brunetka89 19.04.08, 20:06 co myslicie o tej Uczelni? zastanawiam sie by złozyc papiery na -administracje -stosunki miedzynarodowe ale nie wiem.. nie jestem przekonana co do tej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajka5678 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 20.04.08, 12:31 żeby coś robiś w życiu musisz być do tego przekonana. Ja studiuję na AP 2 kierunki ( 4 rok i 2 rok )i nie zmieniłabym uczelni na inną. Gdy szukałam 2 kierunku próbowałam na innych uczelniach.Ale w konsekwencji zdecydowała się na AP. Tylko tu liczy się student i jego zainteresowania i wymagania, a nie wymagania dziekanatu lub asystenta. Tu wiesz, że się zrealizujesz i nikt nie będzie ci tego utrudniał. Ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala89 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:37 hej ajka;) podoba mi sie to co napisalas. jestem tegoroczna maturzystka i wlasnie zastanawiam sie nad moim dalszym zyciem. mam zamiar zdawac na AP na kierunek: pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. nie wiesz jakie sa progi maturalne? ile trzeba miec punktow z polskiego, angielskiego i dodatkowego przedmiotu? i jaki przedmiot dodatkowy jest brany pod uwage? prosze o odpowiedz. pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks ap?? świetny wybór dla idiotów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:06 Chyba jaja robią sobie Ci, którzy piszą, że warto iśc na ap. Ja gniję na tej uczelni i uważam, że zrobiłam najgłupszą rzecz w życiu idąc na tę uczelnię. Wstyd się przyznawać, że się tu studiuje. Panuje totalna komuna, wykładowcy są głupsi od studentów i wmawiają nam rzeczy, które już dawno obalono (np. liczne fakty z historii). Ponadto uczelnia nie ma pieniędzy na sprzęt multimedialny i stypendia. Nie ma też kasy na praktyki, więc wkuwa się przez cały czas suchą teorię, która nie przyda się nigdy. Na ap poszłam, bo łatwo się dostać. Tyle. Dlaczego jeszcze nie zrezygnowałam? Bo chcę jeszcze wiecej poobserwować, żeby móc dokładniej przyjrzeć się mechanizmom, jakie kierują ludźmi głupimi, którzy za wszelką cene chcą coś osiągnąć (czyli współczesnemu modelowi człowieka sukcesu). Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia skąd wykładowcy na ap mają te tytuły przed nazwiskami. Nie chcę mi się wierzyć, że doktorem czy nawet profesorem może zostać ktoś, kto nie ma podstaw kultury osobistej, olewa studentów jak tylko się da i nawet nie potrafi się poprawnie wypowiadać. Szkoda gadać. I szkoda czasu na studia w tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ap?? świetny wybór dla idiotów. IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.09, 18:13 Zgadzam sie calkowicie z KIKS . Moja kolezanka 2 lata temu zostala zniszczona przez jednego z wykladowcow .Odeszla z honorem na uniwerek w innym miescie i wlasnie broni pracy mgr .Dziewczyna zdolna i ambitna chyba nie pasowala do wizerunku typowego absolwenta tej szkolki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: 82.139.43.* 20.04.08, 17:22 No z tym nastawieniem do studenta to roznie - napewno takiej atmosfery nie ma na filologiach obcych szczegolnie na romanskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zangado Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 24.04.08, 09:21 Na filologiach, o których mogę coś powiedzieć, z własnego doświadczenia lub z pierwszej ręki -tj. angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej - panuje świetna atmosfera i student się naprawdę liczy. O kierunkach, o które pyta autorka postu niestety nie mogę nic powiedzieć, zwłaszcza że są chyba dość nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: 82.139.43.* 24.04.08, 12:58 Tak zgadza sie ,ale na romanskiej niestety nie - zwykla klika i nedzny poziom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kak86 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.star.net.pl 11.07.08, 23:22 aż tak źle na tej francuskiej? ja sie wlasnie dostalam na ap na wloska i francuska, i sie zastanawiam, moglabys cos wiecej napisac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.gemini.net.pl 12.07.08, 17:03 Wybij sobie z glowy. Ani administracja ani stosunki miedzynrodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.08, 00:10 Po co studiowac na zlej uczelni,jesli mozna na dobrej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 09:42 ja tez nie bylam przekonana do tej uczelni, szczegolnie, ze wszyscy ja kojarzą z nauczycielami, a nie w tym zawodzie widzę swoja przyszlosc. jednak nie dostalam się na UJ na to co chcialam, a na katowice, gdzie bym sie pewnie dostala, nie zlozylam, bo zawsze marzyl mi sie Krakow. i teraz przyswajam sie z mysla o AP i nie jest zle :) ide na administracje, idz też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.energint.net 16.07.08, 18:50 ja tez sie wybieram na administrajce na ap, wiec do zobaczenia we pazdzierniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.08, 23:24 No wlasnie...Nie "wypali" UJ,to WSP,sorry AP:-/...Zawsze tak bylo i wyglada na to,ze na wieki wiekow:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka16 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 06.08.08, 21:55 JA uważam że wszystko zależy od kierunku, ja studiuję biologię i na początku było ciężko, a teraz jest super, wykładowcy całkiem spoko, zawsze zdarzają się wyjątki, ale z reguły wszędzie po II roku odpuszczają, jeżeli natomiast chodzi o fizykę na AP to studiuje tam mój chłopak i poziom jest tam zerwy, odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.gemini.net.pl 07.08.08, 09:50 Własnie m.in.to "odpuszczanie" powoduje,że absolwenci maja powazne braki merytoryczne i techniczne.Np. absolwentka historii nie miała pojecia o zasdach redagowania pracy magisterskiej( rozdziały, akapity itp.)Wychodzi to jak idą do pracy. Jedna z nich na tablicy szkolnej napisała "Galilełusz". Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka16 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 07.08.08, 22:25 A ja znam laskę co studiuje na UJ według której zdanie poprawne wygląda Ola ma 2 roki bo laska nie umie słowa rok zastąpić lata, wyjątki zdarzają się wszędzie niezależnie od uczelni, to że odpuszczają to nie znaczy że nic nie wymagają tylko po prostu stają się ludźmi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk po ap Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 27.08.08, 18:38 Przepraszam, ale podstawowa umiejetnoscia jest umiejetnosc pisania na klawiaturze droga Pani, tak wiec nawiasy troszeczke inaczej sie stawia i laczy z wyrazami, to bardziej podstawowa kompetencja anizeli redagowanie rozdzialow pracy magisterskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.igloonet.pl 04.09.08, 14:54 a ja powiem tak: dostałam się na uj na psychologię, ale wybrałam ap. teraz jestem na drugim roku i nie żałuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielnik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.mp1.dr.home.nl 18.09.08, 23:07 Zabawna wymiana zdan. Ktora uczelnia lepsza? Drodzy panstwo! Zadna! Polskie uczelnie sa do bani! Ktorzy studenci sa lepsi? Jak ktos ma poukladane w glowie to mu i nawet fabryka pozal sie wiedzy nie zaszkodzi. I nie wazne w ktorej czesci Krakowa czy Polski jest ta fabryka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka454 Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi 07.10.08, 22:30 czy ktoś wie jakie przedmioty potrzebne są żeby dostać się na psychologię na AP.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary cynik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.ericsson.net 19.09.08, 10:11 Dawniej znana jako WSP? Wyzsza Szkola Pedagogiczna alias Wsomaganie Seksualne Politechniki?? Taaak, doskonala uczelnia. Jej studentki gwarantowaly wysoka jakosc obslugi. Troche wina, albo wodki i mozna bylo sie bawic cala noc. Zdecydowanie polecam!!! =;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary cynik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.ericsson.net 19.09.08, 10:12 Zwlaszcza polecam Stosunki na tej szacownej uczelni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.mp1.dr.home.nl 19.09.08, 13:46 Krowa , ktora duzo ryczy malo mleka daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.chello.pl 20.09.08, 15:30 Czy ktos cos wie o dodatkowej rekrutacji na AP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-prosze o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:59 Ja dostałam się na psychologię na UJ,a wybrałam historię na AP.Dla większości pewnie mój wybór jest absurdalny,ale ja jestem z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4elcik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 22:15 Co myślicie o administracji niestacjonarnej na AP bo chyba jest to nowy kierunek na tej uczelni, jak wygląda I rok,jakie przedmioty itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala akademia pedagogiczna w krakowie-administracj IP: *.kro.vectranet.pl 22.09.08, 11:12 dostalam sie na studia niestacjonarne AP na dwa kierunki: stosunki miedzynarodowe i socjologia. Ktory mam wybrac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4elcik Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 16:51 Co z tą administracją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apek Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administrac IP: *.chello.pl 04.10.08, 20:24 A co ma byc? Jest i tyle, ale o szczegoly pytaj w sekretaciacie na Podchorazych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-administrac IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 02:51 o rany, jak mozna pytać który wybrać? nikt za Ciebie nie zdecyduje! jestem na zaocznych na ap i generalnie absolutna porażka. gdyby nie to, że uwielbiam swoj kierunek to już by mnie tam nie było, bo to chyba najgorzej zorganizowana uczelnia jaka znam. a miałam przyjemnosc miec kontakt z innymi. a hasła typu /wy, zaoczni, dajecie kase i zdajecie, to żadne studia, dzienni są normalni i coś potrafią, wy nie../ są na porządku dziennym. ale to u mnie na *** wydziale ale jesli to co wybierzesz okaże sie powołaniem to wszystko sie da przezyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: akademia pedagogiczna w krakowie-historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 17:51 hey, chcialbym sie dowiedziec jak jest na wydziale historycznym. ile trzeba procent z histori i polaka tak w przyblizeniu ile bylo w zeszlym roku potrzebne, i czy wystarczy historia na podstawie czy lepiej na rozszezeniu, wybieram sie na ap i chcialbym sie tego dowiedziec, z gory dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: akademia pedagogiczna w krakowie-historia IP: 82.139.43.* 26.01.09, 17:45 Jacy kandydaci taka uczelnia . Odpowiedz Link Zgłoś
natus118 Re: pomocy ludzie!!!! 16.02.09, 18:44 chciałabym studiować na AP zadaje rozszerzoną historię i chciałabym dowiedzieć się czy trudno jest się dostać na tą uczelnie jakie są progi punktowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: pomocy ludzie!!!! IP: *.chello.pl 22.05.09, 14:09 z tymi progami punktowymi na AP jest tak, wiem gdyz skladalam w zeszlym roku. Aby dostac sie na bardziej oblegane kierunki typu filologie, politologia, stosunki itp tzrea miec mature na poziomie ROZSZERZONYM na min. 70% ! na kierunki na ktore zdaje malo osob (np. fizyka, asystent osoby niepełnospr) i na zaoczne sa nizsze progi, mysle ze wystarczy matura podstawowa. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś