Dodaj do ulubionych

PIEROGI ach PIROGI...

15.08.03, 19:48
...wygraly z Wojskiem Polskim i NMP oraz z Internetkiem w C.K.Krakowie?
Red.Bernasik mowil w Szikagowie na radiu,ze wielkie mnostwo obywateli roznej
plci i wieku wpierniczaja na rynku pierogi.Najglosniej odbijaja sie te z
bobem w dodatku zajezdza siarkowodorem.
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: PIEROGI ach PIROGI... 15.08.03, 20:04
      mr.wawrzek napisał:

> Najglosniej odbijaja sie te z
      > bobem w dodatku zajezdza siarkowodorem.

Hahahaha, a myśmy do tych z bobem nie dotarli :)
      • peteen jak mister do nas zjedzie, pierogi mogą... 15.08.03, 20:14
        czekać...
        trza tylko zamówić, jakie...
        • kuba203 Re: jak mister do nas zjedzie, pierogi mogą... 15.08.03, 20:19
          peteen napisał:

> czekać...
          > trza tylko zamówić, jakie...

A z bobem można? :)
          Jutro możliwe, że wpadniemy.
          • peteen kuba, ja o gościu z hameryki... 15.08.03, 20:23
            a nie o tobie, obżartusie...
            pierogi z bobem wymagaja trochę czasu, farsz nie może byc kaszaniasty...
            ;c)
            • kuba203 Re: kuba, ja o gościu z hameryki... 15.08.03, 20:32
              peteen napisał:

> a nie o tobie, obżartusie...

O żesz, to dlaczego pod moim postem się wpisałeś? :D
              • peteen bo się mi nie chciało wracać... 15.08.03, 20:42
                ponawiam propozycję zrobienia gdzieś orgii pierogowej, dzieweczki i paru
                zniewieściałych faciów będą robić, a wszyscy zażerać się i poić alkoholem
                etylowym, co ty na to ???
                :c)
                • kuba203 Re: bo się mi nie chciało wracać... 15.08.03, 20:44
                  Jako kompletne kulinarne beztalencie jestem jak najbardziej za :)
                  • peteen oki, beztalencia organizują... 15.08.03, 20:45
                    a talencia gotują...
                    aha, pijemy wspólnie...
                    :c)
                    • kuba203 Re: oki, beztalencia organizują... 15.08.03, 20:48
                      Oki, są tu jeszcze jakieś inne beztalencia? :)
                      A skąd wziąć lokal na taką imprezę?
                      • peteen jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 20:50
                        z ojcem s. na czele...
                        klasyczne beztalencia kulinarne...
                        ;c)
                        • kuba203 Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 20:52
                          peteen napisał:

> z ojcem s. na czele...
                          > klasyczne beztalencia kulinarne...
                          > ;c)

Hehe, trzeba w takim razie sprawę obgadać, jest warta grzechu :)
                          • peteen jutro gadamy na jeziorze... 15.08.03, 20:53
                            a teraz spadam, bo mnie córka od kompa odgania...
                            ;c)
                          • Gość: mikolaj Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 20:55
                            pisze sie na spozywanie !!!:)
                            • dreamlover Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 22:02
                              Gość portalu: mikolaj napisał(a):

> pisze sie na spozywanie !!!:)

Taaak... Na spożywanie to wszyscy są chętni, a jak trzeba
                              robić to... ;)))))
                              • peteen Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 22:05
                                no przeciez pomożesz mi, conie ?...
                                ;c)
                                • dreamlover Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 22:10
                                  peteen napisał:

> no przeciez pomożesz mi, conie ?...
                                  > ;c)

Przykro mi... Trzeba było mnie uprzedzić za pierwszym
                                  razem, teraz stałam się czujniejsza... :)))
                                  Może Yenn da się namówić?
                                  • peteen Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 22:12
                                    spadówa...
                                    poradzę se sam, w końcu to chłopaki powinny świecić oczami, nie ja...
                                    a twoja zazdrość o yenn staje sie juz obsesyjna...
                                    ;c)
                                    • dreamlover Re: jako to miki, emtek, tomCrac end aders... 15.08.03, 22:14
                                      :DD Rozbrajasz mnie...
                                      Już spadam...
                        • mtq Obrażam się!! 15.08.03, 22:33
                          Nie żebym się chwalił czy co, ale beztalenciem to nie jestem :-))
                          • jottka Re: Obrażam się!! 15.08.03, 22:34
                            ile pierogów robisz na minute?
                            • mtq Re: Obrażam się!! 15.08.03, 22:38
                              Ile kleję czy co? :-)
                              Ze 6 by było, ale liczy się jakość a nie ilość ;-)

A poza tym, kuchnia to nie tylko pierogi, a nawet odważę sie stwierdzić że pierogi to malutka cząsteczka :-))
                              • jottka nie 15.08.03, 22:41
                                bede polemizować, ale jakieś kryteria oceny trzeba przyjąć

to w jakim czasie robisz obiad dla zgłodniałej rodziny? załóżmy, że nie chce
                                ona kompotu
                                • magazyn1 Re: wielkie mecyje... 15.08.03, 22:52
                                  ...z temi pieroogami.
                                  przypuszczam jednakowoz,ze lubiejecie sie droczyc i to uwazam za plusa.
                                  A dla mlodziencow i nnych malolatow i podfroowajek podpowiadam:zakupic mrozone.
                                  U mnie w Szikagowie mozna kupic za niewygorowana cene-$2.oo/12szt-poloskie
                                  mrozone pierozki z czym sobie zazyczysz.No,bobu niet!
                                  Jadlem juz kilka razy ale nie pamietam w jakiej miejscowosci jest ta wytwornia.
                                  Pychota!Jak mi Manitou mily!Howgh!
                                  Bombel jednakze ma niezbyt mile wspomnienia bowiem kiedys porwal mi z talorka
                                  pieroga ruskiego i za 23 minooty sral,za przeproszeniem,dalej niz widzial!
                                  • mtq Re: wielkie mecyje... 15.08.03, 22:55
                                    magazyn1 napisał:

> ...z temi pieroogami.
                                    > przypuszczam jednakowoz,ze lubiejecie sie droczyc i to uwazam za plusa.
                                    > A dla mlodziencow i nnych malolatow i podfroowajek podpowiadam:zakupic mrozone.

No jasne, jeśli już mają być akurat pierogi...
                                    Jest tyle lepszych rzeczy do jedzenia :-))

> U mnie w Szikagowie mozna kupic za niewygorowana cene-$2.oo/12szt-poloskie
                                    > mrozone pierozki z czym sobie zazyczysz.No,bobu niet!
                                    > Jadlem juz kilka razy ale nie pamietam w jakiej miejscowosci jest ta wytwornia.
                                    > Pychota!Jak mi Manitou mily!Howgh!
                                    > Bombel jednakze ma niezbyt mile wspomnienia bowiem kiedys porwal mi z talorka
                                    > pieroga ruskiego i za 23 minooty sral,za przeproszeniem,dalej niz widzial!

23 minuty? Prowadzisz jakieś wnikliwe obserwacje zachowań psa po różnych daniach? :-)))
                                • mtq Re: nie 15.08.03, 22:53
                                  jottka napisała:

> bede polemizować, ale jakieś kryteria oceny trzeba przyjąć

Najlepiej żeby uwzględniały wiek :-))

> to w jakim czasie robisz obiad dla zgłodniałej rodziny? załóżmy, że nie chce
                                  > ona kompotu

Dla calej rodziny jeszcze mi nie przyszło robić :-))
                                  Ale dla siebie robię dla przyjemności, z raz w miesiącu, jakieś lajtowe rzeczy :-)
                                  Herbatę umiem
                                  Sałatkę umiem
                                  Sos do makaronu umiem
                                  Makaron umiem
                                  Ryż umiem
                                  No z beztalenciem to przesada, mam nadzieje, że peteen nie uważa że wszyscy oprócz niego są beztalenciami... ;-))
                                  • jottka Re: nie 15.08.03, 23:19
                                    mtq napisał:

> Makaron umiem

zrobic czy ugotować?

to drugie wymaga głównie umiejętności czytania
                                    • kuba203 Re: nie 15.08.03, 23:21
                                      jottka napisała:

> to drugie wymaga głównie umiejętności czytania

A to nie każdy umie ;)
                                      • mtq Re: nie 15.08.03, 23:36
                                        No wiadomo, kto by tam do szkoły łaził :-))
                                    • mtq Re: nie 15.08.03, 23:36
                                      Ugotować, zrobić też bym mógł sprobować (wystarczy zrobić ciasto, chyba umiem :-)
                                      • kuba203 Re: nie 15.08.03, 23:38
                                        Hehehe, to się okazuje, że i ja takim beztalenciem totalnym nie jestem, umiem
                                        ugotować wodę! :D
                                        • mtq Re: nie 16.08.03, 00:01
                                          no to teoretycznie umiesz herbate zrobic :-))
                                          • kuba203 Re: nie 16.08.03, 00:02
                                            mtq napisał:

> no to teoretycznie umiesz herbate zrobic :-))

Nawet w praktyce też kiedyś próbowałem :))
                                            • mtq Re: nie 16.08.03, 11:08
                                              :-)))
                                              I co z tego wyszło? :-)
                                              • Gość: kuba203 Re: nie IP: *.kap.citynet.pl 16.08.03, 11:19
                                                mtq napisał:

> :-)))
                                                > I co z tego wyszło? :-)

Herbata :D
                                                • mtq Re: nie 16.08.03, 11:23
                                                  No to chyba umiesz, gratulacje :-))
                                                  • kuba203 Re: nie 16.08.03, 11:33
                                                    mtq napisał:

> No to chyba umiesz, gratulacje :-))

Jestem z siebie naprawdę dumny :D Makaron też mi się udało ugotować niedawno :)
                                                  • mtq Re: nie 16.08.03, 13:32
                                                    No nie, jestem z Ciebie dumny :-)))
                                                    A z czymś go jadłeś czy sam? :-)))
                                                  • kuba203 Re: nie 16.08.03, 13:52
                                                    mtq napisał:

> No nie, jestem z Ciebie dumny :-)))
                                                    > A z czymś go jadłeś czy sam? :-)))

Z sosem z torebki :D
                                                  • mtq Re: nie 16.08.03, 15:31
                                                    Brawo, mógłbyś startować w jakimś konkursie :-D
                                                  • kuba203 Re: nie 16.08.03, 15:39
                                                    mtq napisał:

> Brawo, mógłbyś startować w jakimś konkursie :-D

Ale nigdzie nie powiedziałem, że sam ten sos zrobiłem ;P
                                                  • mtq Re: nie 16.08.03, 17:23
                                                    No to jesteś beztalencie :-DDD
                                                  • kuba203 Re: nie 16.08.03, 17:31
                                                    mtq napisał:

> No to jesteś beztalencie :-DDD

To, że tego nie powiedziałem, to jeszcze nie znaczy, że tego nie zrobiłem :D
                                                  • mtq Re: nie 16.08.03, 23:31
                                                    No to gratuluję :-))
                                  • garg_ul Nawet ryż??? 16.08.03, 19:11
                                    > Herbatę umiem
                                    > Sałatkę umiem
                                    > Sos do makaronu umiem
                                    > Makaron umiem
                                    > Ryż umiem

Szczerze ci powiem, że teraz to mi zaimponowałeś :))
                                    • kuba203 Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 20:23
                                      garg_ul napisał:

> Szczerze ci powiem, że teraz to mi zaimponowałeś :))

A ja ziemniaki!! Co prawda tylko ugotować, a z obraniem to już gorzej, ale mam
                                      nadzieję, że teraz Ci bardziej zaimponowałem ;)
                                      • jottka Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:08
                                        kuba203 napisał:

> a z obraniem to już gorzej

ćwicz - po jakich 2-3 razach dojdziesz do imponującej wprawy
                                        • kuba203 Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:14
                                          jottka napisała:

> ćwicz - po jakich 2-3 razach dojdziesz do imponującej wprawy

Ale wtedy już nie będę miał palców :)
                                          • jottka Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:20
                                            ew. dziabnięcie nożem w palec znakomicie wpływa na poprawe koordynacji ruchów,
                                            a ziemniaka można opłukać
                                            • kuba203 Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:22
                                              jottka napisała:

> ew. dziabnięcie nożem w palec znakomicie wpływa na poprawe koordynacji
                                              ruchów,
                                              > a ziemniaka można opłukać

Problem w tym, że może już nie być czym tych ruchów wykonywać :D
                                              • jottka Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:24
                                                należy sie cieszyć, że przy tak znacznym upośledzeniu psychoruchowym dożyłeś
                                                pełnoletności, więc brak tych paru palców nie stanowi
                                                • kuba203 Re: Nawet ryż??? 16.08.03, 21:27
                                                  jottka napisała:

> brak tych paru palców nie stanowi

Nie wiem, czego nie stanowi, ale na pewno nie masz racji ;P
                                        • garg_ul Albo 16.08.03, 22:07
                                          > a z obraniem to już gorzej
                                          >
                                          >
                                          > ćwicz - po jakich 2-3 razach dojdziesz do imponującej wprawy

naucz się robić w mundurkach ;P

• garg_ul Cały jestem 16.08.03, 22:05
                                        zaimponowany ;P
                                    • mtq Re: Nawet ryż!!! 16.08.03, 23:33
                                      No hihi miło mi, ale to nic trudnego :-)))
                                      Ugotować, nie zrobić :-DD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka