Dodaj do ulubionych

Poczta Polska - awizo z gory

07.10.08, 17:30
Przeklenstw mi brakuje, jak o tym pomysle: czesto zamawiam z Allegro, wysylany
jest przewaznie list polecony. Ostatnio 3 razy pod rzad dostalam awizo.
Pierwszy raz - ok, drugi - bylam pewna, ze ktos byl w domu. Zadzwonilam,
zglosilam i poprosilam, zeby listonosz laskawie godzine awizowania pisal.
Dzisaj przychodze - awizo bez godziny. Zadzwonilam i dowiedzialam sie, ze...
listonosz na moj region nie ma samochodyu, w zwiazku z czym nie nosi ze soba
tzn. pakietow (listy o wiekszych wymiarach, np. A4), tylko z gory zostawia
awizo... Oczywiscie ja place za list polecony, ale i tak musze po niego lazic
na poczte (zmeczona po pracy, w deszcz, placic za bilet MPK...).
Obserwuj wątek
    • spokojny.zenek Re: Poczta Polska - awizo z gory 07.10.08, 17:32
      Ciesz się, że nie dostałaś awiza z datą sprzed dwóch tygodni.
    • stefan26 Re: Poczta Polska - awizo z gory 07.10.08, 17:35
      1. wizyta ze skarga u naczelnika placowki
      2. upowaznienie do pozostawienia poleconych zwyklych w skrzynce na
      listy.

to dziala.
      • asiek_asiekowaty Re: Poczta Polska - awizo z gory 07.10.08, 17:49
        Zdaje sie, ze z pania kierownik rozmawialam, naczelnik urzeduje do 15 (kiedy
        jestem w pracy). I tak kierowniczka byla milsza niz jakas pracownica, ktora
        prawie mnie nie ochrzanila o to, ze upominam sie, zeby mi godzine na awizo
        pisali. Ponadto jaki bylby efekt rozmowy z naczelnikiem? Proponowali mi zlozenie
        skargi. A ja sie pytam: i co to da? Pieniadze mi zwroca? Czas, nerwy? A pani na
        to, ze pewnie dostane list z wyjasnieniami zainstnialej sytuacji. I sytuacja i
        tak bedzie sie powtarzac... Co do skrzynki... Mam taka, z ktorej latwo bylby cos
        wyciagnac, a po drugie, jesli dostaje ubrania czy buty w kopercie listem
        poleconym, to nie zawsze da sie to tam wpakowac... Dla mnie to jakas komedia -
        place za usluge, ktora nie ejst wykonywana, bo listonosz wcale mi listu nie
        dorecza! Oby wkrotce byly wieksze mozliwosci korzystania z uslug pocztowych
        innych firm, bo PP to farsa.
        • amii2 Re: Poczta Polska - awizo z gory 07.10.08, 19:09
          Nasz listonosz doprowadza nas do k....wicy: firma czynna a my od niego dostajemy zamiast listów poleconych awizo. No i trzeba po 18 dymać na pocztę, stać w kolejce po odbiór, zamiast efektywnie pracować...
          Co się okazało: liścionosz ułatwia sobie życie, co będzie dźwigał listy; wypisuje sobie awiza i kopert nie nosi. Wszystko wyszło na jaw, gdy leniwiec wypisywał sobie od razu awizowanie powtórne i zdziwieni otrzymywaliśmy na poczcie info, że już tę przesyłkę odebraliśmy. Doręczyciel robi to nadal. Nikogo nie wzrusza to, że tłum wali z awizami na pocztę, a urzędniczki padają na pysk, bo trzeba wydawać i rozliczać korespondencję w większej ilości. Z tego co mi wiadomo, to nie jeden listonosz jest taki genialny, a wielu. Pogratulować inwencji i dobrego samopoczucia po wykonanej pracy.
        • stefan26 Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 11:33
          >>>Co do skrzynki... Mam taka, z ktorej latwo bylby co wyciagnac, a
          po drugie, jesli dostaje ubrania czy buty w kopercie listem
          poleconym, to nie zawsze da sie to tam wpakowac... >>>

to ja sie nie dziwie, ze listonosz Ci tego nie donosi.
          zamawiaj wysylke paczka, listonosz paczkowy Ci to dowiezie bez
          szemrania.
          • asiek_asiekowaty Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 13:26
            Taaak, tylko jak sie zamawia na Allegro, to nie ma sie wpolywu na to, czym
            wysylaja, prawda?
            • stefan26 Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 16:49
              czyzby?;]
              • asiek_asiekowaty Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 18:01
                No niestety, bo czesto pisze "paczka", a dostaje list. Albo sprzedawca ma tyle
                zamowien, ze ignoruje uwagi, prosby, nie odpwiada na meile albo po prostu - nie
                daje mozliwosci wyboru. Poza tym ustalmy jedno - jesli Poczta Polska nie ejst w
                stanie doraczak "pakietow" to niech ich nie oferuje, neich nie pobieraa oplat za
                uslugi, ktorych nie realizuje. I po sprawie. Wtedy sprzedawca na Allegro nie
                bedzie w stanie wyslac 2 par butow sportowych listem (bylam w szoku, jak to
                dostalam, bo bylam przekonana, ze dojdzie paczka - byla opcja paczki, byla cena
                jak za paczke, a tu akuku...).
                • klaczkafiglaczka Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 20:29
                  A jak jest fajnie, gdy listonosz nie zaznaczy na awizie co to za przesyłka. I panie przerzucają korespondencje i paczki, kwity przekazów, żeby znaleźć to coś. Często w takiej sytuacji mówią, że na razie przesyłki nie ma i żeby przyjść jutro. No i odbywasz spacery na pocztę. Tak mi się zdaje, że kiedyś torby listonoszy bywały tak samo ciężkie, ale oni sami jacyś bardziej odpowiedzialni i mili...
    • sm0k Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 10:49
      U mnie było to samo, ale nie dzwoniłam do naczelnika poczty, dorwałam listonosza
      i mu powiedziałam, co o tym myślę oraz, że złożę skargę, gdy to się powtórzy. I
      pomogło :D.
    • olga06 Re: Poczta Polska - awizo z gory 08.10.08, 21:11
      Miałam to samo!
      A na maxa mnie rozwaliło kiedy nie wydali mężowi mojego awizo. Poszłam i mi
      mówią, żebym napisała upoważnienie ... płatne (30, czy 50zł??-nie pamiętam).
      Myślałam że mnie q..a trafi! Powiedziałam co myślę - i poskutkowało.
      Cóż mnie obchodzi czym jeździ/chodzi/ect pan listonosz???? O moje warunki pracy
      nikt się nie troszczy! Płacę za znaczek (tzn. nadawca) i wysyła na ADRES
      ADRESATA, nie poczty... proste jak drut!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka