Gość: sd IP: *.blich.krakow.pl 09.05.08, 22:16 A gdzie znajdę aktualną mapkę tych tras? Tzn. oficjalnych, istniejących tras rowerowych. Ktoś może wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krk Trzeba budować drogi i obwodnice a nie ściażki IP: *.kolornet.pl 09.05.08, 23:04 jestem rowerzystą i radze sobie w Krakowie doskonale... autem sobie nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rider Re: Trzeba budować drogi i obwodnice a nie ściażk IP: *.multi-vision.pl 09.05.08, 23:48 Ja tam jestem kierowcą i radzę sobie dobrze,przejechanie w szczycie miasta z dołu do góry zajmuje mi 35 minut ;)ale jak sie nie zna miasta to cóż na to poradzić.No i te dziury pieprzone,a pozatym korki są w dużej mierze przez pojazdy z poza miasta,co zreztą widać po rejestracjach pojazdów utkniętych w korku.FUCK wyjazd stąd: KMI KBC KMY KWI i inne badziewia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyklista to jakieś małe nieporozumienie :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 00:07 Po pierwsze - to nie są żadne "oficjalne" trasy rowerowe. Na przykład nie ma w ogóle żadnej trasy rowerowej w ul. Mogilskiej (z wyjątkiem 100 metrów nieoznakowanej ścieżki od Ronda do Kieleckiej), Smoleńsk, Norymberskiej, Kamieńskiego czy w al. Pokoju. To tylko pierwsze z brzegu przykłady. Zresztą Kodeks Drogowy nie zna takiego pojęcia. Są drogi rowerowe - może o to chodzi? Ale jak ich tam nie ma, to co ma być badane i oceniane? Po drugie - kto wymyślił, że to są akurat najpopularniejsze w Krakowie trasy rowerowe? Przecież na przykład wzdłuż Konopnickiej czy Kamieńskiego na rowerze nikt nie jeździ. Nawet nie bardzo jest jak. Pomysł z całą pewnością fajny i przyda się mocny klaps zadufanym urzędnikom, ale proponuję się lepiej przygotować na następny raz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Panie Ałtorze to już jest nawoływanie do łamania IP: *.chello.pl 10.05.08, 07:37 Panie Ałtorze! Zazwyczaj wytykam tu tylko wyjątkowe "braki" myślowe "wypracowań" Tu jednak bezkrytycznie przepisując /przeklejając/ cosik z internetu czy materiałów ojców i matek "akcji" nawołuje Pan Ałtor do łamania prawa/O Ruchu Drogowym/: 1. jak już zauważył jeden przedmówca opisuje Pan plan jazdy wzdłuż Mogilskiej po chodniku o szerokości ok.1,5 metra 2. ja dodałbym co mi się rzuciło w oczy: jazdę wzdłuż Alei Pokoju po chodniku w miejscach gdzie nie ma podwyższenia maksymalnej prędkości powyżej 50km/h... PS. Ciekawe jak przejadą "testerzy" koło kościoła na Dąbiu?? drogą dla rowerów czy drogą dla pieszych - to ulubione miejsce jazdy rowerzystów po drodze dla pieszych i jak pokonają tunel pod mostem na stopniu "Dąbie" :-) POdejrzewam nawet że to nie ze złej woli, jeno z głupoty, znając wysoki poziom "artykułów" Pana Ałtora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Trzeba budować drogi i obwodnice a nie ściażk IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 13:43 nie wiem, czy jestes kierowca, ale debilem to na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Trzeba budować drogi i obwodnice a nie ściażk IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 14:56 Jesli sobie nie radzisz to sprzeaj auto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Powstaje rowerowa antymapa Krakowa- IP: *.n4u.airbites.pl 10.05.08, 09:53 Myślę, że bez wpływu na czynniki rządowe a takze i samorządowe, tego rodzaju akcje służą partukularnym interesom organizatorów,bowiem nie współdziałając np. z Radą M. Krakowa, wprowadzają często zamęt w planach uporzadkowania dróg w naszym miescie.Ponadto organizatorzy a własciwie propagatorzy ruchu cyklistów, winni zająć sie edukacją rowerzystów w zakresiem m.in. prawa drogowego przed wymuszaniem pseudo ekologicznego ruchu(pożal sie Boze w tumanach smrodów spalinowych-jaki to sens?). Ruch cyklistów winie opracowac mapę zagrozeń dla zdrowia rowerzystów, korzystajacych ze swoich ścieżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A co to niby znaczy antymapa? wymagać poprawności IP: *.chello.pl 10.05.08, 12:40 językowej od tej gazety to naprawdę zbyt dużo. Może pan od "antymapy" spróbowałby swoich sił w Superexpressie albo innym brukowcu? Tam z pewnością zrobiłby karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Powstaje rowerowa antymapa Krakowa IP: *.ver.airbites.pl 10.05.08, 15:04 "Krakowskie trasy rowerowe: Nowa Huta" <= a gdzie tam niby jest Nowa Huta??? ten artykuł jest pełen błędów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Powstaje rowerowa antymapa Krakowa IP: 82.160.137.* 10.05.08, 21:06 To powinien zrobić ktoś z magistratu w ramach obowiązków służbowych. Ktoś za komunikację w tym mieście przecież odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry trasa "Nowa Huta" 11.05.08, 01:15 trasa "Nowa Huta" nosią tą nazwę niejako na wyrost - bo okolice Plazy to rubieże Nowej Huty. Jeśli tak ma wyglądać trasa "Nowa Huta" z Krakowa, to dla przykładu trasa "Kraków" biegnąca z Nowej Huty powinna kończyć się na Olszy (prawie jak Kraków, któego ktoś by się spodziewał) Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Tylko debile jeżdżą po ścieżkach rowerowych 11.05.08, 13:34 ja śmigam tam gdzie mi pasuje. Lepiej budujcie drogi i metro bo autem już się śmigać w korku nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Tylko debile jeżdżą po ścieżkach rowerowych 11.05.08, 13:45 Czekanie na zbudowanie metra w tym mieście jest czekaniem na Godota. Odpowiedz Link Zgłoś