Dodaj do ulubionych

BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie?

• Gość: jan Deweloper ma ma duże kłopoty! IP: *.internetserviceteam.com 01.12.08, 12:37
      Witam, osobie, któa w sprytny sposób stara się podszywać pode mnie, a w tym celu używa nicka mojego imienia, wyjaśniam, iż gdyby nie kreciła kiełbachy, a więcej czasu spędzała na nauce - to jak przeciętnie inteligentny człowiek zauważyłaby, iż mój numer IP nie jest w żaden sposób związany z chello, ani ramtel, wobec czego podszywanie się pode mnie nie wychodzi - Panowie zajmijcie się sprzedażą mieszkań, a nie spędzaniem czasu na tym forum! Zobligowaliście się wybudować i sprzedać blok mieszkalny. Wpłaciliśmy Wam pieniądze i zaufaliśmy Wam. Musicie to Matołki zrozumieć, że nie wyplączecie się z tego tak łatwo!
    • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:34
      Do: Jan. Mam wpłaconą rezerwację. Chciałbym zwrot kosztów...
    • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 01.12.08, 20:32
      Jasne - tylko że jak nikt nie zechce rezerwacji to podpisuję
      umowę... I mieszkanka nie ma.... 99 % szans..
    • Gość: gosc Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 02.12.08, 20:33
      Jak myślicie czy ta budowa naprawde ruszyła czy to tylko pozory? Bo
      z tego co widziałam to tam tylko 3 lub 4 osoby pracują!
      • Gość: ziom Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 22:10
        Podpucha. tak zrobili w paźdierniku jak nie chcieli żeby się wydało
        że przestali budować. Nawet jak ruszą z kasy naiwniaków którzy
        podpisali umowy to i tak zaraz im braknie. I znowu przestaną. A w
        tym czasie będą cisnąć na podpisanie umów tych którzy mają tylko
        rezerwacje i wołać od nich kase. Którą poprostu może zabezpieczyć
        bank. Bo na mój nos - już ma pełnomicnistwo nieodwołalne do konta.
        A nawet jak nie zabezpieczy to jescze gorzej. Bo żeby nie stracić
        pozwoli im na bierzące budowanie żeby miał z czego potem egzekwować
        hipotekę. Przecież on nie jest zainteresowany ich upadłością. Także
        cena + dopłata sięgnie ostatecznie tych 7 tyś. a z terminem oddania
        to ho ho ho a nie w sierpniu.
        • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:26
          ... to jak pan JAN kupil sobie tam mieszkanie i tak napiera tu na
          devlopera to sam sobie strzela gola bo odstrasza ludzi i suma
          sumarum ludzi odstrasza... wiec albo krucjate przeciw nim prowadzi
          albo nie chce tego mieszkania lub moze sa inne podowy...;)
          p.s. pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: sinor czesc IP: *.chello.pl 05.12.08, 15:42
            Czesc, wiedzieliście te najnowsze zdjęcia z 2.12.2008r. - z budowy? (są na stronie)
            Jest tam kilka zdjęć, tylko, że jeden robotnik, naniesiony komputerowo chyba, może fotomontaż, bo niewidziałem nigdy robotnika w takim chełmie, może to strażak sam, albo Listonosz Pat? Z Brytyjskich bajek?
            Pozostaje tylko pytanie, gdzie ukrywają się pozostali robotnicy? W gumisiowym lesie?
            Pytanie do tej ordynarnej Baby z poprzedniego posta?
            Dlaczego jesteś taka chamska? Jak Ci się nie podoba to forum to nie czytaj! Pierwszy raz w mieście?
          • Gość: sinor jeszcze raz IP: *.chello.pl 05.12.08, 15:50
            Jeszcze raz ja, przepraszam, ale odnośnie tej bulwersującej wypowiedzi kobiety, która napisała posta wyżej: Z całym szacunkiem, ale to jakiś głupek pisał, jak można przez 3/4 wypowiedzi jechać po wszystkich z forum, obrażać innych, pomawiać restauratora z sąsiedztwa (co nawet napisała Drukowanymi), a następnie pozdrawiać mieszkańców? Przecież nas nie obchodzi Kobieto, gdzie pracuje Twój mąż i co Ci mówi po powrocie z pracy, ale skoro oboje jesteście tacy mądrzy, to po co czytacie to forum?
          • Gość: kris DNO! IP: *.neteasy.pl 05.12.08, 16:49
            „Słyszysz "ziomie" -
            DO ICH DYSPOZYCJI!!! - - nasz bank ma z ich banku taki dokument.”

Przytocz treść tego dokumentu, głupia Babo, napisz jak się nazywa, może Ci Twój mąż powie, przecież pracuje w Banku…

„Co do podniesienia cen na 7 tys.- z naszej umowy notarialnej wynika,że w żaden sposób nie mogą zmienić ceny 4.999/m2. Inaczej naraziliby się na sprawę sądową. Wynika to wprost z umowy.”

Natomiast nie wynika wprost z umowy, że jak Bal-bud, gdy ogłosi upadłość, a mogę się tego spodziewać, bo widziałam na zdjęciu z budowy tylko jednego rozmazanego robotnika w nocniku na głowie, a poza tym przez dwa miesiące mnie okłamywano i łudzono nowymi terminami rozpoczęcia budowy, zepsutym dźwigiem, źle zamówionymi stropami, albo wysokimi cenami Euro. To wtenczas będziemy Se musieli dopłacic do nowej ceny nowego Dewelopera. A Jak myślicie, Czy Klienci Leoparda nie mieli zagwarantowanych Cen?

„Więc "ziomie" nie siej zamętu na tym forum, ty biedny nieudaczniku -
            konkurencie albo może "RESTAURATORZE"???
            I nie nazywaj nas uczciwych Klientów tej firmy "naiwniakami",
            bo "kto się przezywa tak samo się nazywa".”

Cóż za podejrzenie, tylko, dlaczego kobieta pisząca niby ten post miałaby obrażać Sąsiada z Santorini? Przecież Restaurator jak Napisała Drukowanymi, nie ma sąsiadów oprócz Krakowianki i tej budowy, a ta baba nie mieszka jeszcze w swoim bloku, to, co jej restauracja przeszkadza? Nie widziałaś jej Panienko zanim kupiłaś mieszkanko w tej cudownej inwestycji – Czyżby troszkę się Ktoś z Bal-budku podszywał pod naszą Babeczkę?

„Myślę, że jesteś tylko kolejnym konkurentem firmy Bal-Bud i bawisz
            się w wielkiego detektywa i znawcę rynku finansowego i rynku
            nieruchomości, i dlatego tylko robisz zamęt na tym forum, pisząc o
            swoich przypuszczeniach. Bo są to tylko przypuszczenia? Prawda? Bo
            chyba żadnego dokumentu potwierdzającego na to nie posiadasz?

Kolejny raz wychodzi na debila: A czy Ty Kolego wierzysz w dokumenty? DO kiedy miał być stan surowy, czy nie przypadkiem do listopada 2008? Obiecywali, choć nie pokazali żadnego dokumentu, nieprawdaż? Obiecywali, że już jutro, dosłownie kwestia godzin, juz za chwilkę będą budować, gdzie się pytam dotrzymywali słowa? W której kwestii? Pokazali jakieś dokumenty? Trzymają się harmonogramu prac? Przecież to też dokument. W kulki lecą, i zgadzam się z tym ziomem, bo nie wolno się dać oszukać! Cóż w tym złego, że przeprowadzamy dywagacje na temat stanu naszej budowy, nie wolno? Mamy siedzieć cicho, jak nas ciągle robią w buca? Jeżeli nie chcvesz czytać to porozmawiaj z mężem, albo rób se co innego. Tutaj spotykają się ludzie, którzy chcą mieszkac we własnym mieszkaniu, które mają nadzieję, zostanie wybudowane przez Bal-bud. Skoro nie zgadzasz się z opiniami na tym forum, to mogłabyś chociaż wykazać odrobinę samokrytycyzmu, i nie wtrącać się, skoro jesteś taka zadowolona ze swojego mieszkania. Fajnie się mieszka???

Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek bawił się w detektywa, ani nie słyszałem, żeby jakikolwiek deweloper siedział na forum i wypisywał głupoty, to raczej Wy zamiast zabrać się za budowanie Bloku, piszecie te pierdoły!

Wyjaśnię Ci jeszcze jedno ty "mały zakompleksiony nieudaczniku" -
            bank nie musi mieć, jak piszesz "nieodwołalnego pełnomocnictwa do
            konta", gdyż wpłaty na ich konto są w banku w którym mają kredyt.
            Więc ma pełen wgląd w ruchy na ich koncie i żadnego pełnomocnictwa
            nie potrzebuje.”

Coś Ci się pomyliło, prosiłbym o wytłumaczenie tej kwestii w kolejnym poście, Zapytaj męża dokładnie, albo zapisz słowo w słowo.

„Sprawdziłam Cię - na innych forach równie skutecznie sie udzielasz,
            nie mając zapewne nic wspólnego z żadną z tych inwestycji.”

Pokaż no Cwaniaczku na jakich forach udziela się kolega ziom?
            Czyż numer IP, z którego piszesz: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14:57, czyż nie jest taki sam jak Grażynka, albo Sin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:26; Takie same pochwalne opinie, z takich samych providerów , pupilki balbudu, muszą koło siebie mieszkać, bo mają taki sam adres.
            Pisał tam ktoś wcześniej, a ja to popieram: Panowie Dyrektorzy, byście się zabrali za budowanie tego bloku, a nie głupotami na forum zajmowali.

Tak to się prosze |Państwa kończy sprawa mieszkań, gdzie z prestiżowych i najdroższych w hucie stały się przytułkiem za najta ńsze w Nowej Hucie pieniądze. Dlatego Plułbym sobie w brodę, gdybym kupił za 7.300,- za m2 i czekał na realizację marzeń, a obok wprowadził się sąsiad, który miał do wyboru TBS Złocień, albo Proszowice. Tak się nie robi To nie jest profesjonalne podejście dewelopera do sprawy. Świadczy to tylko o indolencji i zachłanności na jakiej planowali wzbogacić się Panowie z BB.
            Czekam, do kiedy Kartex przejmie zysk z budowy i przestanie budować za darmo i sam sprzeda mieszkania.
            • Gość: ziom Re: DNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 18:53
              dzieki kris i sinor. Nie musze już nic dzieki Wam tej osobie płci
              żeńskiej odpisywac. Prócz tego, że fakty na temat których wyrażałem
              swoją opinię ( a od tego są fora takie jak to ), nie są poparte
              dokumentami gdyż te kryje tajemnica bankowa i w sposób legalny nie
              miałbym do nich dostępu. I nie mam. Moim celem było skłonić do
              reakcji i zainteresowania aspektami prawnymi i biznesowymi osoby
              kupujace mieszkania w inwestycji. Którą też byłem zaintersowany jako
              klient. A uwagi, chyba celne skoro wywołały taką agresywną reakcję,
              były prostym dywagowaniem na temat ewentualnych niekorzystnych
              konsekwencji niewybudowania osiedla, na co się narazie zanosi. A i
              proszę mnie nie obrażać bo ja nie obrażam nikogo i nie udzielam sie
              na innych forach, wiec niby jak mógłby mnie ktoś sprawdzić. Gdyby
              jednak próbował, ostrzegam - próba ustalenia / wyłudzenia / danych
              osobowych za pomoca adresu IP to przestępstwo.
              A poza dyskusją. Pracowałem dla banków, wiec na tym co przerabiają
              uczestnicy naszego forum znam się nieźle. Pisząc, o tym co się złego
              może stać, jak i kiedy nawet nie doszedłem, żeby Was napradę nie
              straszyć. Żona mnie powstrzymała, z sympatii. Taka jest miła dla
              nieznajomych.
              Ps. Ja mam gdzie mieszkać, Kraków jest dużym bogatym miastem. W bal
              bud też kupie, bo mi sie miejsce podoba. Jest obok zalew, kort,
              będzie basen kryty. Cisza i spokój. Blisko będzie obwodnica i
              łącznik na Wawe, Sandomierz, Lublin, Rzeszów. Do Zakopanego jest
              daleko miastem, ale jak będzie obwodnica czas przejazdu znacznie się
              skróci. A obwodnica będzie ( uwierzcie na słowo ). Jak wybudują
              blok, poprostu kupię mieszkanie za żywą gotówkę. Mysle też, że jak
              minie tzw. kryzys, Huta bedzie się rozwijać i w przyszłości nie tak
              dalekiej miejsce inwestycji bedzie atrakcyjne do zamieszkania. Huta
              ma niezły układ ulic i możliwości rozwoju. Tymczasem : Nie ufajcie
              nikomu, prawo nie chroni Was, tylko bank i dewelopera. Taka jest
              niestety brutalna prawda. Pa pa moi drodzy powodzenie wszytkim,
              również Pani która wie lepiej.
          • Gość: obserwator Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:51
            I NAPRAWDĘ nie wie, co oznacza sformułowanie: "reszta kwoty jest do ich
            dyspozycji"????
            Przecież to oznacza ni mniej ni więcej tylko to, że w każdej chwili mogą nią
            zadysponować. I z tego wykorzystania w małej części zrobi się wykorzystanie w 100%.
            Co innego, gdyby to był kredyt i "pozostała część została już spłacona" - tak,
            to by dawało jakąś gwarancję, że już nie mogą z tego skorzystać.

A co do zapisów z umowy notarialnej - przeglądnij forum, zobacz ile jest
            sytuacji w których ludzie mieli umowami ustalone ceny a stanęli pod murem mając
            do wyboru: dopłacić (często niemało) lub stracić wszystko (bo developer upadnie,
            a nieruchomość ma obciążoną hipotekę).
            • Gość: MIKI Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.ghnet.pl 14.12.08, 17:06
              Coś mi się wydaje ze z tą budową będzie lipa !!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gosc Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.chello.pl 14.12.08, 18:05
                a czemu tak sadzisz?
              • Gość: klient Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.chello.pl 15.12.08, 01:23
                Jest nieduża grupa (chyba 5 osób) które tak jak ja kupiły tu mieszkania przed
                drastycznym obniżeniem cen w promocji terażniejszej w stosunku do promocji
                wakacyjnej.Niech te osoby skontaktują się ze mną -może wnioski nasuną się przy
                dyskusji???!!!Czuję się mocno oszukany i nabity przez Pana dewelopera.Czy
                wstępna umowa notarialna jest już wyrokiem z którego nie można się wycofać bez
                konsekwencji jakie sobie określono na swoją jednostronną korzyść?Uważajcie
                pozostali niedoszli klienci Bal-Budu.
                • Gość: sin Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:24
                  nie żebym bronił BAL-BUD lecz denerwuja mnie akie bezsensowne
                  wypowiedzi... to że developer obniżył ceny nie oznacza ze jest
                  oszustem... coś się tu chyba nie zgadza... ja rozumiem że może byc
                  pan rozgoryczony faktem iż kupił pan drożej niż inni teraz (w tym
                  ja) mamy okazje ale nie znaczy to wcale że ktoś kogoś oszukał...
                  Jako właściciel firmy ma prawo obniżac ceny wg. uznania... Niech się
                  pan skontaktuje z firmą i spróbuje z nimi dogadac. Bo to co pan
                  uwaza za oszustwo robi wiekszosc firm i to nie tylko developerzy...
                  OBNIZA CENY!!!
                  • Gość: sin Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:25
                    p.s. ale wkurza mnie że nic nie robią na budowie:/
                    • Gość: Klient Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.chello.pl 17.12.08, 10:51
                      Wszystkim Klientom Bal-Budu jak i samemu BAL-BUDOWI wraz z jej załogą,Dyrekcją i
                      osobiście Panu Bogdanowi Skotnicznemu życzę wszystkiego najlepszego z okazji
                      śWIAT BOżEGO NARODZENIA ORAZ NOWEGO ROKU 2009.Wytrwajcie,budujcie i mieszkajcie!!!
                    • Gość: Gość Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 15:45
                      Mylisz się sin. Robią, robią. Tyle, że na zewnątrz ich nie widać za
                      bardzo. Ale są w środku. Wczoraj byłam na budowie oglądnąć swoje
                      mieszkanie i widziałam, że jest ich (pracowników) trochę. A i w
                      garażu też natknełam się na paru którzy cos tam montowali.
                      Rozmawiałam z nimi i dowiedziałam sie, że lada moment (do Świąt)bedą
                      zalewać płytę (czy coś takiego) nad drugim piętrem. I dalej ciągną
                      ostatnie trzecie piętro, które juz zaczęli. Najważniejsz, że po
                      przerwie coś się dzieje i budowa dalej idzie.
                      • Gość: konrad Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.chello.pl 18.12.08, 17:10
                        Byłem na budowie, rozmawiałem z kierownikiem budowy - robią na
                        całego, mają nawet napięte terminy do skończenia stanu surowego.
                        Mieli problemy z płynnością finansową ale już wszystko w porządku,
                        tak że bądźmy dobrej myśli.
                        • Gość: mikie Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.ghnet.pl 18.12.08, 18:10
                          stan surowy miał być na listopad !!!!
                          • Gość: sin Re: Twój mąż pracuje w banku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:05
                            no to pocieszyliście mnie bo tu tyle płaczków co za darmo by chcieli
                            albo psełdo "skrzywdzonych" przez BAL-BUD jest całe stado i tylko
                            niepotrzebnie się człowiek martwi czytając niejednokrotnie bełkot
                            jakiegoś "mędrca"... i nawet małe przesunięcie w terminie będą
                            wytykali i ubolewali na całego... mam nadzieje że to nie będą moi
                            sąsiedzi bo jak mi w kuchni spadnie coś to zadzwonią na policje że
                            bomba wybuchła...
    • Gość: Chello Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: 92.4.6.* 20.12.08, 02:12
      Chello.pl - niezwykle przychylny dostawca internetu dla Bal-Bud ,
      Panowie Cieszymy się , że wzieliście się do budowy i że wam się skończyły
      chwilowe kłopoty finansowe ( przyszedł mikołaj i dołożył )

haha , wystarczy popatrzeć na ip kto i o czym pisze ...
      • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 21.12.08, 23:24
        Ja pitolę, jak czytam o takich przekręciarskich inwestorach jak Balbud i inne
        jemu podobne, zaczynam sądzić że miałem piekielne szzeście trafiając na swojego
        dewelopera. Nie dośc że wszystko ładnie wybudował, to jeszcze zwraca mi kasę za
        przekroczony (miesiąc) termin podpisania aktu notarialnego!! Pokażcie mi
        dewelopera, który komukolwiek ZWRÓCIŁ kasę. Do tej pory spotykałem tylko takich
        którzy kasę ZABIERALI.
        • Gość: krystyna Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 10:40
          podaj namiar na developera, jestem na kupnie mieszkania, dzięki
          • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 11:12
            Polimex Development, inwestycja Kliny.
            • Gość: krystyna Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.technika.net.pl 22.12.08, 11:39
              ale mi chodziło o mieszkanie w Krakowie, a nie poza miastem.
              • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 11:56
                To mówisz, że Kliny to nie Kraków? W sumie fajnie, zawsze chciałem mieć chatę na
                wsi :)

Zadałaś pytanie, odpowiedziałem. Chętnie zresztą poczytam o deweloperze W
                KRAKOWIE, który współpracuje na takich warunkach. Będę polecać znajomym, którzy
                też nie lubią zielonych przedmieść, z dala od smrodku i zgiełku centrum.
              • Gość: DHW Jak Kliny nie są w Krakowie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:59
                to "głęboka" Huta tym bardziej ...
        • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:52
          Nie chcę bronić BALBUDU choć kupiłem tam mieszkanie, ale na jakiej
          podstawie piszesz, że są "przekręciarzami"? Masz jakies konkretne
          dowody? Bo mnie potraktowali uczciwie. Uzyskałem rzetelne
          informacje, które mnie interesowały, i które później moja firma
          doradcza dokładnie sprawdziła. Co prawda mieli 3-tygodniową przerwę
          ale wszystko wróciło do normy. Mam odebrać mieszkanie w sierpniu i
          nic ale to NIC nie wskazuje na to, żeby tak nie było, nawet to
          opóźnienie to mała pestka. Cieszę się, że bedę mieszkać na terenie
          najbardziej, moim zdaniem, rekreacyjnym w Nowej Hucie (Zalew,
          baseny, korty, stadion - wszystko w zasięgu reki) w nowoczesnym
          budynku z windami, garażem podziemnym, wokół parku i zieleni. Do
          najbliższego autobusu (nr 123) jest ok. 200 m (też przy ul.
          Wojciechowskiego tylko z drugej strony).
          Jak się nie jest czegoś PEWNYM, to lepiej tego nie pisać (mam na
          myśli słowo "przekręciarze"). Bo można za to "beknąć" - a jako
          prawnik wiem, że kwalifikuje się to jako sprawa karna.
          Myślę, że na tym forum jak i innych o tej tematyce pełno jest ludzi
          z konkurencji, którze zniechęcając do zakupu mieszkania u jednego
          dewelopera, chcą wypromować własne inwestycje. Jeśli myślą, że
          ludzie dadzą się złapać na taki tani chwyt, to się mylą. Mnie już by
          nie przekonali, choć mogłem kupić mieszkanie w innym miejscu
          Krakowa. Wystarczyło się przejść na około Zalewu w słoneczny dzień i
          już z żona wiedzeliśmy, że jest to miejsce o jakie nam chodziło
          (choć nigdy nie mieszkaliśmy w Nowej Hucie).
          Takie jest NASZE zdanie na ten temat.
          • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 16:03
            To jest całkiem ciekawe zjawisko, że jak się krytykuje dewelopera za jakieś
            niedociągnięcia (o których nawet nie będąc prawnikiem można wnioskować po
            uważnej lekturze całego wątku) to od razu pojawiają się oskarżenia o łamanie
            prawa i bycie konkurencją. Rozumiem, że wszyscy, którzy wypowiadali się
            krytycznie w tym wątku pracują dla konkurencji?

Proszę mnie nie straszyć, proszę pana z Balbudu (rzekomo "nie broniącego tej
            firmy" haha), bo ja za stary na takie numery jestem. Lepiej zacznijcie solidnie
            budować chaty tym biednym ludziom, zamiast przesiadywać na forach.
            • Gość: gosc Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 22.12.08, 18:58
              gosc, który odpowiedział ci ma rację, jeśli piszesz o przekretach to
              posługuj cię faktami, fakty to znaczy daty, sumy , przykłady
              dokumentów, bo inaczej to jest zwykłe pitolenie, natomiast zielone
              tereny inwestycyjne w n.hucie , te o których tu piszemy są bardzo
              atrakcyjne biorąc pod uwagę lokalizację i cenę
              • Gość: xxx Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 09:04
                chyba andy zmusiłeś całą ekipę balbudu do pojawienia się na forum :D

Do panów wychwalających balbud pod niebiosa - skoro jest tak świetnie, to
                dlaczego tylu ludzi narzeka? Hęęę?
                • Gość: Matylda Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ramtel.pl 23.12.08, 09:43
                  Dlaczego narzeka? Bo narzekać jest łatwo.
                  I nie tylko Panowie wychwalają Balbud.
                  Kobiety również - wystarczy sprawdzić wcześniej.
                  Fora przeważnie są po to żeby narzekać.
                  A i pewnie cena, która obowiązuje w Balbudzie - 4999/m2 jest za
                  duża. Wszyscy narzekający chcieliby za darmo dostać mieszkanka. A
                  może i trzeba by im dopłacić jeszcze, żeby zechcieli zamieszkać. A i
                  tak pewnie znowu by narzekali, że dostali zbyt małą dopłatę.
                  Polacy narzekali zawsze i jak świat światem zawsze narzekać będą.
                  Taką mamy, niestety, cechę narodową.
                  Jeśli natomiast idzie o BaL-BuD - to tak naprawdę nikt nic
                  konkretnego na nich nie ma, bo tego nie napisał. Chodzi mi o rzeczy
                  sprawdzone. Same domysły, teorie, spiski....
                  Firma jak firma, miała przerwę ale buduje dalej i dalej zapewne
                  budować będzie. To że jest to ich pierwsza inwestycja? A jakie ma
                  znaczenie, że nie jest kolejną inwestycją? Weźmy pod uwagę firmy z
                  doświadczeniami Leopard, Salwator i parę innych. Właśnie nowa firma
                  będzie się bardziej starała zrealizować pierwszą własną inwestycję i
                  nie "przekręcić" ludzi niż ta z doświadczeniami, która już wie jak
                  to robić :):):)
                  Żali mi Was, bo sami sobie robicie kupę do własnego gniazda, zamiast
                  się cieszyć, że blok pnie się w górę i będziecie mieli mieszkania w
                  super miejscu za małe pieniądze...
                  MATYLDA (obrończyni BaL-BuD-u, choć nie pracownik).
                  • Gość: ramtel Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 10:17
                    Ramtel - kolejny niezwykle przychylny dostawca internetu dla Bal-Bud ;)

• Gość: IP25 Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:22
                      Dodaj i mój nr IP do swojego zbioru :):):):)
                      Mnie też potraktowali należycie i nic do BALBUDU nie mam.
                      Byłam dzisiaj na budowie, ścianki działowe mam przerobione tak jak
                      chciałam. I to za darmo. Czyli wszystko OK.
                      Panowie z BALBUDU - WESOŁYCH ŚWIĄT.

• Gość: Gr2 Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ramtel.pl 23.12.08, 02:11
              > To jest całkiem ciekawe zjawisko, że jak się krytykuje dewelopera
              za jakieś
              > niedociągnięcia (o których nawet nie będąc prawnikiem można
              wnioskować po
              > uważnej lekturze całego wątku) to od razu pojawiają się oskarżenia
              o łamanie
              > prawa i bycie konkurencją. Rozumiem, że wszyscy, którzy
              wypowiadali się
              > krytycznie w tym wątku pracują dla konkurencji?
              >
              > Proszę mnie nie straszyć, proszę pana z Balbudu (rzekomo "nie
              broniącego tej
              > firmy" haha), bo ja za stary na takie numery jestem. Lepiej
              zacznijcie solidnie
              > budować chaty tym biednym ludziom, zamiast przesiadywać na forach.

To jest całkiem ciekawe zjawisko, że jak się broni dewelopera, który
              nic złego na razie nie uczynił (i nie uczyni mam nadzieję), to od
              razu pojawiają się oskarżenia o bycie pracownikiem tej firmy.
              Rozumiem, że wszyscy, którzy wypowiadali się pozytywnie w tym wątku
              (a jest ich nie mało) pracują dla dewelopera?

Nikt cię nie straszy 'konkurencjo' firmy Bal-Bud. Że jesteś stary -
              to widać i czuć. Nie uważam się za biednego 'ludzia', choć Bal-Bud
              buduje również i dla mnie.

Popieram Gości powyżej - zastanów się co piszesz "starcze"
              konkurencie.
              A na Klinach, gdzie budujesz to nie mieszkałbym choćby mi dopłacali.
          • Gość: ziom Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:05
            kurde same biznesmeny i mecenasy ( FIRMA DORADCZA DETEKTYWISTYCZNA
            itd itp bajka bedzie długa ) kupują chaty w Bal Bud. Bo juz maja po
            dwa w torre verona i w eldorado.
    • Gość: XXX Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: 92.0.228.* 22.12.08, 12:03
      Ci co wybudowali w Klimach to cenę chyba z księżyca mają , albo im czas się
      zatrzymał rok temu .....
      • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 12:24
        Solidna robota i uczciwość zawsze były i będą w cenie.

Ale fakt faktem, że u nich jak na obecne warunki drogo. W zeszłym roku mieli
        inne ceny, mnie się udało kupić jeszcze po starych.
        • Gość: gosc Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:55
          Kliny, Kurdwanów, Bierzanów to najgorsze lokalizacje w Krakowie.
          Ceny tam powinny byc w granicach 4000 zł/m2. Dojazd do centrum przez mosty,
          korki, najgorzej rozplanowane osiedla, buduje się tam bloki, bloki, bez
          zabezpieczenia dojazdów, miejsc postojowych, zieleni i rekreacji. Nowa Huta na
          tym tle wygląda całkiem nieźle, w miarę blisko do cetnrum, zieleń, szeroko
          rozstawina zabudowa. Coraz więcej młodych ludzi kupuje tam mieszkania. Zaczyna
          robic się modna.
          • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 13:12
            A ty nie pomyliles Klinów ze Złocieniem przypadkiem?
            O jakim braku zabezpieczenia dojazdów i braku zieleni piszesz? O_o
            • Gość: gosc Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:43
              Mam proste pytanie, kto z was chciałby mieszkac na kurdwanowie czy klinach ?
              • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 13:53
                To są przede wszystkim totalnie dwa różne od siebie osiedla i kompletnym
                nieporozumieniem jest stawianie ich obok siebie. No chyba, że według twojej
                skali Kurdwanów jest przykładem osiedla wzorcowego ;)

Kurdwanów: plusy - znakomity dojazd, jeden chyba z najlepszych w całym Krakowie
                porównując taką odległośc od centrum. Tyle. Minusy: smutne blokersowisko,
                większośc mieszkań z dużej płyty, średnio bezpiecznie, srednio ładnie, mocno
                zasmrodzone przez Nowosądecką.

Kliny: plusy: czyste powietrze, dużo zieleni, bezpieczeństwo, przyjazne
                otoczenie, w pobliżu fort i wielki park, nowoczesna zabudowa głównie jedno - i
                wielorodzinna. Minusy - utrudniony dojazd ze względu na brak trakcji tramwaju
                (póki co, są odległe plany, zeby puścić tam linię).

No cóż, ja osobiście wybieram dojazd dłuższy do centrum o 10-15 minut i przy
                okazji mieszkanie w normalnych, ludzkich warunkach.

• Gość: kr Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:14
                  > Kliny: (...) Minusy - utrudniony dojazd ze względu na brak trakcji tramwaju
                  > (póki co, są odległe plany, zeby puścić tam linię).

Gdzie Ty widziałeś plany tramwaju na Kliny????????
                  Bo jak się interesuję tematyką to pierwsze słyszę o takim pomyśle (poza luźnymi
                  dywagacjami na forach miłośników).

Nie pomyliło Ci się przypadkiem z Ruczajem?

Co do meritum: Kliny mają wbrew pozorom doskonałe drogowe połączenia
                  komunikacyjne, które zawdzięczają przebiegającej w pobliżu obwodnicy. Dzięki
                  temu nie ma potrzeby pchać się wszędzie przez centrum. Ale nawet obecne
                  połączenia do centrum są porównywalne do jazdy z okolic Kombinatu (nie mówiąc o
                  tym, że z bloków BAL-BUDu do najbliższego przystanku jest spoooory kawałek).

Ale komunikacja to nie wszystko - są ludzie, którzy wolą 10 minut dłużej jechać,
                  ale mieć widoki na góry, a nie na kombinat.
                  • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 14:25
                    > Gdzie Ty widziałeś plany tramwaju na Kliny????????

Planów nie widziałem, ale czytałem o tym na forum www.kliny.com.pl jakiś czas
                    temu. Poszperaj, powinieneś coś znaleźć.

> Ale komunikacja to nie wszystko - są ludzie, którzy wolą 10 minut dłużej jechać
                    > ,
                    > ale mieć widoki na góry, a nie na kombinat.

Mnie co do tego nie musisz przekonywać - dlatego wybrałem Kliny :)
                    Ale cóz, de gustibus...ja po prostu chcę, żeby moje dzieci dorastały w
                    normalnym, czystym i przyjaznym środowisku. A w Krakówku teraz takich miejsc
                    mało, oj mało.
                    • Gość: kr Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:59
                      > Planów nie widziałem, ale czytałem o tym na forum www.kliny.com.pl jakiś czas
                      > temu. Poszperaj, powinieneś coś znaleźć.

Czyli luźne dywagacje na temat "fajnie byłoby mieć tramwaj" nie poparte żadnymi konkretami. Zgaduję, bo szukanie nic nie znajduje.

> Mnie co do tego nie musisz przekonywać - dlatego wybrałem Kliny :)

Sam mieszkałem najpierw dwadzieścia kilka lat w Hucie (stąd też pisząc o niej, wiem, o czym piszę), potem na Polanie Żywieckiej (która wydawała się być odległa, a w rzeczywistości dojazd do centrum był lepszy niż z Huty). Teraz ciut dalej, ale cały czas w Krakowie :)
                      • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 22.12.08, 15:27
                        > Czyli luźne dywagacje na temat "fajnie byłoby mieć tramwaj" nie poparte żadnym
                        > i konkretami. Zgaduję, bo szukanie nic nie znajduje.

No właśnie raczej konkrety były, ale nie pomnę co i jak, bo jakies 2 lata temu
                        to czytałem. Poszukam w wolniejszej chwili jak Cię to interesuje.

• Gość: ziom powrót Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:14
                          Hej kris i sinor! Szacunek! Monitoruje sobie to forum, bo czekam na
                          wybodowanie osiedla i spadek cen. Sądze, że max w oklicach września -
                          paźdzernika spadną. Bo nie czarujmy się na sierpień to oni tego
                          raczej nie wybudują. Przestuj był od października, a nie żadne tam 3
                          tygodnie. A teraz może być zima i wtedy lipa z budowy na stanie
                          otwartym. Zresztą, jak nawet, to pewnie nie oddadzą do użytkowania,
                          żeby kosztów utrzymania niesprzedanych lokali nie ponosić. A tych
                          mają jeszcze sporo. Najgorsze, że to te o większym metrażu są nie
                          sprzedane. A z tych kasa najwieksza na budowę i koszty utrzymania
                          wysokie.
                          A tak poza tematem. Patrzcie Panowie jakie czasy, prawie każdy
                          developer tylko za nie swoje buduje. Bo nawet jak ma to wstrzymuje
                          budowe jak mu mieszkania nie idą. W kryzysie ludzie powinni mieć
                          kredyty z tanim ubzpieczeniem lub gwarancje rządowe na cele
                          mieszkaniowe w razie jak wezmą kredyt i zapłacą developkowi, a ten
                          nie wybuduje i sobie np.zbankrutuje. Nie jestem komunistą, ale bez
                          jaj. Zeby tak zaraz w ryj i o glebę naród, bez ochrony prawnej
                          zostawiać w ciężkich czasach. Ale i są dobre wiadomości - Vat na
                          autka zniesiony, zwroty będą, zakładajmy wiec z powrotem kratki.
    • Gość: Krzysiek Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 23.12.08, 10:39
      "Nie chcę bronić BALBUDU choć kupiłem tam mieszkanie, ale na jakiej
      podstawie piszesz, że są "przekręciarzami"? Masz jakies konkretne
      dowody? Bo mnie potraktowali uczciwie. Uzyskałem rzetelne
      informacje, które mnie interesowały, i które później moja firma
      doradcza dokładnie sprawdziła."

Ja mam konkretne dowody. Niestety to firma która utknęła w miejscu i ratuje się
      jak może. Na dzień dzisiejszy sprawa trafia do sądu. Były już wcześniej pytania
      na tym forum czy ktoś odzyskał kwotę rezerwacyjną. Po zapewnieniach pana B. i
      pani A. by się niczym nie martwić jeśli się nie otrzyma kredytu uwierzyłem w te
      brednie i podpisałem umowę rezerwacyjną , wpłaciłem kasę. Niestety w 3 bankach
      otrzymałem negatywną odpowiedź na udzielenie kredytu na tą inwestycje. Zgodnie z
      wielokrotnymi zapowiedziami że Bal-Bud nie chcę zarabiać na kwotach
      rezerwacyjnych poszedłem odzyskać pieniądze...i tu okazało się jak nieuczciwa
      jest to firma. Pieniędzy nie odzyskałem i pewnie nie odzyskam wiec sprawa
      trafia do sądu. Bal-Bud zaproponował bym szukał kredytów w innych bankach za ich
      pośrednictwem ale teraz w moich oczach to oni nie dotrzymali umowy i mnie
      przekręcili. Jak z tym inwestorem teraz mam współpracować? Jak mam się dogadywać
      skoro na tym etapie już są problemy?
      Niech nikt nie straszy na tym forum bo są dowody na nieuczciwą współprace tego
      dewelopera i chętnie udzielę wszelkich informacji na ten temat. Można by
      powiedzieć ze połakomili się na głupią kwotę rezerwacyjną co dla mnie przy
      takiej inwestycji jest totalną paranoją i robieniem sobie antyreklamy.
      • Gość: maik Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 11:15
        Bal-Bud wykorzystał ponad 6 ml kredytu z przyznanego przez BPS
        9,6,ml. BPS wstrzymał finansowanie deweloperów stąd kłopoty
        finansowe, ponadtto nie zapłacił wykonawcy za ostatnie roboty, i
        Kaltex zszedł z budowy. Tyle udało się ustalić
        • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 15:01
          Jak to zeszli z budowy? Przecież ich dzisiaj widziałam!!!
          A co do kredytu to wiem (informacja z mojego banku), że wykorzystali
          tylko 2 mln. I już go spłacili. Podobno mają czystą hipotekę. To
          która informacja jest prawdziwa? I komu wierzyć - bankowi czy
          informacjom na tym forum. Ja już się w tym gubię...
          Chyba po nowym roku wybiorę się sama do Sądu i oglądnę ich Ksiegę
          Wieczystą. Jak sprawdzę to dam znać.
      • Gość: cos Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:49
        Krzysztof - piszesz serio? Nie oddali Ci kasy choć przedstawiłeś im
        zaświadczenia z 3 różnych banków? Czy zmieściłeś się z tymi
        zaświadczeniami w terminie zawartym w umowie rezerwacyjnej (chodzi o
        termin podpisania umowy notarialnej)?
        Jeśli zdążyłeś, to rzeczywiście złamali prawo. Gdy nie zdążyłeś - to
        wina leży po Twojej stronie.
        Tak mi się wydaje.
        • Gość: sasiad Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 23.12.08, 20:08
          Słuchajcie nie piszcie bzdur, jak nie wiecie nic konkretnego, ja
          znam prezesa i nie sprzedał by mi mieszkania jak by nie chciał tego
          wybudować. Pisanie że jest to nieuczciwy developer jest
          nieodpowiedzialne. Może brakuje mu trochę doświadczenia ale na pewno
          jest człowiekiem uczciwym. Życzę wszystkim sąsiadom abyśmy spotkali
          się przy wprowadzaniu do swoich mieszkań w nowym 2009 roku.
          • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 23.12.08, 23:22
            A to dobre, Krzysiek napisał BARDZO konkretnie dlaczego zarzuca deweloperowi
            nieuczciwość, a ten mówi a nie pisaniu bzdur jak się nie wie nic konkretnego.

czy trzeba ci to DRUKOWANYMI literami napisać?
            • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 23:52
              typowo polskie, najmniej zainteresowani maja zawsze najwiecej do
              powiedzenia...

ANDY... a ja tak z ciekawosci zapytam... po co Ty piszesz tu na ten
              temat, skoro jak widze pojecia nie masz o sprawie, oprocz tego co w
              necie wyczytasz lub podepniesz sie do wypowiedzi kolegow... moze
              przez wzglad na zainteresowanych daj sobie spokoj bo nic nowego nie
              wnosisz w watek oprocz tego ze super dewlopera masz i kliny sa
              cudne.. przeciez masz juz mieszkanie i podzieliles sie z tysiacami
              internautow ta wiadomoscia, wiec juz wystarczy i daj teraz miejsce
              ludziom ktorzy napisza cos konstruktywniejszego NA TEN TEMAT.

Piszesz ze deweloper to oszust, wiec z jakiegos powodu roscisz
              sobie prawo do takiego go nazywania , czyli ciebie oszukal, wiec
              napisz jak i co zrobil a nie podpinaj sie pod wypowiedz osoby ktora
              zostala oszukana. A jesli nie masz takiego powodu to raczej nie
              powinienes go tak nazywac.

Oczywiscie szanuje Twoje prawo do swobodnej wypowiedzi, jednak
              prosze uszanuj tez to ze ludzie czytajacy ten watek (w tym ja)
              chcielibysmy sie dowiedziec czegos konkretniejszego poza tym co
              wypisujesz. Jak masz potrzebe wypowiadania sie na kazdy temat to
              proponuje jakis blog zaloz czy cos podobnego. Jak bedzie duzo
              odwiedzajacych to moze nawet na reklamach zarobisz.
              Pomysl o tym bo widze ze masz spory potecjal i chec wypowiadania sie.

Zycze zarowno Tobie jak i wszystkim czytajacym Wesolych Swiat!:)
              • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 12:50
                Brawo SIN. Krótko i dosadnie.

ANDY - pochwaliłeś się już swoim osiedlem, więc go home.
                Cieszymy się, że wolisz mieszkać na Klinach, ale my wolimy tutaj.
                Więc opuść to forum, bo nie jest dla Ciebie.

Do wszystkich zainteresowanych (ANDY - Ciebie to już nie
                dotyczy!!!) - czy widzieliście najnowsze zdjęcia z budowy (z
                23.12.08)? Zaczęli III piętro. Sporo już podciągnęli. No i widok z
                garażu podziemnego jest opublikowany po raz pierwszy.
                Super.
                Panowie z Balbudu - tak trzymać. Nie zawiedźcie nas. Bo my w Was
                wierzymy.
                Samemu developerowi oraz wszystkim zainteresowanym - WESOŁYCH ŚWIĄT.

• Gość: ziom Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:20
                  wierzyc nalezy w to cos sie widzi garaz nie jest ruszony tylko zdjec
                  wczesniej nie robili nadal to dziora w ziemi. A 3 pietro to pare
                  desek wiec luz ludzie spokojnie z emocjami.
              • Gość: andy Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.multi-play.net.pl 28.12.08, 21:49
                Wiesz, to ja czegoś nie rozumiem. Jeżeli jesteś potencjalnym mieszkańcem
                inwestycji BalBudu, powinieneś być żywotnie zainteresowany tym, czy Twój
                deweloper nie robi cię w trąbkę i czy np. odzyskasz jeszcze pieniądze z
                rezerwacji. Jeżeli pojawiają się krytyczne głosy (vide Krzysiek i poprzednicy)
                to chyba by warto je najpierw sprawdzić, zamiast od razu ujadać na ludzi, którzy
                czytając ten wątek wyrabiają sobie własną opinię na temat rzetelności marki BB,
                do czego mają ABSOLUTNE prawo. Gdyby na mojego dewelopera ktoś zaczął wieszać
                psy na forum przede wszystkim starałbym się ustalić czy to prawda, zanim
                zarzuciłbym mu działanie na rzecz konkurencji.

Za dostrzeżenie potencjału i radę na temat bloga dziękuję, ale z racji
                wykonywanego zawodu, sytuacji, w których ujawniam swoje opinie szerszej publice
                mam pod dostatkiem i nie czuję potrzeby ich poszerzania.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, obyśmy trafiali na samych uczciwych
                deweloperów. A istnienie tych mniej uczciwych niech zweryfikuje kryzys :)
                • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 14:03
                  Zgadzam sie z SINem, gdyż pisząc, że:

> Gdyby na mojego dewelopera ktoś zaczął wieszać
                  > psy na forum przede wszystkim starałbym się ustalić czy to prawda,
                  zanim
                  > zarzuciłbym mu działanie na rzecz konkurencji.

zapomniałeś chyba, że w 1-szym swoim wątku z dn. 21.12.2008
                  napisałeś:

>Ja pitolę, jak czytam o takich przekręciarskich inwestorach jak
                  Balbud i inne jemu podobne.....

i tym samym obraziłeś naszego developera i innych, którzy być może
                  są uczciwi?
                  Dlaczego więc nie zastosowałeś się do tego, by najpierw coś
                  sprawdzić, a potem napisać.
                  Dzięki takim jak Ty, którzy podpinają się pod czyjeś wypowiedzi
                  forum przestaje byc wiarygodne dla ludzi, którzy naprawdę chcą kupić
                  mieszkania i chcą czegoś wiarygodnego dowiedzieć się o takim czy
                  innym developerze. Nikt na Ciebie nie ujada, tylko prosi Cię, żebyś
                  przeniósł sie na forum poświęcone Klinom, gdyż jeśli chodzi o BB to
                  nie masz żadnego doświadczenia, które my posiadamy. I dodam, że jest
                  ono pozytywne. Uszanuj to.
        • meg-m czy warto ryzykować?? 26.12.08, 21:52
          Witam;)
          co uważacie o kupnie mieszkania u tego developera w obecnej chwili? uważam, że
          cenowo jest ok, lokalizacja oraz projekt także jest bez zarzutu, ale po waszych
          wypowiedziach mam wątpliwości co do pewności, że projekt będzie wykonany;(czy
          może ktoś mi udzielić informacji ile wynosi wkład na rezerwację oraz czy coś się
          ruszyło w kwestii budowy? z góry dziękuję za odp , pozdrawiam
          • Gość: Matylda Re: czy warto ryzykować?? IP: *.ramtel.pl 27.12.08, 03:38
            Czytałeś (aś?) nasze wypowiedzi, ale chyba niedokładnie..., ale nie
            dziwię się - tyle ich jest, że głowa boli, i to czasami zupełnie
            sprzecznych. Ale to przecież tylko forum i każdy pisze co chce,
            niekonicznie podpierając się faktami.
            Kwestia budowy - budowa ruszyła na początku grudnia (po 3-
            tygodniowej przerwie). Wtedy mieli ukończone 50% II piętra. Obecnie
            II piętro skończone jest w 100% i zaczęli III p. (patrz zdjęcia na
            ich stronie z 23.12). Potem już tylko dach.
            Gdy byłam na budowie przed świętami to w wielu mieszkaniach robili
            ścianki działowe.
            Kwestia rezerwacji - 3000 zł.
            Pytasz czy warto? - sam (sama?) musisz sobie na to pytanie
            odpowiedzieć. Firma miała przestój to fakt, dlaczego? - nikt tak na
            prawdę dokładnie nie wie, tyle jest sprzecznych informacji (brak
            finansów, trudności z materiałami sprowadzanymi z zagranicy, itp.,
            itd.). Dla mnie najważniejsze jest to, że budują dalej.
            Czy rezerwować teraz? - ja nie tylko zarezerwowałam, ale nawet już
            kupiłam (umowa notarialna). Póki co są jeszcze ciekawe mieszkania do
            wyboru. Za chwilę tak może nie być. Gdy skończą ostatnie piętro i
            zaczną wstawiać okna - myślę, że będą mieli wielu chętnych, a co za
            tym idzie - wybór mieszkań będzie ograniczony. Podniosą też pewnie
            ceny mieszkań niesprzedanych, bo to normalne.
            Lokalizacja, jak zauważyłeś (aś?), jest super. Ze względu na
            rekreacyjność terenu uważam, że jest to najatrakcyjniejsze miejsce w
            Nowej Hucie.
            • Gość: sin Re: czy warto ryzykować?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 10:10
              dokladnie jak napisala MATYLDA... sam rowniez kupilem i licze na to
              ze wybuduja:) Jak dla mnie miejsce super a i blok sam ladny. no i na
              piwo blisko;)
              • meg-m Re: czy warto ryzykować?? 27.12.08, 11:19
                Witam ;)
                a jaki zapis widnieje w umowie w przypadku upadłości developera (z tego co zauważyłam, większość z was już ją podpisała)? bo rozumiem, że wykupuje to syndyk i co dalej....?oraz jeszcze jedno pytanie jak długo trwa okres rezerwacji i czy możliwa jest w późniejszym czasie modyfikacja ceny na wyższą jeśli już takie lokum mam zarezerwowane?pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT;)
                • Gość: Antonio Re: czy warto ryzykować?? IP: *.chello.pl 27.12.08, 21:52
                  a jaki zapis widnieje w umowie w przypadku upadłości developera (z
                  tego co zauw
                  > ażyłam, większość z was już ją podpisała)? bo rozumiem, że
                  wykupuje to syndyk i
                  > co dalej....?

Nie ma żadnego zapisu na ten temat. Ale chyba żartujesz albo nnie
                  masz doświadczenia - w umowie jakiego dewelopera jest mowa o jego
                  upadłości i syndyku masy upadłościowej? Ja z czymś takim się jeszcze
                  nie spotkałem.

>oraz jeszcze jedno pytanie jak długo trwa okres rezerwacji

Około 1 m-ca, czasami krócej, czasami dłużej. Zależy od Ciebie. Bank
                  przeważnie potrzebuje do 4 tygodni (u mnie to trwało 3 tygodnie).

> czy możliwa jest w późniejszym czasie modyfikacja ceny na wyższą
                  jeśli już takie lokum mam zarezerwowane?

Nie jest możliwa (czytaj: zgodna z prawem). Na umowie rezerwacyjnej,
                  która jest umową cywilną, widnieje kwota zapłaty za całość po
                  cenach, które obowiązują w danym dniu, w którym rezerwujesz.
                  • Gość: XYZ Re: czy warto ryzykować?? IP: *.centertel.pl 29.12.08, 10:07
                    Zgadzam się z opiniami powyżej i myślę, że "tak" - warto
                    zaryzykować. Choćby między innymi ze względu na rzeczywiście super
                    miejsce. Pomimo tego co tutaj piszą, moim zdaniem developer budzi
                    zaufanie, bo nic złego to tej pory nie uczynił.
                    Ja sam przed końcem roku chciałbym jedno mieszkanie zarezerwować
                    (póki jest wolne). I póki ceny się jeszcze nie zmieniły.
                    Jestem w trakcie załatwiania kredytu.
                    Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
        • Gość: Kamyk Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 19:44
          No właśnie - napisz czy zdążyłeś przed tą datą?

To byłoby dziwne gdyby ci nie oddali. Ja zdążyłam i mnie oddali 3000 bez problemu. I jeszcze chcieli poczekać dłużej, ale i tak by to nic nie dało, gdyż okazało się w 3 bankach, że nie miałam zdolności kredytowej :)
          W stosunku do mnie zachowali się bardzo uczciwie i w porządku. Nie mogę im niczego zarzucić.
          • Gość: jan Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 30.12.08, 13:18
            Rzeczywiście bardzo uczciwa firma, wogóle się nie spóźnili 3 miesiące z budową i nie okłamywali kilentów. A wogóle to powiedzieli, że mi pożyczą te pieniądze na rezerwację jak nie mam i żadnego zaśwqiadczenia z banku nie muszę dostarczać, bo oni mi ufają i nawet bez pieniędzy mi to mieszkanie mogą dać!
            Pozdrowienia dla krecików, którzy tam kupili mieszkanie! Z pewnością zamieszkacie...wkrótce...
            • Gość: Matylda Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ramtel.pl 31.12.08, 04:46
              Oj janie, janie. Obseruje twoje wypowiedzi i nie dziwię się, że
              jesteś rozgoryczony i zdenerwowany. I ciągle obrażasz nas - Klientów
              tej firmy.
              Po pierwsze - nie uważam się za krecika, choć kupiłam w BB
              mieszkanie.
              Po drugie - z budową jeszcze się nie spóźnili. Wszak do końca
              sierpnia mają trochę czasu. I nie masz pewności, że tego nie
              nadrobią.
              Po trzecie - pisanie o pożyczeniu ci pieniędzy na rezerwację przez
              developera i daniu mieszkania za darmo - coś ci się chyba pokręciło.
              Nie wiem dlaczego mieli by tak zrobić. Czy przypadkowo nie zaczynasz
              opowiadać bajek? Coś konfabulujesz, bo strasznie pachnie
              to "Andersenem".
              Dobrze, że nie przejełam sie tym co pisałeś na tym forum i kupiłam
              fajne mieszkanie. Dzisiaj juz by go nie było. I wiesz co - bardzo
              sie cieszę z tego, ze bedę tutaj mieszkac.
              Jesteś zły, bo ani jedna twoja przepowiednia sie nie sprawdziła.
              Troche się wygłupiłes ze swoimi teoriami. Pisałeś, ze nie maja
              pieniedzy - a oni budują dalej, pisales, że mają pelno kredytu i
              bank przejmie budowę - a oni podobno go splacili i budują dalej,
              pisales, że wogóle upadną - a oni budują dalej, pisaleś, że podniosą
              ceny - a oni jak na razie nic takiego nie zrobili i nic nie wskazuje
              na to, że zrobią.
              Co jeszcze wymyślisz? Że za chwilę przestaną budować i wyjadą za
              granicę? czy to, że zapisy w księdze wieczystej dotyczące kredytu
              zostały zfałszowane? Przestałbyś, bo się ośmieszasz.
              Przypuszczam, że nie jesteś Klientem BalBudu, bo nie pisałbyś takich
              bzdur. A skoro nie jesteś Klientem, to podobnie jak Andy przenieś
              się może na inne forum dotyczące różnych teorii spiskowych.
              Zgadzam się z wypowiedzą Gościa powyżej, który napisał, że "dzięki
              takim jak Ty, forum przestaje byc wiarygodne dla ludzi, którzy
              naprawdę chcą kupić mieszkania i chcą czegoś wiarygodnego dowiedzieć
              się o takim czy innym developerze".
              Miej honor i nie wygłupiaj się już więcej. Bo żal serce ściska.
              M.

• Gość: stefan Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:07
      o co ten krzyk przecież opóźnienia są na każdej budowie, a teraz
      jeszcze te mrozy!
      • Gość: maiki Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ghnet.pl 06.01.09, 15:20
        jak był dobry czas {pogoda} to mogli budować a nie teraz na mrozy
        zwalać !!!!!
        • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:20
          ano mogli budowac... szkoda troche ale widac zima ich
          zaskoczyla,podobnie jak drogowcow;)))))

ja jestem dobrej mysli i niech juz nawet zrobia to pozniej, byle by
          pozadnie a nie na "odwal sie"
          • Gość: ziom Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:08
            polecam lekture moich poprzednich postów na tym forum
            • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:37
              ZIOM ...jak do dla mnie byla odpowiedz to czytalem te wypociny i
              juz do nich wiecej nie chce wracac;)

i jak pisalem wczesniej, najmniej zainteresowani maja najwiecej do
              powiedzenia (w tym wlasnie tacy farmazoniarze i lowcy tanich
              sensacji, badz tez ludzie ktorzy nie maja co w domu robic jak Ty)
              • Gość: stefan Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:05
                dajcie spokój "ziomowi" jego postach jest trochę racji
                • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 13:05
                  troche to tu ma kazdy racje... i ludzie za bal-budem, tacy co go
                  oczerniaja, teoretycy i czarnowidzacy (np.ziom) i inni;)
    • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.zibi.pl 07.01.09, 21:00
      Współczuje wszystkim co wpakowali się w to bagno. Za niedługo
      zacznie się cyrk. Szkoda uczciwych ludzi którzy odkładają całe życie
      na swoje własne M.
      • Gość: Matylda Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ramtel.pl 08.01.09, 08:40
        Ooooooo......... i znowu odezwała się - konkurencja firmy budującej
        mi mieszkanie.
        No bo jak inaczej wytłumaczyć pewność i arogancję autora
        poprzedniego postu, który w ten sposób pisze o nas, przyszłych
        lokatorach? Jakie bagno, jaki cyrk? Gościu, zejdź na ziemię i podaj
        konkrety, jeśli je masz.
        Jak masz jakieś pewne, pewne powtarzam informacje to po prostu się
        nimi z nami podziel. Chętnie je zobacze na własne oczy.
        Chociaż myśle, że nie masz nic ciekawego, tylko paplesz ple, ple,
        ple, byle coś napisać.
        Jeśli chodzi o mnie - to nie musisz mi współczuć.
        Mieszkanie w Balbudzie kupiłam świadomie, nawet po przeczytaniu tych
        wszystkich bzdur, które tutaj są pisane.
        I wiesz co - jestem pewna, że tam zamieszkam.
        I to w tym roku. Ku twojej rozpaczy.
        • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 10:21
          alez MATYLDA... on ma racje z cyrkiem... tyle ze cyrk juz dawno
          rozpoczety... widzisz przeciez ze kiklu klałnow juz odstawia tu
          przedstawienie, sa wrozki-czarnowidzace, prorocy a i kilku oslow tez
          by sie znalazlo:)))

a powaznie to znow... ZERO konkretow i chocby zdziebka informacji
          powaznej nad ktora mozna by sie zastanowic tylko znow belkot...
          ludzie, przeciez jak macie cos konkretnego i tak jak deklarujecie ze
          chcecie pomoc to pomozcie i podzielcie sie z nami, swoimi
          wiadomosciami to sobie posprawdzamy i bedziemy wdzieczni.
      • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.zibi.pl 08.01.09, 11:50
        Konkrety są moi drodzy,zostałem okłamany i przekręcony na kwotę
        rezerwacyjną. Wielokrotnie zapewniany że nikt w tej firmie nie chce
        zarabiać na rezerwacji. Niestety sądze że nie maja mi z czego oddać
        pieniędzy i tłumaczyli się że ich dużo kosztuje reklama. To kpina.
        Tak sie nie postępuje w dzisiejszych czasach z uczciwymi ludźmi. A
        cyrk to się zacznie jak przy odbiorze prawdopodobnie skoczy cena do
        7300 za metr bo inwestor stwierdzi że nie ma za co dokończyć budowy.
        Naprawdę w to wierzycie ze o tak spadła cena na 4999 zł. Skoro teraz
        są nie uczciwi wobec mnie przy tak małej kwocie to co dalej?
        • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:06
          a oczywiscie to ze bedzie 7300 przy odbiorze pokazalo ci sie w
          szklanej kuli... bo piszesz ze konkretny to dowod... wiec jak
          rozumie poznales juz przyszlosc... to Twoj domysl i czarnowidztwo a
          nie KONKRETNY DOWOD... zenada:)))
          • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.zibi.pl 08.01.09, 12:35
            Napisałem - prawdopodobnie! A konkretem jest to że nie oddali mi
            kwoty rezerwacyjnej zapewniająć mnie że nie dojdzie do takiej
            sytuacji jeśli mi banki odmówią! TO JEST DOWÓD O KRĘTACTWIE TEJ
            FIRMY!
          • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:38
            Ależ Matyldo.....!!!
            Facet z kilku postów powyżej ma rację. Cyrk nie tylko się zacznie,
            ale nawet już się zaczął. Tyle, że u niego w głowie.
            Napisałeś facecie, że nie chcieli ci oddać wpłaty rezerwacyjnej
            pomimo twoich pism z banku.
            Ale ktoś na forum zadał ci pytanie - czy zdążyłeś z tymi pismami
            przed terminem napisanym na umowie rezerwacyjnej? - a ty nie
            odpowiedziałeś nic..... Zatem wnioskuję, że nie zdążyłeś!
            I uważasz że cie oszukano? Człowieku zaciągnij ręczny i ląduj.....
            albo zawołaj Huston, Huston mam problem.
            Problem rzecz jasna dotyczy cyrku w twojej głowie.
            • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.zibi.pl 08.01.09, 13:07
              OOOOO.... witam pana B. z Bal-Budu dalej odpisujecie na negatywne
              posty...brawo! Bo tylko wy na nie odpisujecie. Skoro zostałem przez
              was zapewniony że data nie ma znaczenia na umowie rezerwacyjnej to
              po prostu w to uwierzyłem i wam zaufałem. Skoro wielokrotnie
              prosiłem o wydłużenie daty podpisania umowy i wy się na to nie
              zgodziliście twierdząć że nie zarabiacie tu na umowach
              rezerwacyjnych to też w to uwierzyłem. Są na to świadkowie!!! Skoro
              dzwoniłem do was z informacją o opóźnieniach o decyzji z banków w
              którym starałem sie o kredyt na waszą lichą inwestycje to też wam
              uwierzyłem!!! I SIĘ ZAWIODŁEM! JAK OKAZAŁO SIĘ ŻE BANKI NIE CHCĄ
              KREDYTOWAĆ TEJ INWESTYCJI TO MNIE PRZEKRĘCILIŚCIE! Ma pan jeszcze
              coś do powiedzenia?
              • Gość: MIKI Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ghnet.pl 08.01.09, 18:56
                wydaje mi się że dobrze zrobiłem nie wpłacając kasy na coś czego
                niema !!!!!
                • Gość: sin Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:24
                  hahahahaaaa.... no dobrze zrobiles... nawet bardzo dobrze... bo jak
                  nie widzisz takiego duzego budynku to pieniadze sa Ci potrzebne
                  bardziej na okuliste...:)))))) Rozsadnie przemyslana sprawa!!!
              • Gość: Gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 18:26
                Musisz mnie facecie z kimś mylić. Nie jestem żadnym panem B. z
                Balbudu tylko Panią ..... z F. .....
                Tak piszę pozytywnie o Balbudzie bo wydają mi się porządną firmą.
                Poszli mi bardzo na rękę. I za to jestem im wdzięczna.
                Twoje natomiast problemy są wyssane z palca. Nie wierzę w to, żeby
                Ci nie oddali pieniędzy nie z Twojej winy.
                Jeśli jesteś pewny swoich racji - to czemu ich nie podasz do Sądu?
                Zapewne coś zawaliłeś i do tego jeszcze czujesz się oszukany.
                Typowe podejście cwaniaka - Polaka.
    • Gość: alex Nic z tego nie będzie mieszkania się nie sprzedają IP: *.chello.pl 09.01.09, 08:36
      Ludzie opamiętajcie się!
      Po pierwsze nikt tu nie kłamie, po prostu nie godzi się dać trefnym inwestycjom prawa bytu, wystarczy przekrętasów w tym kraju, a tu się jeszcze jeden chciał szybciutko dorobić.
      A po drugie to jak myślicie, jaka konkurencja miałaby cel w tym żeby BB nie sprzedał mieszkań? Może Interbudowi zależało by na tym, albo Awim z eldorado czuł presję konkurencyjności ze strony BB, albo Gant, albo activ - myślę, że rzeczywiście mogłoby im zależeć i z pewnością ich Dyektorzy i Prezesi też siedzieliby na forum i odpisywali na posty, gdyby tylko budowali gdzieś obok bajorka, ale nie budują...
      • Gość: sin Re: Nic z tego nie będzie mieszkania się nie sprz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:24
        nastepny o przekretasach ale zero konkretow

po pierwsze BAL-BUD buduje dalej i oprocz jednego ktory stracil
        swoja kalcje bo nie dotrzymal terminu czy czegos tam (przynajmniej
        tak twierdzi) nie ma tu nikogo kogo by BALBUD przekrecil... no chyba
        ze ciebie ALEX, wiec wypowiedz sie czemu nazywasz ich przekretasami
        a jak nie to daruj sobie oszczerstwa...

po durgie odp jest banalna... zeby sprzedac swoje mieszkania i nie
        trzeba byc specjalnie inteligentnym zeby sie tego domslic... a inne
        firmy pewnie by i budowaly kolo "bajorka" ale jesli byles w okolicy
        choc raz to wiesz napewno ze zwyczajnie nie bardzo ma gdzie;)

No i wspominasz tu o firmie ACTIV... tu ze wiem ze Ci sprzedawali
        mieszkania przy ul.okulickiego (dokladnie 2 blok) jak jeszcze
        pozwolenia na budowe nie mieli a z oddaniem bloku spoznili sie rok...

Wiec daruj sie czarnowidzenie...
        • Gość: kupiec Re: Nic z tego nie będzie mieszkania się nie sprz IP: *.zax.pl 09.01.09, 11:51
          Aktualnie firma BB spłaciła zadłużenie w banku i budowa jest bez
          obciążeń. Sprawdziłem bo jestem na kupnie.
          • Gość: Karlos Bylismy dzis i niby idzie do przodu.. IP: *.chello.pl 09.01.09, 15:00
            Tez sie zastanawiamy nad mieszkaniem w tym bloku. Bylismy dzis i podobno od pon ma byc wiecej robotnikow i koncza 3 pietro i robia dach. Hmm i co tu myslec...
            • Gość: nero Re: Bylismy dzis i niby idzie do przodu.. IP: 195.116.41.* 09.01.09, 21:52
              Jestem przed podjęciem decyzji na Tak, więc prosz...ę o opinię dobrze
              zorientowanych w sytuacji
      • Gość: Matylda Re: Nic z tego nie będzie mieszkania się nie sprz IP: *.ramtel.pl 10.01.09, 05:51
        Do alexa:

> A po drugie to jak myślicie, jaka konkurencja miałaby cel w tym
        żeby BB nie sprzedał mieszkań?

Tą konkurencją jest np. firma ACTIV, z której paru klientów mi
        znanych (w tym i ja) pomimo straty 7,500 zł przeszli do Balbudu z
        powodu dużo lepszej ofery i bardziej atrakcyjnej lokalizacji.
        Nie mówiąć już o kulturze rozmowy z Klientem.....
        ACTIV ze swoją ofertą może się schować.....

• Gość: Matylda Wszystko OK - budowa idzie, mieszkania też. IP: *.ramtel.pl 10.01.09, 06:12
      Jeszcze raz do alexa:

Gdybyś chodził na budowę tak często jak ja lub mój boy-friend to
      wiedziałbyś, że budowa cały czas idzie.
      A do tego gdybyś oberwował stronę Bal-Budu często tak jak ja, to
      wiedziałbyś również, że w tym roku sprzedali już 3 mieszkania.
      Pisząc, że mieszkania się nie sprzedają - po prostu kłamiesz.
      Chciałeś zaistnieć na tym forum?
      No to zaistniałeś.
      • Gość: ja Re: Wszystko OK - budowa idzie, mieszkania też. IP: *.chello.pl 10.01.09, 20:58
        a czy do umowy mozna dodac wlasne zapiski? np. koszty za niedotrzymanie terminu?
        bylem juz na 100% przekonany o zakupie dopoki nie pytalem znajomych z banku
        ktory ich finansowal...
        najlepsze mieszkania sa juz sprzedane, jedno co mnie ewentualnie interesuje jest
        jezscze chyba wolne, ale zauwazcie jak idzie sprzedaz mieszkan od strony garazy
        i knajpy... to budzi jeszcze wieksze obawy czy budowa zostanie dokonczona.
        • Gość: bolek Budowa idzie... w swoja stronę.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:02
          Szanowni Państwo, może byc prolem, bo rzeczywiście miejsce ładne, ale tylko na pozór ma to odniesienie do całości budynku, bowiem najatrakcyniejsze mieszkania zostały juz zarezerwowane i sprzedane, co stanowi 21 mieszkań z 72 dostępnych. Pozostają trzy zarezerwowane na parterze, ale to chyba ktoś kupił na wynajem. Pewnie jakimś studentom (no bo komu?), czyli wieczne libacje imprezy hałas, ale to jeszcze zrozmiem, natomiast sama atrakcyjność parteru jest wogóle nieporozumieniem w tym przypadku. A to dlatego, że jakiś zdolny, choć z pewnością bardzo tani - architekt zaprojektował blok w taki sposób, że stojąc na pobliskiej uliczce Wojciechowskiego - patrzę komuś do odległego około 5 metrów w to piękne wielkie okno i dokładnie widzę, co ten ktoś ma w mieszkaniu i co robi. I to całe mieszkanie widać, wszystkie pokoje! Nie ma żadnego podwyższenia. Przecież jak w zimie nie będą odśnierzać tej dróżki, bo nie sądzę, aby dla jednego bloku Zarząd Dróg i Komunikacji zrobił wyjątek, skoro dla całego Złocienia i wielu innych miejsc nie zrobił, to całe to błoto będzie trzeba zmywać z tych pięknych przeszklonych ścian. W nocy zasłonięte rolety to normalność, ale gorzej gdy trzeba będzie wyjechać, kto będzie pilnował mieszkania? Ci studenci z boku? Parter w tamtej okolicy to rzeczywiście lipa jak mało gdzie!
          Natomiast jeżeli chodzi o całą część od strony garaży, to nie znam desperata, który kupiłby tam mieszkanie. Tamto rozwiązanie to kolejny dowód na doświadczenie architekta - Kto na zdrowy rozum, kupuje mieszkanie nad zalewem i ma widok na haszcze, garaże i śmierdzącą Młynówkę, w której pływają szczury na przemian ze śmieciami i odchodami z pobliskich gospodarstw o nieco niższym standardzie.
          Kompletna pomyłka! Przecież tanio, czyli w tym przypadku 4999zł za metr kwadratowy to nie to samo co: za darmo! Przecież nie jest wcale "okazją", ani "promocją" płacenie pięciu tysięcy za metr tylko dlatego, że ktoś obniżył cenę! Bo gdyby obniżył z 8 na 6 - też wyglądałoby to pięknie i wydawało się okazją, nieprawdaż? Przecież to i tak bardzo dużo pieniędzy! Trzeba się zastanowić nad trafnością inwestycji. Czy byliście tam kiedykolwiek w lecie, a zaznaczam, że basen otwierają już niekiedy od maja i jest czynny do końca sierpnia? Jest jak na kempingu w ulu, albo raczej jakby cały rój nowohuchich młodzieńców wraz z młodszym rodzeństwem do pilnowania poskładanych w kostkę dresów i odłożonych adidasów - wybrał się na kemping (czytaj: Krakowianka i Zalew). Rozłożone dookoła zalewu koce, a na nich opalający się "hutnicy" z nowej huty z rodzinami. Na basenie tłok, palca nie wsadzisz, hałas, ktoś wrzeszcy, ktoś krzyczy, ktoś sika pod płotem, ktoś wyrzuca paperek po zjedzonym hamburgerze, czyjeś dziecko bardzo chce loda i słowo bardzo musi być zaakcentowane nalezycie. Nie mówiąc już o wieczornych spotkaniach przy piwku, gdzie nie zaproszonym lepiej nie bywać, bo mozna nad zalewkiem oberwać (co wczesniej się już zdarzało).
          Jednakże najciekawiej sytuacja przedstawia się w kontekście majacej nowopowstać i odrodzić się Sławetnej Wandy Kraków - Klubu żużlowego. W środy są treningi, a weekendy mecze, ja tam żużel lubię, ale nie każdy musi lubieć. Jeżeli nie byliście nigdy na meczu to nie wiecie jaki hałas wydaje silnik napędzany metanolem. Życzę powodzenia w kupnie mieszkania w Krakowie i to wszystkim, a nie tylko Klientom BB. Pamiętajcie weźcie tylko pod uwagę wszystkie za i przeciw, bo patrzac przez pryzmat niekonkurencyjności 3/4 budynku, to on się może wogóle nie sprzedać, a wtedy deweloper będzie miał jeszcze większe kłopoty niż ma teraz. Kredyt na niepewną inwestycje to jedno,
          ale zaciągać kredyt na bardzo niepewną inwestycję to już samobójstwo.
          Powodzenia.
          Pozdrawiam
          Bolesław Prus
    • Gość: klementyna Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 10.01.09, 23:42
      Nie wiecie czy jest jakieś inne forum poświęcone tej budowie?
      • Gość: bolek Budowa idzie...w swoją stronę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:02
        Szanowni Państwo, może byc prolem, bo rzeczywiście miejsce ładne, ale tylko na pozór ma to odniesienie do całości budynku, bowiem najatrakcyniejsze mieszkania zostały juz zarezerwowane i sprzedane, co stanowi 21 mieszkań z 72 dostępnych. Pozostają trzy zarezerwowane na parterze, ale to chyba ktoś kupił na wynajem. Pewnie jakimś studentom (no bo komu?), czyli wieczne libacje imprezy hałas, ale to jeszcze zrozmiem, natomiast sama atrakcyjność parteru jest wogóle nieporozumieniem w tym przypadku. A to dlatego, że jakiś zdolny, choć z pewnością bardzo tani - architekt zaprojektował blok w taki sposób, że stojąc na pobliskiej uliczce Wojciechowskiego - patrzę komuś do odległego około 5 metrów w to piękne wielkie okno i dokładnie widzę, co ten ktoś ma w mieszkaniu i co robi. I to całe mieszkanie widać, wszystkie pokoje! Nie ma żadnego podwyższenia. Przecież jak w zimie nie będą odśnierzać tej dróżki, bo nie sądzę, aby dla jednego bloku Zarząd Dróg i Komunikacji zrobił wyjątek, skoro dla całego Złocienia i wielu innych miejsc nie zrobił, to całe to błoto będzie trzeba zmywać z tych pięknych przeszklonych ścian. W nocy zasłonięte rolety to normalność, ale gorzej gdy trzeba będzie wyjechać, kto będzie pilnował mieszkania? Ci studenci z boku? Parter w tamtej okolicy to rzeczywiście lipa jak mało gdzie!
        Natomiast jeżeli chodzi o całą część od strony garaży, to nie znam desperata, który kupiłby tam mieszkanie. Tamto rozwiązanie to kolejny dowód na doświadczenie architekta - Kto na zdrowy rozum, kupuje mieszkanie nad zalewem i ma widok na haszcze, garaże i śmierdzącą Młynówkę, w której pływają szczury na przemian ze śmieciami i odchodami z pobliskich gospodarstw o nieco niższym standardzie.
        Kompletna pomyłka! Przecież tanio, czyli w tym przypadku 4999zł za metr kwadratowy to nie to samo co: za darmo! Przecież nie jest wcale "okazją", ani "promocją" płacenie pięciu tysięcy za metr tylko dlatego, że ktoś obniżył cenę! Bo gdyby obniżył z 8 na 6 - też wyglądałoby to pięknie i wydawało się okazją, nieprawdaż? Przecież to i tak bardzo dużo pieniędzy! Trzeba się zastanowić nad trafnością inwestycji. Czy byliście tam kiedykolwiek w lecie, a zaznaczam, że basen otwierają już niekiedy od maja i jest czynny do końca sierpnia? Jest jak na kempingu w ulu, albo raczej jakby cały rój nowohuchich młodzieńców wraz z młodszym rodzeństwem do pilnowania poskładanych w kostkę dresów i odłożonych adidasów - wybrał się na kemping (czytaj: Krakowianka i Zalew). Rozłożone dookoła zalewu koce, a na nich opalający się "hutnicy" z nowej huty z rodzinami. Na basenie tłok, palca nie wsadzisz, hałas, ktoś wrzeszcy, ktoś krzyczy, ktoś sika pod płotem, ktoś wyrzuca paperek po zjedzonym hamburgerze, czyjeś dziecko bardzo chce loda i słowo bardzo musi być zaakcentowane nalezycie. Nie mówiąc już o wieczornych spotkaniach przy piwku, gdzie nie zaproszonym lepiej nie bywać, bo mozna nad zalewkiem oberwać (co wczesniej się już zdarzało).
        Jednakże najciekawiej sytuacja przedstawia się w kontekście majacej nowopowstać i odrodzić się Sławetnej Wandy Kraków - Klubu żużlowego. W środy są treningi, a weekendy mecze, ja tam żużel lubię, ale nie każdy musi lubieć. Jeżeli nie byliście nigdy na meczu to nie wiecie jaki hałas wydaje silnik napędzany metanolem. Życzę powodzenia w kupnie mieszkania w Krakowie i to wszystkim, a nie tylko Klientom BB. Pamiętajcie weźcie tylko pod uwagę wszystkie za i przeciw, bo patrzac przez pryzmat niekonkurencyjności 3/4 budynku, to on się może wogóle nie sprzedać, a wtedy deweloper będzie miał jeszcze większe kłopoty niż ma teraz. Kredyt na niepewną inwestycje to jedno,
        ale zaciągać kredyt na bardzo niepewną inwestycję to już samobójstwo.
        Powodzenia.
        Pozdrawiam
        Bolesław Prus
    • Gość: gosc123 Re: budowa idzie...w swoja stronę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:14
      Gosc albo desperat albo z konkurencji
      Nie dosc ze walnal posta dlugiego jak "Lalka" B.Prusa to jeszcze w III tomach :D:D

Ja pamietam lalke tylko w dwoch tomach:
      • Gość: Matylda !!! To będzie piękny BLOK !!! IP: *.ramtel.pl 16.01.09, 05:43
        Tak, tak "sin" to prawda. Jak skończyly sie pomówienia firmy Bal-Bud
        jeśli chodzi o bank, to teraz próbuje się nowych Klientów tej firmy
        odstraszyć czymś innym - nowymi historyjkami wyssanymi z palca.
        Ale nowi Klienci nie są głupi - wiedzą, że BĘDZIE TO PIĘKNY BLOK
        wybudowany w SUPER MIEJSCU. Potwierdzeniem tego są kolejne sprzedane
        i zarezerwowane mieszkania na ich stronie, którą bardzo często
        oglądam. W tej chwili mają, nie jak pisze ślepiec "bolesław prus" 21
        mieszkań sprzedanych - tylko 24, a zarezerwowanych 8. Daje to prawie
        połowę mieszkań w bloku. I to w ciągu chyba 2 m-cy sprzedaży.
        Prawdziwy sukces.
        Ale to musi boleć konkurentów tej firmy.
        Stąd powyższe posty.
        Zaraz pojawią się opinie, że firma sama sobie pewnie je rezerwuje na
        swojej stronie. Jak się nad tym zastanowić - to jasno wychodzi, że
        byłaby to głupota z ich strony. Sami blokowali by sobie mieszkania,
        żeby nie móc ich sprzedać? To byłaby paranoja - więc myślą, że tak
        nie jest.
        I na koniec już osobiście do "bolesława prusa" i "ola": jak byłam
        małą dziewczynką to nauczyłam się jednego wierszyka, co prawda
        dotyczył innej postaci historycznej, ale myślę, że do was też
        pasuje - jak wam się tuTAJ nie podoba to "WEŹCIE CZAPKĘ, WEŹCIE BUTY
        I WYP...... Z NOWEJ HUTY !!!".
    • Gość: cos Budowa idzie cały czas do przodu i ... wszystko OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:57
      Oj konkurencjo, konkurencjo...
      Czyżby znowu odezwała się firma ACTIV, w której nikt nie chce nic
      kupić???
      Albo to gość, któremu ktoś z przed nosa sprzątną mieszkanko, bo on
      czekał aż firma wybuduje i przyjdzie na gotowe. I jeszce pomarudzi
      zapewne, że za drogo.

Teren ten znam od dzieciństwa, gdyz tutaj sie wychowałem. I to co
      piszesz jest nieprawdą, gdyż:
      1. rzeczka Młynówka zamarza już przy -1 stopni Celsjusza, podobnie
      jak Zalew, a to swiadczy, że jest czysta. I żadnych szczurów tam nie
      widziałem, no chyba, że się kiedys na drodze spotkalismy;
      2. żużel w klubie Wanda niestety umarł juz definitywnie, potwierdzi
      ci to każdy mieszkaniec okolicy, szkoda, bo czesto na niego
      chodziłem;
      3. baseny są na tyle daleko oddalone, że żaden hałas na ul.
      Wojciechowskiego stamtad nie dociera;
      4. pilnować mieszkania mi nikt nie musi, teren będzie ogrodzony i
      monitorowany, a i w standardzie mam rolety okienne, które moge na
      czas wyjazdu zasunąc;
      I tak dalej, i tak dalej... szkoda mi czasu, żeby ci to tłumaczyć.
      "Co komu do domu, jak chałupa nie jego..."

Bardzo sie ciesze, że nie będziesz tu mieszkał cwaniaczku.
      Bo chyba nie będziesz, hę? Noo - mam nadzieje, że nie.
      Kup sobie namiot i idź mieszkać na błonia.
      Miejsce, w którym powstaje blok, w którym JA zamieszkam jest bardzo
      atrakcyjne. Ktos napisał, że najpiękniejsze w całej Nowej Hucie.
      I ja się z nim zgadzam w 100%.
      • Gość: sin Re: Budowa idzie cały czas do przodu i ... wszyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 21:19
        nastepny BOLEK... powiedzial co wiedzial... tylko zeby jeszcze to
        prawda bylo:))))) Jak nie jecza ze nie zaczna budowac i teorie
        spiskowe wymyslac to jak ruszy budowa i okazuje sie ze BAL-BUD ma z
        bankiem wszystko w porzadku to beda jeczec o lokalizacji...
        ludzie... co komu pasuje, nam pasuje tam i bedziemy tam mieszkac...
        i chocbi i ADAM MICKIEWICZ bolaczyl do BOLKA to nic nie zmieni jak
        sie komus to miejsce i blok podoba... pomijajac jasnowidzenie
        nastepnego "madrego" wizjonera i jego wizje nt. studentow...:)))))
        • Gość: olo Bezdomni witają... IP: *.ovh.net 15.01.09, 23:58
          Widać Wsioki dalej odpisują na posty.
          Ciekawe, który to z matołów napisał? Bodzio czy ten drugi - cymbał od kiełbasy?
          Facet napisał o swoich obawach, a to, czy wciśniecie te bude naiwniakom i czy bedą szczęśliwi na tym zadupiu, to z pewnością nie jest temat do rozmowy na tym forum.
          • Gość: sin Re: Bezdomni witają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 00:20
            jak widac niewsiok OLO pokazal klase i kulture godna mieszczanina w
            pelnej krasie:))))) a o jaka kielbase chodzi to niech zostanie jego
            tjemnica lub tez tajemnica sklepu w ktorym sie zaopatruje;))))

Jak to trudno niektorym zrozumiec ze komus odpowiada to miejsce i
            chce tam mieszkac... Jeszcze trzeba im naublizac:))))
            Typowe dla zakompleksionych neandertalczykow ktorym nie udalo sie
            przeforsowac swojego zdania poprattego farmazonami;)

Wolny kraj, mozna wypowiadac sie swobodnie... przynajmniej ludzie
            maja sie z czego (kogo) posmiac;)
            • Gość: Matylda2 !! To będzie piękny BLOK !! IP: *.ramtel.pl 16.01.09, 05:44
              Tak, tak "sin" to prawda. Jak skończyly sie pomówienia firmy Bal-Bud
              jeśli chodzi o bank, to teraz próbuje się nowych Klientów tej firmy
              odstraszyć czymś innym - nowymi historyjkami wyssanymi z palca.
              wybudowany w SUPER MIEJSCU. Potwierdzeniem tego są kolejne sprzedane
              i zarezerwowane mieszkania na ich stronie, którą bardzo często
              oglądam. W tej chwili mają, nie jak pisze ślepiec "bolesław prus" 21
              mieszkań sprzedanych - tylko 24, a zarezerwowanych 8. Daje to prawie
              połowę mieszkań w bloku. I to w ciągu chyba 2 m-cy sprzedaży.
              Prawdziwy sukces.
              Ale to musi boleć konkurentów tej firmy.
              Stąd powyższe posty.
              Zaraz pojawią się opinie, że firma sama sobie pewnie je rezerwuje na
              swojej stronie. Jak się nad tym zastanowić - to jasno wychodzi, że
              byłaby to głupota z ich strony. Sami blokowali by sobie mieszkania,
              żeby nie móc ich sprzedać? To byłaby paranoja - więc myślą, że tak
              nie jest.
              I na koniec już osobiście do "bolesława prusa" i "ola": jak byłam
              małą dziewczynką to nauczyłam się jednego wierszyka, co prawda
              dotyczył innej postaci historycznej, ale myślę, że do was też
              pasuje - jak wam się tuTAJ nie podoba to "WEŹCIE CZAPKĘ, WEŹCIE BUTY
              I WYP...... Z NOWEJ HUTY !!!".
              • Gość: actijan !! To będzie piękny BLOK - jak piękny miał być !! IP: *.chello.pl 16.01.09, 20:03
                wybudowany w SUPER MIEJSCU.- Może Klienci nie są głupi, ale Wy ...
                • Gość: mła Re: !! To będzie piękny BLOK - jak piękny miał by IP: *.chello.pl 16.01.09, 22:16
                  niech sie mury pchna do góry... a od 1,5 miesiąca na budowie nie ma nikogo ;)

kto sie zalozy ze blok nie zostanie oddany w sierpniu? :)
                  • Gość: sin Re: !! To będzie piękny BLOK - jak piękny miał by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 11:13
                    no tak sie sklada ze od paru tygodni sa robotnicy, wiem bo mieszkam
                    niedaleko i czasem zagladam co i jak, wiec chyba nastepna osoba
                    niedoinformowana, lubiaca tania sensacje lub majaca potrzebe pisania
                    wszedzie i o wszystkim, nie majac pojecia o czym pisze. :))) Jesli
                    moje slowa nie przekonuja wystarczy zagladnac na strone BB lub
                    samemu odwiedzic miejsce budowy i porownac z wczesniejszymi
                    zdjeciami:)

A dla mnie moze nawet w grudniu byc oddany;) Blok jest fajny i warto
                    poczekac:)
                    • Gość: ola To będzie piękny BLOK - jak piękny miał byc IP: *.chello.pl 17.01.09, 11:37
                      Witam wszystkich,
                      Chciałabym podzielić sięswoją refleksją, a szczególnie nawiązać do ostatniego posta "sin'a".
                      Wbrew wszelkim pozorom zasady sprzedaży konsumenckiej dotyczą nie tylko sprzedaży bułek, ale także np. nieszkań, a termin oddania budynku do zamieszkania nie jest wcale nieważny. Jak sobie to wyobrażasz, zapłacę, wezmę kredyt, ale kiedy zamieszkam tego już nie wiem. I tak czekam, aż się coś rozwiąże, albo aż zostaną wykupione wszystkie mieszkania, tak?
                      Przecież to obłęd!
                      • Gość: sin Re: To będzie piękny BLOK - jak piękny miał byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 12:35
                        Alez OLA ja zgadzam sie z Toba i tez bym bardzo chcial zeby wszystko
                        bylo w terminie. Jednak tu wyrazilem SWOJA opinie do osoby ktora sie
                        chciala zakladac ze mi jakos specjalnie nie zalezy na siepniu. Bo
                        jak pewnie zauwazylas ciagle wyzywani od glupkow, wsiokow itp
                        jestesmy, a przeciez nikt nikomu nie wciska mieszkan na sile, wiec
                        po co te wyzwiska i teorie spiskowe ktore jak sie ciagle okazuje sa
                        wyssane z palca... przeciez jak sa inne, lepsze firmy co buduja i
                        sprzedaja mieszkania to trzeba isc do nich i kupic i mieszkac
                        szczesliwie a nie ludzi wyzywac.
                        • Gość: gosc Re: To będzie piękny BLOK - jak piękny miał byc IP: *.chello.pl 17.01.09, 21:32
                          słuchajcie codziennie ja lub ktoś z mojej rodziny jest na budowie i
                          rzeczywiście od dobrych kilku tygodniu budowa jest kontynuowana więc
                          nie rozumiem po co ktoś wypisuje te bzdury. Kupiłem tam mieszkanie i
                          staram się mieć wszystko pod kontrolą ( przynajmniej to czy trwają
                          prace budowlane)a z racji tego że mieszkam niedaleko mam taką
                          możliwość więc pisanie, że od 1,5 miesiąca nic się nie dzieje jest
                          kłamstwem.
                          • Gość: Matylda Budowa idzie. Wszystko OK. IP: *.ramtel.pl 19.01.09, 04:51
                            Ponieważ skasowano moją poprzednia wypowiedź, jeszcze raz ją
                            napiszę, bowiem dalsze posty nie mają bez niej sensu.
                            (do admina: w którym miejscu złamałam regulamin w swojej poprzedniej
                            wypowiedzi? Nie podejrzewam o stronniczość, ale co należy myśleć w
                            momencie, gdy usuwa się posty nie łamiące regulaminu, a pozostawia
                            te, w których obraża się nas Klientów firmy Balbud słowami wsioki,
                            cymbały, buce,..., itp.? Gdzie wtedy jesteś adminie?)

Poprzednio napisałam, że mój chłopak sprawdził pewnym programem, że
                            ostatnio prawie wszystkie negatywne posty pochodzą od jednej osoby,
                            chociaż pisane z rożnych adresów IP. Tą osobą jest ktoś bardzo
                            nieprzychylny naszemu deweloperowi. - albo ktoś z konkurencji albo
                            niezadowolony klient.
                            Jeśli z konkurencji – to nie dziwię się, szlak ją musi trafiać, że
                            nie ma praktycznie dnia, aby firma nie sprzedała bądź zarezerwowała
                            jakiegoś mieszkania (kto ogląda ich stronę codziennie to wie).
                            Jeśli to niezadowolony klient to albo taki, któremu ktoś sprzątną z
                            przed nosa upatrzone przez niego mieszkanko, które chciał co prawda
                            kupić, ale przecwaniakował bo postanowił dla pewności zaczekać na
                            dokończenie budowy lub na obniżkę ceny i teraz się mści, albo to
                            klient, który rozmyślił się z zakupu mieszkania i teraz chce zwrotu
                            opłaty rezerwacyjnej, choć podpisał zapewne umowę rezerwacyjną i
                            dokładnie wiedział, że w przypadku odstąpienia, kwota rezerwacyjna
                            nie jest zwracana.
                            Tak czy inaczej uważam, że jego negatywne pisanie przynosi wręcz
                            odwrotny skutek. Firma Balbud - jej inwestycja i miejsce inwestycji
                            z dnia na dzień stały się bardzo znane.
                            Czyli wszystko OK.
                            A o to nam, przyszłym lokatorom, właśnie chodzi.
                        • Gość: Matylda [...] IP: *.ramtel.pl 17.01.09, 21:35
                          • Gość: informatyk chłopak magik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:44
                            ale mnie rozbawiłaś do łez. Chłopak IP sprawdziła mając tylko część numeru no
                            mega rotfl. To taka dygresja tylko nie związana z budową.
                            • Gość: Matylda Re: chłopak magik IP: *.ramtel.pl 17.01.09, 21:53
                              Adresy - to jedno, a sposób wypowiedzi i kolejność dobierania słów w
                              tych postach - to drugie. Ważne, że jest ciągle ta sama osoba.
                              To taka mała odpowiedź na Twoją dygresję niezwiązaną z budową.
                              • Gość: informatyk Re: chłopak magik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:13
                                jak się nazywa ten program, chętnie go sobie zakupię. Ułatwi mi życie, zaraz
                                będę wiedział co kto pisze :)))))
                                • Gość: Matylda Re: chłopak magik IP: *.ramtel.pl 17.01.09, 23:20
                                  Może sobie go sam spróbujesz ułożyć?
                                  Przecież jesteś informatykiem.
                                  No, ale schodzimy z tematu.....
                                  • Gość: informatyk Re: chłopak magik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:51
                                    po prostu nie lubię jak ktoś pisze bzdury, a potem zamiast się przyznać to się
                                    wykręca i ściemnia.
                                    pozdrawiam i życzę szybkiego odbioru mieszkań.
                                    • Gość: Matylda Re: chłopak magik IP: *.ramtel.pl 18.01.09, 03:48
                                      Nikt tu nie nie ściemnia.
                                      Jak nie potrafisz ułozyć sobie takiego programu to trudno. Może
                                      kiedyś wyjdziesz z Basica.....
                                      Również pozdrawiam i życzę aby dobrze się mieszkało tam, gdzie się
                                      mieszka obecnie.
                                      Ponieważ jako samiec chcesz zapewne aby to do ciebie należało
                                      ostatnie zdanie - to dam ci tą możliwość. Obiecuję, że więcej na
                                      twojego posta nie odpiszę.
    • Gość: sin Re: pare statystyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:17
      co do tego co napisales powiem tyle... wole mieszkanie z wdokiem na
      knajpe, garaze, zalew etc. niz w okna sasiada, jak to mam miejsce na
      wielu innych, nowych osiedlach... a tu mam spokoj ze obok nie
      powstanie kolejny 10cio pietrowiec i zawala naokolo ludzie autami
      tak ze nie bedzie dalo sie przejsc o zaparkowaniu nie wspomne... i
      ja wlasnie mam mieszkanie z widokiem na garaze. Dlatego wybralem ta
      lokalizacje:)
    • Gość: Matylda Re: pare statystyk IP: *.ramtel.pl 18.01.09, 19:26
      Mój chłopak dziękuje za życzenia. To prawda - jest niesamowity.
      Dlatego sypiam z nim, a nie z toba.
      A może masz jakieś ukryte zalety poza podejrzliwością?
      Bez urazy, ale raczej w to wątpie.
      Na jakiej podstawie przypuszczasz, że koniec budowy będzie ze
      środków pozyskanych ze sprzedaży mieszkań? Może to ty masz magiczną
      kulę lub zdolności jasnowidzenia, a wmawiwsz ją innym?
      Przecież firma może zaciągnąć inny kredyt lub obecnie może mieć
      środki własne i kredytu nie potrzebować.
      To co, że sprzedali niecałą połowę mieszkań. Ale jakbyś obserwował
      uważnie ich stronę - to ok. 25 mieszkań poszo im w ciągu 2 m-cy, a w
      zasadzie 1 m-ca, gdyż z powodu chwilowej przerwy na budowie w
      listopadzie, zauważyłam, że mieszkania im się nie sprzedawały.
      Pomyśl - 25 mieszkań w ciągu m-ca. Dla mnie to jest super wynik i
      rekord zarazem na skalę co najmniej Krakowa.
      Jeśli dla ciebie jest to ryzykowna inwestycja, to idź gdzie indziej.
      Przecież nikt nie będzie płakał z tego powodu. Albo zaczekaj jeszcze
      z pół roku, ale wtedy myślę, mieszkania z widokiem na Zalew nie
      kupisz. Nawet takiego z widokiem na Santorini. No ale zawsze jakaś
      komórka lokatorska lub miejsce postojowe powinno pozostać.....
      • Gość: gosc123 Re: pare statystyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:15
        Matylda czy ty razem ze swoim chlopakiem nie pracujecie czasem u tego
        deFelopera:D:D?
        Twoja gadka jest typowa dla fanatycznego naganiacza z tej firmy ;)
        • Gość: sin Re: pare statystyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:22
          MATYLDA... nie daj sie wkrecic i nawet nie odpowiadaj na to, bo
          specjalnie cie draznia;) Nie maja co robic to szukaja taniej
          sensacji. Jak ktos cos na temat napisze (madrego) to zabieraj glos
          bo jak widzisz tym sie argumenty skonczyly wiec zaczepki robia do
          byle czego:)
        • Gość: Matylda Re: pare statystyk IP: *.ramtel.pl 19.01.09, 05:33
          Nie, nie pracuję u niego.
          Liczę natomiast, że zwróci mi z 50% ceny mieszkania za to, że go
          bronię :D.
          A tak na poważnie:
          Staram się, jak ktoś napisał, nie robić kupy do własnego gniazda.
          Nie bronię dewelopera, u którego kupiłam mieszkanie, tylko bronię
          sprawiedliwości i obiektywizmu. Nienawidzę siania zamętu,
          manipulacji, czarnowidztwa, teorii spiskowych, itp.
          Staram się trzymać faktów, a te mówią, że na razie nic się złego z
          budową nie dzieje (przestój 3-tygodniowy z powodu jakiegoś procesu
          technologicznego to jeszcze nie koniec świata, wszak na każdej
          budowie zdarzają się opóźnienia).
          Gdy zauważę, że coś złego zacznie się dziać - to pierwsza podam
          firmę do sądu.
          Nie ma też nikogo, kogo firma faktycznie w jakiś sposób by oszukała
          (przynajmniej nikt nic nie napisał). Nie biorę poważnie pod uwagę
          wypowiedzi niezadowolonego klienta, który chce zwrotu kwoty
          rezerwacyjnej, choć podpisał umowę, w której jasno jest napisane, że
          w przypadku rezerwacji zwrotu nie ma.
          Ot i cała prawda.
    • Gość: Nowy Klient Super blok i lokalizacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:21
      Zgadzam się z Tobą Matyldo. Sam jestem tego przykładem.
      Poszukiwałem mieszkania. Po przeczytaniu w większości negatywnych postów, zainteresowałem się z ciekawości firmą BAL-BUD, o której wcześniej nie słyszałem.
      Oglądnąłem teren inwestycji. Później byłem u nich na spotkaniu i odniosłem jak najlepsze wrażenie. Po dokładnym sprawdzeniu ich pod kątem prawnym podjąłem decyzję na tak. CHCĘ KUPIĆ TAM MIESZKANIE. Namawiam też swoich znajomych na to samo.
      I pomyśleć, że wszystko to dzięki postom w internecie.
      • Gość: sin Re: Super blok i lokalizacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:23
        hehe to jest nas juz dwoje:))) pozdrawiam sasiada
      • Gość: Waldek Re: Super blok i lokalizacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:56
        Ja tez jeszcze nie kupiłem, ale rowniez zamierzam.
        Ceny mieszkań i ich lokalizacja sa w porządku.
        • Gość: Gosia Widok na garaże - też widok! IP: *.kimsufi.com 19.01.09, 20:38
          Coś mi się zdaje, że sin i Matylda pracują w Bal-budku. I mają na imię Bogdan, albo nie...
          Po co to tak nawijać o tym bloku. Kupiliście sobie mieszkania to sie cieszcie i dajcie trochę innym podyskutować na tym forum. A nie tylko jaki to wspaniały będzie blok. Coście obrońcy bloku? Jak mam tam mieszkać skoro tacy nawiedzeni będą mi za ścianą piać peany pochwalne na cześć Bal-budu i ich bloku. Przecież gołym okiem widać, że świry, albo i co gorsza jakie kółko sekciarskie, albo inne ...
          Jak miała to być reklama na forum to zamieniła się w antyreklamę.
          Fajne to było kiedy były mieszkania z widokiem na zalew, ale teraz to się poważnie zastanowię nad wszystkimi za i przeciw jak mam se kupić mieszkanie z widokiem na garaże i kościół.
          • Gość: Gość Re: Widok na garaże - też widok! IP: *.chello.pl 19.01.09, 20:59
            Do Gosi
            To sobie trzeba było kupić wtedy jak były jeszcze z widokiem nad
            Zalew a nie teraz marudzić. I myślę, że te świry jak je nazwałaś też
            nie chciałyby mieć takie sąsiedztwo jak Twoje. To tyle bo nie chcę
            poniżać się do Twojego poziomu.
            • Gość: sin Re: Widok na garaże - też widok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:15
              hehehe to dobre:)))) zostalem pracownikiem bal-bud'u:))) niedlugo
              spora korporacja sie z nich zrobi bo czytajac watki wczesniejsze to
              co drugi jest pracownikiem tej firmy:)))
              Odnosnie zas widoku to jak ktos chce miec piekne to polecam
              bieszczady lub mazury... tam jest naprawde pieknie... a nie pchac
              sie do miasta;))) Ale ja obstaje przy swoim i wole widok na garaze
              niz w okna sasiada, lub balkony i pranie (no chyba ze ktos podgladac
              lubi)

Swoja droga to dobre... juz sie wszystkiego czepiali to teraz im sie
              w srodku miasta widokow zachciewa:))))) Swoja droga to cikaw jestem
              czy potrafia wskazac ktore osiedle w huie ma takie piekne widoki bo
              ja bedac nowohucianinem od dziecka jakos nie potrafie:))))

GOSIA... ubawilem sie przednio... :)
              • Gość: widz Re: Widok na garaże - też widok! IP: *.chello.pl 20.01.09, 19:28
                Activ sprzedaje piękne mieszkania z widokiem na szpital.Troche
                droższe ale za widok trzeba dopłacić.
          • Gość: Matylda. Super jest!!! IP: *.ramtel.pl 21.01.09, 05:52
            To całkiem ciekawe zjawisko, że jak się broni dewelopera, który
            nic złego na razie nie uczynił, to od razu pojawiają się oskarżenia
            o bycie pracownikiem tej firmy. Rozumiem, że wszyscy, którzy
            wypowiadali się pozytywnie w tym wątku (a jest ich nie mało) pracują
            dla dewelopera? No to rzeczywiście niezły holding nam się z Balbudu
            zrobił!

Do niby "gosi", która napisała z Bożej łaski:
            >>>Jak mam tam mieszkać skoro tacy nawiedzeni będą mi za ścianą piać
            peany pochwalne na cześć Bal-budu.....<<<

.... nawiedzeni? - raczej sprawiedliwi i obiektywni.
            To, gdzie będziesz *mieszkała (*mieszkał - *niepotrzebne skreślić)
            mało mnie obchodzi.
            Jak ci się tu nie podoba, to kup sobie mieszkanie gdzie indziej albo
            kup sobie namiot i idź mieszkać na Błonia.
            Byle daleko stąd.
            • Gość: coś Re: Super jest!!! IP: *.chello.pl 21.01.09, 10:44
              Jest super,rzeczywiście. Pozdrawiam osoby które kupiły mieszkanie obok,toru
              żużlowego,knajpy z imprezami nocnymi i bajora od przekrętów. Bal bud to firma
              która mnie oszukała i oszuka jeszcze wiele osób ale to prawdopodobnie za jakiś
              czas. Analitycy i doradcy finansowi w bankach śmieją mi się w twarz jak słyszą o
              inwestycji tej śmiesznej firmy.
              • Gość: sin Re: Super jest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:27
                COŚ .. no to presona z ciebie niezla ze az sami analitycy bankowi
                rozmawiaja z toba na luznej stopie i smieja ci sie w twarz...

Dziekuje za pozdrowienia i bedac swiadom swoich poczynan, znajac
                miejsce oraz jego otoczenie i nie bedac ubezwlasnowolniony kupilem
                tam mieszkanie bo jak powtarzam, TAM MI SIE PODOBA:) a Ty jak ten
                osobnik od 3tys kaucji co ja stracil to jestem ciekaw czemu
                wczesniej ci sie podobalo bo wplaciles kaucje a jak nie stac cie na
                kredyt to nagle tak beznadziejnie sie tam zrobilo...

A jak nie jestes osoba ktora stracila kaucje to powiedz prosze, ku
                przestrodze innym, czemu takie przekrety z balbud'u... pomoz mi
                prostemu czlowiekowi, ktory nie ma tak wielkich znajomosci w kregach
                bankowosci i analitykow (choc dostal kredyt bez najmniejszego
                polemu) zrozumiec i wycofac sie z tego najwiekszego bledu, jak TY
                uwazasz... uratuj mnie i napisz dlaczego takie prekrety sa z nich i
                czemu sie tak analitycy smieja... podziel sie wiedza ze mna i
                internautami spragnionymi wiedzy! prosze, nie badz taki samolubny i
                uratuj nas!:))))))
              • Gość: Gość Re: Super jest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:27
                Do 'coś' (co za pseudo, ja wolałbym mieć ktoś - czyżbyś tak nisko
                się cenił?, no ale w sumie to nie dziwię się), który napisał:
                >Bal bud to firma która mnie oszukała i oszuka jeszcze wiele osób
                ale to prawdopodobnie za jakiś czas.

Przeanalizowałem twoje posty od samego poczatku i stwierdzam, że
                piszesz bzdury. Chciałeś zapewne zrobic przekret i wystrychnąc firme
                na dudka, ale ci sie nie udało. I teraz tutaj wylewasz żale, chyba
                jako jedyny. Miej troche godności 'cosiu' i daj sobie spokoj.

Aha, i wiesz dlaczego ja tez kupie tam mieszkanie?
                BO TY TAM NIE BEDZIESZ MIESZKAŁ!!! To największa zaleta tego miejsca.
                Mogę nawet dopłacić za to do metra kwadratowego z pięć stów.
                A pisanie przez ciebie o "bajorze od przekretów" świadczy o tym, że
                nie wiesz za bardzo o czym piszesz, i że mamusia musiała na twoją
                główke przy porodzie usiąśc i to dosyć mocno...
                • Gość: Przyszły sąsiad. Tylko fakty proszę. IP: *.chello.pl 21.01.09, 20:36
                  Nie rozumiem po co te przepychanki słowne pomiędzy Wami.
                  Zamiast trzymać się faktów i rozmawiać o tym co istotne to sobie
                  ubliżacie.
                  Proszę pisać jeżeli ktoś ma ciekawe informacje na temat tego co się
                  dzieje na budowie a nie o tym że gdzieś jest ładnie i ktoś nie chce
                  tu mieszkać.
                  Dla mnie liczy się to co widać lub da się sprawdzić i udowodnić.
                  Jeżeli ktoś został oszukany przez tego dewelopera to proszę napisać
                  jak to się stało. Może przy okazji jak będę rezerwował dla siebie
                  mieszkanie to zapytam o tą sytuacje. Wszystkie informacje na ten
                  temat są dla mnie bardzo cenne i proszę pisać o wszystkim co się
                  tyczy budowy.
                • Gość: sin Bal-ból! IP: *.infiniterdns.com 22.01.09, 15:24
                  W sumie to nie mam sobie nic do zarzucenia, w nosie mam czy kupicie
                  tam mieszkanie, choć jest tak fajnie i nie chcemy nikogo oszukać, to
                  czy powstanie tam blok to też nie ma dla mnie znaczenia. Mam was w
                  nosku.Cyganie z Pekinu dadzą sobie zawsze radę! I Nie prawda, że
                  wszyscy tam będą miezkać!
                  • Gość: sin Re: Bal-ból! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:57
                    ooo widze ze ktos sie podszywa podemnie:))))))))))
                    normalnie jak Elvis Presley... sobowtora sie doczekalem:)))))

a pomijajac to nie rozumie o co chodzi w tym belkocie:))))))
                    • Gość: boguś Re: Bal-ból! IP: *.chello.pl 23.01.09, 17:34
                      Czego Pan nie rozumie Panie Dyrektorze?
                      • Gość: sin Re: Bal-ból! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:28
                        hehe akurat sie sklada ze prowadze jednoosobowa dzialalnosc wiec
                        brak dyrektorow ale jak masz potrzebe to mozesz nazywac mnie "wasza
                        wysokosc":)))))
            • Gość: zdzisiek Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:17
              Alez niezwykle nieskomplikowani, prości ludzie wypowiadaja się w tym wątku. Czyzby wszyscy mieli zamieszkać w jednym bloku? No to gratuluję, śpieszcie się z decyzjami o zakupie, bo w przeciwnym razie ktoś jeszcze mniej skomplikowany was wyprzedzi.
              • Gość: sin Re: Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:59
                wole byc prostym czlowiekiem ale szczesliwym, niz takim
                skomplikowanym, zgorzknialym i zlosliwym jak ty;)
                • Gość: boguś Re: Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! IP: *.chello.pl 23.01.09, 17:37
                  Czyli przyznał się Pan do tego, że jest Debilem, który kupił mieszkanie od Bal-budu i jest z tego powodu szczęśliwy, tak mamy to rozumieć?
                  • Gość: sin Re: Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:31
                    dokladnie tak jak piszesz, nic dodac nic ujac;))))) szczesliwy
                    debil:))))
                    • Gość: Matylda [...] IP: *.ramtel.pl 24.01.09, 08:00
                      • Gość: Matylda Mieszkania dla inteligentnych ludzi. IP: *.ramtel.pl 28.01.09, 07:01
                        Ponieważ skasowano moją wypowiedź ze względu na nazywanie rzeczy po
                        imieniu, napiszę jeszcze raz:

Posłuchaj "sin" - polemizujesz z człowiekiem, który osiągną dno,
                        podszywając się pod nas. Jest to ostatnie stadium jego bezsilności
                        wobec argumentów ludzi, będących Klientami firmy BAL-BUD i
                        przyszłymi lokatorami bloku przy ul. Wojciechowskiego.
                        Myślę, że Klienci chcący kupić mieszkanie wyciągają z jego postów
                        należyte wnioski.
                        Za swoje matactwa z firmą BAL-BUD przypłacił stratą 3000 zł i teraz
                        odreagowywuje to na nas.
                        Gdy znajdę czas, to wybiorę się do BAL-BUDu i spróbuję się
                        dowiedzieć co to za facet, któremu nie oddano opłaty rezerwacyjnej,
                        oraz o dokładnych okolicznościach w jakich to nastąpiło.
                        Gdy się tego dowiem to okoliczności te opiszę tu na forum, abyśmy
                        mogli sobie wyrobić obiektywne zdanie po której stronie leży wina.

Myślę, że czytający to forum dokładnie wiedzą, że za Zdziskiem,
                        Bogusiem, Gosią, Bolkiem, Olą - kryje się ciągle jedna i ta sama
                        osoba.
                        • Gość: kk Re: Mieszkania dla inteligentnych ludzi. IP: *.zibi.pl 06.02.09, 17:55
                          Chyba coś ci się pomieszało, to mnie Bal-bud oszukał na 3000 zł i
                          nie jestem sinem. I to ja niestety uwierzyłem w słowa pana Bogdana
                          który zapewniał mnie że pieniądze odzyskam jeśli nie otrzymam
                          kredytu. Podejdż i zapytaj o tą sytuacje bo ja jestem też ciekwy co
                          odpowie pan Bogdan. Sprawa sie jeszcze nie skończyła i tak jej nie
                          zostawię. A ci co już kupili tam mieszkanie to musza mieć niezłe
                          myślenice co będzie dalej a nie wygląda to najlepiej. Skoro ja
                          padłem ofiarą tej firmy to też mogą paść inni uczciwi ludzie.
                          Uważajcie!
                    • Gość: ola Re: Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! IP: *.chello.pl 25.01.09, 19:25
                      Dlaczego pani Matylda ciągle łamie prawo?

• Gość: ?????? Dlaczego usunięto posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:25
                        Matyldy i Krzysztofa z dn. 27.01.2009 r. ???????
                        • Gość: zorientowany to oczywiste - za nachalna reklamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:30
                      • meg-m Re: Proste mieszkania dla prostych ludzi!!! 27.01.09, 18:25
                        Spójrzcie na post nr 1, dowiecie się czego dotyczy to forum!!słowne przepychanki
                        w waszym wykonaniu są żenujące, zero treści, mnóstwo obraźliwych epitetów....jak
                        dzieci:) pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Zmieniłam zdanie wyprowadzam się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 15:26
      Co za biedny i bezradny osioł to napisał..., który nie ma już innych
      argumentów, żeby obrzydzić nam mieszkanie tutaj.
      Żałosne.

Nigdy nie uwierzę, żeby napisała to Matylda, której inteligentne
      posty czytam z wielką przyjemnością.
      Zresztą ona ma przecież inny adres IP.
      • Gość: Matylda. Re: Zmieniłam zdanie wyprowadzam się! IP: *.ramtel.pl 24.01.09, 07:42
        Dziękuję za uznanie i miłe słowa o moich postach.

Oczywiście - nie zamierzam rezygnować z mieszkania kupionego w BAL-
        BUDZIE przy ul. Wojciechowskiego.
        Ktoś podszywa się pode mnie i pisze bzdury.
        Ten ktoś osiągną dno - jest to ostatnie stadium jego bezsilności
        wobec naszych argumentów - klientów firmy i przyszłych lokatorów
        tego bloku.
    • Gość: Zenobiusz Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:38
      1. Lokalizacja - moim zdaniem ok. - dużo zieleni, cisza, spokój, na
      około tereny rekreacyjne, żadnych bloków w pobliżu;

2. Developer - nie mam w stosunku do niego żadnych zarzutów, jest to
      jego pierwsza inwestycja, ale każdy kiedyś zaczynał. Za tym, że ten
      blok zostanie wybudowany świadczy jego majątek (developera). W tym
      momencie wartość inwestycji (licząć z działką) to na moje oko jakieś
      12-13 mln złotych. I do tego nie ma żadnych hipotek w księdze
      wieczystej;

3. Ceny - przy standardzie wykończenia zarówno samego bloku (windy),
      jak i mieszkań (rolety zewnętrzne, wideodomofony) uważam, że ceny są
      w porządku i mam nadzieję, że nie zostaną zmienione.
      • Gość: ziom Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:50
        Witam, zajrzałem sprawdzic co slychac. Szkoda ze forum zeszlo na
        jamniki. Nie atakuje nikogo tym co teraz napisze: PODZIWIAM ZA
        SZALONĄ ODWAGĘ OSOBY KTORE WPłACAJA RATY ZA MIESZKANIE W INWESTYCJI
        PRZY WOJCIECHOWSKIEGO I MAM NADZIEJE ZE BEDZIE UKONCZONA ABYSCIE
        MOGLI SPAC SPOKOJNIE W SWOICH MIESZKANIACH. Tym bardziej kibicuje ze
        czasy sa ciezkie, a poznalem ostatnio malzenstwo ktore kupilo tam
        mieszkanie i byli to bardzo mili ludzie. Chciałbym więc aby udało im
        sie zamieszkac w swoim nowym domu. Przykro mi ze tak wiele ryzykują,
        są naprawde fajni i szkoda ze nie mieli kasy na gotową inwestycję.
        Dużo zaryzykowali bo jest to ich jedyne mieszkanie, a jakie ja mam
        zdanie o bal budzie to starzy uczestnicy forum wiedza doskonale. Nie
        jestem konkurencją, poprostu kupuje mieszkania w celach
        inwestycyjnych, jak bal bud ukonczy osiedle, w co zeby było jasne
        szczerze wątpię, tez może może moze cos jednak trafię w tym bloku.
        Narazie do usłyszenia! Trzymajcie sie ciepło! Kryzys Bal Bud nie
        straszny! Górą Banki Spółdzielcze!
        • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.pl 09.02.09, 12:54
          Poza tym porządny deweloper nie bierze zaliczek za rezerwację.To
          tylko tyle.

Pozdrawiam
          • Gość: Gość2 Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:22
            Pewnie. Pozwala, żeby konkurencja mogła bezkarnie zarezerwować
            wszystkie lokale i żeby nie było co sprzedawać. Bardzo mądrze.
            Nie znam developera, u którego mozna rezerwować mieszkania nic nie
            wpłacając, a odwiedziłem wielu.

Do "zioma":
            Kiedys przepowiadałes, że firma nie wyjdzie z ziemi, potem, że nie
            wybuduje nawet I piętra, potem, że splajtuje bo ma duży kredyt,
            itd., itp.
            Na dzień dzisiejszy firma kończy III piętro i niedługo zacznie robić
            dach i wprawiać okna. A i księgę wieczystą ma "czystą" bo kredyt
            spłaciła (wiem, bo widziałem ją osobiście u notariusza, podczas
            podpisywania umowy przedwstępnej).
            Twoje przepowiednie mają się nijak do rzeczywistości.
            Marny z ciebie jasnowidz.....
            • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.pl 10.02.09, 14:27
              Witam

Deweloper , który nie pobiera zaliczek przy rezerwacji to KRAK-
              SYSTEM.Można sprawdzić.

Pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 10.02.09, 22:06
              Nie zapomnij dodać, że firma już kończy trzecie piętro - od listopada
              kończy...
              • Gość: Starostin Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: 212.48.121.* 10.02.09, 22:47
                Dla prawdziwego fana żużla - opóźnienie w budowie nie ma żadnego
                znaczenia. Najważniejsze, żeby z balkonu mógł oglądać mecze,
                zwłaszcza, że według doniesień z Rady Dzielnicy - stadion będzie
                modernizowany i z pewnością speedway powróci już w przyszłym roku do
                Krakowa...
                Pozdrawiam wszystkich fanów żużla mieszkających w Krakowie i
                szczęśliwców, którzy będą mogli codziennie czuć ten wspaniały zapach
                metanolu!!!
                • Gość: sin Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 23:27
                  to lepsza bedzie np. Opolska, tam buduja blok przy samej ulicy i
                  zapach spalin i huk ciezarowek aut jest 24h... juz kiedys mowilem ze
                  co komu pasuje a jak ktos chce cisze i spokoj to bieszczady sa
                  piekne i tanio tam i nie smierdzi... ja wybieram zycie w miescie,
                  wiec musze sie liczyc z jego konsekwencjami...
                  • Gość: maciek Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.chello.pl 14.02.09, 10:37
                    Panie Bogdanie Dyrektorze - Na Opolskiej to po pierwsze powstaje biurowiec, podobnie jak na Bora Komorowskiego, a po drugie nie wiem, czy zauważył Pan tam są zamontowane ekrany akustyczne od strony ulicy po jednej i po drugiej stronie, czy przyszły klient BB może liczyć na podobne rozwiązanie od strony stadionu Wandy, albo w okresie weselnym od strony Santorini?
                    • Gość: sin Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 10:46
                      akurat nie jestem Bogdanem (ale teoria spiskowa widze dziala i nic
                      nie poradze) to po pierwsze a po drugie mieszkam tam wlasnie i wiem
                      ile daja te ekrany;)))
                      • Gość: janek Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.internetserviceteam.com 14.02.09, 11:31
                        Kolego, przecież kilka postów wyżej dałeś do zrozumienia, że jesteś z Howej Huty, a teraz piszesz, że mieszkasz przy Opolskiej, zdecyduj się, gdzie mieszkasz.
                        • Gość: sin Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 18:50
                          po pierwsze nie jestesmy kolegami, po drugie urodzilem sie i
                          mieszkalem do 2006 w hucie, a po trzecie wynajmuje mieszkanie kolo
                          placu imbramowskiego... wiesz... moze nie miesci ci sie to w glowie
                          ale ludzie czasem sie przeprowadzaja;)... wytlumaczylem, skoro tak
                          analizujesz moje posty, zebys mial jasnosc;)

pozdrawiam Sherlock'u;)
                • Gość: gosc Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.chello.pl 11.02.09, 17:37
                  Doprawdy nie rozumiem co Ciebie i innych obchodzi czy będzie mi
                  przeszkadzać żużel i kilka innych rzeczy czy też nie. Od wielu lat
                  mieszkam w Hucie i dobrze wiem gdzie co jest i czego sie mogę
                  spodziewać więc przestań nas uświadamiać tylko się zajmij sobą. Po
                  prostu nie wtrącaj się bo Ciebie to nie dotyczy.
                • Gość: Fan żużla Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.chello.pl 12.02.09, 11:00
                  Panie Starostin.Czy rozmawiam z byłym żużlowcem Wandy!!?? To będą znów piękne
                  czasy gdy razem pójdziemy na zawody ZuZlowe jak za dawnych pięknych młodych lat
                  50-tych gdy jeżdzili
                  Fijałkowscy,Korus,Stach,Andrzejewski,Jaroszewicz,Waloszkowie i innych wielu z
                  całej Polski i Europy.Niezapomniane chwile i tłumy kibiców w świetle nocnych
                  jupiterów.I niech się odczepią ci którym będzie to przeszkadzać.My tu będziemy
                  mieszkać i wspierać klub Wandy.Pozdrawiam żegnam i życzę aby ten dom jak
                  najszybciej wybudowali.A stać ich na to.I zakończcie tą niesympatyczną wojnę
                  nerwów i wzajemnego poszturchiwania się.Więcej szacunku do siebie Mości Panowie
                  i Panie.
                  • Gość: nick Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:03
                    Tak sobie czytam całą tę pożal się Boże dyskusję i zastanawiam ile deweloper
                    płaci swoim pracownikom za reklamę na forach internetowych. No chyba, że macie
                    to wliczone w zakres obowiązków heheh.

Ale tak zupełnie serio - nachalność tej "kryptoreklamy" bije po oczach. Róbcie
                    to jakoś subtelniej, bo czytając was odechciewa się nawet wchodzenia na stronę
                    inwestycji i sprawdzania co oferuje BB. Tak silna potrzeba promocji idzie
                    zazwyczaj w parze z kiepskim towarem, pamiętajcie o tym.
                    • Gość: Rada Dzielnicy Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.chello.pl 12.02.09, 16:40
                      Przykro mi. Ale żużla w tym rejonie już nigdy nie będzie.
                      Wiadomość pewna na 100%.
                      Radny z Nowej Huty.
                      • Gość: cichyy apeluję o rozsądek IP: 94.254.161.* 12.02.09, 23:36
                        uff.
                        przebrnąłem przez 285 postów.
                        jakiś czas temu zainteresowałem się tym blokiem, znalazłem
                        interesującemieszkanie - odstraszył mnie jednak niski parter (i
                        zapewnienia o monitoringu i ogrodzeniu nic tu nie zmieniają, btw -
                        co deweloper rozumie przez monitoring? czy będą w ogóle kamery? ile
                        i gdzie rozmieszczone?) po za tym pod moim oknem parkowały by auta -
                        na wizualizacjach (strasznie one siermiężne) nie jest to pokazane,
                        na planach udostępnianych przez balbud owszem - wzdłuż okien
                        elewacji wschodniej będzie kilka miejsc parkingowych.
                        Po za tym za Młynówkąmało sympatyczne działki i stara dyskoteka -
                        dzikie wyypisko i siedlisko męt wszelakich.

Kurcze zaraz ktoś na mnie napluje że odstraszam, a ja byłem na to
                        mieszkanie napalony, super zresztąsąte trójkątne 11-metrowe tarasy.

Niestety w biurze Balbudu zostałem obsłużony mało konkretnie, Pani
                        była mi w stanie powiedzieć jedynie tyle ile wyczytała z materiałów
                        reklamowych trzymanych przed nosem :-( profesjonalnie!

I od razu na pytanie o negocjację ceny usłyszałem, że do tej pory
                        nikt nie negocjował! he he he. rozwaliłomnie to stwierdzenie.

To miejsce ma plusy i minusy - tak jak każda lokalizacja.

Życzę przyszłym mieszkańcom mocnyc nerwów bo mogąsię przydać.
                        Ja się dołączamdo zakładu, że do sierpnia się nie wyrobią.

Mnie się nie śpieszy jakoś strasznie z kupnem więc może kupię u
                        konkurencji (np tam koło Rydygiera, za parę miesięcy mieszkania będą
                        jeszcze tańsze,nie mówiąc jużo tym co będzie za rok) albo na rynku
                        wtórnym, wtedy wiem że się mi zbudowąnie spóźnią i nie zostawiąz
                        kredytem jak Klienci Żubra z Niepołomic (śliczne bloczki 2-piętrowe,
                        obok szeregówki, nowoczesne osiedle cena 4450/m2 - i co z tego?
                        zostawili dziesiątki lub nawet setki klientów na lodzie!!!)

Więc pilnujcie budowy, nie dajcie się czarnowidzom ale bądzcie
                        ostrożni w stosunku do ewentualnych pokrenych tłumaczeń Balbudu
                        (jesliby się pojawily).

Aha Santorini to całkiem ładna restauracja, byłem tam 2 razy na
                        weselu, latem może być tam wesoło.

Balbud obniży ceny mieszkań odstrony restauracji! Jesli kotś lubi
                        rozrywkę to warto trochę zaczekać z decyzją, tych mieszkań nie
                        braknie.

Powodzenia!!!

Hutas
                        • Gość: Gość. Re: apeluję o rozsądek IP: *.zax.pl 13.02.09, 16:24
                          Rozsądnie to jest kupić tanio mieszkanie ale już wybudowane a nie
                          dziurę w ziemi. Zapraszam na rynek wtórny.
                      • Gość: Zbyszek Re: BAL BUD-Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 18:29
                        Widocznie kiepski z Pana Radny, skoro nie orientuje się Pan w planach swojej
                        dzielnicy, a skoro radio podaje informacje o planopwanym przejęciu części
                        składników wyposażenia stadionu Wisły i Cracovii na wyposażenie stadionów
                        Hutnika i Wandy Kraków, oraz rozbudowę stadionuu Wandy i Hutnika - to albo Pan
                        nie chodzi na sesje radnych, albo nie interesuje się oczekiwaniami mieszkańców
                        Huty i okolic. Jedno i drugie źle o Panu świadczy. No chyba, że to znowu
                        któryś z Panów z BB próbuje okiełznać wątpliiwości przyszłych i obecnych
                        właścicieli mieszkań.
                        • Gość: jj Speedway - Górą! IP: 91.186.21.* 14.02.09, 10:57
                          W nawiązaniu do tematu żyużla w Krakowie, to serdecznie pozdrawiam Pana Miszę Starostina, pamiętam jak wygrał jedno okrążenie przed Chrisem Louisem w bodajże 95 roku na mistrzostwach na Wandzie, cały stadion wrzał!
                          Ponadto rzeczywiście ma pan rację ja też słysząłem tę audycję w Radiu bodajrze Kraków, o przebudowie i rozbudowie stadionu Wandy i hali - na potwierdzenie tego faktu udało mi się znaleźć część artykułu Dziennika POlskiego z 4 lutego tego roku - podaję link www.dziennik.krakow.pl/Artykul.100+M57c3fcf831f.0.html
                          Niestety nie ma tam całości, ale można sobie wykupić dostęp. Zniech żyje reaktywacja żużla w Krakowie!
                          Super te mieszkania z widokiem na stadion! Tylko, czy treningi nie będa przeszkadzały, przecież to nawet w Mistrzejowicach słychać?
                          • Gość: wiesiek Re: Speedway - Górą! IP: *.chello.pl 14.02.09, 11:14
                            W sezonie 2010 po kilkuletniej przerwie ponownie ligowe emocje zawitają na obiekt Wandy Kraków - mówi dyrektor klubu, Zdzisław Otręba. Władze miasta na jego modernizację przeznaczyły 3,5 miliona złotych.Jeszcze w sierpniu tego roku na obiekcie w Nowej Hucie planowane jest rozegranie turnieju indywidualnego z okazji 60-lecia Nowej Huty. Działacze rozesłali już zaproszenia do żużlowców ze światowej czołówki. Swoją działalność ma wznowić także szkółka żużlowa.

Czy kolejne podejście do reaktywacji sportu żużlowego pod Wawelem okaże się bardziej udane? Speedway w Krakowie o kibiców musi konkurować z koszykówką czy piłką nożna na najwyższym szczeblu krajowych rozgrywek. -O wysoką frekwencję na trybunach jestem spokojny, bo w Krakowie fanów sportów motorowych jest dużo - mówi optymistycznie Zdzisław Otręba.

Po raz ostatni Wanda Kraków w rozgrywkach II ligi startowała w sezonie 2005. Jednak kłopoty finansowe zmusiły działaczy do wycofania drużyny w trakcie rywalizacji. Ostatnią imprezą na torze w Nowej Hucie były zawody amatorów w 2007 roku.
                          • Gość: Edek Re: Speedway - Górą! IP: *.internetserviceteam.com 14.02.09, 11:25
                            Według info z www.eurosport.pl z funduszy, które miasto przeznaczyło na rozbudowę stadionu Wandy, zakupiona zostanie między innymi pneumatyczna banda, jako wymóg bezpieczeństwa będzie dawało możliwość rozgrywania cotygodniowych meczów ligowych, prowadzenia bezpiecznej nauki jazdy dla młodzików w ramach "Szkołki Żużlowej", a także organizowanie wielu wydarzeń sportowych rangi międzynarodowej. Za reaktywacją żużla w Krakowie przemawia ogromne zainteresowanie wśród mieszkańców i dobra lokalizacja stadionu z dala od wszelkich zabudowań, praktycznie w głębii ogródków działkowych, gdzie nikomu nie będzie przeszkadzał hałas - tych przecież bardzo głośnych maszyn żużlowych. W klubie pojawił się optymizm i nadzieja, że w 2010 roku w Krakowie ponownie zawarczą silniki motocykli żużlowych.
                            Wreszcie ponownie zabiorę syna na żużel.
                            • Gość: Baśka Re: Speedway - Górą! IP: *.ovh.net 14.02.09, 11:40
                              I kup se mieszkanie przy stadionie żużlowym, bo jakiś kutafon podszyje się pod radnego i powie, że na sto procent żużel nie wróci do Krakowa. Wstydzilibyście się Panowie z BB! Stare chłopy, a jak dzieci , tylko, żeby kota w worku ludziom wcisnąć.
                              Podobno chcecie nową inwestycję na aleji pokoju zaczynać, może podacie szczegóły chętnie o tym podyskutujemy!
                              • Gość: corason Re: Speedway - Górą! IP: *.rev.netart.pl 14.02.09, 13:26
                                Dejcie spokuj ludzie tak niski parter, że kto chce może nalać na ten piękny taras! Kupi se te mieszkania chyba tylko głupszy od tego, co to je sprzedaje.! Kij z żużlem, mnie cały czas nie ma w domu, bo w robocie jestem, ale te imprezy wieczorne w santorini, to mnie będa wkuriwać, ale wtedy wezme pałe i tam pujde...
                                • Gość: gosc Re: Speedway - Górą! IP: *.chello.pl 14.02.09, 17:14
                                  A co Was wszystkich to obchodzi że ja i jesczcze inni kupują tam
                                  mieskania.
                                  W odpowiedzi na post Corasona mogę tylko napisać : może jestem
                                  głupsza tak jak napisałeś ale za to znam ortografię.
                                  • Gość: sin Re: Speedway - Górą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 19:21
                                    choc CORASON dosc zenujaco wyrazil swoja opinie, to jednak pomimo ze
                                    osiedle bedzie zamkniete, to BALBUD powinien dawac cos wiecej, do
                                    mieszkan na parterze, a nie tylko elektrycznie otwierane zaluzje...
                                    bo parter troche wyzszy powinni zrobic. I jak naprawde czytaja te
                                    watki to moze powinni np. miejsce parkingowe dawac do mieszkania na
                                    parterze... ja juz kupilem, ale moze inne skorzystaja:)
                                    • Gość: Gość Re: Speedway - Górą! IP: *.chello.pl 14.02.09, 19:43
                                      Co by nie pisać jest to najlepsza inwestycja w nowej hucie, jak nie
                                      w mieście. Niektórych bardzo to boli ze nie mają nic lepszego do
                                      zaproponowania i starają się na siłe obrzydzić innym tą lokalizacje
                                      oraz bardzo ciekawy budynek mieszkalny w który ma dużo zalet. Jedną
                                      z nich jest to że ma tylko 3 piętra a nie 10.
                                      • Gość: śmierć umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:04
                                        najlepsza inwestycja w mieście ...
                                        może na dalekich przedmieściach ...
                                        • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:19
                                          fakt... huta, dalekie przedmieścia <lol>
                                          • Gość: śmierć Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:21
                                            dla mnie dalekie, ale cóż każdy ma swoje pojęcie odległości.
                                            • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:43
                                              polecam sprzawdzic co znaczy słowo "przedmieście"... do tego jeszcze
                                              dalekie <lol>
                                              • Gość: śmierć Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:06
                                                ok, blok Bal Budu jest w centrum miasta, jeśli ma ci to poprawić samopoczucie
                                                tylko cholernie daleko do tej części miasta w której koncentruje się życie, a
                                                nie stanowi sypialni. Do tramwaju hekarty, no tak ale słownikowo to centrum.
                                                • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:14
                                                  mnie to nie poprawia samopoczucia ani lokalizacji balbudowskiej.
                                                  Poprostu jak używasz słów to dobrze jest żebyś wiedział co one
                                                  dokładnie znaczą <lol>
                                                  • Gość: śmierć Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:17
                                                    wiem co one znaczą, ale nie do końca uważam że granice administracyjne miasta
                                                    stanowią o wszystkim. Np. takie opatkowice są w granicach miasta, a są to już
                                                    typowe przedmieścia, dla mnie jak NH która jest sztucznie dołączona do Krk,
                                                    przez co dalej z niej do centrum niż z rzeczonych opatkowic.
                                                  • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:24
                                                    więc jeszcze dołącz swoje "dalekie" do tego co teraz piszesz. A idąc
                                                    za twoim tokiem myślenia to stoki, wzgórza to już wieś jest<lol>
                                                  • Gość: śmierć Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:30
                                                    dla mnie tak. W ogóle coś co jest za al. pokoju lub jak kto woli mogilską to dla
                                                    mnie dalekie przedmieścia. Miłego mieszkania, wsi spokojna, wsi wesoła.
                                                  • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:39
                                                    no i widzisz... nie dośc że nie do końca potrafisz używac słów i nie
                                                    znasz ich prawdziwego znaczenia, tłumacząc pózniej że dla ciebie one
                                                    znaczą coś innego niż jest ich rzeczywiste znaczenia <lol> to
                                                    jeszcze "wsi spokojna, wsi wesoła"<lol> YntelYgent z "miasta" <lol>
                                                  • Gość: głowa Re: umarłem IP: *.chello.pl 14.02.09, 23:04
                                                    Panowie, wymieńcie sie gg i na prv porozmawiajcie.. Cała Polska was czyta..
                                                  • Gość: ja Re: umarłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 23:12
                                                    fakt... sprawe balbud sledzi cała polska <lol>
                                      • Gość: Cosmo Re: Speedway - Górą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 15:04
                                        Nie no z całym miastem to przesadziłeś. Co do huty to tak bo w hucie
                                        są całe 2 inwestycje :)
                                        Co do wad dzięki którym zrezygnowałem z zakupu tam mieszkania to:
                                        - Ciemne 3 pokojowe mieszkania (okna tylko od zachodu lub wschodu)
                                        równoległa do okna ściana (kuchnia) znajduje się 10 mb od niego!
                                        - 3 pokój z oknem na klatkę schodową
                                        - mieszkania w części wschodniej budynku na niskich kondygnacjach z
                                        wystawą zachodnią skutecznie zasłonięte od światła przez zachodnią
                                        część budynku (tam promieni słonecznych mieszkańcy nie zobaczą)
                                        - santorini - faktycznie wesela mogą być na początku irytujące ale
                                        potem pewnie człowiek się przyzwyczai
                                        - żużel którego temat wyszedł dyskwalifikuje mieszkania od zachodu -
                                        weekendowe zawody można przeżyć ale treningi w środku tygodnia to
                                        już za dużo jak na ta "cichą i malowniczą lokalizację"
                                        - jeśli chodzi o dostęp do komunikacji miejskiej to faktycznie
                                        trzeba trochę dużo podreptać (korzystam z samochodu więc to nie
                                        jakiś istotny dla mnie minus)
                                        - to że ma 3 piętra to nieznaczy że ma mniej mieszkań niż 6 czy 10
                                        piętrowy.
                                        (w tym wypadku 72 mieszkania na 3 piętrach plus parter a w std
                                        wieżowcu 11 piętr z płyty są... również 72 mieszkania.)
                                        - jeśli chodzi o lokalizację na skraju huty to jak dla mnie ok ale
                                        dla kogoś co wychowywał sie, mieszkał np. w borku fałęckim to będzie
                                        totalne zadupie.
                                        Można tak się licytować bez końca. Ile ludzi tyle gustów i opini.
                                        Moja jest taka że odpuściłem ze względu na powyższe punkty.

Pozdrawiam nabywców i życzę szybkiego wprowadzenia się oraz tych co
                                        odpuścili aby znaleźli inne wymarzone lokum a tych co marudzą i
                                        plują jadem z zawiści czy też z nudów olewam :)
                                  • Gość: corason [...] IP: *.ver.airbites.pl 15.02.09, 12:22
    • Gość: klient BAL-BUD Strona WWW padła!! :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:40
      Jakiś ganiusz zapomniał opłacić abonament za domenę??? (informacja z whois'a NASK:
      "DOMENA: bal-bud.com.pl po zakończeniu okresu rozliczeniowego").
      Na szczęście wcześniej sprawdzałem u kogo mają hosting i oto adres zastępczy pod którym wyświetla się strona:
      www.innet.com.pl/projekty/balbud/finisz/index.php
      • Gość: dan Re: BAL-BUD Strona WWW padła!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:47
        to już koniec...
        • osa117 Re: BAL-BUD Strona WWW padła!! :( 17.02.09, 16:36
          Naiwni ludzie BALBUDY pojechaly w Dolomity za Wasze pieniadze
    • Gość: kredyt_bank Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 16.02.09, 20:10
      Cześć, też rozważam tą inwestycję. Nie sądzę, aby deweloper
      zbankrutował bo inwestycja już jest prawie skończona. Jedyne co mnie
      odstrasza, to straszny kawł dorgi do jakiejkolwiek komunikacki
      miejskiej.. najblizszy sklep to chyba lidl i nie widze tam swoich
      dzieci idacych do szkoly :/ Plusy to oczywiscie bliskosc zalewu i
      dobra cena...
      • Gość: nick Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:50
        skończony to jest prawie stan surowy otwarty, a gdzie stolarka, instalacje,
        tynki, wylewki?
      • Gość: klient Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 14:38
        Co dzień widzę, dzieci idące same z Padniewskiego w stronę przystanku na Kolorowym, tam też jest około 900 m do przystanku a dodatkowo pod górę ;)
        • Gość: Barbara Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.kimsufi.com 18.02.09, 23:43
          Jak Państwo myślą czy sprzeda się te 36 pozostałych mieszkań? Zostały same większe mieszkania tzn. powyżej 42 metrów.
          Pozdrawiam przyszłych lokatorów
          • Gość: as Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.ramtel.pl 19.02.09, 10:36
            Witam, jestem rozwniez zainteresowana kupnem tego mieszaknia, ale mam pytanie
            czy ktos moze wie ile bedzie wynosic czynsz w tym bloku???
            I co bedzie wchodzic w czynsz jakie koszty, bo jak kiedys wiedzialam to mi nie
            chcieli odpowiedziec. POzdrawiam i mam nadzieje ze bedzie oki.
            • Gość: ewa Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.prz.com.pl 20.02.09, 13:53
              pracuję w firmie która też buduje mieszkania. Czynsz i wszystkie
              płatności ustalone są dopiero po wybudowaniu mieszkań i oprzekazaniu
              ich włascicielom. Wysokość ustala zarząd wspólnoty mieszkaniowej.
              tak więc na dzień dzisiejszy firma BAL-Bud napewno nie jest w stanie
              okreslić wysokośći opłat.
              • Gość: Ewa Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.prz.com.pl 20.02.09, 14:02
                Ja też mieszkam w Nowej Hucie i to 50 lat. Lubię tu mieszkać
                ponieważ jest duzo przestrzeni i zieleni czego brak w Krakowie.
                Ja też kupiłam mieszkanie w tym budynku. Mam nadzieję, iz firma Bal-
                Bud wybuduje ten budynek, choć może z opóźnieniem, ale proszę wziąść
                pod uwagę ,ze obecne warunki atmosferyczne nie bardzo pozwalają na
                wzmożoną kontynuację robót. kto pracuje w budownictwie to winien o
                tym wiedzieć. Pozdrawiam wszystkich którzy zakupili mieszkania w tym
                budynku i mam nadzieję, że będzie chetnych znacznie więcej, mimo
                tych którzy ich zniechecają.
                • Gość: klient Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 20.02.09, 20:05
                  Każdy profesjonalny developer przy ustalaniu terminu oddania budynku
                  bierze pod uwagę cos tak oczywistego jak zima a co za tym idzie
                  gorsze warunki atmosferyczne więc opóźnienie nie powinno się zdarzyć
                  z tego właśnie powodu, tym bardziej że już raz termin oddania był
                  przesunięty z czerwca na sierpień. I to własnie z powodu ewentualnej
                  zimy. Tak nam powiedział Pan z Balbudu przy podpisywaniu umowy. Nie
                  mówiąc juz o tym że zima u nas nie trwa kilka miesiecy. Dlatego też
                  mam nadzieję że Balbud liczył się z tym że może być zima i
                  opóźnienia nie będzie a mieszkania będą oddane w przewidzianym
                  terminie a ewntualne opóźnienia nadrobią pracując trochę dłużej niż
                  tylko do godz.15.00 i może trochę wiekszą ilością pracowników.
              • Gość: kr Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:21
                Po pierwsze primo: w budynkach własnościowych nie ma czegoś takiego jak
                "czynsz". Są opłaty administracyjne. Niby niewiele, ale jak na osobą pracującą
                "w firmie która też buduje mieszkania" (PRZ) powinnaś wiedzieć na czym polega
                różnica i nie używać błędnego nazewnictwa. Zwłaszcza że pisząc "czynsz i
                wszystkie płatności" wskazujesz, że czynsz to coś odrębnego od innych płatności
                "ustalanych po wybudowaniu mieszkań". Bo potem ludzie nie rozumieją istoty tych
                opłat i zaczynają mieć pretensje o "za wysoki czynsz".

Po drugie: owszem, DOKŁADNE koszty wynikają z decyzji właścicieli - np. czy chcą
                ochronę przez cztery osoby (portier w budynku, osoba na bramie, dwie osoby
                chodzące cały czas wzdłuż ogrodzenia), czy wystarczy im jedna. Albo czy trawnik
                ma być koszony dwa razy w tygodniu, czy raz w miesiącu. Itp, itd. Ale nie
                zmienia to faktu, że na podstawie prostych założeń można oszacować koszty
                użytkowania określonego budynku, a to pozwala określić koszty (i stawki opłat)
                ponoszone przez właścicieli. Faktyczne koszty będą znane dopiero po roku, a
                przez ten pierwszy rok jakoś trzeba budynek utrzymać.
    • Gość: Karlos Żużel IP: *.ghnet.pl 21.02.09, 08:58
      Info:
      www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/02/06/krzysztof-cegielski-wspiera-wande-krakow/
      • Gość: Radny z NH Żużel - szkoda, ale go nie będzie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:23
        Nie jestem w żaden sposób związany z firmą BAL-BUD Investment, ani
        nie zamierzam kupić u nich mieszkania, gdyż mam gdzie mieszkać.
        Ale napisze to jescze raz, choć wiem, że zmartwię tym fanów zawodów
        żużlowych.
        ŻUZLA W TYM REJONIE JUŻ NIGDY NIE BĘDZIE!
        Radni większością głosów byli przeciwko powrotowi tego sportu na
        teren Ośrodka Sportowego Wanda.
        Wiem to na 1000%, bo sam uczestniczyłem w tym głosowaniu.
        I nieważne co piszą w gazetach i na portalach internetowych, które
        niepotrzebnie rozbudzają marzenia niektórych fanów tego sportu.

Radny z Nowej Huty.
        • Gość: człowiek z NH Re: Żużel - szkoda, ale go nie będzie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:45
          > Radny z Nowej Huty.

A może by tak z imienia i nazwiska się przedstawić?
          Czy to może wstyd być radnym?
        • Gość: fan żużla Re: Żużel - szkoda, ale go nie będzie..... IP: *.technika.net.pl 24.02.09, 12:41
          a czyj jest obiekt Wandy? rozumiem że radni sobie go wykupili że mogą decydować
          co na nim będzie, a czego nie.
          Na całe szczęście zdecyduje o tym właściciel obiektu, a nie jaśniepaństwo z rady
          dzielnicy.
          • Gość: człowiek z NH Re: Żużel - szkoda, ale go nie będzie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:49
            Nudziło mi się i przeglądnąłem uchwały Rady Dzielnicy z ostatnich lat - nie ma
            SŁOWA o żużlu, czy o jakimkolwiek innym wykorzystaniu obiektów Wandy. Może więc
            tzw. "Radny z NH" podałby jakieś konkrety? W którym roku, jaki numer uchwały?
            Wtedy można byłoby sprawdzić - czy np. nie jest to jedynie "negatywna opinia",
            która pozostaje jednakże jedynie opinią.
            • Gość: Misza Speedway Forever!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:58
              Dziwne, że będąc "Radnym z Nowej Huty" interesuje się Pan inwestycją
              mieszkaniową firmy Bal-Bud? Czyżby nie ma Pan co robić?
              Podaj Pan nazwisko! Nie wstydź się! Czy może znowu Pan z BB litościwie próbuje
              zaprzeczyć doniesieniom Prasy i radia, tylko po to, żeby znaleźć naiwniaka na
              mieszkanie z widokiem na stadion, żeby nawet okna nie można było otworzyć!
              • Gość: Radny z NH Re: Speedway Forever!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:17
                Szanowny Panie!

Nie interesuje mnie dokładnie inwestycja przy ul. Wojciechowskiego,
                tylko ogólnie rejon "starej Huty", w skład której wchodzi właśnie
                ona. Jako radny tej części Krakowa dobrze jest wiedzieć, co się
                dzieje na podległym mi w jakiś sposób terenie, za który jestem
                odpowiedzialny. Na tym polega m. in. moja praca, którą staram się
                wykonywać rzetelnie.
                W internecie natrafiłem przypadkowo na posty zwiazane z tą
                inwestycją i informacje dotyczącą żużla, więc napisałem to co na ten
                temat wiem, aby rozwiać dywagacje w tym przedmiocie. I tyle.
                Co do podania swojego nazwiska - nie ma sprawy - chętnie je podam,
                gdy wszyscy inni również to zrobią. W przeciwnym wypadku byłoby to
                nie fair, że np. Pan będzie wiedział do kogo pisze , a ja nie.

Pozdrawiam.
                Radny z Nowej Huty.
                • Gość: człowiek z NH Czy podanie numeru Uchwały tez jest nie fair? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:41
                  Czy podanie daty i numeru uchwały którą Pan się podpiera też jest nie fair?
                  Bo jak na razie pisze Pan bajki nie poparte FAKTAMI (a jak podawane FAKTY
                  przeczą Pana zdaniu to tym gorzej dla tychże FAKTÓW).
                  • Gość: Cosmo Re: Czy podanie numeru Uchwały tez jest nie fair? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:34
                    Gość portalu: człowiek z NH napisał(a):

> Czy podanie daty i numeru uchwały którą Pan się podpiera też jest
                    nie fair?
                    > Bo jak na razie pisze Pan bajki nie poparte FAKTAMI (a jak
                    podawane FAKTY
                    > przeczą Pana zdaniu to tym gorzej dla tychże FAKTÓW).

No właśnie dzięki anonimowości w necie pełno jest na forach takich
                    radnych, policjantów, urzędników skarbówki, dyrektorów
                    itp "podszywaczy".
                    Człowiek pewnie nawet nie wie co to uchwała i jak podać na nią
                    namiar. Obym się mylił ;)
    • Gość: as Termin oddania IP: *.ramtel.pl 24.02.09, 21:19
      Własnie wczoraj byłam w Bal-Budzie i powiedziano nam ze na 90% zostanie oddany
      budynek we wrzesniu, ponieważ przeciągająca sie zima pokrzyżowała im plany. Jak
      byłam tam to własnie wybierali oferte zakupu okien, zastanawiaja sie nad 5 lub 6
      komorowymi a i parapety maja miec 3cm grubosci, a nie 2 jak to było mówione. W
      najbliższym tygodniu mam zamiar sobie zarezerwoac mieszkanko, i w zwiazku z tym
      mam pytanko: czy jezeli nie dostane kredytu na to czy bedzie to mialo jakies
      konsekwencje np. brak zwrotu zaliczki. Pozdrawiam i bedzie dobrze, najwazniejsze
      to to ze spalcili cala hipoteke :) a i wiem ze planuja kolejna inwestycje tylko
      ze o wiele wieksza na okolo 600 mieszkan ale to ma byc w okolicach centrum Krakowa.
      Grunt to pozytywne nastawienie.
      • Gość: yan Re: Termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:42
        kurcze, jak nie rektory to zima, ciekawe co będzie dalej...
    • Gość: obserwator Re: Żużel - szkoda, ale go nie będzie..... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 21:31
      > to tutaj piszemy o powtającym nowym bloku a nie o żużlu.

Dla potencjalnych nabywców mieszkań kwestia istnienia w odległości 200 metrów od
      okien toru żużlowego jest chyba dość istotna, nieprawdaż?

> sam mam tu mieszkać to nie nie obchodzi mnie żaden żużel

To, że lubisz mieszkać w huku i pyle to Twoja sprawa, dla innych żużel może mieć
      zasadnicze znaczenie.
      Więc to JEST na temat.
      A skoro developer "zapomniał" dodać ten szczegół do pięknego opisu to warto aby
      było miejsce, gdzie taką informację można znaleźć PRZED kupnem mieszkania. Żeby
      nie było tak, jak z obwodnicą towarową, przeciwko której ponownemu uruchomieniu
      protestowali mieszkańcy okolicy "bo developer powiedział że jest zlikwidowana".
      • Gość: sss Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 25.02.09, 09:12
        Sorki, ale nie rozumiem intencji ostatniego postu, mógłbyś sprecyzować? Dlaczego piszesz, że nie będzie żużla, skoro w poprzednich postach podano linki do artykułów i wiadomości z Dziennika Polskiego i Gazety Krakowskiej, które ewidentnie potwierdzają fakt modernizacji stadionu. A z drugiej strony, jak Pan Dyrektor pisał w poprzednich postach - chyba wszyscy kupujący zdawali sobie sprawę gdzie znajduje się ich blok? Nie wydaje mi się zatem, żeby garstka ludzi z jednego bloku miała wpływ na powrót żużla do Krakowa. Pan Dyrektor sam napisał, że trzeba się liczyć z konsekwencjami lokalizacji inwestycji. Nie można zatem mówić, że nie wiedziało się, iż z jednej strony od czerwca do września jest camping i całodzianny hałas wrzeszczących wielbicieli miejskich basenów, z drugiej strony - sezonowe, weekendowe imprezy weselne, a z trzeciej - tor żużlowy w odległości stu metrów. (odległość proszę sprawdzić na google.maps). Nie można żądać zaprzestania funkcjonowania tych trzech działalności tylko z powodu postawienia w środku bloku. Swoją drogą o ironio, proszę zwrócić uwagę jak starannie jest przemyślany układ architektoniczny Apartamentowca - każda z jego trzech stron wiąże się z jakąś "atrakcją". Nie można zatem mówić, że przedstawiciele BB niesprawiedliwie podeszli do sprawy. Jeżeli chodzi o nową inwestycję BB - to z pewnością po perturbacjach związanych z tą budową nie wiem, czy chciałbym z nimi ubić muchę w kiblu. Nie mniej jednak będę bardzo uważnie śledziła działalność BB. Tymczasem głowa do Góry przyszli właściciele apartamentów nad zalewem, nie macie się co martwić żużlem, póki co blok nie jest skończony, a jak słyszę podobno Pan Dyrektor (proszę zwrócić uwagę na: ramtel.pl)ponownie przewiduje problemy z budową - tym razem spowodowane przeciągającą się zimą:) Czego z pewnością nie przewidział w zeszłym roku, kiedy to zapewniano Klientów, że stan surowy otwarty będzie gotowy w listopadzie. Jednak wtedy coś innego przeciągało się Muszkieterom z BB dzielnie walczącym o rektory!
        • Gość: Ewelina Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 25.02.09, 09:33
          Jeśli chodzi o imprezy w restauracji Santorini to przesadzacie. Byłam tam na 3
          głośnych imprezach i na zewnątrz prawie nic nie było słychać - sale są
          wyciszone. Wierzcie mi lub nie, wychodziłam na zewnątrz podczas imprez i z
          zewnątrz dobiegały naprawdę bardzo ciche odgłosy. A jeśli chodzi o żużel - nie
          zapominajcie, że jeszcze bliżej stadionu jest kilka domów jednorodzinnych.
          Będzie wam hałas przeszkadzał, to proponuje się wynieść w Bieszczady.
          • Gość: sin Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:06
            no i znow pan SSS knuje teorie spiskowa... ciekawe jak sie wczesniej
            podpisywal.. ja juz tez bylem brany za dyrektora balbud'u:) ... co
            do biadolenia odnosnie stadionu wandy to ja wiedzialem doskonale ze
            sie tam znajduje i bralem pod uwage ze moze byc zuzel tam wznowiony,
            wiec nie przeszkadza mi to czy on bedzie czy go nie bedzie...
            patrzac na bliskie sasiedztwo z kosciolem i prywatnymi posesjami,
            oraz niedaleko znajdujacym sie osiedlem to nie tylko nasz blok
            bedzie jedyny ktory bedzie slyszal zuzel... co to halasu to wole
            zuzel przez kilka godzin dziennie niz ciezarowki i auta jezdzace
            24h... odnosnie SANTORINI... jest to kulturalna restauracja a nie
            speluna czy dom weselny... kto byl tam choc raz na weselu, nie
            bedzie mial watpliwosci ze ekscesow tam nie ma... odnosnie zas
            basenu KRAKOWIANKA to doprawdy nie rozumiem o co problem... basen
            otwarty kilka godzin a przeciez nikogo tam nie obdzieraja ze skory,
            zeby bylo to nie do zniesienia... juz nie przesadzaj... jak pisalem
            wczesniej i moja przedmowczyni napisala... chcesz ciszy to jedz w
            Bieszczady a nie szukaj mieszkania w miescie...:
            • Gość: Cosmo Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:27
              > patrzac na bliskie sasiedztwo z kosciolem i prywatnymi posesjami,
              > oraz niedaleko znajdujacym sie osiedlem to nie tylko nasz blok
              > bedzie jedyny ktory bedzie slyszal zuzel... co to halasu to wole
              > zuzel przez kilka godzin dziennie niz ciezarowki i auta jezdzace
              > 24h..

No i co w związku z tym?!? To że inni w okolicy też się będą męczyć
              to poprawi Ci humor, będzie wam raźniej? Nie rozumiem takiej
              argumentacji. Żużel słychać będzie kilka osiedli dalej ale ze
              zdecydowanie mniejszym natężeniem. Co do porównania hałasu to ryk
              żużla w odległości 100 m od okna jest nieporównywalny do hałasu
              przejeżdzających samochodów (nie mówimy o autostradzie). No i
              samochody w mieście nie jeżdżą 24h - bez przesady. Jeśli mówisz że
              nie przeszkadza Ci czy żużel (hałas od niego) to chyba nie do końca
              mówisz prawdę lub nie byłeś nigdy na żużlu. Natomiast nawet jeśli
              tak jest to może Twoja żona ew. dzieci nie muszą być tym zachwycone
              (mecze, treningi, sekcja młodzików) - to może być praktycznie dzień
              w dzień upalanie sprzętów. Jak już pisałem parę postów powyżej jest
              to argument dzięki któremu zrezygnowałem z zakupu. Co do Santorini i
              basenu zgadzam się że utrudnienia i hałas od nich są praktycznie
              nieabsorbujące i pomijalne.

Pozdrawiam
              • Gość: Ewelina Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 25.02.09, 14:35
                Wolę chodzić na żużel z dzieckiem i mieszkać w tej okolicy, niż mieć widok np.
                na Galerię Kazimierz i co niedzielę zabierać dziecko na maraton po sklepach i
                fast foodach żeby tylko się tuczyło... Jak napisałam wcześniej - na pasuje
                okolica zapraszam w Bieszczady.
                • Gość: obserwator Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:38
                  Ale co tak wysyłasz ludzi w Bieszczady?
                  W Krakowie można spokojnie znaleźć sporo miejsc, gdzie jedynym co "zakłóca"
                  ciszę jest np. drący się pod oknem bażant. I do tego znajdują się znacznie
                  bliżej centrum (nie mylić z Placem Centralnym) niż inwestycja BB.

Fakt, to nie "apartamenty" tylko zwyczajne mieszkania i na drugie piętro trzeba
                  wchodzić po schodach ...
              • Gość: Ewelina Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 25.02.09, 14:39
                Będzie żużel czy go nie będzie to jest nasz "problem" nic nikomu do tego.
                Odradzajcie ile chcecie te mieszkania - na mnie nie robi to wrażenia. Wolę
                mieszkać w okolicy stadionu żużlowego, restauracji i basenów niż w okolicy
                jakiejś galerii ze sklepami i fast foodami - to jest dopiero piękne
                miejsce...zabierać dziecko na taki maraton po sklepach i fast foodach...lepiej
                iść na basen czy nawet na żużel.
                • Gość: Cosmo Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:55
                  Gość portalu: Ewelina napisał(a):

> Będzie żużel czy go nie będzie to jest nasz "problem" nic nikomu
                  do tego.
                  > Odradzajcie ile chcecie te mieszkania - na mnie nie robi to
                  wrażenia. Wolę
                  > mieszkać w okolicy stadionu żużlowego, restauracji i basenów niż w
                  okolicy
                  > jakiejś galerii ze sklepami i fast foodami - to jest dopiero piękne
                  > miejsce...zabierać dziecko na taki maraton po sklepach i fast
                  foodach...lepiej
                  > iść na basen czy nawet na żużel.

Jezu, co wy tak się rzucacie? Czy ja napisałem że odradzam?
                  Podkreślam jeszcze raz że napisałem iż ja zrezygnowałem między
                  innymi z tego powodu (inne parę postów wyżej)! Bronicie tego bloku
                  jak jakiejś ojcowizny - bez przesady. Jakie maratony po sklepach?!
                  Popatrz na pierwszy post wątku - pytanie brzmi co sądzicie - więc
                  odpowiedziałem grzecznie co sądze i nie wściekam się ani nie wysyłam
                  kogoś w bieszczady czy na fastfoodowy maraton - żenada.

Pozdrawiam i polecam 4 głębokie wdechy :)
              • Gość: Grzesiek Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:13
                Nie podlega dyskusji fakt lokalizacji tego budynku. Był piękny gdy nie było wiadomo, że obok będzie żużel. Przedstawiciele BB raczyli nas opowieściami, że nigdy nie będzie żużla i nie wróci do Krakowa... Podejrzewam również, że kilka wpisów pochwalnych na tym forum jest prowokowanych przez właśnie ten element, czemu nie mozna się dziwić, ale nie mozna też pobłażać. W końcu jest kryzys, mieszkania wogóle ciężko się sprzedają, a tu inwestycja jest w słabym punkcie miasta, dodatkowo przy modernizowanym stadionie. Dodatkowo zostały tylko duże(patrz drogie(choć to kwestia wymierna, bo jak dla kogo))mieszkania z widokiem wyłącznie na : stadion!!! Albo ewentualnie pomieszczenia w suterenie udającej parter. Nic dziwnego, że Przedstawiciele dewelopera staraja się wszelkimi sposobami przyciągnąć uwagę potencjalnych Klietów.
                Sęk jednak w tym, że lokalizacja nie jest tu najważniejsza, najważniejsza jest tylko cena. Te mieszkania w porównaniu do innych na krakowskim rynku sa po prostu tanie i choć w tym przypadku sprawdza się przysłowie, że:"co tanie to drogie..." - To cena hałasu i innych niedogodności jaka zapłacą przyszli lokatorzy będzie rekompensowana przez niską cene nabycia. A założę się, że Ci którzy kupili tam mieszkanie nigdy nie przyznadzą się do uniedogodnień, w końcu kto chciałby się przyznać, że mieszka przy stadionie żużlowym? O ile uda się dokończyć tę inwestycję, to z pewnością za kilka lat pojawią się pierwsze oferty odsprzedaży mieszkań przy ul. Wojciechowskiego i będzie tak jak na Złocieniu, tam też mieszkania były tańsze ze względu na uniedogodnienia komunikacyjne, a teraz nikt nie chce ich odkupić i ofert sprzedaży ze Złocienia jest multum. Nawet "Zielony złocień" - LC Corp wycofał się z inwestowania w tamtym rejonie. Przykro mi, ale moim zdaniem kupno mieszkania to zbyt duże ryzyko i nie zdecydowałbym się na zakup lokalu z góry skazanego na utratę wartości.
                Oczywiście blko mi sie podoba, ale nie mam zaufania do BB i do tej całej inwestycji. Ciągłe przedłużanie oddania stanu surowego i wciskanie ludziom ciemnoty mnie - nie interesuje!
                • Gość: fido Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:47
                  Dobrze napisane. Do poprzedniego posta dodać tylko należy, że po pierwsze to nie jest jeszcze stan surowy otwarty pomimo opóźnień, po drugie o lokalizacji każdy wiedział, więc niech się tym martwią mieszkańcy, a po trzecie wiarygodność dewelopera jest bardzo zachwiana i życzę wszystkim żeby im się udało dokończyć budowę, bo tyle się teraz słyszy o upadkach firm budujących mieszkania, że strach pomyśleć jaką by to wyrządziło Wam, którzy kupili tam mieszkania krzywdę. Przyznam, że gdyby było miejsce na trzecim piętrze z widokiem na basen to bym kupił, ale niestety nie mam wyboru zbyt późno dowiedziałem się o tej inwestycji.
                  Pozdrawiam Fido.
                  • Gość: tadek Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:33
                    I w ten sposób dochodzimy do sedna sprawy; pozostały tylko duże
                    mieszaknia w dodatku od "niewłaściwej" strony,czyli nie sprzedawalne
                    do czasu oddania budynku do użytkowania +/- 12/18 miesięcy, więc
                    próba ruszenia sprzedaży przez tego "paszteta" z biura bal-budu,
                    poprzez wypisywanie steku bzdur i obrażanie innych na forum nic nie
                    da, a poza tym w ten sposób sami sobie "kręcą sznur" - bo im więcej
                    wpisów na forum tym bardziej negatywny odbiór tej inwestycji i
                    dewelopera.
                  • Gość: Willy Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:00
                    Analizujac wszystkie powyższe posty stwierdzam, że Ci co obrzydzają
                    innym zakup mieszkania w tym rejonie szukają usprawiedliwienia dla
                    siebie, z powodu tego, że zrezygnowali z zakupu z takich czy innych
                    powodów. Ja zamierzam kupić tam mieszkanie, tylko czekam na decyzje
                    z banku. Na szczęście pełno jest jeszcze wolnych po stronie
                    zachodniej, a o takie nam z żoną właśnie chodzi. I żaden, powtarzam
                    żaden argument przeciwników tej inwestycji mnie nie wzrusza, a i
                    pisanie o zachwianiu wiarygodności tego dewelopwera nie jest poparte
                    żadnymi argumentami. Jedynym małym potknięciem w/w firmy jest lekkie
                    przesunięcie terminu oddania mieszkań, ale to jak wiadomo, zdaża się
                    na każdej dzisiaj budowie.
                    Wczoraj rozmawiałem z jednym z robotników, który powiedział mi, że
                    obecnie front robót idzie zgodnie z planem. Zaczynają robić dach, i
                    niedługo zaczną wprawiać okna.
                    Moim zdaniem analizując swoje obserwacje uważam, że budowa zostanie
                    z całą pewnością dokończona. I będzie to najpiękniejszy blok w
                    okolicy, co potwierdza cała moja rodzina i znajomi, z którymi
                    czasami spaceruję po alejkach wokół Zalewu.
                    A ci co nie kupili to trudno. To jest ich problem a nie moje
                    zmartwienie. I niech nie obrzydzają innym zakupu bo ludzie nie gęsi
                    i swój "rozum" mają.
                    • Gość: tadek Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:43
                      ... tak ludzie mają swój "rozum", a ciebie powinni zwolnić za
                      działanie na szkodę firmy;)
                    • Gość: gosia Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:45
                      Pieprzenie, z jakim robotnikiem rozmawiałeś? Skoro tam nikt nie robi? A jeśli nawet to poprosiłeś go żeby zszedł i porozmawiał z Tobą, a On zostawił swoją pracę przy zaczynaniu dachu i udzielił Ci informacji, której zapewne wczesniej udzielono Jemu z biura BuBelka.
                      I juz uwierzę, że zawsze marzyliście z żoną o mieszkaniu z widokiem na garaże.
                      • Gość: Yanek Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: 94.229.69.* 26.02.09, 12:02
                        BuBelek czuje, że nie sprzeda mieszkanek i może mieć problemik z zakończeniem budowy, dlatego stara się wszelkimi możliwymi sposobami
                        wciskać ciemnotkę podając się za potencjalnych klientów na forum. Niestety robiąc to w głupi sposób, po ciągle powielając te same argument, że niby obrzydzamy mieszkania i, że żona marzyła o mieszkaniu z widokiem na stadion, zersztą spacerują po alejkach nad zalewem itd. Ludzie nikt tam nie spaceruje tylko po ryju można dostać od chuliganów, pijących na ławeczkach. Zejdzcie na Ziemię!
                        • Gość: gosc Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 26.02.09, 12:41
                          wyjątkowa frustracja przez ciebie przemawia,żal mi cie
                          • Gość: yo Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:49
                            Sorki, ale prywatne dygresje nie stanowią tematu niniejszego forum, bowiem nie
                            rozmawiamy tutaj o tym, co każdy z nas o sobie myśli, tylko o tym, czy uda się
                            nam zamieszkać w naszym bloku i o ile - to kiedy?
                            Bo jak na razie racje mają Ci, którzy w nieco ciemniejszych barwach
                            przedstawiają stan budowy i ilość pozostałych do sprzedania mieszkań.
                            Zaczynam się obawiać.
                            • Gość: as Budują IP: *.ramtel.pl 26.02.09, 21:06
                              Witam, czasmi zagladam na to forum żeby się dowiedzieć co się dzieje, i powiem
                              wam że w głowie się przewraca na temat tego co wypisujecie. Co kogo interesuje
                              gdzie ktoś zamieszka, i jaki będzie miał widok, ja sama osobiscie jestem
                              zainteresowana tym blokiem i powiem wam że wielu moim znajomym podoba sie ten
                              blok. Codziennie obserwuje plac budowy (widze go z okna mojego mieszkania)i
                              dzisiaj widziałam pracowników na dachu-nawet zrobiłam im zdjęcie żeby sprawdzic
                              w powiekszeniu :) więc na pewno się cos dzieje.
                              Będzie dobrze.
                              • Gość: gregor Bu-Bel - Co sądzicie? IP: 91.186.21.* 26.02.09, 22:58
                                Hejka,
                                Jeżeli nie jesteś pracownikiem Bu-Belka i nie masz interesu w tym,żeby wciskać ludziom ciemnotę to napisz dlaczego kłamiesz pisząc, że robisz z okna zdjęcia budowy, skoro, ani tam się nic nie buduje, ani ramtel - Twój dostawca internetu nie działa w okolicy, z której mogłabyś widzieć budowę?
                                Bo na stronie www.RAMTEL>PL
                                mozna dokładnie sprawdzić w których blokach i gdzie w Krakowie firma Ramtel dostarcza internet dla przykładu HUTA:
                                Nowa Huta
                                os. Centrum D 6
                                os. Krakowiaków 22A
                                os. Szkolne 2
                                os. Teatralne 31
                                os. Urocze 3, 4, 5, 7, 8, 11
                                os. Zielone 10, 11, 12, 13, 14, 16, 19, 20

Nie kłam przedstwicielu Bu-Belka!
                                • Gość: Doniu Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.ovh.net 26.02.09, 23:29
                                  Wstyd, Wiecie, co? Jak można w zywe oczy kłamać? Trzeba być wyzutym ze wszelkich zasad, żeby tak ludziom sprzedawać kota w worku! Wiadomo, że Ci co kupili to się cieszą, bo im się wydaje, że na okazję natrafili! Jak kto miał mało pieniędzy to sie cieszył, że za piatkę na metrze kupił, Ci z Leoparda też się cieszyli! A nie mieli mieszkać przy stadionie żużlowym!
                                  Nie dajcie się nabierać ludziska!
                                • Gość: Zdzichu Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.ovh.net 26.02.09, 23:39
                                  Bubel- to bubel! Jak ktoś już oszukiwał to będzie to robił nadal!
                                  A nie kłamali, że się dźwig zepsuł, że na stropy czekają, rektory, a teraz, że zima za długo trwa? Co za debil to napisał pewnie jakiś ich pracownik? Na lubicz budują, na opolskiej budują, na czyżyńskiej budują, na okulickiego ciężarówki cały czas jeżdżą, a on mi tu Matoł, będzie pisał se za babę podając, że się opóźnią, bo się zima przedłużyła! A co, Kartex zatrudnia inwalidów na budowie? Od listopada się spóźniają ze stanem surowym otwartym! A jeszcze mnie będzie jeden z drugim namawiał, że pięknie tam i że na spacery se bede chodził dookoła zalewu! No kpina! Kto to widział tak budowę opóźniać! Dzwoniłem do Kartexu i mówili, że po prostu BB nie płaci, dlatego robotników z budowy ściągnęli w listopadzie! a mnie tu bedą mówić że stropy przyjadą! I na co Wam stropy z listopada, skoro jeszcze ścian ostatniego piętra nie ma?
                                • Gość: Jola Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.uk2net.com 26.02.09, 23:45
                                  W tym bloku za taką cenę to same młode małżeństwa, co ich nie stać na inne droższe mieszkania, albo jakie bidoki spod huty, co pole sprzedały! Złocień, Proszowice, Ruszcza - Daleki Prokocim i inne szuwary to taki element! Co jakby miał więcej kasy to by kupił większe mieszkanie, ale jaki Deweloper taki Klient!!!
                                  • Gość: Eryk Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.chello.pl 26.02.09, 23:56
                                    Co za wieśniaki i hieny tak tu szczują !!!! Przechodzę tam często
                                    idąc z córką na spacer nad zalew. Zazdroszczę ludziom, którzy będą
                                    tam mieszkać, bo miejsce i standard powyżej przeciętnej. Mnie
                                    niestety nie stać (zaraz usłyszę teksty o nieudaczniku) ale dobrze
                                    życzę ludziom, którzy mam nadzieję będą tam mieszkać. Nie ma we mnie
                                    tyle zawiści, tylko dlatego że kogoś stać a mnie nie !!!!! Trzymam
                                    za Was kciuki :)
                                • Gość: Bogdan Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: 94.229.69.* 26.02.09, 23:50
                                  A Żużel i tak będzie! I CHWDP Bubelowi za kłamstwa! - Co się dziwicie, że się ludziska cieszą na nowe klitki? Ni ma kasy to lepij tanio przy stadionie niż gdzieś na złocieniu! A hałas sie jakoś wytrzyma!
                                  • Gość: Eryk Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.chello.pl 26.02.09, 23:58
                                    . . . aha chlopcze - a o żużlu zapomnij na Wandzie !!!!! Prędzej BKS
                                    Wanda wejdzie to Orange Ekstraklasy !!!!!
                                    • Gość: andrzej Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:15
                                      Prosżę bardzo, "pasztet" z biura BB jest dziś "Erykiem", jak się
                                      nazywa ta choroba jak ktoś się nie może zdecydować na płeć? :))))
                                    • Gość: Ewelina Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.chello.pl 27.02.09, 09:27
                                      Mieliśmy tutaj rozmawiać o bloku, a dyskusja zeszła na psy - gdyby to było na
                                      żywo pewnie doszłoby do rękoczynów (sądząc po waszych nienawistnych opiniach).
                                      Powtórzę się - to czy wybudują czy też nie, to jest tylko i wyłącznie sprawa
                                      tych, którzy kupili tam mieszkania i innym nic do tego. Po cholerę się
                                      wcinacie...może zazdrościcie, nie wiem, nie interesuje mnie to. Przejeżdżam
                                      tamtędy codziennie do pracy i zawsze tam się coś dzieje, są robotnicy i pracują.
                                      I nie życzę sobie, żeby ktokolwiek po tym poście nazywał mnie kłamcą, bo sami
                                      nie jesteście święci, a ja nikogo nie obrażam i nie wyzywam. Też się boję o to
                                      czy skończą budowę czy nie, bo sama kupiłam tam mieszkanie, ale jestem dobrej
                                      myśli. A tym, którzy widzą wszystko w ciemnych barwach już podziękuję. Będzie
                                      hałas czy go nie będzie to też sprawa tylko i wyłącznie ludzi, którzy tam
                                      zamieszkają. Wrzućcie na luz i zacznijcie wreszcie inteligentną rozmowę, bo aż
                                      żal czytać wasze wypociny.
                                      • Gość: Klient Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 10:40
                                        > Przejeżdżam
                                        > tamtędy codziennie do pracy i zawsze tam się coś dzieje

Jadąć Bulwarową nie bardzo widać tą budowę i tylko przez krótką chwilę, no chba że jeździsz ul. Wojciechowskiego do pracy ;)

Wszyscy tyle mówią, z nikt nie poda linka do zdjęć z ewentualnymi postępami budowy (na strobie BB są z przed 20 dni). Chyba sam będe musiał jechać i oglądnąć.
                                      • Gość: człowiek z NH Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:54
                                        > Będzie hałas czy go nie będzie to też sprawa tylko i wyłącznie ludzi,
                                        > którzy tam zamieszkają.

Oczywiście masz rację! 100% racji!!

Problem jedynie w tym, że potencjalni chętni PRZED zakupem powinni mieć
                                        możliwość dowiedzieć się, czy będzie hałas, czy go nie będzie. A to można bardzo
                                        łatwo ustalić. Z jednej strony jest bowiem mowa o reaktywacji żużla (i
                                        wskazywane są KONKRETNE artykułu i FAKTY to potwierdzające), z drugiej strony
                                        jest wydawałoby się łatwe do zweryfikowania stwierdzenie, że żużla już nigdy nie
                                        będzie - co wynikać ma jakoby z uchwały Rady Dzielnicy. Tylko jakoś osoba mająca
                                        wiedzę o tej uchwale nie może, lub nie chce jej wskazać. Jeżeli nie może - to
                                        zapewne jej nie ma (i pisanie o tym, że żużla nigdy już na Wandzie nie będzie
                                        jest po prostu kłamstwem). Jeżeli nie chce jej wskazać, bo np. jest ona jedynie
                                        ogólnikową i o niczym nie przesądzającą opinią RD to pisanie autorytatywnie o
                                        tym, że żużla już nigdy nie będzie również jest kłamstwem.
                                        Podkreślę jeszcze raz: potencjalni chętni mają prawo dowiedzieć się FAKTÓW, i
                                        dlatego nie można mieć pretensji o to, że ktoś podaje FAKTY, a ktoś inny
                                        kwestionuje niczym nie poparte bajki.
                                        PS. Nie, nie jestem K.K., ot tak po prostu interesuję się inwestycjami w Krakowie.
                                        • Gość: Eryk Re: Bu-Bel - Co sądzicie? IP: *.chello.pl 27.02.09, 16:31
                                          Żałośni jeteście wszyscy na tym forum. Dlaczego nie założycie sobie
                                          wewnętrznego forum, gdzie będą meli dostęp tylko osoby zainteresowne
                                          tą budową. Tak naprawdę nie znam wewnętrznej sytuacji BAL BUDU i jak
                                          jakieś parówy forumowe mówią że jestem jakąś Eweliną to mi się ulewa.
                                          Stwierdzam tylko moje subiektywne opinie o czymś - albo mi się coś
                                          podoba, albo nie - wieśniaku Andrzeju !!!!!! Zauważ też chłopie, że
                                          nie wyrażam opini o BAL BUDZIE bo nie mam wiedzy na ich temat.
                                • Gość: as Do gregora!!!! IP: *.ramtel.pl 27.02.09, 12:23
                                  Dla twojej wiadomosci mieszkam w 22a krakwoiakow, i doskonaloe widze co sie
                                  dzieje, a ty skoro jestes z zainteresowany tymi mieszkaniami o sie nie wtracaj.
                      • Gość: Willy Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:25
                        Nie musiał schodzić z dachu. Stał przy siatce i ją naprawiał.
                        Skoro uważasz, że tam nikt nic nie robi, to kto w takim razie
                        zmontował szalunki pod konstrukcję dachu, których wcześniej na
                        stronie balbudu nie widać? Same się zamontowały, czy ty to zrobiłeś?
                        • Gość: nikt Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 22:04
                          zamontować szalunki w ciągu miesiąca ... bezcenne, za wszystko inne zapłacisz
                          kartą. Jak tak patrzę na fotki tej budowy od października, to inni developerzy
                          postawili w tym czasie po 3 kondygnacje, a ci mają problem aby jedna skończyc.
                          • Gość: Kaz Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.unitedhosts.com 27.02.09, 22:34
                            To jest ich pierwsza inwestycja, nie maja pojęcia o budowaniu ! Chłop miał działkę i pomyślał, że milionerem zostanie jak blok postawi! Tylko, że nie wystarczy być hurtownikiem mięsnym jak Pan Prezes, żeby zostać deweloperem. Oni czekają, aż ktoś kupi mieszkania i za te pieniądze zaczną budować!
                            A na rezerwcjach to rzeczywiście podobno ludzi ponaciągali, kazali jakieś aneksy podpisywać! Żenada i niebezpieczne towarzystwo.
                            Tanie kupione mieszkanie nie oznacza, że blok się wybuduje sam!
                            • Gość: Matylda [...] IP: *.ramtel.pl 28.02.09, 09:57
                          • Gość: Willy Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:48
                            Nie jestem fachowcem, ale uważam, że stawianie kolejnej kondygnacji
                            jest o wiele prostsze i szybsze niż budowa dachu, który jest jednym
                            z najważniejszych i newralgicznych elementów każdego budynku. A
                            firma bal-bud własnie zaczyna "robić" dach i dlatego być może to
                            tyle trwa.
                            Głowa do góry. Będzie dobrze.
                        • Gość: duch Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.chello.pl 28.02.09, 15:07
                          A nie zapytałaś po co ten robotnik naprawia siatkę, zamiast pracować na dachu?
                          • Gość: Willy Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:57
                            Odczuwam, że chyba ci sie nudzi. Piszesz coś aby tylko napisać.
                            Szkoda czasu na czcze gadanie o niczym.
                            Jak nie jesteś w stanie tego sam wymyśleć to ci napisze: być może
                            siatke naprawiał dlatego, że była dziura, przez którą w nocy ktoś
                            mógłby coś wynosić z budowy, to chyba proste, nieprawdaż?
                            • Gość: andrzej Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 14:24
                              Dlaczego mój ostatni post został usunięty???
                • Gość: Złocieniak Re: Bal-Bud - apartamenty przy stadionie... IP: 82.160.155.* 25.11.09, 13:38
                  A kto Ci takich głupot nagadał na temat Zielonego Złocienia? zrezygnowali
                  tymczasowo, gdyż mają problemy przez kryzys, skupili się bardziej na swoim
                  wieżowcu SkyTower we wrocławiu...a z tego co wiem mają niedługo się znowu
                  pojawić, bo kilka rzeczy tam pozostawili..a i komunikacja się powoli tam
                  rozwiązuje...
    • Gość: Matylda [...] IP: *.ramtel.pl 27.02.09, 09:25
      • Gość: Ewelina Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 27.02.09, 09:30
        No i po poście Matyldy wszystko jasne. Bez komentarza...
        • Gość: andrzej Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 10:32
          Niestety ale nie wszystko jest jasne Ewelino zwana Erykiem :),
          rozpoczełaś wątek "BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie?" to
          miała być dobra reklama na forum, ale wyszło ci jak zwykle ;), ty
          zaczełaś a ludzie skończą ...,ps. prezio się wkurzy jak się
          dowie :)))
          • Gość: gg Bal - bud - czy powstanie blok? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:00
            Ciekawym czy jak ja pójdę do BB to mi podadzą informacje o Tobie?
            Co za firma? Szkalują chłopa na forum internetowym! Jeśli podacie moje nazwisko
            oddam sprawę do Prokutratury!
            A póki co jeśli się komuś to forum nie podoba to nie musi go czytać, a już na
            pewno uprawiać reklamę tanim kosztem!
            Czy Matylda to nie przypadkiem też Ramtel?
          • Gość: Ewelina Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 27.02.09, 11:04
            Człowieku jesteś chory. Jestem kobietą, studiuję i pracuję. Mieszkam około 2 km
            od zalewu. Nie jestem żadnym Erykiem.
            • Gość: andrzej Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:09
              ok, jak chcesz Eryku, tzn. Ewelino, zresztą jak cię zwał tak cię
              zwał, dla mnie możesz być nawet Matyldą, niechcesz się przyznać do
              błędu to nie, zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie...;)
              • Gość: Ewelina Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 27.02.09, 13:16
                Proszę bardzo. Jak mam panu udowodnić, że piszę prawdę i jestem zwykłą
                właścicielką mieszkania? Paranoja - żebym musiała udowadniać to kim jestem...
              • Gość: Gość. Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:26
                Brawo Matyldo! Wszystko jasne.
                Wiemy już skąd się wzięła taka nagonka na firmę BB.
                Po prostu nie dali sie przekręcić jakiemuś cwaniaczkowi i teraz się
                mści, pożal się Boże biedaczek. I do tego jeszcze podobno brzydki.
                Tfuj, Boże uchroń.
                Pozdrowienia dla Eweliny, Eryka, Matyldy i wielu innych, którzy od
                początku podobnie jak ja nie stracili wiary w firmę BB i której
                warto było zaufać.
                Będzie nam się fajnie mieszkało - NA ZŁOŚĆ INNYM.

• Gość: Kazik Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.unitedhosts.com 27.02.09, 22:25
              Koleżanko EWelinko, jeśli nie jesteś Erykiem to nie rozumiem dlaczego się za niego podajesz? Ucz się lepiej bo sesja się kończy i proszę nie obrażać innych na forum, bo słoma z butów wystaje!
              • Gość: Eryk Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 28.02.09, 11:15
                Kazek, chłopaku - jeżeli w adresie IP jest chello to oznacza że Eryk
                czy Ewelina to ta sama osoba ???? Jesteś tępy jak dzida !!!!!!!
                • Gość: Ewelina Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 28.02.09, 13:36
                  A myślcie sobie co chcecie, ehh brak mi słów na waszą głupotę
                  • Gość: bet Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 28.02.09, 14:42
                    Witam wszystkich za wyjatkiem tych, którzy obrazają, wyzywają itp.
                    Ci ludzie są prawdopodobnie niedowartościowani i w ten sposób
                    próbują się dowartościować ale nie o nich chcę pisać bo naprawde nie
                    warto się nimi przejmować bo oni tylko na to czekają. Ja
                    proponowałbym więcej obiektywizmu. Sam jestem klienten BB i niestety
                    zaczynam się niepokoić. Budowa idzie w zastraszająco wolnym tempie,
                    coprawda są robotnicy ale co z tego kiedy pracują tylko do godz.
                    15.00 i jest ich zaledwie kilku. Najpierw jak ktos słusznie zauważył
                    był zepsuty dźwig, potem stropy, rektory z zagranicy, teraz zima a
                    co bedzie dalej? Czy tak popularny i wykorzystywany do wszyskiego
                    kryzys gospodarczy? Jezeli firma niby nie ma żadnych kłopotów to
                    dlaczego pomimo tak dużego opóźnienia nie robi nic aby to nadrobić.
                    Wystarczy popracować dłużej ( kto w ogóle w dzisiejszych czasach
                    pracuje tylko do 15.00), mozna też pracować w soboty ( a uwierzcie w
                    żadną sobotę nigdy nikt tam pracował )no i przede wszystkim dużo
                    wieksza ilość pracowników na budowie powinna być.Ponadto co można
                    tez łatwo sprawdzic w internecie najpierw w ich reklamach był termin
                    zakończenia inwestycji grudzień 2008, potem II kwartał 2009 a w tej
                    chwili już sierpień 2009 a nie wiem co jeszcze w umowach mają nowi
                    klienci. Ludzie parcujący w BB doskonale wiedzą co mają mówić
                    klientom ( znam to na pamięć, cytuję ,, proszę sie nie niepokoic
                    wszystko idzie zgodnie z planem, budowa jest kontynuowana a blok
                    będzie oddany w terminie ,,). Proszę jechac na budowę i zobaczyc na
                    jakim etapie jest inwestycja. Bardzo bardzo kiepskim etapie aby
                    zakończyć to do sierpnia ( wraz oczywiście z pozwoleniem na
                    użytkowanie budynku). Dlatego tez proszę o więcej obiektywizmu i
                    może raczej my klienci zastanowilibysmy się co mozna by tu wspolnie
                    zdziałać ( nie wiem rozmowa u prezesa, jakieś wspólne spotkanie)
                    zamiast denerwowac sie jakimiś bzdurami, które wypisują na tym forum
                    biedni, niedowartościowani ludzie .
                    • Gość: gość Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.net-admin.com.pl 28.02.09, 15:16
                      Witam, wreszcie jakiś sensowy post, sama też mam wątpliwości co do
                      szczęśliwego zakończnia budowy, poza tym każdy miesiąc opóźnienia to
                      dodatkowe koszty za wynajem, dlatego mam pytanie jakie są możliwości
                      rozwiązania umowy z developerem i odzyskanie wpłaconych zaliczek
                      oraz jak to wygląda w praktyce,(może ktoś już to przerabiał z BB) z
                      góry dziękuje za odpowiedź.
                      • Gość: Tomasz Siw Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: 74.63.116.* 28.02.09, 15:40
                        A, czy podpisywana umowa przedwstepna zawiera jakies kary umowne za opóźnienie? Bo jeżeli nie to deweloper może przedłużać budowe w nieskończoność. Proponowałbym ppzestudiowanie umowy i po ewentualnym zebraniu kilku osób - nakłonieniu Prezesa do podpisania aneksu zawierającego ostateczny termin oddania budynku wraz z karami umownymi za każdy miesiąc zwłoki. Gdyby mieli płacić za poślizg - to założę się, że nie byłoby opóźnienia! Nowi klienci nie pozwólcie sobie na podpisanie umowy bez kar umownych za opóźnienie!
                      • Gość: bet Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: *.chello.pl 28.02.09, 16:13
                        Co do zerwania umowy i zwrotu zaliczek to chyba nie ma takiej
                        możliwości ( przynajmnmiej w umowie jest tylko zapisane że to tylko
                        oni mogą zerwac umowę w razie nie placenia rat ale nie my, i to mogą
                        a nie muszą ). Przed podpisaniem umowy tak mi własnie powiedzieli.
                        Co do kar za opóźnienia to ja akurat mam w umowie taki zapis ale
                        trzeba było sobie tego pilnować aby dopisali bo w standardzie tego
                        nie było.
                        A teraz do Matyldy: podziwam Twój optymizm, ale jesli wczoraj tam
                        byłas i widziałaś budowę to naprawde nie ma się z czego cieszyć choć
                        sam o niczym innym nie marze jak o szcześliwym zakończeniu tej
                        inwestycji ( to jest cały mój majątek). Mogłaś zapytać dlaczego się
                        tak dzieje a to ze oni wybierają to i tamto to o niczym nie
                        świadczy.Od gadania do realizacji jeszcze daleka droga ( a oni
                        bardzo lubią dużo i ładnie gadać). A swoją drogą to nie wierzę w to
                        żeby firma ujawniała ci jakiekolwiek dane klientów. Chyba by się do
                        tego nie posuneli a jeśli to znaczy że są nie uczciwi. Tak więc
                        Matylda naprawdę ochłoń troszke i raczej nie zajmuj się wyciąganiem
                        danych osobowych a raczej informacji co się tak naprawdę dzieje z tą
                        inwestycją.
                    • Gość: Tomek Re: BAL BUD Investment - cena 4999zł.Co sądzicie? IP: 74.63.116.* 28.02.09, 15:49
                      Starałem się przestrzegać przed podejmowaniem pochopnych decyzji zakupowych. Teraz wiecie dlaczego nie było mowy o zmianach w projekcie umowy notarialnej. Żadnych kar umownych za opóźnienie. Żaden deweloper (uczciwy) tak nie robi. Wydawało mi się, że każdemu zależy na skończeniu inwestycji. Ale jeśli z 7300 za metr w ciągu jednego dnia opuszczają cenę o 2300, to coś jest nie tak. Łagodził niepokoje Pan Bogdan - i teraz wiem, że nie mówił prawdy, że cena tylko na chwilę spadnie, a później, że dźwig zepsuty, że kurs euro wysoki i że nie mogą zapłacić za rektory, a teraz że zima. No pomogę wszystkim, którzy też mają obawy. Przykro mi, ale nie wierzę w to, że zamknę oczy i jak otworzę to blok będzie juz stał. Trzeba się tym zainteresować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka