Gość: kropka IP: *.chello.pl 11.12.08, 21:55 Super! Cieszę się, że będzie TVN. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WG Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.ghnet.pl 11.12.08, 21:56 Sularz, Osmenda, Kocurek i coraz częściej Stawowy, to wyjątkowe zakały i nie zdziwiłbym się, gdyby znów wpadli na jakiś durny pomysł. tylko takie miewają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki skandal jak to,nie będzie można oglądać Sylwka z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:35 na zywo? Toż to skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec ... zły ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 00:05 Stawowy !! ?? - czemu pan Stawowy jest pierwszym zwolennikiem zabudowy Zakrzówka skandalicznym pomysłem blokowiska?? Ano Pan Stawowy zatrudniony jest w Urzędzie Marszałkowskim u Pana Nawary a syn Pana Nawary jest jednym z głównych architektów prowadzących pomysł tej koncepcji chorego osiedla. Kto ma rozum niech sam wyciągnie wnioski na kogo głosował Dlaczego pan Stawowy jest przeciwnikiem dotacji dla instytucji, które wpływają na charakter tego miasta ?? kto ma rozum niech sam wyciągnie wnioski jacy ludzie nie powinni Nas reprezentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak schadensfreunde... IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.08, 22:41 ...to najwidoczniej główna cecha Krakusów. "Inni mają gorzej"...Och jak fajnie! Och jak dobrze! Nieważne, że niekiedy nie uda mi się wcisnąć do zdezelowanego buska by stać w korku. Inni mają gorzej: nie mają superowych rowerów z gps...cieszmy się cieszmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deep Re: schadensfreunde... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 07:25 Ale ktoś Ci każe katować się busem, rowerem czy Krakowem? Nie załapałeś kolego treści artykułu, nikt się nie cieszy, że inni mają gorzej tylko po prostu okazuje się, że na tle pozostałych miast nasz Sylwester wygląda najokazalej. Wiem, to może boleć, szczególnie zza okna w busie na Śląsk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: schadensfreunde... IP: 195.116.120.* 12.12.08, 08:43 Nie narzekaj, nie ma takiego drugiego rynku w Europie jak Kraków, jeśli chodzi o Katowice jest Spodek to którego krakusy jeżdżą na koncerty w ciągu roku :)))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slązak Re: schadensfreunde... IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.08, 10:55 Znam z 15 rynków lepszych od krakowskiego w Europie, ale to nie oto chodzi. Nie wyśmiewałem się też z przygotowań sylwestrowych czy repertuaru, a jedynie z formy przekazu dziennikarskiego. Co do mnie to jak przyjeżdżam do Krakowa w odwiedziny to jadę samochodem z mojej śląskiej dziury ponad trzy godziny autostradą, notorycznie przekraczając prędkość. Dla niektórych Sląsk zaczyna się na rzece Kwisie. Co do rynku...nazwę "rynek" macie ze Sląska właśnie, od słowa "ring" który otaczał "rathaus"...przepraszam, ratusz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy z ruczaju Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.chello.pl 11.12.08, 23:19 A ja chce sylwestra z Eminemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 00:21 Sylwester w Krakowie, porazka, nie zamierzam ogladac ani na zywo, ani w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Nie taki zły ten krakowski sylwester 12.12.08, 01:37 To że inni mają jeszcze gorzej, nie znaczy, że my mamy dobrze... Pozostaje mieć nadzieję, że w przeciwieństwie do koncertu Celiny Dion na Błoniach, z Rynku te pienia do mnie nie dolecą, i będę mogła się bawić przy lubianej muzyce... -- antiquitates.blox.pl ferengis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Artykuł sponsorowany: Nie taki zły ten krakowski.. IP: *.ghnet.pl 12.12.08, 03:22 KBF stał się jedyną instytucją miejską chwaloną przez GW. Gdyby tak magistrat cały zmienić na KBF wpuścić na prezydenta Berkowicza a Sroke na wice to dla Gazety prześcignelibyśmy Wrocław :) z miejsca. I tekst o Pussycat Dolls. Wstydu trochę. Jak ich nie umiecie zakontraktować to po co o tym pisać? ŻENADA szkoda słów na takie artykuły, takich niby dziennikarzy, niby profesjonalistów. Jak się to czyta to naprawdę niezy ubaw. Ktoś w ogóle sprawdza te teksty u was w gazecie zanim coś wydrukujecie czy zamieścicie na www? No chyba że wam je Berkowicz pisze to podpiszcie je wtedy jego imieniem i nazwiskiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Artykuł sponsorowany: Nie taki zły ten krakow IP: 195.150.65.* 12.12.08, 15:58 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.12.08, 07:17 Co wy tak szalejecie za tymi pussycat dolls ? przeciez to kompletne beztalencia. Wyjda na scene pospiewaja troche z playbacku, pokreca troche dupami i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Kultura w zapijaczonym tłumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 08:44 A dlaczego nie uwolnić Rynku od zapijaczonego tłumu? Pozwólcie aby Rynek w Krakowie był dla wszystkich. Te ograne imprezy przenieść w siną dal, niech tam bawią się tłumy. Chętnie posłucham muzyki, w warunkach, które oddadzą jej brzmienie a nie w tłumie tych, których nie stać zapłacić za bilet na koncert.Żenada.... tyle kasy wyrzucone w śmieci do pozbierania z rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Nie taki zły ten krakowski sylwester 12.12.08, 09:20 Przeczytałem wszystkie wpisy i .......? ano " i " . i krytyka , i opinie o radnych , i uwagi pod tytułem " co by było - gdyby było " - a i tak Kraków będzie mieć dobrą zabawę w sylwestra . Bo to Kraków . Bo tylko tu jest taki rynek , taka atmosfera i tacy ludzie . A dlaczego to piszę ? Bo jestem z W-wy , a Kraków znam od prawie zawsze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSCIU Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.centertel.pl 12.12.08, 11:17 madre zestawienie GW.dobrze ze czytaja komentarze to im sie przynajmniej chwali!!!!a pisanie o rednych nie na miejscu ,ale wpisuje sie w obecna dyskusje w miescie!!!!praca radnych PO pokazuje jasno ze to mlodzi zadni kasy i wplywow w miescie malostkowi ludzie!!! generalnie maja dobro krakowa w nosie !!! co do sylwestra ,mimo wielu brakow w koncepcji (okupnik i kukulska )trzeba przyznac ze KBF sie stara ,internet tvn itd to duze plusy dzialania biura!! wiec trzeba przyznac i oddac im honor ze od strony menadzerskiej jest oki!!!!a jak radni i miasto bedzie dawalo wiecej kasy na imprezy to beda wieksze gwiazdy!!!!ale o tym trzeba decydowac juz w tym styczniu,a nie a pozdzierniku2009!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.centertel.pl 12.12.08, 11:29 TRZEBA PAMIETAC JEDNO KRAKOW TO MIASTO WYKLETE !!!!TU RZADZI EKIPA KTORA SIE STARA A NIE JEST Z PO ANI Z PIS !!DLATEGO KRAKOW DOSTAJE TAK MALO KASY NA KULTURE I INWESTYCJE!!!I KAZDE GADANIE MLODYCH PRZYDUPASOW Z PO POWODUJE ZE JEST NASTEPNY PRETEKST ABY COS UKRASC KRAKOWOWI I COS POZAMYKAC!!!A POZNIEJ SIE PISZE ZE W KRAKOWIE NIC SIE NIE DZIEJE!!!!JESTEM CIEKAW CZY ONI WOGOLE WIEDZA NA CZYM POLEGA MARKETING W KULTURZE !!! KRAKOW TO NIE JEST SKLEP MIESNY I DOSTAWA NIE MOZE BYC Z DNIA NA DZIEN!!!!!A NA DZIEN DZISIEJSZY SACRUM PROFANUM JEDEN Z NAJWAZNIEJSZYCH FESTIWALI MUZYCZNYCH W EUROPIE,MISTERIA P,OFF CAMERA NOWY EUROPEJSKI SUNDANCE !!!!NIE MOWIAC O FESTIWALU TEATRALNYM!!WIEC TRZEBA PRZYZNAC ZE PRZEZ ROK KBF ZROBILO DUZO DLA MIASTA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 18:18 szkoda tylko, ze zapomniales, ze Festwal Sacrum, Misteria, to nie kwestia tego roku. Krotka masz pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAN Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.centertel.pl 12.12.08, 11:36 NIE MUSICIE LUBIC BERKOICZA ANI SROKE ,ALE CI LUDZIE ZROBILI WIECEJ DLA KRAKOWA NIZ CI PANOWIE Z PO !MOZE WARTO BYLOBY NAPISAC O ZAROBKACH RADNYCH Z PO I POKAZAC CO DO TEJ PORY ZROBILI DLA MIASTA!!!!ICH WYSTAPIENIA POMYSLY!!! A W NASTEPNYCH WYBORACH WARTO JEDNAK O TYM PAMIETAC I NIE POZWALAC ABY TACY LUDZIE MIELI WPLYW NA KIEROWANIE MIASTEM!!!SYLWESTER NAPEWNO BEDZIE DOBRZE BO KRAKOW JEDNAK UMIE SIE BAWIC I POKAZE POLSCE KTORE MIASTO JEST NAJLEPSZE!! NIEUDACZNIKOM Z PO TRZEBA POWIEDZIEC JASNO SPADAJCIE PANOWIE !!!!I IE STRACAJCIE SIE W TEMATY O KTORYCH NIC NIE WIECIE I NIE BEDZIECIE WIEDZIEC !!!DO TEGO POTRZEBA ELEMENTARNEJ INTELIGENCJI!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ans Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.eranet.pl 12.12.08, 20:25 Wspaniali Krakowianie rodem z .....!I już pochwały dla Sylwestra....Brawo dla dziennikarzy brawo dla retransmisji! Pewnie AMS ma zapewnioną robotę-stąd ten obiektywizm dziennikarski. A wybory i tak się zbliżają.... Odpowiedz Link Zgłoś
kask13 Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester 15.12.08, 13:25 A może macie ochotę na 500 zł na imprezę sylwestrową w dowolnym, wybranym przez siebie miejscu ???? Więcej na www.officestyle.pl/karnawal/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.autocom.pl 13.12.08, 20:45 Zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan paweł 102 Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:02 Do ostatniej chwili trwały rozmowy z amerykańskim girlsbandem Pussycat Dolls - bez skutku. Szkoda, bo w świecie muzyki pop można byłoby wtedy mówić o wydarzeniu. Ale wydarzeniem będzie też koncert Leony Lewis, jednej z najlepiej sprzedających się w tym roku popowych wokalistek, która niedawno zgarnęła trzy nominacje do nagród Grammy. Wystąpią też Kate Ryan, Kasia Kowalska, Tatiana Okupnik i Natalia Kukulska. A kto to jest LEON LEWIS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sma Suuuuuperrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:00 Dwie zagraniczne niby gwiazdy i dwie polskie przestarzałe niby gwiazdy. Mmmmm, superrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Suuuuuperrrr IP: *.autocom.pl 13.12.08, 20:29 Czemu Leona Lewis jest niby gwiazdą ,ignorancie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj poloczki Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.brzesko.net.pl 12.12.08, 18:52 to jest tendencja Polaków. Nie wazne co by bylo, zawsze znajdzie sie jakies "ale", zawsze im bedzie cos nie pasowac. Poloczki, bo o nich tu mowa, wiecznie niezadowoleni, wiecznie zblazowani, wiecznie im malo wszystkiego, a w szczegolnosci pieniedzy:" o Jezu, o Jezu, patrzcie jak ja lamentuje, patrzcie"... wstyd mi za was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we zgarnęła trzy nominacje do nagród Grammy IP: *.demon.nl 12.12.08, 21:12 a ile nagrod dostala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh To już nie będzie transmisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:26 tylko retransmisja? I kiedy ją nadadzą? W nocy z 1. na 2. stycznia 2009? "Retransmisję zabawy pokaże TVN." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.net.autocom.pl 13.12.08, 13:23 Leona Lewis - kto to jest jakaś gwiazdeczka pop, coś jak nasza Ala Janosz - wygrała pogram tej samej rangi tylko w innym kraju, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.autocom.pl 13.12.08, 20:27 Widzę,że totalna nieznajomość tematu nie przeszkadza ci się o nim wypowiadać.Smutne to i żenujące:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: *.chello.pl 13.12.08, 14:06 Gość portalu: kropka napisał(a): > Super! Cieszę się, że będzie TVN. Niestety z 3 głównych stacji TVN ma najmniejsze pokrycie Polski, choć transmisja na nasz kraj i tak ma znaczenie drugo lub nawet trzeciorzędne. Z punktu widzenia promocji Krakowa najważniejsze jest, żeby migawki z naszej zabawy sylwestrowej pojawiały się w światowych serwisach następnego dnia obok Nowego Jorku, Paryża czy Sydney, dlatego partnerem strategicznym zawsze powinna być telewizja, która to zapewni. Myślę, że w tym wypadku chodzi o TVP, zagraniczni wydawcy po prostu korzystają z materiałów przygotowanych przez PAP. Zaden z nich nie przeczyta lokalnego dodatku Wyborczej, żeby dowiedzieć się który polski Sylwester był "największy" czy "najlepszy". Jeśli Warszawa czy Wrocław zastąpią Kraków w tych przebitkach, to będzie to dla nas duży krok w tył. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Nie taki zły ten krakowski sylwester 13.12.08, 14:20 We Wrocławiu napiszą to samo, że we Wrocławiu jest najlepsza impreza sylwestrowa, to to już jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er3 Nie taki zły ten krakowski sylwester IP: 79.97.244.* 13.12.08, 17:38 Jedyne co sie ''PRZEBIJE'' to kilka tysiecy blon dziewiczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Dobrze, że Dody nie bedzie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 22:32 rzeczywiscie, INNI MAJĄ GORZEJ. kto wie, może wybiorę się na Rynek w Sylwestra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Wole modern talking od kukulskiej IP: *.centertel.pl 14.12.08, 00:25 AHAHAHA, no padłem ze śmiechu! Zrobili krok milowy w stronę INTELIGENTNEJ rozrywki?! eheh, jeżeli Rayan, Kukulska czy Kowalska grają ambitną lub inteligentną muzykę, to nieźle! Po drugie: jeżeli kowalska czy kukulska są lepsze od Modern Talking to powodzenia, bo ja wole słuchać stare przeboje, z klasą wiecznie żywe, niż jakieś stęki 'naszych gwiazd'. Wciskają ludziom taką ciemnotę, że głowa boli i żal, a ludzie to łykają, i myślą sobie, 'no faktycznie, mamy najlepsze gwiazdy, trzeba ich wielbić'.. no na prawdę żal.. !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Wole modern talking od kukulskiej IP: *.autocom.pl 14.12.08, 14:05 No tom się uśmiała!!!!!!Jeżeli Modern Talking ma coś wspólnego z wiecznością ,to tylko to ,że na wieki wieków pozostanie Obciachem Obciachów i Żenadą Żenad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wole modern talking od kukulskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 15:55 mimo , ze od Kukulskiej kazdy rzyga ,to dalej, uparci centusie ja wynajmuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Wole modern talking od kukulskiej IP: *.centertel.pl 15.12.08, 02:29 No jasne, lepsza kukulska, kombii i reszta ze swoimi sezonowymi przebojami, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kask13 Nie taki zły ten krakowski sylwester 15.12.08, 13:26 A może macie ochotę na 500 zł na imprezę sylwestrową w dowolnym, wybranym przez siebie miejscu ???? Więcej na www.officestyle.pl/karnawal/ Odpowiedz Link Zgłoś