jago-szka 28.12.07, 14:42 czy mieszkanie dziewczyn z chłopakami (studenci) jest etyczne/to grzech? wypowiedzcie się prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: etyczne czy nie? 28.12.07, 14:49 a dlaczego mieszkanie z kims miałoby być nieetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
klaczkafiglaczka Re: etyczne czy nie? 28.12.07, 17:05 W jednym akademiku? Tak. W pokoju? taka koedukacja często daje efekt pospiesznego zakładania rodziny i bytowanie w tzw. akademiku rodzinnym. Jeśli chodzi o proces łapania męża na studiach - skuteczne podobno; Jeśli chodzi o dobre wyniki w nauce - niewskazane; Jeśli chodzi o kierunek studió - medycyna, korepetycje z anatomii możliwe. Wszystko zależy od celu. A czy grzech? Pytać trza uczciwego księdza... Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: etyczne czy nie? 28.12.07, 18:18 Hahaha Ze mlody czlowiek wychowany w Polsce sie pyta o etyke zwiazku bez slubu nie dziwi i nie smieszy mnie to choc pewnie FK nie jest odpowiednim miejscem szukania odpowiedzi na egzystencjonalne dyskusje...mozna by odpoeidziec: kieruj sie wlasnym zdaniem, wlasna wiara nie patrzac na to co inni mysla. Ale odpowiedz ze trza pytac "uczciwego ksiedza" mnie ubawila .. Jak rozpoznac czy ksiadz uczciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: etyczne czy nie? 28.12.07, 18:42 jadzka42 napisała: > Jak rozpoznac czy ksiadz uczciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: etyczne czy nie? 28.12.07, 18:45 ..to ten..co długo nie prawi i małą pokutę daje...:)))) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
klaczkafiglaczka Re: etyczne czy nie? 29.12.07, 00:01 Jednakowo trudne jest znalezienie uczciwego księdza w parafii i dziewicy w burdelu. To nie moje słowa. To niejaki B. Shaw... Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: etyczne czy nie? 29.12.07, 01:07 klaczkafiglaczka napisała: B. Shaw jakiś libertyn Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: etyczne czy nie? 29.12.07, 01:06 jadzka42 napisała: Jak rozpoznac czy ksiadz uczciwy? trzeba go wyspowiadać Odpowiedz Link Zgłoś