Dodaj do ulubionych

Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:08
Witam,
Prosiłbym posiadaczy jednego z ww. samochodów o przedstawienie swojej opnii
na ten temat. Mam zamiar kupić jedno z tych aut i nie wiem które wybrać. Chcę
nadmienić, że nie będzie to auto dla mnie tylko dla starszego pana, więc
jeśli ktoś mógłby tez wyrazić opinię czy dany samochód jest dobry dla
starszego człowieka to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 01boryna Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia 04.02.04, 18:16
      Moge napisac tylko o Corsa, gdyz to auto znam. Dla starszego czlowieka ma kilka
      zalet. Wersja trzydrzwiowa pozwala na bardzo wygodne wsiadanie. Jest stosunkowo
      obszerna w srodku, wygodne, dajace duzo swobody przednie miejsca, niezla
      ergonomia (choc klima umieszczona jest troche zbyt nisko). Wada: duze ( szersze
      niz w wersji pieciodrzwiowej) drzwi powoduja ze stosunkowo ciezko jest
      "wyciagnac" pas bezpieczenstwa ze slupka. Auto jest poreczne w prowadzeniu,
      latwo sie parkuje. Denerwujace jest szybkie zaparowywanie od wewnatrz tylnych,
      bocznych szyb. Polecalbym automatik.

Pozdrowienia
      • Gość: OGI Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: 62.233.164.* 29.02.04, 16:33
        Ja też polecam Corse. Trudno mi powiedzieć jaki silnik dla starszego Pana.
        Osobiście mam 1,2 75KM, ale myślę że 1,0 też wystarczy. Zgadzam się z
        przedmówcą - CORSA to dobre auto, dość oszczędne, wygodne w środku i do tego
        bezawaryjne.
        Moja przejechala już 33000 km ma 1,5 roku i nie mam z niż żadnych problemów
        (poza cenami paliwa). Do tej pory wymieniałem:
        -olej
        -klocki hamulcowe

A Ciebie Boryno zapraszam na stronę OPEL CORSA FAN CLUB - www.corsa.ja.pl
        OPEL KLUB POLSKA - www.opelklub.pl
    • Gość: Roman Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: 217.153.94.* 29.02.04, 16:41
      Ja moge od siebie dodac ze agila to doskonały rodzinny samochód.Przestronne
      wnętrze,mocny silnik i świetne fotele.Do tego doskonałe wykonanie solidna
      konstrukcja i bezpieczeństwo-najbezpieczniejszy w swojej klasie.
      • Gość: fan Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 17:29
        a ja dodam swoje 3 grosze . po pierwsze to nie zabardzo podobaja mi sie
        samochody typu panda i agila. kiedys ktos slusznie zauwazyl ze po co tyle
        miejsca nad glowa przeciez nie skacze sie w samochodzie. o wiele wazniejszy
        jest rozstaw osi ktory wplywa na komfort jazdy. o getzu nic nie wiem ale jego
        niewatpliwa zaleta jest 3 letnia gwarancja. co do corsy i fabi sa to
        porownywalne samochody przy czym skoda jest napewno tansza w eksploatacji. cala
        konstrukcja fabi oparta jest na silnikach i podzespolach vw. jednym slowem za
        ta sama cene kupisz lepiej wyposazona lub z mocniejszym silnikiem fabie .
    • Gość: aki Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: *.protonet.pl 29.02.04, 17:25
      praktycznie jezeli chodzi o te samochody to najbogatsze wyposazenie w stosunku do ceny ma pandana dynamic ok 35 tys zł.jtaniej mozna dostac chyba getza 1.1 litra 3 dzrzwiowy
      • Gość: fan Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 17:31
        aki nie za bardzo da sie porownywac te samochody bo panda i agila sa mniejsze
        od reszty tu wpisanej.
    • Gość: Jerzy Re: Agila, Corsa, Panda, Getz, Fabia IP: *.udn.pl 29.02.04, 18:20
      Polecam Pandę. Całkiem fajne autko i za przyzwoite pieniądze. Dość przestronne
      w środku, silnik, nawet ten 1,1 wystarczający, przyjemnie się prowadzi.
      Osobiście jeżdżę samochodem sporo większym ale przez trzy tygodnie użytkowałem
      Pandę i stwierdziłem, że można z powodzeniem zaakceptować ten samochód.
      Dodatkowo po mieście spalanie wychodziło w granicach 6 litrów i to na krótkich
      odcinkach i przy sporych mrozach. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka