Dodaj do ulubionych

Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku

IP: *.chello.pl 05.01.09, 21:37
Ruskie mają dość zapyziałego, odciętego od świata Zakopanego
Obserwuj wątek
    • Gość: eeeee Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.ramtel.pl 06.01.09, 02:26
      "Nawet zakopiański aquapark - ulubione miejsce rozrywki
      rosyjskojęzycznych turystów - nie pęka w szwach jak przed kilku
      laty."

przed kilku laty?
      przeciez ten aquapark otwarto nieco ponad rok temu
      • Gość: ceper z Krakowa Re: Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:23
        No nareszcie gorale naucza sie szanowac rodowitych ceprow!, bo to co ostatnio
        robili z cenami to bylo niezgodne z nauka katolicka i grzech maja ciezki za
        oszustwo rodowitych ceprow!
        • Gość: ziom Ceny z Zakopanym są OK IP: *.boanqu1.dynamic.dsl.tele.dk 06.01.09, 22:27
          Ceny z Zakopanym są OK. W restauracji na Krupówkach zjesz taniej i lepiej niż w
          Łodzi na Piotrkowskiej albo w Manufakturze, co naprawdę mnie zdziwiło. Z resztą
          restauracje w Warszawie w centrum są tańsze niż w Łodzi.

Dla informacji - byłem w Zakopanymw tym roku.
          • Gość: ddt Re: Ceny z Zakopanym są OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 23:07
            Możliwe, nie jadam w Mc Donaldzie.
    • Gość: uyr Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.netia.com.pl 06.01.09, 18:10
      Wczoraj w "trójce" słyszałem audyscję przedstawiającą opinie Górali
      na temat euro na Słowacji. Najbardziej mnie rozbawiła Góralka, która
      narzekała, że ma już "dość tej drożyzny". He, he, he.
      • Gość: z norwegii Re: Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.215.109.30.getinternet.no 06.01.09, 19:02
        nie zaden kryzys na wschodzie bo w tym roku jest juz prawdziwy potop
        ruskich narciarzy, w ubieglych latach bylo ich tylko stosunkowo duzo.
        po prostu odkryli ze zakopane jest w sumie malo atrakcyjne a cenowo
        pewnie niewiele tansze od norweskich osrodkow zwlaszcza w hemsedal i
        trysilu
    • zigzaur "odciętego od świata Zakopanego"? 06.01.09, 20:51
      Wyobrażasz sobie, jaki byłby niesamowity tłok, gdyby do Zakopanego dało się
      dojechać wygodną i bezpieczną drogą?
      • Gość: nazg [...] IP: *.chello.pl 06.01.09, 21:06
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: zdarowja żełajem! Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:07
      Po 5 letniej przerwie pojechałem na 6 dni. Wcześniej niż za następne
      5 lat te dziady mnie nie zobaczą,póki im nie zapomnę zniewagi. Może
      Ruscy lubią takie klimaty.
    • Gość: narciarz Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.01.09, 22:21
      W tym roku byłem ostatni raz w polskich górach na nartach, warunki jak 200 lat
      temu, brak dróg, parkingów, restauracji (pomijam budy z kiełbasami i kaszanami z
      ognia), wyciągi z polski międzywojennej lub wczesnego PRL-u (tylko silnik
      zamiast konia ciągnie te talerzyki), ceny porównując do euro tak na poziomie
      70-80% cen włoskich i austriackich (ski-rama 120E, Korbielów/Szczyrk karnet na
      cały dzień - nie do wykorzystania z powodu kolejek - około 400zł), tras nie ma a
      to co jest to aż wstyd opisywać. Na weekend opłaca się jechać do Czech lub na
      Słowację. Nie są to może jeszcze Alpy ale już XX wiek. O dojeździe ani powrocie
      z Zakopanego nawet nie wspominam, wie to każdy kto tam był samochodem. Co do cen
      i wciskania ciemnoty ludziom to górale przechodzą już samych siebie. Oczywiście
      nawet oscypek/cypek/scypek itd są owcze, mimo, że owce dają mleko tylko do
      września. Naprawdę nie popełnię już tego błędu i jak tylko mogę odradzam
      wszystkim znajomym wyjazd w polskie góry. Ludzie !,za mniejsze pieniążki
      spędzicie czas dużo taniej i przyjemniej we Francji, Włoszech, Austrii itd.
      Wystarczy spędzić w necie około godziny. Więc nie dziwmy się Rosjanom, że się w
      tym też połapali. Do tego kiedyś jechali tylko do Polski a teraz do Schengen i
      nie jest już żadnym problemem spędzić 2h więcej w Lexusie lub Land-cruserce
      jadąc do Czech lub 5h do Austrii (oczywiście normalnymi drogami). Pozdrawiam
      wszystkich (oprócz naszych górskich gazdów, gąsiennców i innego robactwa).
      • Gość: ziom Czepiasz się IP: *.boanqu1.dynamic.dsl.tele.dk 06.01.09, 22:24
        Czepiasz się. Piszesz tak bo nigdy nie byłeś poza Tatrami na nartach. Jeśli
        chcesz luzu na stoku to musisz jechać do Szwecji, ale tam jest naprawdę zimno,
        dni są krótkie i życia nocnego w miejscowościach narciarskich prawnie nie ma.
        • Gość: narciarz Re: Czepiasz się IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.01.09, 22:42
          nie jeżdżę w jakieś wyszukane miejsca tylko tam, gdzie mogę spędzić cały dzień
          zjeżdżając a nie stojąc w kolejce na talerzyk (i to drugie dwuosobowe tylko
          określenia nie znam), byłem w Val di Fiemme, Chamonix i Tyrolu (Stubai-tal i
          Nordkette), nigdy nie byłem w Szwecji, Norwegi itd. Byłem też w Szwajcarii ale
          to jeszcze zanim byliśmy w eurolandzie i ceny było kosmiczne (zresztą nawet dla
          Niemców z DDRu - ossi) więc nie pojeździłem za wiele. Teraz czasy trochę się
          zmieniły, euro jest w akceptowalnym kursie (4zł a nie 5.8zł) zarobki wzrosły i
          naprawdę porównując oferty biur podróży do prywatnego wyjazdu w polskie góry
          wychodzi bardzo podobnie. A jeśli problemem jest czas, tzn mam tylko weekend to
          wolę spędzić go w Czechach lub na Słowacji. Oczywiście ilu narciarzy tyle
          punktów widzenia...
          • Gość: Swiss Re: Czepiasz się IP: 195.248.91.* 07.01.09, 17:50
            Szwajcaria jest dla ludzi z kasa..mialem znajomych na sylwestra z
            niemiec...krecili tylko glowami na szwajcarskie ceny..a co dopiero
            polacy...
        • Gość: majkel [...] IP: 89.100.52.* 06.01.09, 22:50
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Marc Re: Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.broker.com.pl 06.01.09, 22:57
        Pleciesz głupoty. Jakie 400 złotych? Byłem tydzień temu w Wiśle (Soszów).
        Napadało 35 cm śniegu więc wszystkie trasy nie były czynne i było trochę lodu
        (nie mogło nie być skoro nie ma zimy) Wygodne krzesełko, w kolejce stałem max 5
        min po przyjeździe (14:30). Po zmroku
        kolejek brak. Zjechałem ok 13 razy, więcej nie miałem siły. Koszt 4,5 x 13 = 63
        złote. Trochę taniej niż tam gdzie Ty byłeś....
        Pozdr
        M
        • Gość: narciarz Re: Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.01.09, 23:35
          ok, trochę zaczyna mnie to nudzić bo mam jeszcze inne sprawy. Pisałem o karnecie
          tygodniowym. Pilsko/Szczyrk/Białka (na stronie kolejbaba.pl nie ma tygodniowego
          karnetu ale w budce go kupisz za 420 lub 470zł, nie pamiętam dokładnie). Zresztą
          u nas ceny karnetów są chyba ściśle tajne, a może góralom zależy na zrobieniu
          narciarzowi niespodzianki. Nie wiem, nie mogłem ich jakoś znaleźć ale to bez
          znaczenia. Pomnóż swoje 63zł razy 7 i przelicz na euro wyjdzie coś ponad 100E.
          Tyle co 3 dni Wahlskipass 2008/09 na wszystkie wyciągi w Tyrolu, 4 dni PREZZI
          SKIPASS SUPERSKIRAMA we Włoszech itd. To zawsze trzy dni ale pełne. Są też
          wersje na pół dnia a to już wyjdzie na to samo. Oczywiście to jest bez zniżek,
          często dostajesz zniżki jeśli wykupiłeś też hotel w tym rejonie, + zawsze
          transport (skibus za friko) a często niespodzianki jak darmowy basen, siłownia
          itd. W każdym z większych ośrodków mają też okres free-ski (z reguły koniec lub
          początek sezonu). Nie wierzysz to poszperaj w googlach. A i możesz zawsze liczyć
          na śnieg 150-200cm i prawie nigdy na muldy. Pozdrawiam
        • Gość: a Re: Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 23:47
          soszów chłopie o czym ty prawisz toz to jest lodowisko pełne muld hamska obsługa i straszliwa drożyzna karnet godzinny (rzecz na świecie nie znana) 15 zł parking 5 droga stroma nieodśniezona a porzadnego kibla to ze swieca trza szukać. Nie lepiej deseczki na samochód i do Austrii Francji czy włoch . zapłacisz niewiele wiecej ale będą cie traktować jak drogiego gościa a nie stonke jelenia frajera którego trzeba golić z dudtków
    • vomitorium1 Zakopane mniej rozgadane po rosyjsku 07.01.09, 01:50
      jak widać są też biedni rosjanie
      (a do tego durni)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka