Dodaj do ulubionych

Doktor Puchała wraca do Prokocimia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:04
A kiedy wróci profesor Malec? Przypomnę, że profesor Malec - wybitny
kardiochirurg dziecięcy - został wygryziony przez zawistnych lekarzy, którzy
zazdrościli mu sukcesów, sławy i wielkiego serca. Więc należało go wykopać bo
był za dobry.
Obserwuj wątek
    • Gość: chris30 Re: Doktor Puchała wraca do Prokocimia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:10
      Przepraszam, ale nikt go nie wykopywał, odszedł sam, bo obraził się za krytykę.
      Niestety wielu wybitnych ludzi ma trudny charakter, a naprawdę w dużym szpitalu
      nie można pozostawiać bez reakcji faktu, że ktoś stale obraża wszystkich
      kolegów. Mój ojciec był przez 10 lat ordynatorem wielkiego oddziału, pozbył się
      wielu lekarzy, których uważał za nie dość dobrych, ale nikogo nigdy nie
      traktował tak, jak prof. Malec...
      Sam nie jestem lekarzem i nic z Prokocimiem nie mam wspólnego, ale sądzę, że
      należy im kibicować, a nie opluwać.
      • Gość: zizi Re: Doktor Puchała wraca do Prokocimia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 18:21
        tak, tak, tak "obraził się" - powtarzasz tylko mniej lub bardziej oficjalne
        stanowisko tych, którzy profesora Malca wygryźli ze szpitala w Prokocimiu.
        Gdybyś znał sprawę dokładniej to wiedziałbyś, że rzeczywistość była nieco inna.
        Trudny charakter to nie jest coś co można położyć na przeciwwagę życia maleńkich
        dzieci. A w Prokocimiu do tego doszło, plus urażona duma i ambicja
        nieudaczników. To niestety przeważyło. Życie dzieci okazało się mniej ważne.

"Vita infantis bonum superius" - że zacytuję dumny napis wiszący nad wejściem do
        szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka