chris30 24.11.08, 19:24 Założę się o dowolne pieniądze, że ekshumacja NIC nie da. Nie znajdą ani śladów kul, ani innych dowodów zamachu. Dobrze będzie, jeśli nie zniszczą zwłok przy otwieraniu sarkofagu. A zapłacimy za te fanaberie wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bonifacy A może Gazeta przy okazji ogłosi konkurs... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 20:52 ...na najbrzydszy sarkofag Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dzwon Zygmunta pożegna gen. Sikorskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 07:03 a co jak się okaże że to nie ciało generała - impreza zostanie odwołana? Czy dowiemy się o tym za 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deb Nowy Dzwon Zygmunta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 07:59 Naprawdę wymienili Dzwon Zygmunta? A co ze starym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Nowy Dzwon Zygmunta? IP: *.net.autocom.pl 25.11.08, 08:03 nieeee - wymienili 'serce' dzwonu. Stare w 2000 się rozpękło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deb Re: Nowy Dzwon Zygmunta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 10:33 Domyśliłem się :) Ale autor/autorka artykułu chyba tego nie wie: "Operację powierzono firmie Eko-Energia, która w 2001 r. zajmowała się zdjęciem starego i zawieszeniem nowego Dzwonu Zygmunta." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczarka Dzwon Zygmunta pożegna gen. Sikorskiego IP: 87.204.23.* 25.11.08, 08:02 "Operację powierzono firmie Eko-Energia, która w 2001 r. zajmowała się zdjęciem starego i zawieszeniem nowego Dzwonu Zygmunta." - a to ciekawostka. Mi sie wydawało, że wymieniane wtedy było tylko serce Dzwonu Zygmunta. Cóż Autor wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć... 25.11.08, 09:07 ...czego spodziewają się ekshumatorzy? śladów kul, co oznaczałoby że ktoś, któ znajdował się na pokładzie, tuż przed upadkiem liberatora do morza dla pewności Sikorskiego zastrzelił? ;) Polska to królestwo Ubu, polski prezydent testuje własną osobą bezpieczeństwo strefy konfliktu, a polscy naukowcy badają przyczynę zgonu kogoś, kogo wydobyto z zatopionego wraku samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Dzwon Zygmunta pożegna gen. Sikorskiego IP: *.ghnet.pl 25.11.08, 09:17 nie zawieszali nowego Dzwonu Zygmunta, tylko nowe serce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy Trzeba ogłosić konkurs... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:38 ...na najbrzydszy dzwon w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Dzwon Zygmunta pożegna gen. Sikorskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 14:48 to co czytam na tym forum utwierdza mnie w przekonaniu, że najwięcej mają do powiedzenia ci,którzy niewiele wiedzą, nie chcą się dowiedzieć i tylko zadają głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Nie rozumiem dlaczego akurat teraz............... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:20 Kiedy jesteśmy w przededniu wielkiego kryzysu, kiedy może zabraknąć pieniędzy na wszystko, kiedy tylu z nas obawia się bezrobocia, kiedy tylu z nas odebrano prawo do wcześniejszych emerytur, kiedy rząd chce nam odebrać możliwość leczenia w państwowej służbie zdrowia, kiedy lekarze już straszą odejściem od łóżek pacjentów, kiedy stoimy w obliczu strajku generalnego związkowców, kiedy jest taka niepewność jutra, jakiej nie było już od dawna - ja nie rozumiem, kto i tak naprawdę w jakim celu próbuje odwrócić naszą uwagę od spraw codziennych fundując nam ten smutny, z podtekstem kryminalnym spektakl. Czy za tym stoi rząd nieudaczników? Czy prezydent, który jak mały chłopczyk celowo wystawia się na kule na terytorium kraju, który jest od dawna uwikłany w konflikt zbrojny. Odpowiedz Link Zgłoś