Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościuszki

IP: *.chello.pl 24.06.08, 15:06
To najgorsza podstawówka jaka tylko może być.Nauczyciele tragiczni
nie umiejący sobie poradzić z hołotą.Dyrektor który jest tu
nauczycielem Polskiego wogule nie potrafi uczyć i wiecznie jest
spóźzniony na lekcję minimum 15 min!!!!!!!!Nieraz wogóle nie
przychodził na lekcje bo mu się nie chciało.Nauczyciele dbają tylko
o swoich pupilków i ich wysyłają na między szkolne konkursy z
miernymi efektami.A ci którzy naprawde nadawali by się na takie
konkursy wogule nie są o nich poinformowani.Jeśli nie chcecie aby
wasze dzieci nie zostały zniszczone przez tą szkołe to omijajcie ją
z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 14:15
      A ja mam inną opinię na ten temat ;)
      Szkoła świetna,perfekcyjnie przygotowuje do egzaminu na koniec szóstej klasy..
      Nie prawdą jest ,że na konkursy zostają wysyłane same "pupilki" ,konkursy
      zostają ogłoszone i wszyscy chętni mogą wziąć udział.

".Jeśli nie chcecie aby
      > wasze dzieci nie zostały zniszczone przez tą szkołe to omijajcie ją
      > z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Chodziłam do tej podstawówki przez 6 lat ,a teraz chodzę do jednego z
      najbardziej renomowanych gimnazjów w Krakowie (i nie mam żadnych zaległości -
      wręcz przeciwnie :) )

Pzdr.
    • Gość: ktoś Re: Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościusz IP: *.zax.pl 10.10.09, 20:15
      "wogule" cieciu to ty się nałócz pisać... Co zranione ambicje? Czy
      leczysz swoje zranione ego, laibo kompleksy...
    • Gość: Intelektualistka Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościuszki IP: *.ghnet.pl 25.02.10, 12:29
      Potwierdzam pierwszy post. Ta szkoła jest po prostu tragiczna. Wiem,
      bo niestety zmuszona byłam do niej chodzić. Jest tam naprawde niski
      poziom nauczania. Nauczyciele są do kitu. Nie mówiąc już o
      towarzystwie, które tam chodzi. To poprostu jest swołocz. Dyrekcja
      wyznacza swoich ulubieńców na konkursy, a innych którzy bardziej się
      do tego nadają to ich dyskryminują.
      Język polski również miałam z dyrektorem szkoły i było
      skandalicznie. Większość lekcji po prostu się nie odbyła i dzięki
      temu mam spore braki.
      P.S. Nikomu ie polecam tej szkoły. A jeśli ktoś twierdzi, że
      to ''świetna szkoła dobrze przygotowująca to egzaminu" to tylko
      świadczy o tym, że ta osoba ma chyba jakieś problemy.
    • Gość: uczeń.. niestety Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościuszki IP: *.pradnik.net 12.07.10, 14:33
      ta szkoła powinna zostać jak naszybciej zamknieta a nauczycieli powinni
      odesłać do psychiatryka mam nadzieje ze nauczyciele tej szkoł to czytaja
      a pan dyrektor moze nam wyjasin dlaczyego wyzywa te biedne dzieci od guwniarzy!!!!
      wychowawca z ktorym mialam do chynienia potrafil klamac rodzicowi w zywe oczy
      jakie to dziecko jest nie dobre i sie nie uczy a sam jest totalnym psycholem
      poprostu skandal!!!!!!
    • Gość: forumowicz Re: Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościusz IP: *.83.b6.static.xlhost.com 18.07.10, 00:48
      czyżby kolejna bezpodstawna nagonka na szkołę w Krakowie
      • Gość: iiii bezpodstawna nagonka IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 13:04
    • Gość: xyz szkola IP: *.range86-135.btcentralplus.com 07.07.11, 23:27
      To fatalna szkola! Nauczyciele do kitu. Duza czesc uczniow to rozwydrzona i pozbawiona wychowania banda. Poziom skandalicznie niski.
      ODRADZAM!
      • Gość: *m Re: szkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 13:06

jeżeli chodzi o wychowanie uczniów to niestety wina rodziców a nie nauczycieli. dzieci powinno się wychować od początku a nie myśleć że szkołą za nich to zrobi. I nie zrzucać winy na szkołę, bo to jak się dzieci w szkole zachowują wynoszą z domu.
        • Gość: ... s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.12, 19:26
          Ta szkoła to kompletne dno pod każdym względem!
          Nie polecam.
          Na prawdę nie warto tam chodzić.
    • Gość: xyz Re: Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 10:12
      Zdecydowanie odradzam tę żałosną szkołę z powodu żenująco niskiego poziomu nauczania i chodzącego tam marginesu społecznego.
    • Gość: gość zgadzam się IP: *.connectic.pl 21.02.14, 23:37
      Zgadzam się z opinią o szkole 58.Masakra.Jestem rodzicem jednego z uczniów i powaznie zastanawiam się nad zmianą szkoły syna.Poziom zerowy.nauczyciele w większości żenada.Nic poza minimum programowe,a w niektórych przypadkach nawet minimum nie jest realizowane.Nic poza lekcjami szkoła nie ma do zaoferowania.Moim zdaniem wine za taki stan rzeczy ponosi Dyrektor,który najzwyczajniej spoczął na laurach a może za długo już nim jest i mu nie zależy na poziomie szkoły,a szkoda bo mozna wiele dobrego zrobić z dzieciakami w tym wieku.
      • mamab70 Re: zgadzam się 10.08.14, 14:58
        Nie widzę powodu aby aż tak narzekać na tą szkołę.Nauczyciele są różni jak wszędzie .Część jest bardzo zaangażowana w pracę z dziećmi i świetnie współpracuje z rodzicami (jak np. pani wicedyrektor) Zastrzeżenia wielu rodziców ma do anglistki i podobno zajęcia z panem dyrektorem kuleją.Moje dzieci chodzą do tej szkoły.Córka zdała w tym roku test gimnazjalny (37 pkt na 40) Przez 6 lat uczyła się,odrabiała lekcje,brała udział w konkursach,do których sama się zgłaszała, korzystała z bezpłatnych zajęć dodatkowych w szkole.Płaciliśmy jedynie za kurs angielskiego.Szkoła jest mała,bezpieczna,nauczyciele przychylni.Generalnie nieźle.Oczywiście nie każdemu ta szkoła musi odpowiadać i zawsze można szukać dalej.
      • Gość: M. Re: zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.14, 16:05
        Jestem rodzicem dziecka które uczy się w tej szkole i sam do niej chodziłem kiedy obecny dyrektor obejmował to stanowisko, więc mam porównanie i z przykrością muszę stwierdzić, że zaszło dużo zmian niestety na gorsze pod względem choćby całej organizacji pracy nauczycieli i ich leniwego podejścia do pracy, oczywiście są nieliczne wyjątki zwłaszcza wśród starszej kadry. Tak swoją drogą gdybym miał tyle dni wolnych od pracy w ciągu roku co oni to też bym się rozleniwił. Rzeczywiście szkoła nie oferuje nic ciekawego dla dzieciaków. Za moich czasów nie było miesiąca bez wyjazdów pozaszkolnych i interesujących wycieczek, nauczyciele sami starali się wyłapywać talenty i zachęcać do dodatkowych zajęć pozalekcyjnych typu SKS, kół zainteresowań, konkursów międzyszkolnych a uczęszczały wtedy klasy nawet do "F".
        Drażniący jest słaby przepływ informacji między nauczycielem a rodzicem, czasem nauczycielem i uczniem albo wręcz jego brak, lub co gorsza przekazywanie sprzecznych informacji (np co do zakupu podręczników bądź korzystania z nich w przyszłym roku szkolnym)
        Ale ostatecznie dzieciakom w 58 nie jest jakoś tragicznie ;)
    • Gość: ojciec Re: Szkoła Podstawowa nr 58 im. Tadeusza Kościusz IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.08.16, 09:36
      Niestety szkoła zupełnie nie pasuje do współczesnych standardów. Wygląd budynku odstrasza, kadra pedagogiczna robi bo musi, organizacja w szkole-żadna! Zdecydowanie nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka