xyz_xyz_xyz 02.02.08, 12:50 właśnie w tym tygodniu zastanawialiśmy się z mężem, na co przeznaczyć nasz % dochodów. Może więc dla małego Mateuszka www.sercematiego.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mk0615 Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 02.02.08, 13:08 A może ktoś wie jak to w końcu jest z możliwością przeznaczenia tego jednego procenta na tzw. subkonto, tj. dla konkretnej osoby? Parlament postanowił w prawdzie, że można te pieniądze odliiczyć tylko wtedy gdy zostały podarowane fundacji, a nie konkretnemu podopiecznemu tej fundacji, ale potem dochodziły mnie słuchy, że wprowadzono poprawkę i jednak można przekazać to dla konkretnej osoby, tym niemniej nie wiem tego na pewno. Jeśli ktoś wie, to bardzo proszę o informację. A ja przeznaczę ten jeden procent na fundację Anny Dymnej Mimo wszystko, a jeśli to będzie możliwe to na jednego z jej podopiecznych Grzesia Wierzbę. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 02.02.08, 13:19 Możliwe jest przekazanie 1% podatku dochodowego na konkretnego podopiecznego fundacji, poprzez wpisanie w rubryce "inne informacje" (znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1% podatku należnego) w formularzu PIT imienia i nazwiska dziecka, które chcemy obdarować. info ze strony www.kacperek.alpha.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
agata_k9 Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 03.02.08, 22:04 dziękuje Ci xyz_xyz_xyz ;-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 08.04.08, 18:05 Agato, jak obiecaliśmy, tak zrobiliśmy. Dużo zdrowia życzę. Też mam Mateuszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 03.02.08, 22:14 Na Dom Misi i Kolibra, jak zawsze.To będzie 1% "mężowego" bo ja jestem przestępca podatkowy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 05.04.08, 19:25 już kwiecień -> www.pozytek.gov.pl/1,podatku,na,rzecz,OPP,465.html Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re:Prokocim!!! 07.04.08, 20:22 na coś co uratuje setki dzieci ...nowy oddział szpitala w prokocimiu Fundacja "wyspy szczęśliwe" Odpowiedz Link Zgłoś
toffi78 Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 07.04.08, 21:22 Ja już przekazałam na Stowarzyszenie Rodzin Adopcyjnych i Zastępczych ProFamilia Krakowie. Robią ważne rzeczy i to na naszym podwórku. Przy okazji, ktoś wie jaki jest realny czas oczekiwania na zwrot podatku jeśli ktoś rozliczył się w połowie marca? Jak +/- Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 08.04.08, 17:19 Proponuje na powodzian i bezpradowcow szczecinskich. To kolejne ofiary naszej niezdolnosci do przewidywania. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 08.04.08, 17:32 Na fundację Mimo wszystko, tak jak w ubiegłym roku... a realny czas oczekiwania na zwrot nadpłaconych podatków to 3 miesiące - tyle czasu ma fiskus, by zwrócić co nasze i ze zwrotami raczej się nie spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
toffi78 Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 09.04.08, 20:48 3 msc to mają ustawowo. Chlip, chlip. Miałam cichą nadzieję, że raz w życiu nadgorliwość się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 09.04.08, 20:54 Może zdarzy się cud, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
krakusia Re: na jaki cel przeznaczysz 1% swojego podatku? 08.04.08, 18:31 Moja rodzina po raz trzeci na Fundacje Anny Dymnej "Mimo wszystko" www.mimowszystko.org/ Juz sie rozliczyłam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś