Gość: Analityk Policja się cieszy, prokuratura też IP: 212.183.134.* 30.12.08, 16:11 Jak znam polską policyjno-prokuratorską szajbę, to policja się cieszy - wzrosła im wykrywalność. Współczuję myśliwemu, bo teraz prokurator będzie chciał mu WMÓWIĆ, że jego działanie było zaplanowane, czyli że była to próba zabójstwa. Dlaczego prokurator miałby tak działać? To proste - w celu polepszenia swojej statystyki. Ofiara postrzału szybko wyzdrowieje. Teraz niezła jazda czeka myśliwego, bo będzie musiał wysłuchiwać głupot prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja się cieszy, prokuratura też 30.12.08, 16:16 No, chyba że trafi się adwokat-myśliwy, który koledze pomoże. A prokuratorów nie demonizuj. Ziobry, na szczęście, już nie ma. "Już ten pan nikogo na polowaniu nie postrzeli!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.fuw.edu.pl 30.12.08, 16:16 Jaki niedouczony dziennikarzyna stosuje wolacz "tato", jako mianownik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elza Re: 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.ghnet.pl 30.12.08, 16:16 Zajecy coraz mniej, mnozą sie szczepione lisy, wilki nie mają na co polowac. Dziwnym trafem polowanie obejmuje zdrowe i okazałe zwierzeta. Szczyt barbażyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 9-latka postrzelona podczas polowania 30.12.08, 16:24 Szczyt ortografii. A przy okazji, dowiedz się czegoś o gospodarce łowieckiej. To nie jest tak, że banda wchodzi do lasu i robi zawody, kto szybciej wystrzela całą amunicję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labi 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 16:20 no to chyba policja powinna w takim razie powiadomic mieszkancow ze w tym dniu jest urzadzone polowanie w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!!!!!!!!! 30.12.08, 16:32 ..NO I ZNÓW MUSZĘ COŚ NAPISAĆ; ZNAM JEDNEGO "MYŚLIWEGO" KTÓRY NIEMAL CODZIENNIE JEŹDZI DŻIPEM PO LASACH. I WALI DO WSZYSTKIEGO CO SIĘ RUSZA. BEZ WPISU NA ODSTRZAŁ. I WSZYSCY O TYM WIEDZĄ. KOLEDZY Z KOŁA. POLICJA. A NAWET WÓJT/też myśliwy/. I CO?...GOOWNO. ŻADNYCH EFEKTÓW....BO GOŚCIU MA KASĘ...I OBSESJĘ STRZELANIA... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: !!!!!!!!!!! 30.12.08, 16:35 To jest temat dla organów ścigania. A także dla tzw. "postępowania wewnętrznego" w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Re: !!!!!!!!!!! 30.12.08, 16:47 ...CZYLI TEMAT DLA KOGO?...BO COŚ NIE BARDZO ROZUMIEM...POLICJA GOŚCIA ZNA BARDZO DOBRZE. I WIE DOSKONALE CO ROBI. ROZMAWIAŁEM Z POLICJANTAMI PONIEWAŻ ICH ZNAM..I CO? TO KUMPEL POLICJANTÓW, WÓJTA, PROBOSZCZA. I CO? TO GO RYPNĄ?....NIE ZNASZ UKŁADÓW...Z MOTYKĄ NA SŁOŃCE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: !!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 30.12.08, 19:06 Wyłacz CL buraku... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: !!!!!!!!!!! 30.12.08, 21:32 Zadzwoń do komendy wojewódzkiej i poproś o kontakt z wydziałem spraw wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironia 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.chello.pl 30.12.08, 16:59 buahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!!!!!!!!! 30.12.08, 17:13 ..A NA KONIEC: CYTAT: Strzał oddał myśliwy polujący w tej okolicy na dziką zwierzynę..... ..DZIKA ZWIERZYNA...CZY ŁOWNA?...A SĄ DZICY LUDZIE...? ODPOWIEDŹ: SĄ kacze poczwary.. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: !!!!!!!!!!!Pytanie do Zigzaura 30.12.08, 17:45 Wyżej gdzieś tam użyłeś słów,- szczyt ortografii. Prośba.Dlaczego piszemy, myśliwy,..a w wyrazie myślistwo litery "w" nie ma? Czy poprawnie jest napisać pies myśliwski? A tak na koniec dodam ,że przeczytałem wszystko co napisałeś.Czułem się tak jak bym rozmawiał na powyższy temat ze znajomym.Zakładam jednak, że TY to nie ON. Jestem przeciwnikiem polowań. Przy okazji,..napisz proszę aby forumowicze się dowiedzieli, jak nazywa się ostatni pozbawiający ranne zwierzę życia strzał? A to co napisałeś o godzinie 16.06 to..mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: !!!!!!!!!!!Pytanie do Zigzaura 30.12.08, 21:13 Nie wiem dlaczego, ale funkcja sprawdzania pisowni poprawia mi "myśliwstwo" na "myślistwo". chociaż w zasadzie powinno być "łowiectwo". Ale nie jestem polonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: !!!!!!!!!!!Pytanie do Zigzaura 30.12.08, 21:29 Może dlatego, że 4 spółgłoski obok siebie to jednak za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: !!!!!!!!!!!Pytanie do Zigzaura IP: *.chello.pl 30.12.08, 23:11 A może dlatego że takie są zasady pisowni, o czym uczą już w szkole podstawowej. Przy okazji myślistwo i łowiectwo nie są synonimami. Łowiectwo to gospodarowanie zwierzyną, a myślistwo to tylko polowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Wprowadzić kontrole populacji mysliwych 30.12.08, 17:33 Każdego roku powinno dokonać sie selekcji około 5% populacji mysliwych i zamykać ich bez broni w klatkach z głodnymi lwami, tygrysami i niedźwiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiadz Re: Wprowadzić kontrole populacji mysliwych IP: *.p.lodz.pl 31.12.08, 12:58 Po co kontrola populacji mysliwych jeśli w tym kraju nic nie podlega kontroli a już najbardziej namnażanie się półgłówków co widać po wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalowiec 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.pradnik.net 30.12.08, 17:34 Największa w Polsce grupa ludzi pod bronią jest odpowiedzialna za największą część postrzeleń ale nikogo to nie zastanawia. Krwawe hobby wciąż postrzegane jest jako prawdziwie męska zabawa, a nie prostacka i beznadziejna rzeź zwierzyny, którą ciepło ubranym i doskonale wyposażonym w sprzęt optyczny i strzelecki Panom zaganiają pod nos inni Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow 9-latka postrzelona podczas polowania 30.12.08, 18:03 bardzo dobrze ze zaczeli odstrzal - glownie dziki i sarny i jelenie powinni wszystkie powystrzelac - aby nie wskakiwaly pod kola samochodow i nie zabijaly ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roks 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.echostar.pl 30.12.08, 18:12 Nie macie żadnego pojęcia o świecie ludzie. Przecież nie celował do dziewczynki - śrut to nie kula - sprawdźcie w słowniku co to jest. I co to za różnica, że ma 68 lat skoro jest dobry w tym co robi? To dziewczynki nie powinno tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roks 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.echostar.pl 30.12.08, 18:17 A poza tym polowania są potrzebne. Zapytajcie się chociażby rolników. Sama nie zabiłabym zwierzęcia i nie poluję, ale w przeciwieństwie do Was używam mózgu :/ Żądni krwi? To pozabijaj wszystkich rzeźników za to, że robią dla Ciebie mięso. Myśliwi przynajmniej odnoszą się z szacunkiem do zwierzyny. Komentujcie to, na czym się znacie, a jak nie to się dowiedzcie najpierw... Odpowiedz Link Zgłoś
maly.bialy.krolik Re: 9-latka postrzelona podczas polowania 30.12.08, 18:33 Prawda. A jak wam zigzaur wyraźnie i dobitnie pisze o myślistwie, o populacji drapieżników wybitych przez okolicznych hodowców mięska kupowanego w marketach, o absolutnej niekonsekwencji obrońców zwierząt jeżdżących po lasach quadami, zakłócającymi spokój itp - to nie słuchacie. Zigzaur - ode mnie szakunec za cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.chello.pl 30.12.08, 22:17 Zigzaur pisze głupoty. Jeżeli jest myśliwym to potwornie niedouczonym. Nie zna się na przyrodzie, nie zna przepisów, nawet nie potrafi prawidłowo pisać słów związanych z myślistwem. Dla mnie zero szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.icpnet.pl 30.12.08, 18:26 Nie ma większych pojebusów (i kłusownikow) niż tzw. "myśliwi"! Jedno pozwolenie na odstrzał, a w rzeczywistości cała kupa martwych zwierząt! Precz z mordercami zwierząt i myśliwymi-pojebusami! Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o 9-latka postrzelona podczas polowania 30.12.08, 18:43 Biedne dzikie zwierzątka... bla bla bla Na zwierzęta poluje sie na tej samej zasadzie na jakiej ścina się drzewa - po prostu dla zysku skarbu państwa. Oczywiście myśliwi ubiorą to w etykę, zwyczaje itp. Ale w rzeczywistości ich zajęcie nie różni się zbytnio od pracy rzeźnika czy leśnika - tylko produkt który pozyskują jest innego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_andrzej 68-latek z flintą??? 30.12.08, 21:04 a na nosie co?...binokle??..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapolowaćnadziada 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 23:42 Odstrzelić ślepego dziada. A może sam sobie w łeb strzeli. Jakby nie patrzeć - selekcja naturalna. Może się mylę, ale na starość bardzo wielu ludzi ma problemy z głową ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polm 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:21 A tam bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbarzyńca 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 13:02 Podyskutujcie sobie przy schabowym HIPOKRYCI. Jutro jadę do Kanady na niedźwiadki których wg "Ekooszołomów" jest nie wiele. Jednego strzelę za WAS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaRiO Myśliwi macie rację!!!! IP: 91.123.211.* 08.01.09, 13:19 MACIE RACJĘ! Zabijanie to rozrywka! Oglądałem wasze zdjęcia z upolowanymi zwierzętami, podnosicie im głowy, uśmiechacie się. Wymieniacie się uwagami na forum... To ja też się pobawię: Założę portal o nazwie np upoluj myśliwego. Proponuję, zapolujmy na myśliwych: Czyli wycieczka do lasu, widzimy myśliwego, zakradamy się (tu wedle uznania) ja preferuję ciężkim butem. i pastwimy się. (Nie zabijamy) To będzie osobna kategoria) Potem Stajemy nad myśliwym, dajemy mogę na jego głowę (można też oddać mocz) i robimy zdjęcie. Cudowne, ten dreszczyk emocji:) Broń oczywiście niszczymy na oczach myśliwego dla zabawy. Użytkownicy portalu będą dostawać punkty: Za lekki wpiernicz 10pkt Za trwałe uszkodzenie 20 pkt. Za kobietę która strzela do zwierząt będzie super premia! Oczywiście punkty będzie można wymienić na gadzety: smycze, mp3 playery i inne! Co wy na to? Niezły pomysł? To jest prawdziwy SPORT, to jest piękno polowania: Przecież muszę się liczyć że myśliwy będzie walczył, mogę oberwać, jest ryzyko jest zabawa! Oczywiście powyższe jest prowokacją, (chyba że ktoś mojego psa zastrzeli, wtedy jak z nim skończę będzie gościł w hirurgii w piekarach) Jak widać z opisów ludzie uprawiający ten ochydny proceder nie mają wyrzutów sumienia, po prostu tworzą taką subkulturę "wtajemniczonych", którzy uważają że mają prawo się tak bawić i już. Powołują się na tradycję. Inni ratują najmniejsze zwierzątka, leczą je, dokarmiają a państwo myśliwi poprostu zabijają. Jesteście tradycją która przemineła i należy ją WYKOŃCZYĆ, tak samo jak prawo pierwszej nocy, jak niewolnictwo, jak pańszczyznę, komunizm, kolonializm itd. A na koniec przewrotnie! Ja też poluję;) Ostatnio ustrzeliłem wielkiego dzika, i to po raz trzeci w tym roku świniaka ustrzeliłem!... Moim małym canonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.09, 22:20 W takiej sytuacji on nawet broni nie powiniemn podnieść, jak się nie upewnił że nie ma ludzi w zasięgu strzału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:54 mieszkam na wsi o czym mowa żadnego oznakowania niema podczas polowań strzelają gdzie chcą nawet na podwórku rolnika, gdzie bezpieczeństwo tego rolnika ,powiedzcie komu to zgłosić ja nic nie wiem o selekcji widziałem polowania ,myśliwy pod czas strzału nie patrzy do jakiego osobnika strzela czy zdrowy czy chory ,gdy by patrzył to by widział do czego strzela,czy tych ludzi nie obejmuje prawo ,karać trzeba ludzie to nie zwierzyna,do której można strzelać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jep 9-latka postrzelona podczas polowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 17:34 Rok temu znalazłem się w podobnej sytuacji.Dochodząc do lasu zobaczyłem rozstawionych myśliwych,więc zawróciłem w stronę wsi. Będąc 100 metrów od zabudowań usłyszałem ujadające psy. Odwracam się -za mną ranny dzik.Zacząłem uciekać,dzik się pośliznął i przewrócił.Po chwili zobaczyłm faceta z flintą,który z marszu wypalił w stronę dzika obskakiwanego przez psy.Jemu najwyraźniej było wszystko jedno czy czy trafi dzika czy psa!Ja byłem poza linią strzału,na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś