Dodaj do ulubionych

Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:33
Bardzo chętnie wynajmę na kolejną niedzielę Dolinę Kobylańską...
A może Dolinę Będkowską bo większa - mam dużą rodzinę...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:36
      wójt ma racje powinna to być jego ostatnia decyzja następną powinien podjąć
      nowy wójt , tak skierować sprawę do prokuratury ,to co się stało to nie
      głupota to skandal.
      • Gość: jaja IBM wspierał holokaust IP: *.chello.pl 03.06.08, 12:17
        Jest o tym książka, bylo o niej glosno kilka lat temu
        • Gość: henio ekolog? IP: *.chello.pl 03.06.08, 12:23
          dlaczego z uporem maniaka, wmawia się nam, że każdy kto pała miłością do roślin
          i zwierząt od razu jest ekologiem?? to jak ja kocham tylko zwierzęta to jestem
          weterynarzem?
          • absurdello Jakim weterynarzem ? 03.06.08, 12:45
            Ci co kochają zwięrzęta to jakoś innaczej się nazywają ale to jest
            podobno prawnie zakazane ;))
            • Gość: Mr. Goog Lee Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.08, 13:22
              Ci co kochają zwierzęta to GUCWIŃSCY.

:]
              • Gość: meetlover Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:18
                Ja nie jestem weterynarzem, ale kocham zwierzęta. Szczególnie te, które mieszkają w mojej lodówce: krówki, świnki, kurczaczki...
                • Gość: :P Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:24
                  ciężkawy dowcip
                • Gość: :) Re: Jakim weterynarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:28
                  i jeśli juz to "meatlover", chociaż to też brzmi co najmniej dziwnie:}
      • Gość: es Za 10 lat IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 12:18
        Za 10 lat co drugi las bedzie zamkniety, ogrodzony zadrutowany. Nikogo nie beda dziwic prywatne góry, plaże i doliny lub z płatnym wstepem. W końcu kapitalizam i Zachód dopiero do nas nadchodzi - bedzie jak tam, np w Irlandii - morze wokół ale dojsc doń ciezko bo 3/4 sensownych brzegów to "teren prywatny" najczesciej ogrodzony 3 metrowym murem.
        • Gość: greg0,75 Re: Za 10 lat IP: *.ceramika.agh.edu.pl 03.06.08, 15:04
          Zamknięte bo prywatne - o'k, nie ma sprawy.
          Zamknięcie terenów publicznych (gminnych) i dróg publicznych (=szlak turystyczny; tereny prywatne po których przechodzą powinny mieć wpisaną w hipotekę służebność) - to trochę inna prawa.
        • Gość: gosc Re: Za 10 lat IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 23:08
          A moze powstana organizacje, jak English heritage czy national Trust, ktore w
          Anglii kupuja ziemie i zabytki, zeby na zawsze nalezaly do wszystkich i byly
          ogolnodostepne?
    • Gość: Tez ja Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 02.06.08, 22:54
      I najciekawsze jest to, że ani IBM, ani agencja nie mają pojęcia jak to się
      stało... No k..a go mać, sama się dolina zamknęła...
      • Gość: nieważny Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 89.171.134.* 03.06.08, 11:37
        Całą winę ponosi gmina i tylko ona. Co nie wiedzieli ze przez
        działki przechodzi szlak turystyczny?? Gmina również powinna
        dopilnowac informacji o planowanych utrudnieniach. Nie wiedząc czemu
        najbardziej obrywa się IBM'owi. To nie IBM podpisywał umowę z gminą.
        I nie IBM powinien zadbać o informację. Jedynym ich błędem to głupie
        tłumaczenia pani rzecznik. IBM nawet nie był organizatorem, tylko
        organizatorem z tego co zdazyłem się zornientować. To że zamknięto
        dolinkę to rzeczywiście głupota, ale sama gmina na to zezwoliła.
        Miejsce atrakcyjne więc nie sądzę że ktokolwiek z was majac okazję
        bawić się w takim miejscu narzekałaby tak jak teraz.
        • Gość: jasio IBM sprzedawał nazistom komputery IP: 81.15.161.* 03.06.08, 12:08
          by mordowali szybciej i dokładniej!!! a teraz kupują sobie doliny? Oby dyrektor tego kocernu stracił pracę!!!
          • 4litery Re: IBM sprzedawał nazistom komputery 03.06.08, 12:35
            Gość portalu: jasio napisał(a):

> by mordowali szybciej i dokładniej!!! a teraz kupują sobie doliny? Oby dyrektor
            > tego kocernu stracił pracę!!!

co ma wspólnego obecny dyrektor z niemieckimi zbrodniami sprzed ponad 60 lat?
            • Gość: ko-yama Re: IBM sprzedawał nazistom komputery IP: *.171.139.226.crowley.pl 04.06.08, 09:02
              Kapitał. Dorobili się na zbrodniach.
              • Gość: s Re: IBM sprzedawał nazistom komputery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:26
                korporacje to dzieło szatana
        • rasklaat Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 13:00
          "IBM nawet nie był organizatorem, tylko
          organizatorem z tego co zdazyłem się zornientować."

No tak, wszystko jasne.
          • Gość: nieważny Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 89.171.134.* 03.06.08, 13:03
            miało być: "IBM nawet nie był organizatorem, tylko
            zleceniodawcą z tego co zdazyłem się zornientować"
            sorka za zamiesznie
        • elasmotherium_sibiricum Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 03.06.08, 16:17
          To IBM robił tam imprezę (a czy własnymi rękami czy komuś to zlecił -co kogo to
          interesuje?) Jak nie umieją kontrolować własnego działania - to tylko naiwniak
          im coś powierzy.
          • Gość: ibm Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:31
            dokładnie, co za żałosne tłumaczenie. to tak jakby powiedzieli "nasz komp nie działa, ale to wina intela nie nasza":}
            • Gość: iks Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 22:52
              Chodzi o to że jak ty zamwiasza taksówkę i nią jadąc kierowca
              potrąci kogoś to jest jego wina a nie twoja jako pasażera
              zleceniodawcy.

Pozdro
    • mythril Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem 02.06.08, 22:56
      Byłem tam dzisiaj z psem. Pies wytarzał się w kupie, ludzkiej kupie.
      Pewnie ktoś z IBM nasrał tam, prawie na środku! :)
      • Gość: Ewa Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.06.08, 23:42
        Przynajmniej taki plus tej imprezy.
        Chociaż raz pies wlazł w kupę ludzką i jak miło właścicielowi?
        Bo jakoś nie wierzę żeby właściciel tego psa sprzątał po swoim pupilu, prawda?
        • Gość: gajowy Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:33
          Dobrze , że pies też na pewno nasrał i jest rewanż
      • Gość: marcel Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.08, 09:49
        a ja widzialem rzygi rowniez wygladaly na IBM-owskie.
      • Gość: jasiek Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:38
        widze ze kolega mythril musial sie bardzo dlugo przygladac temu jakze ciekawemu
        zjawisku zeby orzec czy to kupa ludzka czy inna...
        ale nie ma sie czemu dziwic. przeciez kupa rzecz ciekawa...

no i jesli tylko takie rzeczy tam pozostaly po pikniku IBM to chyba ekolodzy
        moga sobie darowac nagonke.
      • Gość: Catman Kot by tego nie zrobil... Nigdy w zyciu! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 03.06.08, 11:56
        Tylko psy potrafia wytarzac sie w g....nie. Obrzydliwe. Wyrzuc
        kundla....
        • r.p.mcmurphy Re: Kot by tego nie zrobil... Nigdy w zyciu! 03.06.08, 15:47
          Gość portalu: Catman napisał(a):

> Tylko psy potrafia wytarzac sie w g....nie. Obrzydliwe. Wyrzuc
          > kundla....

gorsi sa tylko wlasciciele kotow - daja sie obsrywac i OLEWAC swoim pupilkom na
          kazdym kroku. lubicie obdarzac uczuciem istote, ktora ma was w calej
          rozciaglasci w centralnym miejscu? kompleks nizszosci kociarzy, moze kompleks
          sztokholmski - im bardziej was oleje, tym bardziej kochacie pocieche?
      • Gość: gosc Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:02
        trzeba nasrac na IBM
      • Gość: cham a skąd wiesz że to ludzka? IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 16:01
        w g...nie robisz czy jak?
      • Gość: jackin Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.76.classcom.pl 03.06.08, 18:50
        Głupoty Pan pisze.

Pozdrawiam.
    • Gość: janek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gemini.net.pl 02.06.08, 22:57
      Ciekawe ile kasy wplynelo do kieszeni tego kto zgode wydal.

Bo nie wierze, ze wynajecie doliny kosztuje 1200 PLN...
      • flamengista to uwierz 03.06.08, 08:55
        W przeciwnym wypadku agencja Hankus nie robiła by imprezy w dolince, ale w dużej
        restauracji z wielkim ogrodem.

Tylko że wynajęcie takiej knajpy - jeszcze w dzień dziecka - na pewno sporo by
        ich kosztowało.
        • Gość: rgkk Re: to uwierz IP: *.probit.wroc.pl 03.06.08, 10:24
          Impreza na tyle osób w knajpie? To byłoby dość tłoczno :)
          • Gość: xi0 Re: to uwierz IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 10:27
            Za dolinkę mogliby wziąć spokojnie i z 10tys. Dlatego zgodzę się, że pewnie
            jakiś urzędnik jest z dwa tysiączki do przodu.
        • Gość: jasiek Re: to uwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:43
          cytat z Lebowskiego ;) pieknie :)
    • Gość: Krzysztof K. Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.fema.krakow.pl 02.06.08, 23:45
      Panie Wójcie!
      Dolina nie jest miejscem na pikniki prywatne. Ale nie jest również
      miejscem na pikniki ogólnodostępne. Jest fragmentem przyrody, który
      chcemy odwiedzać w sposób niezorganizowany. Pikniki proszę
      organizować w okolicznych wsiach, czy miasteczkach, czy też w ich
      okolicach. W dolinie ma być cicho, w miarę możliwości (nie bardzo
      jest to możliwe) powinna nam ona przypominać pierwotną przyrodę.
      Nie wiem, jak w ogóle może komuś do głowy przyjść tak absurdalny
      pomysł jak organizowanie masowych imprez (nawet otwartych) w
      dolinkach. Ta jakaś pani z IBM, spadkobierczyni komunistycznych ko-
      wców to zapewne jakaś głupiutka młoda osoba, której funkcja
      zamieszała w głowie. Ale na wójtach spoczywa przecież jakaś
      odpowiedzialność za powierzony ich opiece kawałek ojczyzny. Powinni
      mieć jakieś poczucie godności. Zwłaszcza, że w tym przypadku
      sprzedali sie za przysłowione miedziaki.
      Trzymamy Wójta za słowo, że będzie to po raz ostatni.
    • Gość: majka Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 00:00
      Czekamy na następne imprezy IBM powiązane z wynajęciem, Wisły, Wawelu i
      wysypiska odpadów Barycz.
      • absurdello I koniecznie zamknięta, nie będą dzieci pospólstwa 03.06.08, 12:50
        mieszać się ze zdrowym narybkiem ibeemowskim czy innym !!!!
        • Gość: egoista Re: I koniecznie zamknięta, nie będą dzieci pospó IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:52
          i kolejny frustrat czyt.: pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja
    • Gość: Pająk Gratulacje! IP: *.187.230.134.ip.airbites.pl 03.06.08, 00:50
      Chciałbym pogratulować władzom gminy Zabierzów wielkiej
      odpowiedzialności, a także zdolności biznesowych! Następnym razem
      proponuję wynająć Dolinę Kobylańską na ćwiczenia kolejnej zmiany
      naszych wojsk przed wylotem do Afganistanu. Myślę, że tym razem
      można odstąpić od pobierania jakichkolwiek opłat ze względu na
      polską rację stanu.
      • Gość: Ma-ryja Re: Gratulacje! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 11:40
        > Chciałbym pogratulować władzom gminy Zabierzów wielkiej
        > odpowiedzialności, a także zdolności biznesowych! Następnym razem
        > proponuję wynająć Dolinę Kobylańską na ćwiczenia kolejnej zmiany
        > naszych wojsk przed wylotem do Afganistanu. Myślę, że tym razem
        > można odstąpić od pobierania jakichkolwiek opłat ze względu na
        > polską rację stanu.

Ja tez uwazam ten fakt za oburzajacy. Chcialabym jednak zwrócic uwage na
        zdolnosci biznesowe gminy - 1200 zeta po drodze nie chodzi. Inaczej w Dolinie
        Raclawki Eliaszówki, gdzie okoliczne lasy i doliny sa niszczone przez tabuny
        ryczacych motocyklististów, dziko jezdzacych po wszystkim i po wszystkich,
        jezeli na czas nie skocza w bok. Tam gmina Krzeszowice nie bierze zadnej oplaty.
        Nie radze nikomu tam wchodzic bez obaw o zycie i zdrowie, a juz napewno nie z
        dziecmi. Mimo telefonów na policje i do urzedu miasta, nikt tam nie reaguje.
        A swoja droga, co robi pani wójt Zabierzowa Elzbieta Burtan, która teraz sie
        zaslania swoim zastepca i wysyla go na pierwsza linie frontu. Moze ona powinna
        sie teraz z tej imprezy wytlumaczyc? Czyzby sie bala, ze sie przed nastepnymi
        wyborami umoczy, stara wyzeraczka -karierowiczka? Za to ona powinna poniesc
        odpowiedzialnosc, jako osoba najwyzsza w hierarchii!!! Gdyby impreza z IBM w
        Dolinie byla sukcesem medialnym, czy tez pozostawalaby w cieniu? Jakos ta gmina
        nie ma szczescia do dobrych wójtów. Szkoda, bo ma tale potencjalu.
        • rasklaat Re: Gratulacje! 03.06.08, 13:04
          Niech obywatele zamiast biadolić porobią tam prowizoryczne przeszkody, postawią płotki z dyli, pokopią trochę dołków na scieżkach... W czym problem?

Oczywiście tabliczka "teren nie nadaje się do jeżdżenia motocyklem" też powinna być.

"okoliczne lasy i doliny sa niszczone przez tabuny
          > ryczacych motocyklististów, dziko jezdzacych po wszystkim i po wszystkich"

• Gość: X Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:17
      ... i należą do nas wszystkich.
      Moim zdaniem gdyby jakaś kompetentna osoba zajęła się tą sprawą i wniosła ją na
      wokandę to władze samorządowe Zabierzowa, firma która organizowała ten event i
      zarząd IBM mieliby sporo problemów.
      1. Krótkowzroczność władz Zabierzowa jest przerażająco porażająca, ale czego
      możemy się spodziewać od samorządów lokalnych, które prawdopodobnie przykład
      biorą "z góry" - prywata.
      2. Gdzie podziali się PR-owcy IBMa ?? Naprawdę nie trzeba być wielkim fachowcem,
      by w tym wypadku, po pobieżnej analizie SWOT dojść do wniosku, że pomysł jest
      całkowicie chybiony i zaszkodzi wizerunkowi firmy.
      3. Cytowanie wypowiedzi P. Waszkiewicza jest w tym miejscu kompletnym
      nieporozumieniem. Jest to osoba o skrajnie radykalnych poglądach
      pseudoekologicznych. Odrobinę znam tego Pana i wiem, że najchętniej zabroniłby
      na stałe wstępu do wszystkich lasów parków i zieleńców nie tylko w okresie
      lęgowym. Z jego wypowiedzi wynika, że człowiek jest zbędnym elementem większości
      ekosystemów.
      Nie wiem dlaczego Gazeta ma taką słabość do tego Pana.
      P.S.
      Dla ratowania wizerunku IBMowi radziłbym wykonać jakiś ruch (kontrevent), a nie
      siedzieć cicho zasłaniając się mało udanymi wypowiedziami swojej rzeczniczki.
      • Gość: Mariusz W Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:02
        "Odrobinę znam tego Pana i wiem, że najchętniej zabroniłby
        na stałe wstępu do wszystkich lasów parków i zieleńców nie tylko w
        okresie lęgowym."
        Chyba mnie nie znasz albo masz jakiś uraz i zwyczajnie kłamiesz. Tak
        się składa, że to nasza organizacja wytyczyła "Rowerowy Szlak
        Brzozowy" przebiegający m.in. przez teren Doliny Kobylańskiej
        (informacja na www.tnrop.most.org.pl). Nigdy nie postulowałem
        zakazu wstepu do dolinek jurajskich, natomiast zdecydowanie
        sprzeciwiam się organizowaniem w nich masowych pikników, zwłaszcza z
        udziałem sztucznych ogni i nagłaśnianymi koncertami.
        • Gość: ~~rr Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:26
          a czy ten piknik z fajerwerkami w dolinie Będkowskiej to był na terenie gminy Zabierzów? bo o ile wiem to większość doliny Będkowskiej jest na terenie gminy Wielka-Wieś.
      • Gość: M. Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.aster.pl 03.06.08, 13:17
        > 1. Krótkowzroczność władz Zabierzowa jest przerażająco porażająca, ale czego
        > możemy się spodziewać od samorządów lokalnych, które prawdopodobnie przykład
        > biorą "z góry" - prywata.

Własnie samorządy lokalne są lepsze od "centralnych", bo łatwiej odkryć taki
        przekręt i zlokalizować osobę odpowiedzialną. Przy następnych wyborach ludzie
        powinni dużo o tym mówić. Ale pewnie większość zignoruje wybory "bo mój głos nic
        nie może zmienić". I za kilka lat podobny przekręt.
      • Gość: iks Re: Parki krajobrazowe są dobrem narodowym... IP: *.ghnet.pl 04.06.08, 22:58
        Przed analizą SWOT ważne jest też analiza interesariuszy.

A z pkt widzenia IBM, który teraz nie produkuje już nic dla małych
        żuczków tylko jest biznesem o charakterze B2B przejmowanie sie
        krakowską szpagaterią nie jest ważne.

Ludzie "dotknięci" ta imprezą mają małą siłe wpływu i są mało ważni
        dla IBM.

Pozdr

• Gość: IT A wspinacze to male zuczki, tia? IP: *.171.9.10.crowley.pl 05.06.08, 09:47
          Chlopie, wiesz ile osob na wysokich stanowiskach u klientow i konkurentow IBM to
          wspinacze (w tym alplinisci)? Wiesz ile moze kosztowac IBMa osobista niechec do
          firmy osob z dzialow technicznych opiniujacych projekty?

Widac, ze o PR i wizerunku marki masz blade pojecie.

• Gość: Ciocia Klocia Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.autocom.pl 03.06.08, 08:28
      "Dolinę można było przejść wyłącznie w obecności ochroniarzy"-
      masa osób twierdzi, że nie przeszli, bo zostali zawróceni przez
      dzielnych porządkowych.
      To komu tu wierzyć?
      Prasa kłamie?
    • Gość: ernie Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ghnet.pl 03.06.08, 08:41
      Gitesss!Tylko patrzeć jak ludzie z kasą zaczną sobie wynajmować
      Giewont, Morskie Oko, morze Bałtyckie i jeziora mazurskie. I to za
      jakieś śmieszne pieniądze.1200 zł od IBM za zamknięcie takiego
      terenu?!Losie!Omal się kanpką nie przytkałem bo akurat jem
      śniadanie.Wójt sobie chyba z ludzi jaja robi albo wziął coś pod
      stołem.Moim zdaniem ta sprawa nadaje się do prokuratury.Jeszcze gość
      farmazony plecie,że to pierwszy i ostatni raz.Teraz go naszła
      refleksja bo się prasa dowiedziała?Szkoda,że mu jej zabrakło jak się
      godził na te balety na łonie natury.Polska gminna w całej krasie:)
    • flamengista Trudno byłoby zrobić imprezę zamkniętą... 03.06.08, 08:53
      ...przy otwartej dolinie - tłumaczą organizatorzy.

To ja się pytam - po co robili tą imprezę właśnie tam? Nie można było znaleźć
      innego miejsca?

Przecież pod Krakowem jest pełno atrakcyjnych terenów, które można było wynająć.

No, ale wytłumaczenie jest tylko jedno. Cena. Taniej niż za 1200 złotych trudno
      cokolwiek wynająć.

IBM-owi gratulujemy świetnego działu marketingu - na pewno PR firmy po tej
      sprawie bardzo się poprawi.

Mieszkańcom Zabierzowa gratulujemy obrotnego wójta. Ho ho, ile za tą kasę się w
      Zabierzowie wybuduje atrakcji - szkoda gadać!
    • Gość: krakus zabierzów juz miastem? IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 03.06.08, 09:02
      Zabierzów miastem!
      No wreszcie macie Burmistrza!
      Kracik niech się schowa mamy kandydata na prezydenta m.Krakowa!
      Super tylko co na to POwie Pan prof Gołaś mieszkaniec Zabierzowa?
      Acha ja na 21 czerwca zamawiam budynek urzędu dam więcej niż
      1200 i to duzo więcej!
      A już dziś zapraszam wszystkich do urzędu na ten dzień wydamy cały
      budżet miasta Zabierzów,załatwimy plany zagospodarowania od ręki
      wydam na wczoraj wyrysy mapek,upłynnimu resztówki mienia
      gminnego,sprywatyzujemy sieć szkół,rozstrzygniemy wszystkie
      przetargi co do chodników i dróg,dokonczymy kanalizacje tam gdzie
      jej nioe ma.
      A wszystkich urzedników POza Burmistrzem oczywiście niech robi dalej
      za GWIAZDĘ wyslemy do IRLANDI ,albo lepiej Islandii to dalej,a
      niejakiego sekretarza zostawimy ktoś musi udawać pracę?
    • barnacle.bill.the.sailor A jak Tusek wprowadzi w życie swoją 03.06.08, 09:07
      decentralizację, to dopiero będzie się działo... ;))) Cała władza w ręce takich
      wójtów !!! ;)))))))))))))))))
      • jedyny.resistance Cała władza w płetwy jednej kaczki 03.06.08, 11:09
    • Gość: Indiana Przecież tam jest namalowany zakaz hałasowania! IP: 151.193.120.* 03.06.08, 09:16
      Przecież tam jest namalowany zakaz hałasowania!
      Czy kolejny piknik bedzie cichy?
    • Gość: as Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 03.06.08, 09:52
      Gratuluje Wladzom gminy zmyslu biznesowego! Swietny pomysl - zamknac Doline
      (podejrzewam ze niezgodnie z prawem), a na dodatek w dzien kiedy wiadomo bedzie
      ze pojawia sie setki osob. Co niektorzy przyjechali z odleglych miast. Mysle ze
      niepredko zrobia ten sam blad.
      A Pani z IBM klamie, gdyz nie mozna bylo w ogole przejsc przez Doline. A nie
      kazdy ma checi walczyc przy dzieciach z ochroniarzami o swoje prawa.

Mam nadzieje ze ktos odpowie posada za ten skandal.
    • Gość: IT Manager W IBM już niczego nie zamówię IP: 78.133.192.* 03.06.08, 09:59
      A miałem już zamówić serwery za ok 100000zł w IBM ale po takim numerze nie ma
      mowy. Dell albo HP się ucieszą :]
      • Gość: ziomek Re: W IBM już niczego nie zamówię IP: 217.98.12.* 03.06.08, 11:48
        W IBM to se mozesz zamowic uslugi finansowe co najwyzej serwerami zajmuje sie
        Lenovo :P
        • Gość: Sprzedawca Re: W IBM już niczego nie zamówię IP: *.net.autocom.pl 03.06.08, 14:16
          IBM zajmuje się ciągle serwerami, softem i outsorcingiem finansowym jak i IT.
          Do lenovo poszly jedynie laptopy i komputery, na polu taniej elektroniki
          biurowej trudno dorównać chinczyką, wiec niech juz nie psuja marki IBM

ps: a serwery IBM'a akurat sa jedne z lepszych, jedna-dwie szafy i masz potężną
          serwerownie, widziałem na uczelni jak to sie sprawuje.
        • Gość: IT Hehe... a mi wlasnie konkurs idzie i mam oferte IP: *.171.9.10.crowley.pl 05.06.08, 09:55
          Oj... Bedziecie musieli stanac na rzesach, zeby mnie przekonac, ze wasza oferta
          jest technicznie lepsza od HP :).

• Gość: ktokolwiek Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:06
      Zeby byla jasnosc nie uwazam, zeby lokalizacja byla najszczesliwsza
      w tym wypadku ale czytajac te wypowiedzi od razu rzucaja sie na mysl
      okreslenia, ktore tak wspaniale pasuja do Polaczkow - obluda (bo
      gdybyscie pracowali w IBM nie wnosilibyscie preytensji), zawisc
      (jesli ktos tylko troszeczke wybiega ponad przecietnosc jest
      niszczony), zazdrosc (bo siedzac na bezrobociu ciezko uczestniczyc w
      piknikach firmowych). Czasy kumuny sie skonczyly. Co was tak
      najbardziej boli?? Przyroda?? hehe, na pewno - to ze nie mogliscie
      nazrec sie za darmo (tzn. za cudze pieniadze). To ze wam dolinke
      zamkneli?? Przeciez jest ich duzo - i jak sami piszecie sa
      ladniejsze... A jak byscie sie wzieli do roboty zamiast siedziec na
      forach to moze wasze firmy by lepiej prosperowaly i tez by robili
      fajne eventy.
      • Gość: wb Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 217.147.104.* 03.06.08, 10:26
        Obluda... ? Biedaku... chyba nie wiesz ile placa w IBM ksiegowym...
        nie sadze zeby ktos chcial tam pracowac. Co innego informatycy, ale
        i w tej branzy sa ciekawsze firmy w Krakowie, poza tym informatykow
        jest garstka w porownaniu do "finansistow". Ponadprzecietnosc... ?
        Czy wspominane wyzej wynajecie Morskiego Oka tez by bylo czyms
        ponadprzecietnym? A moze niech moja firma wzniesie sie jeszcze wyzej
        i wynajmie rynek w Krakowie.
        Wyobraz sobie ze sa ludzie ktorych interesuje przyroda, tacy ktorzy
        ida w niedziele na spacer do dolinki i tacy ktorzy przejechali
        kawalek zeby sie tam powspinac.
        I juz sie biore do roboty, zeby moja firma lepiej prosperowala i
        zebym mogl z czystym sumieniem pojechac za tydzien na podobny
        piknik, tyle ze zorganizowany w zamknietym osrodku wypoczynkowym....
      • Gość: Izzy Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 83.238.175.* 03.06.08, 10:26
        Taaa, jasne. Tylko widzisz, nie każdy marzy o nażarciu się za
        firmowe pieniądze i nie każdemu imponuje chlanie piwska w
        towarzystwie managiera, z którym na co dzień ma zaszczyt
        zapierniczać jak szczurek. Nie, te twoje buraczane "eventy" to żaden
        cymes ani powód do zazdrości, za to cymesem była na pewno wycieczka
        w piękną pogodę do dolinki. I gdybym to ja się przez przypadek
        znalazła u wlotu Kobylańskiej, i musiała odejść z kwitkiem przez
        takie COŚ, to zrobiłabym tam serio kosmiczną awanturę.
      • Gość: p Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.chello.pl 03.06.08, 10:53
        Kolego sfrustrowany dlugimi godzinami pracy i wlazeniem w dupe przelozonemu na
        pikniku? Przenosi swoja frustracja na slusznie oburzone osoby? Kretynku (nawet
        nie Kretynie) czytaj ze zrozumieniem a jak nie potrafisz to do szkoly cieciu!
      • Gość: Leppiej Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.ing.uj.edu.pl 03.06.08, 10:58
        Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale dnem dolinki plynie taki maly
        siurnik, a w pasie 1,5 metra od wody plynacej jest wolny dostep.
        Nawet jak masz przylegajaca dzialke, to nie wolno Ci jej grodzic do
        samej wody - musi byc przejscie.

Innymi slowy mozna bylo isc po wodzie, a ochroniarz w swietle prawa
        moglby sobie co najwyzej podskakiwac.
      • Gość: a Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:28
        Gość portalu: ktokolwiek napisał(a):
        > zazdrosc (bo siedzac na bezrobociu ciezko uczestniczyc w
        > piknikach firmowych

O ile mi wiadomo, udział w takich spędach, nawet w atrakcyjnych
        miejscach, nie jest powodem do zazdrości. Wręcz przeciwnie.
    • Gość: pikuś Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.devs.futuro.pl 03.06.08, 10:13
      A nie bylo tam czasem łysego Kazia, mistrza saspensu, ze straganem w
      ksztalcie kompa i wypiekami piekarskimi?
    • Gość: IBMer Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.de.ibm.com 03.06.08, 10:30
      ha, in Your face Mother Nature !
    • Gość: IBM Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:30
      In your face suckers!! PPL from IBM
    • Gość: ibmer2 Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 195.75.207.* 03.06.08, 10:35
      Pogoda byla super, jedzenie smaczne, piwo zimne :) Cala dolina dla nas.... I co
      wy na to?
      • Gość: egoista Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:18
        Pogoda faktycznie byla super, jedzenie smaczne, piwo zimne.. impreza udana miło
        było odpocząć na łonie natury - to, że nie wszystkim było dane.. trudno..
        miejcie pretensje do tego kto miejsce sprzedał na ten czas - nie staje po
        drugiej stronie bo jestem egoistą może mniejszym od niektórych z Was.. - nie do
        końca zgadzam się z tym, że powinno się wynajmować takie miejsca - bo nie
        powinno .. ale się stało.. szkoda mi tylko frustratów, którzy wypisują tu
        brednie poruszając jakieś sparwy nie związane z tematem - sami pewnie nigdy nie
        ruszyli by tyłka, żeby taka dolinę zwiedzić..
        Pozdrawiam i dziekuje za zaproszenie
        Zaproszony gość
        • Gość: ehh stalo sie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:33
          pewnie ... tylko tyle ... i az tyle
          pani wojt juz sie pewnie boi nadchodzacych kontroli ...
          a w necie poszlo - I B M - to szmaciarska f-ma ... niby nic ;-) ale stalo sie
          • Gość: ehh a najsmieszniejsze jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:42
            ... ze piszacy pod znakiem ibm-u .. jacys m.in. ibm-er czy jakos tak tylko to potwierdzaja - I B M to szmaciarska firma ... ale coz, stalo sie ... to w sumie nic wielkiego
            ..
            a mozna bylo szybko cos zrobic, zalagodzic inaczej sie wypowiadac ... ale po co ...
            i dla tego ;-) stalo sie ... IBM to szmaciarska f-ma
            PR do wymiany ;-) a dlaczego?
            bo ja nie znam tej f-my specjalnie dobrze, inna spacjalnosc ;-) ... i jedyne co slysze to ze to ta f-ma co to doliny zamyka i turystow szarpie i wygania ;-) ... ja sie nie znam zazbytnio na IT ;-) ... ale moi znajomi, hmm oni tak - pewnie im to opowiem ... oni moze swoim znajomym itd ... przez jednego niezadowolonego ... bo przeciez IBM to szmaciarska f-ma ;-)
            ..
            PR ? jaki PR? to jakas inna nazwa trzeba dzial ten nazwac ... ;-)
            • Gość: egoista Re: a najsmieszniejsze jest to IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:46
              nic dodać nic ując frustrat..
          • Gość: egoista Re: stalo sie? IP: 217.98.12.* 03.06.08, 12:44
            kolejny frustrat..
            • Gość: ehh wciaz ten sam ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:54
              i wciaz potwierdzasz stawiana teze ;-)
              bo przeciez nic sie nie stalo ... a sie zj..alo ;-)
              i stawaj tu czlowieczku na glowie, pisz o frustratach, bezrobotnych, gowniarzach na garnuszmu mamusi ;-) ... ale to nie zmienia faktow ;-)
              oficjalny komunikat f-my ibm mamy w artykule ;-)
              bo sie przeciez nic nie stalo ... a w zasadzie my to nie my ... itd
              ale staraj sie ... staraj ;-)
              co narazie nie zmienia faktu ze ibm to - ..... ;-) - ty juz wiesz co
              CHOCBY to nie byla wasza wina - nie zareagowaliscie odpowiednio ;-), tylko jakby cos tam jednak bylo ... ;-)
              • Gość: egoista Re: wciaz ten sam ;-) IP: 217.98.12.* 03.06.08, 13:17
                jak pisalem wczesniej bylem zaproszonym gosciem..
                co do firmy nic nie mam choc nie chcialbym tam pracowac ale to subiektywna ocena..
                a Ty jestes FRUSTRAT..

czyt.: pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja
                • Gość: ehh ;-) a jakies argumenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:31
                  ... wklejasz tego linka z Wiki - ale czy go czytales? i zrozumiales?
                  czy ty nie wykazujesz takiegoz zespolu zachowan? - wklejanie wszedzie tego linka i uznawanie wypowiedzi na forum INNYCH niz TWOJE wlasne za belkot frustratow ;-)
                  ale probuj probuj ... dobrze, ze nie posuwasz sie do wiekszych inwektyw ;-)
                  ale jak dlamnie eot
                  • Gość: egoista Re: ;-) a jakies argumenty? IP: *.187.250.206.ip.airbites.pl 03.06.08, 19:52
                    to, że jesteś frustratem to pisałem o tym wcześniej ale co sprawia, że zależy Ci
                    tak na tym temacie to nie rozumiem jesteś "ehh" taki poruszony być może zwolnili
                    Cię z IBM'a a może żal Ci, że nie ruszyłeś tyłka do doliny w niedziele? a byłeś
                    tam w ogóle kiedyś ?
                    prymityw wychodzi dopiero na forach - kiedy to frustraci podobni do Ciebie
                    wyżalają się na forum biednych ciemniaków nie znających tematu..
                    pozdrawiam
                    wciąż dumny z bycia egoistą
                    egoista
    • Gość: soko Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.gawelczyk.com 03.06.08, 10:36
      Super miejsce ja rezerwuje na ślub i wesele. TYLKO 1200 zł takiej ceny nigdzie
      nie znajdę. Ciekawe tylko ile wynoszą inne koszty (łapówka) i do kogo trzeba się
      zwrócić <lol>.
    • Gość: zatroskany Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.enion.pl 03.06.08, 10:52
      No tak firma IBM czuje się jak u siebie , jest to przykład
      panoszenia się koncernów zachodnich na domiar złego o przeszłosci
      nazistowskiej czerpiących swoje zyski ze współpracy z hitlerowcami.
      Teraz okupują nasz kraj.
      • Gość: adr Re: Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.pc-help.com.pl 03.06.08, 11:08
        W latach 1933 do 1944 komputery IBM oparte o karty perforowane zostały
        zainstalowane w niemieckich obozach koncentracyjnych. W 1937 r. ówczesny prezes
        IBM Thomas J. Watson dostał odznaczenie Krzyża Zasługi Orła Niemieckiego (z
        Gwiazdą)... jednak w 1940 r. odesłał go Hitlerowi, uzasadniając to sprzecznością
        polityki III Rzeszy z jego przekonaniami.
    • Gość: aniechto, Wynajęli dolinę, turystów odesłali z kwitkiem IP: *.engine.cz 03.06.08, 10:53
      po prostu skandal to jest i tyle... jak to gmina jest właścicielem terenu?, co
      to za paranoja?, a kto jest właścicielem gminy do jasnej anielki... przecież
      jest to instytucja publiczna. Zastępca wójta bije się w piersi? może powinien
      się udeżyć w głowę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka