Dodaj do ulubionych

Tramwaje Na Prądniku Czerwonym ?? Jest na co liczy

IP: *.chello.pl 14.10.08, 20:59
Czy mieszkancy Pradnika Czerwonego doczekaja sie kiedys jakiejs lini
tramwajowej jadacej przez w.w dzielnice ? Dalo by sie wybudowac linie przez np
lublanska albo 29 listopada ? Kiedys slyszalem ze maja budowac
Obserwuj wątek
    • Gość: Radny Re: Tramwaje Na Prądniku Czerwonym ?? Jest na co IP: 212.160.153.* 15.10.08, 11:40
      Trwa sesja Rady Miasta (15 pazdziernika 2008, od godz. 10.00). Trzmiel
      i Stawicz manipuluja faktami, klamia! Jaka kwote pieniedzy maja
      obiecani prezydent Majchrowski i wiceprezndecni Starowicz i Trzmiel za
      przepychanie spalarni odpadow komunalnych w Krakowie, ktora chca
      zloklaliwac na terenie miasta?
      • Gość: miszczu Re: Tramwaje Na Prądniku Czerwonym ?? Jest na co IP: *.chello.pl 15.10.08, 16:01
        Wklejaj ten swoj spam gdzie indziej
        Ile juz tych samych wiadomosci wyslales ? 50 ? 100 ?
    • Gość: znający temat Jest na co liczyć, ale nie za Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:24
      W planach jest linia tramwajowa Rakowice - Mistrzejowice. W 2004 roku powstało
      studium wykonalności. Tramwaj jadący od pętli w Rakowicach ma przekroczyć
      Białuchę przy istniejącym mostku i wiaduktem nad torami dotrzeć do ul.
      Radomskiej. Tam jest rezerwa terenu - 50 metrów szeroki pas chaszczy aż do
      Lublańskiej, w rejonie stacji benzynowej.

Tu jest pierwsze kuku - za Majchrowskiego urzędnicy wydali wuzetkę na bloki
      mieszkalne. I tramwaj będzie jechał dwa metry od budynku.

Dalej wzdłuż Lublańskiej tramwaj ma dotrzeć do Ronda Polsadu, które przekroczy
      po skosie i wschodnią stroną Lublańskiej dotrze do DObrego Pasterza. Dalej
      dotrze do Mistrzejowic skrótem przez ul. Krzesławicką, Bohomolca do pętli przy
      Jancarza.

Tramwaj jest cholernie potrzebny, mógłby skrócić czas dojazdu do centrum do 10
      minut - ale Majchrowski go zablokował i nie jest realne wybudowanie go przed
      2015 rokiem.

Tak samo nie ma szans na bezkolizyjną drogę wzdłuż torów kolejowych łączącą
      wylot na Warszawę z Opolską i Wita Stwosza z pominięciem al. 29 Listopada. Ona w
      ogóle jest w bardzo odległych planach.
      • Gość: wika Re: Jest na co liczyć, ale nie za Majchrowskiego IP: *.236.spine.pl 22.10.08, 22:32
        Kracik na Prezydenta Krakowa!
        • Gość: :D Kracik na prezydenta hahaha!! a to dobry zart IP: *.betanet.pl 23.10.08, 18:46
          • Gość: automaniak tramwaj potrzebne jak wrzód na d...... IP: *.nfz-krakow.pl 24.10.08, 11:08
            Tylko tramwajów brakuje na prądniku, korki są zbyt małe czy
            co??????? Potrzeba aby blokowały skrzyżowania i zwiększały korki, a
            ci którzy są dziś studentami bez kasy i potrzebują tramwajów za parę
            lat się dorobią aut i tramwaj będą mieli w głębokim poważaniu.
            • Gość: kr Jak tam leci pracowniku NFZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:57
              Dorobiłeś się właśnie nowiutko ściągniętego pełnoletniego auta ze szrotu i
              uważasz jeżdżenie tramwajem za coś gorszego?
          • Gość: wika Re: Kracik na prezydenta hahaha!! a to dobry zart IP: *.236.spine.pl 24.10.08, 12:39
            A co Ci Kracik zawinił?
            • Gość: :D Porownaj sobie Niepolomice do Krakowa i sobie... IP: *.betanet.pl 25.10.08, 19:15
              odpowiedz... kracik burmistrz malego miasteczka, a niedlugo nowej
              dzielnicy krakowa, ma byc prezydentem drugie miasta co do liczby
              mieszkancow w kraju?? To tak jak by soltysa wioseczki dajmy na to:
              Kozie Glowy zrobic prezdyntem warszaway. Smiech!
              • Gość: wika Re: Porownaj sobie Niepolomice do Krakowa i sobie IP: *.236.spine.pl 27.10.08, 18:49
                A co to ma do rzeczy! Jak ktoś ma głowę na karku i zapał, to niech
                nawet z Koziej Wólki przychodzi.
                • Gość: am Re: Porownaj sobie Niepolomice do Krakowa i sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:56
                  Ma to do rzeczy, że rządzenie 9-tysięcznymi Niepołomicami to jednak co innego niż 750-tysięcznym Krakowem...Niektóre pomysły pana Kracika wprawiły mnie w osłupienie- na przykład propozycja zalewania dziur w krakowskich ulicach najtańszym asfaltem zamiast kompleksowego remontu (lepiej wygląda to w statystykach, niestety po dwóch latach ulica nadaje się do ponownego remontu).
                  Żeby była jasność- wielbicielem Prezydenta Majchrowskiego nie jestem, ale według mnie p. Kracik wcale nie jest lepszym kandydatem na to stanowisko...
                  • Gość: :D Wika ja tez nie jestem wielbicielem pana.... IP: *.betanet.pl 27.10.08, 20:40
                    Majchrowskiego, a pan Kracik tez nie jest niestety za dobrym
                    kandydatem do roli nowego prezydenta.
                    • drobny911 San Francisco v Kraków 28.10.08, 10:31
                      Wystarczy że tramwaje blokują rondo grzegórzecki, pół karmelickiej i
                      wiele innych miejsc wiec po co nam taki zawalidroga na prądniku. Na
                      swiecie poza krakowem tramwaj jeździ tylko w San Francisco i stanowi
                      głównie atrakcję jako zabytek.
                      • drobny911 Re: San Francisco v Kraków 28.10.08, 11:02
                        tramwaje powodują korki, zajmują więcej miejsca niż TIR.
                        Jak się jeden tramwaj zepsuje to inne nie mogą go ominąć. Blokują
                        pas którym mogłyby płynnie przejżdzać auta. Czasami np wcześnie rano
                        albo wieczorem tramwaje jaką zupełnie puste ........ tak możnaby
                        wymienieć bez końca niestety
                      • Gość: am Re: San Francisco v Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 13:47
                        Poza Krakowem tramwaj jeździ tylko w San Francisco? To żart? A Londyn, Paryż, Berlin, Wiedeń, Madryt, Ateny, Praga, Dublin (dwie linie otwarte kilka lat temu)? Mam wymieniać dalej?
                        • Gość: michzio Re: San Francisco v Kraków IP: *.244.156.185.ip4.tnp.pl 05.04.09, 07:53
                          w paryżu to tego maksymalnie ze dwie linie jeździ a w londynie to nie
                          słyszałem o tramawajach (mają autobusy te czerwone - zabytki, a tak
                          to metro) metro jest ok bo jest pod ziemią i nie zatruwa ludziom
                          życia. Wyobraź sobie ile trzeba się namęczyć żeby skręcić rowerem na
                          skrzyżowaniu przez które jeżdżą tramwaje - te szerokie rowy od torów
                          w ulicy - kółko mi wpada, dodatkowa zawsze jest krzywizna albo
                          pęknięcia jakieś.
                          • Gość: kr Re: San Francisco v Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 14:36
                            > w paryżu to tego maksymalnie ze dwie linie jeździ a w londynie to nie
                            > słyszałem o tramawajach

No to doczytaj o tramwajach w Paryżu. Dowiesz się, że są to nowe linie. Bo jakiś
                            czas temu Paryż polikwidował tramwaje, a teraz zaczyna je reaktywować. Nie
                            wszędzie bowiem opłaca się budowa metra (w Krakowie nigdzie), a autobusy mogą
                            być za małe.

> Wyobraź sobie ile trzeba się namęczyć żeby skręcić rowerem na
                            > skrzyżowaniu przez które jeżdżą tramwaje

Jakoś nigdy nie miałem z tym problemu, nawet gdy jeździłem kolarką szosową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka