Gość: EDUKATOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.chello.pl 06.09.08, 17:31 to właśnie demokracja dawno oczekiwana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.mas.airbites.pl 07.09.08, 17:39 widziałem co się działo na rozpoczeciu roku pod sklepem aż strach sie bać co te małolaty robiły a straż miejska spała Odpowiedz Link Zgłoś
metanoja NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie 06.09.08, 18:09 Nie radzą sobie szkoły, nie radzi sobie urząd miasta, nie radzi sobie prezydent... A gdzie są rodzice tych dzieci? To oni powinni sobie z nimi "radzić". Całe szczęście, że polskie prawo pozwala na homeschooling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinnVv Re: NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.it-net.pl 07.09.08, 14:24 W pracy lub na libacji w zależności od środowiska z jakiego się dany uczeń wywodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P A co ma zrobić szkoła ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 21:24 A co ma szkoła zrobić jak uczeń wagaruje ? Przykro mi ale tutaj to raczej jest działka dla rodziców a nie szkoły. Zapomnijmy o szkole która wychowuje to jakieś paranoidalne pojecie wymyślone nie wiadomo przez kogo. Wychowywać mają rodzice a nie szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 rodziców to nie obchodzi, 06.09.08, 22:17 rodziców to nie obchodzi, więc niech sobie dzieci wagarują, mamusia przyjdzie, usprawiedliwi, da na flaszkę piwa , jak nie da , to dziecko ukradnie i wg rodzica jest ok , bo szkoła wychowała.Dziecku też na papierosy trzeba. O co więc chodzi, Szanowna Gazieto? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: A co ma zrobić szkoła ?? 07.09.08, 09:02 szkoła ma też i wychowywać . Dawniej były tzw łapy . Dostawali ci co coś zawinili . Była zwykle sprawiedliwa i dolegliwa i natychmiastowa kara . Więc część uczniów się powstrzymywała , no bo boli . No ale " fachowcy " ci od Michnika wymyslili , że to agresja . No jak nie ma łap to co innego nie boli - uwaga ?? , obniżenie stopnia ze sprawowania ?? niewielu i nie chuliganów stadionowych -a tacy tez chodza do szkoły i przenosza do szkoły stadionowe zwyczaje . Pora tych zarządzacy , fachowców od oświaty odsunąć od władzy . Żeby uczyć wydajnie , uczyć i uczyć się to w klasie musi być elementarny porządek . Ajesli go nie ma to trzeba szybko i skutecznie zadzałać a nie metody " przyjazne " . Bo z tego chuligani się śmieją i są coraz bardziej bezczelni bo widza bezsiłę nauczycieli , wychowców dyrektora i cały aparat władzy . Nauczyciele też w tym mają swój udział bo często mówią " a ja jakoś sobie radzę z XY " Radzi sobie , cicho siedzi i pozwala by XY grał w karty , rozmawiał przez komórkę itp itd ale dopa wystawi . Wieć w czym problem chuligan dla " takiej " nauczycielki też jest łagodniejszy - nie porysuje jej samochodu . Ot tylko wypisze wyzwisko na ławce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.ipt.aol.com 06.09.08, 23:59 rodzice i uczniowie to product''demokracji''.takie panstwo,takie spoleczenstwo jakie mlodziezy wychowywanie i nauczanie.sami wyciagnijmy wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka uwielbiam te komentarze od emigrantow :) IP: *.telprojekt.pl 07.09.08, 08:51 jestescie zalosni :) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie 07.09.08, 08:51 Szkołę niszczy bezkarność uczniów . No bo co mozna uczniowi zrobić ? Uwagę wpisac ( A piszse pan/pani ) . Obnizyc stopień z zachowania ? No i co z tego . Do zawodówki czy kiepskiego techników przyją każdą sztukę bo liczy się sztuka aby można otworzyć klasę w danym zawodzie . A uczniów jest coraz mniej więc nauczyciele walczą o każdą sztukę . Walczą nawet w ten sposób , że powstrzymują się przed stawianiem jedynek .Bo są tego konsekwencje dla nauczycieli . Liczebność klasy spadnie poniżej 25 osób a więc nie ma dzielenia na grupy w niektórych przedmiotach ( np języki ) i nie ma pracy . Wytwarza się taka postawa wśród uczniów : problem ze zdaniem to nie mój proble ale to problem nauczyciela . I wiele czynników naciska na nauczyciela by przepchnąć lenia , nieuka , wandala ot zwykłego chama ( a jak pani uprawia seks ??) , ba , przestępcę byle tylko już wyszedł z tej szkoły , bo tak najszybciej pozbyć się problemu ( gimnazjum ) . Skoro można nie uczyć się i zdawać to po co się wysilac . No i tak to się nakręca , co rok coraz gorzej . Ale władze tego nie chcą widzieć . One - te władze - głoszą te swoje mantry o beztresowej , przyjaznej szkole głoszą . Chciał Giertych wprowadzić szkoły dla chuliganów to " fachowcy " go zakrzyczeli . No i jest jak jest patologia sobie kwitnie " bezstresowo " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja! NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: 217.97.247.* 07.09.08, 10:39 Właśnie, a gdzie są rodzice? Czyje to są dzieci, szkoły, państwa?? Rodzice bronią swoje dzieci, bo przecież "on/a nigdy by czegoś takiego nie zrobił/a". To teraz wszystko widać, jakie jest wychowanie. Zobaczą ci rodzice za jakieś5 lat, co takiego stworzyli. Będą pewnie żałować swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle a gdzie rodzice? IP: *.ostrog.net.pl 07.09.08, 11:00 a bachornia nie ma rodziców? od czego oni są? w Polsce rodzicielstwo konczy się na urodzeniu bachora i to wszystko, panstwo ma dac kasę, szkoła wychowac, a pieprznięte matki polki po prostu udostepniają brzuchy i to bedac na 9 miesięcznym L-4 w ciązy, bo wszystkie takie chorowite. walnięty patologiczny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekouht NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.ghnet.pl 07.09.08, 11:53 moim zdaniem to przesada. ciezka patologia to sieganie po alkohol? wskażcie mi 17sto latka, który nigdy na imprezie nie napił sie piwa. albo nie sięgnął po papierosa. i nie róbcie z nich notorycznych przestępców, bo wcale nimi nie są. moja córka (17l.) pewnie nie raz sięgnęła po piwo czy zapaliła papierosa. nie pochwalam tego, ale tez nie spowodowało to u niej spadku ocen, kręgosłupu moralnego i Bóg wie czego. Jest młoda, bawi się, przejdzie jej. co nie znaczy że zaniedbuje obowiązki szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja przesada. IP: *.ghnet.pl 07.09.08, 12:03 Tusk jarał jointy i teraz jest premierem, a z tego że młodzież napije sie kufel piwa na imprezie czy zapali papierosa robicie afere. jest taka piosenka `dzieci wesoło wybiegły ze szkoły...` ;d takie już są uroki dorastającej młodzieży i tak było zawsze. jakoś nie chce mi sie wierzyć, ze wszyscy którzy tu piszą pierwszy raz wzieli alkohol do ust po 18 stce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstresdemokracja Kochajmy dzieci rozsądnie. IP: *.3s.pl 07.09.08, 14:16 Taaa....Dorosły musi nie odmawiać, nie bić , nie wtrącać się bezczelnemu dzieciakowi schodzić z drogi bo dziecko przeciez nic nie musi nie musi słuchać,nie musi pisać i czytać, nie musi do pełnoletności przestrzegać żadnych norm społecznych może co chce i jak chce - pić, bić, używać, kraść, gwałcić zabijać przecież kiedyś się oświeci w jego główce (stanie się CUD)- w jednej chwili stanie się przykładnym obywatelem RP - pracującym przykładnie za minimalną płacę na emerytury swoich rodziców, lub - żyjącym z emerytury rodzica abo na koszt opieki społecznej degeneratem płodzącym następne podobne sobie osobniki za becikowe. Nie widzę problemu dzieci są takie słodkie - a niektóre to nawet osiągają sukcesy KOCHAJMY dzieci takie jakie są Nie wolno NIKOMU dzieci edukować i wychowywać na siłę - no bo nie ma dzieci złych - są tylko jeszcze nie oświecone słodkie niewinne istotki słodkie diabełki słodkie łobuziaki ZDANIE MOJE tak w ogromnym skrócie w kwestii rozumienia odpowiedzialności za świadome spłodzenie i wydanie na swiat: - głowny ciężar wychowania i odpowiedzialność za czyny nieletniego małolata - to w moim mniemaniu rodzice, - szkoła i państwo - udostępnienie i umożliwienie poszerzania choryzontów oraz reagowanie na patologię, - kosciół TYLKO w kwesti ewentualnej wiary, a nauczanie w tym temacie powinno wrócić do kosciołów - państwo powinno byc laickie a w szkole - jeżeli już to ETYKA Powinno się skończyc obowiązkowym nauczaniem - ciemne masy też są potrzebne demokracji. z patologia się nie wygra - Patologię można porównać do prostytucji: była, jest i będzie mam 2 dzieci - to mogę się wypowiedzieć ... chyba...mogę :) jedyna, słuszna prawda jak zwykle leży pośrodku Kochajmy dzieci rozsądnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Uczniowie palą i wagarują bezkarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 12:47 Jestem (dla wielu z Was - TYLKO) piętnastolenią uczennicą jednego z najlepszych gimnazjów w moim (dużym) mieście. Myślę, że nałogi z nauką wiele wspólnego nie mają. W prawie każdy weekend jestem na imprezie alkoholowej, pojawiają się papierosy i narkotyki. Pomimo tego, że palę czy piję alkohol, a czasem też wagarowałam, od początku mojej edukacji byłam jedną z najlepszych osób w klasie. Obecnie moją średnią można zaokrąglic do 5. Zycie towarzyskie czy próbowanie wszelkiego rodzaju przyjemności, a także używek, nie wpływa na moją wydajnośc w nauce. Mam ambicje dostac się do dobrego liceum, mimo tego nie zamierzam zmieniac mojego trybu życia. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Miła piętnastolatki IP: 78.8.53.* 07.09.08, 12:55 Te "zaokrąglone" oceny, zwykle weryfikuje matura, potem płacz i rozczarowanie rodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: Miła piętnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 00:52 Jeżeli wychwycasz już jedyne słowo z mojej poprzedniej wypowiedzi i tak interesuje Cię moja "zaokrąglona" ocena - jest to dokladnie 4.98. I przy okazji dodam, że jestem również laureatką wielu olimpiad i konkursów przedmiotowych w województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Miła piętnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 00:55 W moja rodzina, bynajmniej, jest nie tyle, że rozczarowana moimi wynikami, lecz dumna. Więc myślę, że lepiej nie wyciągac pochopnych wniosków. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 wszystko jest kwestią pieniędzy 07.09.08, 13:07 Jeśli Cię stać by Twój bachor nie chodził do szkoły, droga wolna. Ale jeśli więcej od Państwa bierzesz niż dajesz, wyciągasz łapę po społeczne pieniądze bo Ci się "na dziecko" należą, to pilnuj bachora by do szkoły chodził. Państwo nie będzie utrzymywało nieuków, którzy potem natrzepią sobie dzieci, by żyć z opieki społecznej. Szkoły są pełne bachorów przenoszonych z miejsca na miejsce, ze szkoły do szkoły, często tam, gdzie przyzwoity uczeń się nie dostał, bo wielodzietnej zawodowej "samotnej matce" pomoc się należy. Szkoły mają miękkie serce /albo odgórne wytyczne/ a potem kłopot. A wystarczyłoby wstrzymać strumień pieniędzy z państwowej kasy za dzieciaka który choć zapisany, de facto, w szkole się nie pojawia i sytuacja by się z lekka oczyściła, tak jak wyczyści się problem fikcyjnych szkół kiedy wreszcie przejdziemy na wojskową służbę zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^^ wszystkie szkoły imienia JP2 i po kłopocie IP: *.eu.org 07.09.08, 13:24 to proste rozwiązanie i niedrogie. Przemianować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me szkoły zamiatają g.. pod dywan IP: *.ols.vectranet.pl 07.09.08, 13:59 bo jeszcze napisza w gazetach i co to będzie-lepiej nie zauważać Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander NIK: Uczniowie palą i wagarują bezkarnie 07.09.08, 14:14 Bajzel w polskich szkolach zaczal sie jak wprowadzono do nich lekcje religii. Kiedys, za Gomulki czy Gierka, tego nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś