Dodaj do ulubionych

Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :(

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:07
Jak dobrze pójdźie od stycznia miesięczny ulgowy na wszystkie będzie
kosztował 50zł. Bez ulgi 100zł. Mają zlikwdować bilety tygodniowe. Bilet
jednorazowy ma kosztować 2,5 zł,ulgowy - 1,25 zł, Bilet godzinny 3,2 zł,
całodzienny 10zł, dzienny ulgowy 5zł itd...
Ciekawe czy nie zaczne w zimie jezdzić na rowerze?? leka przesada:((
MPK życzy szczęśliwego Nowego Roku
Obserwuj wątek
    • annb Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 03.12.03, 12:28
      daj linka proszę
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:45
        dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.03/Krakow/b1/b1.html
        dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.03/Krakow/b2/b2.html
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:54
        dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.03/Krakow/b1/b1.html
        dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.03/Krakow/b2/b2.html
        musza wkońcu czymś zapłacic za planowane nowe 50 autobusów-nalpeije naszymi
        pieniędzmi
        • annb Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 03.12.03, 12:58
          komuś odbiło
          dzięki za linka
    • teofilo Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 03.12.03, 13:58
      rower w zimie to jest to, polecam bez fałszywego :))
      -MPK lubiłem jeździć po godzinach szczytu, ale to już straciło sens ekonomiczny.
      -MPK jest żle zarządzane.
      Rozwinięcie tematu wymaga zbyt dużo czasu i atłasu, nie chce mi się.
      -Bilet (tzw. normalny) powinien kosztować 1zł.
      • Gość: dudek proponuję.......................... IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.03, 16:35
        Proponuję aby zlikwidować darmowe bilety dla pracowników MPK i ich
        rodzin............Wtedy dowiedzą sie ile kosztuje przejazd ich pojazdami!?!
        • trudny2002 I dobrze, a nawet jeszcze trochę mało 03.12.03, 16:41
          Piątkę za pojedynczy bilet !
          Trzy osoby to jest 15 złotych za jazdę w ścisku i smrodzie.
          Wystarczy zadzwonić i taksówkarz rad zawiezie za te same pieniążki te same trzy
          osoby w to samo miejsce. I będzie miły...
          trudny
          MPK powinno zlikwidować większość linii a dla pani Filomeny kupić wóz
          dyszlowy. "Derekcja" powinna mieć więcej wozów jeśli tylko łby im przechodzą
          przez chomąto.
    • Gość: wkurwiony Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: 195.205.190.* 03.12.03, 19:29
      Bo u nas skurwysyny tylko TAK potrafia sie gospodarzyc aby bilans sie zgodzil.
      W kazdej branzy, na każdym poziomie. To ze jeszcze istnieja to tylko zasluga
      biedy i bezrobocia bo nikt by z tych usług nie korzystał za taka cene.
      Przepraszam za ton ale od 2 lat nie mam roboty a szukać mam kurwa na piechote?!
    • hong2 Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 03.12.03, 21:42
      W Waszyngtonie, DC bilet kosztuje 1$10c (=4.0 zl) przy zarobkach o wiele
      wyzszych. I mozna nim jezdzic do 2 w praktyce 3 godzin wszystkimi
      autobusami.
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:50
        raczej nie mamy czego porównywać... :(
    • Gość: ktoś Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.bsipl.com.pl 03.12.03, 22:44
      Syf, smierdzi i ciasno to codzienność krakowskiego MPK. Jeszcze w czasie
      studiów 4 lata temu płaciłem za bilet na wszystkie linie połowe z tego co teraz
      proponują po podwyżce. Jak im koszty wzrosły o sto procent to zarząd do gazu za
      niegospodarność. Teraz w tramwajach jest ciasno jak cholera, chyba jeździ ich
      coraz mniej. Banda szabrowników! 100 złotych za bilet miesiączny normalny na
      wszystkie linie to kpina. Mniej płace za telefon, internet, telewizje, gaz i
      coś tam jeszcze!!!
    • Gość: ktoś Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.bsipl.com.pl 03.12.03, 22:55
      I jeszcze sobie przypomniałem w Weekend i nie tylko po 23 o domu tylko taryfą
      bo sie motorniczy zmęczy!!!!!!!!
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:12
        Prawdą jest, że autobusy jeżdżą dużo rzadziej niż kilka lat temu, we
        wszystkich pojazdach panuje tłok, a czasem nie da się wsiąść:( o tym co dzieje
        sie w środku w porze letniej wole nie wspominać bo narazie idzie zima...
        • Gość: Piter vel PIOR Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 00:51
          I od przyszłego roku w Krakowie na stałe zamieszka 50 autobusów marki Solaris
          U12
          ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=18059
          ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=31933
          • klymenystra Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 04.12.03, 16:35
            bo dobrze jest narzekac ze syfne autobusy ale jak juz nowe sproawdzaja to sie
            burzycie... boze co za narod... i tacy jak wy w sejmie siedza :/
      • klymenystra ignoranci :/// 04.12.03, 16:32
        to sie ciesz ze nie mieszkasz w dijon- tam w dzien powszedni ostatni autobus
        jest 0 20.30 a weekendy o 20.... biedactwa ale wy zle macie... tylko ze szkoda
        ze nie wiecie ze nasze mpk jest jednym z lepszych w polsce.. no coz.. zawsze
        sie mozna przeniesc do waszyngtownu.. jeszcze raz uswiadamiam - nie mpk
        decyduje o cenach biletow.
    • Gość: tomekha Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.03, 03:34
      chciałbym sie wypowiedziec ale nie chce przeklinać więc nie mam nic do
      powiedzenia-pieprzyc MPK!!!!!!!!!
    • annb solaris........... 04.12.03, 07:53
      się rozmazyłam...niestety trasy jakie pokonuję są "obsługiwane" tramwajami
      marzę o dniu kiedy dane mi bedzie na niej zobaczyć niskopodłogowego
      przeszklonego szyb(p)kiego...teraz
      nogi ćwiczę w norymberdze która ma schody wąskie ale za to wysokie(się
      równowazy)....i biore udział w swoistych zawodach...zamknie drzwi czy nie
      zamknie czujny przez swą fotokomórke
      nie raz i nie dwa sponiewierał zbyt wolno wsiadającą inwalidkę bo kuli jej
      fotokomórka nie chce przyjąc do wiadomości....
      darowanemu koniu(koniowi tramwajowi) nie zaglada się w zeby....?
      • melissa79 absurd 04.12.03, 09:13
        przeciez mówi sie o koniecznosci ograniczania ruchu samochodowego w mieście i
        zachęcania ludzi do przesiadania się do komunikacji miejskiej.
        A teraz naprawde bedzie sie bardziej opłacało przyjechac do centrum autem i
        nawet zapłacić za postój 3 złote bo przejażdżka z MPK bedzie kosztować dla
        jednej osoby 5 zł.
        no chyba że podniosą też opłaty za parkowanie
        • Gość: misio MPK czyli M-acie P-omysły ... IP: *.pk.edu.pl 04.12.03, 15:46
          • Gość: jo Re: MPK czyli M-acie P-omysły ... IP: *.pk.edu.pl 04.12.03, 15:46
            Macie Pomysły Kurwa
    • klymenystra !!!!!!!!!!!!!!!! potwarz!!!!! 04.12.03, 16:23
      to nie mpk podnosi ceny tylko rada miasta. radze poczytac w dzienniku zamiast
      sie czepiac bezpodstawnie
      • Gość: Łysenko Re: !!!!!!!!!!!!!!!! potwarz!!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.12.03, 19:13
        Ja tam jestem za podniesieniem opłat dla studentów, no bo dlaczego nie. Oni w
        tym mieście podatków w ich grodzkiej (czyli miejskiej) części nie zostawiają.
        Ale jak słusznie moja przedmówczyni zauważyła, wszystko w rękach rajców
        miejskich... A zauważywszy że imć Prezydent Majchrowski studentów lubi z
        wzajemnością, więc pewnie też tej koncepcji sprzyjał nie będzie. Rower nawet
        zimą polecam, sam jeżdżę.
        • el_pais Re: !!!!!!!!!!!!!!!! potwarz!!!!! 06.12.03, 01:21
          sorki pomidorki ale co maja moje podatki, ktorych wogole nie place bo nie
          zarabiam, do placenia za usluge (jesli mpk to firma usługowa to podatek jest
          wliczony w cene, pieniadz zostaje wiec w krk); za bilety placi kazdy rodowity
          centus i kazdy przyjezdny, mysle ze moje pieniadze poza tym ze ich nie mam za
          wiele nie maja nog i nie beda uciekac z kasy miasta stol-krol-krk
          • Gość: mm Re: jeb.... mpk!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.12.03, 11:29
            • yogy Do studentów: 11.12.03, 16:05
              jest Was tysiące w Krakowie. Nie macie żadnej wiedzy (ntMPK)i kiedy usłyszycie,
              że ceny biletów skczą w góre, to rzucacie kurwami na wszystko co ma związek z
              MPK. Napszcie petycje do Majchrowskiego, żeby zwiększył dotacje!!!!! W tej
              chwili, z tego co słysze i obserwuje to MPK zionie biedą:-(

PS brawo za postawe klymenystra!:-)
    • Gość: tph Re: Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.12.03, 19:39
      Ceny komunikacji miejskiej w Krakowie są najwyższe w Polsce.!!!
      • yogy Podwyżka cen biletów MPK-przegięcie :( 11.12.03, 22:41
        I jakość świadczonych usług spośród dużych miast w Polsce jest najwyższa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka