IP: 195.225.250.* 25.12.08, 21:03
czy ktoś ma doświadczenia z tym deweloperem? Buduje na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: gawel Re: konsmet IP: *.ramtel.pl 26.03.09, 13:00
      Firma sprzedaje mieszkania bardzo drogo, poza tym ludzie strasznie
      skarża sie na nią, że nie płca podwykonawcą. na pewno trzeba uważać,
      żeby nie był to następny bankrut. Wpłacisz kasę, a później nie
      będziesz miał mieszkania
      • Gość: matiz Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:45
        Ja też słyszałem o nich wiele złego. Spóżniają sie z terminami
        oddania, blok miał byc oddany w listopadzie 2008 a jeszcze do tej
        pory nie jest skończony marzec 2009. Pewnie nie maja pieniedzy na
        skończenie budynku. Na pewno trzeba uwazać
        • Gość: xyz Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:20
          Ceny mają chyba z kosmosu, w tej lokalizacji (Kuźnicy lub po drugiej stronie al. 29 listopada- Meiera, Felińskiego) można znaleźć znacznie tańsze mieszkanie w identycznym standardzie.
          • Gość: krakuska.pl Re: konsmet IP: *.236.spine.pl 27.03.09, 15:07
            Tak, szczególnie te budowane przez "Budrem" na Felińskiego.
            Nie rozśmieszaj mnie. "Budrem" i standart mieszkania ..... Przecież
            dzisiaj nie jest 1 kwietnia, żeby kawały opowiadać.
            • Gość: xyz Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:31
              Myślisz, że w Konsmecie jest inaczej? Nie jest, a do tego płacisz 1000zł więcej (albo i lepiej) za metr. Nowe bloki Budremu nie są złe (w starych rzeczywiśćie były problemy z jakością), a przynajmniej okolica przyjemniejsza. Obok budują też Proxima i Dom-Bud.
              Wskaż idealnego krakowskiego developera- ja takiego nie znam- każdy robi większe lub mniejsze przekręty a gdzieś mieszkać trzeba...
              • Gość: krakuska.pl Re: konsmet IP: *.236.spine.pl 28.03.09, 09:05
                Czyżby "reklama" BUdremu? No tak, mieszkanka nie idą to trzeba
                pozachwalać trochę....
                Sprzedaż w tych dwóch podłużnych budynkach przy Felińskiego , to
                kompletna klapa. A ponoć Budrem chce następne bloki tam stawiać.
                Co do okolicy, to fakt , sama w sobie fajna. Ale włamań do mieszkań,
                uszkodzeń samochodowów przez jakieś zakapturzone elementy, co
                niemiara.
                • Gość: xyz Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 16:50
                  Odczytuj to jak chcesz.
                  Sprzedaż- zapewne klapa, jak wszędzie. Włamania do mieszkań to plaga wszystkich nowych osiedli, nieważne czy to Górka Narodowa Wschód, -Zachód czy inny Ruczaj.
                  A dwa duże, podłużne bloki przy Felińskiego zepsuły w miarę kameralne osiedle.
                  • Gość: krakuska.pl Re: konsmet IP: *.236.spine.pl 29.03.09, 18:20
                    Tu muszę przyznać Ci rację. Te dwa długaśne bloki wogóle nie pasują
                    do stylu , w jakim zbudowano osiedle.
                    • Gość: klient Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 02:52
                      Konsmet z tego co wiem sprzedaje gotowe mieszkania do odbioru, więc nie wiem gdzie widzicie ryzyko bankurctwa i nie odebrania mieszkania? Deweloper jak deweloper, wybudował mieszkania to sprzedaje. Ja mieszkam w tych budynkach przy Kuźnicy i nie mam nic do zarzucenia tej firmie.

pzdr.
                      • Gość: Adam Re: konsmet IP: *.chello.pl 15.05.09, 18:33
                        Też przymierzam się do zakupu w tych okolicach mieszkania. Dla mnie plusem
                        Konsmetu i Budremu jest ogrzewanie z MPECu a nie gaz. pytanie tylko jak z
                        jakością wykończenia i np z umową - czy nie ma jakichś kruczków.
                        • Gość: felinski Re: konsmet IP: *.236.spine.pl 19.05.09, 19:46
                          BUDREM nie ma ogrzewania z MPECu!!!
                          • Gość: abc Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 19:52
                            Według mnie najgorsze rozwiązanie to kotłownie blokowe (ceny są zazwyczaj bardzo wysokie), pośrednie to MPEC, a najlepsze- indywidualne ogrzewanie gazowe każdego mieszkania (precyzyjna regulacja, płatność tylko za zużycie, a nie za utrzymanie kotłowni itd).
                          • Gość: Olga Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:11
                            Jakbys sprawdzil to bys wiedzial, ze zalezy na ktorej inwestycji :>
                            • Gość: havi Re: konsmet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 22:57
                              mam przed oknami te bloki jeden gotowy drugi, kończa stan surowy otwarty,
                              ten pierwszy ma nawet dobry standard (szklane balkony, granitowe schody przy wejsciach do klatek, podziemne miejsca postojowe, troche malo miejsc parkingowych na powierzchni...

okolica , nie zapeszając! spokojna i cicha
                              • Gość: xyz Re: konsmet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 15:23
                                Kilka metrów obok tego bloku zaplanowano linię szybkiego tramwaju, więc już tak cicho nie będzie, ale przynajmniej poprawi się komunikacja w tym rejonie:)
                                • Gość: zainteresowana Re: konsmet IP: *.comarch.com 02.11.09, 09:14
                                  Witam,
                                  Przymierzam się do kupna mieszkania w bloku na Kuźnicy Kołłątajowskiej 17i.
                                  Firma nie jest przyjazna dla klienta, najczęściej słyszę słowo NIE.
                                  Pytanie do osób, które już mieszkają w bloku: wiecie może dlaczego do tej pory
                                  firma nie uzyskała pozwolenia na użytkowanie?? Blok stoi już od kwietnia(7
                                  miesięcy)? A co do terminu uzyskania takiego pozwolenia podała mi termin
                                  31-03-2010??
                                  Pozdrawiam
                                  Czekam na szybką odpowiedz.
                                  • Gość: Gośka Re: konsmet IP: 77.236.0.* 15.11.09, 01:22
                                    Kupiłam od nich mieszkanie. Firma jest nieuprzejma dla klienta jak by zatrzymała
                                    się w czasach komunizmu. Nie mają pozwolenia może dlatego że nie zbudowali drogi
                                    dojazdowej, ale trudno od nich uzyskać informacje.Ale ostatnio bardzo uprzejmy
                                    był kierownik budowy.
                                    • Gość: ania Re: konsmet IP: *.chello.pl 10.12.09, 23:43
                                      To że są nieuprzejmi, nie podlega żadnym wątpliwościom. A czy
                                      kupując mieszkanie, miała Pani problemy z dostępnością dokumentów? A
                                      z uzyskaniem kredytu? Czy wszystko odbyło się bez przeszkód? Udało
                                      się Pani zmienić warunki umowy? Bo są zdecydowanie niekorzystne dla
                                      Klienta... Bardzo dziękuję za informację, ale staram się własnie o
                                      zakup jednego z mieszkań, a firma wychodzi z założenia, że albo się
                                      godzę na ichniejsze warunki, albo nie muszę kupować i troche nie
                                      wiem, co z tym fantem zrobić...
                                      • Gość: Kreuz Chodu! IP: *.147.75.97.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.12.09, 08:12
                                        Odpowiedz jest prosta: NIE KUPUJ, dziewczyno i nie daj sie w to
                                        wpedzic.
                                        Ja w sierpniu mialem 'przyjemnosc' spotkac sie z jego eminencja,
                                        ekscelencja i omnipotencja wielce wielmoznym panem prezesem.

Na moje pytanie dlaczego do ceny mieszkania doliczany jest 'koszt
                                        przylacza', co porownalem do sprzedawania auta bez kol i zadania
                                        zaplaty za nie, typek powiedzail cos w rodzaju:
                                        'Nie wiem jak Pan, ale JA mam okazje kupowac auta w salonach, i to
                                        bardzo drogich, gdzie takie rzeczy nie sa niczym zaskakujacym.'

Nawet pomimo tego, ze te smieszne zapisy w umowie zmienilem
                                        udowadniajac ich nielegalnosc i absurdalnosc to po ww. spotkaniu nie
                                        mialem juz watpliwosci.
                                        Jak niby mam powierzyc kilkaset tys. PLN czlowiekowi, ktory nie
                                        potrafi odroznic DOPLATY za lakier metalizowany od ZAPLATY za kola w
                                        samochodzie?

Dzies z perspektywy widze, ze dobrze zrobilem nie ladujac sie w
                                        to. :)
                                        • Gość: Ącki Re: Chodu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 11:55
                                          Potwierdzam wszystkie negatywne opinie na temat tego dewelopera . Nie mam zielonego pojecia jak ta firma utrzymuje sie jeszcze na rynku budownictwa.
                                          Biuro obsługi klienta to poprostu jakis żart , olewanie klienta z góry na dół ciepłym moczem , Jeżeli ktos chciałby się cofnąć w czasie do lat 80 tych. poprzedniego ustroju to zapraszam na ul. Radzikowskiego 25 .
                                          Jezeli w budynku na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej oddanym do uzytkowania w 2008 roku jest jeszcze 27 wolnych mieszkań na 62 mozliwych to chyba musi być z nimi coś nie tak .
                                          Na wszystkich stronach internetowych Grupa Konsmet oferuje monitoring a rozmawiając z tymi nieszczesnymi mieszkancami , którzy tam zakupili juz mieszkania okazuje sie ze nic takiego nie ma. Jeżeli drodzy internauci nie wierzycie w moje słowa to zapraszam na ul .Kuźnicy Kołłątajowskiej 17I porozmawiajcie z mieszkancami tych budynków oni wystawią najlepsza opinie o tym Deweloperze .
                                          • Gość: taka Re: Chodu! IP: 193.24.32.* 08.04.11, 17:23
                                            Czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat? Jestem chetna na kupno tam mieszkania ale chcialabym poznac jakies opinie kogos kto juz tam mieszka lub kupi mieszkano?
                                            • Gość: Pawel Re: Chodu! IP: *.play-internet.pl 16.04.11, 10:43
                                              Rowniez jestem zainteresowany kupnem mieszkania w IV etapie ale nie ma ciagle zadnych konkretnych informacji tylko odciaganie w czasie. Moze ktos cos wie na ten temat.
                                              • Gość: gosciu Re: Chodu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 22:12
                                                Deweloper o watpliwej reputacji, ostrzezenia z wielu ston od niefortunnych klientów... a chętni dalej się znadują. Ot, cała Polska... no comments
                                                • Gość: taka Re: Chodu! IP: *.gemini.net.pl 20.04.11, 18:14
                                                  wogole nie rozumiem dlaczego sa negatywne opinie jak nigdzie na necie ich nie moge znalesc...ktos tylko pisze o nieuprzejmej obsludze co wogole nie ma znaczenia ani wplywu na zakup mieszkania...wiec po czym wnioskujesz ze dweeloper jest nieucziwy? Blok w 3 etapie juz stoi i widzisz co dokladnie kupujesz mieszkania sa gotowe do odbioru - prosze o konkretne odpowiedzi kogos kto kupil i czy jest zadowolony z mieszkania, z lokalizacji itp
                                                  • Gość: ktoś Re: Chodu! IP: *.mixelectronics.pl 02.06.11, 09:46
                                                    witam, w stosunku do innych firm na rynku, są w porządku, nie ma się co martwić o kasę że przepadnie (a to dziś wydaje się najważniejsze), terminów nie dotrzymują, ale mają też gotowe mieszkania do sprzedania, jakościowo nie najlepiej, robót trzeba sobie przypilnować, jednak jak ktoś chce mieszkać w tym rejonie Krakowa to wydaje mi się, że jest to najlepsza opcja zakupu mieszkania. Bloki nie są przy ruchliwej ulicy, więc jest cicho i spokojnie, nawet przedszkole zorganizowali pod ręką, więc dla rodzin z dziećmi warto rozważyc zakup na 5-6 lat pod tym kątem,
                      • Gość: nieważne Re: konsmet IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.15, 17:08
                        firma krzak!!!! olewająca klientów i ich czas! szkoda słów, długa historia aż płakać sie chce...
    • Gość: Gość Zadowolony i zdziwiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 15:22
      Nie mam pojęcia skąd się biorą negatywne opinie o tym deweloperze, pewnie konkurencja robi czarny pr. W zeszłym roku poszedłem do ich biura, bez problemu dogadałem się co do warunków umowy, przed kupnem obejrzałem mieszkanie w budynku już zamieszkałym i oddanym do użytku, w bardzo dobrym standardzie jak za taką cene. Malkontentom polecam kupno dziury w ziemi i trzęsienie portkami czy ich pieniądze nie przepadną. W konsmecie tego ryzyka nie ma, ja nie żałuje zakupu. Tym bardziej, że miasto do kilku lat ma przy inwestycji postawić linie tramwajową, a wtedy wartość mieszkań znacznie podskoczy.
      • Gość: kosa Re: Zadowolony i zdziwiony IP: *.ksi-system.net 15.04.14, 16:43
        A chociażby stąd, że oprócz buractwa i niedotrzymywania obietnic budują byle jak. Dach zrobili tak, że chyba przez rok przeciekał i nie mogli (chcieli) naprawić. Stolarka okienna zamontowana tandetna- niedługo będę musiał wymienić okno balkonowe. Przewody elektryczne wychodzą ze ścian w wielu miejscach, w garażu lampy się palą. Ogrodzenie robią już od 2009. Monitoring uruchomili dopiero parę miesięcy temu po kilku seriach włamań. Wentylacja w bloku nie działa tak jak powinna, w niektórych pionach hałas spać po nocach nie daje. No i to, że nie płacą naszej wspólnocie (kilkadziesiąt tyś. zł) to już tylko wisienka na torcie....
        Odradzam zakup!!
        • Gość: Piotr Re: Zadowolony i zdziwiony IP: *.90.92.62.static.cust.telenor.com 30.12.14, 10:57
          Co masz na myśli pisząc, że nie płacą wspólnocie? Przecież czynsz płacisz do wspólnoty. Proszę o sprostowanie, jeśli źle zrozumiałem.

Czy ktoś mieszka w IV etapie? Przymierzam się do zakupu
          Plusy: lokalizacja, gotowe mieszknia, niezły rozkład pomieszczeń
          Minusy: Tory kolejowe, brak ogrodzenia, winda ciągle nie działa
          • Gość: Łukasz Re: Zadowolony i zdziwiony IP: *.ksi-system.net 13.04.15, 15:21
            Lokalizacja jest świetna... przede wszystkim cisza. to że są tory kolejowe o niczym póki co nie świadczy gdyż pociąg jeździ raz może 2 razy na dzień i prawie go nie słychać. Jest to linia kolejowa do Huty Sendzimira a Huta jak wiadomo pomału dogorywa.
            Formalności szybko załatwione. Przy remoncie pomoc ze strony kierownika budowy oraz ekipy budowlanej.
            Plusem jest również stosunkowo niski czynsz oraz ogrzewanie z MPECu!!!
            Mieszkania oddane są w stanie praktycznie do zamieszkania.
            Parterowe mieszkania z przynależnym ogródkiem !!! w prawdzie bez zejścia ale samemu można sobie zrobić - dla chcącego nic trudnego.

• Gość: Niezadowolony Re: konsmet IP: *.centertel.pl 04.11.15, 15:57
      Złodzieje i oszuści kłamią i nie dotrzymują słowa. Odradzam kupno mieszkania za ich pośrednictwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka