Dodaj do ulubionych

UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji

IP: *.ramtel.pl 05.06.08, 22:53
Władze "UJ-otu"? kto to pisał? pierwszoklasista?
Obserwuj wątek
    • Gość: Skog UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.net.autocom.pl 05.06.08, 23:15
      Ja byłem, nie było o aborcji jako takiej (tz. o kwestiach moralno-
      etyczno-światoglądowych), lecz o wyroku, który nakazał Polsce
      stworzenie jasnej procedury oceniającej czy są spełnione
      przesłanki "legalnego" dokonania aborcji. Panel był bardzo ciekawy,
      merytoryczny i "prawniczy" - panelistami byli prawnicy. Była też
      starsza pani, która prezentowała gazetę z artykułem o A. Mróz i
      podnosiła, że o "takich" rzeczach nie godzi się rozmawiać w mieście
      JP II.
      • krzych.korab Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chrystu- 06.06.08, 07:54
        -sa i nie stosujący 10 przykazań.Ponadto nie wiedzą że Bóg,podobno ich Bóg,dał
        człowiekowi wolną wolę a im wara od Boskiej woli.
        • meth.p Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry 06.06.08, 10:00
          Zeby plakatu sie czepiac? Co za retropruderyjne maniaki. Ja bym sie czepial
          hasla "Panel dyskuyjny". Trzeba bylo by zaprosic eksperta ze strony przeciwnej,
          a tak to kolko wzajemnej adoracji.
          • Gość: gość Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:23
            plakat jest obrzydliwy, skoro mi się nie podoba - to jestem pruderyjny?
            • wielkie.nieba Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry 06.06.08, 12:26
              Nie bardzo rozumiem, dlaczego plakat miałby być obrzydliwy. Bo używa chrześcijańskich symboli? I co z tego? Proponuję jeszcze:
              - wsadzać do pierdla wszystkich, którzy ośmielą się napisać jezus maryja z małych liter (obrażają uczucia katolików),
              - wyrzucić Miłosza ze szkół (bezwzględnie),
              - Wielką Improwiazję z Dziadów też,
              - zakazać gry w kółko i krzyżyk.
              • Gość: gość Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:22
                styl i poziom twojego komentarza tłumaczy, dlaczego nie rozumiesz
              • Gość: gość Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:34
                dlaczego tak cię rozwścieczyło, że ośmieliłem się wyrazić swoją opinię na temat
                plakatu przedstawiającego fragment nagiej anorektycznej kobiety z kolczastym
                drutem na biodrach? może odrobinkę ziółek na skołatane nerwy w tym katolskim
                ciemnogrodzie, gdzie nie zachwyca co zachwycać wszystkich winno, bo wielkie i
                piękne?
                • Gość: gość Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:50
                  może lepiej uważać i choćby gumek używać, w ostateczności postinor łyknąć,
                  zamiast później oblepiać mury anorektyczkami z drutem kolczastym? takie plakaty
                  mają służyć jakiejś dyskusji? ktoś tu chce rozmawiać na trudne tematy czy raczej
                  prowokować, podgrzewać emocje i skrajne postawy mało refleksyjnyvh osób. jakoś
                  nie razi mnie zachowanie tej kobiety, która przyszła protestować na panel,
                  nikogo nie obrażała tylko wyrażała swoją opinię, do której ma prawo jak każdy,
                  tylko obelgi forumowiczów.
                • wielkie.nieba Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry 06.06.08, 15:09
                  Nie wiem, czy do mnie te uwagi, bo jestem aniołem spokoju; tym bardziej nie mogła mnie rozwścieczyć Twoja opinia, bo opinie raczej mnie nie rozwcieczają, każdy może myśleć, co tam sobie chce.

Po prostu wnerwia mnie sformułowanie "obraza uczuć religijnych". No bez przesady. Moje uczucia (tyle że nie religijne) też są codziennie obrazane, przez np chłamowate programy telewizyjne, tandetną architekturę nowobudowanych kościołów (i wszelką w ogóle tandetę), przez procesje w boże ciało, skutecznie blokujące co roku wszelką komunikacje - można tak wymyślać i wymyślać. Larum podnosi się tylko wtedy, gdy obrażane są uczucia "religijne", jakby były one w jakiś sposób ważniejsze od uczuć osób niewierzących.
        • dybko2 Re: Krzyczą pseudo katolicy nie znający nauk Chry 06.06.08, 11:31
          krzych.korab napisał:

> -sa i nie stosujący 10 przykazań.Ponadto nie wiedzą że Bóg,podobno
          ich Bóg,dał
          > człowiekowi wolną wolę a im wara od Boskiej woli.
          Oni naukę Chrystusa mają w dupie. Mówią to co im pasuje .Wszysko
          obraża ich uczucia .Tylko ich uczucia !!A prawda wygląda tak .Kraj
          gdzie podaję się że jest 96% katolików a jak słucham wiadomości to
          włos się na głowie jeży.Jak zabijają ,kradną i inne bezeceństwa
          czynią,to to ich uczuć nie obraża .Zakłamane gnojki.
      • krzych.korab W Ewangielii: "Nawracajcie się",siebie,a nie kogoś 06.06.08, 08:00
        W pisaniu potrzebna jest pokora,pokora własnej wiary.Napisał Ks.Twardowski
        Panowie z tych jakoby katolickich gazet oraz krzykacze Wszechpolscy.
        • Gość: MK Osiołku - czerwony propagandzisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:13
          Poczytaj PŚ, a dostrzeżesz rzeczy, których nie zacytowałeś, bo nie pasowały do
          Twojego światopoglądu. Pokora tak, a ty manipulujesz ludźmi...

"Idźcie i nauczajcie..."
          • krzych.korab Baranku,nauczajcie nie zmuszajcie.Ks.Twardowski 06.06.08, 08:28
            to według ciebie czerwony?
            • Gość: MK Re: Baranku,nauczajcie nie zmuszajcie.Ks.Twardows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:32
              Manipulacja PŚ wskazuje na kolor "czerwony"
              • krzych.korab Czy ty wiesz kto to Ks.Twardowski ? 06.06.08, 08:41
                • Gość: TG Re: Czy ty wiesz kto to Ks.Twardowski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:26
                  Wie, a czy ty wiesz kto to Chrystus? I co powiedział? Nauczajcie owszem, ale
                  prawdy a nie czarno-czerwonych kłamstewek.
                  • krzych.korab Chrystus kazał miłować nieprzyjacioły swoje a wy 06.06.08, 10:39
                    prostytutki chcecie nie nawracać a wsadzać do więzień.
              • Gość: Uczciwy Re: Baranku,nauczajcie nie zmuszajcie.Ks.Twardows IP: 78.41.24.* 06.06.08, 11:11
                Jak Tobie ręka nie uschnie, kiedy piszesz PŚ, zamiast Pismo Święte?
                Co to za slang? Gdzie tego uczą? Jesteś może klerykiem z Petersburga?
                • Gość: TG Re: Baranku,nauczajcie nie zmuszajcie.Ks.Twardows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 11:04
                  A to jak napisze Pismo Św. ma dla ciebie większe znaczenie niż to, jak ty go
                  potraktowałeś na forum? "Usychanie rąk" zostaw Bogu, sobie zostaw żałowanie za
                  grzechy ...
        • arius5 W Katolii sie nie dyskutuje 06.06.08, 11:08
          w Katolii sie slucha, co biskup nakazuje
      • babcia.klozetova Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji 06.06.08, 09:04
        Gość portalu: Skog napisał(a):

> Była też
        > starsza pani, która prezentowała gazetę z artykułem o A. Mróz i
        > podnosiła, że o "takich" rzeczach nie godzi się rozmawiać w mieście
        > JP II.

Oto Wolska właśnie! Boy-Żeleński nadal aktualny!
      • Gość: das_spiel_ist_aus sredniowiecze,czyli gotowe recepty swietej jadwigi IP: *.adsl.alicedsl.de 06.06.08, 10:41
        ironicznie mozna napisac,ze dawanie d..py niezawsze konczy sie "sponsorowaniem oswiaty".
        ps.po jej smierci(w czasie porodu) wmowiono jagielle,ze to zasluga kosciola i jej wola.
    • Gość: ZX Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.chello.pl 05.06.08, 23:21
      > Władze "UJ-otu"? kto to pisał? pierwszoklasista?
      Ano. Gaz. Wyb-cza przegina.
    • Gość: niby nikt UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 23:44
      dlaczego mnie ten temat nudzi ?
      • Gość: MalaRyska Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:51
        A to błąd, bo jak nie będziesz reagować to za jakiś czas będziesz
        się czuć obco we własnym domu.
    • Gość: Przekolo Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dziennika IP: 195.136.143.* 06.06.08, 01:00
      i Młodierzy Wszechpolskiej, ale w kontekście tego co przeczytałem
      zaczynam z nimi sympatyzowac.
      • lambert77 Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn 06.06.08, 07:24
        No to gratuluję ...
        • Gość: MK Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:14
          ale czego gratulujesz? Ktos nie zgadza sie z poprawnoscia polityczna to od razu
          jest beee?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn 06.06.08, 09:59
            Przecież tu nikomu nie podoba się politpoprawność zademonstrowana
            przez panią mówiącą że w mieście JP2 o takich rzeczach nie wypada
            dyskutować. Nikomu też nie podoba się politpoprawność która każe
            protestować przeciw plakatowi informującemu o konferencji (ten z
            brzuchem w cierniowej koronie).
            • wejsunek miasto JPII? co za idiotyczne określenie.. 06.06.08, 11:10
              przecież JP nie pochodził z Krakowa...
            • Gość: Normalny Polak Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn IP: *.toya.net.pl 06.06.08, 11:16
              Kraków nie jest miastem JPII. Jest tam spora grupa ludzi, która go
              szczerze nienawidzi, a jeszcze większa nie podzielająca jego
              poglądów. Ja też nie podzielam, a mimo to trudno mi sobie wyobrazić,
              że JPII byłby w stanie zaakceptować poglądy karków z Młodzieży
              Wszechpolskiej i pseudodziennikarzyn peudokatolickiego "Naszego
              Dziennika"
      • venus99 Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn 06.06.08, 10:53
        szkoda,że nie sympatyzujesz z ortografią.ale to dla rydzykowych
        normalne.
      • wikal Re: Do tej pory byłem niechętny do Naszego Dzienn 06.06.08, 20:06
        Ja wręcz przeciwnie. Dotąd ta niszowa gazetka mi wisiała, teraz
        widzę, że to kolejne zbrojne ramię katolandu. Niby dlaczego nie
        wolno dyskutowac o prawie kobiet do aborcji w tym średniowiecznym
        klechistanie? Ponoc mamy "demokrację". Nie wszystkim podoba się
        zamordystyczna ustawa zwana obłudnie "kompromisem". Ale nawet i to
        dla kleru za mało. Polska święta inkwizycja uspokoi sie dopiero
        wtedy, gdy za aborcje będzie groziło dożywocie. Żądaliby kary
        śmierci, ale ponoć są jej przeciwni, więc nie mogą.
    • Gość: KR A może lepiej ułatwić młodym ludziom start IP: *.kolornet.pl 06.06.08, 02:33
      osiedlenie sie danej pary oraz łatwość znalezienia pracy niż
      propagowanie mordowania dzieci?
    • ergo12 Klesza hołota pokazuje ząbki!!! 06.06.08, 06:55
      Ale my je przetrącimy!!Oj będzie co palić!
      • Gość: Katoland Atakuje Re: Klesza hołota pokazuje ząbki!!! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.06.08, 07:10
        Przecie klechy juz od dawna zamienily Polske w watykanska kolonie!
        • krzych.korab Nie klechy a urzędnicy reprezentujący nasze intere 06.06.08, 08:10
          -sy.To Premierów,Wojewodów,Starostów,Wójtów itd.itp.należy karać.
        • Gość: MK Chołota zawsze pozostanie chołotą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:18
          ograniczenia intelektualne mają przełożenie na sposób postrzegania świata.
          Wracając do tematu: Ty pewnie czyscisz im buty i placicie 50 procentowe podatki
          na rzsecz koscioła? Żałosny jesteś
          • venus99 Re: Chołota zawsze pozostanie chołotą 06.06.08, 10:55
            chołota chołotą a nieuk nieukiem.pisze się hołota.ale czy można od
            rydzykowych wymagać WIEDZY?
            • Gość: Normalny Polak Re: Chołota zawsze pozostanie chołotą IP: *.toya.net.pl 06.06.08, 11:06
              Pisze się chołota.Sprawdź w słowniku zanim coś napiszesz.
              Prostaczkom trzeba dawać dobry przykład, nie mącić w głowach, jak
              ten pseudokatolicki "Nasz Dziennik". Inaczej efekty będa jak widać:
              byle kark z Młodzieży Wszechpolskiej ośmiela się krytykować
              naukowców z jednego z najlepszych polskich uniwersytetów. A rektor
              mu odpowiada. W normalnym świecie taki gnojek mógłby co najwyżej w
              pysk dostać, choć i na to nie zasługuje. Szkoda sobie rąk brudzić
              wszechpolską chołotą.
              • oblesnik Re: Chołota zawsze pozostanie chołotą 06.06.08, 11:22
                To był słwonik wydany w Toruniu?
      • Gość: MK Uwazaj na swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:21
        Obawiam się, że w Twoim przypadku jak ulał pasuje ludowe przysłowie: krowa,
        ktora czesto ryczy, malo mleka daje...
        Cienki Bolek (o sorki,to okreslenie pewnie bylo nie na miejscu) jestes, skoro
        argumentow ci brak, oj cienki...
    • login-ka UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji 06.06.08, 06:55
      Równie dobrze tę "koronę cierniową" można by uznać za drut kolczasty. Czy wtedy protestowały by służby więziennictwa?
      • Gość: greg Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.08, 07:04
        Równie dobrze koronę cierniową można by umieścić na głowie płodu. I byłoby to
        całkiem słuszny punkt widzenia
    • Gość: tadjan UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.132.rev.vline.pl 06.06.08, 07:02
      No właśnie św. Jadwiga Uniwersytet założyła, a święty grzyb go
      rozwiąże. Studentów zaś się przeniesie do wyższej szkoły
      medialnej.Do rozbiorów Polski coraz bliżej.....
      • Gość: no name Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.4web.pl 06.06.08, 07:31
        Uniwersytet założył Kazimierz Wielki, a nie swieta Jadwiga. Może to
        juz niepoprawne o tym mówić, ze względu na to, z e Kazimierz miał
        liczne kochanki, w tym Żydówkę, ale nie zmienia to faktu , że
        Uniwersytet Jagielloński został założony przez Kazimierza Wielkiego,
        a nie Jadwigę, jaka by tam swięta nie była.

A panią od Agaty Mróz też by zadziwiło, jaka namiętna ta swięta
        była, ponooć toporem drzwi do narzeczonwego rąbać chciała i
        bynajmniej, nie był to Jagiełło. I wielka szkoda, ze z Jadwigi
        zrobiono jakaś mimozę, co w połogu umarla, bo to bardzo ogranicza
        spojrzenie na tę kobietę .
    • mrlusiek czy dyskusji należy zabraniać ! 06.06.08, 07:19
      wiem, problem jest uzmysławiać sobie jacy jesteśmy zacofani z przepisami prawa
      • Gość: OLIVET Re: czy dyskusji należy zabraniać ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:23
        A moze by tak znów sięgnąć do Braci Czechów aby zabrali od nas ten tępy
        katolicyzm, który kiedyś tu krzewili? Sami wyzwolili się z tego jarzma więc po
        starej znajomości niech nam pomogą!
    • Gość: wacek UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 07:21
      Niewiele jest w tym zaklamanym kraju instytucji ktore potrafia nie ugiac sie
      przed zmasowanym atakiem klerykalnych fanatykow i pozwola przeprowadzic taka
      debate. Brawo wladze uczelni postawiliscie do kata ciemnogrod pokazujac, ze w
      wolnej polsce i mysl jest tez uwolniona . Jestem z tego dumny i zaluje ze nie
      skonczylem waszej uczelni BRAWO!, brawo!, brawo!
    • Gość: obserwator Palanty z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:28
      A gdyby tak UJ zaangażował się w przedsięwzięcie propagujące tak
      charakterystyczny dla MW sposób zamawiania piwa to pewnie by nie protestowali.
    • Gość: MR Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:29
      A czemu się Młodzierz Wszechpolska wtrąca w działalność wyższej uczelni, przecież ich to nie dotyczy;-)
      • morte_macabre Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji 06.06.08, 11:15
        Jak każde robactwo tak i wszy polskie wlezą wszędzie.
    • Gość: adam UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.ds16.agh.edu.pl 06.06.08, 07:31
      Yyyyyy.... A co to jest "Katedra Porównawcza"?
    • Gość: myszek ah ten katolicyzm IP: *.ds.pg.gda.pl 06.06.08, 07:34
      Dziwne, że kościół zabronił aborcji dopiero w średniowieczu, przed tym nie miał zdania na ten temat. To co się działo z tymi duszyczkami kobiet co przeprowadzały aborcje przed tym? :P
      Wiadomo, że chodzi o pieniądze. Jak się komuś wmówi winę (zabicie dziecka) to chętniej ten ktoś płaci. Chyba że ktoś naprawdę nie widzi różnicy między świadomym człowiekiem, a zlepkiem kilku komórek.
      • Gość: agata Re: ah ten katolicyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:34
        Kościół zabronił aborcji dopiero jakieś 150 lat temu. Stosowny zakaz
        ogłosił Pius IX, ten sam, który wprowadził dogmat o nieomylności
        papieża, czyli swojej. Wcześniej obowiązywały poglądy św. Tomasza i
        Augustyna, że płód męski staje się człowiekiem po 40, a żeński po 60
        dniach (nawet w ten sposób kościół musiał dokopać kobietom).

Nie wiem, co się działo i dzieje z duszyczkami kobiet-aborcjonistek,
        ale jeżeli chodzi o dusze nieochrzczonych dzieci, do których
        katolicy zaliczają również zapłodnione komórki, to sprawa jest
        ciekawa. Otóż jeszcze niedawno duszyczki te trafiały do tzw.
        limbusa, czyli otchłani (czegoś w rodzaju czyśca). Jednak w kwietniu
        2007 r. (tak, rok temu!) watykańska speckomisja ogłosiła, że jednak
        nie do limbusa, tylko do nieba.

Trudno powiedzieć, czy te urodzone przed kwietniem 2007 zostały mocą
        ustawy przeniesione z limbusa do nieba. Jeżeli prawo niebieskie,
        podobnie jak ziemskie, nie działa wstecz, to mają przechlapane.
    • Gość: Kraków to cały cza Kraków to cały czas ciemnogród !!!! IP: 195.117.255.* 06.06.08, 07:45
      Kraków to cały czas ciemnogród !!!!
      • krzych.korab Dzisiejszy Kraków to w 80% wsiowi ludzie którzy 06.06.08, 08:04
        dzięki komunie pokończyli szkoły ale mentalność wsiowa w nich tkwi.
        • Gość: MK Skąd ty się wziąłeś... warszwski cwaniaczek z Prag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:24
          Twoja mentalność nie wykroczyła jeszcze poza lata pięćdziesiąte...
          • krzych.korab Prosty chłop galicyjski i 2/3 moich jest w Krako- 06.06.08, 08:51
            -wie na posadkach.Sama ciemnota.
            • Gość: das_spiel_ist_aus dokladnie tak,znam ta metalnosc malych ciemniakow IP: *.adsl.alicedsl.de 06.06.08, 13:55
              krakow to stolica polskiego ciemnogrodu,a tarnow jego lokajem.
    • Gość: anyww w tej sytuacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:54
      rektor UJ powinien podac sie do dymisji
      • krzych.korab Jakiej sytuacji? Przedstawiciel postępu,nauki ma 06.06.08, 08:07
        zabronić zdobywania wiedzy? Tego nawet w średniowieczu nie było bo
        tyle wiochy nie było w Krakowie.
        • Gość: MK Re: Jakiej sytuacji? Przedstawiciel postępu,nauki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:25
          A jaki to postęp? Gdzie ty go widzisz?
          • krzych.korab Re: Jakiej sytuacji? Przedstawiciel postępu,nauki 06.06.08, 08:30
          • krzych.korab Dzięki takim jak wy brak go.Tu zgoda. 06.06.08, 08:42
      • Gość: Piotrrr Re: w tej sytuacji IP: *.ch.uj.edu.pl 06.06.08, 10:00
        To raczej Ty powinieneś mocno stuknąć się w głowę....

Cieszę się, że Karol Musioł (mój Rektor :-) ) nie ugiął się pod presją
        rozhisteryzowanych rydzykowców i ich pociotków :-)
    • Gość: robo należy zdelegalizować "debaty" i "dyskusje" IP: *.dslgb.com 06.06.08, 08:08
      spotkania takie to strata czasu naszego młodego narodu. mają przecie gazety i
      telewizję i tam wszystko jest wytłumaczone.
      • krzych.korab Oraz wpisy takich durni j.w. 06.06.08, 08:12
    • Gość: witus Niechaj sie katoszmaciarze swoja pedofilia IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 06.06.08, 08:12
      podniecaja. Jak jakis czarnosukienkowy katopedofil widzi zamiast drutu
      kolczastego korone cierniowa, proponuje zwiekszyc dawki litu. Jesli nawet nie
      pomoze na jaźn to przyspieszy zywot.
      • Gość: MK Pedofilę to ty pewnie wyssałeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:29
        z mlekiem matki lub.. niestet ojca (współczuję). Jednak nie zarazaj innych
        swoimi wspominkami... aha, to ze dotknela cie pedofilia nie znaczy, ze wszyscy
        dorosli (tez ksieza) tacy sa.. Powodzenia, wracaj do zdrowia.
        • venus99 Re: Pedofilę to ty pewnie wyssałeś 06.06.08, 10:57
          przesyłam ci pozdrowienia w imieniu arcypasterza Paetza.
    • Gość: paskudek1 Re: UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:16
      no cóż, chcieli wszelkimi sposobami przeszkodzić w przeprowadzeniu debaty, bo wiedzieli chyba że brak im argumentów merytorycznych aby przedstawić swoje stanowisko w kweswtii całkowitego zakazu aborcji. Płomienne przemowy o "życiu nienarodzonym", "świętości życia" i Janie Pawle II to za mało aby konkurować z merytorycznymi, prawniczymi, medycznymi i społecznymi argumentami. Jak widać przeciwnicy abocrcji nie mają do zaoferowania NIC poza zakazem: aborcji, antykoncepcji oraz dyskusji na te tematy.... ech
    • Gość: Tenare UJ: życie, to są moje uniwersytety, towarzysze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:20
    • man_sapiens Nasi pseudo-talibowie 06.06.08, 08:24
      próbują wprowadzić dyktaturę jedynej słusznej ideologii. Polacy przerabiali to
      przez cały PRL i są uodpornieni.
      Nota bene: ci prawdziwi talibowie mają odwagę otwarcie stosować siłę militarną
      do narzucania swojej ideologii. Ciekawe, kiedy nasi na to wpadną. Podejrzewam,
      że są zbyt tchórzliwi i wygodni w swojej zakłamanej dewocji.
      • Gość: piu_pijus_xi_pacel Dzis spotkałem juz dwóch takich IP: *.cm.umk.pl 06.06.08, 10:47
        talibów w księżych sukienkach.
        Czy to juz inwazja ??? Co robić ??? Michnik, co ty na to ???

• Gość: ali Do protestujących fanatyków IP: *.radioalfa.pl 06.06.08, 08:36
      A może to po prostu demokracja i wolność słowa i przekonań? Czy wszystkim
      protestującym w sprawie dyskusji nie przyszło to na myśl? A może są po prostu
      zaślepieni jakimiś fanatycznymi trendami w protestowaniu przeciwko
      wszystkiemu, co po prostu ludzkie.

OPAMIĘTAJCIE SIĘ OSZOŁOMY
      • Gość: Reksio Aborcaj jest ludzka? :/ Rany... Lecz sie. n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:01
        • Gość: Kobieta Re: Aborcaj jest ludzka? :/ Rany... Lecz sie. n/t IP: *.toya.net.pl 06.06.08, 11:23
          Oczywiście, że jest ludzka. Miliony kobiet na świecie ją przchodzi.
          W Polsce też. Skąd wiesz, ze twoja matka albo żona, nie mówiąc o
          siostrze, nie ma jej za sobą? Jak pamiętam czasy, kiedy była
          legalna, lekko licząc 50% młodych dziewczyn poddawało się aborcji,
          szczególnie jeśli pochodziły z tak zwanych "dobrych domów".
          Przypuszczam, że w Krakowie aborcji było nieco więcej niż w
          pozostałej części Polski. Tutaj często kwestią było nie samo zajście
          w ciążę, ale też to, z kim się zaszło.Prostym ślubem nie zawsze dało
          się problem załatwić.
    • dzakarta UJ: Burza wokół debaty i plakatu o aborcji 06.06.08, 08:37
      Brawo władze UJ!
    • arahat1 niedlugo tym fanatykom od facetow w cazrnych sukie 06.06.08, 08:39
      wszytsko bedzie kojarzylo sie z seksem i ich religia...oto przyklad zachowania
      osobnikow ktorzym idee zamacily zwoje mozgowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka