borys-krakow 20.12.01, 21:26 Jarema i Paese są beznadziejne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinad Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 20.12.01, 22:50 Korsykanska jest zla? To co jest dobrego? B. czesto sie z nimi nie zgadzam, ale Paese zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żydek Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.bci.net.pl 28.12.01, 13:54 >Oni chwala knajpy i restauracje, prowadzone przez znajomych i przyjaciol, oraz te od ktorych wzieli za tzw. reklame spore pieniazki.Wiem to poniewz prowadze jedna z knajp i wiem co mi oferowali, a kiedys sam bylem ich kolegom. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 12:24 Paese jest dobre dla zarobasów a nie uczciwie pracujacych ludzi - zmień knajpę. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 10.01.02, 17:01 To co jest dobre dla ciebie? Te są akurat bez konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 14.03.02, 14:54 Paese jest świetne ale za drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: 213.134.133.* 14.03.02, 17:05 odyseusz napisał(a): > Paese jest świetne ale za drogie A Jarema wspaniała, choć też nie tania - najlepsza knajpa z kuchnią polską w mieście, niech się ciągnie Chłopskie Jadło i inne Pod Aniołami. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 14.03.02, 18:15 W Paese byłem dośc dawno (miałem niedaleko biuro) i po 2 wizytach przeniosłem się do Orientexpresu. W Paese podano mi tłuczony(!) i twardy(!!) befsztyk z polędwicy (wybaczcie, nie pamiętam jak nazywało się danie). Kiedy indziej zupę cebulową, że nie zapieczoną - pół biedy, ale na dnie miałem sporą warstwę kminku. Był tam też koleżka z firmy i kontrahent, w pełni potwierdzili opinię. Dane sprzed 2 lat, może się zmieniło. Ale pełne zachwytu recenzje Makłowicza też pochodzą z tego okresu. Poszedłem tam zachęcony jego opinią, bo w Orientexpresie jego zachwyty się potwierdziły. W Jaremie byłem w grudniu i poza kwasem chlebowym (raczej niezbyt staropolskim) nic mnie nie zachwyciło. Pielmieni jadłem w towarzystwie kolegi Znanego Anarchisty, znawcy kuchni rosyjskiej - u Jaremy były to pierogi z mięsem. Pielmieni, nie dość że inny mają farsz, to jeszcze inaczej są zawijane. Pielmieni polecam w Wiśniowym Sadzie (Grodzka). Kopytka (do gulaszu cielęcego) rozmamłały się, samo mięso miękkie i miłe, ale bez zachwytu. Raziła mikrość porcji, szczególnie znikomość tatara i rzeczonych pielmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttttt Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:06 makłowicz i bikont chodzą tylko tam gdzie im płacą i to słono patrz chłopskie jadło, któremu makłowicz robił "promocję" i nawet napisał za kościuszkę - właściciela chłopskiego jadła książke , którą potem rzeczony kościuszko przedstawiał jako swoje dzieło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: 192.168.1.* 05.04.02, 10:07 Czytam recenzje Makłowicza od wielu lat ponieważ swego czasu sam byłem "zamieszany" w interes gastronomiczny. I, w perspektywie ostaniej dekady, zauważyłem dziwną prawidłowość: niemal wszystkie restauracje , które zebrały entuzjastyczne recenzje od Makłowicza, już nie istnieją (czyli zbankrutowały) - natomiast większość "zerżniętych" przez niego ma się świetnie. Wyjątkiem jest właściwie tylko "Paese" (dobra recenzja i brak bankructwa); "Jarema" jest jeszcze zbyt młoda aby tą regułę potwierdzić (lub obalić). Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 12.04.02, 10:59 To, że zarżnięte knajpy prosperują nie jest akurat szczególnie dziwne: w myśl zasady, od wieków się sprawdzającej: gorszy pieniądz wypiera lepszy. Na Paese nigdy się nie zawiodłem. Zawsze dostałem dobre jedzonko a ekipa była znakomita. Może kucharz nie miał dobrego dnia. np żona mu rogi przyprawiła czy cóś... Bikonta i Bobka można nie czytać (i nie oglądać). Najlepszy jest i tak vox populi (oczywiście tej częsci, która odróżnia McDonalds od np Belvedere po czymś innym niz ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.ipt.aol.com 12.04.02, 17:19 Pierwsza uwaga - Pan Maklowicz chwali restauracje La Fontaine, ktora jest przeokropna. Pomijam ceny za kiepscizne jaka odstawiaja. Kelnerki obrazone ze musza pracowac, stoliki sie chwieja, w zimie tam jest po prostu zimno - a jak nie ma gosci a poprosi sie stolik 4 dla 2 ( bo jest po prostu cieplej i sympatyczniej ) to sie obrazaja - wszak pieniadze smierdza. Jedzenia malo, duza kawa to tyle plynu co sie w zakretce od szamponu miesci. Uwaga druga - w Paese jedzenie moze smakowac, ale uwagi o milej obsludze sa smieszne. Jak sie stamtad wychodzi to sie nawet nie potrafia pierwsi uklonic - stoliki za blisko siebie, tak ze atmosfery nie ma zadnej - zero prywatnosci, zero - a to nie chodzi o przestrzen tylko troche pomyslunku na to zeby bylo gosciom milo. To nie jest tak, ze jak sie pracuje w dobrej knajpie to sobie mozna pozwolic klientom na pokazywanie jacy to my jestesmy fajni. Jeszcze dluga droga przed nimi. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 18:23 w kazdej knajpie mozesz zle trafic ( nie wszyscy kelnerzy sa idealni ), mnie akurat w paese nic zlego nie spotkalo, a z tym klanianiem, to chyba tak bardziej symbolicznie, co ? polecam jeszcze nie reklamowanych sasiadow na kurdwanowie - obsluga OK, zarcie smaczne, ceny umiarkowane... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.proxy.aol.com 12.04.02, 22:19 Gość portalu: peteen napisał(a): > w kazdej knajpie mozesz zle trafic ( nie wszyscy kelnerzy sa idealni ), mnie > akurat w paese nic zlego nie spotkalo, a z tym klanianiem, to chyba tak > bardziej symbolicznie, co ? Nie - wcale nie symbolicznie. Podstawy dobrego wychowania. Jak u nich zostawiam pieniadze to szacunku odrobiny oczekuje. Chocby dlatego tez, ze to mlodzi ludzie sa. > polecam jeszcze nie reklamowanych sasiadow na kurdwanowie - obsluga OK, zarcie > smaczne, ceny umiarkowane... > :))) Ja ich rowniez polecam. Bylem tam rok temu na otwarciu i byla przednia zabawa. Milutko. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 15.04.02, 09:48 widać, zę wdepnęli Ci na odcisk. skoro tak to oczywiście masz rację - jesteś klientem więc masz prawo wymagać. Ale są też zadowoleni i co teraz? ty masz rację a inni nie? Widziałem kiedyś taką akcję, jak dwie silne grupy przy sąsiednich stolikach były o krok od mordobicia obsługa spacyfikowala sytuacje w dwadziesia sekund cicho, szybko i profesjonalnie i za to TEZ ich cenię pzdr m.in Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.ipt.aol.com 16.04.02, 15:43 m.in napisał(a): > widać, zę wdepnęli Ci na odcisk. skoro tak to oczywiście masz rację - jesteś > klientem więc masz prawo wymagać. > Ale są też zadowoleni > i co teraz? ty masz rację a inni nie? Nie twierdze, ze ja tu mam racje a reszta nie. Mi sie tam nie spodobalo - luz. Wam sie podoba - jeszcze wiekszy luz. O to wszak chodzi, zeby sobie milo spedzac czas, i jak dla was tam jest w porzadku, to jest chyba powod do zadowolenia. > Widziałem kiedyś taką akcję, jak dwie silne grupy przy sąsiednich stolikach > były o krok od mordobicia > obsługa spacyfikowala sytuacje w dwadziesia sekund > cicho, szybko i profesjonalnie > i za to TEZ ich cenię Jasne, ja ich za to tez cenie. > pzdr > m.in Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajak Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.ppp.tiscali.fr 16.04.02, 17:32 No nie klamia, tylko aranzuja rzeczywistosc nie wiadomo dlaczego. Krytyk gastronomiczny powinien sie pojawiac w lokalu incognito (jak francuscy "Gaultmillaut" ). Zgadzam sie z opinia, ze La Fontaine jest przechwalona:dania nie sa tak smakowite jak opisuje P. Maklowicz, oraz, ze obsluga jest zfrustrowana tym ze musi obslugiwac i przy kazdej okazji informuje, ze ma wyzsze ambicje bo studiuje. O wiele wyzsza klase w obsludze i jakosci kuchni reprezentuje Cyrano de Bergerac, za tylko troche wyzsze ceny, ale o ile przyjemniej jak juz sie chce czlowiek szarpnac. PS do P. Maklowicza w TV: "nouvelle cuisine" nie wymawia sie "kuzin", bo to po francusku kuzynka, a nie kuchnia. I jeszcze, ze flan andaluzyjski nie ma "zastyc" tylko zastygnac. Poza tym ogolnie Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: 149.156.12.* 07.07.02, 09:33 Na ogól mówią prawdę, czasem nie mówią jak dostaną w łapę, bądź łączą ich towarzyskie stosunki. La Fontaine- koszmarne, niesmaczne, drogie jedzenie z bufoniastą obsługą, Avanti: niedobre jedzenie (rok temu). Jarema, chłpskie Jadło, Orient Expres, A Dong, Nowina- przereklamowane. Reszta-na ogół zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 07.07.02, 11:11 Gość portalu: koliber napisał(a): > Na ogól mówią prawdę, czasem nie mówią jak dostaną w łapę, bądź łączą ich > towarzyskie stosunki. > La Fontaine- koszmarne, niesmaczne, drogie jedzenie z bufoniastą obsługą, > Avanti: niedobre jedzenie (rok temu). > Jarema, chłpskie Jadło, Orient Expres, A Dong, Nowina- przereklamowane. > Reszta-na ogół zgoda. kiedys w orient expressie bylo bardzo dobrze, zwlaszcza, kiedy zaczynali - teraz jest gorzej ? Odpowiedz Link Zgłoś
wylye Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 02.02.21, 08:29 Z dużą uwagą i zainteresowaniem przeczytałem Twój wpis. Dzięki takim wypowiedziom - czytelnicy staja się... mądrzejsi. Jak tak się poczułem. Dziękuję. Bo też nie każdy czytany tekst tak działa. Np po przeczytaniu... uzasadnienia TK ws aborcji - wcale tak się nie poczułem - to dla odmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: 195.116.253.* 01.07.02, 17:02 zgadzam się w całej rozciągłości, w Paese dostałam śmierdzącą polędwicę, którą właścicielka po jej zawezwaniu do naszego stolika zaopiniowała jako aromatyczną a my jako aromatyczną inaczej...do naszej opinii o śmierdzącym mięsku dołączyli się Goście ze stolika sąskiedniego...cóż, smrodu nie dało się zahamować przed rozprzestrzenieniem na okolicę...never ever in my life... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.telepac.pt 25.07.02, 15:59 To jest cos co dyskwalifikuje menadzera knajpy, w takim wypadku mozna tylko zabrac danie i wykreslic z rachunku, to elementarz, co do knajp to polecam Srebrna Gore na Bielanach. Bez rozglosu, solidnie, duzo i tanio, trzymaja fason od kilku lat. Ogrodek super... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:20 żeby oni dobrze o tobie napisali musisz być żydem , fanatykiem UW, lub zapłacić KASĘ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-p Re: Bikont-Makłowicz kłamią! 16.09.02, 18:42 Może. Nie wiem o czym mowa. Ale domyślam się, że jak zwykle, że pecunia non olet, jak powiedział Wespazjan wprowadzając opłaty za szalety miejskie. Ale dawno takiego lekceważenia, jak w Jaremie od kelnera nie doświadczyłem! Wydając marne 40 zl. za pierogi i kwas chlebowy, pewnie nie zasłużyłem na lepsze traktowanie... Knajpa wybitnie dla 'Nowych Polskich'*, co szabelkę i portret przodka na giełdzie staroci kupują. *) Nowi Polscy - nazwa zainspirowana trafnością określenia 'Nowych Ruskich' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: Bikont-Makłowicz kłamią! IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 10:37 m-p napisał: > Może. Nie wiem o czym mowa. Ale domyślam się, że jak zwykle, że pecunia non > olet, jak powiedział Wespazjan wprowadzając opłaty za szalety miejskie. > > Ale dawno takiego lekceważenia, jak w Jaremie od kelnera nie doświadczyłem! > Wydając marne 40 zl. za pierogi i kwas chlebowy, pewnie nie zasłużyłem na > lepsze traktowanie... > Knajpa wybitnie dla 'Nowych Polskich'*, co szabelkę i portret przodka na > giełdzie staroci kupują. > > *) Nowi Polscy - nazwa zainspirowana trafnością określenia 'Nowych Ruskich' Pewnie niedługo i Jarema padnie jak i inne "zachwycajace" wg Makłowicza i Bikonta knajpy Odpowiedz Link Zgłoś