Dodaj do ulubionych

absurdalne 144

20.10.03, 17:11
stoje pod Cracowią i czekam na 144 na prądnik b. No i
jadą... Jelcz tautus, ludu w nim... a na światłach
czeka drugi, Scania. Ostatecznie popadłem w luksus i
pojechałęm mercedesem ze stratą 2oo metr ów do scani.
Fajna koordynacja, nie ma co...
Obserwuj wątek
    • Gość: SW Re: absurdalne 144 IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 20.10.03, 18:32
      W godzinach szczytu 144 jezdzi 6 na godzine. Wyatrczylo ze Scania wyjechala z
      Rżaki z 2 minutowym opoznieniem (moze byly korki albo jakies utrudnienia w
      druga strone). Czyli jedzie 12 minut za poprzednikiem. Czyli 'o 2 minuty
      wiecej' czeka ludzi na przystankach czyli teoretycznie o 20%. Dluga wymiana
      pasazerow skutkuje dalszymi opoznieniami. Przy calkowicie zawalaonym autobusie
      czasem stoi sie na przystanku po 1,5-2 minuty. I co przystanek wieksze
      opoznienie, wiekszy odstep od poprzednika i coraz wiecej ludzi. A Mercedes ma
      tych ludzi coraz mniej, szybka wymiane na przystankach i np. co wjezdza na
      skrzyzowanie ma zielone swiatlo. No i w koncu opoznienie Scanii wynosi 9 minut,
      a mercedes jedzie na czasie. I sie spotykaja.
      Co wg Ciebie powinna GDR w takim przypadku zrobic? Zatrzymac mercedesa i niech
      czeka az odstep bedzie wiekszy?
      No chyba rozsadniejsze bedzie to, zeby na koncowce (Pradnik B.), jesli
      opoznienie bedzie bardzo duze przesunac wszystkich o jedna brygade, albo puscic
      ta opozniona scanie z malym opoznieniem i niech probuje nadrobic.
      Tak to wyglada w praktyce i chyba nie ma co narzekac na jakaolwiek koordynacje,
      ktora podczas gdy pojazd jest w ruchu jest raczej niemozliwa.
      Troszke wyobrazni wystarczy.

Pozdrawiam
      SW
      • Gość: Misiek K Re: absurdalne 144 IP: *.chello.pl 20.10.03, 18:46
        wyjasnijmy sobie jedno -
        od kilku dni dowiedzialem sie ze do dupy sa:
        164, 184, 115, 502, teraz jeszcze 144.
        czy jeszcze jakies?
        a moze jest w koncu ktos komu sie jakas linia podoba ;)
        • Gość: SW Re: absurdalne 144 IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 20.10.03, 18:49
          mi sie wszystkie podobaja :) dzieki nim mam prace. I zawsze miejsce siedzace :-D
          ja staralem sie w miare prosto wytlumaczyc zjawisko jazdy dwoch autobusow tej
          samej linii pod rzad.

pozdrawiam
          SW
          • pavlack Re: absurdalne 144 20.10.03, 18:58
            Gość portalu: SW napisał(a):

> mi sie wszystkie podobaja :) dzieki nim mam prace. I zawsze miejsce siedzace

Hihihi, ja też tak chcę :D

> ja staralem sie w miare prosto wytlumaczyc zjawisko jazdy dwoch autobusow tej
            > samej linii pod rzad.

No i bardzo dobrze to wyjaśniłeś :)
          • Gość: Misiek K Re: absurdalne 144 IP: *.chello.pl 20.10.03, 19:09
            Gość portalu: SW napisał(a):

> mi sie wszystkie podobaja :) dzieki nim mam prace. I zawsze miejsce
            siedzace :-
            > D
            > ja staralem sie w miare prosto wytlumaczyc zjawisko jazdy dwoch autobusow tej
            > samej linii pod rzad.
            >
            > pozdrawiam
            > SW

wiem, ja to rozumiem,
            widze czasami ile sie kierowcy na 502 musza nauzerac z ludzmi ktorzy im
            nawijaja makaron na uszy za to ze sie spoznil.
            a co mial niby zrobic jak byly zatkane po kolei Brodowicza, Prazmowskiego,
            Lubicz, Basztowa...?
            Sam nie raz sie wystalem po 20 minut na 502 ale trudno, jakbym byl mniej leniwy
            to bym poszedl pod poczta do "3" czy "13" - tylko ze z nich mam dalej od
            przystanku do domu. moj wybor - moje ryzyko ze poczekam
            a nie ze paniusi ucieklo 115 (to chyba nawet Ty pisales o tym przypadku kilka
            postow temu?) i ona dzwoni z ta sprawa do krakowskiej...
            no przybita jak paczka dwucalowych gwozdzi...
            • Gość: bobo Re: absurdalne 144 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 19:46
              Do tego dochodzi jeszcze sprzedaż biletów.
              Pasażer podchodzi do kierowcy mając w ręku banknot 100 zł i z idiotycznym
              uśmiechem prosi o bilet ulgowy, a czas leci.
            • Gość: Locutus Re: absurdalne 144 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.10.03, 01:56
              Ale te opóźnienia na #502 (i w ogóle na wszystkich liniach jadących od strony
              Ronda Młyńskiego) są już idealnie przewidywalne... chyba faktycznie kiedyś
              wezmę długopis, korektor i poprawię rozkład pod Bagatelą :-P

Ehh... a pamiętam jeszcze taką jazdę sprzed trzech lat, gdy stałem w
              oczekiwaniu na #502 jakieś 40 minut - jeden mi uciekł - nadśpieszony, jeden nie
              przyjechał w ogóle, a jeden był koszmarnie opóźniony...

Pzdr.
              LOKI
            • Gość: mouset Re: absurdalne 144 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.10.03, 10:18
              Mi się podoba 137, też mam miejsce siedzące i z politowaniem oglądam głupków z
              mojego osiedla którzy tłoczą się we wsioku aby byc te iluzoryczne 3 minuty
              wczesniej
              • Gość: mouset Re: absurdalne 144 IP: 217.96.109.* 26.10.03, 08:06
                Po zmianie rozkładu 137 jeszcze bardziej mi się podoba
        • Gość: ADAŚ Re: absurdalne 144 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:00
          Miśku Ka

Mnie się podoba jedna - "dwunastka" !!!
          • Gość: Misiek K Re: absurdalne 144 IP: *.chello.pl 20.10.03, 20:05
            > Miśku Ka
            >
            > Mnie się podoba jedna - "dwunastka" !!!

monotematyczny sie Adas robisz ;)
          • Gość: Locutus Re: absurdalne 144 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.10.03, 01:57
            Oj, to się nie zgadzamy, bo ja napisałem, że mi się nie podoba... ROTFL

Pzdr.
            LOKI
        • Gość: Locutus Re: absurdalne 144 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.10.03, 01:53
          Do dupy jest 12, bo jej nie ma, 13 bo nie jeżdżą składy 4*105Na oraz 428, bo
          jest.

ROTFL

Pzdr.
          LOKI
      • Gość: mouset Re: absurdalne 144 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.10.03, 10:16
        Czyli pojechałeś brygadą 13 a za nią była 04, od uruchomienia 144 nie spotkałem
        się z taką sytuacja
        • Gość: Misiek K Re: absurdalne 144 IP: *.chello.pl 22.10.03, 11:55
          o czyzbys Mouset mial brygadospis 144?
          jesli bys mial i byl tak mily przeslac go swojemu forumowemu ulubiencowi, to
          Wlk Inkwizytor bedzie wdzieczny ;)
          • Gość: mouset Do Miśka K IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 23.10.03, 10:30
            Mam of course, bedziesz na pewno zaskoczony zmianami w stosunku do ubiegłego
            sezonu, mam też 502 ale bez tego kursu 22.43 z Bieżanowa (chyba że Ty mógłbyś
            sprawdzic zamiast lenia L.) a krąg podejrzanych zawęziłem do 163-03, 05 i 09
            • Gość: Misiek K Re: Do Miśka K IP: *.chello.pl 23.10.03, 10:44
              wiesz co, jak ktoregos dnia bede wracal jakos ktoryms ostatnim 502 to zerkne,
              postaram sie w przyszlym tygodniu, ok?
              a za te 144 i 502 bede wdzieczny,
              zmiany widze ze sa bo mi sie cholerne ALB'y pojawily, a 144-06 wyczailem ze
              kursy robi na 173 w szczycie popoludniowym...
              ale bede wdzieczny, masz moj mail ? ;)
              • Gość: mouset Re: Do Miśka K IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 30.10.03, 11:56
                Na ALBy jest dobry sposób: jadą popołudniu dwie pod rząd, więc łatwo mozna to
                wyczaić
            • Gość: Locutus Re: Do Miśka K IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.03, 01:47
              Postaram się jutro zwlec swoją dupencję i ruszyć się na pętlę. Jak kierman
              będzie w sraczu akurat siedział, to mu zapierniczę tę rozpiskę i przyniosę do
              domu :-P

Pzdr.
              LOKI
            • Gość: Misiek K thanx mouset IP: *.chello.pl 24.10.03, 11:27
              Dziekuje za rozipske, wlasnie zobaczylem ze dostalem.
              przeanalizuje pozniej bo wlasnie z wielkim bolem dochodze do siebie po
              wczorajszym "Rejsie Parostatkiem" ;)
              • Gość: mouset Re: thanx mouset IP: 217.96.109.* 26.10.03, 08:07
                Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Dziekuje za rozipske, wlasnie zobaczylem ze dostalem.
                > przeanalizuje pozniej bo wlasnie z wielkim bolem dochodze do siebie po
                > wczorajszym "Rejsie Parostatkiem" ;)

?????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka