Dodaj do ulubionych

Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją

IP: *.zetosa.krakow.pl 19.03.09, 19:36
Trzeba sadzic wiecej drzew .Lepiej jak wariaci rozbija sie na drzewie niz
zabija innych ludzi .
Obserwuj wątek
    • Gość: drzewo. Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.220.105.130.dsl.dynamic.eranet.pl 19.03.09, 19:52
      Znowu w drzewo, czy oni powariowali w tych samochodach?. Naprawdę
      nie wiem, dlaczego ta gó...arzeria, która dorwała się do samochodow
      tak nie lubi drzew i je niszczy.
      • Gość: iuyg Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.chello.pl 19.03.09, 19:59
        Drzewo niewinne, tylko te @$#@% odpowiedzialne za drogi.
        Kocmyrzowska jest w koszmarnym stanie.
        • 6x9 Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj 19.03.09, 20:19
          tu z policją się zgodzę że przyczyną wypadku była nadmierna prędkość, przy dozwolonej obowiązującej tam prędkośći (50km/h) ciężko stracić panowanie nad kierownicą i jeszcze dachować
      • Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:19
        drzewo urosnie, czlowiek nie także zamknij ryj
    • nononr1 Radni, wiem co zrobić!!! 19.03.09, 20:34
      Trzeba natychmiast zmienić nazwę ulicy na Krzaka ...Nawet pierwsza litera
      zostanie a wypadków na Kocmyrzowskiej nie będzie!!!!
    • mgr_bezrob Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 20:40
      Mieszkam przy tym skrzyżowaniu. Nie ma tygodnia bez wypadku.
      Zabitych już wielu. Cały układ drogowy wymaga nie tylko remontu, ale
      gruntownej przebudowy. Przede wszystkim montażu sygnalizacji!
      Niestety w tym przypadku winna prędkość - zapewne było ponad 100
      km/h. No i wyskoczyli w powietrze na garbie na wysokości marketu
      Lidl.
      • coalamouse Re: Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 20:48
        no jak ,przecież Ras już tą ulicę wyremontował i nawet aniołka postawił na
        radzie świecącego:) wiecie ile to kosztowało? Wszystko jest ok. Kierowca nie
        dostosował się do warunków.Tak jak poprzedni martwi piesi itd...
        • mgr_bezrob Re: Fatalna droga, ale grzali ostro 19.03.09, 21:05
          Fakt. Chyba jednak aniołek świeci patronatem nad rondem i al.
          Andersa. Ciąg Bieńczycka - Kocmyrzowska to nadal tor przeszkód dla
          amatorów mocnych wrażeń.
          Pzdr.
          • Gość: MW Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:52
            Darwinizm w czystej postaci. Jednego buraka-kierowcy mniej
            • Gość: Leszek Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:17
              Burak to jestes tycw...u wyru...y przez swoja matke!!
            • Gość: byłam w aucie Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 23:38
              suchaj co ty sie wypowiadasz ze buraka mniej a gdyby twój ojciec jechał został
              zabity przy nadmiernej predkosci ty jestes w wielkiej zalobie placzasz calymi
              dniami za straTA CI JAKŻE WARZNEJ I BLIZKIEJ OSOBY A JA BYM TWEMU OJCU OD
              BURAKÓW WYJEZDRZAŁ I PISAŁ ZE DOBRZE ZE SIE TAK STAŁO Z USMIECHEM NA TWARZY
              MÓWIŁ ZE BURAKA MNIEJ OPANUJ SIE CO PISZESZ BO W KONSEKWENCJI SLOWA MOGA
              KOSZTOWAC CIE DROGO NIKOMU NIE ZYCZE TAKIEJ STRATY NAWET TOBIE JESTES DLA MNIE
              NIKIM POISZAC TAKIE RZECZY
              • Gość: grbhbh fbhvyu byłem "na spalonym" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:52
                tyle...
              • Gość: jechałemrowerem Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.220.123.83.dsl.dynamic.eranet.pl 25.03.09, 11:49
                Gość portalu: byłam w aucie napisał(a): JESTES DLA MNIE
                > NIKIM POISZAC TAKIE RZECZY

To Ty jesteś nikim, broniąc potencjalnych bandytów, zagrażających
                zdrowiu i życiu innych ludzi. To tacy, jeżdżący jakby mózgu nie
                mieli, dzięki Bogu są na zasadzie selekcji naturalnej i Prawa Bożego
                eliminowani ze społeczeństwa.
      • Gość: NH Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:55
        Wyremontował rondo kocmyrzowskie, a nie kocmyrzowską, która jest w opłakanym stanie.
      • Gość: Andrzej Re: Fatalna droga, ale grzali ostro IP: *.fdk.airbites.pl 19.03.09, 21:55
        Widziałem rano o godz. 6.00 jak resztki, które zostały z samochodu zabierała
        pomoc drogowa ale te szczątki stały dokładnie naprzeciw Krawala. Na pewno
        wyskoczyli w górę na wysokości Lidla bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć? Swoją
        drogą to co zostało z samochodu wyglądało tragicznie - jakaś kulka złomu - nie
        wierzę, że jechali przepisowe 50km/h, a szybciej na tak fatalnej drodze mogą
        jeździć tylko samobójcy...
    • Gość: NH Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:56
      Ta droga od nawdna nadaje sie do remontu, jest w tragicznym stanie. Ale niestety czerwony prezydent ma gdzieś mieszkańców Nowej Huty, Bieńczyc i Wzgórz Krzesławickich i woli remontować uliczki na starym miescie, gdzie i tak auta nie jeżdzą.
      • Gość: gugcia0 dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej ile IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:15
        jechać niż znaki postawione tam przez służby to będą się zabijać.W
        Polsce , za wyjątkiem odcinka A4 Gliwice-Wrocław, nie ma
        normalnych,dobrych dróg. Dobre drogi są w RFN, mozna pojechać i
        zobaczyć, miłe uczucie, jeżdżę po nich od 1981 roku. Jak wracam do
        Polski to jeżdżę bardzo wolno,wolniej niż znaki mówią, nie ze
        strachu przed policją ale z obawy o własne życie. Powtarzam, a mam
        30 lat za kierownicą, codziennie,nigdy nie miałem wypadku, w Polsce
        nie ma za wyjątkiem tej A4 normalnych dróg. Wszystkie są złe, nawet
        te nowe.Wszystko jest tragiczne, chcecie dożyć 80 tki to musicie
        jechać wolno, b.wolno. Tak było i długo będzie, chyba 20 lat, ja
        może dozyję dobrych dróg na starość, mam prawie 50 lat.Pojechać
        ładnie to można w RFN, tam do pola jest lepszy asfalt niz u nas w
        Krakowie na głownych drogach. Taki kraj ta Polska, trzeba się do
        tego przyzwyczaić, a młodzi jak muszą szybko to niestety szybko na
        cmentarz, to jest smutna reality.Dobranoc.
        • Gość: lucas Re: dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej IP: 77.236.1.* 20.03.09, 00:50
          cala prawda... a rzad tylko zaostrza przepisy odnosnie mandatow... moze zajma
          sie w koncu STANEM POLSKICH DROG!!!
          • emelem1 Re: dopóki kierowcy będą uważali,że wiedzą lepiej 20.03.09, 20:17
            Gość portalu: lucas napisał(a):

> cala prawda... a rzad tylko zaostrza przepisy odnosnie mandatow... moze zajma
            > sie w koncu STANEM POLSKICH DROG!!!

stawiają nowe fotoradary ;-)
    • stasieczek5 Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją 20.03.09, 07:16
      Zawsze zastanawiałem sie dlaczego tyle wypadków drogowych.
      I po dzisiejszej lekturze ( listy forumowiczówm ) doszedłem do
      wniosku, że ... kierowcy są winni.
      Bo bez przerwy czytam narzekania na stan polskich dróg. Racja. Są
      nie do uzytku. Tylko, jeden z drugim kierowco, zdejmij nogę z gazu i
      nie wal ile fabryka dała jak widzisz przed soba droge pełną dziur,
      wybojów, źle wyprofilowaną itd.
      Przecież każdy - z odrobiną umysłu - wie czym grozi jazda "na full"
      po dziurach.
      Tzw. kierowcy to już sami nie wiedzą jak udziwniać samochody
      ( lampeczki, kostki do gry na szybach itp ) - jest więc wyobraźnia
      jak zrobić se "cudaka". Ale nie ma wyobraźni ( rozumu, wiedzy itd )
      czym jest JAZDA samochodem.
      Nie ma ratunku na głupotę, nie ma.....
      • loader Wypadek na Kocmyrzowskiej? 20.03.09, 08:29
        ...jeszcze pół biedy kiedy kierowca bez wyobraźni sam siebie unicestwi. gorzej kiedy ma w dupsku pieszych i innych użytkowników dróg których kasuje przy okazji.
        dlatego powinno się usunąć krzyże i znicze z poboczy [gdyż i tak nic nie działa na oszołomów pozbawionych wyobraźni] a zamiast nich poustawiać worki z piaskiem lub gumowe bandy.
        sprawa wtórna:
        odpowiedzialnych za stan dróg w polandzie powinno się wlec jajami po tychże drogach właśnie celem uświadomienia im za co odpowiadają...
        ---
        nie dla wrażliwych: bombek.blox.pl/html
      • emelem1 Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj 20.03.09, 20:16
        stasieczek5 napisał: > Zawsze zastanawiałem sie dlaczego tyle wypadków drogowych.
        > I po dzisiejszej lekturze ( listy forumowiczówm ) doszedłem do
        > wniosku, że ... kierowcy są winni.
        > Bo bez przerwy czytam narzekania na stan polskich dróg. Racja. Są
        > nie do uzytku. Tylko, jeden z drugim kierowco, zdejmij nogę z gazu i
        > nie wal ile fabryka dała jak widzisz przed soba droge pełną dziur,
        > wybojów, źle wyprofilowaną itd.
        > Przecież każdy - z odrobiną umysłu - wie czym grozi jazda "na full"
        > po dziurach.

Ja też się zastanawiam, kierowcy swoją drogą przesadzają ze zbyt szybką jazdą,
        ale tam gdzie jedzie się z dozwoloną prędkością można stracić zdrowie, a nawet
        życie. Są drogi które przemierzam każdego dnia i nigdy nie jestem pewien czy nie
        wjadę w jakąś dziurę lub wyrwę. Rano jest dziura popołudniu już jest garbik
        zrobiony przez drogowców, a następnego ranka pojawia się następna wyrwa 3 metry
        dalej, człowiek nie zdąży zakodować codziennych zmian na drodze.
    • Gość: tomtom Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 20.03.09, 08:19
      Droga tragiczna, kierowca zapewne młody szczaw z podkrakowskiej wsi i założę się, że Astra to "prawie nówka", przywieziona od "dziadka z niemiec", a tak naprawdę poskładana, posklejana przez przedsiębiorczego "importera" - Polaka.
      • Gość: !!! Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.chello.pl 21.03.09, 21:27
        Kierowca nie był szczawem z podkrakowskiej wsi;/;/ pozatym jak mozna sie tak
        wypowiadac na temat osboy która jzu nie zyje!!!!!!!
        • Gość: tomtom Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 23.03.09, 22:32
          Nie wiem kim był kierowca i nie obchodzi mnie to. Chciałem zobrazować problem
          nie tylko tego ale i większości, niestety, takich wypadków w Polsce. I
          najgorsze: przez takich (...) giną inni, tak jak tutaj dziewczyna.
      • Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:07
        Wioche to ty masz ze starymi w stajni, to ze ty masz takie auto nie oznacza ze
        masz obrażać innych a do tego zmarłe osoby. TROCHĘ SZACUNKU
        • Gość: tomtom Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 23.03.09, 22:34
          A ty, chamie nie umiesz dyskutować i gorączkujesz się. I do tego masz,
          najwyraźniej kompleksy.
          • Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:05
            człowieku nie znasz tematu wiec sie nie wypowiadaj
    • tbarbasz Niestety - typowy wypadek! 20.03.09, 08:36
      Podobnie zginął 20 letni kolega mojej córki. Późna noc (raczej wczesny poranek),
      może 2-3 piwka wcześniej i wyjazd do domu. Pusto, nikogo nie ma na drodze,
      sportowy Nissan kupiony za robotę w Anglii - lekki uślizg na mostku (na
      prostej!) zła reakcja (a kiedy i gdzie miał się nauczyć szybkiej jazdy?) - i
      koniec...
      Zapewne Policja miałaby więcej na ten temat do powiedzenia.
      I nie ma co winić drogi (tak, jak za wypadek Zientarskiego), bo "widziały gały
      po czym jechały!" - to po prostu brak umiejętności i doświadczenia kierowcy.
      Nawet 100000 km rocznie przejeżdżane przez "przedstawiciela handlowego" w
      normalnym ruchu nie dają ŻADNEGO doświadczenia w naprawdę szybkiej jeździe
      samochodem co skutkuje np. zbyt głębokimi ruchami kierownicy. Ograniczone
      zaufanie należy mieć przede wszystkim do własnych umiejętności!!!
    • Gość: Tad102NH Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę ..... IP: *.kolornet.pl 20.03.09, 10:12
      p. Garda zmieni nazwę na ul. Bezpieczna i będzie bezpiecznie .....

I w tym przypadku widać , że na głupotę nie ma rady....... warto
      pamiętać, że głupota nie ma wieku, doświadczenia, 8 poduszek
      powietrznych..... bezp. strefy zgnioty, dziury, garba itd
      Patrz np. wypadek na Bulwarowej ...../ młodzież odwoziłasie do domu
      po imprezie.../. A gdyby dojechali do skrzyżowania z Kocmyrzowską i
      spotkali się z tym samochodem .... szczątki byłyby pewnie i na
      Zielonym i na Piastów....
      Horror....
      • Gość: Ed204 WH Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.107.100.dsl.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 12:56
        A najgorsze w tym wszystkim jest to, że niszczą drzewa.
        • Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:01
          czy ty sie człowieku słyszysz. jakie drzewa???? tam przyczłapie ludzie zgineli,
          kij z drzewami urosną nastepne, a tych dwoje ludzi juz nie odrośnie.
          www.zal.pl/Ed204 WH
          • Gość: Mieszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.107.123.dsl.dynamic.eranet.pl 22.03.09, 12:17
            Szanowny Panie Leszku to bardzo dobrze, że taki debil sam się
            świadomie wyeliminował ze społeczeństwa i bardzo dobrze, że już nie
            odrośnie. Gdyby odrósł to pewnie znowu by jeżdził jak idiota,
            zagrażając zdrowiu i zyciu innych normalnych ludzi. Dlatego też
            strata z tego powodu żadna a można nawet powiedzieć, że SURSUM
            CORDA, tylko drzew żal.
            • Gość: Leszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:26
              Panie "Mieszku" jakby to był twoj znajomy to byś inaczej mówił. Drzewa są i bd
              cały czas a ludzie cały czas odchodzą i nie wrcają
              • Gość: Mieszek Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.220.105.32.dsl.dynamic.eranet.pl 23.03.09, 13:09
                Sz. Panie Leszku, ludzie p...ą się jak kroliki i przybywa Ich
                szybciej niż drzew, dlatego też drzewo stanowi większą wartość niż
                jakiś idiota, zagrażający swoim postępowaniem innym ludziom. Jak już
                chce się zabić to niech przypieprzy w jakiś mur, albo słup betonowy
                a drzewa niech pozostawi w spokoju. Wyjaśniam, że wśród moich
                znajomych nie ma idiotów i potencjalnych zabójców, bo znajomych
                dobieram sobie w/g swojego uznania i dość starannie.
                • Gość: Ktoś Re: Wypadek na Kocmyrz.....p. Garda zmieni nazwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 17:13
                  Zal mi się cIebie robi jak czytam twoje wypowiedzi. reasumując z nim stwierdzam
                  , masz coś z głową o ile tak można nazwać kulkę , która znajduję się na twojej
                  szyji . Ty chyba nie zdajesz sobie sprawę z tegoco piszesz. Jaki normalny
                  czlowiek porównuje roślinę z czlowiekiem ? Jak ktoś w ogole moze wypowadac się
                  na teamt jakies tragedi nie znajac jej przebiegu? Nie znajac nawet osoby? poziom
                  poniżej dna? Moze jak cIEBIE spotka ''podobna'' tragedia i ludize z cIEbie
                  zadrwią moze wtedy zrozumiesz. i wez lepiej nie wypowadaj sie na temat tego
                  CHLOPAKA bo zaloze sie o wile ze w zadym stopniu do stop mu nie dorastasz.
                  jestes frajerem i tyle.
    • Gość: Beata Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 20.03.09, 18:42
      To miejsce jest naprawdę felerne 4 lata temu samochód potrącił w tym miejscu
      mojego tatę, który przechodził na pasach, a w 3 miesiące w tym samym miejscu
      zginął człowiek.
      ZRóBCIE W TYM MIEJSCU śWIATłA!!!! BO TAM KIEROWCY TNą ILE WLEZIE
    • Gość: Mariusz Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:17
      Zastanawiam się ilu ludzi jeszcze zginie na tym skrzyżowaniu /skrzyżowaniu samobójców/. Codziennie przejeżdżam tą trasą. Robię zakupy w pobliskim sklepie. Czasami stoje i czekam na tramwaj, można się napatrzeć. Zero poszanowania dla innych użytkowników. Nawierzchnia jak w kraju wojny. Podobnie dzisiaj. Kompletny brak wyobraźni. Może jednak powinni pozostawiać tam wraki rozbitych samochodów. I teraz najlepsze, dzisiaj, ok. godz.18. nie dalej jak 500 m dalej na ślimaku Kocmyrzowska+Łowińskiego, tuż przy skrzyżowaniu gdzie prędkość max.30km stoi patrol policji, i zatrzymuje samochody do kontroli. Zastanawiam się jakież to wykroczenia w tym miejscu można popełnić. Chyba że chodzi o coś "innego". Na koniec chciałbym pozdrowić Szefa policji w Krakowie a także Pana Prezydenta, róbta tak dali. czuwaj
      • coalamouse Panowie Posłowie.... 20.03.09, 20:33
        Może jakiś poseł pójdzie po rozum do głowy i wprowadzi w obowiązkowym
        ubezpieczeniu składki na zniszczenia wyrządzone w przyrodzie podczas wypadków a
        sąd "naprawienie szkody" w postaci podwójnej wartości wyrządzonej szkody!Może
        wtedy znajda się pieniądze na "bezpieczne drogi"...
        • Gość: :) Co na to Garda ?? IP: *.betanet.pl 20.03.09, 21:32
    • Gość: Anna Maria Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: 213.134.172.* 20.03.09, 22:53
      Brak wyobraźni i odpowiedzialności. A może dopalacze i taka tragedia
      dla rodzin.
    • Gość: eliza Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:17
      poprostu za duża prędkość a tak teraz młodzi jeżdżom,a nasze ulice są fatalne
      dziury i koleiny od tirów,,a o ulicy IGOŁOMSKIEJ to lepiej nie mówić ,i o
      skrzyżowaniu koło Janosika,dziury pokolana i nikt z tym nic nie robi..szkoda
      tylko że cierpiom na tym wlaściciele samochodów,
    • Gość: viper 124 Wypadek na Kocmyrzowskiej: dwie osoby nie żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:40
      mlodzi kierowcy nie maja wyorazni ale to nie tylko ich wina szkoda tylko kiedy
      gina ludzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka