Gość: H... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 07:32 Złodziej i oszust prowadzi firme i oszukuje a prawo jest bezradne.. PRL.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CAT Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.fema.pl / 192.168.3.* 20.10.03, 08:00 Proponowalbym zamiescic ten artykul we wszystkich glownych dziennikach oraz portalach internetowych, moze nawet przydala by sie jakas informacja w telewizji - skutek: firma Janpol przestala by istniec i swiadczyc uslugi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.dop.krakow.pl 20.10.03, 08:36 Obawiam się, że koleś zmieni nazwę firmy i nadal będzie świadczył swoje "usługi"... A tak przy okazji - dziś na antenie TVN "Usterka" poświęcona monterom okien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Janpol, Janpol IP: 195.116.242.* 20.10.03, 08:24 Typowo polskie podejście "biznesowe". Mieć w d.... klienta, najważniejsza kasa i odpowiednia marża (najlepiej powyżej 40%). Ale właściciel chyba nie za bardzo ma poukładane. Kto teraz przyjedzie na Żmujdzką do Janpolu? Złe wiadomości bardzo szybko się rozchodzą (oto mamy przykład). Pozdrowienia dla Pana Janusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Zbojkotować firmę! IP: 213.25.91.* 20.10.03, 08:58 Zbojkotować firmę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary ostrzegam przed Termoplastem IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 09:04 U mnie parę lat temu pracownik termoplastu źle wymierzył okno, a przy wyciąganiu starego okna zniszczyli kawał muru. po podaniu sprawy do sądu, okazało się że osobowość prawną ma biuro w Warszawie, więc zrezygnowałem. Mogłem tylko skarżyć samo zniszczenie muru w sądzie w miejscu zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K O N I K PA PA JANPOL IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 20.10.03, 09:56 I NA TYM KOŃCZY SIĘ HISTORIA TEJŻE FIRMY... MEDIA MAJĄ W SOBIE WŁAŚNIE LUBIANĄ PRZEZE MNIE TĘ MOC...MOŻNA POMÓC ALBO ZNISZCZYĆ I TAKICH POWINNO SIĘ ELIMINOWAĆ Z RYNKU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 10:20 kilka lat temu zamówiłam okna w firmie - przedstawicielstwie firmy OKNO-PLUS na ul. Opolskiej, przyjechali panowie,wymierzyli, za kilka dni wymontowali, wstawili nowe, posprzatali po sobie, pięknie podziękowali za posiłek(pracowali od 7.00 do 20.00) i pojechali. Minęły dwa lata, pojechałam na Opolską zamówić resztę okien do wymiany (w sumie mam ich 13). Niestety tamtego przedstawiciela juz nie było, ale był inny, okna super, więc zamówiłam u niego. I zaczęło się - to umowa kredytowa żle spisana, to dwa dni przed montażem telefon, że nie przyjadą bo OKNO-PLUS nie zrobił okien. Znając renomę firmy i będąc wkurzona - umówiony malarz i za dwa tygodnie komunia córki, rozkopany planowany remont w domu, trzeba przesunąć wszystkich fachowców na później - zadzwoniłam do zakładu i dowiedziałam się, że okna czekają, a przedstawiciel powiedział, że nie odbiera, bo ja zmieniłam termin montażu. Był to okres długiego weekedu majowego i firma przedstawiciel chciała mieć po prostu wolne. Sprawa skończyła się dla mnie dobrze, przedstawiciel już nie jest przedstawicielem, ja mam naprawdę super okna i nauczkę by kupować w dobrych, renomowanych firmach, dbających o swe dobre imię, bo takie malutkie to już różnie bywa... Pozdrawiam marznących i zastanawiam się czy mieli spisaną umowę, bo jeśli tak to są wygrani, szkoda, że po czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ordynacka Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: 149.156.52.* 20.10.03, 10:39 Problem w tym, że policja nie chce ich szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
toudek Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policj 20.10.03, 21:15 Gość portalu: Ordynacka napisał(a): > Problem w tym, że policja nie chce ich szukać! A po co ma ich szukać, skoro oni nic złego nie zrobili?! Nie rozumiem o co wam wszystkim chodzi?! Żle odbieracie ten artykuł. Ci ludzie sami nie wiedzieli czego chcieli. Firma chciała wykonać zlecenie, ale tym ludziom się coś nie podobało, a to już nie jest problem Janpolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaangazowany Namiary na ta firme? IP: *.crowley.pl 20.10.03, 11:09 Czy ktos z Was ma namiary na ta firme? Glownie mi chodzi o nr telefonu?? Niestety w zadnej ksiazce telefonicznej ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Namiary na ta firme? IP: *.dop.krakow.pl 20.10.03, 11:21 Ja mam! Telefon stacjonarny: 412-90-75, komórkowy: 0-600-424- 682. Proszę uważać, bo nie można tam liczyć na przyjemną pogawędkę! (Ja już tam dzwoniłem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Do redakcji portalu IP: *.dop.krakow.pl 20.10.03, 11:58 Kto zmienił pani redaktor Olejarczyk tytuł w stosunku do papierowego wydania: "Okna wynosimy" na: "Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja"? Po pierwsze - jest on subtelny jak Rewolucja Październikowa, po drugie - mija się z prawdą i intencjami autorki artykułu, bo przecież sęk w tym, że policja nie ma narzędzi i kompetencji do zajęcia się tą sprawą i ścigania winowajcy, gdyż jest to sprawa cywilna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok_Wawelski Co za PALANT!!! polecać tą firmę... IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 20.10.03, 13:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Co za PALANT!!! polecać tą firmę... IP: *.dop.krakow.pl 20.10.03, 13:27 Nie jest dla mnie jasne, co miałeś na myśli, natomiast jasne jest to, że powinieneś popracować nad gramatyką! A że nie rozumiesz prostych komunikatów, nie mam zamiaru tłumaczyć, bo szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok_Wawelski Leoś tabletki ci się skończyły??może spróbuj się IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 21.10.03, 14:47 przespacerować, albo w jakiś inny sposób mózg dotlenić..? takie promieniowanie z monitora może być bardzo szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
toudek Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja 20.10.03, 19:07 Podoba mi się tytuł tego artykułu "Okna wynosimy". I bardzo dobrze. Państwo N. mogli w umowie dokładnie określić swoje wymagania. Mogli przystać na propozycje kierownika Janopolu, przynajmniej by nie marzli. To nie ci ludzie są pokrzywdzeni tylko firma, ponieważ poniosła straty materialne i moralne. Gdyby wina leżała po stronie firmy, to policja napewno zainteresowałaby się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.10.03, 21:20 Czy to może sekretarka "pokrzywdzonej firmy", która równocześnie nie zna dokładnie nazwy swego chlebodawcy (Janpol). Jeżeli nie, to na jakiej podstawie wydajesz sąd, iż umowa była źle skonstruowana, skoro nie widziałaś jej na oczy? I co za straty moralne ponieśli ci fachowcy z bożej łaski? Możesz rozwinąć ten wątek? I ostatnie pytanie: czym się różni prawo karne od cywilnego? Chyba że nie bardzo orientujesz się, czym ma się zajmować policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.10.03, 21:29 Jeszecze jedno - chyba uleciał ci gdzieś fakt, iż tytuł, którym się tak zachwycasz, jest zdecydowanie ironiczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia0 nie wierzcie mediom!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.10.03, 19:32 Mediom nie mozna wierzyć!!!! Gdyby w gazecie napisali ,że w nocy, o północy będzie koniec swiata- to uwierzylibyscie???????????????????????????????????????????????? Taksamo w to nie mozna wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: nie wierzcie mediom!!!!!!!!!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.10.03, 21:27 Masz rację, by nie wierzyć mediom. Ale trzeba przyznać, że czasami bezkarność niektórych osób jest po prostu rozbrajająca. Najlepiej poczekać na rozwój wypadków i sprawdzić, co jutro o tym napiszą. Jeżeli praca na Majora ruszy - wniosek, że artykuł wywołał odzew, a ta już coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: panstwo N. sa nie do konca normalni znam ich!! IP: *.citynet.pl 20.10.03, 23:11 to oni naciagaja firmy zamawiajac usluge nie maja kasy na platnosc wiec sie dopierdalaja do byle bzdet by wywolac sensacjie i zeby byl;i w centrum zainteresowania jak by kto nie wiedzial chodzi o majora 30:) jestem sasiadem ale nie powiem czy z dolu czy z gory a moze mieszkam na tym samym pietrze to niech juz pozostanie moja tajemnica ale mam prosbe w sumie mi na tym nie zalezy ale na takie bzdety ktore zobaczylam w tym artykule to mi sie chce...sasiad jest pod calkowitym pantoflem starej ona tam rzadzi i udaje ze wszystko ma byc po jej mysli a w istocie rzeczy jest nikczenna istota ktorej tak naprawde nalezy wspolczuc pozdrawiam wszystkich TOUDEK ZGADZAM SIE W ZUPELNOSCI Z TOBA:) PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław40 Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: 195.150.178.* 20.10.03, 23:37 Sam prowadze firmę budowlaną i również zdarzają się kłopoty z klientami. Niejednokrotnie bywało tak że klient umawiał się ze mną na okresloną kwotę i pewny zakres robót a potem w trakcie prac nagle zmnieniał wczesniejsze ustalenia, z reguly bylo tak ze zwiekszal sie koszt wykonania tych prac. Potem klient uznając że przecież za dodatkowo wykonaną pracę niekoniecznie trzeba już płacić większą kwotę, nie płacił. I wtedy ja ponosiłem straty. Przy mojej małej firmie która zatrudnia 2 osoby kwoty rzędu 2000 zł są bardzo trudne do odrobienia. Uważam że prasa zamiast pisać takie artykuły o małych firmach powinna je najpierw dokładnie sprawdzić i zapoznać się z faktami i zdaniem drugiej strony konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIR Re: Lepszy lincz niż proces IP: *.ims.kompania.net / 192.168.1.* 21.10.03, 03:34 Czytając wyżej przedstawione opinie i cały ten artykuł odnosi się wrażenie że nie żyjemy w cywilizowanym kraju tylko w jakiejś dziczy. Zakładam że żaden z gości wypowiadający się na tym forum nie widział a tym bardziej nie czytał umowy zawartej pomiędzy firmą "J" a państwem "N". Przyznam że ja również jej nie czytałem i dlatego powstrzymam się od wypowiadania oskarżeń pod adresem stron, uważam bowiem że sprawą powinny zająć się odpowiednio do tego przeznaczone organy. Szkoda że nawet Ci którzy chwalą się na tym forum znajomością prawa zapomnieli że w naszym "Polskim Królestwie Bezprawia" oszczerstwa i samosądy są zakazane, a ujawnianie nazwiska itp, jest jawnym naruszeniem ustawy o ochronie danych osobowych. Nawiasem mówiąc jestem bardzo ciekaw czy pani Kasia pisząc ten artkuł zdawała sobie z tego sprawę, a może uważa że media to "Święta Kowa" której wszystko wolno (w końcu jak coś nie wyjdzie zawsze można napsać drobnym maczkiem sprostowanie z przeprosinami gdziś na mniej poczytnych stronach). Wniosk jest jeden - to dziki kraj w którym w zależności od władzy jaką się posiada można manipulować opinią publiczną czy wręcz wpływać na cały przebieg przyszłych procesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okienko Re: Wynieśli okna z mieszkania, szuka ich policja IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 09:28 Ludzie! na każdej ulicy są przedstawiciele firm zakładających okna. Zostawcież tego Pana J. razem z jego oknami i idżcie do konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś