Gość: andi IP: *.zetosa.krakow.pl 19.03.09, 19:36 Trzeba sadzic wiecej drzew .Lepiej jak wariaci rozbija sie na drzewie niz zabija innych ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drzewo. Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.220.105.130.dsl.dynamic.eranet.pl 19.03.09, 19:52 Znowu w drzewo, czy oni powariowali w tych samochodach?. Naprawdę nie wiem, dlaczego ta gó...arzeria, która dorwała się do samochodow tak nie lubi drzew i je niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuyg Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.chello.pl 19.03.09, 19:59 Drzewo niewinne, tylko te @$#@% odpowiedzialne za drogi. Kocmyrzowska jest w koszmarnym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj 19.03.09, 20:19 tu z policją się zgodzę że przyczyną wypadku była nadmierna prędkość, przy dozwolonej obowiązującej tam prędkośći (50km/h) ciężko stracić panowanie nad kierownicą i jeszcze dachować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:19 drzewo urosnie, czlowiek nie także zamknij ryj Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Radni, wiem co zrobić!!! 19.03.09, 20:34 Trzeba natychmiast zmienić nazwę ulicy na Krzaka ...Nawet pierwsza litera zostanie a wypadków na Kocmyrzowskiej nie będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_bezrob Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 20:40 Mieszkam przy tym skrzyżowaniu. Nie ma tygodnia bez wypadku. Zabitych już wielu. Cały układ drogowy wymaga nie tylko remontu, ale gruntownej przebudowy. Przede wszystkim montażu sygnalizacji! Niestety w tym przypadku winna prędkość - zapewne było ponad 100 km/h. No i wyskoczyli w powietrze na garbie na wysokości marketu Lidl. Odpowiedz Link Zgłoś
coalamouse Re: Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 20:48 no jak ,przecież Ras już tą ulicę wyremontował i nawet aniołka postawił na radzie świecącego:) wiecie ile to kosztowało? Wszystko jest ok. Kierowca nie dostosował się do warunków.Tak jak poprzedni martwi piesi itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_bezrob Re: Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 21:05 Fakt. Chyba jednak aniołek świeci patronatem nad rondem i al. Andersa. Ciąg Bieńczycka - Kocmyrzowska to nadal tor przeszkód dla amatorów mocnych wrażeń. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:52 Darwinizm w czystej postaci. Jednego buraka-kierowcy mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:17 Burak to jestes tycw...u wyru...y przez swoja matke!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam w aucie Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 23:38 suchaj co ty sie wypowiadasz ze buraka mniej a gdyby twój ojciec jechał został zabity przy nadmiernej predkosci ty jestes w wielkiej zalobie placzasz calymi dniami za straTA CI JAKŻE WARZNEJ I BLIZKIEJ OSOBY A JA BYM TWEMU OJCU OD BURAKÓW WYJEZDRZAŁ I PISAŁ ZE DOBRZE ZE SIE TAK STAŁO Z USMIECHEM NA TWARZY MÓWIŁ ZE BURAKA MNIEJ OPANUJ SIE CO PISZESZ BO W KONSEKWENCJI SLOWA MOGA KOSZTOWAC CIE DROGO NIKOMU NIE ZYCZE TAKIEJ STRATY NAWET TOBIE JESTES DLA MNIE NIKIM POISZAC TAKIE RZECZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grbhbh fbhvyu byłem "na spalonym" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:52 tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jechałemrowerem Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.220.123.83.dsl.dynamic.eranet.pl 25.03.09, 11:49 Gość portalu: byłam w aucie napisał(a): JESTES DLA MNIE > NIKIM POISZAC TAKIE RZECZY To Ty jesteś nikim, broniąc potencjalnych bandytów, zagrażających zdrowiu i życiu innych ludzi. To tacy, jeżdżący jakby mózgu nie mieli, dzięki Bogu są na zasadzie selekcji naturalnej i Prawa Bożego eliminowani ze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:55 Wyremontował rondo kocmyrzowskie, a nie kocmyrzowską, która jest w opłakanym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.fdk.airbites.pl 19.03.09, 21:55 Widziałem rano o godz. 6.00 jak resztki, które zostały z samochodu zabierała pomoc drogowa ale te szczątki stały dokładnie naprzeciw Krawala. Na pewno wyskoczyli w górę na wysokości Lidla bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć? Swoją drogą to co zostało z samochodu wyglądało tragicznie - jakaś kulka złomu - nie wierzę, że jechali przepisowe 50km/h, a szybciej na tak fatalnej drodze mogą jeździć tylko samobójcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:56 Ta droga od nawdna nadaje sie do remontu, jest w tragicznym stanie. Ale niestety czerwony prezydent ma gdzieś mieszkańców Nowej Huty, Bieńczyc i Wzgórz Krzesławickich i woli remontować uliczki na starym miescie, gdzie i tak auta nie jeżdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej ile IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:15 jechać niż znaki postawione tam przez służby to będą się zabijać.W Polsce , za wyjątkiem odcinka A4 Gliwice-Wrocław, nie ma normalnych,dobrych dróg. Dobre drogi są w RFN, mozna pojechać i zobaczyć, miłe uczucie, jeżdżę po nich od 1981 roku. Jak wracam do Polski to jeżdżę bardzo wolno,wolniej niż znaki mówią, nie ze strachu przed policją ale z obawy o własne życie. Powtarzam, a mam 30 lat za kierownicą, codziennie,nigdy nie miałem wypadku, w Polsce nie ma za wyjątkiem tej A4 normalnych dróg. Wszystkie są złe, nawet te nowe.Wszystko jest tragiczne, chcecie dożyć 80 tki to musicie jechać wolno, b.wolno. Tak było i długo będzie, chyba 20 lat, ja może dozyję dobrych dróg na starość, mam prawie 50 lat.Pojechać ładnie to można w RFN, tam do pola jest lepszy asfalt niz u nas w Krakowie na głownych drogach. Taki kraj ta Polska, trzeba się do tego przyzwyczaić, a młodzi jak muszą szybko to niestety szybko na cmentarz, to jest smutna reality.Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej IP: 77.236.1.* 20.03.09, 00:50 cala prawda... a rzad tylko zaostrza przepisy odnosnie mandatow... moze zajma sie w koncu STANEM POLSKICH DROG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej 20.03.09, 20:17 Gość portalu: lucas napisał(a): > cala prawda... a rzad tylko zaostrza przepisy odnosnie mandatow... moze zajma > sie w koncu STANEM POLSKICH DROG!!! stawiają nowe fotoradary ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją 20.03.09, 07:16 Zawsze zastanawiałem sie dlaczego tyle wypadków drogowych. I po dzisiejszej lekturze ( listy forumowiczówm ) doszedłem do wniosku, że ... kierowcy są winni. Bo bez przerwy czytam narzekania na stan polskich dróg. Racja. Są nie do uzytku. Tylko, jeden z drugim kierowco, zdejmij nogę z gazu i nie wal ile fabryka dała jak widzisz przed soba droge pełną dziur, wybojów, źle wyprofilowaną itd. Przecież każdy - z odrobiną umysłu - wie czym grozi jazda "na full" po dziurach. Tzw. kierowcy to już sami nie wiedzą jak udziwniać samochody ( lampeczki, kostki do gry na szybach itp ) - jest więc wyobraźnia jak zrobić se "cudaka". Ale nie ma wyobraźni ( rozumu, wiedzy itd ) czym jest JAZDA samochodem. Nie ma ratunku na głupotę, nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
loader Wypadek na Kocmyrzowskiej? 20.03.09, 08:29 ...jeszcze pół biedy kiedy kierowca bez wyobraźni sam siebie unicestwi. gorzej kiedy ma w dupsku pieszych i innych użytkowników dróg których kasuje przy okazji. dlatego powinno się usunąć krzyże i znicze z poboczy [gdyż i tak nic nie działa na oszołomów pozbawionych wyobraźni] a zamiast nich poustawiać worki z piaskiem lub gumowe bandy. sprawa wtórna: odpowiedzialnych za stan dróg w polandzie powinno się wlec jajami po tychże drogach właśnie celem uświadomienia im za co odpowiadają... --- nie dla wrażliwych: bombek.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj 20.03.09, 20:16 stasieczek5 napisał: > Zawsze zastanawiałem sie dlaczego tyle wypadków drogowych. > I po dzisiejszej lekturze ( listy forumowiczówm ) doszedłem do > wniosku, że ... kierowcy są winni. > Bo bez przerwy czytam narzekania na stan polskich dróg. Racja. Są > nie do uzytku. Tylko, jeden z drugim kierowco, zdejmij nogę z gazu i > nie wal ile fabryka dała jak widzisz przed soba droge pełną dziur, > wybojów, źle wyprofilowaną itd. > Przecież każdy - z odrobiną umysłu - wie czym grozi jazda "na full" > po dziurach. Ja też się zastanawiam, kierowcy swoją drogą przesadzają ze zbyt szybką jazdą, ale tam gdzie jedzie się z dozwoloną prędkością można stracić zdrowie, a nawet życie. Są drogi które przemierzam każdego dnia i nigdy nie jestem pewien czy nie wjadę w jakąś dziurę lub wyrwę. Rano jest dziura popołudniu już jest garbik zrobiony przez drogowców, a następnego ranka pojawia się następna wyrwa 3 metry dalej, człowiek nie zdąży zakodować codziennych zmian na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 20.03.09, 08:19 Droga tragiczna, kierowca zapewne młody szczaw z podkrakowskiej wsi i założę się, że Astra to "prawie nówka", przywieziona od "dziadka z niemiec", a tak naprawdę poskładana, posklejana przez przedsiębiorczego "importera" - Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.chello.pl 21.03.09, 21:27 Kierowca nie był szczawem z podkrakowskiej wsi;/;/ pozatym jak mozna sie tak wypowiadac na temat osboy która jzu nie zyje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 23.03.09, 22:32 Nie wiem kim był kierowca i nie obchodzi mnie to. Chciałem zobrazować problem nie tylko tego ale i większości, niestety, takich wypadków w Polsce. I najgorsze: przez takich (...) giną inni, tak jak tutaj dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:07 Wioche to ty masz ze starymi w stajni, to ze ty masz takie auto nie oznacza ze masz obrażać innych a do tego zmarłe osoby. TROCHĘ SZACUNKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 23.03.09, 22:34 A ty, chamie nie umiesz dyskutować i gorączkujesz się. I do tego masz, najwyraźniej kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:05 człowieku nie znasz tematu wiec sie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Niestety - typowy wypadek! 20.03.09, 08:36 Podobnie zginął 20 letni kolega mojej córki. Późna noc (raczej wczesny poranek), może 2-3 piwka wcześniej i wyjazd do domu. Pusto, nikogo nie ma na drodze, sportowy Nissan kupiony za robotę w Anglii - lekki uślizg na mostku (na prostej!) zła reakcja (a kiedy i gdzie miał się nauczyć szybkiej jazdy?) - i koniec... Zapewne Policja miałaby więcej na ten temat do powiedzenia. I nie ma co winić drogi (tak, jak za wypadek Zientarskiego), bo "widziały gały po czym jechały!" - to po prostu brak umiejętności i doświadczenia kierowcy. Nawet 100000 km rocznie przejeżdżane przez "przedstawiciela handlowego" w normalnym ruchu nie dają ŻADNEGO doświadczenia w naprawdę szybkiej jeździe samochodem co skutkuje np. zbyt głębokimi ruchami kierownicy. Ograniczone zaufanie należy mieć przede wszystkim do własnych umiejętności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad102NH Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę ..... IP: *.kolornet.pl 20.03.09, 10:12 p. Garda zmieni nazwę na ul. Bezpieczna i będzie bezpiecznie ..... I w tym przypadku widać , że na głupotę nie ma rady....... warto pamiętać, że głupota nie ma wieku, doświadczenia, 8 poduszek powietrznych..... bezp. strefy zgnioty, dziury, garba itd Patrz np. wypadek na Bulwarowej ...../ młodzież odwoziłasie do domu po imprezie.../. A gdyby dojechali do skrzyżowania z Kocmyrzowską i spotkali się z tym samochodem .... szczątki byłyby pewnie i na Zielonym i na Piastów.... Horror.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed204 WH Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.107.100.dsl.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 12:56 A najgorsze w tym wszystkim jest to, że niszczą drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:01 czy ty sie człowieku słyszysz. jakie drzewa???? tam przyczłapie ludzie zgineli, kij z drzewami urosną nastepne, a tych dwoje ludzi juz nie odrośnie. www.zal.pl/Ed204 WH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.107.123.dsl.dynamic.eranet.pl 22.03.09, 12:17 Szanowny Panie Leszku to bardzo dobrze, że taki debil sam się świadomie wyeliminował ze społeczeństwa i bardzo dobrze, że już nie odrośnie. Gdyby odrósł to pewnie znowu by jeżdził jak idiota, zagrażając zdrowiu i zyciu innych normalnych ludzi. Dlatego też strata z tego powodu żadna a można nawet powiedzieć, że SURSUM CORDA, tylko drzew żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:26 Panie "Mieszku" jakby to był twoj znajomy to byś inaczej mówił. Drzewa są i bd cały czas a ludzie cały czas odchodzą i nie wrcają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.105.32.dsl.dynamic.eranet.pl 23.03.09, 13:09 Sz. Panie Leszku, ludzie p...ą się jak kroliki i przybywa Ich szybciej niż drzew, dlatego też drzewo stanowi większą wartość niż jakiś idiota, zagrażający swoim postępowaniem innym ludziom. Jak już chce się zabić to niech przypieprzy w jakiś mur, albo słup betonowy a drzewa niech pozostawi w spokoju. Wyjaśniam, że wśród moich znajomych nie ma idiotów i potencjalnych zabójców, bo znajomych dobieram sobie w/g swojego uznania i dość starannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 17:13 Zal mi się cIebie robi jak czytam twoje wypowiedzi. reasumując z nim stwierdzam , masz coś z głową o ile tak można nazwać kulkę , która znajduję się na twojej szyji . Ty chyba nie zdajesz sobie sprawę z tegoco piszesz. Jaki normalny czlowiek porównuje roślinę z czlowiekiem ? Jak ktoś w ogole moze wypowadac się na teamt jakies tragedi nie znajac jej przebiegu? Nie znajac nawet osoby? poziom poniżej dna? Moze jak cIEBIE spotka ''podobna'' tragedia i ludize z cIEbie zadrwią moze wtedy zrozumiesz. i wez lepiej nie wypowadaj sie na temat tego CHLOPAKA bo zaloze sie o wile ze w zadym stopniu do stop mu nie dorastasz. jestes frajerem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 20.03.09, 18:42 To miejsce jest naprawdę felerne 4 lata temu samochód potrącił w tym miejscu mojego tatę, który przechodził na pasach, a w 3 miesiące w tym samym miejscu zginął człowiek. ZRóBCIE W TYM MIEJSCU śWIATłA!!!! BO TAM KIEROWCY TNą ILE WLEZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:17 Zastanawiam się ilu ludzi jeszcze zginie na tym skrzyżowaniu /skrzyżowaniu samobójców/. Codziennie przejeżdżam tą trasą. Robię zakupy w pobliskim sklepie. Czasami stoje i czekam na tramwaj, można się napatrzeć. Zero poszanowania dla innych użytkowników. Nawierzchnia jak w kraju wojny. Podobnie dzisiaj. Kompletny brak wyobraźni. Może jednak powinni pozostawiać tam wraki rozbitych samochodów. I teraz najlepsze, dzisiaj, ok. godz.18. nie dalej jak 500 m dalej na ślimaku Kocmyrzowska+Łowińskiego, tuż przy skrzyżowaniu gdzie prędkość max.30km stoi patrol policji, i zatrzymuje samochody do kontroli. Zastanawiam się jakież to wykroczenia w tym miejscu można popełnić. Chyba że chodzi o coś "innego". Na koniec chciałbym pozdrowić Szefa policji w Krakowie a także Pana Prezydenta, róbta tak dali. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
coalamouse Panowie Posłowie.... 20.03.09, 20:33 Może jakiś poseł pójdzie po rozum do głowy i wprowadzi w obowiązkowym ubezpieczeniu składki na zniszczenia wyrządzone w przyrodzie podczas wypadków a sąd "naprawienie szkody" w postaci podwójnej wartości wyrządzonej szkody!Może wtedy znajda się pieniądze na "bezpieczne drogi"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Maria Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: 213.134.172.* 20.03.09, 22:53 Brak wyobraźni i odpowiedzialności. A może dopalacze i taka tragedia dla rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:17 poprostu za duża prędkość a tak teraz młodzi jeżdżom,a nasze ulice są fatalne dziury i koleiny od tirów,,a o ulicy IGOŁOMSKIEJ to lepiej nie mówić ,i o skrzyżowaniu koło Janosika,dziury pokolana i nikt z tym nic nie robi..szkoda tylko że cierpiom na tym wlaściciele samochodów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper 124 Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:40 mlodzi kierowcy nie maja wyorazni ale to nie tylko ich wina szkoda tylko kiedy gina ludzie Odpowiedz Link Zgłoś