Dodaj do ulubionych

Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 23:20

O ile pamiętam, Bartosz Biernat był studentem historii na UJ - jak uczelnia
wytłumaczy fakt publicznej manifestacji przez swojego nietolerancji i
nienawiści wobec innych jeżeli w samym Statucie Uniwersytetu zapisano, że UJ "
kształci i wychowuje
studentów, a także kadrę naukową, zgodnie z ideami humanizmu i
tolerancji". Czy student UJ wie, że już głosząc takie poglądy złamał Statut
swojej uczelni?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrrr Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.chello.pl 11.05.09, 23:21
      Wprawdzie nie toleruję Marszu Tolerancji ale ci z NOP-u to też niezłe gałgany.
    • Gość: Krakowianka Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.chello.pl 11.05.09, 23:37
      RAzem z Zyzakiem pod rękę... coś ten UJ nie ma szczęścia do studentów :(
      • Gość: x prawda o Walesie atakiem na tolerancje:)) IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 12.05.09, 22:26
        prawda o Walesie atakiem na tolerancje:))
        nowe haslo staliniatek

• Gość: Patriota Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.chello.pl 11.05.09, 23:45
      Dlaczego oni muszą manifestować? Może ja nie chce oglądać ich zboczeństw? Jakoś normalni nie manifestują, tylko się zabawiają w domu bez świadków. Ale geje oczywiscie muszą jakieś parady robić itp, zamiast zabawiać się w domu... Nie wiem jak wy, ale ja na to nie zaierzam patrzyć i na ten dzień wyjezdzam z Krakowa już od kilku lat. Nie wiem dlaczego prezydent wydaje pozwolenia na takie promowanie dewiazji i demoralizacje.
      • Gość: slwk Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.ds17.agh.edu.pl 12.05.09, 00:02
        Też wyjeżdżam, mam to w d... ;) i nie chce tego oglądać. A marsz normalności
        (czy jak go tam nazwali) to pewno dobra inicjatywa, tylko szkoda, że tacy ludzie
        go organizują...
        • Gość: Marquez Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.autocom.pl 12.05.09, 00:06
          Kurde Bolek... nie rozumiem, co Szanowni Homo-niewiadomo chcą tym
          wyrazić. Niech spadają na drezwa prostowac banany!...
          • Gość: pkr Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.compower.pl 12.05.09, 03:05
            Sam jestem homo,nie wiem czy nie wiadomo, ale też nie rozumiem tych
            manifestacji.Jest nas dwoje:) pzdr
        • Gość: Ania rozumiem że procesje katolickie też należy tępić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:59
          Procesje z okazji bożego ciała to też ewidentne manifestowanie swojej religii.
          Po co się z tym obnosić? Powinno sie pomodlić w czterech ścianach a nie
          manifestować po całym mieście swoją orientację religijną ... Ale ja wiem, to
          przecież twoja religia wiec może sie manifestować po ulicach ... hipokryta
          • Gość: gniewko_syn_ryba Ja nie mam nic przeciwko manifestacjom innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:56
            religii (nie słyszałem np. aby jacyć katolicy utrudniali
            prawosławnym ich obchodzenie np, święta Jordan) ale orientacja
            seksualna to ani nie religia ani nie przekonania polityczne, więc
            nie widzę powodu by ją manifestować. Jeżeli zaś chcesz uznawać prawo
            homoseksualistów do manifestacji ich orientacji, to konsekwentnie
            takie samo prawo należy przyznać wszystkim innym orientacjom z
            kazirodcami, zoofilami i nekrofilami włącznie...

;-P
      • Gość: Rydzyk Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.05.09, 00:21
        Gość portalu: Patriota napisał(a):

> Nie wiem dlaczego prezydent wydaje pozwolenia na takie promowa
        > nie dewiazji i demoralizacje.

Z dewiazją trzeba walczyć... Prawdziwy Polak patriota powinien stanąć na drodze
        pochodu niczym Rejtan
        • Gość: gytg Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.autocom.pl 12.05.09, 02:34
          Niech każdy sobie manifestuje co chce. Na tym polega wolność. Tylko różnica polega na tym, że Marsz Tolerancji nie będzie złośliwie przeszkadzał temu drugiemu, a ów drugi - niestety - pewnie znowu zakończy się żenadą. Banda smutnych, zakapturzonych i brzydkich chłopców z kamieniami - czy tak będzie?
          TAK dla wyrażania swoich postaw (nawet homofobicznych), NIE dla agresji i przeszkadzania innym i wyrażaniu swojego zdania.
          • Gość: ? Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 77.236.12.* 12.05.09, 06:23
            hmmmm...

niespecjalnie ich rozumiem tych "tolerancyjnych"

że tak się chcą POchwalić przed wszystkimi

swoją przyjemnością czerpaną z obecności ciał obcych w odbycie...

no cóż "de gustibus non est disputandum" :-)
            • dzikus999 Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności 12.05.09, 13:56
              jesteś biedny emocjojonalnie jeśli uważasz, że gejostwo polega tylko na
              obecności "innych ciał". Niektórym, trudno jest zrozumieć, że dwóch facetów może
              się po prostu kochać.
              Nie oczekuje, że mnie zrozumiecie, ale zastanawia mnie co byście zrobili jakby
              wasz syn/córka powiedzieli o takich skłonnościach, których się nie nabywa, a z
              nimi się po prostu rodzi. Zabijesz? Wyrzucisz z domu? Wydziedziczysz?
              Wyrzekniesz się? Dasz na "leczenie", które jest ciągnięciem pieniędzy z ciemnoty?

współczuje
              • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:04
                dzikus999 napisał:

> Niektórym, trudno jest zrozumieć, że dwóch facetów może
                > się po prostu kochać.

W dark room'ie...
                • Gość: wr Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:42
                  wiesz to z autopsji śmieciu?
          • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:58
            Gość portalu: gytg napisał(a):

> Niech każdy sobie manifestuje co chce. Na tym polega wolność.

Chyba jednak nie ma w naszym kraju wolności, o której piszesz, skoro
            zakazano Marszu Onanistów...

;-P
          • Gość: mistrzu Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.chello.pl 13.05.09, 20:37
            tak dokladnie bedzie tak jak mówisz , ja tego dopilnuje , oczywiscie nie
            zamierzam ubierać kaptura ale bede tam po przeciwnej stronie , bo tolerancyjnym
            mozna być co do niemców , czarnych albo cyganów ale nie dla gejów. Czemu żydzi
            nie robią marszów tolerancji ? niech geje siedzą w piwnicy i tam po cichu łamią
            prawa natury , mnie to nie obchodzi co robią w domu , ale jak wychodzą na ulice
            , blokują ruch w centrum miasta ( w tym roku wybrali zablokowanie ulic
            krakowskiej i stradomskiej) i raczej od tego ilosc tolerancyjnych osób nie
            wzrośnie .
      • Gość: gosc Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 130.104.59.* 12.05.09, 10:05
        A dlaczego niektorzy robia bledy ortograficzne? Moze ja nie zycze
        sobie czytania postow z tak obrazliwymi i gorszacymi bledami?
        • majself Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności 12.05.09, 18:49
          Zorganizujmy marsz w tej sprawie.
        • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:02
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> A dlaczego niektorzy robia bledy ortograficzne?

A dlaczego nektórzy piszący "po polsku" nie używają polskiego
          alfabetu ?
          Może ja nie życzę sobie czytania takich potworków ???...
      • Gość: łażą wte i wewte ale po co oni maszerują? IP: *.chello.pl 12.05.09, 14:38
        po co ten marsz? gejów i lesbijek?
      • Gość: wika Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.236.spine.pl 12.05.09, 20:49
        A ja w sobotę idę na parapetówkę do kuzynki i gwinta mnie obchodzą
        jakieś marsze zdziwaczałych cudaków. Mam was w
        głębokim... "poważaniu".
    • Gość: gordon Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 08:24
      Nawoływanie do nienawiści na każdym tle powinno być nielegalne. Nie
      rozumiem jakim cudem jakiś NOP ma prawo do manifestacji i
      rozwieszania po mieście obraźliwych plakatów.
      • Gość: Dinth Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:32
        Plakaty nie sa obrazliwe ani nie szerza nienawisci.

Skromnie tylko przypominaja co uczestnicy Marszow Tolerancji robili w
        poprzednich latach, np. sprofanowanie pomnika Nieznanego Zolnierza.
      • Gość: sator1 Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.187.249.75.ip.airbites.pl 12.05.09, 16:10
        Dali by spokój pedałom, przeszli by raz czy 2 i znudziło by im się.
        To nie jest manifestacja tolerancji czy tam równości. Homoseksualistą się lejce
        powaliły. Po co demonstrować zboczenie i odmienność. Mnie to osobiście razi. pozdr
    • Gość: greg0.75 Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.net.autocom.pl 12.05.09, 08:26
      Ktoś może pamięta gdzie demonstrowali poprzednio?
      Bo koncepcja marszu z centrum na rynek jakoś karkołomna jest (z huty przecież nie szli)
      "wyruszą na Rynek Główny, nie - jak dotychczas - z centrum miasta,"
      • Gość: Stary Zgred Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:02
        Nie ma bardziej skutecznej metody na budzenie niechęci i nietolerancji niż takie marsze
        Ktoś tym ludziom robi a kuku i to spore Angażuje młodych idealistycznych ale idiotów do działań które maj odwroty skutek niż im się tłumaczy Dlaczego ? Kasa misiu kasa jak mawiają w PZPN
        Jeżeli chcemy zwiększać tolerancje dla rożnych grup będących marginesem ale wzbudzających niechęć należny pokazywać podobieństwa a nie promować różnicę
        Zamiast Cyganów wędrujących taborem i kradnących kury promować rodziny mieszkające w sąsiedztwie, pracujące i mające te same problemy co inni.
        Zamiast na wpół rozebranych lub więcej par homoseksualnych manifestujących swoją inność w sposób nie akceptowany przez pokazać, że homoseksualiści są takimi samymi ludźmi jak inni Mieszkają obok. Mają złego szefa i problemy z kredytem
        dlaczego tak się tego nie robi ? Nie ma wtedy TV gdzie wyrzuceni na margines wyznawcy Lenina mogli by pokazać swoje ryjki
        • Gość: gosc Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 130.104.59.* 12.05.09, 10:04
          Drogi Stary Zgredzie, jak trafiles ze swoim komentarzem! Uwielbiam
          go i bede cytowal:

> Jeżeli chcemy zwiększać tolerancje dla rożnych grup będących
          marginesem ale wzb
          > udzających niechęć należny pokazywać podobieństwa a nie promować
          różnicę
          > Zamiast Cyganów wędrujących taborem i kradnących kury promować
          rodziny mieszkaj
          > ące w sąsiedztwie, pracujące i mające te same problemy co inni.

Tak, chcialbym widziec homo-rodziny spacerujace po plantach ze
          swoimi dziecmi za rece, z wozkami, bawiace sie na trawie i karmiace
          razem golebie. Ale o to wlasnie chodzi, ze hetero- uwazaja (patrz
          posty ponizej) ze powinnismy siedziec cicho w domach i sie nie
          pokazywac - to dopiero byloby nienormalne! Co wiecej, w polskiej
          sielance taka postawa grozi ciosem z bejsbola! Eh...
          • Gość: gniewko_sym_ryba Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 10:53
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> Tak, chcialbym widziec homo-rodziny spacerujace po plantach ze
            > swoimi dziecmi

Jeśli potrafisz ze swoim chłopem spłodzić jakieś, to macie do tego
            pełne prawo...
          • Gość: aka Jak sobie to dziecko zrobisz ze swoim partnerem IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 11:06
            to na pewno nikyt nie będzie Cie wytykał palcami.Bo jaki jest inny
            sposób żeby homoseksualiści mieli SWOJE WŁASNE dziecko to nie bardzo
            wiem. No chyba że w imię tolerancji będzie można sobie kupic dziecko
            na Allegro, a później ewentualnie gdzieś wymienić na inny model
          • Gość: Romek Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 62.29.133.* 12.05.09, 12:24
            Przecież kolega wyżej pisał o podobieństwach a nie o różnicach. Czytać nie
            umiesz? Chodzi o to, żeby pokazać inność w bardziej przychylny dla społeczeństwa
            sposób, pokazując że właściwie to jesteśmy podobni. Oczywiście, że
            homoseksualiści nie mogą mieć dzieci ale chyba nie myślisz, że na tej paradzie
            mają ze sobą kopulować, żeby pokazać, że nie mogą mieć dzieci. To jest fakt
            ogólnie znany. Jeśli chcą pokazać po prostu, negatywnie nastawionemu do nich
            społeczeństwu, że po prostą oni są wśród nas, niech postarają się pokazać to w
            taki sposób aby tym bardziej nie zniechęcić społeczeństwa do siebie. Gdyby może
            ubrali się tak, jak się na co dzień ubierają a nie tak jak w sypialni, to może
            taki mały zabieg poprawił by ich sytuację i nastawienie ludzi do tego typu
            parad. Ale jeśli ludzie widzą takie obrazki z parad tolerancji:
            en.ce.cn/Life/trend/200806/30/W020080630534798203203.jpg to raczej się
            tylko zrażą do homoseksualistów jeszcze bardziej. Tak już to jest, że te parady
            są na ogół prowokacyjne. Przeciętny człowiek, co można nawet wywnioskować po
            komentarzach na tym forum, na słowo "gej" czy "parada równości" wyobraża sobie
            zaraz sex analny, lub mocniej: "taplanie się w g****e". Skoro tak jest, to po co
            dolewać oliwy do ognia? Geje sami sobie szkodzą pokazując ten rodzaj orientacji
            seksualnej jako sprośny i obleśny (przynajmniej większość hetero od razu ma
            takie skojarzenia). Sami geje są sobie winni. Ostatnio był w Krakowie festiwal
            filmowy Off Camera pod hasłem: "Kino dla tolerancji" z szeregiem towarzyszących
            imprez tzw. gay friendly. Jedna z tych imprez nosiła nazwę queer party- czyli z
            angielskiego przyjęcie dla ciot. Nie prowokujące? Albo zespół występujący na
            jednej z tych imprez nazywał się: dick for dick czyli pisior za pisiora. Nie
            prowokujące? A na ulotkach były dwie rzeźby greckie: dyskobol zgięty w pół i
            inna rzeźba ustawiona tak, iż wyglądało to jakby uprawiali sex analny. Dlaczego
            nie trzymały się te rzeźby za ręce? Dlaczego się nie przytulały, całowały? Czy
            bycie gejem to tylko sex? Kto widział kiedyś gej anonse? Czy chodzi tylko o
            fiuta? Dlaczego jak jest dyskoteka dla hetero to nie ma haseł w stylu: pussy for
            dick?
            Uważam, że obnoszenie się z wieloma rzeczami bądź manifestowanie dość intymnych
            spraw może wzbudzić niechęć innych. Stąd geje i lesbijki powinni się zastanowić
            czy nie szkodzą sobie sami. A może po prostu lubią tą inność i wcale im nie
            zależy na tolerancji społeczeństwa?
        • dzikus999 Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności 12.05.09, 14:06
          Używaj przecinków, homofobie.
          • Gość: kropka do dzikusa999-twoja odpowiedż jest głupia, mimo IP: *.chello.pl 12.05.09, 14:51
            użycia przecinka.
    • Gość: romek.domek może marsz z Nowej Huty na Rynek? IP: *.autocom.pl 12.05.09, 09:00
      jak się przejdą zwolennicy pederastii to może nie dojdą i wymiękną PO drodze.
      • Gość: monster bardzo dobrze ze jest Marsz Tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:09
        szkoda mi tych, ktorzy bycie homo wiaza tylko z seksem, no ale
        widocznie kaptur zaslania im doplyw tlenu do mozgu (zakladajac ze
        wogole taki maja).
        • greg0.75 Re: bardzo dobrze ze jest Marsz Tolerancji 12.05.09, 10:27
          Jeżeli "homo" w Twoim tekście to "homoseksualiści" to i owszem, bycie homo wiąże się tylko z seksem
          Naiwnie zakładam, że poza zachowaniami seksualnymi są to zupełnie normalni (=typowi) ludzie...

(Oczywiście bycie działaczem spod tęczowej flagi wiąże się głównie z polityką a nie z seksem)
          • Gość: Anty-katol hetero znaczy dziewiczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:02
            rozumiem że heteroseksualiści to chodzące owieczki niewinności i nie wiedzą co
            to seks a jedynie pobożna prokreacja? Hipokryta
            • Gość: Romek Re: hetero znaczy dziewiczy? IP: 62.29.133.* 12.05.09, 12:44
              Jak Jesteś zakompleksiony ze swoimi życiem seksualnym to może i chcesz to
              pokazywać, żeby może zdobyć uznanie w oczach innych. Ja mam udane życie
              seksualne i nikomu nie muszę udowadniać, że tak jest. Wielu gejów zbyt długo
              uświadamiało sobie swoją orientacje i w fazie najwiekszej młodzieńczej chuci
              dużo stracili. Dopiero jak wyfrunęli z gniazdka rodziców np. na studia to
              dostali wściku macicy, popuścili żądze i obnoszą się ze swoją seksualnością jak
              nie wiem co. Czy ja też po udanej nocy czy być może po całym roku owocnego
              pożycia z moja partnerką mam to obnosić i pokazywać całemu światu? Rzeźba zapina
              rzeźbę od tyłu- to jest promocyjna ulotka festiwalu filmowego pod hasłem kino
              dla tolerancji. Ludziom skojarzy się to od razu z seksem analnym. Jak będzie w
              przyszłym roku festiwal filmowy pod hasłem tolerancja dla bezdomnych to chyba
              nie najlepszym pomysłem będzie pokazywanie ich pijących i kradnących a przecież
              wielu z nich tak robi. To po prostu nie pomoże ich postrzeganiu przez
              społeczeństwo - jeśli komuś by w ogóle zależało aby taka akcje zrobić. Geje
              czują się nietolerowani. To niech pomyślą nad innym sposobem swojej promocji niż
              ta naszpikowana seksem, który ludziom o orientacji heteroseksualnej kojarzy się
              nie miło. I to nie jest moja wina, ze się tak kojarzy. Uwierz mi nie szokuje
              mnie to co geje pokazują, widziałem obrzydliwiejsze rzeczy:) Pisałem o
              społeczeństwie, o ludziach z mniejszych miast, o ludziach ze starszych pokoleń,
              o ludziach, którzy się z tym nie zetknęli. Więc nie wiem dlaczego sączysz jad
              pisząc, że jestem hipokrytą? Szkoda, że geje tak łatwo odsłaniają całą intymność
              sexu, pozbawiają w ten sposób całą magię tego aktu.
              • Gość: aka Nic dodać nic ująć!!! IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 14:30
        • Gość: policzmyglosy w takim razie powinno byc Ci szkoda homoseksualist IP: *.chello.pl 12.05.09, 10:32
          cytuję:

"......
          Obok Marszu, w dniach od 15 do 17 maja odbędzie się kilka imprez towarzyszących,
          m.in. "Bieg na orientację", warsztaty bezpiecznego seksu dla kobiet i
          mężczyzn
          , dyskusje panelowe, pokazy filmów oraz występy drag-queen i
          drag-kings

......."

Obnoszenie się ze swoją seksualnością jest domeną prymitywów, niezależnie czy
          będą to hetero, bi czy homoseksualiści. Nikt na poziomie nie epatuje swoimi
          preferencjami seksualnymi, szczególnie wśród obcych ludzi którzy niekoniecznie
          muszą sobie tego życzyć. To by było na tyle jeśli chodzi o tolerancję i
          poszanowanie dla wartości innych ludzi przez homoseksualistów na wiecu.
          • Gość: gniewko_sym_ryba Apropos, wiem co to drasg-queen (facet przebrany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 10:58
            za babę), czy w takim razie drag-king to baba przebrana za
            faceta ?...
            • Gość: c Re: Apropos, wiem co to drasg-queen (facet przebr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:46
              dokładnie :) i zapraszamy w piątek na występ
              • Gość: gniewko_sym_ryba A będą występować nago ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:22
                ;)))
                • Gość: d Re: A będą występować nago ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:43
                  pewnie :)) ale wstęp tylko dla lasek :D
                  • barnacle.bill.the.sailor Czy drag-queens zaliczacie do lasek ?... 12.05.09, 14:17

• Gość: f Re: Czy drag-queens zaliczacie do lasek ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:25
                      oczywiście! a wy nie?
                      • Gość: gniewko_syn_ryba Ja nie - dla mnie facet to facet, nawet w babskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:10
                        ciuchach...

Ale dlaczego piszesz do mnie per "wy" ?... Jakieś przyzwyczajenie z
                        poprzedniej epoki ?...

;-P
    • Gość: myu Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.98.pxs.pl 12.05.09, 09:45
      Jestem młodą kobietą po studiach na UJ, pracującą i na poziomie i nie mam
      ochoty oglądać parady homoseksualistów. W zeszłym roku nie uczestniczyłam w
      marszu, ale dwa lata temu tak. Bynajmniej nie po stronie homoseksualistów. To
      przykre, że dewianci panoszą się w naszym kraju, a normalność wydaje się
      bliższa faszyzmowi czy nacjonalizmowi niż wykrzywionej tolerancji. Osobiście
      wolę przespacerować się z prymitywnymi, łysymi, głoszącymi nazistowskie hasła
      dzieciakami, niż z gejami i lesbijkami. Niestety. Zgadzam się z postami wyżej:
      jeśli homoseksualiści chcą tolerancji - niech siedzą w domach i nie wywołują
      mdłości u normalnych ludzi.
      • dzikus999 Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności 12.05.09, 14:11
        Skarbie, UJ ma w statucie naukę tolerancji. Właśnie łamiesz status swojej
        uczelni. Wstydź się!
      • Gość: alvy Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.237.spine.pl 12.05.09, 16:20
        jak widac ukonczenie studiow nic nie znaczy, mloda kobieto.
      • Gość: myu Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.98.pxs.pl 12.05.09, 18:19
        Nikt nie nie zmusi do tego, bym uznawała rzeczy i ludzi, które napawają mnie
        odrazą. Chyba zdaje Wam się, że uczelnia służy do indoktrynacji Jedynego
        Słusznego Poglądu - otóż nie. Zauważcie, że powoli to wszystko dąży do jakiegoś
        paradoksu - obecnie jeśli homoseksualist(k)a skrytykuje heteroseksualist(k)ę to
        jest krytyka i wyrażnie własnej opinii, za to w drugą stronę to już jest
        nietolerancja, skandal i obraza. Wszyscy są tolerancyjni, ludzie się boją mieć
        własne zdanie, bo to źle widziane. Cóż, jak to mówią - zdechłe ryby płyną z prądem.
      • majself Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności 12.05.09, 19:14
        Jestem młodą kobietą, studentką UJ, pracującą i na poziomie, i zwisa mi, kto
        chodzi ulicami miasta podczas parady, tak jak zwisa mi, czy obok mnie w
        autobusie siedzi gej, lesbijka czy może hetero.

A jeśli tolerancja młodej kobiety po studiach, pracującej i na poziomie obejmuje
        tolerancję osobników starających się dokopać innym ludziom - to wstyd mi, że
        należę do tej samej grupy, co ona.
    • Gość: a Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 10:49
      Homoseksualizm jest czymś tak samo normalnym jak heteroseksualizm. Więc te dwa
      marsze mogą iść razem bo walczą o to samo. Więc w czym problem?

Opozycja do Marszu Tolerancji był by Marsz Nietolerancji.

Czy ja źle rozumuje?
      • Gość: gniewko_sym_ryba Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:01
        Skoro homoseksualizm jest (jak twierdzisz) tak samo normalny jak
        heteroseksualizm, to proces reprodukcji w związkach homoseksualnych
        powinien zachodzić tak samo naturalnie jak w związkach hetero.
        Rzeczywiście tak jest ?...
        • Gość: a Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: 193.109.212.* 12.05.09, 11:20
          Nie jest i co z tego? Związki mają obowiązek reprodukcji? To trzeba
          unieważnić małżeństwa 60-cio latków na przykład...
          • Gość: aka Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywilejem IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 11:38
            A skoro przywilejem to możesz mieć dzieci a nie musisz. I może
            właśnie tu przejawia się tolerancja - nikt nie zmusza
            homoseksualistów do posiadania dzieci!
            • Gość: a Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: 193.109.212.* 12.05.09, 11:42
              Ale właśnie zabrania im się związków jako "nienaturalnych", bo nie
              mogą mieć dzieci. Trudno to nazwać tolerancją...
              • Gość: Ela bezpłodnych też wywalić z kraju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:04
                rozumiem że heteroseksualne pary które są niepłodne też należy tępić i rozwiązywać?
                • Gość: gniewko_sym_ryba Czy ktoś poza tobą sugerował tutaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:39
                  wywalanie kokokolwiek z kaju z powodu jego choroby ?...

Nb, niepłodność uznawana jest za chorobę, wobec czego związki
                  homoseksualne, jako niepłodne z definicji, są oczywiście chore...
                • Gość: aka Kobieto!!! IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 13:06
                  Czy ja napisałem , że kogokolwiek mamy wyrzucać z kraju.
                  Jesteś typowym przykładem KREOWANIA nietolerancji!!!
                  Napisałem tylko że posiadanie dzieci jest przywilejem a nie
                  obowiązkiem. Wytłumaczę Ci , że to oznacza właśnie to że niekt
                  nigkogo nie będzie wyrzucał z kraju z powodu braku dzieci.
                  Nie chciałbym byc niegrzeczny ale proponuję Ci, jeśli wybierasz się
                  na ten marsz, żebyś zrezygnowała i poświęciła troche czasu na naukę
                  własną w domu
              • Gość: gniewko_sym_ryba Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:47
                Gość portalu: a napisał(a):

> Ale właśnie zabrania im się związków jako "nienaturalnych", bo nie
                > mogą mieć dzieci. Trudno to nazwać tolerancją...

Ależ nikt im żadnych związków nie zabrania choć ich nianaturalność
                biologiczna jest oczywista...
                • Gość: a Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: 193.109.212.* 12.05.09, 14:51
                  Nie zabrania? To dlaczego nie mogą się żenić? Nienaturalność
                  biologiczna? Co to znaczy? Homoseksualizm w przyrodzie często
                  występuje...
                  • Gość: aka Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 15:09
                    A czy ja mogę się rozliczyć wspólnie z moim psem? Zoofilia też
                    występuje w przyrodzie.
                    • Gość: a Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: 193.109.212.* 12.05.09, 16:18
                      Uważasz bliźniego swego za psa? Choćby nawet homoseksualistę? No to
                      gratuluję przestrzegania przykazań. Katolicy... :///
                      • Gość: aka Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: 77.236.11.* 12.05.09, 18:34
                        Chyba znowu nie zrozumiałeś/aś poprzedniego postu. Nie uważam
                        żadnego człowieka za psa, natomiast pies może być moim partnerem,
                        jeśli jestem np. zoofilem
                  • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Reprodukcja nie jest obowiązkiem tylko przywi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:21
                    Gość portalu: a napisał(a):

> Nie zabrania?

Nie.

> To dlaczego nie mogą się żenić?

Jak jesteś facetem, to możesz.

> Nienaturalność biologiczna? Co to znaczy?

To znaczy, że dwóch/dwoje osobników tej samej płci nie jest w stanie
                    spłodzić potomka choćby nie wiem jak się wysilali i dlatego taki
                    związek jest nienaturalny, w odróżnieniu os związku osobników
                    różnoopłciowych. To oczywiste ale widać nie dla wszystkich...

> Homoseksualizm w przyrodzie często występuje...

To wymień 1 (słownie: jeden) gatunek homoseksualny (i rozmnażający
                    się w taki sposób). Skoro występuje często, nie powinno ci to
                    sprawić żadnych trudności...

Dodam, że w przyrodzie występuje również kanibalizm seksualny...
          • Gość: gniewko_sym_ryba Mylisz obowiązek z biologiczną możliwością... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:30
            Jeżeli wykażesz, że związki homoseksualne posiadają naturalną
            zdolność reprodukcyjną taką jak związki heteroseksualne, to z
            radością przyznam ci rację... ;)))
        • Gość: tony Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.237.spine.pl 12.05.09, 16:23
          tak samo nienormalne to jak nieposiadanie potomstwa z powodu
          niemoznosci zajscia w ciaze.
          • Gość: gniewko_syn_ryba Masz rację - niemożność zajścia w ciążę jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:28
            u kobiety nienormalna i uznawana za poważną chorobę, którą leczy się
            z róznym skutkiem. Zatem homoseksualizm jest istotnie tak samo
            nienormalny.
      • Gość: :) Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.comarch.com 12.05.09, 11:06
        tylko, ze marsz tolerancji, to wypaczenie tego słowa.
        Polityczna zagrywka skrajnie lewicowych grup, które nietoleruja niczego poza własnym zdaniem.

Mam prawo do oceniania negatywnie postulatów pederastów(bo co robią w domu to mi naprawde rybka, tak pederasta to normalne słowo...). Dlaczego oni nie pozwalaja mi na własne zdanie,Tylko wyzywają od homofobów?
        Tolerancja? wolne żarty
        • Gość: aka Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemityzm IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 11:11
          Jak homoseksualista wyśmiewa heteroseksualnych to po prostu broni
          swoich praw do odmienności, jeśli ktokolwiek powie cokolwiek na
          temat homoseksualistów to jest oczywiście nietolerancyjny. Tak to
          mniej więcej wygląda, niestety..
          • Gość: a Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:29
            Jak chłopak w autobusie całuje się z dziewczyną to jest okazywanie uczyć, jak
            chłopak całuje się z chłopakiem to jest promocja homoseksualizmu. Jak kobieta i
            mężczyzna noszą obrączkę to jest dowód miłości. Jak kobieta z kobietą to
            propagowanie dewiacji.

Tolerancja to tolerancja. Równość dla wszystkich
            • Gość: aka Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 11:35
              Musisz być bardzo przewrażliwiony/a że zwracasz uwagę na czyjąś
              obrączką. Mnie guzik obchodzi czyjaś obrączka - czyż nie na tym
              również polega tolerancja. To jest osobista sprawa każdego człowieka
              czy nosi obrączką, na którym palcu itp, itd. Z całowaniem jest
              trochę inna sprawa, bo to po prostu dla wielu ludzi ( między innymi
              dla mnie jest niesmaczne), niezależnie od tego czy robią to pary
              hetero czy homo - i nie mówię tutaj o pocałunku na powitanie. To że
              ktos patrzy sie dziwnie na dw och całujących się facetów nie jest
              jeszcze dowodem nietolerancji, chyba że dla homoseksualistów już
              jest?
              • Gość: d Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:50
                No ale zrozum, że np. dla lesbijek całowanie się kobiety z facetem też jest nie
                smaczne. Ale to tolerują. I oczekują wzajemnej tolerancji.
              • Gość: Homik Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:06
                Ale jest jedna różnica. Jak ty sie całujesz ze swoją dziewczyną to nic się nie
                dzieje. Jak pocałuje sie chłop ze swoim chłopem to może dostać bejsbolem w łeb,
                oplutym, skopanym etc
                • Gość: gniewko_sym_ryba Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:16
                  Gość portalu: Homik napisał(a):

> Ale jest jedna różnica. Jak ty sie całujesz ze swoją dziewczyną to
                  nic się nie dzieje. Jak pocałuje sie chłop ze swoim chłopem to może
                  dostać bejsbolem w łeb, oplutym, skopanym etc

OK, mam sposób na sprawdzxenie waszej tolerancji - wybiorę się z
                  żoną do klubu gejowskiego i tam będę się z nią całował... ;)
                  • Gość: aka Świetny pomysł IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 13:21
                    Naprawdę super, chciałbym zobaczyć jak naprawdę wygląda tolerancja w
                    wykonaniu tych którzy tak bardzo o nią walczą. A własnie nie tak
                    dawo temu by ł opisywany przypadek darkroom-u w jakimś lokalu
                    gejowskim , na którym był zakaz wstępu kobietom. TOLERANCJIA!!!
                    • dzikus999 Re: Świetny pomysł 12.05.09, 14:15
                      a powiedz mi, po co dziewczętom wstęp do darkroomu, skoro jest to miejsce tylko
                      dla PANÓW. Doczytaj w internecie dlaczego. Sądzę, że jak jesteś rozgarniętą
                      sarenką to wpadniesz na to bez szukania.
                      Czego KOBIETA nie ma, a ma facet? Hm.
                      • barnacle.bill.the.sailor Re: Świetny pomysł 12.05.09, 14:20
                        dzikus999 napisał:

> a powiedz mi, po co dziewczętom wstęp do darkroomu, skoro jest to
                        miejsce tylko dla PANÓW.

Załatwiają tam swoje potrzeby fizjologiczne ?...

> Czego KOBIETA nie ma, a ma facet? Hm.

Sugerujesz, że kobieta nie ma odbytu ?... ;-0
                      • Gość: aka Re: Świetny pomysł IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.05.09, 14:35
                        A powiedz mi po co homoseksualistom dzieci? Czego nie ma gej a ma
                        kobieta?
                  • Gość: ja Re: Z nietolerancją jest trochę tak jak z anysemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:46
                    To wpadnijcie! Zobaczycie jacy naprawdę jesteśmy :) W naszych klubach jest dużo
                    hetero - naszych znajomych. A wiele kobiet u nas robi sobie wieczór panieńskie -
                    bo jest bezpiecznie i nie ma napalonych facetów.
      • Gość: wika Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.236.spine.pl 12.05.09, 20:51
        Homo jest tak samo normalne jak hetero ?! Chyba sobie żarty robisz.
        • Gość: ja Re: Marsz Normalności - homo jest normalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:48
          Oczywiście że jest! A co w tym nienormalnego?
          • Gość: gniewko_syn_ryba Nekrofilia też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:39
    • polak_kr Znów zboczeńcy seksualni chcą się wedrzeć 12.05.09, 12:17
      w przestrzeń publiczną? Jesteście nienormalni, chorzy, jesteście
      dewiantami, żaden zdrowy człowiek was nie poprze, to tak nikt nie
      powie ze dziecko z zespołem Downa jest normalne. Może kiedyś w
      przyszłości jak medycyna się rozwinie uda się zlikwidować tą ohydną
      przypadłość.
    • Gość: R. Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:46
      Marze same w sobie uważam za niepotrzebne. To samo tyczy się np. procesji w Boże
      Ciało (dlaczego mam być zmuszany do wysłuchiwania jęków księdza przez głośniki i
      chór towarzyszących mu w większości starszych pań?). Stosunek do
      homoseksualistów w najbliższym czasie się raczej w Polsce nie zmieni, bo nasz
      kochany naród ma praktycznie same przesycone nienawiścią wzorce w polityce,
      telewizji czy też radiu.
      Zastanawia mnie tylko, jak byśmy musieli przedstawić nasze życie, żeby ludzi
      zaczęli na nas inaczej patrzeć? Skoro każdemu "katolikowi", którzy to są
      przodującą grupą w Polsce kojarzy to się z wsadzaniem "tłoka w wydech",
      molestowaniem (tak, tak przecież to homo dopuszcza się tak bestialskich czynów)
      czy w końcu częstą zmianą partnera i rozsiewaniem chorób.
      Co do tej prokreacji to wara od dzieci bo nie każde małżeństwo heteroseksualne
      posiada takowe a dalej uważane jest za pełnoprawną parę, pobłogosławioną przez
      Wszechmocnego Boga. Homo wychowywali i będą wychowywać dzieci, wystarczy trochę
      wysiłku i późniejsze kombinowanie, co powiedzieć sąsiadom, jak zapytają o
      nieobecnego/ą ojca/matkę.
      Żeby zmienić podejście do homo, potrzeba edukacji, gdyż to brak podstawowych
      informacji o orientacji seksualnej, jej podłożu, źródła.
      Najlepszym dowodem na ten brak wiedzy jest reakcja większości rodziców na
      homoseksualność swojego dziecka. Seria pytań: dlaczego Ty? kto zrobił z Ciebie
      homoseksualistę? kto Cię w to całe bagno wciągnął?
      Nikt nie powinien wypowiadać się na tematy wymagające pewnej wiedzy, której nie
      posiadamy. A obraźliwe komentarze i wyzwiska od pederastów raczej nie pomogą.
      Zastanówcie się teraz, drodzy "katolicy i nie tylko" jak czuje się homo, który
      nie chce parad, adopcji i małżeństw. Zdaje sobie sprawę, w jak zacofanym i
      kseno/homofobicznym kraju mu przyszło żyć.
      • Gość: gniewko_sym_ryba Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:12
        Gość portalu: R. napisał(a):

> Zastanawia mnie tylko, jak byśmy musieli przedstawić nasze życie,
        żeby ludzi zaczęli na nas inaczej patrzeć?

Przeczytaj sobie posty Romka i tam znajdziesz odpowiedź...

> Skoro każdemu "katolikowi", którzy to są przodującą grupą w Polsce
        kojarzy to się z wsadzaniem "tłoka w wydech",

Bo tak się sami promujecie (vide wspomniana przez tegoż Romka ulotka
        reklamująca festiwal "Kino dla tolerancji")...

> Co do tej prokreacji to wara od dzieci bo nie każde małżeństwo
        heteroseksualne posiada takowe a dalej uważane jest za pełnoprawną
        parę

Bo może mieć własne dzieci, czym różni się od pary
        homoseksualnej, która ich mieć nie może... ;)

> wystarczy trochę wysiłku

Hehehe, obawiam się, że choćbyś nie wiem jak się wysilił, to i tak
        ze swoim chłopem dziecka nie spłodzisz... ;)))

> Żeby zmienić podejście do homo, potrzeba edukacji, gdyż to brak
        podstawowych informacji o orientacji seksualnej, jej podłożu, źródła.

Rozumiem, że ty takowe "podstawowe" informacje posiadasz... ? W
        takim razie zgłoś się niezwłocznie do Komitetu Nagrody Nobla, gdyż
        za odkrycie podłoża i źródła homoseksualizmu z całą pewnością
        zasłużyłeś sobie na taką nagrodę w dziedzinie medycyny...

> Zastanówcie się teraz, drodzy "katolicy i nie tylko" jak czuje się
        homo, który nie chce parad, adopcji i małżeństw. Zdaje sobie sprawę,
        w jak zacofanym i kseno/homofobicznym kraju mu przyszło żyć.

Znaczy się, nie chce parad tylko z tego powodu, że zdaje sobie
        sprawę w jak kseno/homofobicznbym kraju żyje ??? To co/kto cię w tym
        wrogim kraju trzyma ?... Cała gejowska Holandia stoi dla ciebie
        otworem !... ;)))
      • Gość: n. Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.sanetja.pl 12.05.09, 13:56
        Masz racje. Z drugiej jednak strony, podejscie spoleczenstwa sie nie
        zmieni, jesli nie tyle nie bedzie ono edukowane - nie zawsze
        inteligencja czy wiedza ida w parze z kulturowa otwartoscia - co nie
        zyska okazji do doswiadczania odmiennosci na co dzien. Nie
        zapominajmy, ze polskie spoleczenstwo jest szalenie homogeniczne,
        jednorodne pod wzgledem rasy, koloru skory, wyznania, jak sie
        okazuje - w duzej mierze rowniez wyznawanych pogladow, przekonan i
        ubioru nawet! Tutaj nie ma po prostu miejsca na innosc, bo jej nie
        widac na ulicy, w jakichkolwiek jej przejawach. Jesli zas idzie o
        homoseksualistow, to ci w Polsce sa troszke sami sobie winni, bo
        powinni jednak nieco aktywniej oswajac otoczenie ze swoja obecnoscia
        w przestrzeni publicznej. Czyli robic to, co dokonalo sie w kregu
        euro-atlantyckim jakies 40 lat temu. Chodzi mi o takie proste
        rzeczy, jak brak strachu przed dostaniem palka po glowie za to, ze
        sie na przyklad chodzi po ulicy ze swoim partnerem za reke. Ilu
        takich ludzi widac na ulicach Krakowa? Oni zdaja sie w ogole nie
        istniec. To powinno zaczac sie jednak powoli zmieniac.
        Inna sprawa jest edukacja, o ktorej wspominasz. Ona zawsze jest
        wazna, bo heteroseksualisci, jak widac ze wszystkich powyzszych
        postow, maja mase rozmaitych - dla zdrowo myslacego czlowieka
        wzietych chyba prosto z ksiezyca - przesadow i wyobrazen. Pokazuja
        np. zdjecia z parad organizowanych za naszymi granicami, nigdy nie
        bedac na krakowskim Marszu, wypowiadaja sie na jego temat itd. To
        moze budzic jedynie lekki usmiech, bo powagi argumentu nie ma w tym
        niestety zadnej :(
        A jesli jakas pani pisze, ze jest "normalna absolwentka UJ", ktora
        nie zyczy sobie "promocji zboczen" to ja sie nawet nie smiem
        zapytac, co to znaczy normalnosc w jej wydaniu, i coz ma niby
        konotowac ukonczenie jednej z najgorzej notowanych w rankingach
        uczelni na swiecie? Bo chyba nie wysoka kulture intelektualna. O
        jakiejkolwiek probie zrozumienia racji drugiej strony, i, jak to
        mawial Tischner - "klocenia sie pieknie", juz nie wspomne.
        Pytasz: jak mamy przejawiac swoja obecnosc w przestrzeni wspolnej?
        Mysle, ze tak, jak to zrobil chocby Raczek, jak robi to Pasewicz,
        Dehnel czy wreszcie heteroseksualny Robert Glinski, krecac swoj
        znakomity dokument "Homo.pl". Tylko ilu mialo okazje go zobaczyc? A
        tam jest pokazana prawdziwa milosc, przywiazanie, bliskosc, czasem
        smiesznosc, czesciej mnostwo zwyczajnej czulosci.
        Dobra wreszcie inicjatywa - w duzej mierze dzieki osobowosci samych
        organizatorow - jest Festiwal Kultura dla Tolerancji. Program jest
        naprawde interesujacy, prowokujacy do przemyslen, dyskusji, mysle ze
        nie tylko dla ludzi z tzw. branzy. Dziwi mnie natomiast, jesli kogos
        obruszyly dwie figury w niedwuznacznej pozie, znajdujace sie na
        ulotkach czy plakatach promujacych festiwal. Dla mnie byl to wyraz
        zartobliwej, inteligentnej i pomyslowej prowokacji, o charakterze
        lekkiego kiczu. Pomysl naprawde znakomity, bo pokazuje w sposob
        najdelikatniejszy z mozliwych seks mesko-meski. Do Polakow jakos nie
        dotarlo, ze taki on wlasnie jest i nie ma w tym naprawde niczego
        nadzwyczajnego. Moze heterykow znowu dziwi to z braku edukacji? Moze
        zwyczajnie nie wiedza, ze kazdy mezczyzna z seksu analnego czerpie
        po prostu niezwykla przyjemnosc. Ale to juz pole do popisu dla
        seksuologow.
        Na zakonczenie dodam, ze zyje na szczescie juz od dawna w calkowicie
        odmiennej rzeczywistosci kulturowej, gdzie nic nikogo nie dziwi i
        gdzie nie trzeba nikomu tlumaczyc, ze ludzie sa "equal but
        different". I nie przypadkiem nalezaloby zaczac od tego pierwszego,
        pozniej dopiero zastanawiac sie nad odmiennoscia, jej przejawami,
        przyczynami i skutkami dla reszty spoleczenstwa.
        Juz nie musze dodawac, ze jak tam male dziecko widzi dwoch
        trzymajacych sie za reke mezczyzn, calujace sie kobiety (lesbijki
        jednak wszedzie zdecydowanie aktywniej obnosza sie ze swoja
        seksualnoscia), to tatus czy mamusia nie musi nic temu dziecku
        tlumaczyc, bo ono ma swiadomosc, ze dwoje kochajacych sie ludzi to
        moze byc nie tylko pan i pani.

pozdrawiam,

PS. Ktos mi kiedys zartobliwie powiedzial, ze w mojej dawnej
        ojczyznie homoseksualistom zyje sie jak w Iranie. Jest to oczywiscie
        bzdura, ale postarajmy sie, zeby ten obraz blizszy byl szacunku dla
        odmiennosci, po prostu.
    • o90 czy nie mozna przenieść parady pederastów 12.05.09, 13:33
      gdzieś poza miasto. np do Miechowa ? do Krzeszowic

w ten sposob unikniemy kłopotów komunikacyjnych w duzym Krakowie.

rozumiem że można byc pederastą tak samo jak zbierać znaczki
      ale filateliści nie robia takiego zamieszania wokół klaserów.
      a co najważniejsze zbierają znaczki w domu.
      • Gość: Filifionek Re: czy nie mozna przenieść parady pederastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:31
        Mhm, ok. Przyjmijmy takie porównanie (nie napiszę: "analogię" bo od raz odezwie
        się jakiś "dowcipny" na poziomie gimnazjum, któremu to się skojarzy z seksem).
        Próbuję to porównanie zrozumieć.

Czy sądzisz, że w życiu człowieka miłość, związek, wszystko to, co dotyczy
        spędzania życia z osobą, którą się kocha (a nawet: osobami, w końcu żyjemy coraz
        dłużej i mało kto, wszystko jedno homo czy hetero, spędza całe życie z jedną
        partnerką czy partnerem), słowem cała ta ogromna, ważna sprawa ma taką rangę jak
        filatelistyka, hobby po godzinach pracy?

I, przyznam się, nie rozumiem tego. Albo sam, w swoim życiu, traktujesz miłość,
        seks, związek jako coś tak marginalnego (to współczuję Tobie i Twojej partnerce
        lub partnerowi), albo porównanie, którego użyłeś, jest zupełnie nietrafione.

Każdy heteroseksualista nieustannie demonstruje swoją seksualność: idąc pod ręką
        z żoną, całując ją na powitanie i pożegnanie, mówiąc: "poznaj proszę moją żonę",
        wywieszając na drzwiach tabliczkę "Anna i Bogdan Kowalscy". Rozmaicie. Nie ma w
        tym nic zdrożnego, bo seksualność to nie tylko dzika orgia w skórach i z
        pejczami, ale i sprawy bardzo czułe, normalne, codzienne, bliskie sercu. Dla
        większości ludzi (poza marginesem, i wśród gejów, i wśród heteryków) - przede
        wszystkim takie sprawy drobne, codzienne. Po prostu dobre.
    • Gość: bp Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.devs.futuro.pl 12.05.09, 14:57
      a oni muszą to co roku urządzać ? i siać zamęt niepotrzebny?
    • Gość: z Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.09, 14:59
      geje i lesbijki- spoko. ale drag-queens i drag-kings mogli sobie
      darowac, to naprawde jest ohydne...
      • Gość: tony Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.237.spine.pl 12.05.09, 16:28
        ale w czym problem?
        niech sobie chodza.
        ci zakapturzeni tez niech chodza, tylko niech nie nawoluja do
        nienawisci.
        nienawisc jest zla.
        jednak ja wole patrzec na fajnych, kolorowych ludzi niz na
        zakompleksionych kaptorow, ale to juz inna kwestia.
        • Gość: dybuk prezesi radia.... IP: 94.254.168.* 12.05.09, 19:01
          Kraków ,o ile wiem,pójdą w przeciwstawnych marszach. Zgodnie z preferencją...
    • Gość: the bil wprowadźmy w szkole IP: *.ver.airbites.pl 12.05.09, 21:04
      najlepiej od pierwszej klasy szkoły podstawowej przedmiot wychowanie
      homoseksualne
      będzie wtedy po linii POprawności POlitycznej
      • Gość: ja Re: wprowadźmy w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 22:59
        Niech zgadnę, wyborca pisu? Takim to się wszystko kojarzy...
        • barnacle.bill.the.sailor Dobrze mu się kojarzy... 12.05.09, 23:08
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3242957.html
        • Gość: the bil Re: wprowadźmy w szkole IP: *.ver.airbites.pl 13.05.09, 21:49
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Niech zgadnę, wyborca pisu? Takim to się wszystko kojarzy...
          mylisz się, nie pisu, kolega poniżej podał dobry link
    • Gość: gość Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 77.236.0.* 13.05.09, 17:06
      Ohyda! Obnoszą się ze swoim zboczeniem. Jestem wrogo do nich nastawiony od czasu
      gdy jak miałem 12 lat to jeden taki usiłował mnie zgwałcić...
      • Gość: the bil Re: Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.ver.airbites.pl 13.05.09, 21:52
        jak tak możesz, przecież to był perfidny pedofil, w żadnym wypadku nie
        wspaniały homoseksualista!
    • Gość: igrek Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:10
      Marsz TOLERANCJI - co mam tolerować?
      To, że dwóch facetów coś do siebie czuje, żyją razem i dzielą łóżko? Spoko.
      Przecież to nie moja sprawa. Czy to wystarczy?

Nie rozumiem co ma do tego rynek? Co mają dać takie marsze?

• Gość: obserwatorka Marsz Tolerancji kontra Marsz Normalności IP: 188.33.105.* 16.05.09, 13:23
      Mieszkam na Placu Wolnica stąd marsz wyrusza.Jest dopiero trzynasta a pełno tu
      straży , policji i telewizji , za czyje to pieniądze? Całe szczęście nie ma
      mojego dziesięcioletniego syna w domu. Jak miałabym mu do cholery wytłumaczyć
      obsceniczne zachowania, wulgarny wygląd i całą tą paradę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka