Dodaj do ulubionych

bezrobocie-co potrzeba zeby się zarejsetrować

IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 22:19
Pierwszy raz musze skorzystać z bezroboicia-pomózcie,poradzcie co
potrzebuje,co mogą wymagać i jak to wogóle wyglada w tym Urzedzie
Pracy.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: bezrobocie-co potrzeba zeby się zarejsetrować 27.07.03, 23:20
      Jeśli jesteś absolwentką to wystarczy wziąć świadectwo ukończenia
      szkoły/dyplom, dowód osobisty i zdjęcie - bo pewnie chcesz wyrobić legitymację
      ubezpieczeniową. Dla absolwentów jest specjalne okienko (a przynajmniej w 1998
      było). To nic przyjemnego te wizyty w Urzędzie Pracy - ja to, przynajmniej na
      tę chwilę, mam za sobą i życzę Ci, żebyś też nie musiała zbyt długo tam
      jeździć.
      Jeśli nie jesteś absolwentką a np. zwalnianą z pracy to pewnie musisz wziąć
      jeszcze dotychczasowe świadectwa pracy, ale to może Ci powie ktoś, kto się w
      takiej sytuacji rejestrował.
      Tak czy owak pracę musisz sobie załatwić sama, bo raczej nie masz co liczyć,że
      urząd Ci wtym pomoże - powodzenia i trzymam kciuki:)
      • Gość: b. Re: bezrobocie-co potrzeba zeby się zarejsetrować IP: *.markom.krakow.pl 28.07.03, 09:10
        oo, a ja nic o mozliwosci wyrobienia leg.ubezp. nie slyszalam, dali mi tylko
        jakas karteczke, kt uprawniala do bezpłatnego leczenia= oznaczala ze jestem
        ubezpieczona.
        bylam w 2002, jako absolwentka, wchodzisz, po lewej [chyba ;)] stronie na
        korytarzu jest tzw informacja, stajesz w kolejce i bierzesz stamtad wieeeelka
        karte informacyjna kt nastepnie bedziesz wypelniać, pani jest sympatyczna i
        sensownie odpowiada na rozne ;) pytania, pozniej idziesz na dol, do piwnic i
        tam sie na pewno zorientujesz co i jak bo siedzi dziki tlum, siadasz i czekasz
        na swoja kolej, poprosza Cie do "boxu" -bo pokoj to nie jest i tam juz beda
        wiedziec.
        Ja bylam przed 8 i czekalam 2,5 godz, ale moze w czasie wakacji jest mniej
        ludzi??
        aaa, papiery musisz miec juz wypelnione jak wchodzisz do "boxu"
        [status absolwenta przysluguje Ci przez rok od momentu ukonczenia studiow,
        rzeczywiscie jest specjalny pokoj w kt pozniej sprawdzaz oferty pracy + jakies
        obowiazkowe szkolenia [ostatnio slysze o takich] jak pisac CV, ze trzeba ladnie
        sie ubierac na rozmowy kwalifikacyjne, nie w dresy i nie przesadzac z make upem-
        hehe, w kazdym razie w sam raz dla absolwentow uczelni wyzszych ;)) ]
        jesli przepracowałaś rok na pełen etat to przysługuja Ci pieniążki, jesli nie
        to nic nie dostaniesz od UP.
        Musisz sie stawiac na wyznaczone terminy, chba ze dostarczysz im zwolnienie
        lekarskie - zwykle co 3-4 tyg musisz tam jezdzic.
        • Gość: Aneta Re: bezrobocie-co potrzeba zeby się zarejsetrować IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 18:53
          Bardzo Cie dziekuje-poczułam się pewniej teraz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka