: Kapelunio Strzelnica: cud na Woli Justowskiej!! IP: 195.20.2.* 28.10.07, 18:12
      Nie ma sprawy. Obiecano nam cuda więc po co ten cyrk. Donald z Gdańska niczym
      super men naprawi wszystko. Tak jak rozpieprzono tak poskładają.
      Nareszcie mamy czas na nieróbstwo. Emigranci wrócą i będzie pięknie.
      Podnoszą biedakom czynsz w całym mieście? To tylko europeizacja portfeli.Jak
      Wenecja się wyludniła tak nas wywalą i umierać będzie Wola i drzewa pozarzynają
      na Groblach! Ale cuda!A jakie jeszcze będą?
      • Gość: kaszkiecinka Re: Strzelnica: cud na Woli Justowskiej!! IP: *.centertel.pl 28.10.07, 18:32
        Poradnia to nie tu. Szukaj dalej.
    • Gość: anty_klakier Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.ghnet.pl 28.10.07, 19:29
      "Inwestor zapewniał jednak mieszkańców, że zgodnie z analizą ruch
      wzrośnie tam zaledwie o 5 proc. - Galeria Krakowska też robiła
      analizy. A teraz nie da się obok niej przejechać - oburzali się
      mieszkańcy".Normalnie pęknę!!!Żenada do kwadratu!Quo vadis Gazeto?!
    • Gość: voxpopuli 1 Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 10:57
      No cóż, smutne to wszystko.Podsumowując zebranie: był to doskonały
      casting inwestora, który kiepską angielszcyzną /dlaczego nie mówił
      po polsku?/ świetnie przenosił teorię ze szkoleń na grunt
      praktyczny. Ze szklanym wzrokiem i zastygłym uśmiechem na ustach
      nie odpowiedział na żadne z postawionych pytań z sali. Na scenie
      obok pojawili się jego klakierzy. Projektanci mający już w swej
      karierze zakusy zniszczenia Fortu Św. Benedykta, pełnomocnik z
      rozbieganym wzrokiem i ironicznym uśmieszkiem oraz grupa
      wspomagająca z PO, która długo milczała. Niektórzy do końca. Znalazł
      się wśród nich członek Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków
      Krakowa Konrad M. /zmieniający płeć na forum i nieeeezmiernie
      aktywny/, jak zawsze cyniczny,źle wychowany, uprawiający słowotok,
      idący do celu po trupach. Zapomniał jednak wspomnieć choćby słówkiem
      nt. wpisanej do rejestru zabytków dziewiętnastowiecznej Strzelnicy.
      Byli i tacy, którzy przyznawali się nagle do błędu życia, jakim było
      zbieranie podpisów przeciw budowie tego wspaniałego, maleńkiego domu
      towarowego z garażami podziemnymi o powierzchni niecałe 10 tysięcy
      m2.
      Czarę rozczarowania przelała jednak wypowiedź posła PO
      J.Fedorowicza.
      Artysta chciał chyba zakrzyczeć swoje sumienie. W braku kultury i
      ślepego poparcia inwestora przerósł nawet Helenkę.
      No cóż gospodarze miasta rozdali za bezcen teren, wykazali się złą
      wolą i bezradnością, a zebranie wykazało, że przygotowany spektakl
      był świetny. Brak planów pozwala upychać byle co jak paskudnego
      ciucha do przeładowanej garderoby. Gra idzie o duże pieniądze tak
      więc każdy sposób jest dobry.
      Niebawem będziemy drugim Sao Paulo.

• Gość: Piotrus Strzelnica: mieszkańcy Woli Justowskiej wystrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 00:31
      Mniejszość głosowala na PO nie wiekszość!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka