carpaccio4 18.07.08, 13:54 "lubi nosić sztuczną biżuterię" - lubi czy nie ma innej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkk Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 14:51 ŻENUJĄCY POMYSŁ, naprawdę żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 14:58 strasznie mnie bawi takie udawanie alternatywności. Tak naprawde "moda" prezentowana na tym blogu niczym nie rozni sie od np. stylu Dody. O co mi chodzi? O to że ludzie na tych zdjeciach nie maja ZA GROSZ własnego stylu, wzorują się jedni na drugich i szukaja poparcia wsród innych, podobnie wyglądajacych emo dzieci i metro-chłopców. Tylko prosze, po co podpinać pod to pseudointelektualną otoczke? żeby ośmieszyć niektóre kierunki studiów na niektórych uniwersytetach? Czy to ma o kims świadczyć że jest fajny bo studiuje kulturoznastwo, interesuje sie polityką i problemami gender i jest wegetarianinem? Jak dla mnie świadczy to tylko o tym że nie umie samodzielnie myślec i na siłe szuka akceptacji wstyd z tym "pokażmy jak się nosi kraków", po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwers Wypominanie nie jest trendi, skończ. IP: *.238.spine.pl 18.07.08, 18:53 Strasznie mnie bawi takie krytykowanie i potępianie wszystkiego w czambuł. :) Bo jakże dojrzałym człowiekiem jest ten, kto potrafi tak trywialną rzecz zjechać z góry na dół? (nie pokazując przy tym oczywiście zbyt wiele inteligencji, kultury, że o dystansie do życia nie wspomnę...) Co to znaczy mieć własny styl według Ciebie? Chodzić w worze pokutnym (w dodatku uszytym własnoręcznie nieznanym nikomu ściegiem, żeby nie popaść w masowość- przecież worki to w Chinach robią na miliony), żeby na siłę nie upodabniać się do innych? Nie oczekuj od każdego kreatywności. Z dwóch powodów. 1. Wielu nie ma czasu, a jeszcze więcej ma to w poważaniu. 2. Gdyby nie było jakichś ustalonych kanonów, a każdy nosiłby to, co lubi i wymyślał coś nowego co rusz, to dopiero byś narzekał na bezguścia. Ludzie powinni chodzić w tym, co uznają za warte skopiowania i to świadczy o jakości kopiowanego wzoru- jeśli znajduje naśladowców, to ma jakąś (niekoniecznie kolosalną) wartość. A że wielu kopiuje nierozumnie i "uwłacza wartości" pierwowzoru- to się zdarza. Zapoznaj się z definicją słowa moda. Dobry styl nie znaczy własny, moda jest z definicji nastawiona na odtwórczość. Co nie oznacza, że jest zła, podobnie jak, ogólniej patrząc, kicz- może być atrakcyjny czy nawet piękny, ot co. Możesz mieć inne poczucie estetyki, ale swojej frustracji nie wyładowuj na innych. Mnie pomysł nie porywa, nie uważam też, żebyśmy mieli zbyt wielu dobrze ubranych ludzi. Ale właśnie to, że autorka nie wygląda jak z wybiegu nadaje sprawie autentyczności i to mi się podoba. Takie trochę "piękno dla każdego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Wypominanie nie jest trendi, skończ. IP: 89.174.215.* 21.07.08, 12:48 niech noszą co chcą, oryginalne czy nieoryginalne, ale po co to na blogu pokazywac?! nasladowac mozna tez kreatywnie. A jesli autorka bloga malo oryginalnie dobiera ludzi do zdjec to klopot w autorce a nie w ubieraniu. Taka jest prawda ze polska ulica nosi sie dziadowsko, a to co pokazujemy jako nasze street fashion to wylowione z tlumu osoby ktore sie ubieraja tak zeby wygladac zachodnia lub skandynawsko - kopiuja niekreatywnie do tego. Ad. 2 WTF? Autorka nie wyglada jak z wybiegu, ale wyglada jak przecietna, malo pomyslowa szwedka. Co do mody i dobrego stylu bardzo sie zgadzam (ze nie musi byc wlasny) ale jezeli chcemy tu pokazac styl to w pelnym przekroju, a generalnie na zdjeciach dominuja rurki, geterki i te sprawy. czemu nikt nie fotografuje eleganckich dziewczyn w szpilkach i drogich ciuchach - to nie jest juz street fashion? Bardzo mnie to denerwuje, dlatego na blogu autorki tez sie w tej sprawie wywnetrzylam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Re: tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:51 Nie wstyd.Wstyd to nie zmieniać tego co brzydkie, a na co się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraksa Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: 81.15.202.* 18.07.08, 15:11 a co za różnica??? - nie o tym chyba jest ten artykuł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 16:01 Sezon ogórkowy w pełni. Ale nudy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windowcat Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: 81.21.194.* 18.07.08, 16:16 Pomysl jest rzeczywiscie beznadziejny - zwlaszcza, ze te niby modne strone co sa na zdjeciach to wiesniactwo, a nie Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:17 kolezanka na zdjeciu nie ma pojecia o modzie, nosi za maly biustonosz i na sile probuje byc awangardowa. awangarda z ZARY? to sie porobilo Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 18.07.08, 17:56 1. Carpaccio: Lubi i ma inną. :] 2. Kkk: Jeśli uważasz, że pomysł jest żenujący, to mam nadzieję, że nikt Ci nie każe oglądać tej strony. 3. Szczery: Nigdzie nie napisałam, że jestem "alternatywna", ani, że próbuję być. Nie zakładam butów Dunky albo rurek i nie odgrywam osoby, która snobuje się na muzykę elektroniczną albo tzw. alternatywną. Mam wrażenie, że niektóre dzieci - emo albo 'indie' na ulicach próbują być bardziej alternatywne, niż wszyscy pozostali. Modne jest bycie alternatywnym, doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Czym wobec tego mam się interesować, co czytać i oglądać, żeby być faktycznie "alternatywną"? Masz ciekawe poczucie rzeczywistości. 5. Nuda: Patrz 2. 6. Windowcat: Dzięki za "konstruktywną" krytykę. 7. Gość: Efekt "za małego biustonosza", to po prostu efekt grubego biustonosza, który odcina się na cienkim materiale bluzki. Ale dzięki, że zwracasz tak baczną uwagę na mój biust :-) Poza tym, patrz: 3 8. Krakowianko: będziemy publikować to, co uznamy za warte publikacji, nie wszystko hurtem. Miałam dobrać jakiś czerwony dodatek, żeby było wyraźniej, ale z niego zrezygnowałam - widzę teraz, że nieco szkoda, ale człowiek uczy się na błędach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaannn Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 18.07.08, 22:19 Z tym biustonoszem to racja! Zdecydowanie zły rozmiar. Wpadnij na Lobby Biuściastych - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203. Potem już nic, nigdy nie będzie takie samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.centertel.pl 18.07.08, 22:28 z czerwonych dodatków, najlepszy byłby burak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kovikko Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:32 A czym się to jakoś wyróżnia, poważnie pytam? Naprawdę to taka niesamowicie ciekawa kreacja coby o tym artykuły pisać? W centrum tłumy podobne się przewalają, i tyle ich że alternatywą to się robi chyba bluza "pretoriana" czy innego "hwdp" jakiegoś "pitbula", a nie takie wdzianka. Autorce polecam troszkę więcej ruchu, bo póki co może tak źle nie jest, ale żeby za kilka lat się nam nie rozlała, i modą nie przestała się interesować;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: 213.134.189.* 18.07.08, 17:38 pomysł na sezon ogórkowy fajny, bo zdarzają się w Krakowie dobrze ubrani ludzie. Podejrzewam jednak, że wszyscy którzy wyślą swoje zdjęcia będą chcieli po prostu się trochę podlansować na gazecie.pl. Pani Gabriela jakaś bezbarwna i niewyraźna, nie wydaje mi się że to dobre dla niej kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 18:03 KRAKÓW SIĘ NOSI, A WARSZAWKA TEGO NIE ZNOSI! wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.chello.pl 18.07.08, 18:40 Moim zdaniem żenujące to są co poniektóre komentarze. Nie wnoszą one żadnej konstruktywnej krytyki, a służą chyba jedynie wylaniu frustracji, że ktoś wpadł na fajny pomysł, i na dodatek został dostrzeżony. Żal mi tych osób, które chcą sie poczuć lepiej gnojąc innych. A propos braciom Wright również wmawiano, że ich pomysł jest do d... i żadna maszyna nie jest w stanie wzbić się w powietrze, i co by było gdyby tych bzdur posłuchali? Tak więc Gabrielo nie przejmuj się i rób swoje. Pomysł jest ciekawy, i na pewno znajdą się osoby chętne zajrzeć tutaj co czwartek aby poczytać i pooglądać. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typowy samiec. Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: 213.180.137.* 18.07.08, 19:17 Na modzie się nie znam, ale jak zachwyca, skoro nie zachwyca? I gdzie tu coś, co się zowie "kobiecością"? Całość wypada przede wszystkim nudno. Na ulicy bym się nie obejrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
halcyondaze Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 30.01.10, 00:12 a ja wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack211 Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.chello.pl 18.07.08, 19:58 zdjecia ze strony - przykro mi - porazka .... to ma byc 'fashion' ? chyba niebardzo autorom sie to udalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 22:35 "ubrana normalnie",jak tysiące klientek współczesnych galerii handlowych i niepotrzebnie autorka pisze gdzie kupiła składniki ubioru, bo to widać że nie u Gucci'ego a może i nawet z "tandety", ale nie o to chodzi, nie taki chyba "ubiór" może trzeba by przedstawiać, lub nie takie banalne zestawienia... w krakowie -porównując do innych miast dużo jest osób a zwłaszcza dziewczyn ciekawie ubranych, więc może i mam nadzieję że ta piewrwsza propozycja to tylko pretekst dla innych aby zechcieli przedstawić swe pomysły... "normalnie ubrany" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la vie en rose Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 23:43 dziewczyno, zainwestuj w make up i fryzjera!!! niestety nie wygladasz pieknie naturalnie, trzeba czasem cos na twarz pacnąć! to w 100% przyjacielska rada! Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Pokażmy jak się nosi Kraków! 19.07.08, 01:45 A mnie się podoba i kibicuję Twojemu nowemu projektowi. ci od "przyjacielskiej krytyki" się nie znają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emdżej Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 06:53 kkk, zgadzam się z tobą, toż to faktycznie żałosne, zgadzam się mimo że nie raczyłeś/aś łaskawie sprecyzować co konkretnie. Zgadzam się ślepo, gdyż zauroczyła mnie różnorodność czcionki i ta rozkosznie wyczerpująca argumentacja... tragedia, twój post z kolei uradował mnie niezmiernie, zdołałas wytropić i zdemaskować Gabrielę, bezczelną dziewuchę która na siłę stara się być alternatywna i w dodatku ma czelność wypowiadać się w internecie na temat, o zgrozo, mody. Brawo! Do tych i do innych mam tylko jedno pytanie, dlaczego zamiast konstruktywnej krytyki stosujecie chyba z "Faktu" zapożyczoną technikę plucia i domniemań. Pomysł jak pomysł, nie pierwsza i nie ostatnia taka akcja. Co do ubrania Gabrysi; o gustach sie nie dyskutuje. Dzisiejsza moda daje nam tak szerokie pole do popisu że naprawdę trudno stwierdzić co jest trendy a co passe (Przynajmniej mi, ponieważ na modzie nie znam sie bardziej niż wy, a na pewno mniej niż pani G. ) Czy tak frustrujący i przykry jest fakt, że dziewczyna ma zainteresowania inne niż siedzenie przed tv w oczekiwaniu na kolejne odcinki kolejnego polskiego tasiemca? Czy żałosne jest to że studiuje, czy tez moze kierunek który sobie obrała. A może żałosne i żenujące jest jej zaangażowanie w "modny" projekt. Osobiście nie widzę w tym pomyśle nic nadzwyczajnego, przejrzałam blog autorki, gdzie znalazłam parę zdjęć interesujących i pare zwyczajnych(dla mnie). Nie dopatrzyłam się jednak ani w komentowanym artykule, ani w rzeczonym blogu owej "pseudointelektualnej otoczki", "udawanej alternatywności" czy tez zapewnienia ze "moja moda jest i tylko moja a jesli śmiesz twierdzić inaczej lepiej nie wychodz z domu" Pomysł szukania inspiracji na ulicy również świadczy o otwartości autorki na wszelkie propozycje i pomysły. Dlaczego bronię tego projektu mimo że jak juz wyznałam moda nie jest moim konikiem? Ponieważ moi drodzy, mieszkam w Krakowie i jako krakowianka poczułam się urażona. Miasto kultury, Miasto studentów. Miasto, które dużą część swojego uroku, popularności i reklamy zawdziecza właśnie otwartości na liczne inicjatywy młodych ludzi. Inicjatywy czasem wybuchowe, czasem nudne, czasem nie dające się zauważyć; ale na pewno nie żenujące. Na pewno nie żałosne. Na pewno nie "pseudo" Pozdrawiam i życzę wam wsystkim większej otwartości, a pani Gabrieli powodzenia w rozwijaniu zainteresowań. Odpowiedz Link Zgłoś
i.bog Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 19.07.08, 10:14 Jeśli tak się nosi, to nudno się nosi. W dodatku nosi źle dobrane biustonosze. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza A jak się nosi "nienudno"? 19.07.08, 20:57 Poproszę foto instruktażowe "nienudnego noszenia się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.4web.pl 19.07.08, 11:35 Generalnei to nie mój styl i mnie się to za bardzo nie podoba . Wpada w etno, kolory ziemii i rzeczywiscie sporo takich dziewczyn widuje się na etnologii, kulturoznawstwie, arvcheologii , historii - moze to ma zwioazek w filozofią życiową. Dla mnie to styl dosc powtarzalny i nudny, o ile nie jest w bardzo ostrych, soczystych kolorach. Ale jak sobie ktos to lubi, to niech sobie chodzi na zdrowie - w zyciu nie krytykowałabym tak, jak niektórzy w tym wątku.Róznica miedzy ty, ze coś nie w naszym guśie, a chamskim komentarzem jest BARDZO cienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helganiemiec Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:24 ktoś chce zabłysnąć jako przyszła gwiazdka dziennikarstwa? :P Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 19.07.08, 17:38 Gdzieś słyszałam, że komentarze mówią więcej o komentujących niż o komentowanych. Aż strach myśleć, co mówią niektóre z powyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Słusznie gada Ryfka 19.07.08, 20:58 ryfka81 napisała: > Gdzieś słyszałam, że komentarze mówią więcej o komentujących niż o > komentowanych. Aż strach myśleć, co mówią niektóre z powyższych. a wygląda jeszcze lepiej (zgrzyt zgrzyt ZGRZYT z zazdrości!) Odpowiedz Link Zgłoś
aiopfe Pokażmy jak się nosi Kraków! 19.07.08, 19:24 Za Ryfką, wstyd panie i panowie. Ciekawa jestem ilu z komentujących faktycznie przejrzało bloga Gabrieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.acn.waw.pl 20.07.08, 21:00 Ja przejzalam - mielismy z kumplami niezla polewke z angielskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
aiopfe Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 21.07.08, 22:49 A mnie jakoś nie bawi Twoja kulejąca polszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:49 Świetny pomysł.Pokażmy jak się nosi "ulica" w Krakowie.I korygujmy,korygujmy, by Ci co pieniądze mają,wyrobili sobie poczucie smaku.Biżuteria plastikowa?Czemu nie,tylko pamiętajmy że to co świetnie wygląda na młodej dziewczynie,niekoniecznie już u tej po 30- stce :).Zmienimy wizerunek ludzi w Krakowie.Dołączymy do światowej,dynamicznej i eleganckiej metropoli.Dzięki Tobie,dziewczyno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:57 Popatrz na bluzkę i popatrz na wisiorek.Nie widzisz czasem zgrzytu? Torba fajna,ale tak tego typu torby się nie nosi.Nie wiem co z butami,zdjęcie ich za bardzo nie oddaje.Ogólnie,ta gorsza "moda" Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 89. Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.08, 21:13 no, i co się dzieje z tym projektem..? bo czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muff Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.kolornet.pl 22.07.08, 17:57 na jakiej zasadzie będzie się odbywać selekcja "dobrze i/lub ciekawie ubranych Krakowian"? czy ktoś, do kogo nie podejdzie G.F. z aparatem, ma czuć się urażony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:57 Selekcja?Z przypadkowych przechodniów na ulicach.Oczywiście że za wyłączną zgodą fotografowanego/powiadomego gdzie zdjęcie ewentualnie się ukaże/.Myślę że nie będzie tu akurat specjalnych trudności.A potem będziemy komentować... .To Kraków będzie uczyć.Super pomysł moim zdaniem,by nauczyć tych z innych /hehe z innych:D/województwa granic. Odpowiedz Link Zgłoś
flyingkliszka Pokażmy jak się nosi Kraków! 22.07.08, 21:51 niech się rozkręci i zobaczymy jak będzie wyglądało, zawsze należy poczekać^^ale pomysł dobry^^promować kraków;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:59 Pomysł super.Teraz wszystko zależy od ...oczywiście autora tej stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejże Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.76.classcom.pl 24.07.08, 11:37 "Dział będzie aktualizowany co tydzień w czwartek przez autorkę bloga..." - nie wiem, jak u autorki, ale u mnie jest czwartek, a nowych zdjęć jakoś nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 22:41 U mnie,już nawet piątek chyli się ku końcu dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: Pokażmy jak się nosi Kraków! 26.07.08, 15:07 U mnie to już nawet sobota i z tego co widzę dodali tylko jedno marne zdjęcie. Szkoda, byłam ciekawa co z tego wyniknie, ale jak widzę nic ciekawego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa8 Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:58 Wydaje mi się że Gabriela chciała oprzeć się na nadesłanych jej zdjęciach.Nie byłaby to prawdziwa moda uliczna Krakowa,ale blogowa "zabawianka".Można i tak,ale wtedy w tytule "Zabawa z modą uliczną w Krakowie":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja rubik Pokażmy jak się nosi Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 13:52 fuuuuu co to za straszydłoooo!!!!dieta dieta dieta! proponuje pepsi light i papierosyki! Odpowiedz Link Zgłoś