Gość: Marcus IP: 192.168.0.* / *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 20:05 Jak wiemy fundacja SOCLAND (p. Wajda, Zachwatowicz) rozpoczęła zbiórkę eksponatów na otwarcie muzeum komunizmu niektóre środowiska protestują A co Ty o tym sądzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tadek Re: SOCLAND - za i przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 00:48 Przeciwko czemu protestują i które środowiska?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sl@w Re: SOCLAND - za i przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:01 Protestować sobie mogą... A moim zdaniem - ten pomysł z Socland''em jest całkiem fajny! Jest to mimo wszystko niesamowita gratka - poznać choćby troszeczkę realia życia naszych "przodków". :) Podpisuję się pod tym pomysłem obiema nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: SOCLAND - za i przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:40 Należy dodać jeszcze, że będzie to niewątpliwa atrakcja dla turystów, zwłaszcza zachodnich... w Krakowie tak rozpaczliwie niewiele się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: SOCLAND - za i przeciw IP: 195.116.104.* 04.08.01, 14:22 Zapewne ci, którzy protestują, mają już swoje lata, być może też doświadczyli w tamtym systemie wszystkiego najgorszego, no ale czy to jest powód, by pozbawiać Krakowa i Nowej Huty jedynej w swoim rodzaju, wielkiej atrakcji turystyczno- edukacyjnej? Niech i u nas będzie Disneyland, tyle że socrealistyczny!!! :-))) Jestem za, a nawet przeciw! (żartowałem :-))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b14 Re: SOCLAND - za i przeciw IP: *.libre.retevision.es 05.08.01, 00:11 A przy okazji można by zbudować malutkie kazamaty, w których "odkomuszano" by wszelkie popłuczyny po komunie, tęskniące za "świetlanymi" latami gierkowszczyzny itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: SOCLAND - za i przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 01:26 planują tam odtworzyć jakąś celę SB, ale w wypowiedzi b14 pobrzmiewają - niechby nawet żartobliwie - tony dość złowrogie. Nie tęsknię do Gierka, ale nie mam też zamiaru nikomu przemocą tych tęsknot wybijać z głowy i karać ludzi za to, że mają spaczoną pamięć, ubogą wyobraźnię i mierne aspiracje - czyli po prostu za to, że są, jacy są: mali i słabi. Każdy człowiek jest mały i słaby; "daj każdemu, na co zasłużył, i któż uniknie chłosty?" Dlaczego nie miałbym w takim razie brutalnie traktować stęsknionych za "świetlanymi" latami Franciszka Józefa? Cały świat musiałbym w końcu zamknąć w pierdlu i dręczyć. Odpowiedz Link Zgłoś