Gość: J-23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 20:39 Może teraz uda się wreszcie sprzedać pozostałe 60% wolnych mieszkań które tam stoją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Guciak Re: Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.ksknet.pl 03.04.08, 21:00 A gdzie zdjęcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr ..iiiii...wrr hałas i spaliny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 21:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siara wchodze w te spalyny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 21:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: wchodze w te spalyny ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 21:59 z jednej strony widok na tramwaj (zwierzyniecka a w druga albo na zaplecze sheratona albo w nallepszym razie na sasiadke - a jesli ktos ma widok (obiecywany) na wawel to wczesniej czy pozniej wybuduja cos co to zasloni - ta inwestycja to koszmar - na podworku wspolczesne oficyny - ale jak kto glupi to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 22:19 "wypełnił puste działki po dawnej hali Klubu Sportowego "Wawel", na których po jej wyburzeniu działał przez lata klub do gry w bingo." No tak, znow autor nie wie o czym pisze, bo bingo dzialalo wlasnie w hali Wawelu zanim ja wyburzono, a po jej wyburzeniu nic tam nie dzialalo;-))) A moze trzeba bylo hale przekazac Cracovii i oszczedzic 30 mln na nowa hale? No i uchronic centrum przed takim przeskalowanym kaszmarkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No 03.04.08, 22:34 ...ooo - to jakiś, Panie, FAJNY konkurs musi być. Podobny do POWSZECHNIE SZANOWANEGO konkursu "budowa ryku", w którym kolesie przyznają nagrody sami sobie. W przeciwnym razie musiałabym zastrzelić się z procy. Ale Pan Dawid, wraz z opinią o tej działce, to przeszedł jednak samego siebie. Dowodzi to,że szkoła rodem z AMW, wskazująca jak kraść państwowe grunty, ma następny sukces - po Szyratonie. Panie Dawidzie - proszę przy okazji policzyć sobie, z ilu mieszkań jest ten obiecywany widok na Wawel. I znów - podobnie jak w przypadku mownej miodopłynnosci mec. Gaert, dał się Pan biuru DM (D i J has gone) podejść - jak dziecko. Wstyd jak fix. Wstyd dla Pana - i dla firmy. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: No IP: *.autocom.pl 04.04.08, 00:03 Pan Dawid mógł zapytac czemu realizacja dośc nijak ma się do wizualizacji. Np. dlaczego na "pylonach" jest tynk a nie zapowiedziany kamień, dlaczego na pylonach zamiast rozcięcia i "szkrzydeł" jest jakaś mozaika, dlaczego barierki zamiast ze szkła są z cynkowanej stali itd. Dla porównania: www.ddjm.pl/projekty/pic/zwie.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: No 05.04.08, 11:06 A ja nie wiem, czy to co powstało, nie pasuje lepiej do Zwierzynieckiej niż ta wizualizacja. Nie wiem nic o komforcie i rozplanowaniu w środku (inie chce wiedzieć, bo sobie wygodnie mieszkam u siebie), ale zewnątrz obleci. Przynajmniej sie nie gryzie. Podobnie jak budynki na Salwatorze wzdłuż Kościuszki ,które zmieniły wygląd na korzyść, zwłaszcza pojednyncza kamienica yam stojąca straciła wygląd ostatniego zęba w szczęce. Mniej szczęścia miały brzegi Rudawy.Tam zapanowała estetyka Borku, czy Kurdwanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 01:04 wpiszcie sobie w gogle Panattoni Park Łódź , jesli to cos zdobylo nagrode za najciekawsza inwestycje , to mysle ze juz wszystko wiadomo na temat tych niezwykle prestizowych nagrod :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleszka do kolegi powyżej IP: *.toya.net.pl 04.04.08, 09:09 wybacz za określenie, ale "głupiś jak but" skoro tak mówisz , inwestycja w Łodzi oceniana była nie pod względem estetyki i piękna lecz walorów: GOSPODARCZO-EKONOMICZNYCH (specjalnie pisze wielkimi literami) z dużum naciskiem na funkcjonalność i adaptacyjność która w LOGISTYCE ( nie mieszkalnictwie) jest bardzo ważnym elementem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: do kolegi powyżej 05.04.08, 11:10 No te walory to toto pewnie ma, ale czym się różni od tysiąca identycznych od Lizbony po Moskwę? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Gusty... 04.04.08, 10:02 ..są różne - dla mnie to kloc bez polotu ale może jestem tylko prostaczkiem bez wyobraźni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eer Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.ghnet.pl 04.04.08, 10:24 Tak, sami sobie przyznają nagrody a szum wokół zagadnienia to marketing Teraz snoby kupią mieszkania , bo się będą chwalić znajomym ,że mieszkają w najlepszym apartamentowcu No cóż , jeden woli widok na park inny woli liczyć tramwaje i auta jeżdżące pod oknami inni będą obserwować obskurne tynki sąsiednich kamienic lub zaplecze hotelu Ale najważniejsze ,że będą mieszkać w nagrodzonym apartamentowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. krytykanci zawistnicy :) IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 04.04.08, 10:32 byleby tylko skrytykować coś na co mnie nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Nowy element - i ciekawy: 04.04.08, 16:20 a skąd wiesz, że mnie nie stać? Nikogo nie stać na wywalenie takiej kasy na mieszkanie w marnym projekcie składającym się głównie z rysunków i dość pospolitej reklamy - kłamliwej dodatkowo. Tu rodzi się pytanie, gdzie kręci się te prochy, które pozwalają na taką lokatę? Bo z normalnie prosperujących interesów nie kupisz takiego dziadostwa: ani księgowa, ani doradca inwestycyjny, ani żona/mąż Ci nie pozwolą. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoku Re: Nowy element - i ciekawy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 18:38 Już tu jesteś zakompleksiała helenko? Jeszcze nie zakończyła się dyskusja na forum na temat domniemanych nieudanych inwestycji na ryknu, w których krytykowałaś dosłownie wszystko co pojawiło się w mieście w ciagu ostatnich paru lat, a już plujesz bazyliszku jaden na Angel Plazę? Szczerze mówiąc cieszę się, że cię że NIE STAĆ cię na mieszkanie w nowym apartamentowcu. Nie chciałbym mieszkać obok takiego sąsiada jak ty co to tylko popija browarek, dłubie w nosie, zbija bąki i złorzeczy jak stara krakowska pierdoła.... Wiele ludzi stać na mieszkanie w apartamentowcu i całe szczescie mają tyle pieniędzy, dobrej woli i inicjatywy że takie zakały jak ty nie są w stanie w żaden sposób im przeszkodzić - co widać w Krakowie dość wyraźnie. Z twojej wypowiedzi jasno wynika, że w tym budynku nie byłaś, więc twoja krytyka jest wyssana z palaca a więc nie ma żadnej wartości. Zamknij już tą swoja wstrętną paszczę bo zaśmiecasz forum. Jak będziesz grzeczna to może cię zaproszę kiedyś na klatkę schodową mojego apartamentowca, zebyś mogła sobie zrobić zdjęcie na pamiatkę pod poduchę... Tymczasem krakowskim zafajdaczonym pierdołom mówimy WON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimero do Smoku IP: 82.177.125.* 05.04.08, 12:02 Galant z pana, panie Smoku..i mizogin ciutkę też. Ale to można wyleczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoku Re: Nowy element - i ciekawy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 18:45 *) wokabularz co trudniejszych wyrazów dołącza się na życzenie zakompleksiałych baburonów! Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Nnnno! 03.07.08, 14:48 Obora pierwszej wody. Można by Cię za pieniądze na jarmarkach pokazywać. H. Gość portalu: smoku napisał(a): > *) wokabularz co trudniejszych wyrazów dołącza się na życzenie > zakompleksiałych baburonów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANGEL Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 14:37 PEWNIE ODBIERAŁA GO SANEPIDOWSKA GURU JAMKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusik Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: 89.171.141.* 04.04.08, 15:23 Szkoda że nie piszą że cały budynek jak leci z betonu jest postawiony , chwala sie elewacja ;o\ ...a o tym " malutkim" szczegole nie wpomną .....cegła i tylko cegła jest zdrowa dla budynku ...każde inne rozwiązanie to tylko zysk dla inwestora i szybsza realizacja ....ale kosztem przyszłego użytkownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimero żałosne IP: 82.177.125.* 04.04.08, 17:38 " To był dla nas trudny projekt, głównie ze względu na wrażliwość miejsca, jego kontekst i tradycje historyczne. W Krakowie przykłady nowej architektury wzbudzają wiele kontrowersji, dlatego staraliśmy się jak najlepiej wpisać ten budynek w charakter ul. Zwierzynieckiej. Nagroda dowodzi, że udało nam się dokonać tego w sposób satysfakcjonujący - komentuje Marek Dunikowski, szef biura DDJM." EEE tam, zaś "trudny", buła z masłem! poza tym gratuluję dobrego samopoczucia! Ja osobiście też Panu przyznaje prywatną nagrodę - 1.sze miejsce za najbardziej przeskalowanego, wylanego z betonu, koszmarnego molocha,który wygeneruje jeszcze wiekszy ruch na Zwierzynieckiej..i jako obiekt czysto spekulacyjny jeszcze wiecej kasy w nienasyconej kieszeni dewelopera, (ciekawostka, do kogo ten Angel należy. Niechze mi kto przypomni na "F" jakoś...?) "W konsultacjach uczestniczyli również projektanci z paryskiej pracowni Gottesman Szmeltzman Architecture SARL," No po prostu "WOW" to faktycznie jest coś...FRANCUZI, no patrzcie Państwo! "schludnie wpisuje się w pierzeję ul. Zwierzynieckiej." Zgrabnie powiedziane: no właśnie, "schludnie" "Nowoczesny apartamentowiec wypełnił puste działki po dawnej hali Klubu Sportowego "Wawel", na których po jej wyburzeniu działał przez lata klub do gry w bingo." Rozebrany całkiem niedawno - dla pozyskania miejsca pod tę szemraną inwestycję...ależ się w tym miescie robi interesy! Pamięta kto jeszcze jaki był stamtad widok na Wawel?! Jeden z piekniejszych, wiem, wiem, to bez znaczenie, ważniejsze maszty albo kląkry "Za kurtyną kryje się olbrzymi kompleks apartamentowców, jeden z największych, jakie udało się w ostatnich latach wybudować w sąsiedztwie historycznego zespołu Starego Miasta." Otóż to jest najgorsze: "sąsiedztwo" brzmi tu jak eufemizm - to jest samo serce Starego Miasta, ech, szkoda słow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiekkk Szmeltzmann - i wszystko jasne :-P IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 04.04.08, 18:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: 88.156.160.* 05.04.08, 13:14 zeulandia.myminicity.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.ep.krakow.pl 03.07.08, 14:38 Ja się pytam za co został nagrodzony, skoro w tym " słynnym apartamentowcu" nie ma ciepłej wody, a inwestor się wypiął na lokatorów.Ogólnie poziom wykończenia inwestycji jest na żenującym poziomie.Podłogi są tak zniszczone jakby to było użytkowane z 20 lat.Nie wspominając o nierzetelnych podwykonawcach które oszuści z Angel polecili swoim przyszłym lokatorom.Totalne dno!!!! i kupa mułu. Ktoś kto im dał tą nagrodę to chyba był niespełna rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Apartamentowiec Angel Plaza nagrodzony IP: *.ep.krakow.pl 03.07.08, 14:46 Ktoś chyba był pijany jak przyznawał tym głabom którzy nie wiedzą jak projektować w XX! wieku budynek żeby była ciepła woda. SKANDAL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś