Gość: Securex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:58 Witam serdecznie - poszukuję opinii kogoś, kto zna ten ośrodek. Ewentualnie może polecić coś w dobrym standarcie na Koh Samui dla rodzin z dziećmi. THX za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tartaczek Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 10.04.08, 21:36 Generalnie wyspa jest swietna,ale nie odpowiem Ci na temat poszczegolnych resortow,bo ich jest duzo.My pare lat temu wybralismy to co nam oferowalo biuro w hotelu w Bangkoku i bylismy bardzo zadowoleni.Mysle,ze najlepiej sprawdzic w necie na ich stronie,jesli taka maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Securex Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 08:17 Mają, a na niej dosłownie kilka zdjęć, wyglądających odpowiednio - rasowane lub prawdziwe ;))). Stąd pytanie o osobę, która była. Wracając do Koh Samui - jak uważasz - lepiej zamieszkać w pobliżu Chaweng czy na zachodzie wyspy - chodzi mi o komunikację, transport wycieczkowy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 12.04.08, 19:27 witaj! my bylismy w tamtym roku na Koh Samui.wczesniej objechaliśmy całą lądowa Tajlandie. wybor tej wyspy to byl strzal w 10! nasz resort nazywal sie Pinnacle Resort Samui(okolice Menam).to na polnocy wyspy, ktora to czesc jest najspokojniejsza czescia wyspy i na ktorej jest najmniej halasliwych turystow. Chaweng to samo serce wyspy, bylismy tam raz.wybralismy sie taksowka, bardzo tanio, jechalismy od naszego resortu 20 minut.juz po 5 minutach bylam szczesliwa ze wybralismy kurort na polnocy a nie tam na Chaweng. pelno pijanych Amerykanow, szalenstwo handlowe, kazdy cos chcial nam sprzedac, tlum i upal dawaly sie we znaki, podczas gdy w naszym polnocnym zakatku szeroa, piaszczysta plaza prawie pusta, drewniane lezaki wolne a woda czysta, turysci w wiekszosci Niemcy spokojni i czysto przede wszystkim. zero halasliwych imprezowiczow. knajpek z jedzeniem bylo wiele juz 5 minut od osrodka, zreszta sniadania mielismy w osrodku, a tylko obiady jedlismy w restauracjach i w knajpkach.nie zaluje ze wybralismy polnoc wyspy, szczegolnie z dzieckiem bedziecie mieli tam pelną swobode a nie tlumy na plazach Chaweng. czy jedziecie z polskiego biura podrozy? pieknego pobytu i niezapomnianych wrazen zycze zakochana w Tajlandii asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Securex Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 14:13 Jedziemy z biura polskiego, ale w jest to wycieczka organizowana dla naszej 11 osobowej grupy. Mamy do wyboru również ośrodek pomiędzy Maenam a lotniskiem - uważasz wyraźnie że ta część wyspy jest spokojniejsza - a jak z transportem z tej części(promy, atrakcje)? Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 14.04.08, 18:08 hmm, nie bardzo rozumiem określenia osrodek pomiedzy Maenam a lotniskiem.ale przy plazy??jesli nie jest z bezposrednim dostepem do morza to dac sobie z nim od razu spokoj.jesli jest przy morzu bezposrednio, to ja wybralabym raczej ten niz przy Chawengu.co do atrakcji to raczej pozostaje cieszyc sie woda, jedzeniem i pogoda.mozna wybrac sie na wycieczke do centrum wyspy, ktore to wycieczki sa oferowane przez miejscowe biura ale prosze pamietac o wysokiej temperaturze powietrza i zadac sobie pytanie czy warto sie meczyc w upale.dla mnie duzo ciekawsza jesli chodzi o zwiedzanie jest sama Tajlandia lądowa, co do Koh Samui to nastawialam sie na odpoczynek i wylegiwanie sie na plazy.co do trasportu, wszedzie dostepne sa klimatyzowane taksowki a takze mini busy.o cene targowac sie trzeba zawsze to fakt, ale nie sa to duze sumy.z lotniska do Maenam jedzie sie okolo 20 minut.mini bus wzielismy z lotniska bezposrednio.choc ciezko nazwac to lotniskiem, to raczej lądowisko dla malych samolotow, choc bardzo fajnie wkomponowane w krajobraz.wracajac do pytania, ktora czesc jest spokojniejsza to bede stala przy opcji Maenam.spokoj, idylla, cisza.co do promow, czy chodzi o promy laczace z lądem, z Tajlandią lądową, czy o promy, ktore zabieraja na wycieczki po morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 18.04.08, 16:15 oj widze dziewczyno ze pojechałas taki kawał a niewiele wiedziałas i niewiele wiesz.. tylko raz być w chaweng ... co do chaweng, faktycznie jest to centrum rozrywkowe wyspy (potem Lamai), i tętni tam zycie (głwonie nocne), ale też ma najpiękniejsza plaże na wyspie. biały piasek przede wszystkim, nie to co w maenam, tam jest żółto-brązowy i generalnie nie ma co robić po zmierzchu. zdecydowanie polecam Chaweng (choć sam byłem w Samui Palm Beach Resort w Meanam) - jest tam tyle resortów ze mozna wybrac cos na uboczu, gdzie bedzie cisza i spokój a i wieczorem bedzie co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 18.04.08, 16:18 pogoda.mozna wybrac sie na wycieczke do centrum wyspy, ktore to wycieczki sa > oferowane przez miejscowe biura ale prosze pamietac o wysokiej temperaturze > powietrza i zadac sobie pytanie czy warto sie meczyc w upale. większej bzdury nie widziałem/czytałem, oczywiście ze warto, upały w Tajlandii są normalnością takze w porze deszczowej, poza tym polecam zamiast korzystania z miejscowych BP, wypożyczyc auto albo skuter i wybrać sie samemu. Objechałem wyspe kilka razy, w środku są przesliczne wodospady no las tropikalny.. warto to zobaczyć, poza tym piękna szmaragdowa zatoka po południowej stronie wyspy... Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort 18.04.08, 16:49 nie rozumiem skąd ten atak?? wystarczyło podzielić sie swoją opinią. odpowiadałam na pytanie osobie, która jedzie tam z dziećmi. czyli może nie koniecznie ma ochote na życie nocne w Chawengu a raczej spokój i piękną plaże w Maenamie. wspomniałam tez o upale ale jako o przeszkodzie, która dla mnie miała znaczenie, nie wypowiadałam się kategorycznie, że na wyspie nie ma co oglądać. dla mnie znacznie przyjemniejsze było podziwianie natury w tym lasów, w samej Tajlandii lądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Securex Re: Koh Samui - Chaweng Buri Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 09:30 Prom = statek przewożący pomiędzy dwoma lądami. Odpowiedz Link Zgłoś