Dodaj do ulubionych

Opole , Opole , o pole

13.06.08, 23:22
na dziś ..i te premiery (!!!) , no ... to warto było ogladać i
posłuchać ale ...tych dwóch wspaniałych artystów krakowskich - no
wlaśnie - Grzegorza i Andrzeja ...a już inni nie musieliby nic
gadać ani śpiewać też..:)
gosia

..lecz pamiętaj - naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic
aż do końca..no to cichosza...:)
g
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:28
      Kruca fuks, nie oglądoł żem...
    • gosia.43 Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:28
      ja pitolę....:)
      nagrodę wręczyli nie tej osobie , która wygrała....
      ale plama !!!!!!!
      gosia
      • krzychut Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:30
        A fto wygroł?
        I fco?
        W dupniaka?
        • gosia.43 Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:36
          Zakopower ( od zakopanego ) czy jak im tam , a wręczyli główną
          nagrodę Cerekwickiej..
          Tatiana występowała prawie nago i wysoko ją docenił Wodecki....:)
          gosia
          • krzychut Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:45
            No to czemu nie wręczyli Tatianie, skoro tak się poswięciła?
            • gosia.43 Re: Opole , Opole , o pole 13.06.08, 23:49
              wynagrodzi jej to "osobiście" przewodniczący "żiri" póżniej..:))))
              gosia
            • gosia.43 Re: Opole , Opole , o pole 14.06.08, 09:25
              czarno na białym :
              gosia

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5312696,Skandal_na_koncercie_Superpremier.html
      • strangelet A Krakusy dwa cichosza i udali, że 13.06.08, 23:45
        A Krakusy dwa cichosza i udali, że wszystko w porządku, łobuziaki jedne, ja
        pitolę! Wygląda na to, że Kasieńka miała dostać nagrodę, ale ktoś uczciwie
        wyniki podał, ja znów pitolę! A Tatiana ma pupę, że ja pitolę, och! Nie dziwie
        się Zbychowi, że nie zwrócił uwagi na śpiew, niech nie pitoli!
        • gosia.43 Re: A Krakusy dwa cichosza i udali, że 13.06.08, 23:52
          Zauważ , że Kaska spytala za co ta nagroda - bo nie rozumie..a
          Grzesiek powiedzial - pani derektor tlumaczy teraz szeptem Kaśce za
          co...alez się prowadzący superrr zachowali - cichosza...:)))))
          gosia

ja pitolę...Kasiu droga..:))
          • strangelet Re: A Krakusy dwa cichosza i udali, że 14.06.08, 00:25
            Ja rozumiem, bez pitolenia, że prowadzący podobali się żeńskiej części widowni a
            śpiewali zbyt dobrze i zbyt dobre piosenki, aby ktoś w konkursie mógł wyróżnić
            się szczególnie (choć Zakopawer dobry jest na mój gust). Ale szachrajstwa jakieś
            były, co ja pitolę!, to było urozmaicenie:)
            I z tego wyszła Bułecka z pasztetem!
            • gosia.43 Re: A Krakusy dwa cichosza i udali, że 14.06.08, 00:56
              No pewnie , pewnie - może gdyby prowadziła doda albo ich troje -
              mieliby inni szansę....:))
              gosia

ale to wszystko nic..bo jak ten wspaniały duet śpiewa " między ciszą
              a ciszą " - "jeśli chce się jeszcze śpiewać to znaczy , że chce
              się żyć..."
              i jakże tych Panów nie kochać ...:D
              g
              • strangelet Re: A Krakusy dwa cichosza i udali, że 14.06.08, 01:08
                Dwóch naraz? Kochać? Jak?
                Przecież tu o festiwalu jest, ci panowie z festiwalu (o)polskiego urządzili
                sobie festiwal własny, przyćmiewając wykonawców! Od kiedy to na festiwalu
                konferansjer jest główną atrakcją wieczoru? Przecież wykonawcy byli zbędni, co
                pitolę – byli niezbędnym tłem szarym dla tych panów, którzy potem byli
                zażenowani (o)myłkami organizatorów. [Oczywiście miły wyjątek Zakopower’ów.]
                • gosia.43 Re: A Krakusy dwa cichosza i udali, że 14.06.08, 01:20
                  Jak to jak ?? Kochać można wielu ludzi.. ( męźczyzn też :D ) w
                  jednym czasie - serio..:)
                  A Grześka i Andrzeja a szczególnie tego pierwszego to garściami mogę
                  brać , godzinami słuchać , nie jeść i nie spać...:)
                  gosia

i własnie dlatego ,że Oni prowadzili - oglądałam te premiery
                  opolskie ..i pewnie takich było więcej osób..
                  Zakopower - no zakochana nie jestem ..ale lubię w ich piosenkach
                  miłość do gór i tę gwarę...:)
                  g
    • latarnick Re: Opole , Opole , o pole 14.06.08, 04:17
      czy oprocz Klose jest jeszcze jakis grajek z Opola?
      • gosia.43 Re: Opole , Opole , o pole 14.06.08, 09:14
        ale on zdaje się z innej bajki jest i na innym (o)polu grywa..:)
        gosia
        • orpheusztracji Re: Opole , Opole , o pole 14.06.08, 10:35
          Gosiu, może powtórzymy ten nasz cudowny weekend?
          P.S. Mam już te kajdanki z futerkiem..
          • gosia.43 znaczy co ? - dalsza część 14.06.08, 11:03
            słowa pisanego...:)
            gosia

a o kajdankach to chyba ktoś inny wspominał :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=80070189&a=80255984
            • malpiarnia Gosia w bikini oraz peeten wygrali Opole 14.06.08, 11:14
              to ostatni werdykt
              Gosia spiewala basem a peeten sopranem
              duet pojedzie teraz do Peru, ona w bikini , peeten w slipkach
              ale zato w czapeczkach z owczej welny
              • gosia.43 Re: Gosia w bikini oraz peeten wygrali Opole 14.06.08, 11:19
                a kto to jest peeten - bo nie znam , a jak już mam być w duecie - to
                chyba powinnam wiedziec..:)
                gosia
                • malpiarnia Re: Gosia w bikini oraz peeten wygrali Opole 14.06.08, 11:54
                  wszystko o sobie czytasz od rana do wieczora?
                  a moze to o innej Gosi?
                  skad wiesz
                  a ten pee to jest wlasnie ten pee pee...........
                  • gosia.43 jasne , jasne..to tylko taki zbieg okoliczności... 14.06.08, 12:10
                    pewnie też byś się nie poczuwał - gdybym w Twoim wątku napisała o
                    małopijarni...:)
                    gosia

ale nie bierz tego zbyt osobiście , mam dzisiaj po prostu świetny
                    humor..:)
                    g
                    • orpheusztracji Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 12:20
                      I taką Cię uwielbiam..
                      P.S.Bawić się Twoim kolczykiem w pępku..
                      • gosia.43 Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 12:30
                        to nie pępek był przecież i nie kolczyk - pewnie jeszcze nie
                        doszedłeś do siebie...:))
                        gosia
                        • orpheusztracji Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 13:00
                          Pewnie masz rację.. Po czymś takim trudno jest dojść do siebie..
                          P.S. Ale gdzie miałaś ten kolczyk?
                          • gosia.43 Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 13:21
                            No popatrz , jak Ty potrafisz szybko zapominać...:)
                            Ale , ale - coś mi dziś smutniejesz , kiepski dzień masz , czy
                            jak ?
                            ::))

gosia

no dobra ..zaczynam być już bardzo przyzwoita...to tylko taka psota
                            przedpopołudniowa..:)
                            g
                            • orpheusztracji Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 15:05
                              Nigdy nie uleci mi nawet jedna chwila spędzona z Tobą.
                              Wiesz, że jesteś uwielbiana przeze mnie.
                              Chociaż czasem różnimy się w kwestii antykoncepcji.
                              • gosia.43 Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 14.06.08, 15:40
                                Wiem , wiem...:)
                                I uwielbiana , i szanowana , i na żarty , i na poważnie , i w
                                ogóle , i w szczególe , i pod każdym jednym względem..:)
                                Antykoncepcja - powiadasz , no popatrz - a ja mysłalam , że różne
                                są czasami Nasze koncepcje na życie , ale żeby zaraz anty :)
                                gosia
                                • latarnick Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 15.06.08, 07:05
                                  no prosze, czego ja sie dowiaduje... a jak bylas ze mna to
                                  roznilismy sie tylko podejsciem do kosciola
                                  • gosia.43 Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 15.06.08, 09:55
                                    he , he ...dobre i stąd wciąż i wciąż tej obrączki brak...:)

A tak już zupełnie serio - nasuwa mi się myśl o spotkaniu kobiety z
                                    przeszłością i mężczyzny po przejściach oraz kojarzy irlandzki
                                    film "Once" , gdzie właśnie spotykają się takowe osoby i
                                    właściwie " rozumieją się bez słów ". Muzyka i teksty , które
                                    tworzą - wspólna pasja - rodzi nieprawdopodobne uczucie pomiędzy
                                    nimi i takie kapitalne porozumienie. I nie chodzi tu bynajmniej o
                                    wynajęcie wspólnego "kąta gdzieś u ludzi" i , że tak powiem
                                    konsumpcję fizyczną , ale w taki prosty a zarazem fantastyczny
                                    sposób pokazanie - jak bardzo prawdziwe uczucie i zwykla , ludzka
                                    więź potrafi odmienić człowieka , jego życie i jak się przekłada na
                                    twórczość , sukcesy i dalsze decyzje życiowe. Kapitalny film i wiele
                                    mówiący , serio.
                                    gosia
                                    • latarnick Re: jasne , jasne..to tylko taki zbieg okolicznoś 16.06.08, 10:45
                                      zawsze warto polaczyc sily
                                      • gosia.43 zawsze warto 16.06.08, 11:14
                                        być człowiekiem , choć tak latwo ..zejść na psy..
                                        gosia
                                        • latarnick Re: zawsze warto 16.06.08, 12:52
                                          pomimo szacunku dla psa
                                          • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:27
                                            ..i wszystkich kolejnych " pieskich " upadków - warto znowu wstać i
                                            zawsze dalej iść...:)
                                            gosia
                                            • weronka77 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:32
                                              niestety coraz bardziej geszefciarski ten festiwal się robi;-(((Mnie
                                              urzekł Radek i Raz, dwa, trzy śpiewające piosenki Młynarskiego a
                                              zwłaszcza: " Jeszcze w zielone gramy". Piękne.
                                              • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:43
                                                a Marylka ze swoimi "przebieraniami" , niczym panienka do
                                                wzięcia...:))))
                                                gosia
                                                • weronka77 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:46
                                                  No niestety telewizja publiczna goni tabloidowe prywatne. A tam
                                                  tzw "targetowy" widz to dość specyficzna osoba...
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:50
                                                    a ...bo ta publiczna to się pewnie lubi bawić w " gonić króliczka" -
                                                    ale kiepsko jej to idzie...:)))
                                                    gosia
                                                  • weronka77 Re: zawsze warto 16.06.08, 22:55
                                                    nie tylko;-) Czyta "Życie na gorąco", "Super Express" i tym
                                                    podobne.Zabawy też ma specyficzne, podobnie jak poczucie humoru
                                                    charakterystyczne dla tej sporej niestety, grupy społeczeństwa. No
                                                    ale, ma się właśnie IM podobać. Dla innych są festiwale w Olsztynie,
                                                    Wrocławiu, Krakowie...
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 23:01
                                                    w zasadzie ja to się nie mogę połapać w tych wszystkich kanałach i
                                                    programach....tyle się ich narobiło...:))
                                                    Kiedyś były dwa i też było...:))))
                                                    gosia
                                                  • weronka77 Re: zawsze warto 16.06.08, 23:02
                                                    dlatego ja nie oglądam tylko słucham;-)
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 23:05
                                                    też wolę radio...jakoś bardziej mi przyjazne...
                                                    gosia

a w ogóle telewizja ogłupia i kłamie....:)))
                                                  • weronka77 Re: zawsze warto 16.06.08, 23:06
                                                    to prawda.
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 16.06.08, 23:09
                                                    a...przepraszam , zapomniałam na moment , ze jedna stacja warta jest
                                                    uwagi i dlatego czasami TRWAM.......:)))))
                                                    gosia
                                                  • trooly Re: zawsze warto 17.06.08, 08:37
                                                    gosia.43 napisała:

> a...przepraszam , zapomniałam na moment , ze jedna stacja warta
                                                    jest
                                                    > uwagi i dlatego czasami TRWAM.......:)))))

Dziwoląg ze mnie? Cenię TRWAM, wiem że wielu osobom potrzebny jest
                                                    szczery przekaz, potrzebna jest wspomniana stacja. Słucham jej,
                                                    oglądam programy, uspokajam się, raduję faktem, że mój tato
                                                    odnajduję w niej naszą przeszłość, teraźniejszość i przyszłość –
                                                    normalność. W pracy hmm, radio mam nastawione na RMF FM. Dziwna
                                                    sprawa, polubiłem redaktorów z T i FM, a przecież nie jest to
                                                    idealne zestawienie, pozornie tylko. Słuchając uśmiechniętego
                                                    Roberto robi się spokojniej, gdy dopada go łagodna irytacja,
                                                    przenosi się na mnie. Czasami męczy mnie długotrwała kikomania. Nie
                                                    dziwię się zatem, że innych męczy duża dawka modlitwy. Różne mamy
                                                    potrzeby. Wszysto razem działa, jest ok. Szanujmy się, jedno życie,
                                                    trudne lecz piękne, życie... Gosiu.
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 17.06.08, 12:36
                                                    Trochę nie rozumiem Twojej "złośliwosci " - ale widocznie tego
                                                    potrzebujesz..i tak na ten moment masz.
                                                    Czasmi też warto przymknąć oko i wyobrazić sobie , że może ktoś
                                                    troche forumowo żartuje i nie brac tak wszystkiego dosłownie..

Nie mam pojęcia i zupełnie nie rozumiem - dlaczego miałabym być
                                                    zauroczona TRWAM ? Wolno mi miec swoje zdanie i mam do tego
                                                    prawo . Wcale też nie wyśmiewam czyjegoś. Nie ma bowiem dla mnie
                                                    istotnego znaczenia kto w co wierzy i w czym odnajduje siebie - czy
                                                    to jest modlitwa , czy to jest pisanie , czy to jest medytacja.
                                                    niech każdy realizuje sie w tym - co mu słuzy i co mu po drodze.

Szacunek mam i zawsze miałam dla każdego istnienia i kazdego
                                                    człowieka , a , że czasami lubię pożartowac - to nie moj już
                                                    problem - jak ktoś to na swój sposób interpretuje ...no , serio...
                                                    pozdrawiam :)
                                                    gosia
                                                  • trooly Re: zawsze warto 17.06.08, 14:48
                                                    Sądzisz, że jestem złośliwy? Gosiu, zwyczajnie wyraziłem swój
                                                    pogląd, nie było w tym żadnej złośliwości, naprawdę. Napełniony
                                                    jestem próżnością i powagą, jak stacja benzynowa, starczy mi na
                                                    długie lata. Nie widzę większego sensu, by wzajemnie stroszyć pióra.
                                                    Dziwnie reagujesz. Zawsze podkreślałem, że odpowiada mi Twój tok
                                                    myślenia, drobne różnice w pogladach, na to i owo, to zupełnie
                                                    normalne, na szczęście normalne!!! Może ja nadmiernie żartuję, może
                                                    nie umiejętnie przekazuje własne myśli. Dlaczego zaraz mam się
                                                    złościć, mamy się złościć? Szczerze twierdzę, że jesteś porządnym
                                                    człowiekiem, z czystym wnętrzem. To, że każdy patrzy na
                                                    rzeczywistość z innej strony, to tylko przypadek. Napisałem, że
                                                    spokojniej mi, gdy słucha się Roberto, czy to coś złego, naprawdę go
                                                    lubię. Źle jest, gdy polubimy przypadkowo napotkanych ludzi o
                                                    pozornie różnych światopogladach, chyba nie. Pomyślałem o moich
                                                    wielu znajomych, o tym jak trudno im wykupić lekarstwa, o tym że
                                                    postęp cywilizacyjny stworzył świat nadmiernie mechaniczny, świat w
                                                    którym mało jest miejsca na wyciszenia na ucieczkę od
                                                    katastroficznych wiadomości, tylko „masakra i masakra”. Jeden lubi
                                                    słuchać Janka, drugi Franka. Dlatego uwaga. Ważne jest jednak to, by
                                                    był w nas wzajemny szacunek. Zapewniam, że Ciebie szanuję. Gosiu.
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 17.06.08, 16:11
                                                    Bardzo Cię w takim razie przepraszam. nie wiem dlaczego - poczułam
                                                    taką jakąś kąśliwość w Twoim słowie..
                                                    Ale z drugiej strony - dziękuję Ci , bo zupełnie przypadkowo
                                                    uświadomiłam sobie , że ostatnio chyba parę osób opacznie
                                                    zrozumiałam i to osób mi bliskich , które zapewne nie chciały mnie w
                                                    żaden sposób zranić , nie te osoby. Mówię oczywiście o świecie
                                                    realnym..
                                                    Pewnie to wszystko z przepracowania i natłoku problemów...
                                                    gosia

przepraszam raz jeszcze :)
                                                    g
                                                  • trooly Re: zawsze warto 18.06.08, 10:18
                                                    Uffff, lżej mi.

W Opolu, tak jak wszędzie, przerost gawędziarstwa. Miał być
                                                    festiwal, nie śpiewy przez bajanie. Ciepło pozdrawiam.
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 18.06.08, 10:54
                                                    Eeee tam ..tylko lżej ?? Myślałam ,że będziesz z głową w chmurach
                                                    chodził..i podśpiewywał sobie , a tu masz ..tylko lżej...:)

Ot..taka to postawa facetów obojętna prawie że - na kobiece słowa
                                                    miód..:)
                                                    gosia

pozdrawiam słomecznie i uśmiechy ślę :)
                                                    g
                                                  • latarnick Re: zawsze warto 18.06.08, 11:04
                                                    kocham radio gdy siedze za kierownica
                                                  • gosia.43 Re: zawsze warto 18.06.08, 11:10
                                                    szczególnie w korku...
                                                    gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka