Dodaj do ulubionych

Makłowicz wróć!!!!! Gazeto., co ty na to?

30.07.03, 12:54
Od jakiegoś czasu recenzje kulinarne p. Makłowicza zastąpoły wypociny p.
Targon.
Czy nie da się nic zrobić z tą pania? Przecież tego nawet nie da się czytać
bez odruchu wymiotnego. Recenzje nudne jak flaki z olejem a do tego mam
nieodparte wrażenie, że są dokładnie takie same, tylko nazwę knajpy
zmnieniono poleceniem "znajdź-zamień".
Litości!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alka22 Re: Makłowicz wróć!!!!! Gazeto., co ty na to? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.07.03, 16:18
      Podpisuję sie obiema rękami!! Panie Robercie, proszę wrócić do "co jest grane"!!
    • soczewica przylaczam sie 03.08.03, 14:58
      po recenzjach pani targon mozna spokojnie przejsc na diete bez niepokojacego
      uczucia ze cos sie traci.
      popelina, nuda i ciezkie pioro bez jakiegokolwiek kulinarnego zaciecia.
      byle wierszowke wyrobic...
    • m_q Najnowsza recenzja p. Targoń 23.08.03, 18:42
      To już żenada. Nie chciało jej się ruszyć poza Szewską, to rozumiem (taka
      przypadłość Gazetowego redaktorstwa), ale tak opisał lokal, że wogóle nie mam
      ochoty tam pójść. Myślę, że restauratorzy powinni zareagować. Ta kobieta
      obrzydza jedzenie!!!!
      • soczewica nowe osiągnięcia... 01.09.03, 11:02
        "felietonistka" usiłuje stylizować się na Makłowicza. nie wychodzi!

zastanawiam się, dlaczego nie ma już p. Roberta. może jest za bardzo znany?
        no dobrze, ale w takim razie zastąpić go powinien ktoś równie kompetentny, a
        nie pani, mogąca co najwyżej opisać zróżnicowanie stołówek w krakowskich
        liceach.
        ktoś kto pisze o jedzeniu, powinien je lubić!
    • m_q Pani Targoń w "Kalince" - fikuśne 06.09.03, 19:28
      Jak zwykle standardowe uwagi o wystroju wnętrz i miałkie uwagi na temat kuchni,
      aczkolwiek w miarę trafne - "Kalinka" naprawdę nie zachwyca. Potrawy takie
      sobie a desery częściowo nieświeże.

Za to wybitna znawczyni kuchni zachwyciła się "pielmieni" zrobionymi z
      mrożonych kulek wieprzowiny standardowo dostarczanych do gastronomii, które
      przetwarza się na różne potrawy. Pani Targoń zachwyciła się "fikuśnymi
      pierożkami" nie dostrzegając, że nadziane są standardową gastronomiczną
      konfekscją.

Gazeto - litości!!!!

Zapłaćcie ile trzeba Robertowi Makłowiczowi, żeby wrócił i darujcie nam panią
      Targoń!!!
    • m_q Jak donoszą dobrze poinformowani... 24.09.03, 17:33
      ... p. Łodziński, na wieść, że p. Targoń zajrzała na jego galar pod Wawelem
      poważnie rozważał pójście w ślady Wandy i skok do Wisły...
      • Gość: bunio kiepska! kiepska! i jeszcze raz kiepska!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 16:25
    • Gość: alka22 Re: Makłowicz wróć!!!!! Gazeto., co ty na to? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:24
      Podnoszę wątek, bo juz nie mogę znieść tych recenzji...Czy nie ma nikogo innego
      (jeżeli już nie p.Makłowicz), kto znałby się na pisaniu o jedzeniu i naprawde
      to lubił??
    • m_q Król umarł, vive le Roi! 10.10.03, 11:31
      Pani Targoń zadawszy ostatni zdradziecki cios świetnej
      restauracyjce "Polakowski" na Miodowej (naprawdę polecam, tam jest fajnie, nie
      zniechęcajcie się) została "zniknięta" i od dwóch tygodni pisuje po francusku
      tłumaczonuy na polski żabojad p. Olivier Boissonnet.

Niestety, nie wiem, czy to różnica kulturowa czy tłumaczenie, ale recenzje te,
      choć nie są tak okropnie jak poprzednie i nie mam w nich "baboli-targonizmów"
      też nie zachwycają.

Czy "GieWu w Krakowie" nie ma redaktora, który lubiłby jedzenie i potrafił
      pisać???
      • Gość: marko Re: Król umarł, vive le Roi! IP: *.localnet.emaus.krakow.pl / *.ngt-wise.pl 11.10.03, 08:36
        zanim zaczniesz krytykować i obrażać ludzi zastanów się nad samym sobą.ten
        francuz wcale nie jest zły a ty chyba jesteś spokrewniony z p.makłowiczem bo
        bardzo cię dotknęło jego odejście z gw.marko.
        • m_q ?????! 13.10.03, 16:18
          Gość portalu: marko napisał(a):

> zanim zaczniesz krytykować i obrażać ludzi zastanów się nad samym sobą.

Zastanowiłem się, i nie mam sobie nic do zarzucenia. Recenzje p. Targoń były
          bardzo kiepskie i nie jestem osamotniony w tym zdaniu. Co więcej, zawsze
          starannie punktowałem swoje zarzuty wobec "twórczości" p. Targoń (zarówno co do
          formy jak i treści) a ponadto p. Targoń, jako krytyk powinna przewidywać, że
          jej "recenzje kulinarne" też mogą być recenzowane.

> ten
          > francuz wcale nie jest zły

Owszem, nie jest taki zły, ale dla mnie te jego recenzje są "bezpłciowe".

> a ty chyba jesteś spokrewniony z p.makłowiczem bo
          > bardzo cię dotknęło jego odejście z gw.

Nie jstem spokrewniony z p. Makłowiczem. Co więcej, cenię też innych piszących
          o jedzeniu - p. Macieja Nowaka z warszawskiego dodatku "GieWu", p. Bikonta czy
          p. Stommę.
          To kwestia smaku, a krakowskiej "GieWu" brakuje właśnie dziennikarza z
          wyczulonym smakiem i lekkim piórem.
          • peteen a wszystko przez to... 13.10.03, 16:33
            że mnie nie chcą zatrudnić...
            ;c)
            • Gość: VlaD Re: a wszystko przez to... IP: *.localdomain / *.kim.pl 13.10.03, 19:04
              Tiaa, mielibyśmy sprawnie pisane felietony z dziedziny "polskiej enologii", np.
              czm się różni wino "Tur" od "Czarnego Byka" ;)
              • peteen a wydaje ci się, że to nieważne ? 14.10.03, 16:28
                poza tym po dobrym posiłku wino jest wskazane...
                ;c)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka