Gość: AL IP: *.nas3.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.08.03, 22:08 CIEKAW JESTEM JAK DLUGO BEDZIEMY MUSIELI PISAC ZE POLICJANCI W KRAKOWIE I W CALEJ POLSCE TO DEBILE A PRAWO JEST DO DUPY ! MYSLE ZE TO NIEKONCZACA SIE OPOWIESC !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pe Na tropie fałszywej policji IP: *.crowley.pl 22.08.03, 22:39 W połowie czerwca skradziono mi portfel: trochę pieniędzy, dokumenty, legitymacje, karty płatnicze. Policja przyjęła zgłoszenie, po czym równo dwa miesiące później dostałem powiadomienie o umorzeniu śledztwa. Uzasadnienie , przygotowany i powielony gotowiec: "...w toku dochodzenia wykonano szereg czynności procesowych oraz operacyjno - wykrywczych" (sic!) jak np. picie kawy, głupie dowcipy, oglądanie tv. Czy o czymś zapomniałem? Oczywiście: w komisariacie znudzeni policjanci zachowywali się tak, że posterunkwi z 13. posterunku mogą uchodzić za wybitnie inteligentych, super wykształconych dżentelmenów... No ale to już zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommek Re: Właścicielki kawiarni wytropiły fałszerza pie IP: *.kim.pl / 10.0.6.* 23.08.03, 14:28 Pani podkomisarz Sylwia Bober znakomicie wpisuje się w praktykę pracy krakowskiej policji - nie widzi w sprawie nic dziwnego, i tak dobrze, że nie pouczyła właścicielek kawiarni, że nie wolno im wyręczać naszej sprawnej policji. Jaka policja, taki rzecznik - gratuluję dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regaLICA Re: Właścicielki kawiarni to jakieś szychy ? IP: *.comnet.krakow.pl 24.08.03, 22:35 Póki co to w Polsce Policja musi stosować sie do idiotycznego prawa i jego procedur wykonawczych,ponadto wykonuję polecenia Sądów i prokuratur.Pani redaktor Olejarczyk chyba przegieła swym artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Właścicielki kawiarni to jakieś szychy ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 00:29 Gość portalu: regaLICA napisał(a): > Póki co to w Polsce Policja musi stosować sie do idiotycznego > prawa i jego procedur wykonawczych Procedury to nie prawo? A popdj może jaiś przykład - co Policji konkretnie przeszkadza? ,ponadto wykonuję polecenia > Sądów i prokuratur. Powinno być odwrotnie? lolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Właścicielki kawiarni to jakieś szychy ? IP: *.crowley.pl 27.08.03, 11:13 Co ty pieprzysz? Skąd policja wie, że przestępstwo zostało popełnione w Poznaniu, skoro podejrzany mieszka gdzieś pod Krakowem? To klasyczna "spychotechnika"! Ktoś wreszcie powinien zabrać się za tych nierobów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal Re: Właścicielki kawiarni wytropiły fałszerza pie IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 10:08 To świetna instrukcja dla przestępców! Z procedur wynika bowiem, że najlepiej fałszować z dużej odległości bo: poczta, biurokracja, może w prokuraturze co zgubią itd....zgroza!!! Jak tak jest debilnie TO ZMIENIĆ TE KRETYŃSKIE PROCEDURY!! Mam wrażenie od jakiegoś czasu, że policji wisi to równo co mają robić, a przesiadują na tych etatach bo nigdzie nie mogli znaleźć pracy. I jeszcze jedno: najlepiej narzekać, że brak wszystkiego, za mało zarabiają, nie mają benzyny itp. A tak naprawdę nie mają elementarnej przyzwoitości, bo gdyby ten policjant chciał, to pomimo tych tzw. "procedur" pojechałby pod wskazany adres pod byle pretekstem! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 jak jest naprawdę: 25.08.03, 12:35 Gość portalu: hal napisał(a): > To świetna instrukcja dla przestępców! Z procedur wynika > bowiem, że najlepiej fałszować z dużej odległości bo: poczta, > biurokracja, może w prokuraturze co zgubią itd....zgroza!!! > Jak tak jest debilnie TO ZMIENIĆ TE KRETYŃSKIE PROCEDURY!! Nic nie potrzeba zmieniać. Przepisy o właściwości miejscowej odnoszą się do sądu, na pewno NIE DO PROKURATURY I NIE DO POLICJI. NAwet zgłoszenie o popełnieniu przestępstwa można złożyć na dowolnym komisariacie - Policja NIE MA PRAWA odsyłać do "własciwego" komisariatu. mn Odpowiedz Link Zgłoś