IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 03:15
Powiedzcie komu nie spodobal sie # 787 ,ze tak nie robia NG, przecierz
drugiego takiego niema na swiecie
Obserwuj wątek
    • Gość: gicetx Re: & #35 787 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 03:19
      SORRY ZA 35 ale pozno i ciemno
      • pavlack Re: & & #35 35 787 09.12.03, 15:50
        Tu nie chodzi o podobanie się, tylko o łatwość obsługi...
        • Gość: kermitou Re: 787 IP: *.net.autocom.pl 09.12.03, 16:29
          No napewno bardzo dużą trudność sprawia podniesienie klapy i to jeszcze
          wykwalifikowanemu pracownikowi.Myślę,że bardziej jak zwykle chodzi o pieniądze
          a raczej o ich brak...
          • pavlack Re: 787 09.12.03, 17:01
            Taaa, jasne... jak na czymś się nie znasz to się nie wypowiadaj.
            Właśnie podniesienie tej klapy to nie jest takie łatwe, i znacznie utrudnia
            dostęp do wózka w przypadku np. awarii. A każdy wie, że jak jest np.
            zatrzymanie na mieście z powodu awarii w godzinach szczytu to liczy się każda
            minuta.
            A o pieniądze raczej nie chodzi, bo kawałek blachy nie jest strasznym wydatkiem.
            • yogy 787 - zostane czołgistą:-) 11.12.03, 16:34
              pavlack napisał:

> Taaa, jasne... jak na czymś się nie znasz to się nie wypowiadaj.
              > Właśnie podniesienie tej klapy to nie jest takie łatwe, i znacznie utrudnia
              > dostęp do wózka w przypadku np. awarii. A każdy wie, że jak jest np.
              > zatrzymanie na mieście z powodu awarii w godzinach szczytu to liczy się każda
              > minuta.
              > A o pieniądze raczej nie chodzi, bo kawałek blachy nie jest strasznym
              wydatkiem
              > .

Panie Specjalisto, czy umocowanie klapy zasłaniającej wózek na
              pneumatycznych "podnośnikach" (tak jak w NGT6) pozwoliłby na montaż takich klap
              w większej ilości wagonów po NG?:-ppppp
              • pavlack Re: 787 - zostane czołgistą:-) 11.12.03, 17:01
                Nie wiem, zapytaj w MPK. Wiem natomiast, że raczej zwiększyłoby to koszty
                montażu, a poza tym nie wiadomo czy w ogóle coś takiego by się dało zrobić w
                105Na.

I zapytam jeszcze - po co? Żeby ładnie wyglądało?
                • yogy 787 - zostane czołgistą:-) 11.12.03, 17:07

> I zapytam jeszcze - po co? Żeby ładnie wyglądało?

No a jak. Sam mówisz, że kawałek blachy niewiele kosztuje...
                  • pavlack Re: 787 - zostane czołgistą:-) 11.12.03, 17:14
                    Ale kawałek blachy z tymi wysięgnikami takimi jak w NGT6 to już trochę więcej.

A poza tym to jest kwestia gustu. Jednemu się będzie podabać, drugiemu nie.
                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: 787 - zostane czołgistą:-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 21:50
                      Zwłaszcza, że takich klap jak w NGT6 nie da się zamontować w 105N, bo stopiątki
                      mają skośne "fartuchy", a skunksy mają pionowe ściany do samego dołu.

Michał Wojtaszek
                      • Gość: ADAŚ 786 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 21:51
                        Mnie tam obojętne czy ma klapy czy nie. Szkoda tylko, że nie zrobili ich przy
                        okazji NG wagonu nr 786. Fajny byłby skład żelazek.
                        • Gość: mouset Re: 786 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 12.12.03, 11:21
                          A żelzkowy ufok byłby hitem, od razu na 13-01 z wiadoma obsługa na zmianie A
                          • Gość: ADAŚ Żelazkowy ufoczek - mniam mniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:36
                            Lucky byłby zachwycony takim obrotem sprawy !!!

Prosił mnie, żeby trzymał parę, ale można to powiedzieć chyba.
                            Uważa, że Ela to NORMALNA dziewczyna, dwano takiej nie spotkał. A to jest
                            naprawdę ogromne wyróżnienie jeśli chodzi o niego. Miałem zatem rację - fajna z
                            niej dziewczyna.
                      • yogy 787 - zostane czołgistą:-) 11.12.03, 22:48
                        dlztego nie mówie, żeby zamontować takie same klapy. Chodziło mi o zamontowanie
                        klap, na wzór tych z NGT6. A tak swoją drogą, to chyba nie ma takich części w
                        105-kach i NGT6, którymi te wagony mogłyby się wymienić:-)))
    • Gość: ADAŚ żelazko w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 19:07
      Dziś jeździł sobie w ufoku z 823+824, a więc może machnąć mu Panoramę Firm hihi
      • Gość: Voith Re: żelazko w reklamie IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.12.03, 22:16
        dajcie jakieś zdjęcia, bo ja mam pecha do tego wagonu i nigdy go nie moge zobaczyć...
        • pavlack Re: żelazko w reklamie 11.12.03, 22:22
          ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=7563
          :)
          • Gość: mouset Re: żelazko w reklamie IP: *.ghnet.pl 12.12.03, 18:59
            To trochę podretuszowane Voith, brakuje kłębów pary, hihihiihi
            • yogy żelazko w reklamie 13.12.03, 20:06
              to z czym w końcu to żelazko teraz jeździ?!
              • pavlack Re: żelazko w reklamie 13.12.03, 22:17
                No teraz to chyba z 823+824?
                • Gość: mouset Re: żelazko w reklamie IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 09:10
                  Nawet na pewno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka