awoj1 Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy 22.04.08, 19:26 Wymierzyć najwyższą możliwą karę ! Przecież jak niedźwiedź był już nieprzytomny i nie zagrażał,to jeszcze go z premedytacją topili, zwyrodnialcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcia Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:29 tak się bali i tak byli przerażeni niedżwiadkiem wielkości psa,że podeszli blisko do niego,chwycili go,przytrzymali i utopili. ze strachu to powinni spieprzac,aż buty by pogubili Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy 22.04.08, 19:34 nie ma co sie podniecac sprawa - wiekszosc polakow to w istocie prymitywne dwunogi ... o wyobrazni i rozumku takiego misia antypuchatka dlatego tez ja zagranica zadko przyznaje sie do pochodzenia.. nie ma czym sie chwalic .. tzN; ja mam czym tylko lepiej nie jako polak .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drifter Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.bos.east.verizon.net 22.04.08, 19:49 Przecietny turysta dalby noge -klamcy i mordercy zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Ugryziony opuszek palca?? I za to zabili??? To IP: *.chello.pl 22.04.08, 19:58 jacyś psychopaci. Jak ich nie zamkną, to będzie totalny skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: 203.9.128.* 22.04.08, 20:03 Maly niedzwiadek nie jest grozny tym bardziej gdy sie go nie zaczepia.Za takie barbarzynstwo powinni dostac wysokie grzywny i odpracowac po 100godzin na rzecz lasow.Niech sadza drzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwick Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.e-wro.net.pl 22.04.08, 20:13 20000zł kary dla Tatrzańskiego Parku Narodowego i 3 miesiące czynnych prac społecznych!!! Lub, 2 lata więzienia!!! To byłby najodpowiedniejszy dla nich wyrok! Za własną głupote trzeba ma tym świecie płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 20:18 Przecież to jest masakra...Jak można zabić w sumie małego niedźwiadka. Czy ludzie są bez serca...;/ Zdjęcia morderców powinny być umieszczane na portalach internetowych. Może, gdyby ludzi przestali ich szanować ich zachowanie uległo by zmianie. Kara finansowa to nic, powinni jeszcze odsiedzieć swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra OK, ekolodzy, to co mieli zrobić? 22.04.08, 20:28 jak stał się agresywny? Może i dokarmiali. To wykroczenie. Reszta jest działaniem w obronie własnego życia i zdrowia. Może babeczke mieli zostawić a sami faceci zwiać? Puknijcie się w te puste łby. Jesteście na spacerze z waszą nuinią i nagle w środku lasu podchodzi do was miły kaukaz (zazwyczaj nie są agresywne na nieswoim terenie) dajecie mu kanapkę i próbujecie odejść a ten zaczyna się jeżyć i warczeć. Co wtedy robicie? uciekacie bez niuni czy robicie kamieniem kuku bestii poprawiając kozikiem w nasadę karku tyle razy ile starczy wam sił? Jak by było? Czy po prostu tacy z was ekolodzy bez niuniek, którzy nie wychodzą nigdy w teren tylko na forach egzaltowane komentarze wygłaszają jak to kochają przyrodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra_koleś Ja osobiście, koleś, mam dosyć Twojego pierdzenia. IP: *.ghnet.pl 22.04.08, 20:50 Ja osobiście, koleś, mam dosyć Twojego pierdzenia. Przed chwilą bredziłeś coś o jakiejś "dyskusji bez emocji", a teraz bredzisz o jakichś "ekologach" - ja wiem, co oznacza to słowo w ustach takich jak Ty. A teraz tak, skoro takiś nastawiony na merytoryczną debatę (kij wie w sumie o czym Ty chcesz debatować, bo oni właśnie stoją przed sądem, i to sąd będzie z nimi rozmawiał bez emocji): 1. Jak widzisz, problemu nie widzą jacyś abstrakcyjni "ekolodzy", tylko: TOPR, TPN, policja i prokuratura. To raz. 2. Piszesz, że "reszta jest działaniem w obronie własnego życia i zdrowia". To znaczy co było tą obroną "życia i zdrowia"? Uderzanie kamieniem po utopieniu czy może robienie fotek? Próba zarobienia szmalcesonu u dziennikarzy oraz parę innych zachowań nie wskazuje specjalnie na to, żeby ta banda kretynów dopiero co ledwo uszła z życiem. Tak sie nie zachowują ludzie świeżo wyrwani śmierci z rąk. A tak w ogóle: "jesteście na spacerze z waszą niunią" "tacy z was ekolodzy bez niuniek" "uciekacie bez niuni" "robicie kamieniem kuku bestii poprawiając kozikiem w nasadę karku" Jakie masz wykształcenie? Bo język, jaki stosujesz, wskazywałby, że jesteś kształcony zasadniczo w kierunku naprawy mechanicznych maszyn żniwnych, czy czegoś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Przeprowadż mi dowód apagogiczny... 22.04.08, 22:13 dla tego przypadku. Jestem bardzo ciekawy Twoich tez i założeń. Jak nie rozumiesz polecam przeczytać parę książek o etyce i logice. Odpowiedz Link Zgłoś
senta.fa Jaki dowód? 22.04.08, 22:56 Jaki dowód, skoro ja mówię o faktach? Dowody, kolego, spotykamy w matematyce. Tu jest tak: mamy po jednej stronie: duża gazetę, która jest jaka jest, ale jednak; mamy pracowników TPN-u, TOPR-u, prokuraturę; mamy wreszcie rozsądnych ludzi, którzy niejeden raz w górach byli. Z drugiej strony mamy czwórkę prymitywków (wiem, co mówili) po zawodówkach, pracowników fabryk, którzy głoszą wersję kompletnie nie trzymającą się kupy. I co? Komu wierzyć? Ja wybieram pierwszą grupę. Sądzisz, że wszystko na świecie się opiera o eksperymenty myślowe i refleksje? Już chyba wolałem Twoje teksty o "niuniach" niż ten pseudointelektualny bełkot. W takim razie powiedz mi, drogi czytelniku książek o logice, jakim cudem udało im się "agresywnego, rozwścieczonego drapieżnika", który non stop ich "gryzł, zagrażając ich życiu", a do tego ważył "ze sto kilo", wtrącić do potoku i utopić? A teraz masz okazję wykazania się jako czytelnik książek o etyce: w której książce o etyce (poza Świętą Biblią, bo tam może i są takie wstawki) jest napisane, że osobnika nieprzytomnego (albo i martwego) należy jeszcze (dla bezpieczeństwa) doprawić ze 3 razy kamieniem? A potem robić z dumą zdjęcia? A potem jeszcze usiłować na tym zarobić? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: Jaki dowód? 22.04.08, 23:41 Dowody mamy nie tylko w matematyce :) Twierdzę, że "człowiek ma prawo zabić zwierzę w obronie własnej" Zakładam, że "życie i zdrowie człowieka jest lepsze (więcej warte, trudniejsze do zastąpienia) niż życie i zdrowie zwierzęcia" Przyjmijmy tezę, że "dobre jest chronienie życia człowieka kosztem życia zwierzęcia" no chyba, że ty inaczej zakładasz.:) Z tymi kamieniami coś kręcą albo zwierz był chory albo sobie czymś pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freyra Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:36 to po co się Ci "zwykli zjadacze chleba" w góry wybierali?? jakby mnie niedwiadek zaatakował, to zwiewałabym gdzie pieprz rośnie a nie atakowała jego! tych psychopatów powinni zamknąć i nie wypuszczać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika bydło a nie turyści, do pierdla z nimi!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 22.04.08, 20:53 wstyd!!! hańba!!! i ich nazywamy ludźmi??? bydlaki do pierdla i NIE MA LITOŚCI dla bestii!!! mam nadzieję ze presja społeczeństwa będzie tak duża że MORDERCY pójdą siedzieć!!! brzydzę się nimi, nie zasługują na miano człowieka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.ghnet.pl 22.04.08, 21:03 Czy ktoś z was naprawdę w to wierzy że ci ludzie zabili niedźwiadka dla sportu?Czy znacie tą sprawę tylko z relacji mediów którym zdarza się śmierć komara opisywać jako zabójstwo z zimną krwią.Czy ten dziennikarzyna zadał sobie trud żeby z tymi ludźmi porozmawiać? Wysłuchać ich relacji?Gazeta wydała na nich wyrok zanim otworzyli usta.Oby redaktor nigdy nie znalazł się w sytuacji w której nie będzie kryształowo czysty a jeśli już się znajdzie to z serca życzę mu żeby znalazł się jemu podobny człowiek i to opisał tłustym drukiem na głównej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadam Odpowiadam IP: *.ghnet.pl 22.04.08, 21:16 > Czy ktoś z was naprawdę w to wierzy że ci ludzie zabili niedźwiadka > dla sportu? Tak. Na przykład ja. > mediów którym zdarza się śmierć komara opisywać jako zabójstwo z > zimną krwią Z fajnych mediów korzystasz. > Czy ten dziennikarzyna zadał sobie trud żeby z tymi ludźmi > porozmawiać? Nie, ale za to oni zadali sobie trud, żeby porozmawiać z pewnym innym "dziennikarzyną" - jest właśnie świadkiem w ich sprawie. > Gazeta wydała na nich wyrok zanim otworzyli usta Nie. Wydała wyrok, jak otworzyli usta kilka razy za dużo. Zapoznaj się ze sprawą; dowiedz się, co oni wygadywali. I wtedy pisz. Jak na razie dezinformujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:22 jak się ich przestraszę, to też będę mógł ich zabić? kretyni nie powinni wychodzić z domu... buraki do paki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szejk Naftowy Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: 193.120.116.* 22.04.08, 21:26 Wy iść do pierdel ze moje sto dolary :P A tak poważnie to buraki muszą iść do więzienia jako przestroga dla innych "mądrych" ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 22:01 Dwa lata temu widziałam misia z odległości jakichś 20 metrów - wylazł z krzaków na ścieżkę i siadł na niej, patrząc na mnie przez najdłuższe 2 sekundy mojego życia. Wystarczyło jednak krzyknąć a niedźwiedź zwiał w krzaki jak tornado. Jak można zwabić misia kanapkami a potem go zabić? Co robiła trójka ceprów z zerowym doświadczeniem w górach pod koniec października, nawet tylko w Chochołowskiej? Zraniony opuszek????? Może tipsem się drasnęła. Ich tłumaczenie jest conajmniej żałosne. Mam nadzieję, że dostaną karę grzywny i nie będę ich musiała sponsorować w pierdlu. Mogliby też śmieci na szlakach pozbierać. Chociaż może lepiej dać im dożywotni zakaz zbliżania się do jakiegokolwiek lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless to po jaką cholerę jadą do lasu jak nie wiedzą 22.04.08, 21:48 jak się zachować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morham Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.bielsat.com.pl 22.04.08, 22:19 Szczerze to powinni dostać po 2 lata wiezienia. Tłumaczenia mętne. A jak się nie wie nic o górach to się tam nie łazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.fema.krakow.pl 22.04.08, 23:23 Prosimy o bezstronną relację z całego zajścia. Zagrożenie wyrokiem 2 lat pozbawienia wolności wydaje się delikatnie mówiąc przesadą w kraju tak łagodnych wyroków za poważne przestępstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Nie sądźcie abyście sami nie byli sądzeni... 22.04.08, 23:48 łatwo oceniać siedząc przed kompem w domu. może i święci nie są, ale lepiej, że przeżyli niżby mieli zginąć lub być poharatani... Więcej luzu. Jak jeden zdrugim puszcza swojego ukochanego psiaka bez kagańca w lesie to mam w przypadku kiedy pies leci na mnie dbać o jego zdrowie? Nie, MOJE życie i zdrowie ważniejsze nawet jeśli to jest baaardzo żadki i utytuowany stwór. No sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus to nie to samo IP: *.chello.pl 23.04.08, 00:18 > Więcej luzu. Jak jeden zdrugim puszcza swojego ukochanego psiaka bez > kagańca w lesie to mam w przypadku kiedy pies leci na mnie dbać o > jego zdrowie? Nie, MOJE życie i zdrowie ważniejsze nawet jeśli to > jest baaardzo żadki i utytuowany stwór. No sorry... widzisz, parki narodowe są zrobione na innej zasadzie. Wpuszcza się tam turystów na pewnych konkretnych zasadach - to znaczy mogą tam chodzić i szukać wrażeń, ale muszą zaakceptować fakt, że przyroda rządzi się swoimi prawami i może być groźna. Groźne moga być drzewa (zwalą się w czasie wiatru na łeb - a mimo to nikt nie wycina starych, spróchniałych i uschniętych), lawiny mogą przysypać (a mimo to nikt sztucznie ich nie likwiduje np. materiałami wybuchowymi), zwierzęta mogą zaatakować. Ale zwierzęta są tam u siebie, a ludzie tylko gośćmi. Co innego, gdyby niedźwiedź przylazł na ulicę do Zakopanego (co już się zdarzyło). Bronić się każdy może, ale chodzi o to, że nic nie wskazuje na prawdziwość ich wersji (ani obrażenia, ani zachowanie). A strach to za mało. Ja psa w lesie luzem nie puszczam, zresztą to york, mam nadzieję że go nie kopniesz, jakby co ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy 23.04.08, 19:47 Nawet jeśli ci sadyści zostaną uznani przez sąd winnymi to kara jaka zostanie orzeczona w żaden sposób nie odda cierpienia niedźwiadka. Mam jednak nadzieję że spotka ich w życiu to samo co zrobili temu zwierzęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: 82.160.247.* 25.06.08, 18:30 Nie rozumiem dlaczego nikt nie pomyśli o tym w sposób że ci młodzi ludzie mogli po prostu spanikować, bo czego mogli się spodziewać po nieprzewidywalnym niedźwiedziu - to przecież dzikie zwierze !!!!! Te polskie prawo jest tak głupie że się w głowie nie mieści - pewnie najchętniej posadzilibyście takich ludzi na 20 lat do więzienia za zabicie jakiegoś tam niedźwiadka, którym nikt wcześniej się nie interesował ani by nie wiedział o jego istnieniu (gdyby żył). Te zarzuty są bezsensowne, bo tak samo trzeba by postawić w takim razie pracowników parku o to że nie zabezpieczyli parku tak by turysta nie musiał się obawiać zaatakowani ze strony niedźwiedzi. A gdyby zabiła tych turystów matka tego niedźwiadka to by niedźwiadek był by "cacy" a turyści także "bee.." Odpowiedz Link Zgłoś