13lale Probosz zamknął szkołę 24.04.08, 19:49 Polska to piękny kraj. Marzy mi się jeszcze by w szkołach widzieć nasze dziatki, jak siedzą na podłodze, kiwając się w tył i przód i kują na pamięć Pismo Święte - taki obrazek utkwił mi z filmiku z Pakistanu, a i podobnie zachowują się nasi starsi bracia w wierze pod Ścianą Płaczu. Tak trzymać, wtedy bez problemu znajdziemy wśród naszych rodaków takich , którzy z bombą w plecaku pójdą za wschodnią granicę umierać za wiarę. Wszak głupszym narodem łatwiej sterować. Polska to piękny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: taliban nad Wisłą. XXI wiek, tfu ciemnoto 24.04.08, 22:03 jak się komuś nie podobają rządy kleru, to przecież nikt w Polsce na siłę nie trzyma? każdy ateista może poprosić o azyl w jakimś kraju laickim, np. na Białorusi. A do katolandu można przyjeżdżać na wakacje ( o ile się dostanie wizę schengeńską) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: taliban nad Wisłą. XXI wiek, tfu ciemnoto 24.04.08, 23:12 aron2004 napisał: > jak się komuś nie podobają rządy kleru, to przecież nikt w Polsce na > siłę nie trzyma? > każdy ateista może poprosić o azyl w jakimś kraju laickim, np. na > Białorusi. A do katolandu można przyjeżdżać na wakacje ( o ile się > dostanie wizę schengeńską) Niestety ale kler na siłę trzyma się w Polsce, bo w innych krajach UE już dawno stracił znaczenie, ale jeszcze trochę a pogonimy ich razem z PiS-em na Białoruś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Probosz zamknął szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 22:28 Gdzie była Gazeta jak parę lat temu pp Tusk, Rokita i inni z PO byli w Krakowie na rekolekcjach w pazdzierniku? Wykształciuchom wolno a wioskowym nie? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Dwóch nawiedzonych baranów (proboszcz i dyrektor) 24.04.08, 23:08 pomylili szkołę z kościołem. Proboszcza niestety organ założycielski szkoły nie ma możliwości z niej wyrzucić, natomiast dyrektora i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Dwóch nawiedzonych baranów (proboszcz i dyrek IP: *.ghnet.pl 25.04.08, 00:41 hipokryzja autorow na maxx, niech sobie redakcja zostawi takie tematy na sezon ogorkowy zeby czytelnicy GW mieli sie czym podniecac Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Probosz zamknął szkołę 25.04.08, 09:19 Ciemnota i zabobon a do tego bezczelne interwencja kościoła w zycie instytucji państwowych. Proponuję zamknąć nie szkołę a bezczelnego księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Probosz zamknął szkołę IP: 195.116.23.* 25.04.08, 09:28 Kiedyś w tzw. zielonym garnizonie/ osiedle wojskowe przy poligonie/ podczas wizytu świętego obrazu kapelan w porozumieniu z dowódcą jednostki nakazali chdzić wszystkim żołnierzom w galowych mundurach, a to był rok 1999 albo 2000. Kiedyś czerwono teraz czarno.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Kalifat IP: 83.238.201.* 25.04.08, 09:34 jak się komuś nie podoba Katolickie Państwo Narodu Polskiego to nikt nikogo na siłę tu nie trzyma. W każdej chwili można wyjechać do jakiegoś kraju laickiego np. na Białoruś. Rydzyk nikomu paszportu nie zabrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Kalifat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 09:58 Do Kalifat : mam leopszą propozycję. A może ty i tobie podobni wyjadą do Watykanu . Dość ogłupiania narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Probosz zamknął szkołę IP: *.tp.unicity.pl 25.04.08, 10:24 to teren pisobolszewii i chorych na władze gawronów,indoktrynacja RM przynosi bardzo złe efekty, ogłupianie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Probosz zamknął szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:45 To straszne. Jak mozna było zamknąć szkołę na rekolekcje. jeszcze dzieci by się coś złego nauczyły. Ale za chwile bedzie Parada Gejów to wtedy Wyborcza pozwalania wszystkie dzieci, by mogły się uczyć właściwych postaw moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsd Re: Probosz zamknął szkołę IP: 80.54.10.* 25.04.08, 14:21 W kieleckim jest to samo na Boże Ciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Chrzestny Probosz zamknął szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 15:21 A ja zamknąłem wrota od stodoły no i co mi ktoś zrobi?? A tak w ogóle to dzisiaj u nas w Proszowicach tez nie było lekcji w związku z obrazem no i z tego nikt afery nie robi. Dlaczego? Bo tam do szkoły nie chodzą dzieci pana z Bobina, który nazywa się Miśkiewicz i prawdopodobnie jest autorem tego tekstu. Ciekawe co mu to przeszkadza[...] Może ma jakieś kompleksy z dzieciństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanio Dla znajacych jezyk Gothego i Hitlera IP: *.sub.uni-hamburg.de 25.04.08, 18:03 Tu sobie zajrzyjcie. Wczoraj podala niemiecka prasa. Czy autorom GW brakuje odwagi zeby sie tym zajac? To wyglada na zadzieranie z mafia! www.abendblatt.de/daten/2008/04/25/873701.html Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Probosz ma racje.... 25.04.08, 19:35 jak ma sie tak wyjatkowo glupi narod i dyrektora idiote Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Najwyższą władzą dla dyrektorów szkół 25.04.08, 23:24 są nawet nie biskupi, a zwykli proboszczowie. Skandal, podobno jesteśmy krajem świeckim, a niewiele różnimy sie od Arabów z ich ajatollachami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletubis Probosz zamknął szkołę IP: *.chello.pl 26.04.08, 11:11 to co zrobili to jest po prostu smieszne(to jest tak jakby:Kto wazniejszy wladza swiecka (czy Bog[swiety obraz]) czy koscielna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 21:17 Uważam że czym prędzej powinieneś zburzyć swój dom. Tu zagraża Tobie i Twoim dzieciom niebezpieczeństwo. Mieszkam w tej okolicy od 50 lat. Nam Polakom już nic nie zostało tylko praca. Pracujemy, walczymy ze soba itp. Tylko wtedy, kiedy był z Nami Papież czuliśmy się wspólnotą. Też stroiliśmy drogi - Czy to oznacza że w wielkim Krakowie z którego wszyscy uciekacie z budowami na więś pod Kraków to też ciemnogród- byłam na każdym spotkaniu na Błoniach - Krakowianie czy Wy malowaliście trawę Cieszę się że mogłam przeżyć tę dobę inaczej niż zwykle. I nie jestem poganką ani nie wierze w zabobon Mam pretensję do Pani Olgi i całej Gazety że tak stronniczo opisała tę szkołe. Bo w szkołe uderzyc bardzo łatwo- dyrektor -nauczyciel nie może sie bronić bo w naszym społeczeństwie nauczyciel jest NIKIM. Tak jestem nauczycielem ale nie z tej szkoły i bardzo dobrze znam dyrektora i proboszcza Pani Olgo gdzie Pani była i "moja ukochana "Gazeta" kiedy ten dyrektor otwierał nową szkołe - nową salę gimnastyczną. Gdzie Pani była, kiedy Proboszcz potrafił zjednać wokół wielu spraw swój - jak to określacie głupi zabobonny naród. Pisze Pani jakiś "Swięty obraz" To mnie chyba najbardziej zabolało- Pani nie była nigdy w Częstochowie To szkoda Zachęcam do pobytu w tym miejscu. Pozdrawiam i liczę na refleksje - Gość z Ciemnogradu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 08:20 Gość portalu: gość napisał(a): > Tylko wtedy, kiedy był z Nami Papież czuliśmy się wspólnotą. No, to masz poważny deficyt więzi społecznych > Bo w szkołe uderzyc bardzo łatwo- dyrektor -nauczyciel nie może > sie bronić bo w naszym społeczeństwie nauczyciel jest NIKIM. Nie histeryzuj, ale co fakt, to fakt - większość nauczycieli to niedouczone tłuki. > Pisze Pani jakiś "Swięty obraz" To mnie chyba najbardziej zabolało- w którym miejscu? > Pani nie była nigdy w Częstochowie To szkoda Zachęcam do pobytu w > tym miejscu. Nie wiem, jak autorka tekstu. Ja byłam. Ukradli mi zegarek. > Pozdrawiam i liczę na refleksje - Gość z Ciemnogradu Zdrowia życzę, bo jedyna refleksja to taka, że katotaliban ma sie niexle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Do Pani Olgi i "mojej" Gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 21:19 Uważam że czym prędzej powinieneś zburzyć swój dom. Tu zagraża Tobie i Twoim dzieciom niebezpieczeństwo. Mieszkam w tej okolicy od 50 lat. Nam Polakom już nic nie zostało tylko praca. Pracujemy, walczymy ze soba itp. Tylko wtedy, kiedy był z Nami Papież czuliśmy się wspólnotą. Też stroiliśmy drogi - Czy to oznacza że w wielkim Krakowie z którego wszyscy uciekacie z budowami na wieś pod Kraków to też ciemnogród- byłam na każdym spotkaniu na Błoniach - Krakowianie czy Wy malowaliście trawę Cieszę się że mogłam przeżyć tę dobę inaczej niż zwykle. I nie jestem poganką ani nie wierze w zabobon Mam pretensję do Pani Olgi i całej Gazety że tak stronniczo opisała tę szkołe. Bo w szkołe uderzyc bardzo łatwo- dyrektor -nauczyciel nie może sie bronić bo w naszym społeczeństwie nauczyciel jest NIKIM. Bardzo dobrze znam dyrektora i proboszcza Pani Olgo gdzie Pani była i "moja ukochana "Gazeta" kiedy ten dyrektor otwierał nową szkołe - nową salę gimnastyczną. Gdzie Pani była, kiedy Proboszcz potrafił zjednać wokół wielu spraw swój - jak to określacie głupi zabobonny naród. Pisze Pani jakiś "Swięty obraz" To mnie chyba najbardziej zabolało- Pani nie była nigdy w Częstochowie To szkoda Zachęcam do pobytu w tym miejscu. Pozdrawiam i liczę na refleksje - Gość z Ciemnogradu Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Do Pani Olgi i "mojej" Gazety 29.04.08, 17:00 Moze nie ciemnogrod ale poganstwo. I nie zaleznie, czy obraz "swiety", czy "Ojciec Swiety". Bo swiety jest tylko Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn z GW 'Wybiórcza' manipuluje - jak zwykle... IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.04.08, 08:16 To nie proboszcz zamknął szkołę, ale dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 08:29 polska norma-albo żyjemy w państwie wyznaniowym albo nie.proboszczowi się ni9e dziwię,dyrektor szkoły to skończony dureń.takie jest polskie nauczycielstwo parafialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azjael "miał przyjechać ŚWIĘTY obraz"... IP: *.computerland.pl 29.04.08, 09:15 a dotarła "kopia cudownego obrazu Matki Boskiej"... - to jest dopiero bałwochwalstwo (znaczy, że jak zrobię np. fotę dla fanów "Pierdzyka" to jest ona święta)... Odpowiedz Link Zgłoś
mitupe Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 09:17 Ksiądz zamyka szkołę. Ksiądz poucza kierowców na drodze. Ksiądz zamiast karetki wysłany do umierającej. To jest liberalna polityka liberalnego rządu Tuska? Ktoś się chyba powinien leczyć na rozum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmmy Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.elk.mm.pl 29.04.08, 11:07 to PIS-dusie a nie Tusk wprowadzili kler do każdego zakątka naszego życia bez względu na to jakiego jesteśmy wyznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanco Probosz zamknął szkołę IP: *.macrologic.pl 29.04.08, 09:20 > O nauczaniu religii w szkole jasno mówi rozporządzenie ministra edukacji. Religii się nie naucza. Można, co najwyżej, recytować zdania religijne. Szkoła użycza pomieszczeń na zajęcia z recytacji zdań religijnych (bez związku ze swoją misją), a nie na ,,nauczanie religii'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Probosz zamknął szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 09:25 A ja się cieszę. Im więcej takich wiejskich proboszczów, Rydzyków, Wielgusów, Paetzów i Jankowskich tym bardziej młode pokolenie zrozumie czym jest naprawdę ta instytucja. Za 20 lat fani Radia Maryja znajdą się na cmentarzu a dzisiejsi 20-latkowie wychowają kolejne pokolenie, tym razem z dala od sukienkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Probosz zamknął szkołę IP: *.Red-88-14-253.dynamicIP.rima-tde.net 29.04.08, 10:18 Polakom gratulujemy głosowania na prawicę. Rok 2008, a nad Wisłą bez zmian, kraj wyznaniowy. Kogo praca czy szkoła obchodzi, obrazek święty przyjechał! Jesień średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Probosz zamknął szkołę 29.04.08, 10:54 >Dostałem pismo urzędowe w tej sprawie. - Od kogo? >- pytamy. - Od proboszcza - odpowiada Bysiec. Przynajmniej jest szczery :D smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Probosz zamknął szkołę IP: *.ec.kalisz.pl 29.04.08, 11:02 Bo Polacy to są tacy, że wszystko lubią robic na pokaz. Najważniejsze kto najdroższą i największą wstążkę powiesi, tak żeby wszyscy ludzie to widzieli. A sercu i głowie nic się nie zmienia. Obłuda, fałsz i nic więcej. Religia powinna być każdego wewnętrzną sprawą a nie na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś