january123 17.12.08, 22:44 Czy ktoś sie orientuje na jakim jest etapie tzn. ile jest już procent osób którzy zagłosowali podch uchwałami o powołanie zarządu właścicielskiego????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dd48 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 18.12.08, 17:09 o którym kwartale mowa? Prosze o szcegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_oe Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 18.12.08, 18:47 cisza w tym temacie. ale myślę że NM nie będzie się śpieszył ze zbieraniem głosów. wkońcu próbuje przeforsować zarządce który na którymś z wątków nazwany został dyktatorem. na podstawie informacji jakie są w internecie wynika iż Greń to nie najlepszy (mówiąc delikatnie) zarządca nieruchomości, a skoro NM uważa iż jest on super to znaczy że w jakimś sensie się z nim utożsamia i dołancza do jego poziomu. Ps. wiem że wybieramy członków zarządu właścicielskiego, którzy zdecydują kogo wybrać na administratora ale mam nadzieje że przy wyborze będą sie nowo wybrani członkowie liczyć z głosem mieszkańców wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymar Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 19.12.08, 21:06 ja jestem za powrotem do firmy szczurek-wójciak. współpraca z tą firmą według mojej skromnej osoby układała się dobrze. jeden z ważniejszych argumentów za powrotem do tej firmy jest to że jest ona na miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!! a pozatym uważam że jest to firma która interesuje się losami wspólnoty i dba o jej interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_oe Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 19.12.08, 21:36 nie chciałem podawać nazwy firmy ale powiem że zgadzam sie z typem Pana lub Pani "nowymar". nie podawałem gdyż wydawało mi się to rzeczą oczywistą. moje zdanie jest takie że nic nie zastąpi bezpośredniego kontaktu z drugą osobą, nawet najlepszy program, najlepsza baza danych itp itd. jakoś dziwnie to by wyglądało że gdybym chciał sie spotkać z zarządcą to musiał bym sobie brać w pracy dzień wolnego. Panie są na szaszym osiedlu i nie dość że codziennie to jeszcze można je zastać po godzinie 17 czyli wtedy kiedy wiekszość wraca z pracy, dlatego wolne bede mogł sobie wziąść aby spędzić dzień z rodzina a nie żeby jechac do zarząd Odpowiedz Link Zgłoś
mini_oe Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 19.12.08, 21:38 sorki ucieło ostatni wyraz miało być:..... żeby jechać do zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jabursztyn Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 21.12.08, 22:37 Dobiega koniec roku, koniec zarządu NM i mam nadzieje koniec zbierania głosów pod nazwiskami do zarządu właścicielskiego. Ja swój wspólnotowy obowiązek jako mieszkaniec Aten spełniłem. Co do wyboru firmy zarządzającej to podobnie jak już to zostało napisane na forum jestem za wyborem firmy Szczurek-Wójciak, która była z nami od początku powstania wspólnoty. Znamy tą firmę, jest ona łatwo dostępna w razie jakichkolwiek niejasności i to nie przez telefon czy internet ale osobiści można podejść i sie o wszystko dowiedzieć. Uważam że zmienianie firmy nie było by najrozsądniejszym posunięciem, w przypadku tej firmy mamy już jakies doświadczenie i myślę że możemy ocenić jej pracę dla wspólnoty na plus. Jeżeli coś jest dobre to chyba nie warto zmieniać i na siłę szukać lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jola2002 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 30.12.08, 21:18 Ale nie ma sie nad czym zastanawiać tylko przywracamy do współpracy, bądź też jak kto woli do pracy na rzecz naszej wspólnoty Ateny Panie z firmy Szczurek-Wójciak, które były z nami od początku i sprawdziły sie w tym co robiły. Panie są na terenie wspólnoty codziennie po kilka godzin, gdyż mają tu biuro. Ciekawe ile wspólnot na terenie Krakowa może mieć taki przywilej że ma zarządce na terenie wspólnoty, myslę że można by to było policzyć na palcach jednej ręki. Godziny przyjęć zarówno poranne jak i popołudniowe a nawet wieczorne, kontakt telefoniczny oraz meilowy praktycznie nie ograniczony czasowo, miła i kompetentna obsługa. Nie widze potrzeby szukania lepszej firmy zarządzającej, jeżeli zaczniemy kombinować to może się okazać iż za kilka miesięcy znowu staniemy przed tematem zmiany zarządcy tyle że tym razem zamieszania nie zrobi NM tylko my sami. Odpowiedz Link Zgłoś
molmol00 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 30.12.08, 21:50 Ja sprawę widzę w ten sposób. Zostaje zakończone zbieranie głosów na członków zarządu właścicielskiego, kandydaci dostaja ponad 50% głosów za. Nastepnie wybrany zarząd podpisuje umowę z firma Szczurek-Wójciak i wszystko wraca do normy i normalności. Jest to mój bardzo prosty, bardzo realny i bardzo dobry scenariusz zakończenia tego wielkiego zamieszania które zafundował nam NM. Ps. Wszystkim mieszkańcom OE życzę wspaniałego nowego 2009 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
izydor123 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 30.12.08, 23:58 Zarządca: 1)ma biuro na terenie wspólnoty 2)można załątwic sprawy w biurze nawet późnym popołudniem a wręcz wieczorem 3)prowadzi jasną i zrozumiałą ksiegowość 4)odpowiada na telefony oraz meile 5)walczy z deweloperem o interes wspólnoty a nie dba o interes dewelopera 6)potrafi doradzic mieszkańcowi wspólnoty jak załatwić problem który go dotknął w daneym momęcie 7), 8) ..... itp itd Zważywszy na powyzsze argumenty jestem za podpisaniem umowy z firmą Szczurek-Wójciak Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 31.12.08, 08:01 I mam nadzieję, że właśnie w taki "bardzo prosty" sposób problem zostanie rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas2008 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 31.12.08, 15:57 Moc musi byc z nami! Na nadchodzacy 2009 rok wszystkim mieszkańcą OE życzę zdrowia i braku niepotrzebnego zamieszania! Odpowiedz Link Zgłoś
jola2002 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 08.01.09, 21:57 Zapadła wielka cisza w temacie zbierania. Myslę że osoby które zajmuja się zbieraniem niezbyt sie do tego przykładaja i temu to tyle trwa! A na zebraniu zapewniano nas że zbieranie podpisów pod uchwałami przebiegnie szybko i sprawnie. Cóz od słów do czynów widocznie daleka droga :) Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem zarzadca 10.01.09, 08:15 Czytam ten watek z zainteresowaniem. Od kad pamietam coraz to kolejna wspolnota starala sie zmienic zarzadce bo p. Szczurek jest i tu lista do wyboru.......................Jedyna ktorej sie to "udalo" chce z do p. Szczurek wrocic- hmmm ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_oe Re: zarzadca 10.01.09, 09:39 Jest tylko mały szczegół,to nie wspólnota zmieniła zarządce tylko NM zrobił zamieszanie i wprowadził innego zarządce , nie pytając się nas członków wspólnoty wogóle o zdanie. A może było warto?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zarzadca 10.01.09, 13:48 czy.ja wiem ludzie chcą wrócić do P.Szczurek bo najważniejszym kryterium skuteczności zarządcy jest to..., że jest on dostępny 5 dni w tygodniu na osiedlu!Argument np. ze bardzo słabym punktem P.Szczurek jest konserwacja i że wszyscy będziemy za to płacić kiedyś kiedy skończy się rękojmia,gwarancja nie dociera do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
molmol00 Re: zarzadca 10.01.09, 15:40 Jest to oczywista oczywistość że jak skończy się rękojmia czy też gwarancja to trzeba płacić za ewentualne naprawy. Według mojej oceny to jakośc urządzeń stosowanych na OE pozostawia wiele do zyczenia. PS. Co do konserwacji to na zebraniu Pan Mirek z NM mówił twoimi słowami, czyzbyście nadawali na podobnych falach. Nie jestem osamotniony w twierdzeniu iż nie należy on do wybitnych specjalistów w dziedzinie budownictwa. Lecz jedno trzeba mu przyznać obiecywać potrafi jak mało kto, no prawie jak polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zarzadca 10.01.09, 18:02 molmol00 nie unoś się tak,podałem tylko jeden z przykładów, który wg mojego własnego przekonania jest argumentem przeciw Pani Szczurek, na szczęście mamy demokrację we wspólnocie i w czasie podjęcia uchwał każdy będzie mógł głosować na zarządcę, który mu odpowiada. Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Twoje kilka postów wyżej: Cytuję: "zostaje zakończone zbieranie głosów na członków zarządu właścicielskiego, kandydaci dostaja ponad 50% głosów za.Nastepnie wybrany zarząd podpisuje umowę z firma Szczurek-Wójciak i wszystko wraca do normy i normalności.Jest to mój bardzo prosty, bardzo realny i bardzo dobry scenariusz" P.S. Z Panem Mirkiem z NM napewno nie nadaję na tych samych falach jak napisałeś, bo nawet go nie spotkałem nigdy osobiście,piwa z nim w Albash'y nie piłem więc daruj sobie takie komentarze proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
molmol00 Re: zarzadca 10.01.09, 19:16 właśnie luzik pełny luzik dzięki Ci że cytujesz moje wypowiedzi co do zarządcy to wybierze go zarząd właścicielski, a nie każdy mieszkaniec jak napisałes każdy powinien zagłosować nad członkami do zarządu, są to ludzie spośród nas więc godni zaufania, gdyż tak samo jak my sa mieszkńcami wspólnot ps. gdybyś przyszedł na zebranie wspólnoty Ateny lub Amsterdam ( nie wiem w której mieszkasz)to byś go spotkał i poznał poznał Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zarzadca 11.01.09, 13:52 molmol00 nie mów chop... wybierze go tylko wtedy kiedy przejdzie większością głosów uchwała nr 2 nie wiem jaki jest status na dzisiaj ale w zeszłym tygodniu było wciąż jakieś 40% licząc udziałami Odpowiedz Link Zgłoś
january123 Re: zarzadca 11.01.09, 14:25 Dzieki za informacje na temat zbierania podpisów. A skad masz takie dane lub inaczej od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zarzadca 11.01.09, 17:58 Listy są u Pani Barbary Jędrzejczyk - Greń Nieruchomości, tel. (012) 423 27 74. Odpowiedz Link Zgłoś
january123 Re: zarzadca 11.01.09, 18:19 No to wszystko jasne dlaczego zbieranie podpisów tak wolno idzie. Przeciesz firmie Greń nie zależy aby szybko zebrać głosy i zatwierdzić kandydatów do zarządu właścicielskiego. A tak na na marginesie to o ile sobie przypominam to NM zobowiązał się że będzie zbierał głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
izydor123 Re: zarzadca 10.01.09, 16:00 A ja mam jeszcze jeden argument za powrotem do starej administracji. A mianowicie uważam iż ładne Panie w niej pracuja i jak szedłem do biura w Atenach to humorek mi sie na ich widok poprawiał. Dlatego uważam iż argumentem na tak jest URODA Pań z Administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 10.01.09, 13:54 ...żeby było jasne nie jestem zwolennikiem ani P. Szczurek ani P.Grenia chciałbym aby sytuacja wróciła do normy i żeby to wspólnota autonomicznie wybrała sobie nowego zarządcę, ewentualnie pozostawiła dotychczasowego. Odnośnie "innych wspólnot" wszystkie wspólnoty chcą zmienić P.Szczurek, ale przedstawiciele poszczególnych wspólnot na pytanie dlaczego? Nie potrafią rzeczowo tego uargumentować Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_1968 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 10.01.09, 21:05 A ja jestem za powrotem firmy Szczurek-Wójciak jako zarządcy wspólnoty Ateny. Na pytanie dlaczego odpowiem w kilku słowach, zdaje sobie sprawe że nie każdy sie z tym zgodzi ale jest to moje zdanie do którego wyrażenia mam prawo. Dbanie o interes i poprawę wyglądu otoczenia wspólnoty (jak sobie przypomnę jak to wszystko wygladało jak sie wprowadzałem to ciary przechodzą, a z każdym dniem jest ładniej), reagowanie i odpowiadanie na zgłaszane problemy (miałem już do czynienia z nie jednym zarządca i możecie wierzyć lub nie wcale nie jest to takie oczywiste że zarządca odpowiada na listy lub meile, a jeśli jest do niego kawałek drogi to pojawia sie problem z komunikowaniem)czas pracy i dostępność, znajomośc przepisów (przekonałem się o tym na własnej skórze), i wiele innych może czasami drobnych spraw które jak złożymy w całość to wystawiają dobrą ocenę. Co do konserwacji bo obawy związane z tym tematem wystapiły, powiem tak z racji tego że mam "upierdliwy" charakter i lubie wiedzieć co sie stanie jak naprzykład przestanie działać winda i ile bede czekał na naprawę to podczas jednej z wizyt w biurze firmy szczurek-wójciak zadałem pytanie dotyczące konserwacji i naprawy w przypadku większej lub mniejszej usterki urządzeń bedacych we wspólnocie, chciałem poprostu dowiedziec sie kto sie zajmuje konserwacją i przegladem: wind, domofonów, bram wjazdowych, kotłowni itp itd. Na podstawie tego co zobaczyłem moge powiedziec że zapewniona jest konserwacja i to przez znające się na rzeczy firmy, dla przykładu: windami zajmuje się ktoś z KONE więc nie ma sie czego bac facet musi sie znać. Ps. Uroda Pań oczywiście na tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekskl Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 11.01.09, 20:46 Z tego co obserwuję to Panie z firmy Szczurek-Wojciak bardzo dbają o interesy naszego osiedla skoro tak często korzystają i udzielają się na forum. Myślę, ze to kolejny argument za! Dokonując pewnego podsumowania prac Pan to na razie sprowadziła się ona do przekazywania pism do NovoMaaru i zatrudnieniu kilku osób legitymujących się odpowiednim certyfikatem. Zapomniałem o najważniejszym - regularnym zbieraniu czynszu. Pozwolę sobie dodać tylko, ze firma sprzątająca zatrudniona przez Panie z administracji oględnie rzecz ujmując nie przemęczała się. Pajęczyny przy wejściu do klatki 2 bloku 33 od strony ul. Lubostroń bardzo ładnie pokrywały się kurzem przez jakieś 3 miesiące. Niestety zniknęła juz kartka z zadaniami owej firmy mówiąca o myciu okien co 6 miesięcy, informacja ta została przez mile Panie potwierdzona, a następnie wykluczona ze względu na brak funduszy. Dodatkowo temat tabu to kaloryfery na klatce schodowej. Życzę udanej pracy nowemu Zarządowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas2008 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 11.01.09, 22:26 "..A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.." Odpowiedz Link Zgłoś
hall9 Re: Zbieranie głosów pod uchwałami 28.01.09, 14:02 To ja ze swojej strony dodam tylko, ze ostatni raz kiedy bylem w biurze, widnialo tam wtedy 37 podpisow pod lista Amsterdam. To byl grudzien wiec mam nadzieje ze do obecnej chwili stan rzeczy ulegl poprawie. To juz tylko, a jednoczesnie AZ, 13 podpisow! Licze ze 50 podpisow starczy, z racji tego ze mieszkan jest 99. Odpowiedz Link Zgłoś