Dodaj do ulubionych

akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opinie

19.04.08, 20:06
co myslicie o tej Uczelni?
zastanawiam sie by złozyc papiery na
-administracje
-stosunki miedzynarodowe

ale nie wiem.. nie jestem przekonana co do tej szkoly
Obserwuj wątek
    • ajka5678 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 20.04.08, 12:31
      żeby coś robiś w życiu musisz być do tego przekonana. Ja studiuję na AP 2
      kierunki ( 4 rok i 2 rok )i nie zmieniłabym uczelni na inną.
      Gdy szukałam 2 kierunku próbowałam na innych uczelniach.Ale w konsekwencji
      zdecydowała się na AP. Tylko tu liczy się student i jego zainteresowania i
      wymagania, a nie wymagania dziekanatu lub asystenta.
      Tu wiesz, że się zrealizujesz i nikt nie będzie ci tego utrudniał.
      Ale decyzja należy do Ciebie.
      Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru
      • Gość: mala89 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:37
        hej ajka;) podoba mi sie to co napisalas. jestem tegoroczna
        maturzystka i wlasnie zastanawiam sie nad moim dalszym zyciem. mam
        zamiar zdawac na AP na kierunek: pedagogika przedszkolna i
        wczesnoszkolna. nie wiesz jakie sa progi maturalne? ile trzeba miec
        punktow z polskiego, angielskiego i dodatkowego przedmiotu? i jaki
        przedmiot dodatkowy jest brany pod uwage? prosze o odpowiedz.
        pozdrawiam;)
        • Gość: kiks ap?? świetny wybór dla idiotów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:06
          Chyba jaja robią sobie Ci, którzy piszą, że warto iśc na ap. Ja gniję na tej
          uczelni i uważam, że zrobiłam najgłupszą rzecz w życiu idąc na tę uczelnię.
          Wstyd się przyznawać, że się tu studiuje. Panuje totalna komuna, wykładowcy są
          głupsi od studentów i wmawiają nam rzeczy, które już dawno obalono (np. liczne
          fakty z historii). Ponadto uczelnia nie ma pieniędzy na sprzęt multimedialny i
          stypendia. Nie ma też kasy na praktyki, więc wkuwa się przez cały czas suchą
          teorię, która nie przyda się nigdy. Na ap poszłam, bo łatwo się dostać.
          Tyle. Dlaczego jeszcze nie zrezygnowałam? Bo chcę jeszcze wiecej poobserwować,
          żeby móc dokładniej przyjrzeć się mechanizmom, jakie kierują ludźmi głupimi,
          którzy za wszelką cene chcą coś osiągnąć (czyli współczesnemu modelowi człowieka
          sukcesu). Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia skąd wykładowcy na ap mają te tytuły
          przed nazwiskami. Nie chcę mi się wierzyć, że doktorem czy nawet profesorem może
          zostać ktoś, kto nie ma podstaw kultury osobistej, olewa studentów jak tylko się
          da i nawet nie potrafi się poprawnie wypowiadać. Szkoda gadać. I szkoda czasu na
          studia w tej uczelni.
          • Gość: monia Re: ap?? świetny wybór dla idiotów. IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.09, 18:13
            Zgadzam sie calkowicie z KIKS . Moja kolezanka 2 lata temu zostala zniszczona
            przez jednego z wykladowcow .Odeszla z honorem na uniwerek w innym miescie i
            wlasnie broni pracy mgr .Dziewczyna zdolna i ambitna chyba nie pasowala do
            wizerunku typowego absolwenta tej szkolki .
    • Gość: Ewka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: 82.139.43.* 20.04.08, 17:22
      No z tym nastawieniem do studenta to roznie - napewno takiej atmosfery nie ma na
      filologiach obcych szczegolnie na romanskiej .
      • Gość: zangado Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 24.04.08, 09:21
        Na filologiach, o których mogę coś powiedzieć, z własnego doświadczenia lub z
        pierwszej ręki -tj. angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej - panuje świetna
        atmosfera i student się naprawdę liczy. O kierunkach, o które pyta autorka postu
        niestety nie mogę nic powiedzieć, zwłaszcza że są chyba dość nowe.
        • Gość: Ewka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: 82.139.43.* 24.04.08, 12:58
          Tak zgadza sie ,ale na romanskiej niestety nie - zwykla klika i nedzny poziom .
          • Gość: kak86 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.star.net.pl 11.07.08, 23:22
            aż tak źle na tej francuskiej? ja sie wlasnie dostalam na ap na wloska i
            francuska, i sie zastanawiam, moglabys cos wiecej napisac? pozdrawiam
    • Gość: anka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.gemini.net.pl 12.07.08, 17:03
      Wybij sobie z glowy. Ani administracja ani stosunki miedzynrodowe.
    • Gość: paulina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.08, 00:10
      Po co studiowac na zlej uczelni,jesli mozna na dobrej?
    • Gość: sabina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 09:42
      ja tez nie bylam przekonana do tej uczelni, szczegolnie, ze wszyscy
      ja kojarzą z nauczycielami, a nie w tym zawodzie widzę swoja
      przyszlosc. jednak nie dostalam się na UJ na to co chcialam, a na
      katowice, gdzie bym sie pewnie dostala, nie zlozylam, bo zawsze
      marzyl mi sie Krakow. i teraz przyswajam sie z mysla o AP i nie jest
      zle :) ide na administracje, idz też :)
      • Gość: karola Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.energint.net 16.07.08, 18:50
        ja tez sie wybieram na administrajce na ap, wiec do zobaczenia we
        pazdzierniku:)
      • Gość: paulina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.08, 23:24
        No wlasnie...Nie "wypali" UJ,to WSP,sorry AP:-/...Zawsze tak bylo i
        wyglada na to,ze na wieki wiekow:-/
    • aniulka16 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 06.08.08, 21:55
      JA uważam że wszystko zależy od kierunku, ja studiuję biologię i na początku
      było ciężko, a teraz jest super, wykładowcy całkiem spoko, zawsze zdarzają się
      wyjątki, ale z reguły wszędzie po II roku odpuszczają, jeżeli natomiast chodzi o
      fizykę na AP to studiuje tam mój chłopak i poziom jest tam zerwy, odradzam
      • Gość: anka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.gemini.net.pl 07.08.08, 09:50
        Własnie m.in.to "odpuszczanie" powoduje,że absolwenci maja powazne
        braki merytoryczne i techniczne.Np. absolwentka historii nie miała
        pojecia o zasdach redagowania pracy magisterskiej( rozdziały,
        akapity itp.)Wychodzi to jak idą do pracy. Jedna z nich na tablicy
        szkolnej napisała "Galilełusz".
        • aniulka16 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 07.08.08, 22:25
          A ja znam laskę co studiuje na UJ według której zdanie poprawne wygląda Ola ma 2
          roki bo laska nie umie słowa rok zastąpić lata, wyjątki zdarzają się wszędzie
          niezależnie od uczelni, to że odpuszczają to nie znaczy że nic nie wymagają
          tylko po prostu stają się ludźmi,
        • Gość: nieuk po ap Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 27.08.08, 18:38
          Przepraszam, ale podstawowa umiejetnoscia jest umiejetnosc pisania na
          klawiaturze droga Pani, tak wiec nawiasy troszeczke inaczej sie stawia i laczy z
          wyrazami, to bardziej podstawowa kompetencja anizeli redagowanie rozdzialow
          pracy magisterskiej.
          • Gość: kropka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.igloonet.pl 04.09.08, 14:54
            a ja powiem tak: dostałam się na uj na psychologię, ale wybrałam ap. teraz
            jestem na drugim roku i nie żałuję:)
            • Gość: zielnik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.mp1.dr.home.nl 18.09.08, 23:07
              Zabawna wymiana zdan. Ktora uczelnia lepsza? Drodzy panstwo! Zadna!
              Polskie uczelnie sa do bani! Ktorzy studenci sa lepsi? Jak ktos ma
              poukladane w glowie to mu i nawet fabryka pozal sie wiedzy nie
              zaszkodzi. I nie wazne w ktorej czesci Krakowa czy Polski jest ta
              fabryka.
            • ewka454 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 07.10.08, 22:30
              czy ktoś wie jakie przedmioty potrzebne są żeby dostać się na psychologię na AP.??
    • Gość: stary cynik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.ericsson.net 19.09.08, 10:11
      Dawniej znana jako WSP? Wyzsza Szkola Pedagogiczna alias Wsomaganie Seksualne Politechniki??
      Taaak, doskonala uczelnia. Jej studentki gwarantowaly wysoka jakosc obslugi. Troche wina, albo wodki i mozna bylo sie bawic cala noc.
      Zdecydowanie polecam!!! =;-))
      • Gość: stary cynik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.ericsson.net 19.09.08, 10:12
        Zwlaszcza polecam Stosunki na tej szacownej uczelni....
        • Gość: jadzia Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.mp1.dr.home.nl 19.09.08, 13:46
          Krowa , ktora duzo ryczy malo mleka daje.
          • Gość: niezdecydowany Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 20.09.08, 15:30
            Czy ktos cos wie o dodatkowej rekrutacji na AP?
            • Gość: ajka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:59
              Ja dostałam się na psychologię na UJ,a wybrałam historię na AP.Dla
              większości pewnie mój wybór jest absurdalny,ale ja jestem z niego
              zadowolona.
    • Gość: 4elcik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 22:15
      Co myślicie o administracji niestacjonarnej na AP bo chyba jest to nowy kierunek
      na tej uczelni, jak wygląda I rok,jakie przedmioty itp?
      • Gość: mala akademia pedagogiczna w krakowie-administracj IP: *.kro.vectranet.pl 22.09.08, 11:12
        dostalam sie na studia niestacjonarne AP na dwa kierunki: stosunki miedzynarodowe i socjologia. Ktory mam wybrac ?
        • Gość: 4elcik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 16:51
          Co z tą administracją?
          • Gość: apek Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administrac IP: *.chello.pl 04.10.08, 20:24
            A co ma byc? Jest i tyle, ale o szczegoly pytaj w sekretaciacie na Podchorazych!
        • Gość: majka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administrac IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 02:51
          o rany, jak mozna pytać który wybrać? nikt za Ciebie nie zdecyduje!
          jestem na zaocznych na ap i generalnie absolutna porażka. gdyby nie to, że uwielbiam swoj kierunek to już by mnie tam nie było, bo to chyba najgorzej zorganizowana uczelnia jaka znam. a miałam przyjemnosc miec kontakt z innymi. a hasła typu /wy, zaoczni, dajecie kase i zdajecie, to żadne studia, dzienni są normalni i coś potrafią, wy nie../ są na porządku dziennym.
          ale to u mnie na *** wydziale

ale jesli to co wybierzesz okaże sie powołaniem to wszystko sie da przezyc:)
          • Gość: krk Re: akademia pedagogiczna w krakowie-historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 17:51
            hey, chcialbym sie dowiedziec jak jest na wydziale historycznym. ile
            trzeba procent z histori i polaka tak w przyblizeniu ile bylo w
            zeszlym roku potrzebne, i czy wystarczy historia na podstawie czy
            lepiej na rozszezeniu, wybieram sie na ap i chcialbym sie tego
            dowiedziec, z gory dziekuje!!!
            • Gość: majka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-historia IP: 82.139.43.* 26.01.09, 17:45
              Jacy kandydaci taka uczelnia .
    • natus118 Re: pomocy ludzie!!!! 16.02.09, 18:44
      chciałabym studiować na AP zadaje rozszerzoną historię i chciałabym
      dowiedzieć się czy trudno jest się dostać na tą uczelnie jakie są
      progi punktowe?
      • Gość: ona Re: pomocy ludzie!!!! IP: *.chello.pl 22.05.09, 14:09
        z tymi progami punktowymi na AP jest tak, wiem gdyz skladalam w
        zeszlym roku. Aby dostac sie na bardziej oblegane kierunki typu
        filologie, politologia, stosunki itp tzrea miec mature na poziomie
        ROZSZERZONYM na min. 70% ! na kierunki na ktore zdaje malo osob (np.
        fizyka, asystent osoby niepełnospr) i na zaoczne sa nizsze progi,
        mysle ze wystarczy matura podstawowa. pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka