Dodaj do ulubionych

Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte

IP: *.chello.pl 15.07.08, 21:13
Co to za problem ustawić przy skrzynkach kosz na śmieci - tak by można było do
niego wrzucać ulotki.

Dla mnie to bardzo wygodne, że wreszcie w moim bloku wymieniono skrzynki na
"europejskie". Do tej pory dostęp do skrzynek mieli tylko pracownicy rejonowej
poczty, a doręczyciele paczek nie mieli (bo paczki przynoszone są przez pocztę
spoza rejonu) i ci od paczek zostawiali awizo albo zmięte i wciśnięte w
szczelinę, albo w ogóle na podłodze korytarza pod skrzynkami!
A teraz mogą bez problemu włożyć awizo do skrzynki.
A ulotki wyjmuję i wyrzucam do kosza w mieszkaniu - nie widzę problemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: !!!!!!!!!! Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.chello.pl 15.07.08, 22:54
      Rzeczywiście zbyt szeroko otwarte, można z nich wszystko wyciągnąć !!!!!!!!
      • Gość: SpeX Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.lipska.net 16.07.08, 04:28
        To zależy do administracji jakie skrzynki kupiła. Osobiście mam dostęp do kilku
        modeli i nigdzie nie miałem wrażenia iż pocztę można wyciągnąć przez otwór
        wrzutowy, no chyba że poczta już się nie mieści w skrzynce.
        • Gość: vortex Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.uwm.edu.pl 16.07.08, 07:29
          > nigdzie nie miałem wrażenia iż pocztę można wyciągnąć przez otwór
          > wrzutowy, no chyba że poczta już się nie mieści w skrzynce.

ja mam inne wrażenie - mam taką skrzynkę i jeśli akurat nie mam przy sobie
          kluczyka, to z lekkim trudem ale skutecznie wyciągam awizo czy list przez
          szczelinę, mając średniej wielkości męską dłoń, więc kobiety i dzieci na pewno
          wyciągnęłyby wszystko bez najmniejszego problemu
          • Gość: Ania Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:00
            Mamy takie skrzynki (Kazimierza Wielkiego)od kilku miesięcy. Kiedyś
            zgłosiłam na poczcie, że nie chcę mieć ulotek w skrzynce. Był
            spokój. Teraz od nowa mam zasypaną skrzynkę ulotkami i strasznie
            mnie to wkurza. Kiedyś nawet znalazłam w skrzynce... ciastko! Byłam
            w szoku, bo naprawdę nawet przez tę szczelinę chyba ciężko było je
            wcisnąć... A jakbym akurat była dłuższy czas poza domem?...
            Wolałam stare skrzynki. :-/
            • Gość: Robert Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.euroticket.pl 16.07.08, 10:54
              Nie masz wyboru - skoro wszyscy uznali z góry że należy dostosowywać się do niekoniecznie lepszych" dyrektyw to trzeba tak robić. Dlatego właśnie przestrzegam przed bezmyślnym akceptowaniem wszystkiego tego co unijne.
              Jedyne co ci pozostaje to dać listonoszowi i dostarczycielowi klucz od domofonu i nie wpuszczanie ulotkarzy
              • Gość: poliglotka Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.77.classcom.pl 16.07.08, 11:08
                To jakaś paranoja !!

tu chodzi o kulturę osobistą

Pracowałam kilka razy w Austrii za każdym razem po 3 miesiące,

nigdy nie zauważyłam by ktoś obcy przyszedł i wyciągał listy czy ulotki
                umieszczone w skrzynkach !!

ja byłam bardzo zadowolona z tych skrzynek dlatego że poza listami i ulotkami w
                Austrii do skrzynek dostaje się gazety!! Dla mnie to było niesamowite, jak
                wstawałam to szłam do skrzynki i wyciągałam gazety !!

• Gość: Bzyk2000 Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: 162.27.161.* 16.07.08, 13:15
                  Masz rację - tu chodzi o kulturę osobistą - a z tą to róźnie bywa ;-
                  ) Fakt - skrzynki ładne ale przez te dziury można bez większych
                  problemów wyciągnąc korespondencję. W sumie to do mnie przychodza
                  praktycznie tylko rachunku więc pół biedy jak by ktoś wyciągnął
                  i ... zapłacił ;-) ale raczej wyrzuci a ja dostanę potem wezwanie do
                  zapłaty z odsetkami albo gorzej :-/
                • Gość: x Propomuje rowniez nie zamykac drzwi-kultura:) IP: *.crowley.pl 16.07.08, 21:53
                  rece opadaja
    • Gość: piotr Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.mas.airbites.pl 16.07.08, 12:59
      oczywiście że wszystko da sie wyjąć z tych skrzynek ktoś to żle
      pomyślał
      • Gość: jerzy Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.mas.airbites.pl 16.07.08, 13:02
        oczywiście że wszystko wyciągne bez kluczyka
        • Gość: raj Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.ap.krakow.pl 16.07.08, 17:58
          Pozostaje mi tylko potwierdzic, ze bez problemu wszystko da sie ze skrzynki
          wyjac, jezeli nawet nie "gola" reka, bo sie nie zmiesci, to juz na pewno jakims
          cienkim przedmiotem typu srubokret, nozyczki itp. Kiedy u mnie w bloku
          wymieniono skrzynki i przez pare dni nie mialem klucza do nowej skrzynki, bo
          spoldzielnia mi jeszcze nie dala (!), to tak wlasnie wyciagalem listy.
    • Gość: piotr Polak ma zawsze problem IP: 195.150.68.* 16.07.08, 16:07
      w dobie informatyzacji można zamówić e-wyciagi i e-faktury (przy okazji postawa
      ekologiczna), zyczenia coraz częściej ida smsem lum mailem ... pozostaja więc
      polecone z urzędów, reklamy programów lojalnościowych i ulotki czasem gazeta
      jesli ktos prenumeruje .......
      • Gość: kola Re: Polak ma zawsze problem IP: *.lama.net.pl 16.07.08, 17:19
        Wyjmuja np prenumerowane pisma :/
    • Gość: maria Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.lama.net.pl 16.07.08, 19:17
      Polacy to jednak kraj molkontentów. To za małe , to za duże, to ma
      dziury za duże , ato za małe. Czegoś za mało , a innego za dużo.
      Jednemu za jasno , a inny woli ciemno. Szukanie problemów tam gdzie
      ich nie ma to norma. Dziwię się, że gazeta - niby poważna zajmuje
      się takimi bzdetami.
      • Gość: sizna Re: Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 20:30
        Przecież każdy może sobie zatkać ten otwór i po sprawie
      • Gość: x Polakom daj spokoj i rusz glowa. IP: *.crowley.pl 16.07.08, 21:56
        Polakom daj spokoj i rusz glowa, ale jesli GW uznajesz za "pwazna
        gazete" to chyba na to nie mozna liczyc:(
    • Gość: jolka Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:12
      Wyrżną wszystkie lasy na te durne ulotki !
    • Gość: wredsf544n46m5 Co wam przeszkadzają ulotki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:59
      w wakacje parę razy, musiałem roznieść ulotki z pizzeri. Kulturalnie dzwoniłem
      dzwonkiem, że chce do skrzynek tylko ulotki wrzucić, mimo to większość odmawiała...

Dlaczego? To taki wysiłek, wziąść te 5 nawet ulotek dziennie i wyrzucić? A moze,
      akurat sie przyda bo będziesz miał smaka na pizze?

Kur%^a, ostatni raz chodziłem z ulotkami, czając się jak złodziej - następnym
      razem poczekam na takiego frajera z kosą pod klatką, i zarobie 200 zl w 15
      minut... Bo szlachcie nie chce się ulotki wyrzucić...
      • Gość: zet Re: Co wam przeszkadzają ulotki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 22:03
        Przyjdź do mnie z ulotkami to Ci gębę obiję !
    • Gość: xxx Skrzynki pocztowe zbyt szeroko otwarte IP: *.uek.krakow.pl 06.11.08, 10:52
      nikt nie poruszyl sprawy najistotniejszej przy wymianie
      skrzynek.Niezalezni Operatorzy domagali sie dostepu do skrzynek od
      Poczty Polskiej ale sami nie byli chetni w zainwestowanie w
      takowe ,skrzyneczki pomontowano za pieniadze nas odbiorcow chcianej
      lub nie korespondencji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka