Gość: Ted IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:33 Bardzo chętnie wynajmę na kolejną niedzielę Dolinę Kobylańską... A może Dolinę Będkowską bo większa - mam dużą rodzinę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:36 wójt ma racje powinna to być jego ostatnia decyzja następną powinien podjąć nowy wójt , tak skierować sprawę do prokuratury ,to co się stało to nie głupota to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja IBM wspierał holokaust IP: *.chello.pl 03.06.08, 12:17 Jest o tym książka, bylo o niej glosno kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio ekolog? IP: *.chello.pl 03.06.08, 12:23 dlaczego z uporem maniaka, wmawia się nam, że każdy kto pała miłością do roślin i zwierząt od razu jest ekologiem?? to jak ja kocham tylko zwierzęta to jestem weterynarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jakim weterynarzem ? 03.06.08, 12:45 Ci co kochają zwięrzęta to jakoś innaczej się nazywają ale to jest podobno prawnie zakazane ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Goog Lee Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.08, 13:22 Ci co kochają zwierzęta to GUCWIŃSCY. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meetlover Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:18 Ja nie jestem weterynarzem, ale kocham zwierzęta. Szczególnie te, które mieszkają w mojej lodówce: krówki, świnki, kurczaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:24 ciężkawy dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:28 i jeśli juz to "meatlover", chociaż to też brzmi co najmniej dziwnie:} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Za 10 lat IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 12:18 Za 10 lat co drugi las bedzie zamkniety, ogrodzony zadrutowany. Nikogo nie beda dziwic prywatne góry, plaże i doliny lub z płatnym wstepem. W końcu kapitalizam i Zachód dopiero do nas nadchodzi - bedzie jak tam, np w Irlandii - morze wokół ale dojsc doń ciezko bo 3/4 sensownych brzegów to "teren prywatny" najczesciej ogrodzony 3 metrowym murem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Za 10 lat IP: *.ceramika.agh.edu.pl 03.06.08, 15:04 Zamknięte bo prywatne - o'k, nie ma sprawy. Zamknięcie terenów publicznych (gminnych) i dróg publicznych (=szlak turystyczny; tereny prywatne po których przechodzą powinny mieć wpisaną w hipotekę służebność) - to trochę inna prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Za 10 lat IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 23:08 A moze powstana organizacje, jak English heritage czy national Trust, ktore w Anglii kupuja ziemie i zabytki, zeby na zawsze nalezaly do wszystkich i byly ogolnodostepne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez ja Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 02.06.08, 22:54 I najciekawsze jest to, że ani IBM, ani agencja nie mają pojęcia jak to się stało... No k..a go mać, sama się dolina zamknęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważny Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 89.171.134.* 03.06.08, 11:37 Całą winę ponosi gmina i tylko ona. Co nie wiedzieli ze przez działki przechodzi szlak turystyczny?? Gmina również powinna dopilnowac informacji o planowanych utrudnieniach. Nie wiedząc czemu najbardziej obrywa się IBM'owi. To nie IBM podpisywał umowę z gminą. I nie IBM powinien zadbać o informację. Jedynym ich błędem to głupie tłumaczenia pani rzecznik. IBM nawet nie był organizatorem, tylko organizatorem z tego co zdazyłem się zornientować. To że zamknięto dolinkę to rzeczywiście głupota, ale sama gmina na to zezwoliła. Miejsce atrakcyjne więc nie sądzę że ktokolwiek z was majac okazję bawić się w takim miejscu narzekałaby tak jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio IBM sprzedawał nazistom komputery IP: 81.15.161.* 03.06.08, 12:08 by mordowali szybciej i dokładniej!!! a teraz kupują sobie doliny? Oby dyrektor tego kocernu stracił pracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: IBM sprzedawał nazistom komputery 03.06.08, 12:35 Gość portalu: jasio napisał(a): > by mordowali szybciej i dokładniej!!! a teraz kupują sobie doliny? Oby dyrektor > tego kocernu stracił pracę!!! co ma wspólnego obecny dyrektor z niemieckimi zbrodniami sprzed ponad 60 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: IBM sprzedawał nazistom komputery IP: *.171.139.226.crowley.pl 04.06.08, 09:02 Kapitał. Dorobili się na zbrodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: IBM sprzedawał nazistom komputery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:26 korporacje to dzieło szatana Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 13:00 "IBM nawet nie był organizatorem, tylko organizatorem z tego co zdazyłem się zornientować." No tak, wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważny Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 89.171.134.* 03.06.08, 13:03 miało być: "IBM nawet nie był organizatorem, tylko zleceniodawcą z tego co zdazyłem się zornientować" sorka za zamiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
elasmotherium_sibiricum Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 16:17 To IBM robił tam imprezę (a czy własnymi rękami czy komuś to zlecił -co kogo to interesuje?) Jak nie umieją kontrolować własnego działania - to tylko naiwniak im coś powierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibm Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:31 dokładnie, co za żałosne tłumaczenie. to tak jakby powiedzieli "nasz komp nie działa, ale to wina intela nie nasza":} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 22:52 Chodzi o to że jak ty zamwiasza taksówkę i nią jadąc kierowca potrąci kogoś to jest jego wina a nie twoja jako pasażera zleceniodawcy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mythril Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 02.06.08, 22:56 Byłem tam dzisiaj z psem. Pies wytarzał się w kupie, ludzkiej kupie. Pewnie ktoś z IBM nasrał tam, prawie na środku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.06.08, 23:42 Przynajmniej taki plus tej imprezy. Chociaż raz pies wlazł w kupę ludzką i jak miło właścicielowi? Bo jakoś nie wierzę żeby właściciel tego psa sprzątał po swoim pupilu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:33 Dobrze , że pies też na pewno nasrał i jest rewanż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.08, 09:49 a ja widzialem rzygi rowniez wygladaly na IBM-owskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:38 widze ze kolega mythril musial sie bardzo dlugo przygladac temu jakze ciekawemu zjawisku zeby orzec czy to kupa ludzka czy inna... ale nie ma sie czemu dziwic. przeciez kupa rzecz ciekawa... no i jesli tylko takie rzeczy tam pozostaly po pikniku IBM to chyba ekolodzy moga sobie darowac nagonke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catman Kot by tego nie zrobil... Nigdy w zyciu! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 03.06.08, 11:56 Tylko psy potrafia wytarzac sie w g....nie. Obrzydliwe. Wyrzuc kundla.... Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy Re: Kot by tego nie zrobil... Nigdy w zyciu! 03.06.08, 15:47 Gość portalu: Catman napisał(a): > Tylko psy potrafia wytarzac sie w g....nie. Obrzydliwe. Wyrzuc > kundla.... gorsi sa tylko wlasciciele kotow - daja sie obsrywac i OLEWAC swoim pupilkom na kazdym kroku. lubicie obdarzac uczuciem istote, ktora ma was w calej rozciaglasci w centralnym miejscu? kompleks nizszosci kociarzy, moze kompleks sztokholmski - im bardziej was oleje, tym bardziej kochacie pocieche? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:02 trzeba nasrac na IBM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham a skąd wiesz że to ludzka? IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 16:01 w g...nie robisz czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackin Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.76.classcom.pl 03.06.08, 18:50 Głupoty Pan pisze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gemini.net.pl 02.06.08, 22:57 Ciekawe ile kasy wplynelo do kieszeni tego kto zgode wydal. Bo nie wierze, ze wynajecie doliny kosztuje 1200 PLN... Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista to uwierz 03.06.08, 08:55 W przeciwnym wypadku agencja Hankus nie robiła by imprezy w dolince, ale w dużej restauracji z wielkim ogrodem. Tylko że wynajęcie takiej knajpy - jeszcze w dzień dziecka - na pewno sporo by ich kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgkk Re: to uwierz IP: *.probit.wroc.pl 03.06.08, 10:24 Impreza na tyle osób w knajpie? To byłoby dość tłoczno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xi0 Re: to uwierz IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 10:27 Za dolinkę mogliby wziąć spokojnie i z 10tys. Dlatego zgodzę się, że pewnie jakiś urzędnik jest z dwa tysiączki do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: to uwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:43 cytat z Lebowskiego ;) pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.fema.krakow.pl 02.06.08, 23:45 Panie Wójcie! Dolina nie jest miejscem na pikniki prywatne. Ale nie jest również miejscem na pikniki ogólnodostępne. Jest fragmentem przyrody, który chcemy odwiedzać w sposób niezorganizowany. Pikniki proszę organizować w okolicznych wsiach, czy miasteczkach, czy też w ich okolicach. W dolinie ma być cicho, w miarę możliwości (nie bardzo jest to możliwe) powinna nam ona przypominać pierwotną przyrodę. Nie wiem, jak w ogóle może komuś do głowy przyjść tak absurdalny pomysł jak organizowanie masowych imprez (nawet otwartych) w dolinkach. Ta jakaś pani z IBM, spadkobierczyni komunistycznych ko- wców to zapewne jakaś głupiutka młoda osoba, której funkcja zamieszała w głowie. Ale na wójtach spoczywa przecież jakaś odpowiedzialność za powierzony ich opiece kawałek ojczyzny. Powinni mieć jakieś poczucie godności. Zwłaszcza, że w tym przypadku sprzedali sie za przysłowione miedziaki. Trzymamy Wójta za słowo, że będzie to po raz ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 00:00 Czekamy na następne imprezy IBM powiązane z wynajęciem, Wisły, Wawelu i wysypiska odpadów Barycz. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello I koniecznie zamknięta, nie będą dzieci pospólstwa 03.06.08, 12:50 mieszać się ze zdrowym narybkiem ibeemowskim czy innym !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: I koniecznie zamknięta, nie będą dzieci pospó IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:52 i kolejny frustrat czyt.: pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pająk Gratulacje! IP: *.187.230.134.ip.airbites.pl 03.06.08, 00:50 Chciałbym pogratulować władzom gminy Zabierzów wielkiej odpowiedzialności, a także zdolności biznesowych! Następnym razem proponuję wynająć Dolinę Kobylańską na ćwiczenia kolejnej zmiany naszych wojsk przed wylotem do Afganistanu. Myślę, że tym razem można odstąpić od pobierania jakichkolwiek opłat ze względu na polską rację stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Gratulacje! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 11:40 > Chciałbym pogratulować władzom gminy Zabierzów wielkiej > odpowiedzialności, a także zdolności biznesowych! Następnym razem > proponuję wynająć Dolinę Kobylańską na ćwiczenia kolejnej zmiany > naszych wojsk przed wylotem do Afganistanu. Myślę, że tym razem > można odstąpić od pobierania jakichkolwiek opłat ze względu na > polską rację stanu. Ja tez uwazam ten fakt za oburzajacy. Chcialabym jednak zwrócic uwage na zdolnosci biznesowe gminy - 1200 zeta po drodze nie chodzi. Inaczej w Dolinie Raclawki Eliaszówki, gdzie okoliczne lasy i doliny sa niszczone przez tabuny ryczacych motocyklististów, dziko jezdzacych po wszystkim i po wszystkich, jezeli na czas nie skocza w bok. Tam gmina Krzeszowice nie bierze zadnej oplaty. Nie radze nikomu tam wchodzic bez obaw o zycie i zdrowie, a juz napewno nie z dziecmi. Mimo telefonów na policje i do urzedu miasta, nikt tam nie reaguje. A swoja droga, co robi pani wójt Zabierzowa Elzbieta Burtan, która teraz sie zaslania swoim zastepca i wysyla go na pierwsza linie frontu. Moze ona powinna sie teraz z tej imprezy wytlumaczyc? Czyzby sie bala, ze sie przed nastepnymi wyborami umoczy, stara wyzeraczka -karierowiczka? Za to ona powinna poniesc odpowiedzialnosc, jako osoba najwyzsza w hierarchii!!! Gdyby impreza z IBM w Dolinie byla sukcesem medialnym, czy tez pozostawalaby w cieniu? Jakos ta gmina nie ma szczescia do dobrych wójtów. Szkoda, bo ma tale potencjalu. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Gratulacje! 03.06.08, 13:04 Niech obywatele zamiast biadolić porobią tam prowizoryczne przeszkody, postawią płotki z dyli, pokopią trochę dołków na scieżkach... W czym problem? Oczywiście tabliczka "teren nie nadaje się do jeżdżenia motocyklem" też powinna być. "okoliczne lasy i doliny sa niszczone przez tabuny > ryczacych motocyklististów, dziko jezdzacych po wszystkim i po wszystkich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:17 ... i należą do nas wszystkich. Moim zdaniem gdyby jakaś kompetentna osoba zajęła się tą sprawą i wniosła ją na wokandę to władze samorządowe Zabierzowa, firma która organizowała ten event i zarząd IBM mieliby sporo problemów. 1. Krótkowzroczność władz Zabierzowa jest przerażająco porażająca, ale czego możemy się spodziewać od samorządów lokalnych, które prawdopodobnie przykład biorą "z góry" - prywata. 2. Gdzie podziali się PR-owcy IBMa ?? Naprawdę nie trzeba być wielkim fachowcem, by w tym wypadku, po pobieżnej analizie SWOT dojść do wniosku, że pomysł jest całkowicie chybiony i zaszkodzi wizerunkowi firmy. 3. Cytowanie wypowiedzi P. Waszkiewicza jest w tym miejscu kompletnym nieporozumieniem. Jest to osoba o skrajnie radykalnych poglądach pseudoekologicznych. Odrobinę znam tego Pana i wiem, że najchętniej zabroniłby na stałe wstępu do wszystkich lasów parków i zieleńców nie tylko w okresie lęgowym. Z jego wypowiedzi wynika, że człowiek jest zbędnym elementem większości ekosystemów. Nie wiem dlaczego Gazeta ma taką słabość do tego Pana. P.S. Dla ratowania wizerunku IBMowi radziłbym wykonać jakiś ruch (kontrevent), a nie siedzieć cicho zasłaniając się mało udanymi wypowiedziami swojej rzeczniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz W Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:02 "Odrobinę znam tego Pana i wiem, że najchętniej zabroniłby na stałe wstępu do wszystkich lasów parków i zieleńców nie tylko w okresie lęgowym." Chyba mnie nie znasz albo masz jakiś uraz i zwyczajnie kłamiesz. Tak się składa, że to nasza organizacja wytyczyła "Rowerowy Szlak Brzozowy" przebiegający m.in. przez teren Doliny Kobylańskiej (informacja na www.tnrop.most.org.pl). Nigdy nie postulowałem zakazu wstepu do dolinek jurajskich, natomiast zdecydowanie sprzeciwiam się organizowaniem w nich masowych pikników, zwłaszcza z udziałem sztucznych ogni i nagłaśnianymi koncertami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~rr Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:26 a czy ten piknik z fajerwerkami w dolinie Będkowskiej to był na terenie gminy Zabierzów? bo o ile wiem to większość doliny Będkowskiej jest na terenie gminy Wielka-Wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.aster.pl 03.06.08, 13:17 > 1. Krótkowzroczność władz Zabierzowa jest przerażająco porażająca, ale czego > możemy się spodziewać od samorządów lokalnych, które prawdopodobnie przykład > biorą "z góry" - prywata. Własnie samorządy lokalne są lepsze od "centralnych", bo łatwiej odkryć taki przekręt i zlokalizować osobę odpowiedzialną. Przy następnych wyborach ludzie powinni dużo o tym mówić. Ale pewnie większość zignoruje wybory "bo mój głos nic nie może zmienić". I za kilka lat podobny przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 22:58 Przed analizą SWOT ważne jest też analiza interesariuszy. A z pkt widzenia IBM, który teraz nie produkuje już nic dla małych żuczków tylko jest biznesem o charakterze B2B przejmowanie sie krakowską szpagaterią nie jest ważne. Ludzie "dotknięci" ta imprezą mają małą siłe wpływu i są mało ważni dla IBM. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT A wspinacze to male zuczki, tia? IP: *.171.9.10.crowley.pl 05.06.08, 09:47 Chlopie, wiesz ile osob na wysokich stanowiskach u klientow i konkurentow IBM to wspinacze (w tym alplinisci)? Wiesz ile moze kosztowac IBMa osobista niechec do firmy osob z dzialow technicznych opiniujacych projekty? Widac, ze o PR i wizerunku marki masz blade pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Klocia Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.autocom.pl 03.06.08, 08:28 "Dolinę można było przejść wyłącznie w obecności ochroniarzy"- masa osób twierdzi, że nie przeszli, bo zostali zawróceni przez dzielnych porządkowych. To komu tu wierzyć? Prasa kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 03.06.08, 08:41 Gitesss!Tylko patrzeć jak ludzie z kasą zaczną sobie wynajmować Giewont, Morskie Oko, morze Bałtyckie i jeziora mazurskie. I to za jakieś śmieszne pieniądze.1200 zł od IBM za zamknięcie takiego terenu?!Losie!Omal się kanpką nie przytkałem bo akurat jem śniadanie.Wójt sobie chyba z ludzi jaja robi albo wziął coś pod stołem.Moim zdaniem ta sprawa nadaje się do prokuratury.Jeszcze gość farmazony plecie,że to pierwszy i ostatni raz.Teraz go naszła refleksja bo się prasa dowiedziała?Szkoda,że mu jej zabrakło jak się godził na te balety na łonie natury.Polska gminna w całej krasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Trudno byłoby zrobić imprezę zamkniętą... 03.06.08, 08:53 ...przy otwartej dolinie - tłumaczą organizatorzy. To ja się pytam - po co robili tą imprezę właśnie tam? Nie można było znaleźć innego miejsca? Przecież pod Krakowem jest pełno atrakcyjnych terenów, które można było wynająć. No, ale wytłumaczenie jest tylko jedno. Cena. Taniej niż za 1200 złotych trudno cokolwiek wynająć. IBM-owi gratulujemy świetnego działu marketingu - na pewno PR firmy po tej sprawie bardzo się poprawi. Mieszkańcom Zabierzowa gratulujemy obrotnego wójta. Ho ho, ile za tą kasę się w Zabierzowie wybuduje atrakcji - szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus zabierzów juz miastem? IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 03.06.08, 09:02 Zabierzów miastem! No wreszcie macie Burmistrza! Kracik niech się schowa mamy kandydata na prezydenta m.Krakowa! Super tylko co na to POwie Pan prof Gołaś mieszkaniec Zabierzowa? Acha ja na 21 czerwca zamawiam budynek urzędu dam więcej niż 1200 i to duzo więcej! A już dziś zapraszam wszystkich do urzędu na ten dzień wydamy cały budżet miasta Zabierzów,załatwimy plany zagospodarowania od ręki wydam na wczoraj wyrysy mapek,upłynnimu resztówki mienia gminnego,sprywatyzujemy sieć szkół,rozstrzygniemy wszystkie przetargi co do chodników i dróg,dokonczymy kanalizacje tam gdzie jej nioe ma. A wszystkich urzedników POza Burmistrzem oczywiście niech robi dalej za GWIAZDĘ wyslemy do IRLANDI ,albo lepiej Islandii to dalej,a niejakiego sekretarza zostawimy ktoś musi udawać pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor A jak Tusek wprowadzi w życie swoją 03.06.08, 09:07 decentralizację, to dopiero będzie się działo... ;))) Cała władza w ręce takich wójtów !!! ;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indiana Przecież tam jest namalowany zakaz hałasowania! IP: 151.193.120.* 03.06.08, 09:16 Przecież tam jest namalowany zakaz hałasowania! Czy kolejny piknik bedzie cichy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:52 Gratuluje Wladzom gminy zmyslu biznesowego! Swietny pomysl - zamknac Doline (podejrzewam ze niezgodnie z prawem), a na dodatek w dzien kiedy wiadomo bedzie ze pojawia sie setki osob. Co niektorzy przyjechali z odleglych miast. Mysle ze niepredko zrobia ten sam blad. A Pani z IBM klamie, gdyz nie mozna bylo w ogole przejsc przez Doline. A nie kazdy ma checi walczyc przy dzieciach z ochroniarzami o swoje prawa. Mam nadzieje ze ktos odpowie posada za ten skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Manager W IBM już niczego nie zamówię IP: 78.133.192.* 03.06.08, 09:59 A miałem już zamówić serwery za ok 100000zł w IBM ale po takim numerze nie ma mowy. Dell albo HP się ucieszą :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: W IBM już niczego nie zamówię IP: 217.98.12.* 03.06.08, 11:48 W IBM to se mozesz zamowic uslugi finansowe co najwyzej serwerami zajmuje sie Lenovo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca Re: W IBM już niczego nie zamówię IP: *.net.autocom.pl 03.06.08, 14:16 IBM zajmuje się ciągle serwerami, softem i outsorcingiem finansowym jak i IT. Do lenovo poszly jedynie laptopy i komputery, na polu taniej elektroniki biurowej trudno dorównać chinczyką, wiec niech juz nie psuja marki IBM ps: a serwery IBM'a akurat sa jedne z lepszych, jedna-dwie szafy i masz potężną serwerownie, widziałem na uczelni jak to sie sprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Hehe... a mi wlasnie konkurs idzie i mam oferte IP: *.171.9.10.crowley.pl 05.06.08, 09:55 Oj... Bedziecie musieli stanac na rzesach, zeby mnie przekonac, ze wasza oferta jest technicznie lepsza od HP :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:06 Zeby byla jasnosc nie uwazam, zeby lokalizacja byla najszczesliwsza w tym wypadku ale czytajac te wypowiedzi od razu rzucaja sie na mysl okreslenia, ktore tak wspaniale pasuja do Polaczkow - obluda (bo gdybyscie pracowali w IBM nie wnosilibyscie preytensji), zawisc (jesli ktos tylko troszeczke wybiega ponad przecietnosc jest niszczony), zazdrosc (bo siedzac na bezrobociu ciezko uczestniczyc w piknikach firmowych). Czasy kumuny sie skonczyly. Co was tak najbardziej boli?? Przyroda?? hehe, na pewno - to ze nie mogliscie nazrec sie za darmo (tzn. za cudze pieniadze). To ze wam dolinke zamkneli?? Przeciez jest ich duzo - i jak sami piszecie sa ladniejsze... A jak byscie sie wzieli do roboty zamiast siedziec na forach to moze wasze firmy by lepiej prosperowaly i tez by robili fajne eventy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 217.147.104.* 03.06.08, 10:26 Obluda... ? Biedaku... chyba nie wiesz ile placa w IBM ksiegowym... nie sadze zeby ktos chcial tam pracowac. Co innego informatycy, ale i w tej branzy sa ciekawsze firmy w Krakowie, poza tym informatykow jest garstka w porownaniu do "finansistow". Ponadprzecietnosc... ? Czy wspominane wyzej wynajecie Morskiego Oka tez by bylo czyms ponadprzecietnym? A moze niech moja firma wzniesie sie jeszcze wyzej i wynajmie rynek w Krakowie. Wyobraz sobie ze sa ludzie ktorych interesuje przyroda, tacy ktorzy ida w niedziele na spacer do dolinki i tacy ktorzy przejechali kawalek zeby sie tam powspinac. I juz sie biore do roboty, zeby moja firma lepiej prosperowala i zebym mogl z czystym sumieniem pojechac za tydzien na podobny piknik, tyle ze zorganizowany w zamknietym osrodku wypoczynkowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izzy Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 83.238.175.* 03.06.08, 10:26 Taaa, jasne. Tylko widzisz, nie każdy marzy o nażarciu się za firmowe pieniądze i nie każdemu imponuje chlanie piwska w towarzystwie managiera, z którym na co dzień ma zaszczyt zapierniczać jak szczurek. Nie, te twoje buraczane "eventy" to żaden cymes ani powód do zazdrości, za to cymesem była na pewno wycieczka w piękną pogodę do dolinki. I gdybym to ja się przez przypadek znalazła u wlotu Kobylańskiej, i musiała odejść z kwitkiem przez takie COŚ, to zrobiłabym tam serio kosmiczną awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 03.06.08, 10:53 Kolego sfrustrowany dlugimi godzinami pracy i wlazeniem w dupe przelozonemu na pikniku? Przenosi swoja frustracja na slusznie oburzone osoby? Kretynku (nawet nie Kretynie) czytaj ze zrozumieniem a jak nie potrafisz to do szkoly cieciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ing.uj.edu.pl 03.06.08, 10:58 Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale dnem dolinki plynie taki maly siurnik, a w pasie 1,5 metra od wody plynacej jest wolny dostep. Nawet jak masz przylegajaca dzialke, to nie wolno Ci jej grodzic do samej wody - musi byc przejscie. Innymi slowy mozna bylo isc po wodzie, a ochroniarz w swietle prawa moglby sobie co najwyzej podskakiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:28 Gość portalu: ktokolwiek napisał(a): > zazdrosc (bo siedzac na bezrobociu ciezko uczestniczyc w > piknikach firmowych O ile mi wiadomo, udział w takich spędach, nawet w atrakcyjnych miejscach, nie jest powodem do zazdrości. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.devs.futuro.pl 03.06.08, 10:13 A nie bylo tam czasem łysego Kazia, mistrza saspensu, ze straganem w ksztalcie kompa i wypiekami piekarskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBMer Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.de.ibm.com 03.06.08, 10:30 ha, in Your face Mother Nature ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBM Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:30 In your face suckers!! PPL from IBM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibmer2 Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:35 Pogoda byla super, jedzenie smaczne, piwo zimne :) Cala dolina dla nas.... I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:18 Pogoda faktycznie byla super, jedzenie smaczne, piwo zimne.. impreza udana miło było odpocząć na łonie natury - to, że nie wszystkim było dane.. trudno.. miejcie pretensje do tego kto miejsce sprzedał na ten czas - nie staje po drugiej stronie bo jestem egoistą może mniejszym od niektórych z Was.. - nie do końca zgadzam się z tym, że powinno się wynajmować takie miejsca - bo nie powinno .. ale się stało.. szkoda mi tylko frustratów, którzy wypisują tu brednie poruszając jakieś sparwy nie związane z tematem - sami pewnie nigdy nie ruszyli by tyłka, żeby taka dolinę zwiedzić.. Pozdrawiam i dziekuje za zaproszenie Zaproszony gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh stalo sie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:33 pewnie ... tylko tyle ... i az tyle pani wojt juz sie pewnie boi nadchodzacych kontroli ... a w necie poszlo - I B M - to szmaciarska f-ma ... niby nic ;-) ale stalo sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh a najsmieszniejsze jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:42 ... ze piszacy pod znakiem ibm-u .. jacys m.in. ibm-er czy jakos tak tylko to potwierdzaja - I B M to szmaciarska firma ... ale coz, stalo sie ... to w sumie nic wielkiego .. a mozna bylo szybko cos zrobic, zalagodzic inaczej sie wypowiadac ... ale po co ... i dla tego ;-) stalo sie ... IBM to szmaciarska f-ma PR do wymiany ;-) a dlaczego? bo ja nie znam tej f-my specjalnie dobrze, inna spacjalnosc ;-) ... i jedyne co slysze to ze to ta f-ma co to doliny zamyka i turystow szarpie i wygania ;-) ... ja sie nie znam zazbytnio na IT ;-) ... ale moi znajomi, hmm oni tak - pewnie im to opowiem ... oni moze swoim znajomym itd ... przez jednego niezadowolonego ... bo przeciez IBM to szmaciarska f-ma ;-) .. PR ? jaki PR? to jakas inna nazwa trzeba dzial ten nazwac ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: a najsmieszniejsze jest to IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:46 nic dodać nic ując frustrat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh wciaz ten sam ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:54 i wciaz potwierdzasz stawiana teze ;-) bo przeciez nic sie nie stalo ... a sie zj..alo ;-) i stawaj tu czlowieczku na glowie, pisz o frustratach, bezrobotnych, gowniarzach na garnuszmu mamusi ;-) ... ale to nie zmienia faktow ;-) oficjalny komunikat f-my ibm mamy w artykule ;-) bo sie przeciez nic nie stalo ... a w zasadzie my to nie my ... itd ale staraj sie ... staraj ;-) co narazie nie zmienia faktu ze ibm to - ..... ;-) - ty juz wiesz co CHOCBY to nie byla wasza wina - nie zareagowaliscie odpowiednio ;-), tylko jakby cos tam jednak bylo ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: wciaz ten sam ;-) IP: 217.98.12.* 03.06.08, 13:17 jak pisalem wczesniej bylem zaproszonym gosciem.. co do firmy nic nie mam choc nie chcialbym tam pracowac ale to subiektywna ocena.. a Ty jestes FRUSTRAT.. czyt.: pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh ;-) a jakies argumenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:31 ... wklejasz tego linka z Wiki - ale czy go czytales? i zrozumiales? czy ty nie wykazujesz takiegoz zespolu zachowan? - wklejanie wszedzie tego linka i uznawanie wypowiedzi na forum INNYCH niz TWOJE wlasne za belkot frustratow ;-) ale probuj probuj ... dobrze, ze nie posuwasz sie do wiekszych inwektyw ;-) ale jak dlamnie eot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: ;-) a jakies argumenty? IP: *.187.250.206.ip.airbites.pl 03.06.08, 19:52 to, że jesteś frustratem to pisałem o tym wcześniej ale co sprawia, że zależy Ci tak na tym temacie to nie rozumiem jesteś "ehh" taki poruszony być może zwolnili Cię z IBM'a a może żal Ci, że nie ruszyłeś tyłka do doliny w niedziele? a byłeś tam w ogóle kiedyś ? prymityw wychodzi dopiero na forach - kiedy to frustraci podobni do Ciebie wyżalają się na forum biednych ciemniaków nie znających tematu.. pozdrawiam wciąż dumny z bycia egoistą egoista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soko Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gawelczyk.com 03.06.08, 10:36 Super miejsce ja rezerwuje na ślub i wesele. TYLKO 1200 zł takiej ceny nigdzie nie znajdę. Ciekawe tylko ile wynoszą inne koszty (łapówka) i do kogo trzeba się zwrócić <lol>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.enion.pl 03.06.08, 10:52 No tak firma IBM czuje się jak u siebie , jest to przykład panoszenia się koncernów zachodnich na domiar złego o przeszłosci nazistowskiej czerpiących swoje zyski ze współpracy z hitlerowcami. Teraz okupują nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.pc-help.com.pl 03.06.08, 11:08 W latach 1933 do 1944 komputery IBM oparte o karty perforowane zostały zainstalowane w niemieckich obozach koncentracyjnych. W 1937 r. ówczesny prezes IBM Thomas J. Watson dostał odznaczenie Krzyża Zasługi Orła Niemieckiego (z Gwiazdą)... jednak w 1940 r. odesłał go Hitlerowi, uzasadniając to sprzecznością polityki III Rzeszy z jego przekonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniechto, Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.engine.cz 03.06.08, 10:53 po prostu skandal to jest i tyle... jak to gmina jest właścicielem terenu?, co to za paranoja?, a kto jest właścicielem gminy do jasnej anielki... przecież jest to instytucja publiczna. Zastępca wójta bije się w piersi? może powinien się udeżyć w głowę? Odpowiedz Link Zgłoś