Gość: crimson IP: *.chello.pl 21.09.03, 22:29 grozi mu dożywocie....to czy się przyznaje do zamiaru zabójstwa nie ma znaczenia, skoro sposób działania wskazuje, iż musiał się co najmniej godzić na śmierć znajdujących się w podpalanym mieszkaniu osób Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andma Potrzebne 2 dochodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 00:42 Prokurator w tym wypadku bardzo łatwo może zmienić kwalifikację czynu. Andrzej Z. dobrze znał mieszkanie, wlewając benzynę pod drzwiami wiedział, że łatwopalny przedpokój uniemożliwi ewakuację i doprowadzi do natychmiastowego i gwałtownego pożaru całego mieszkania. Straszna jest w tym wszystkim śmierć 2 osób, której można było zapobiec. Myślę, że Straż Pożarna przeprowadzi dokładne wewnętrzne dochodzenie prawidłowości swojego działania, a prokurator również tutaj znajdzie dowody (łagodnie mówiąc) niedopełnienia obowiązków służbowych w wyniku którego dwie osoby poniosły śmierć. Jak to możliwe, żeby oczekiwać 17,5 min. na przyjazd straży? Przez te stracone 12 min. można było uratować ofiary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.zax.pl 22.09.03, 07:55 JA tylko powiem tyle , jestem ze szkoły tej do której Paulina chodziła wyobrażacie sobie jak przeżywaja to najbliższe jej koleżankioraz naibliżsi koledzy, powiem wiecej cała szkoła jest zaszokowana , dzisiaj pewnie bedzie minuta ciszy a później większośc pójdzie na pogrzeb :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspolczuje Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.net.autocom.pl 22.09.03, 08:43 faktycznie, Tobie i reszcie najwieksza sie stała tragedia... wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: 81.21.202.* 22.09.03, 10:24 Nie czepiaj się, przecież wcale nie napisał(a) że im się stała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a80 Szukam osoby która filmowała całą akcję straży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 08:25 Szukam osoby która filmowała całą akcję straży pożarnej. proszę o kontakt a80@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.proxyplus.cz / 10.12.10.* 22.09.03, 14:26 JEST DLA MNIE ZAGADKĄ DLACZEGO SĄSIADKA Z 3 PIETRA NIE MIAŁA ŚWIADOMOŚCI CO SIE DZIEJE ! MIAŁA PRAWO SIE BAĆ ALE CHYBA INSTYNKT LUDZKI PODPOWIADA ZE JAK SIE PALI TO TRZEBA POMÓC- (NA WSIACH W REMIZACH STRAŻACKICH LUDZIE JAK SIE PALI ZLATUJĄ SIE ZEWSZĄD I POMAGAJĄ)-DLACZEGO NIE OTWORZYŁA DRZWI-? AŻ TAK SIE BAŁA ? BYŁA OBRAŻONA NA SĄSIADKE? NIED WIERZE ZE NIE SŁYSZAŁA CO SIĘ DZIEJE TUŻ NAD GŁOWĄ -GDYBY OTWORZYŁA DRZWI -PEWNIE BY MOŻNA BYŁO OM POMÓC -CO SIE DZIAŁO W GŁOWIE TEJ SĄSIADKI TO JEST DLA MNIE ZAGADKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:14 Gość portalu: dlaczego napisał(a): > JEST DLA MNIE ZAGADKĄ DLACZEGO SĄSIADKA Z 3 PIETRA NIE MIAŁA > ŚWIADOMOŚCI CO SIE DZIEJE ! MIAŁA PRAWO SIE BAĆ ALE CHYBA > INSTYNKT LUDZKI PODPOWIADA ZE JAK SIE PALI TO TRZEBA POMÓC- > (NA WSIACH W REMIZACH STRAŻACKICH LUDZIE JAK SIE PALI ZLATUJĄ > SIE ZEWSZĄD I POMAGAJĄ)-DLACZEGO NIE OTWORZYŁA DRZWI-? AŻ TAK > SIE BAŁA ? BYŁA OBRAŻONA NA SĄSIADKE? NIED WIERZE ZE NIE SŁYSZAŁA > CO SIĘ DZIEJE TUŻ NAD GŁOWĄ -GDYBY OTWORZYŁA DRZWI -PEWNIE BY > MOŻNA BYŁO OM POMÓC -CO SIE DZIAŁO W GŁOWIE TEJ SĄSIADKI TO JEST > DLA MNIE ZAGADKA. Wyobraź sobie że jestes sam w domu, wszystko zamknięte, środek nocy aż tu nagle ktoś wyrywa cie ze snu, wali w drzwi i krzyczy ze sie pali.... Jestem ciekaw jak ty bys sie zachował w takiej sytuacji. Pamiętaj że takim gadaniem jak twoje mozna bardzo łatwo kogos skrzywdzic. Ludzie są rózni i róznie reagują w takich sytuacjach. Szok i przerażenie zawsze robią swoje i zdrowy rozsądek nie ma wtedy wiele do powiedzenia. Błyskawicznie reagują tylko ci którzy są do takich sytuacji przygotowani i pewne odruchy mają we krwi. Dlatego prosiłbym cie abys na przyszłość dobrze się zastanowił zanim coś powiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psyhol Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 14:58 chodziłem do szkoły z dziewczyną która zginęła w tym porzaże i uwrzam, że konkubin który podpalił te mieszkanie powinien dostać dożywoci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: w3cache.* / 192.168.3.* 22.09.03, 17:23 każdy kto wydaje opinie o zdarzeniu powinien zebrać jak najwięcej informacji na temat zdarzenia i akcji, a nie opierać się tylko na relacji sąsiadów, gdzie każdy dodaje coś od siebie; sprawdżcie wiadomości w innych gazetach - zobaczcie ile kwestii opisanych jest odmiennie; można skrzywdzić kilka niewinnych osób, ferując wyroki na prawo i lewo - oczywiście odnosi się do sposobu przeprowadzenia akcji ratowniczej, a nie do działania sprawcy; niech sprawą zajmą się właściwe organy, wtedy w Gazecie powinno pojawić się sprostowanie, ewentualnie komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga odnośnie psa IP: w3cache.* / 192.168.3.* 22.09.03, 17:28 pies był polewany wodą jeszcze na balkonie; strażacy wynieśli zwierzaka, jeszcze wtedy żył; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata:( Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: *.solutions.net.pl 23.09.03, 17:05 Wiecie co płakać mi się chce jak czytam te wszystkie wasze opinie. Głupia sąsiadka jak nie wierzyła że sie pali to mogła otworzyć balkon i zobaczyć czy rzeczywiście sie pali, przecież przez balkon nikt jej do mieszkania nie wejdzie. Paulina była moja bardzo bardzo dobra koleżanka, z którą spędzałam wakacje. I od kiedy sie dowiedziałam cały czas płacze że jej nie ma i jej mamy też. A wy sie zamartwiacie psem (Tigerem) który tez był fajny ale to w końcu tylko zwierzak!!! Ludzie zastanówcie sie troche co sie dla was tak na prawde liczy, czy to że one nie żyja czy to kto podpalil im mieszkanie albo czemu ta sasiadka nie chciala nikogo wpuscic. Juz nic nie wroci im zycia a sprawce spotka najwieksza kara jak on odejdzie z tego swiata i bedzie sadzony przez Boga!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Tragiczny pożar w Nowej Hucie IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 10.1.12.* 27.09.03, 09:36 droga renatko,zanim walniesz kolejna gafe i powiesz,ze pies to tylko zwierze,to zastanow sie nad tym,kto tego gacha do domu sprowadzal i kto z nim spal.zastanow sie,czy jak krzyczy 40 osob czy nawet 5,to czy zawsze wyraznie slychac: pozar!!!!!zastanaow sie,czy jak u ciebie na klatce ktos robi awanture to slyszysz w mieszkaniu przy np wlaczonym telewizorze co ludzie krzycza do siebie.zastanow sie ogolnie nad sensem swojego bytu i nie mow wiecej,ze pies to tylko zwierze dobrze?i pomysl nad tym,kto gacha do domu wpuszczal Odpowiedz Link Zgłoś