Gość: karol Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:40 miałem i j apecha zostac "przeniesiony" pozbawiony w czasie ferii mozliwości korzystania z posiadanych kart BPH, w zamian głicha linia PEKAO. Szybko przeprowadziłęm rozwód. Musi to byc sklala masowa, gdyz zakladajac konto w Nordea( polecam, oddzilay czynne w soboty tez) pracownik na moj a informacje o przenosinach od razu skojarzyl ze chodzi o BPH .... Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 [...] 27.03.08, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 27.03.08, 15:09 Ja też uciekłam z Pekao sa po fuzji. Dopisano mi karty kredytowe, których nigdy nie miałam, listy wysyłano pod inny nr mieszkania i nie pomogło zwracanie uwagi, a osoby obsługujące infolinię chyba są z łapanki z ulicy i bez żadnego przeszkolenia. Kilka razy musiałam osobiście stawiać się w oddziale, żeby załatwić sprawę, podczas kiedy mogłam załatwić to spokojnie przez internet."Urocze panienki" z infolinii nie były w stanie poinformować mnie o takiej możliwości. Byłam klientką BPH od początku jego istnienia i niestety bank ten widocznie mnie rozpieścił, bo nigdy nie miałam tam żadnego problemu. To, co przeszłam w ciągu trzech miesięcy w Pekao było dla mnie szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 15:03 Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywnych nagród za tak przeprwadzoną fuzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny IP: 91.64.209.* 27.03.08, 15:31 Ludzie!!! od opisywanych przypadkow wlos sie jezy na glowie i serdecznie Wam wspolczuje, ale polowa z Was zarzucajac niekompetencje i balagan - sama wprowadza balagan - nie rozrozniacie dwoch bankow od siebie PKO i PeKaO!!! PKO to nie to samo co PeKaO (Zubr) To PeKaO polknelo czesc BPH i to z tym bankiem macie teraz problemy. Poland czy Holand to przeciez tez nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak samo jak Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny IP: *.impaq.com.pl 27.03.08, 17:37 Austria i Australia albo swinia i kangur heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 18:06 Jak widzę wszyscy odróżniają PEKAO SA ten z żubrem od PKO BP ten z skarbonką. To tylko ty masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny 28.03.08, 11:47 Rzecz w tym, że właśnie prawie nikt z wypowiadających tu, nie rozróżnia. Skrót PKO jest używany dużo częściej niż pekao, choć z całym tym bajzlem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny IP: *.matrix.pl 28.03.08, 15:50 Umknęło twojej uwadze skąd wziął się napis PeKaO? Nie od PKO przypadkiem? Wszyscy oprócz ciebie rozumieją o czym mowa, bo nie wydaje mi się, żeby przypadkiem skarżył się tu ktoś z PKO BP na fuzję, której w tym banku nie było. Nie bądź upierdliwcem. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Nominować Bieleckiego do wszystkich negatywny 29.03.08, 16:56 > Umknęło twojej uwadze skąd wziął się napis PeKaO? Nie od PKO przypadkiem? Z zaszłości historycznych (PKO BP obsługuje rachunki złotowe Pekao dewizowe) jak sądzę. Za komuny tak było, a później drogi się rozdzieliły i obie firmy mają spadek z powodu podobnych nazw. Jeżeli znasz dokładniejsze wyjaśnienie to chętnie posłucham. > Wszyscy oprócz ciebie rozumieją o czym mowa, bo nie wydaje mi się, żeby > przypadkiem skarżył się tu ktoś z PKO BP na fuzję, której w tym banku nie było. Używając nazwy drugiego banku. To tak jakbym zatruł się pepsi a narzekał na producenta coca-coli, bo cola to cola. A co do nieskarżenia się na fuzję, swego czasu były osoby które wystawały w kolejkach pod Pekao, gdy były zapisy na akcje PKO, więc nie ryzykowałbym ze stwierdzeniami, że wszyscy którzy mają kłopoty z fuzją rozróżniają te banki. > Nie bądź upierdliwcem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Letos Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 15:25 To co się dzieje to granda; kilkanaście dni po zmianei systemu nie mogłem się dostać do swoich pieniędzy. Mogłęm siezalogwać do stargeo internetowego ystemu BPH z którego usunięto moje konta a do nowego nie bo PEKAO nie przesłało mi numeru PIN do logowania. Infolinia odsyłala do oddzialu a oddział do infolinni i tak w kólo. W banku kolejki na dwie godziny stania a po doczekaniu sie nic nie można było załatwić. Kilka lat temu miałem konto w PEKAO i preniosłem sie do BPH bo mialem dosć walk z obsługą w banku, a teraz na siłę zostałem spowrotem przekazany jak przedmiot do PEKAO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Szkoda gadać. Jakiś czas IP: 212.160.172.* 27.03.08, 15:46 temu zlikwidowałem kredytową. Pojawiły się ostatnio wyciągi (na szczeście na 0 zł) do niej, choć już nie dostawałem ich od kilku miesięcy. Nie mam karty bankomatowej, a ostatnio zaczeli mnie golić za obsługę i brak transakcji:). Likwiduję tam konto, ale muszę się zebrać w sobie, żeby iść do oddziału gdzie wmawiają mi, ze od września do marca to 3 miesiące, a karta bankomatowa to świetna sprawa i zamiast negować pobierane opłaty to powinienem do opłat dorobić sobie takową:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:01 ...dno...śp krzak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdhdhd Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.subscribers.sferia.net 27.03.08, 16:02 u mnie dublowane są przelewy, nawet nie wiem ile mam na koncie. Tępe pipy na infolinii i w siedzibach banku nie umieją mi pomóc bo...są w innym systemie:) Świętej pamięci reż Bareja zrobił by z tego nie lada komedię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beneton111 niezły bajzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:16 dymanie klienta odchodzi na całego i nikt się tym nie przejmuje, bo mały dużemu może skoczyć - wiadomo gdzie. Nie nazwę tego, co sie teraz w PKO SA dzieje burdelem, bo w burdelu jest bajzelmama, wykidajło i jaki taki porządek, czego o PKO nie da się żadną miarą powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beneton111 Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:10 No cóż... Najwyżej się klient przeleci... Jak mieszka w miejscowości, gdzi PKO ma swoją filię to pół biedy, gorzej, jak musi w celu złożenia wizyty w banku jechać iles tam kilometrów (bank oczywiści do zwrotu kosztów niepotrzebnej podróży się nie poczuwa). Zreszta wszyscy duzi wszystkich małych mają w d... to wiadomo nie od dzisiaj. Mnie tez przeniesiono z BPH do PKO. BPH nawet się nie [ofatygowało wypowiedziec zawartej przeciez na piśmie uwmowy, ale czego mogłem się w końcu po tej spółce wydymator spodziewać, skoro parę lat temu przysłali mi smsa z radosną informacja, że mi się stan konta o 400 zł powiększył i do dzis nie wyjaśniła, czy to był błąd i gdzie się zdarzył czy pieniądze były i sie zmyły (bo pisemko o trudnościach technicznych hihihi) nie był dla mnie żadnym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beneton111 dymania ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:24 Przeniesiono mnie. Dostałem list, że 03.04.08 o godz. 19.00 przestanie działac moje konto internetoew w BPH a od 07.04.08 mogę posługiwać się kontem internetowym w PKO SA, tylko nikt (ani w POK ani w BPH) nie potrafi mi wyjasnic, w jaki sposób mam dokonywac przelewów 4, 5 i 6 kwietnia, a to przecież początek miesiąca, płatności jak mrówek. Ale to przecież szczegół, niech się durny klient martwi (durny, bo jeszcze w tym zafajdanym banku). Polecam Polbank - byłem tam dzisiaj, otworzyłem konto i dostałem od ręki kartę (a nie po x dniach), uruchomiono mi też konto internetowe. Tam mają przynajmiej pojęcie o bankowości i obsłudze klienta a te dwie w/w spóły wydymator ani o jednym ani o drugim większego piojęcia nie mają. Bieleckiego powinno się postawić przed polowym sądem doraźnym (sąd na 8.00, pluton egzekucyjny na 8.10) Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 27.03.08, 16:17 Po fuzji, gdy tylko PeKO zmieniło system informatyczny BPH na swój, złożyłem wniosek o otwrcie konta w BPH. Przez internet. Poszedłem potem do banku, podpiałem umowę i już tego samego dnia mogłem się cieszyć. Mam ten sam numer klienta a dane, które miałem w systemie o informatycznym, zostały zachowane. Jakby się nic nie zmieniło. Cisza, spokój. Jedyne co mi pozostało to zamknąć konto w PeKaO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 18:16 Możesz to wyjaśnić, to co piszesz nie jest wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 28.03.08, 09:25 Co jest niewiarygodne? Że po ponownym założeniu konta w BPH mam ten sam nr klienta a w systemie informatycznym dane? Przecież to oczywiste, że nie chodzi o historię operacji, bo konto jest inne ale o "listę odbiorców". Nie musiałem ich na nowo mozolnie wklepywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 10:39 Jak niewiarygodnie? Wystarczy zalogiować się do starego Sezama wybrać zakładkę wnioski i wniosek o konto osobiste. Potem idziesz do banku pospisujesz umowę i konto działa. Nie ma tylko historii, ale wystarczy sobie wydrukować wyciągi z systemu internetowego pekao za ostatnie 6 miesięcy to nawte będa Cię traktowac jak starego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking widzial kto porzadek we wloskiej firmie? IP: *.elisa-laajakaista.fi 27.03.08, 16:21 Pekao dla mnie to najgorszy bank, zaraz po Citibank! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozzeck Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: 165.72.200.* 27.03.08, 16:25 Po fuzji bałagan jest przeogromny. Na początku nie działały karty kredytowe, dostep do Pekao24 uzyskąłem tylko po interwencji, a bankomat zjadł pierwsza ,, Pekao-wską " kartę debetową... Nową wysłali na stary, zły adres - PIN do niej też. Generalnie, korespondencja w 60-70% przychodzi na poprawny adres, reszta - na ten od dawna nieaktualny... Gdyby nie kredyt mieszkaniowy, już dawno bym się wyniósł do jakiegokolwiek innego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomala1111 Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 31.03.08, 10:39 ooo świete słowa, jamiałem to samo, do tego wszytskiego ciagle wydzwaniaja zebym aktywował karte kredytowa i cos nie dociera do nich , że nie moge, nie mam jak bo po prostu nie mam i nie miałem takliej karty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Gazeto zrób o tym duży artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:40 Chyba nie biosz się straty reklam Karty kredytowej nie mam do tej pory, debetową wystałem w kolejkach (4x), konto internetowe (4x). Biedne pracownice byłego BPH po cichu zgadzały się, takiego burdelu nie widziały za czasow BPH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.devs.futuro.pl 27.03.08, 17:12 A ja chciałem wypłacić gotówkę w okienku jednego z oddziałów przeniesionego do pko s.a. potrzebowałem więcej niż limit bankomatowy, którego nawiasem mówiąc nie da się zmienić, jak ma to miejsce w innych bankach i pan kasjer oświadczył mi, że nie ma mnie w systemie i w żadnym oddziale poza tymi w Śródmieściu już nie mają dostępu do mojego rachunku. Na pytanie co w związku z tym, zalecił pojechać jakieś 10 km do oddziału, którego system informatyczny jeszcze mnie widział. Oczywiście 0 szans na złożenie reklamacji. W tym momencie podjąłem ostateczną decyzję o rozstaniu z tym bezsensownym bankiem i wszystkim polecam to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.net.autocom.pl 27.03.08, 17:50 Podpisuję sie pod wszystkimi poniższymi postami, miałem 80% tych problemów, co Wy. Wypisuję się z nowego banku i przenoszę do starej części banku BPH (fuzja dotyczy tylko większej części BPH), która niedługo połączy się z innym bankiem,niedużym, bo niedużym, nazwa na "G" Szukajcie oddziałów należących nadal do BPH. Jest ich kilka w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pekaooo es aaaa I jak to wygląda? IP: *.chello.pl 27.03.08, 17:56 Zobaczcie co znalazłem, nawet hymn mieli! wycie.blox.pl/2008/03/Hymn-pewnego-banku.html Właśnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
miskowy A mogło być weselej 27.03.08, 19:03 Cóż, mogło być wesoło, na przykład mogli odświeżyć skostniały brand PekaoSA za pomocą wchłoniętego BPHu. Jak to zrobić? o tak: * wziąć żubra z PekaoSA * posadzić go na czerwonych biegunach od BPH * zamiast ogonka i fiutka wstawić flagę z BPH ;) Nie byłoby ani taniej ani lepiej, ale na pewno byłoby weselej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek skarga na pseudo bank pekao sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 12:13 Jestem jednym z wielu który ma olbrzymie problemy z tym pseudo bankiem. Wszystkich namawiam i proszę o napisanie skargi do Komiski Nadzoru Bankowego żeby wreszcie ktoś zrobił pożądek. Podaję e-mail dok@knf.gof.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czkamyk Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.ghnet.pl 27.03.08, 19:19 Mi kartę bankomatową wysłali nie tam gdzie trzeba.Nikt nie pytał się czy chcę być w nowym banku :( !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anecik moja historia na otarcie łez :-) IP: *.chello.pl 27.03.08, 19:58 Moja historia bije na łeb na szyje :-) Przeprowadziłam się i zapomniałam zmienić danych adresowych (fakt - moja wina), na szczęscie w porę sie zorientowałam, zadzwoniłam na infolinię i zrobiłam zastrzeżenie karty, którą wysłali korespondencją seryjną - karta a wraz z nią PIN (halo!!!!). Jak się okazało najlepsze było przedemną :-)Miła Pani na infolinii poinformowała mnie, że wystarczy udać siedo najbliższej placówki i złożyć wniosek o duplikat karty. Tak też zrobiłam i jakież było moje zdziwienie kiedy totalny matołek w banku poinformował mnie , że takie sprawy (jak się potem okazało wszystkie inne również)załatwia się w placówce macierzystej ww której zakładane było konto (mieszkam w Gdyni a konto zakładałam w Zakopcu). Nie wiem czy w dobie dzisiejszej konkurencji na rynku usług finansowych znalazła by się osoba która zapitalała by przez cały kraj żeby stanąc w okienku "szacownego" Pekao. Zaliczyłam wkurw na maksa i zażądałam rozwiązania umowy z bankiem ... niestety takie rzeczy też muszę załatwiać w placówce macierzystej :-( Ja pitolę a byłam taka zadowolona ze współpracy z BPH, nikt mnie nie pytał czy chcę przechodzić do tej gó..anej instytucji :-( Założyłam konto w Mbanku, zero formalności i stania w okienku. Infolinię też mają kulejącą ale przynajmniej wszystko ząłaltwiam elelktronicznie. No i to magiczne ZERO OPŁAT :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero prezes Pekao: out!!! fuzja to żenujący POpis IP: *.aster.pl 27.03.08, 20:04 nieudolności kadrowego PO JK Bielckiego!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeszcze przed fuzją ostrzegałem iż kuriozalną jest 27.03.08, 20:08 sytuacja podczas której śledź łyka rekina i jakie tego będą skutki, no i jak widać nie myliłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibitz Likwiduję rachunek w tym banku IP: *.chello.pl 27.03.08, 20:13 Po 15 latach, najpierw w PBK, potem w BPH nastało Pekao. Koszmar, złożyłem reklamację z 8 punktami, ale to i tak nic nie zmieni. To co pisza w listach do Klientów a realia to dwie różne bajki. Banków na szczęście jest dużo, tak więc można przenieść sie do konkurencji, w dodatku z całą historią, czyli przenieść karty, limity itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.acn.waw.pl 27.03.08, 20:26 Sam rezygnuję z ich usług, bo niestety jestem "przemigrowany". Bezczelny rzecznik twierdzi że pomyłki mogą się zdarzać bo migrują dane 1,3 mln klientów. Tyle że ja, migrowany klient, który utracił nagle w zeszłym tygodniu dostęp do rachunku internetowego (bo widomość o zmianie haseł itp. wysłana została na 10 dni przed zmianą i nikt nie zainteresował się czy te informacje otrzymałem)kompletnie nie jestem zainteresowany problemami waszego Banku z wymyśloną przez was migracją Panie rzeczniku! Ja o tę migrację nie prosiłem i ja z niej żadnych korzyści nie odniosę! Korzyści odniesie włoski właściciel, więc niech się Pana ustami głupkowato nie tłumaczy! A cała sytuacja z migracją to dobry punkt wyjścia do rozważań czy prezesem Banku powinien zostawać polityczny figurant, którego jedyne doświadczenie w bankowości to polityczna synektura w EBOiR! Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 28.03.08, 08:49 Dużemu wolno więcej, to najlepsze określenie tego co robi PEKAO. Najlepszym przykłąem jest bałagan z anulowaniem starych kart BPH. 9 marca wyłączono wszystkie karty dawnego BPH. Ale... poinformowano o tym w ostatniej chwili i tylko w mediach niektórych. Konia z rzędem temu, kto zobaczył informację o wyłączeniu kart np na bankomacie lub w jego otoczeniu. Bank owszem, z datą 4 marca wysłał informację pocztą (!) o wyłączeniu kart, ale ten ist dotarł do mnie 20 marca (!). LIst Z san Francisco do Krakowa idzie krócej. Kiedy 15 marca potrzebowłęm skorzystać z bankomatu używajć starej karty BPH to bankomat w placóce PEKAO SA, danej BPH, udzielił informacji, że "ten typ kart jest nieobslugiwany przez bankomat". Stojącu obok często używany przez mnie terminal transakcyjny podał jeszce ciekawszy komunikat: "nastąpił błąd w komunikacji i karta zostanie zwrócona". Dopiero w bankomacie Euronetu dowiedziałęm się, ze moja karta jest nieważna. Dzień później pracownik banku zadzwonił do mnie chcąc mnie poiormować o koniecznoćsi korzystania z nowych kart Maestro i pytaniem czy takową w ogóle dostałem. Kiedy powiedziałęm mu co przeczytałęm na bankomacie zrobił przez telefon wielkie oczy. Najbardziej jednak śmieszy mnie, że w placówkach dawnego BPH stoją bankomaty i terminale transakcyjne, które podłączonme są do sieci nowegoBPH. To jakieś dziwactwo. W placówkach jednego banku stoją urządzenia innego banku! Co ciekawsze kiedy chcę wyjąć pieniądze z bankomatu np w placówce Pekao (dawniej BPH) przy Dunajewskiego to muszę korzystać z bankomatu BPH, który np nie może podać mi salda rachunku! MOże to kiedys zniknie i znormalnieje, ale przeciez Pekao miałó łądnych kilka mieisięcy na przetawienie się na nowe tory. A skończyłó sie tylko na nych tablicach z logo banku i nowych kartach. Dużemu wolno więcej a klient otrymany " z dobrodziejstwem inwentarza" to jak widać klopotliwy klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 11:01 Informacji przy oddziałach o blokadach kart być nie mogło z tego względu pewnie, aby nie wprowadzac klientów w popłoch, bo dla kazdej grupy oddziałów temin blokady kart był inny. Jak na mój gust powinien byćjednak jeden wspólny termin blokady kart debetowych i kredytowych np. koniec czerwca lub maja o czym powinni infomować w każdej z dosłanych koresp[ondencji, wtedy w momencie gdy karty były wysłana na zły adres ludzie mieli szanse otrzymania ponownej karty. BPH niestety wielu klientów przyzwyczail do wysokiego poziomu obslugi, mozlwiości korzystania z kazdej placowki bez konieczności posiadania jakiejś kolejnej durnej karty do której znowu trzeba zapamietac pin (tak jakby weryfikacja danych nie mogla przebiegac poprzez dowod osobisty). BPH przyzwyczail do tego, ze wiele sparw mozna bylo zalatwic tylko i wylacznie przez internet. Przez caly okres posiadania konta w BPH bylam w placowce 3 razy - podpisac umowe o konto, gdy zablokowalam sobie klucz do przelewow i aby podpisac umowe o karte. A w pekao juz musialam nie potrzebnie isc po numer klienta bo mimo, ze w pekao dobrze wiedzieli jak dziala poczta i ze z przesylkami sa problemy zamiast wyslac na miesiac przed wysylalina 10 dni przed. Naprawde wspolczuje pracownikom placówek, ktorzy nie sa niczemu winni,a to na nich najczesciej odbija saie frustracja klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.08, 20:40 PKO to "niedzisiejszy" bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wreszcie po całej serii mydlenia oczu jedno IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 21:18 prawdziwe zdanie wypowiedział Jaśnie Pan Rzecznik: "Mamy bowiem kłopoty z klientami, którzy korzystają z usług BPH, a my podobnych nie mamy w ofercie - wyjaśnia rzecznik" - i to jest clou problemu. Myśleli, że gładko łykną bph i jego klientów, a tu - proszę - kołek w gardle... Brakło wyobraźni, Drodzy Makaroniarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Sprawozdanie z porażek banku Peako SA IP: *.hsd1.pa.comcast.net 04.04.08, 04:51 Witajcie, Powiem wam, ze mnie sie udalo _w miare_ bezbolesnie przejsc do Pekao z BPHu. Pomijajac temat, ze nikt mnie o zgode nie spytal, pewnego dnia dostalem karte pisemko o procesie migracji i nowa karte debetowa Pekao. PIN do karty przyszedl jakies 2 tygodnie po tym. Przez ten caly czas moja karta debetowa BPH na szczescie dzialala. Tak wiec udalo mi sie bezbolesnie, ale mojemu tacie np. nie przyslali ani karty ani pinu (rowniez mial wczesniej konto w BPHu). Jedyny zgrzyt byl z serwisem PekaoInternet - co prawda dostalem w korespondencji numer klienta, ale PIN przyszedl jakies 3 tygodnie pozniej, wiec nie mialem przez okolo tydzien dostepu do kasy. Porazka. Warunki prowadzenia konta sa te same, a karta kodow jednorazowych to powiem wam, ze nawet nie jest taka glupia sprawa - dzieki temu oszczedza sie na kazdym zewnetrznym przelewie 0.20 PLN (MALO KTO WIE, ZE ZA SMSY BPH KAZE SOBIE PLACIC). Co prawda zmiana metody autoryzacji z kodow SMS na karte kodow jednorazowych wymagala zadzwonienia do konsultanta, niemniej jednak udalo sie. Wkurzajace sa te ich limity - niby o nich informuja, ale duzo ludzi to przegapia - wg. mnie jesli czlowiek mial konto w BPHu bez limitow, to nie powinni ich wprowadzac ot tak sobie. Powiem wam, ze mialem baaaardzo duzo szczescia, ale moj tata np., jak pisalem powyzej, karty nie dostal, mimo dwukrotnego przypomnienia. No i kolejki w oddzialach... to jest porazka. Obecnie przebywam za granica, wiec nie bardzo mam jak zamknac konto i zalozyc nowe, ale jak tylko wroce to zakladam w mBanku - zero oplat, szybko, skutecznie i kulturalnie. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH IP: *.122.225.195.static.bait.pl 08.04.08, 17:37 BPH nadal istnieje, cały czas ma swój internetowy system bez zmian, nie zmienił i nie zmieni tabeli opłat i prowizji na mniej korzystną jak to już za jakiś czas (rok po fuzji) zrobi PEKAO! uciekajcie stamtąd! wracajcie do BPH :) Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Serial pomyłek po fuzji Pekao SA i BPH 01.11.08, 16:39 Ciekawe jak obecnie wygląda sytuacja. Ja właśnie otworzyłem sobie ponownie konto w BPH, mnie osobiście wkurzała niedoskonałość sytemu Pekao, próbowali upodobnić się do sezamu, ale powstała z tego nieudolna podróbka. W systemie BPH nadal były moje dane, mam ten sam numer klienta co dawniej przed fuzją, nawet historia zdarzeń została zachowana czyli wszystkie moje operacje w systemie oczywiście już bez szczegółów. Tym razem postanowiłem założyć konto sezam max, jest tylko niewiele droższy od srebrnego, ale dużym udogodnieniem są wszystkie bankomaty bez prowizji. Zatem chowa się tu Pekao z tą całą nawet największą siecią swoich bankomatów. Jak wszytko będę miał już w BPH aktywne zamykam konto w Pekao. Ciekawy jestem ile takich dawnych kont zostało aktywowanych ponownie w BPH, takie dane byłyby całkiem ciekawe. Dosyć dużo ludzi uciekło już z Pekao i nadal ten proces trwa, po ujawnieniu wyciągnięciu przez Unicredito kasy z Pekao nawet znowu to się nasiliło. Ci którzy wcześniej się na to nie zdecydowali robią to teraz. Większość oczywiście wraca do swojego dawnego BPH jeżeli ma taką możliwość (tzn. jeżeli taki oddział znajduje się w mieście). BPH się zresztą odbudowuje, otwiera nowe oddziały. Niedługo nastąpi fuzja z GE, ale w porównaniu z tą z Pekao będzie ona bezbolesna. Nie będzie żadnych migracji, system będzie ten sam, dla klienta nic się nie zmieni, jedyne co to tylko marka, chociaż w nazwie "BPH" pozostanie, ma ono swoją markę i nadal ta marka będzie umacniana. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_macierewicz zawsze można się przenieść do starego BPH 01.11.08, 16:54 na szczęście nie pozwoliłem na przeniesienie do PKO mojego konta, chociaż musiałem dwa razy pisać oświadczenie, bo mój oddział miał trafił do PKO. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: zawsze można się przenieść do starego BPH 03.11.08, 21:54 Właśnie to zrobiłem, czyli przeniosłem się do starego BPH i zostałem podpięty do tego samego numeru klienta co przed fuzją. Odpowiedz Link Zgłoś