Dodaj do ulubionych

Aż się chce kląć...

08.11.03, 15:02
Ale nie jestem na szczęście niektórymi forumowiczami.

Chodzi o ulicę Zwierzyniecką. Coś jest nie tak, skoro jeden źle zaparkowany samochod potrafi
skutecznie sparaliżować całą komunikację na Salwator. Dzisiaj po raz nie wiadomo który byłem
świadkiem, jak pewien dość duży samochód stanął tak, że nie można go było ani objechać ani
przesunąć, a właściciela nie było. Tak więc stała sobie 1 chcąc jechać na Salwator, za nią 15, 2,
6 i tak do Filharmonii. I stały tak z pół godziny na pewno, bo po 15 minutach oczekiwania na
przystanku na Salwatorze poszedłem na nogach w stronę Filharmonii i zobaczyłem co
zobaczyłem...
Albo ludzie już nie mają za grosz wyobraźni albo ktoś powinien pójść siedzieć za projekt ulicy
(to na pewno, bo ona ogólnie jest do bani wymyślona).
Obserwuj wątek
    • seven Re: AN? się chce klI?s?... 08.11.03, 15:38
      nawet jak nie stoja z powodu zle zaparkowanego auta to korki tworza sie
      przy jednym z najbardziej porabanych skrzyzowan w miescie, czyli kolo
      jubilatu. ludzie rabia sie od strony wawelu, tarasuja tory, w efekcie
      tramwaj blokuje ruch przeciwnego pasa (bo czesc kce skrecic w retoryka,
      a nie moze) i tak w kolko- wszyscy stoja. a cykl swietlny jest tak krotki, ze
      nie daje rady rozladowac obciazenia.
    • god_save_the_queen Re: Aż się chce kląć... 08.11.03, 16:38
      a co z bułdynkąmi??? wysądzisz je żęby pąprawić skrzyżąwanie. z resztą uwążaj bo
      ktoś cie pąsłucha i zrąbią tam rądo

copywright by isp. Cluseau

P.S. na azorach jest taki skrzyżowanie na którym czasem dwa przeguby, np. 144
      nie mogą się minąć...
      • yogy Aż się chce kląć... 09.11.03, 19:56
        Czemu ZDiK albo ZZRD nie postawi tam znaku, który spowodowałby prawidłowe
        parkowanie samochodów na taj ulicy. Albo niech narysują linię i napiszą na
        znaku, że przekroczenie tej linii będzie karane grzywną. W ostateczności niech
        zamontują tam kamere i będzie święty spokój. Ale dlaczego tego nie zrobią?;
        powiedzą, że nie ma pieniędzy, a pomyślą, że ich to gówno obchodzi, bo oni tam
        nie mieszkają i mają ważniejsze rzeczy na głowie. Ten kraj zaczyna mnie
        denerwować pod każdym względem...
        • god_save_the_queen Re: Aż się chce kląć... 10.11.03, 19:07
          co zrobić?
          pożyczyć czołg albo koparke, skasować wystające samochody
          i już będzie spokój :P
        • bzyyk1 Re: Aż się chce kląć... 10.11.03, 21:38
          yogy napisał:

> Czemu ZDiK albo ZZRD nie postawi tam znaku, który spowodowałby prawidłowe
          > parkowanie samochodów na taj ulicy. Albo niech narysują linię i napiszą na
          > znaku, że przekroczenie tej linii będzie karane grzywną. W ostateczności
          niech
          > zamontują tam kamere i będzie święty spokój. Ale dlaczego tego nie zrobią?;
          > powiedzą, że nie ma pieniędzy, a pomyślą, że ich to gówno obchodzi, bo oni
          tam
          > nie mieszkają i mają ważniejsze rzeczy na głowie. Ten kraj zaczyna mnie
          > denerwować pod każdym względem...

Ty jakiś nie tutejszy chyba jesteś? Postawią znaki, wymalują linie i nic się
          nie zmieni!! Tu nie chodzi o tworzenie nowych przepisów i zakazów tylko o
          surowe egzekwowanie tego. Najlepszy przykład łamania wszelkich przepisów jest
          pod Urzędem Miasta na Powstania Warzsawskiego. Wszyscy parkują gdzie chcą,
          prosto z "trawnika" włączają się do ruchu i takie tam cuda. Ja jeszcze nie
          widziałem, aby policja lub straż miejska reagowała na to. Gdzie jak gdzie, ale
          przed takim urzędem powinno prawo być egzekwowane. To co tam się dzieje to
          jest targedia. To miejsce to tylko czubek góry. To, że kraj jaki jest to już
          inna droga. Widziały gały co wybierały ... .
          • yogy klniemy na trzy, cztery... 10.11.03, 21:53
            Gdyby taki znak postawili, to sytuacja by się zmieniła. Popatrz jak to wygląda
            np. na wydzielonyh pasach ruchu dla MPK. Rzadko kiedy jeżdżą tamtędy samochody
            osobowe, a policja i tak się tym nie przejmuje. Przecież ludzie mogliby się tym
            nie przejmować i tamtędy jeździć i zakorkowywać dodatkowe pasy. Ale tego nie
            robią. Jak napiszą ludziom, że za złe zaparkowanie mogą zabulić 500zł, to będą
            dobrze parkować.
            • bzyyk1 Re: klniemy na trzy, cztery... 10.11.03, 21:59
              Sorry, ale nie wierzę w takie cuda. Nie w tym kraju. Tu nie ma poszanowania
              dla prawa. Dla żadnego prawa. Nawet dla boskiego, choć tylu katolików.
              • god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 11.11.03, 13:20
                kiedyś jeździli wydzielonymi pasami, ale skończyli. Ale i tak porównywanie
                parkowania tamjącego ruch do korzystania z nie tego pasa to naciąganie majtek
                przez głowę. rozbić te co wystają i nikt nie wystawi o centymetr za daleko :P
                • mtq Re: klniemy na trzy, cztery... 11.11.03, 14:15
                  Albo uzbroić tramwaje w kolce z przodu po bokach :-)))
                  • god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 12.11.03, 17:22
                    po bokach to się nie miną:( lepiej takie lemiesze z przodu jak mają pługi:)
                    • mtq Re: klniemy na trzy, cztery... 12.11.03, 21:11
                      god_save_the_queen napisał:

> po bokach to się nie miną:(

Mogą być skłądane :-)

> lepiej takie lemiesze z przodu jak mają pługi:)

to robi mniej szkód :-)
                      • god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 12.11.03, 23:23
                        ale jest skuteczne... to w ogółe zasieki i pole minowe wokół torowiska, to się
                        żaden skurczybyk nie przedrze :)

"Bring them all destruction, suverin(???) and pain"
                        copiwright by ManOwaR
                        • Gość: Locutus Re: klniemy na trzy, cztery... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.11.03, 08:31
                          suffering :-P
                          • god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 16.11.03, 15:14
                            no to o to mi chodziło... tekst tylko słyszałem a nie widziałem napisanego...
                            • Gość: Locutus Re: klniemy na trzy, cztery... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 00:47
                              Ja też. Ale nie zmienia to faktu, że angielski trzeba znać :-P

Pzdr.
                              LOKI
                              • god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 17.11.03, 15:15
                                powiedzmy że wcześniej jakosik nie słuchałem ManOwaR-a i z tąd wynika moja
                                nieznajomość języka w tym obszaże.

PZDR
                                • Gość: Locutus Re: klniemy na trzy, cztery... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.11.03, 04:29
                                  Ja w ogóle nie słucham Manowara (chociaż mam jedną płytkę na dysku)... ale od
                                  razu sczaiłem o co biega :-P

Ucz się angielskiego pilnie! :-P

Pzdr.
                                  LOKI
                                  • god_save_the_queen aj, tam problemy robisz n/t 18.11.03, 15:04

• god_save_the_queen Re: klniemy na trzy, cztery... 22.11.03, 16:59
                          Hail the gods of destruction...
    • mtq A jeszcze bardziej się chce kląć... 17.11.03, 20:59
      Jak się 6 powrotna koło 17 spóźnia o 4 minuty albo w ogóle nie przyjeżdża :-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka